➕حدیث از طرق امامیه
حدیث ارث نگذاشتن انبیا در برخی کتاب های شیعه امامیه نیز وارد شده است.
صاحب معالم در مقدمه کتاب خود به سندش از امام صادق(ع) نقل کرده که رسول خدا(ص) فرمود:« و همانا علما وارثان انبیا اند و انبیا درهم و دینار به ارث نگذاشتند.»
📌معالم الاصول، ص۶_۸
🔺در جواب این حدیث می گوییم👇🏻
۱_این حدیث ذیل ندارد یعنی آنچه در برخی از مصادر اهل سنت از ابوبکر نقل می کنند که رسول خدا(ق) فرمود:«نحن معاشر الانبیا لا نورث ما ترکناه فهو و صدقة»
ذیل حدیث یعنی «ماترکناه فهو صدقة» در اینجا نیامده است.
۲_این قسمت توی کتاب با ادبیات سختی گفته شده... برای راحتی شما ساده تر بازنویسی کردم👇🏻
۲_امام خمینی در توضیح این حدیث میفرماید:
پیامبران از نظر مقام روحانیت، صاحب مال و ثروت (درهم و دینار) نبودند و توجهی به دنیا و امور مادی نداشتند. بنابراین، میراثی که از آنها باقی مانده، از نظر این مقام روحانی، چیزی جز علم و معارف الهی نیست.
البته از نظر تولد جسمانی و شئون دنیوی، آنها مانند سایر انسانها بودند و همه ویژگیهای بشری را داشتند؛ همانطور که قرآن میفرماید: «بگو من بشری هستم مانند شما» (قل إنما أنا بشر مثلكم).کهف ایه۱۱۰
پس، وارث پیامبران از نظر مقام روحانیت، علما و اهل معرفت هستند؛ نه فرزندان جسمانی آنها. اما از نظر جسمانی و دنیوی، فرزندان واقعی آنها میتوانند وارث مال و دارایی باشند.
این حدیث شریف، بهروشنی بلکه با صراحت، دلالت بر همین نوع وراثت روحانی دارد؛ همانگونه که توضیح داده شد.
و مقصود پیامبر اکرم (ص) از حدیثی که به آن حضرت نسبت داده شده، یعنی «ما گروه پیامبران ارثی نمیگذاریم» ــ بر فرض درستی این حدیث ــ همین معناست که پیامبران از نظر شأن نبوت و وراثت روحانی، مالی به ارث نمیگذارند؛ بلکه میراث ما علم و معرفت است، چنانکه روشن است.
والسلام.
📌چهل حدیث،، ص۴۲۰/۴۲۱
🇮🇷 حَنــــون¹¹⁰
➕دعاوی فاطمه(س) از تاریخ استفاده می شود که حضرت زهرا(س) در ادعای حق خود در امر فدک و گرفتن آن از ا
🔺میریم سراغ گزینه سوم👇🏻
۳_ادعای سهم ذوی القربی(خمس)
یکی از راه های دیگری که حضرت زهرا(س) برای گرفتن حق به غصب رفته خود به کار گرفت ادعای سهم «ذی القربی» بود.
ابن ابی الحدید در شهر نهج البلاغه می گوید:« مردم می پندارند که نزاع فاطمه با ابابکر تنها در دو امر بوده است یکی میراث و دیگری نحله و بخشش. ولی در حدیثی یافتم که حضرت در امر سومی نیز با ابوبکر به نزاع برخاسته است که همان سهم ذی القربی است. ولی ابوبکر از این راه هم حاضر نشد که فدک را به حضرت فاطمه(س) برگرداند.»¹
مقصود از ادعای سهم «ذی القربی» آن است که حضرت زهرا(س) ادعای سومی بر ابوبکر نمود.
📌۱_شرح ابن ابی الحدید، ج۱۶،ص۳۳۰
خداوند متعال درآیه۴۱ سوره انفال:«ای مومنان بدانید که هر چه به شما غنیمت و فایده رسد خمس آن خاص خدا رسول خویشان و یتیمان فقیران و در راه ماندگان است.»
در آیه شریفه خداوند متعال برای ذی القربای پیامبر(ص) خمس فرض کرده اند لذا حضرت زهرا از این راه نیز بر ابوبکر احتجاج کرد تا حق خود را از وی بگیرد ولی او موافقت نکرد.
ابن الحدید به سند خود از انس نقل می کند که فاطمه(س) نزد ابوبکر آمد و خطاب به او فرمود:« تو خود می دانی که چگونه ما را از صدقات محروم ساختی و نیز ما را از فیء که قرآن آن را سهم ذوی القربی قرار داده منع کردی؟!
آنگاه آیه ۴۱سوره انفال را قرائت کرد.
📌شرح ابن ابی الحدید، ج۱۶،ص۲۳۰
تا صفحه۱۳۵رو خوندیم🌸
انشالله فردا میریم سراغ اهداف حضرت زهرا(س) در گرفتن فدک .
درخدمتم👇🏻
https://daigo.ir/secret/8540881916
🇮🇷 حَنــــون¹¹⁰
تا صفحه۱۳۵رو خوندیم🌸 انشالله فردا میریم سراغ اهداف حضرت زهرا(س) در گرفتن فدک . درخدمتم👇🏻 https:/
🤦🏻♀️سایت دایگو مشکل داشته و من متوجهش نبودم پیاما به طو ر خودکار نمیومده تو کانال ناشناس ..پیام میدادید ندیدم
واقعا معذرت میخوام شرمندم
الان به تمام پیاماتون جواب میدم اینجا👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2245461020C8904bcc6bf