🌺ربیع الاول ماه سرور اهل بیت (ع)
🌹 وجود مناسبتهایی چون شهادت جانگداز امام حسن عسکری (ع)، از مناسبتهای غم انگیز این ماه است، لکن سیل مناسبتها و وقایع سرور انگیز مسلمانان و برکات این ماه، سبب شده تا ماه ربیع الاول بعنوان ماه شادی و برکت شناخته شود.
🌹 در این ماه از ابتدای آغازش که یادآور آغاز هجرت پیامبر اکرم(ص) و تداعی کننده جانفشانی امیرالمؤمنین(ع) در #لیلة_المبیت تا انتهایش حوادث و رویدادهای به وقوع پیوسته است که باعث خوشحالی شیعیان میشود.
🌹 در روز چهارم ماه ربیعالاول سال اول هجری، پیغمبر(ص) از غار ثور پس از گذشت سه روز به قصد هجرت به مدینه خارج میشود.
🌹 نهم ربیعالاول، روزی است که شیعیان عصر غیبت به خوبی آن را گرامی میدارند، چرا که سالروز آغاز امامت آخرین ذخیره الهی و نهمین فرزند اباعبدالله الحسین(ع) است.
🌹 سالروز ازدواج پیامبر مهربانیها با حضرت خدیجه نیز در روز دهم ربیعالاول در ۱۵ سال قبل از بعثت واقع شده است.
🌹 روز دوازدهم ربیع نیز ۳ واقعه خوشایند اتفاق افتاده است، در ابتدا سالروز ورود پیامبر(ص) به شهر مدینه و شادی مردم این شهر و استقبال بینظیر آنها از رسول خدا(ص) و ورود ناقه نبی خدا(ص) به خانه ابو ایوب انصارى از برجستهترین رویداد این روز است.
🌹 همچنین انقراض حکومت ظالم و ننگین بنىامیه در سال ۱۳۲ قمری رخداد مهم ۱۲ ربیعالاول است که به دست ابومسلم مروزی خراسانی اتفاق افتاد که چهاردهمین خلیفه بنى امیه «مروان حمار» در قریهاى از روستاهای مصر توسط او به قتل رسید و دولت بنىامیه بعد از ۹۱ سال و ۲ روز که یک هزار و ۹۲ ماه و ۲ روز ساقط شد.
🌹هلاکت معتصم بالله عباسی همان کسی که شیعیان زیادی به شهادت رساند و جنایاتهای بیشماری را مرتکب شد، در سامرا در سال ۲۲۷ قمری به وقوع پیوست.
🌹 و اما روز ۱۴ این ماه دو واقعه مهم رخ داده است که قلوب شیعیان را بسیار خوشحال میسازد، چرا که هلاکت یزید ملعون در سال ۶۴ هجری قمری و خروج مختار ثقفی در سال ۶۶ قمرى به خونخواهی از ثارالله(ع) در این روز اتفاق افتاده است.
🌹 آری! در این ماه، رحمت الهی بیش از بیش هویداست، چرا که میلاد برترین انسانها و شایستهترین بندگان در آن قرار داد، رحمتی که از ابتدای آفرینش همتایی برای آن یافت نمیشود و این میلاد فرخنده در ۱۷ ربیع اتفاق میافتد که با وجود مولود پر برکت خاندان هاشم، ایوان کسرى به لرزه افتاد، دریاچه ساوه خشکید و آتشکده هزار ساله فارس خاموش شد و آمنه مادر گرامی ختم رسل(ص) صدایى شنید: "بهترین خلق متولد شد، او را محمد نام کن" و هاتفى ندا کرد: «جَاء الْحَقُّ وَزَهَقَ الْبَاطِلُ إِنَّ الْبَاطِلَ کَانَ زَهُوقًا».
🌹 هلاکت قوم نمرود به وسیله گزش پشه (از سوی خدا مأمور بودند به حمایت از حضرت ابراهیم(ع) وارد میدان شوند) و جنگ حضرت داود(ع) با جالوت از رخدادهای است که قبل از ظهور اسلام در ۱۸ ربیعالاول به وقوع پیوسته است.
🌹 البته در این ماه وقایعی چون شهادت امام حسن عسکری (ع) هم وجود دارد، لکن عمده مناسبتهای این ماه، ولادت و شادی و سرور است.
♦️حال با این حجم مناسبتهای مسرت بخش و مبارک، و با توجه به مسلم نبودن رخ دادن وقایع تلخ در این ماه، آیا این ماه، ماه عزاست؟! یا ماه سرور و مبارک؟!
🌷🌷🌷🌷🌷🌷
🌹اول ربیع الاول/بعد از شهادت پیامبر اکرم (ص)ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺭﻭﺯ ﺍﻭﻟﻴﻦ ﻫﺠﻮﻡ ﺑﻪ ﺧﺎﻧﻪ ﺍﻣﻴﺮﺍﻟﻤﺆﻣﻨﻴﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺻﻮﺭﺕ ﮔﺮﻓﺖ.
♦️ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺍﻣﻴﺮﺍﻟﻤﺆﻣﻨﻴﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﻣﺘﻮﺟﻪ ﻏﺴﻞ ﻭ ﻛﻔﻦ ﻭ ﺩﻓﻦ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺻﻠّﻰ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﺷﺪ ﻭ ﻏﺎﺻﺒﻴﻦ ﺧﻠﺎﻓﺖ ﺩﺭ ﺳﻘﻴﻔﻪ ﺑﻮﺩﻧﺪ، ﺩﺭ ﺷﺐ ﭼﻬﺎﺭﺷﻨﺒﻪ ﻛﻪ ﺍﻭﻝ ﺭﺑﻴﻊ ﺍﻟﺎﻭﻝ ﺑﻮﺩ ﺑﺪﻥ ﻣﺒﺎﺭﻙ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺭﺍ ﺩﻓﻦ ﻓﺮﻣﻮﺩ ﻭ ﻃﺒﻖ ﻭﺻﻴﺖ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺻﻠّﻰ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﻣﺘﻮﺟﻪ ﺟﻤﻊ ﺁﻭﺭﻯ ﻗﺮﺁﻥ ﺷﺪ.
♦️ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ: «ﻋﻠﻰ ﺟﺎﻥ، ﺗﺎ ﺳﻪ ﺭﻭﺯ ﺍﺯ ﺧﺎﻧﻪ ﺧﺎﺭﺝ ﻣﺸﻮ ﻭ ﻗﺮﺁﻥ ﺭﺍ ﺟﻤﻊ ﺁﻭﺭﻯ ﻛﻦ... ».
📚 ﺗﻔﺴﻴﺮ ﻓﺮﺍﺕ: ﺹ 398، (ﺩﺭ ﺗﻮﺣﻴﺪ ﺻﺪﻭﻕ: ﺹ 73 ﻫﻔﺖ ﺭﻭﺯ ﻭ ﺩﺭ ﺍﻣﺎﻟﻰ ﻃﻮﺳﻰ: ﺝ 1، ﺹ 263 ﻧﻪ ﺭﻭﺯ ﺍﺳﺖ).
🌹ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺍﻳﺎﻡ، ﺳﻪ ﺑﺎﺭ ﺑﻪ ﻣﻨﺰﻝ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﻫﺠﻮﻡ ﺁﻭﺭﺩﻧﺪ:
♦️ﺑﺎﺭ ﺍﻭﻝ ﺩﺭ ﺭﻭﺯ ﺍﻭﻝ ﺭﺑﻴﻊ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻯ ﺑﻴﻌﺖ ﺁﻣﺪﻧﺪ ﻭ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﻓﺮﻣﻮﺩ ﻛﻪ ﻗﺴﻢ ﻳﺎﺩ ﻛﺮﺩﻩﺍﻡ ﻛﻪ ﺗﺎ ﺟﻤﻊ ﻗﺮﺁﻥ ﺗﻤﺎﻡ ﻧﺸﻮﺩ ﺍﺯ ﺧﺎﻧﻪ ﺑﻴﺮﻭﻥ ﻧﻴﺎﻳﻢ ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﺎﺯﮔﺸﺘﻨﺪ. ﭘﺲ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺍﻣﻴﺮﺍﻟﻤﺆﻣﻨﻴﻦ ﺷﺒﻬﺎ ﺻﺪﻳﻘﻪ ﻃﺎﻫﺮﻩ ﻭ ﺣﺴﻨﻴﻦ ﻋﻠﻴﻬﻢ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺩﺭ ﻣﻨﺎﺯﻝ ﺍﺻﺤﺎﺏ ﻣﻰ ﺑﺮﺩﻧﺪ ﻭ ﻃﻠﺐ ﻳﺎﺭﻯ ﻣﻰ ﻧﻤﻮﺩﻧﺪ.
📚 ﻛﺘﺎﺏ ﺳﻠﻴﻢ: ﺹ 128، ﺍﺣﺘﺠﺎﺝ: ﺹ 75، 190
♦️ﺑﺎﺭ ﺩﻭﻡ ﻫﻔﺖ ﺭﻭﺯ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺩﻓﻦ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺻﻠّﻰ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ ﺯﺑﻴﺮ ﻭ ﻋﺪﻩ ﺍﻯ ﺩﻳﮕﺮ ﺩﺭ ﻣﻨﺰﻝ ﺍﻣﻴﺮﺍﻟﻤﺆﻣﻨﻴﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺟﻤﻊ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩﻧﺪ. ﺁﻥ ﺭﻭﺯ ﺯﺑﻴﺮ ﺷﻤﺸﻴﺮ ﻛﺸﻴﺪ ﺗﺎ مهاجمین ﺭﺍ ﺑﻜﺸﺪ.
📚 ﺗﻮﺣﻴﺪ ﺻﺪﻭﻕ: ﺹ 73 ﺍﺣﺘﺠﺎﺝ: ﺝ 1، ﺹ 111 95، ﺑﺤﺎﺭ ﺍﻟﺎﻧﻮﺍﺭ: ﺝ 28، ﺹ 321
♦️ﺑﺎﺭ ﺳﻮﻡ ﺑﻪ ﻣﻨﺰﻝ ﺣﻀﺮﺕ ﻫﺠﻮﻡ ﺁﻭﺭﺩﻧﺪ، ﻭ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺁﺗﺶ ﺯﺩﻥ ﺩﺭ ﻣﻨﺰﻝ ﻭ ﺿﺮﺏ ﻭ ﺟﺮﺡ ﺻﺪﻳﻘﻪ ﻃﺎﻫﺮﻩ ﺳﻠﺎﻡ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻬﺎ ﻭ شهید کردن ﺣﻀﺮﺕ ﻣﺤﺴﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ، ﺍﻣﻴﺮﺍﻟﻤﺆﻣﻨﻴﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴّﻠﺎﻡ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺩﺳﺖ ﺑﺴﺘﻪ ﺑﻴﺮﻭﻥ ﺑﺮﺩﻧﺪ.
📚 ﻛﺘﺎﺏ ﺳﻠﻴﻢ: ﺹ 249 ،82 ﺍﻟﻜﻮﻛﺐ ﺍﻟﺪﺭﻯ: ﺝ 1، ﺹ 194، ﺍﻟﺠﻤﻞ: ﺹ 117، ﻛﺎﻣﻞ ﺍﺑﻦ ﺍﺛﻴﺮ: ﺝ 2، ﺹ 326، ﺗﺎﺭﻳﺦ ﻃﺒﺮﻯ: ﺝ 3، ﺹ 203
🥀🥀🥀🥀🥀🥀🥀
📡حداقل برای یک☝️نفر ارسال کنید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 نگرش فوق العاده نتانیاهو در مورد ایران!
گاهی وقتها وقتی از امید به آینده و از قدرت ها و پیشرفت های رو به رشد ایران میگیم ، یه عده سریعا واکنش نشون میدن !
اینو باید همونجا نقدا توی جمع پخش کرد بگی اینو اصلا من طلبه نمیگم از زبان دشمن ترین دشمنان ایران بشنو اگر منطقی هستی
🥀🥀🥀🥀🥀🥀
هدایت شده از هیأت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🎥 مداحی حسین طاهری در دیدار امروز فعالان دفاع مقدس با رهبر انقلاب
دیروز پدرها همه رفتند به میدان
امروز پسرها همه در خط شهیدان
🕌 @Qomonline
🌹امام صادق عليه السّلام فرمودند:
♦️افضل الاعمال الى الله الصلاة لوقتها، و بر الوالدين والجهاد فى سبيل الله ؛
♦️بهترين اعمال نزد خداوند، نماز اول وقت است پس از آن نيكى به پدرو مادر، و سپس جهاد در راه خدا است .
📚بحارالانوار، ج 74، ص 85
🥀🥀🥀🥀🥀
■شهادت مظلومانه امام حسن عسکری علیه السلام تسلیت باد
🏴 امام حسن عسکری علیه السلام در روز جمعه ۸ ربیع الثانی سال ۲۳۲ قمری در مدینه به دنیا آمد. و شهادت آن حضرت در روز جمعه ۸ ربیع الاول سال ۲۶۰ قمری وقت نماز صبح که به دلیل مسمومیت به دست معتمد عباسی در سن ۲۸ سالگی اتفاق افتاد و در سامرا در نزد پدر بزرگوارش مدفون گردید، آن حضرت را عسکری گویند یا بخاطر اینکه همیشه در محاصره و زیر نظر عسکر (لشکر) و نیروهای حکومتی بود یا اینکه در محله ای به نام عسکر بوده است.
❶ هرکس بیجا از کسے تعریف کند مورد سوءظن(دیگران) قرار گیرد.
📚 اعیان الشیعه ج۲ ص۴۲
❷ کم آسایش ترین مردم کسے است که زیاد کینه و دشمنی کند.
📚تحف العقول ص۷۸۴
❸ گستاخی و بی ادبی فرزند بر پدر خود در خردسالی موجب عاق شدن او در بزرگی خواهد بود.
📚مستدرک ج۷ ص۳۰۹
🥀🥀🥀🥀🥀
🌹وصیت امام حسن عسکری علیه السلام به یارانش
▪️امام حسن عسکري عليه السلام چند روز پيش از شهادت، به دوستان خود در مجلسي که چهل تن از ياران وفادارش حضور داشتند و از جمله آنان محمد بن عثمان و معاوية بن حکيم و محمد بن ايوب بودند، بعد از نشان دادن جمال زیبای حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف چنين فرمود:
▪️◾️ او - اشاره به حضرت مهدي - بعد از من صاحب و خليفه شماست، او قائمي است، که گردنها منتظرانه، به سوي او کشيده ميشود.
هنگامي که زمين از ستم و ناروا پر شد، خروج ميکند و زمين را از قسط و عدل سرشار ميسازد.
▪️سپس امام حسن عسکري عليه السلام، به شيعيان و تابعينشان وصيتي فرموده که در آن، مکارم اخلاق و تقواي الهي و مصالح عمومي مطرح گرديده ايشان فرموده اند:
⚫️ «اوصيکم بتقوي الله و الورع في دينکم و الاجتهاد_لله و صدق_الحديث و اداء_الامانة الي من ائتمنکم من بر او فاجر و طول_السجود و حسن_الجوار، فبهذا جاء محمد صلي الله عليه و آله و سلم صلوا_في_عشائرهم و الشهدوا_جنائزهم و عودوا_مرضاهم و أدوا_حقوقهم فان الرجل منکم اذا ورع في دينه و صدق في حديثه و ادي الامانة و حسن خلقه مع الناس ( ظاهرا در این موارد عموم همسایگان و مردم از جمله اهل سنت منظور است مخصوصا که روایات از سایر اهل بیت ع با همین مضامین موجود است ) قيل: هذا شيعي فيسرني ذلک
▪️اتقو الله و کونوازينا و لاتکونواشينا،
جروا_الينا_کل_مودة و ادفعوا_عنا کل قبيح، فانه ما قيل فينا من حسن فنحن اهله و ما قيل فينا من سوء فما نحن کذلک: لنا_حق في کتاب الله و قرابة من رسول الله و تطهير من الله لا يدعيه احد غيرنا الا کذاب. أکثروا ذکرالله و ذکرالموت و تلاوة_القرآن و الصلاة_علي_النبي صلي الله عليه و آله فان الصلاة علي الرسول الله عشر حسنات،
احفظوا ما وصيتکم به و استودعکم الله و اقرأ عليکم السلام [1] ..
◾️شما را به تقواي الهي سفارش ميکنم و پرهيزگاري در دينتان و اجتهاد براي خدا و سخن راست گفتن و اداي امانت براي کسي که به شما اعتماد کرده است چه آدم خوبي باشد و چه آدم بدي، سجدههاي طولاني داشته و همسايه خوبي باشيد چون محمد صلي الله عليه و آله اين رسالت را آورده است
▪️بين عشاير آنان نماز بخوانيد و در تشييع جنازه آنها شرکت کنيد و مريضهاي آنان را عيادت و حقوق آنها را ادا کنيد. چون اگر يک نفر از شما در دين خود پرهيزگار و سخنش راست باشد و به امانت خيانت نکند و اخلاقش با مردم خوب باشد ميگويند اين مرد شيعه است و اين سخن مرا خوشحال ميکند. از خدا بترسيد و براي اهلبيت زينت باشيد و دوستي را براي ما بياوريد و هر زشتي را از ما دور کنيد.
هر چيز خوبي که درباره ي ما گفته شود درست است ولي همه چيزهاي بدي که درباره ي ما گفته ميشود، ما اهل آن نيستيم. ما در کتاب خدا حقي داريم و اولاد رسول خدا صلي الله عليه و آله هستيم و از سوي خدا مأموريت داريم که مردم را پاکيزه کنيم و هيچ کس غير اين را ادعا نميکند، مگر اين که دروغگو باشد.
▪️خدا و مرگ را زياد ياد کنيد و قرآن را زياد تلاوت کنيد و به پيامبر صلي الله عليه و آله زياد صلوات بفرستيد چون صلوات بر رسول خدا صلي الله عليه و آله ده حسنه دارد.
چيزهايي را که به شما وصيت کردم حفظ کنيد من شما را به خدا ميسپارم و بر شما سلام ميدهم.
📚[1] الحراني، تحف العقول عن آل الرسول، ص 367، چاپ پنجم [ صفحه 183] .
🥀🥀🥀🥀🥀🥀
🌹محمد بن عثمان می گوید:از پدرم شنیدم گفت:از امام حسن عسکری(علیهالسلام) این سؤال شدآیا این مطلب که از پدران شما نقل شده :«هیچ گاه زمین از حجت خدا خالی نمی ماند، اگر کسی بمیرد و امام زمان خویش را نشناسد، به مرگ جاهلیت مرده است»1
حق است؟
♦️امام حسن عسکری(علیهالسلام) فرمودند:
آری این مطلب حق است.چنان که روز حق است.
شخصی پرسید:
بعد از شما امام مردم کیست؟
♦️فرمودند:
پسرم محمد،امام و حجت بعد از من است،
هر کس بمیرد و او را نشناسد،
به مرگ زمان جاهلیت مرده است.
و برای او غیبتی است که نادانان در این مورد حیران گردند
و منحرفان هلاک شوند،
و کسانی که وقت ظهورش را تعیین کنند او را تکذیب نمایند،
سپس ظهور می کند،
♦️گویا می بینم طوق های سفیدی را که بر بالای سر او در نجف و کوفه در حرکت است.2
و در پرچم ارتش آن حضرت نوشته شده:
«البیعة لله؛
بیعت مخصوص خداست»3
📚 1_ من مات و لم یعرف امام زمانه مات میتة جاهلیة
2_ کشف الغمه/ج3/ص451
3_ المجالس السنیه سید محسن جبل عاملی/ج5
🥀🥀🥀🥀🥀🥀
🌺10 ربیع الأوّل ازدواج پیامبر صلّی الله علیه و آله با حضرت خدیجه علیها السلام
♦️پیامبر صلّی الله علیه و آله 15 سال قبل از بعثت با حضرت خدیجه کبری علیها السلام ازدواج نمودند. (1)
♦️از احادیث شیعه و اخبار عامّه معلوم می شود که حضرت خدیجه بنت خویلد بن اسد، در علم و اطّلاع به کتب آن زمان معروف بوده است.
♦️او از زنان قریش، علاوه بر کثرت اموال و املاک و تجاراتی که داشت، به عقل و کیاست نیز مزیّت داشت و در آن زمان او را طاهره، مُبارکه، سیده ی نسوان و ملکه ی بطحاء می گفتند.
♦️او از کسانی بود که انتظار قدوم پیامبر صلّی الله علیه و آله را می کشید و همیشه از علماء علایم نبوّت آن حضرت را جویا می شد.
♦️هنگامی که خدمت پیامبر صلّی الله علیه و آله شرفیاب شد، اوّل از مُهر نبوّت سُؤال کرد و آن را زیارت کرد اشعار فصیح او در مدح رسول گرامی اسلام صلّی الله علیه و آله و کمال محبّتش به آل عبد المطّلب مشهور است که کاشف از علم و ادب و محبّت اوست. در همان روزی که آن حضرت مبعوث به رسالت شد جناب خدیجه علیها السلام ایمان آورد.
♦️حضرت خدیجه علیها السلام از مال خویش و میراثی که به او رسیده بود به صورت مضاربه تجارت می نمود.
♦️چندی نگذشت که از بزرگان تجّار شد به گونه ای که هشتاد هزار شتر زیر بار تجارت او بودند و هر روز اموال او زیادتر می شد. بر بام خانه ی او قُبّه ای از حریر سبز با طنابهای ابریشم با تمثالی چند بود که این علامت جلالت آن مخدّره بود.
♦️افراد زیادی مانند عقبة بن ابی معیط و ابن ابی شهاب که هر یک چهار صد کنیز و غلام و خدمتکار داشتند، و ابو جهل و ابوسفیان و دیگر بزرگان عرب آن روز به خواستگاری آن حضرت آمدند؛ ولی آن حضرت قبول نفرمودند و هیچ شوهری اختیار نکردند و باکره و عَذْراء بودند (2) تا سر انجام خود شان در سن 25 یا 28 سالگی (3) پیشنهاد ازدواج به پیامبر صلّی الله علیه و آله دادند و این ازدواج با آداب و مراسم خاصّی انجام شد.
♦️خداوند دو پسر به نام های قاسم و عبدالله که به آنها طیّب و طاهر هم می گفتند، به آن دو بزرگوار عنایت فرمود و تنها دخترشان فاطمه علیها السلام بود، و دیگران دختر خوانده های پیامبر صلّی الله علیه و آله و دختران خواهر خدیجه علیه السلام بودند که بعد از فوت پدرشان حضرت خدیجه علیها السلام احتیاجات شان را بر طرف می کرد تا اینکه مادرشان هاله فوت کرد، که تحت سر پرستی پیامبر صلّی الله علیه و آله و حضرت خدیجه علیها السلام در خانه ی خدیجه علیها السلام قرار گرفتند. لذا در بین مردم مشهور شد که آنها دختران رسول خدایند. (4)
♦️در کرامت و بزرگواری ایشان همین بس که آن حضرت مادر حضرت صدیقه ی طاهره علیها السلام امّ الأئمة المعصومین علیهم السلام و همسر امیر المؤمنین علیه السلام و جدّه ی حضرات معصومین علیهم السلام است.
♦️حضرت خدیجه علیها السلام بیست و چهار سال و یک ماه با پیامبر صلّی الله علیه و آله زندگی کرد، و تا آن حضرت زنده بود پیامبر صلّی الله علیه و آله همسر دیگری اختیار نفرمود.
♦️همچنین حضرت خدیجه علیها السلام جمیع اموال خود را به پیامبر صلّی الله علیه و آله واگذار کرد.
عایشه می گوید :
کمتر اتّفاق می افتاد که پیامبر صلّی الله علیه و آله از خانه بیرون رود و خدیجه علیها السلام را به خیر یاد نکند، چنان که یک روز آتش حسد من مشتعل شد و گفتم :
یا رسول الله ! تا کی خدیجه را یاد می کنی ؟
او پیر زنی بیش نبوده !
خداوند بهتر از او را (منظورش خودش بوده) به تو مرحمت کرد !
♦️پیامبر صلّی الله علیه و آله در غضب شد و فرمود :
نه به خدا قسم ! بهتر از خدیجه علیها السلام نصیب من نشده. به من ایمان آورد هنگامی که مردم کافر بودند، و تصدیق نبوّت من نمود در وقتی که مردم مرا تکذیب می کردند، و اموال خود را در اختیار من گذارد در وقتی که مردم مرا از خود دور می کردند.
خداوند متعال از خدیجه علیها السلام به من فرزندانی روزی کرد و رحم تو را عقیم قرارداد. (5)
📚 منابع :
1. مسار الشیعة : ص 29. و ... .
2. مناقب آل ابی طالب علیهم السلام : ج 1، ص 206. و ... .
3. الصحیح من السیرة : ج 2، ص 150 ـ 117. ازدواج النّبی صلّی الله علیه و آله و بناته : ص 30.
4. الاستغاثة فی بدع الثلاثة.
5. ریاحین الشریعة : ج 2، ص 202، 207.
🥀🥀🥀🥀🥀🥀
🌹حضرت خدیجه(س) چگونه با نبی مکرم اسلام ازدواج کرد؟/ پاسخ به شبهاتی درباره سیره و زندگی بانوی بزرگ اسلام
♦️رجبی دوانی، کارشناس تاریخ اسلام :سن حضرت خدیجه سلام الله علیها برخلاف نقلی که گفته شده، درست نیست؛ یعنی ایشان در زمان ازدواج با نبی مکرم اسلام 40 ساله نبودند، بلکه روایتهای معتبرتری نشان میدهد که ایشان تقریباً همسن رسول خدا صلی الله علیه و اله بودند و در زمان ازدواج مانند آن حضرت، حدود 25 سال داشتند.
♦️حضرت خدیجه سلام الله علیها با پیامبر صلی الله علیه و آله قرارداد تجاری بستند، غلامانشان را همراه پیامبر صلی الله علیه و آله فرستادند تا حضرت را در آن سفر تجاری تحت نظر داشته باشند و اعمال و حرکات آن بزرگوار را به او گزارش کنند. وقتی غلامان از ویژگیهای پیامبر صلی الله علیه و آله تعریف کردند، حضرت خدیجه سلام الله علیها بسیار شیفته ایشان شدند و به پیامبر صلی الله علیه و آله پیشنهاد دادند که اگر مایل باشند با او ازدواج کنند. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله هم پس از مشورت با عموی بزرگوارشان جناب ابوطالب به این پیشنهاد پاسخ مثبت دادند.
♦️ حضرت خدیجه سلام الله علیها دو پسر برای نبی مکرم اسلام به دنیا آورد به نامهای قاسم و عبدالله. قاسم زودتر از عبدالله به دنیا آمد و به همین علت، پیغمبر اسلام صلی الله علیه و آله را ابوالقاسم یعنی پدر قاسم هم مینامند. اما این فرزند در کودکی از دنیا رفت. عبدالله هم پسر دیگر ایشان بود که او هم عمر کوتاهی داشت و مانند قاسم در خردسالی وفات کرد.
♦️به عنوان مثال زمانی که پیش از تولد حضرت زهرا سلام الله علیها جبرئیل بر رسول خدا صلی الله علیه و آله نازل شد و گفت که تا چهل روز شهر را ترک کند و چلهنشین شود، حضرت از این دوری غیرمنتظره از حضرت خدیجه سلام الله علیها ناراحت بودند. طوری که بعد از چند روزی که در غار حرا بودند پیغامی را توسط عمار یاسر برای همسر خود فرستادند. در این پیغام حضرت فرموده بودند: «ای خدیجه! از این جدایی من گمان بد مبر و آن را نشانه بیعلاقگی من به خودت مپندار. بلکه این به امر الهی است و خداوند خواسته امرش تحقق یابد. پس جز گمان نیک چیزی به قلبت راه نده چراکه خداوند به افتخار تو به طور مکرر به فرشتگان بزرگ خود افتخار میکند.»
ادامه مطلب
👇👇
https://tn.ai/2012558
🥀🥀🥀🥀🥀🥀
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹بالاخره یک کار اثرگذار برای حجاب تولید شد.
لطفا بازنشر بفرماید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆خانمی بدون روسری به حضور امام رحمه الله علیه می رسد و می گوید:
"اینکه مرا بدون حجاب پذیرفتید، نشان می دهد نهضت شما عقب مانده نیست."
👌جواب یک دقیقه ای حضرت امام راحل را ملاحظه بفرمایید.👆
🥀🥀🥀🥀🥀🥀
هدایت شده از هیأت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بهبه! روحم تازه شد✅
لذت بردم شما هم ببینید و لذت ببرید.
•┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
🌹سلطنت ماندگار
♦️ سلیمان بن داوود (علیه السلام) در موکب خود از جایی عبور می کرد و پرندگان بر او سایه افکنده و جن و انس از چپ و راستش ملازم او بودند.
♦️ راوی می گوید: سلیمان به عابدی از بنی اسرائیل رسید. عابد گفت: سوگند به خدای پسر داوود! خدا به تو سلطنتی بس بزرگ داده است.
♦️ سلیمان گفت: یک #سبحان_الله که در نامه عمل مؤمن ثبت شود، بهتر از آن چیزی است که به پسر داوود داده شده است؛ زیرا آن چه به پسر داوود داده شده از بین می رود؛ ولی ذکر خدا می ماند.
📚 راه روشن، ج 5، ص 490
🇮🇷کانالهای نشریه عبرتهای عاشورا 🇮🇷
🌍 @ebratha_ir ایتا
🌍 @ebratha.org سروش
هدایت شده از هیأت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 توصیه آیتالله جاودان به خواندن امنیحیب برای نجات مردم غزه🥀
🥀🥀🥀🥀🥀🥀