مرکز اسلامی استان هرمزگان
امام جمعه اهل سنت بندرخمیر در دیدار با مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گفت: هر توسعهای، در گرو توسعه فرهنگ کتابخوانی است.
سید عبدالجلیل قتالی امام جمعه اهل سنت بندرخمیر در جریان دیدار با مدیر کل کتابخانه عمومی استان هرمزگان در بندرخمیر ضمن خوش آمدگویی گفت: اسلام با کتاب شروع شده و اولین پیامی که از سوی خداوند توسط جبرئیل بر پیامبرش نازل میشود، کلمه «خواندن» است. پیامبر از طریق جبرئیل میگوید: «اقرأ بسم ربک الذی خلق. بخوان به نام پروردگارت» و قسمهایی که خداوند به حروف مقطعه قرآن یاد میکند نون والقلم و ما یسطرون. قسم به قرآن و قلم آن چیزی که مینویسد. همه بیانگر اهمیتی است که خداوند به قلم و کتاب و خواندن میدهد.
وی ادامه داد: اسلام دینی است که به علم، آگاهی، دانش، کتاب و معرفت اهمیت میدهد و متاسفانه ما مسلمین اکنون در وضعیت نهچندان مطلوبی قرار داریم.
وی با بیان اینکه خودمان گناهکاریم و در واقع ما به شیوه قرآن عمل نکردهایم، گفت: ما هستیم که از این راه مستقیم جدا افتادهایم. ما هستیم که به تعالیم قرآن عمل نمیکنیم. اگر ما به تعالیم کتاب آسمانی عمل میکردیم قطعاً میتوانستیم امتیازاتی که مسلمانان از قرن اول تا هشتم و نهم به دست آوردند به دست بیاوریم. چرا آنها توانستند آن امتیازات را به دست بیاورند؟ چون آنها ادامه دهنده راه پیامبر (ص) بودند. تامین کننده مقاصد آیات قرآن کریم بودند. این گونه بود که توانستند فرهنگ و تمدنی را از خودشان به یادگار بگذارند.
وی توضیح داد: در مقایسه با دیگر جوامع به لحاظ سطح سرانه مطالعه در وضعیت مطلوبی نیستیم. نباید چنین باشد و در حقیقت استحقاق ما این نیست که از نظر علم، توسعه و پیشرفت عقب مانده باشیم. اسلام، چیز دیگری به ما آموخته است. اهداف خداوند و پیامبرش چیز دیگریست.
امام جمعه اهل سنت بندر خمیر اضافه کرد: قرآن به عنوان یک کتاب، مقصود و منظور دیگری دارد ولیکن ما روی یک خط دیگری حرکت میکنیم. امیدوارم خداوند این توفیق را به ما بدهد که روی مسیر اصلی قرار بگیریم و دوباره آن اصل و گذشته خودمان را به دست بیاوریم.
این مولف هرمزگانی خطاب به فرشاد محمدی مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گفت: اینجا دو مسئله مطرح است، اول رشد و توسعه فیزیکی کتابخانههای عمومی در شهرستان بندر خمیر و خود کتاب که لازم است در جوامعی که نخبگان، فرهیختگان و اهالی قلم و کتاب زندگی میکنند ما موقعیت و شرایط کتابخوانی را برای آنها فراهم کنیم و این بسیار مطلوب است.
پژوهشگر کتاب ضرب المثل های بندر خمیر ابراز داشت: بُعد دوم قضیه این است که ما باید درباره کتاب خواندن هم برنامهای داشته باشیم. این سوال را از خودمان مطرح کنیم که زمینه و موقعیتی را که فراهم میکنیم برای چه کسانی است، برای کسانی است که همیشه سر و کارشان با تلفن همراه است و سراغ کتاب نمیروند؟ همینها هستند که نرخ مطالعه کتاب را پایین آوردهاند. علی رغم اینکه در بعضی از کشورهای خارجی که خودشان تلفن همراه را اختراع کردهاند اما استفاده بهینه از آن باعث شده که جایگاه کتاب حفظ شود. ما هم باید چنین باشیم و جای کتاب میبایست نزد خانواده، جوانان، نوجوانان و کودکان حفظ باشد.
او با اشاره به یک شعر عربی گفت: علم آموزی در کودکی مثل نقاشی روی سنگ است، همیشه باقی میماند و همیشه هست. گذشت زمان نمیتواند آن را از بین ببرد همانطور که الان ما نقوشی را روی سنگ نوشتهها داریم. به عنوان آثار تمدنی انسانها خواهد ماند. ولی علم آموزی در بزرگسالی مثل نقش کشیدن بر روی خاک است همین که باد بیاید آن را از بین خواهد برد بنابراین ما نباید انتظار داشته باشیم که در سن بزرگسالی به کتاب و کتابخوانی عادت داشته باشیم، کتابخوان کردن دیگران در سن بزرگسالی آنگونه که میخواهیم امکانپذیر نیست.
وی ادامه داد: اما اگر میخواهیم کتاب در زندگی ما جریان داشته باشد باید از سن کودکی به سوی کتاب روی بیاوریم، از سن پیش دبستانی کودکان را به مطالعه کتاب و کتابخوانی عادت بدهیم و علاقمند بکنیم بنابراین ضرورت دارد که ارتباط تنگاتنگی بین متولیان کتاب و متولیان آموزش و پرورش ایجاد شود. آنها که برای کودکان ما تصمیم ساز هستند. ارتباط بین آموزش و پرورش و خانواده ها نیز باید محقق شود. اگر اینگونه نباشد، ما موفق نخواهیم بود. بنابراین نقش آموزش و پرورش در اشاعه فرهنگ کتابخوانی، نقش اساسی است.
قتالی توضیح داد: همانطور که عادت به غذا خواندن داریم باید به کتاب نیز عادت داشته باشیم. زیرا در یک پژوهشی اعلام شده بود انسانهای موفق علی رغم همه تفاوتها در یک چیز وجه اشتراک دارند و آن این است که هفتهای یک کتاب و سالی ۵۰ عنوان کتاب مطالعه میکنند.
مرکز اسلامی استان هرمزگان
این نویسنده بندرخمیری ادامه داد: وقتی یک نفر کتابی را مطالعه میکند با اندیشه یک نفر آشنا میشود. نویسنده آن اثر نیز از اندیشه دیگران استفاده کرده است و مخاطب کتاب با اندیشههای مختلف مواجه است بنابراین موجب موفقیت آنها میشود. بنابراین افراد موفق جامعه اهل کتاب هستند.
این چهره فرهنگی با اشاره به چهره های نامدار ایران زمین گفت: ما یک ملت با فرهنگ هستیم، در هیچ جای دنیا به اندازه ایران شاعر، دانشمند و انسان فرهیخته ندارد. در ادبیات مان شاعران بلند پایهای مانند: حافظ، سعدی، فردوسی، مولوی، سنایی و … داریم و از این امتیازات باید استفاده شود تا موجب رغبت ما به ادبیات و فرهنگ کتابخوانی شود.
سید عبدالجلیل قتالی در پایان گفت: دانش پژوهان، مولفان و شاعران پایه پیشرفت هر فرهنگی هستند و هر توسعهای حتی توسعه اقتصادی، علمی و سیاسی و … در گرو توسعه فرهنگ کتابخوانی است.
#مرکز_اسلامی_هرمزگان
#فرهنگ_کتابخوانی
https://eitaa.com/markazeeslamihormozgan
مرکز اسلامی استان هرمزگان
عالم اهل سنت جنوب کشور: نوجوان و جوان در جوامع بشری تأثیرگذارند
امامجمعه اهل سنت لشتغان گفت: امروز به دلیل نقش تأثیرگذاری که نسل نوجوان و جوان در جوامع بشری دارند بیشتر در معرض تهاجم فرهنگی قرار دارند.
شیخ محبت نیا، امامجمعه اهلسنت لشتغان در گفتگو با خبرنگار هرمز اظهار کرد: هشتم آبانماه مصادف است با شهادت نوجوان سیزدهساله محمدحسین فهمیده دانشآموز بسیجی که در سال ۱۳۵۹ هجری شمسی در جبهه جنگ ایران و عراق به شهادت رسید و به همین خاطر در تقویم رسمی کشور این روز، روز نوجوان و بسیج دانشآموزی نامگذاری شده است؛ این روز را خدمت تمامی نوجوانان و جوانان عزیز که آیندهسازان کشور هستند تبریک و تهنیت عرض میکنم برای آنان آرزوی موفقیت و سلامتی و سربلندی دارم و امیدوارم از همین دوران حساس نوجوانی که دوران شکلگیری شخصیت آنان است خودشان را خوب بشناسند و در راه رشد و تعالی و تطهیر خودشان و حفظ ارزشها گام بردارند که در جوانی پاک بودن شیوه پیغمبری است.
عالم اهلسنت جنوب کشور تصریح کرد: در هر جامعهای نوجوانان و جوانان باتوجهبه توان و شور و حرارت و پتانسیلی که دارند نقش مؤثر و کلیدی در ترقی و تعالی جامعه دارند و این وظایف خانوادهها و متولیان فرهنگی و تعلیموتربیت جامعه در قبال این نسل سنگینتر میکند و اگر در این زمینه سهلانگاری و کوتاهی صورت گیرد هم در این دنیا و هم در آخرت باید پاسخگو باشند؛ اسلام عنایت ویژهای به این سرمایههای عظیم معطوف داشته و در این زمینه تأکیدات زیادی شده است.
محبتنیا عنوان کرد: مقطع حساس نوجوانی و بعدش جوانی بهار عمر هر انسانی است نعمتی است که هر انسانی باید قدر آن را بداند نوجوانان و جوانان عزیز باید قدر ارزش خودشان را بدانند و این نعمت و نیرو را به لهو لعب و کارهایی که نه سودی برای دنیا و نه فایدهای برای آخرت دارد هدر ندهند که فردا پشیمانی دیگر سودی نخواهد داشت.
وی مطرح کرد: امروز به دلیل نقش تأثیرگذاری که نسل نوجوان و جوان در جوامع بشری دارند بیشتر در معرض تهاجم فرهنگی قرار دارند؛ لذا ما میبینیم که در هر جامعهای چه اسلامی و چه غیراسلامی بدخواهان آن جامعه طرح و نقشه و برنامهریزیهای آنان در راستای تضعیف و تغییر آن جامعه بیشتر معطوف به نوجوانان و جوانان است.
محبتنیا تصریح کرد: امروز اگر مردم مسلمان و مظلوم غزه و فلسطین بهویژه زنان و کودکان و نوجوانان و جوانان با چراغسبز و ارسال نیرو انواع کمکهای نظامی و تسلیحاتی غرب و آمریکای جنایتکار علاوه بر تهاجم فرهنگی و تبلیغاتی دشمنان اسلام در رأس آن یهود و نصاری از زمین و هوا و دریا مورد تهاجم نظامی و نسلکشی آشکار صهیونیستهای غاصب و ملعون قرار میگیرند و در یک جنگ نابرابر شهید میشوند یکی از دلایل آن همین است که دشمن وقتی در تهاجم فرهنگی ناکام بماند از دستزدن به چنین ظلم و جنایت و کشتار حتی زنان و کودکان و نوجوانان و اقدامات غیرانسانی ابایی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: امیدوارم با استمرار مبارزه نیروهای مقاومت علیه رژیم منحوس و منفور و ملعون صهیونیستی و غیرت و بیداری و حمایت همهجانبه کشورهای اسلامی از نیروهای مقاومت و مبارزه فلسطینی در غزه هرچه زودتر شاهد پیروزی و تحقق وعده الهی در این سرزمین مقدس که به اسلام و مسلمانان جهان تعلق دارد باشیم.
#مرکز_اسلامی_هرمزگان
#خطبه_جمعه
https://eitaa.com/markazeeslamihormozgan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 تیکه جالب رهبر انقلاب امروز
مردم غزه با صبرشان وجدان بشری را به حرکت در آوردند
🔹 یک ابلهی اخیرا گفته بود اجتماع مردم در انگلیس در حمایت از مردم فلسطین کار ایران است؛ لابد بسیج لندن و بسیج پاریس این کار را کردهاند؟
🤣 خنده و تشویق حضار
🇮🇷https://eitaa.com/markazeeslamihormozgan
🔰 مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار دانشآموزان و دانشجویان ۱۴۰۲/۰۸/۱۰
💠درباره حوادث تاریخی ۱۳ آبان
در میان سه مناسبتی که در۱۳ آبان اتّفاق افتاده، در دو مناسبت آمریکاییها ضربه زدند به ملّت ایران، در یک مناسبت ملّت ایران ضربه زد به آمریکاییها.
🔖ضربه آمریکاییها به ملت ایران:
1️⃣تبعید امام در۱۳ آبان۴۳
2️⃣کشتار دانشآموزان در۱۳ آبان۵۷
🔖ضربه ملت ایران به آمریکا:
☑️۱۳ آبان سال ۵۸ بود که دانشجوها رفتند وارد سفارت آمریکا شدند و آن سفارت را تسخیر کردند.
🔎شما جوانِ امروز باید از قضایای مختلف تحلیل داشته باشید؛ صِرف احساسات کافی نیست.
❇️شما باید از:
📌اصل انقلاب اسلامی
📌قضیّهی دفاع مقدّس
📌قضایای گوناگونی که در دهه۶۰ اتّفاق افتاد
📌واگراییهایی که در دهه۷۰ اتّفاق افتاد
📌حوادث گوناگونی که در دهه ۸۰ و ۹۰ اتّفاق افتاد
✅ تحلیل داشته باشید
🔖درباره مسئله مقابله ما با آمریکا
📍خود آمریکاییها دشمنیهای خودشان با ملّت ایران را به مسئله سفارت منسوب میکنند.
❌این دروغ بزرگی است؛ قضیّه این نیست.
🗄فعالیتهای سفارت آمریکا براساس اسناد به دست آمده:
⭕️توطئه و جاسوسی علیه ایران
⭕️طرّاحی کودتا
⭕️طرّاحی جنگ داخلی
⭕️طرّاحی چگونگی نفوذ در حکومتِ جدیدِ انقلابی
⭕️مدیریت و هدایت رسانههای ضدّانقلابِ داخل کشور
⭕️برنامهریزی برای تحریم
⁉️پس قضیّه چیست؟
( #قضیه مالیخولیای #آمریکایی برای چمبره بر کل جهان و غارت و چپاول حقوق همهی ملتهاست... )
❇️من دوست دارم و مایلم شما جوانها و نوجوانها روی این مسائل با دقّت و با فکر کار کنید؛
🌟چون فردا مال شما است،
💪بازوهای پیشرفت کشور شما هستید،
👇یک مقداری عمیقتر برویم مسائل را بسنجیم.
🚨مسئله نفوذ غربیها در ایران از انگلیسها شروع شد
📜قضیّه انحصار تنباکو
📜قرارداد وثوقالدّوله
📜قرارداد رویتر و...
🔥اغلب این قراردادها به وسیله علمای دین باطل شد.
↙️دولت انگلیس دید آن نقشهای که در هند عمل کردند، در ایران عملی نیست... به فکر افتادند که باید یک دولتِ دیکتاتورِ خشنِ صد درصد وابسته به خودشان را در ایران سر کار بیاورند.
👇کارهای که به دست رضاشاه کردند:
💢منکوب کردن روحانیّت
💢مرعوب کردن ملّت
💢مخالفت علنی با احکام دینی مثل حجاب
💢تصرّف منابع مالی و اقتصادی
⭕️در اواسط دهه۲۰شمسی ضعف انگلیس موجب شد که آمریکا بیاید وسط میدان
👇اقدامات آمریکاییها:
💢راه انداختن کودتای ۲۸مرداد
💢مقدّرات کشور را در دست گرفتند:
💢از لحاظ سیاسی و اقتصادی کشور را به طور کامل به خودشان وابسته کردند
💢بازکردن پای رژیم صهیونیستی به ایران
💢تشکیل ساواک
💢وارد کردن چند ده هزار مستشار نظامی به ایران همراه با هزینهی سنگین اداره آنها
💢اشاعه فساد، به صورت برنامهریزیشده
💢عقبماندگی در علم و فنّاوریها
💢شدّت تبعیض طبقاتی به صورت هولناک
🔥حدود یک هفته به پیروزی انقلاب، «هایزر» آمد تهران برای اینکه یک کودتا راه بیندازد.
🛡عزم راسخی مثل امام بزرگوار در مقابل اینها قرار داشت.
✊اینکه شما میگویید «مرگ بر آمریکا»، این صرفاً یک شعار نیست، این یک خطّمشی است.
💠درباره قضایای فلسطین و غزه
❗️الان آن کاری که هایزر میخواست در ایران بکند، آمریکاییها دارند در غزّه میکنند.
⭕️در ظرف سه هفته، نزدیک به چهار هزار کودک به دست اینها کشته شدهاند!
🔖امت اسلامی میدان را تشخیص بدهد.
🔥میدان، میدان غزّه و اسرائیل نیست، میدان حق و باطل است.
💢قدرت استکبار با فشار نظامی و بمباران پیش میآید، امّا قدرت ایمان بر همهی اینها غلبه پیدا خواهد کرد.
❇️آن که در میدان پیروز است مردم غزّه و فلسطینند:
1️⃣ با ایستادگی خودشان، نقاب دروغین حقوق بشر را از چهرهی آمریکا و فرانسه و انگلیس و امثال اینها کنار کشیدند، اینها را رسوا کردند.
2️⃣ عملیّات طوفانالاقصیٰ نشان داد چگونه یک گروه اندک با امکانات بسیار کم امّا با ایمان و عزم راسخ، میتواند دولتهای متکبّر و مستکبر عالم را تحقیر کند.
🔖توقعات از دولتهای مسلمان
☑️هر کس هر جور میتواند به فلسطین کمک کند.
✅بر قطع فوری جنایتها و بمبارانها در غزّه پافشاری کنند.
☑️راه صدور نفت و ارزاق به رژیم صهیونیستی را ببندند.
✅با رژیم صهیونیستی همکاری اقتصادی نکنند.
☑️در همه مجامع جهانی با صدای بلند این جنایت را، بدون تردید و بدون لکنت محکوم کنند.
👌🏼بایستی همه دنیای اسلام علیه رژیم صهیونیستی بسیج بشوند.
🤷♂️الان رژیم صهیونیستی دچار حیرت است و هر کاری که میکند از روی اضطرار است.
⚠️اگر کمک آمریکا نبود و نباشد، قطعاً رژیم صهیونیستی در ظرف چند روز فلج خواهد شد.
🚨در این قضیّهی مهم و تعیینکننده، آن کسی که در مقابلِ فلسطینِ مظلوم ایستاد:
👈آمریکا بود، فرانسه بود، انگلیس بود
🔼دنیای اسلام در معاملاتشان، در معادلاتشان، در تحلیلهایشان فراموش نکنند این را
https://eitaa.com/markazeeslamihormozgan
ادامه ....
🔼دنیای اسلام در معاملاتشان، در معادلاتشان، در تحلیلهایشان فراموش نکنند این را
🍀انشاءاللّه پیروزی نهایی و نه چندان دیر، با مردم فلسطین و فلسطین خواهد بود.
https://eitaa.com/markazeeslamihormozgan
خطبه روستای گچین بالا، شیخ محی الدین موذن زاده
براي داشتن جامعه اي نمونه بايد در جامعه همدلي و دوستي زياد باشه و حس برادري در ميان اعضاي جامعه وجود داشته باشد.
همانطور كه خداوند مي فرمايند : إنما المؤمنون إخوة ، مؤمنان برادران يكديگرند.
از راه هايي كه ما مي توانيم اين همدلي را زياد تر كنيم : سلام كردن ، دوري از كبر و تكبر ، خوش اخلاقي و خوش رويي ، دوري از غيبت و طعنه زني و مسخره كردن.
بنا به فرمايشات خداوند در سوره حجرات ما مي توانيم با مهرباني و خوش اخلاقي دل ها را به هم نزديك و نزديك تر كنيم تا به آن جامعه ي نمونه و ايده آل تبديل شویم.
#مرکز_اسلامی_هرمزگان
#خطبه_جمعه
https://eitaa.com/markazeeslamihormozgan
گزارش تصویری از مراسم سیزدهم آبان در شهر کوشکنار پارسیان و سخنرانی شیخ جمالی در جوار مزار شهدای گمنام
#مرکز_اسلامی_هرمزگان
#سیزده_آبان
https://eitaa.com/markazeeslamihormozgan