...H....:
🔸بیانیه هیات داوران جشنواره ادبیات داستانی چهل سالگی انقلاب قرائت شد
در آیین اختتامیه جشنواره ادبیات داستانی چهل سالگی انقلاب شهرستان گرگان «سید مهدی جلیلی» به عنوان نماینده هیات داوران بیانیه این رخداد فرهنگی و ادبی را در عصر سه شنبه 9 بهمن ماه قرائت شد.
به نام خداوند جان و خرد
کزین برتر اندیشه بر نگذرد
با سلام درود به روح پرفتوح بنیانگذار انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی(ره) و شهیدان راه آزادی، خجسته باد میگوییم چهل سالگی انقلاب شکوهمند اسلامی و بهاران آزادی را به
به خویشان، به دوستان، به یاران آشنا
به مردان تیزخشم که پیکار میکنند
به آنان که با قلم تباهی دهر را
به چشم جهانیان پدیدار میکنند
ادبیات از تاریخ، صادقتر است. ادبیات را میتوان نوعی دموکراسی در تاریخنویسی تلقی کرد و درست همینجاست که اهمیت دوچندان مییابد. چرا که هر شاعر و نویسندهای خود یک روایتگر تاریخ است؛ تاریخ سیاسی و اجتماعی و هرآنچه که بر انسان و جامعه و جهان میگذرد و تفاوت دیگر آن که تعبیر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) بیان آن خورشیدگونه است، آنجا که میفرمایند دشمنی با هنر، دشمنی با خورشید است. داستان، هنر هنرهاست. زیرا روایتگر زندگی است و زندگی، هنر انسان است. انسانی که «فی کبد» آفریده شده است و شهادت، هنر مردان خدا. مردان و زنانی که بخشی از داستانهای جشنواره «چهل سالگی انقلاب اسلامی» که اکنون به انتهای کار خود رسیده است، روایتگر هنر آنان است در آیینه هنر داستاننویسان شهر هنر و ادب گرگان ما.
گوشهایتان را نزدیکتر بیاورید تا صادقانه بگوییم، داستانهای شما غافلگیرمان کرد، اینهمه داستان خوب، یکجا و از یک شهر از ایران اسلامی، ما را به وجد آورد. گفتیم در همین ابتدا بگوییم تا قند در دلتان آب شود و کامتان شیرین که کام ما از کلماتتان شیرین شد.
ویژگیهایی که در داستانهای رسیده به دستمان دیدیم اینها بود:
تنوع دیدگاهها و سبکها مهمترین ویژگی بود. هر کسی اثر انگشت خود را داشت. درست بر عکس خیلیجاها که اعضای هر انجمنی اغلب مانند یکدیگرند و خصایصی جمعی دارند و خوب یا بد تفاوتهایشان کم است. ما تفاوتها و تنوع را یک حُسن قابلتوجه دیدیم.
داستان عالی در این میان وجود داشت چیزی که در برخی از جشنوارهها نمیتوان یافت و با کثیری کار خوب یا متوسط روبهروییم. کار خوب در این جشنواره بسیار بود، طوری که رقابت برای دومی و سومی را برایمان، سخت، سخت میکرد.
داستانها آنقدر خوب بودند که هیچ کاری سرسری خوانده نشد و مدعا آنکه در جلسه نهایی داوری که برای جمعبندی امتیازات و دفاع داوران از داستانهای شما تشکیل شده بود، داستانهایتان با جزئیات زیادی در ذهنشان حاضر بود.
یکی از اهداف این جشنواره که توجه به بوم و حضور عناصر بومی در داستانها بود در شماری از آثار بهخوبی دیده میشد که شکلگیری گونهی تازهای از داستان گرگانی و محلی را نوید میدهد.
در میان آثار این جشنواره که اختصاص به داستان کوتاه داشت و به تأکید فراخوان آن، «داستان کوتاه در هر کدامیک از تعاریف موجود»، آثار داستانی شایسته و حتی درخشانی در قالب داستانک، مونولوگ، خاطره و سایر گونهها به دستمان رسیده بود که میتوانستند در جشنوارههای اختصاصی خود، موردتوجه قرار گیرند، لیکن به خاطر قالب این جشنواره، در بارمبندی خاص داستان کوتاه، امتیاز شایسته خود را کسب نکردند.
گفتیم که داستانهای کوتاه شما، غافلگیرمان کرد، همین غافلگیری، توقعمان را از شما بالا برده است و گاه حسرتی بر دلمان نشانده است که داستاننویسان ما با اندکی توجه و وقت گذاشتن و آموزش اصولی و مطالعه و حتی بازنویسی میتوانستند، آثارشان را نابتر ارائه کنند. در همین زمینه نکاتی را یادآور میشویم:
در موضوعاتی مانند انقلاب اسلامی و حوادث آن نظیر حماسه پنجم آذر گرگان که بنا به سن نویسنده در دایره تجربه زیستی قرار نمیگیرد، به پژوهش کتابخانهای و تحقیق میدانی و هوشمندی در طراحی فضای داستانی و ... نیازمندیم.
عناصر بومی که جزئی از تجربه زیستی ما و در گنجینهای برای بهره گرفتن و هویت دادن به اثر ماست بیش از این باید مورد توجه قرار گیرد. خاص و جذاب و یگانه بودن ما و اثر ما در همین بهرهگیریهاست.
نثر داستان مهمترین بخش داستان است که بستری برای تمام عناصر دیگر است. غلبه گونه نثر فضای مجازی و سایر رسانههای دیداری و شنیداری در برخی آثار بهوضوح مشهود بود.
در بخش نثر آثار، باید یادآور شد که تقریباً در تمامی آثار، نوعی بیتوجهی به درست نویسی(رعایت نیمفاصله، استفاده از علائم نگارشی، املاء درست واژگان، اصول صحیح شکستهنویسی، همخوانی افعال با شخص و زمان و ...) به چشم میخورد. صورت درست دیالوگنویسی، پاراگرافبندی و سطربندی و حتی اصول صحیح استفاده از محیط نرم افزار وُرد از ضعفهای اغلب آثار بود.
عدم
پایبندی به ویژگیهای مورد اتفاقِ
قالب داستان کوتاه، مانند عدم تعدد شخصیتها، محدودیت طول زمانی، بهرهگیری بهینه از عناصر داستانی و بسط فضا و توصیفات آنگونه که مناسب قالب داستان بلند و رمان است و ... در برخی دیگر از داستانها به چشم آمد.
شعار زدگی در بخشهایی از برخی داستانهای با موضوع انقلاب و دیگر داستانها نیز دور شدن از زیباشناسی و غلتیدن به دامن شعار را موجب شده بود.
داوران جشنواره ضمن سپاسگزاری از همه دستاندرکاران، پیشنهادهای خود را به شرح زیر تقدیم میکند:
آموزش مداوم با اولویتهای مورد نیاز و رعایت پیشنیازهای هر دوره آموزشی برای داستاننویسان پیشبینی و اجرا شود. اصول نگارش و ویرایش و صورتبندی داستان و فنوتایپ اصلیترین نیاز آموزشی برای شرکتکنندگان در این جشنواره است.
آثار این جشنواره از خلاقیت درخوری برخوردارند، انتشار گزیدهای از آثار این جشنواره پس از ویرایش، میتواند مخاطبان داستان کوتاه را خرسند نماید.
انجمنهای سهگانه برگزار کننده با یاری و همکاری مدیران دلسوز همکار در برگزاری این جشنواره، چند جلسه کارگاه بازخوانی و نقد آثار برگزیده و خوب این جشنواره ترتیب دهند.
در پایان اجر معنوی تلاشهای شما نویسندگان گرانقدر و همه دستاندرکاران جشنواره داستان کوتاه چهلسالگی انقلاب اسلامی را به روح امام راحل، شهیدان انقلاب اسلامی و محضر مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) اهدا مینماییم.
مهرداد صدقی، هادی خرمالی، سید مهدی جلیلی
داوران جشنواره داستان کوتاه چهلسالگی انقلاب اسلامی
🔸 یادآور می شود جشنواره ادبیات داستانی چهل سالگی انقلاب در آستانه چهلمین سالگرد پیروری انقلاب شکوهمند اسلامی در دو بخش ویژه انقلاب و آزاد به همت و همدلی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس،انجمن شعر و ادب ایرانیان، انجمن ادبیات داستانی گرگان، انجمن ادبی شین و انجمن نویسندگان گلستان هوران برگزار شد
@Houran_ir
♻هوران؛ چهل سالگی انقلاب در جهان درخشان است.
#بیانیه انجمن نویسندگان انقلابی استان گلستان هوران در #چهل_سالگی انقلاب
🔸هنر انقلاب شکوهمند اسلامی، به رهبری حضرت امامخمینی در دورهائی که بنیادهای فکریشرقی و غربی، اسلام عزیز را محاصره کرده بودند حیات دوباره بخشید تا نورانیت توجه به مبداء هستی و راه سعادت کمال انسان را یکبار دیگر به انسان بنمایاند و ظلمت ناشی از جهالت مدرن را از حیات بشر بزُداید. انقلاباسلامی به عنوان انقلابی ماهیتآ فکری بر پایه معرفت شناسی متکی بر امتداد «بعثت» نبی اکرم (ص) ظهور کرد تا تمدن الهیاسلامی را بار دیگر احیاء و پایه گذاری نماید.
#هوران
https://goo.gl/Rpbzjz
12 اسفند قرار بود با دانشگاه برم راهیان نور اما ارائه یکی از درس هام دقیقا افتاده بود توی تاریخ 13 و 20 اسفند و ...مجبور شدم لغو کنم ... تا اینکه بهم خبر دادن اگه میخوام برم فقط یک راه داره اونم اینکه 18 اسفند با کاروان دیگه ای از یک استان دیگه برم...اما من ارائه داشتم و نمیتونستم برم...به استاد یه پیام بلند بالا فرستادم که شایداجازه بده.
پیامو که خوند جواب نداد...دوباره پیام فرستادم :استاد این سکوت مشخصه که شهدا منو نطلبیدن...استاد جواب دادن که اجازه بدید بررسی کنم اطلاع میدم...✨
فرداش تا شب همچنان منتظر بودم اما جوابی ندادن... ناراحت بودم و تو فکر و داشتم پست هارو نگاه میکردم که یهو مطلبی از این
پیج (پیج ڪانال)برام اومد...
خانمی که یه ربع بعد از توسل به شهید بابت شغل همسرش حاجت گرفت...همون لحظه به #شهید ابراهیم هادی توسل کردم ...ازش خواستم
که استادمو راضی کنه...
نیم ساعت بعد توسلم, استاد پیام دادن: خیر پیش...التماس دعا😍
تا بحال توی کانال کمیل نرفته بودم...وقتی مارو پیاده کردند از اتوبوس ...جلوی یادمان یه آقایی گفت حواستون باشه اینجا اتوبوس های محدودی می ایسته...دعوت شدین و...غروب آفتاب توی کانال کمیل بودم ...که یهو اذان مغرب پخش شد با صدای خود شهید...
از اون لحظه فیلم گرفتم و برای استادم فرستادم...
🌸و گفتم شما وقتی بهم گفتید خیر پیش که
من به
این شهید متوسل شدم ...😊
#افسر_مولا
@Hoouran
هدایت شده از نَـحنُ أبناءالسیدعلي الخامنئي
19.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬روايت#حاج_حسين_يكتا از كتاب فانوس كمين
📍برشي از شب هاي بله برون
⏱اسفند ١٣٩٧ - شلمچه
#به_امید_شهادت_ان_شالله...
#در_آرزوی_گمنامی
🆔 @haj_hosseinyekta
🆔 @mohamadamiri_ir
🎬روايت#حاج_حسين_يكتا از كتاب فانوس كمين
📍برشي از شب هاي بله برون
⏱اسفند ١٣٩٧ - شلمچه
#به_امید_شهادت_ان_شالله...
#در_آرزوی_گمنامی
روایتگری حاج #حسین_یکتا از کتاب #فانوس_کمین در شب هفتم #بله_برون
#فانوس_کمین
#غلامعلی_نسایی
#بله_برون _زندگی
#شهادت_آسمان_بهشت
#انجمن_نویسندگان_گلستان
#زود_پرستو_شو_بیا_نسایی_شهید
#انجمن_نویسندگان_هوران
#شهادت_حضرت_خضر
#حاج_حسین_یکتا
#شب_بله_برون
#بله_برون
#شلمچه
#هور
#غلامعلی_نسایی
#فانوس_کمین
#هوران
#هور
#هو
#💛💛💛💛💛