📄 ۲ بخشهایی از بیانیه تحلیلی «حسینیه اندیشه» پیرامون «بیانیه گام دوم انقلاب» تحت عنوان:
🔵 از شکستن تقسیم «شرق و غربِ مادی» با دوگانهی «اسلام و استکبار» در گام اول
تا مواجهه با تقسیم «توسعهیافته و درحالتوسعه» در گام دوم
✅ اگر این ادبیات علمی توسعه یافتگی ـ که صرفاً از سنخ مباحث نظری نیست بلکه به نسخههای کاربردی تبدیل شده ـ قابل اتصاف به اوصاف ارزشی همانند عادلانه و ظالمانه، الهی و الحادی، اسلامی و کفرآمیز باشد، آنگاه روشن خواهد شد که انقلاب اسلامی در گام اول خود و پس از شکستن تقسیم چپ و راست مدرنیته در عرصه قدرت جهانی، در گام دوم و برای اداره کشور با چه تقسیم جدید و خطرناک و تکاملیافتهای روبروست که باید آن را نیز بشکند. لذا مقام معظم رهبری در این زمینه به تصریح میفرمایند: «توسعه دارای بار ارزشی است که ما با الزامات آن موافق نیستیم... این طلسم خطرناک که پیشرفت کشور صرفا با الگوی توسعه غربی ممکن است، باید بشکند... و تقسیم کشورها به توسعهیافته و درحال توسعه، یک تاکتیک تبلیغاتی غرب است.»
⬅️ متن کامل بیانیه تحلیلی در کانال حسینیه اندیشه منعکس میگردد 👇👇👇
✅ @HossiniehAndisheh
📄 ۳ بخشهایی از بیانیه تحلیلی «حسینیه اندیشه» پیرامون «بیانیه گام دوم انقلاب» تحت عنوان:
🔵 از شکستن تقسیم «شرق و غربِ مادی» با دوگانهی «اسلام و استکبار» در گام اول
تا مواجهه با تقسیم «توسعهیافته و درحالتوسعه» در گام دوم
✅ اساساً محوریتِ «رفاه دنیاپرستانه و دیوانهوار» در ادبیات توسعه است که به دلیل هزینههای سنگین تأمین آن، تصمیمگیران را به تقسیم کار جهانی و همپیوندی فعال با اقتصاد بینالمللی توصیه میکند و لذا برای دستیابی به سرمایه و تکنولوژی خارجی، خط تولیدِ «برجامها» را نه در ذهن چند مسئول بلکه در نظام محاسباتِ دستگاه کارشناسی کشور پدید آورده است. همین الزامات ادبیات توسعه است که دست به «تأویل نخبگانی» نسبت به اقتصاد مقاومتی میزند و همه شاخصههای آن را به تعاریف کیفی و استانداردهای کمّی متداول تحریف میکند و بالتبع از تحقق آن جلوگیری مینماید.
⬅️ متن کامل بیانیه تحلیلی در کانال حسینیه اندیشه منعکس میگردد 👇👇👇
✅ @HossiniehAndisheh
📄 ۴ بخشهایی از بیانیه تحلیلی «حسینیه اندیشه» پیرامون «بیانیه گام دوم انقلاب» تحت عنوان:
🔵 از شکستن تقسیم «شرق و غربِ مادی» با دوگانهی «اسلام و استکبار» در گام اول
تا مواجهه با تقسیم «توسعهیافته و درحالتوسعه» در گام دوم
✅ شاید تصور شود که اگر تغییر و تبدیل در گام دوم بر اساس شکستن تقسیم جدیدِ نظام سلطه مبتنی «بر توسعهیافته و در حال توسعه» باشد، پس چرا اثری از این مطلب در بیانیه دیده نمیشود؟ اما باید توجه داشت که این مهم خود را در کیفیت گزینش «سرفصلهای هفتگانه برای گام دوم» و نحوه تعریف آنها و اولویتبندی میان آنها نشان میدهد. از سرفصلهایی مانند «اخلاق و معنویت، عزت و مرزبندی در روابط خارجی، استقلال» که در متغیرهای محوریِ برآمده از ادبیات علمی توسعه، اثری از آنها به چشم نمیخورد تا عناوینی که در ظاهر با ادبیات توسعه پایدار مشترکاند (مانند علم و پژوهش و اقتصاد) اما تعریف ماهیتاً متفاوتی در قیاس با تعریف متداول از آنها ارائه شده است. به عنوان مثال، «علم و پژوهش» به عنوان «آشکارترین وسیله عزت کشور» و ابزاری برای مقابله با سلطه غرب بر اقتصاد و سیاست کشور تعریف شده و یا «اقتصاد ملی» که در ادبیات توسعه بر اساس همپیوندی فعال با اقتصاد جهانی و قبول تقسیم کار جهانی شکل میگیرد، به عنوان «عامل مهم سلطهناپذیری و نفوذناپذیری» تلقی شده و «نگاه به خارج» ـ که با تکیه به سرمایه و تکنولوژی خارجی، مبنای نسخه کاربردی در اقتصاد متداول برای رونق اقتصادی است ـ به مثابه عیب ساختاری اقتصاد کشور معرفی گردیده است.
⬅️ متن کامل بیانیه تحلیلی در کانال حسینیه اندیشه منعکس میگردد 👇👇👇
✅ @HossiniehAndisheh
جزوه بیانیه حسینیه اندیشه در موضوع گام دوم انقلاب.pdf
521.2K
📜 متن کامل بیانیه حسینیه اندیشه پیرامون «بیانیه گام دوم انقلاب»
⬛️ فلسفه شب قدر و نزول "کل امر" در این شب
✅ «شب قدر» اوجِ این ماه مبارک است که «کل امر» در آن نازل میشود؛ یعنی همانگونه که در مدیریت و برنامهریزی امروزین و متداول برنامهی سالانه در قالب لایحهی بودجه ارائه میشود، برنامهی خدای متعال برای سال پیش رو در شب قدر معین میشود. البته طبق روایات، شب قدر از زمان هبوط حضرت آدم و سایر انبیای سلف جریان داشته و این در حالی است که کفار پس از گذشت 6800 سال از دورهی اول تاریخ و طیّ 1400 سال از سرفصل دوم آن، به تازگی برنامهریزی سالانه برای نظم در کشورداری و مدیریت در دستور کار خود قرار دادهاند. از اینرو، سوره قدر در امر مدیریت دستگاه ایمان و تشریع «امت، حکومت و تمدن» ـ که در بین رسولان الهی و اُمم ماضیه، به نبیاکرم و امت ایشان اختصاص دارد ـ موضوعیت دارد.
✅ گرچه همهی امور در این شب مبارک معین میشود اما موضوع اصلی که در لیلةالقدر مقدّر میشود، مصائب و بلایایی است که بر اثر تنهایی و غربت ائمّهی هدی و بیوفاییِ امتها، نازل خواهد شد. زیرا دستگاه کفر و دستگاه نفاق پدیدههایی واقعی و عینی هستند که آثار عملکرد جنایتکارانه و وحشیانهی آنان، هر روز در مقابل دیدگان بشریت قرار میگیرد. یعنی در شب قدر، تمام مصائب و بلایایی که توسط کفار و منافقین در سال آینده محقق خواهد شد و بهدلیل جاهلی یا کاهلیِ امت دینی کسی در برابر آنها نمیایستد، به حضرت ولیعصر(عج) عرضه میشود و آن قلب محزون، تمامی این مقدّرات را میپذیرد تا در تناسب با ظرفیت موجود در دستگاه ایمان، تاریخ به سمت تکامل به پیش رود. در نتیجه، این عوامّ از مردم هستند که در شب قدر برای مغفرت سر به آستان الهی میسایند و الا کسانی که در درجات بالای ایمان قرار گرفتهاند و به تدریج موفق شدهاند تا مصائب خود را به مصائب ولیاللهالاعظم گره بزنند، در شب قدر مصیبت و بلا طلب میکند به این معنا که میخواهد در این معرکهی بین کفر و ایمان نقشی ایفا کند و مسؤولیتی بپذیرد و با تلاش و کوشش و مجاهدت خود، از واردشدن ضرباتِ تکوینی و تاریخی و تمدنی به وجود مقدس امام زمان جلوگیری نماید و توفیق فداکاری در این راه را به دست آورد و به جای توجه به چالشهای معمول زندگی، حول محور حوائج حضرت ولیعصر(عج) طواف کند.
✅ ممکن است تصور شود که تعبیر به «سلامٌ هی حتی مطلع الفجر» برخلاف تعریف شب قدر به شب تقدیر بلا و مصیبت است اما باید توجه داشت که این آیه باید در این چارچوب معنا شود که در شب قدر، عبور از حجم عظیم و متنوع مصائب، فشارها، جسارتها و هتکحرمتهایی که در مقیاس تمدنی و تاریخی بر وجود مبارک امام زمان وارد میشود، جز با باران سلام و صلوات و نصرت و رحمت الهی بر ولیّ خود امکانپذیر نیست.
حجت الاسلام و المسلمین صدوق
📣 امروز (22 خرداد 98) «حسینیه اندیشه» در حاشیه هشتمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در دانشگاه تهران از سند «بررسی پیشنویس سند الگوی پایه؛ مرحله اول: نقد» رونمایی نمود.
✅ اخبار تکمیلی و گزارش تصویری آن تا ساعاتی دیگر در این کانال منتشر خواهد شد.
🔷 «حسینیه اندیشه» در حاشیه هشتمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در دانشگاه تهران، از سند «بررسی پیشنویس سند الگوی پایه؛ مرحله اول: نقد» رونمایی نمود.
📜 این سند، گزارشی فشرده از جلسات پژوهشیِ برگزار شده در «حسینیه اندیشه» است که در پاسخ به فراخوان مقام معظم رهبری جهت «بررسی و تکمیل و ارتقاء پیشنویس سند الگوی پایه پیشرفت» شکل گرفت.
✅ البته حسینیه اندیشه پیش از این و با توجه به حساسیت موضوع به نقد پیشنویس الگوی پایه منتشره در سال 1394 پرداخته بود و محصول آن را در قالب کتاب «نقد و نقض پیشنویس الگوی پایه» منتشر کرده بود و پیشنویس جدید نیز از نظر مبنایی و بسیاری از روبناها تفاوت خاصی با پیشنویس گذشته نمیکند، اما فراخوان مقام معظم رهبری (در 22 مهر 1397) برای اصلاح و ارتقاء آن، وظیفه جدیدی را متوجه نخبگان انقلابی کرده است.
✅ براساس این فراخوان جدید، از ابتدای آبانماه سال 97 سلسله جلساتی برگزار شد تا هم نقدها و اشکالات قبلی و فعلی به نحو روانتری در اختیار جامعه علمی قرار گیرد و هم تغییرات و اضافاتی که در پیشنویس جدید دیده میشود، به نقد و بررسی گذاشته شود و هم در مراحل بعدی، به ارائه پیشنهاد اثباتی در جهت «ارتقاء و تکمیل» پیشنویس موجود پرداخته شود.
✅ روشن است که مراحل بعدی در دستور کار امسالِ حسینیه اندیشه قرار دارد. لذا مباحثی که تقدیم خواهد شد گرچه اجمالاً اشاراتی اثباتی و پیشنهادهایی جایگزین مطرح میکند اما تمرکز اصلی آن بر «مرحله نقد» خصوصاً نقد اضافات جدید سند الگو است تا پس از اتمام آن، به صورت تفصیلی وارد مرحله اصلاح و ارتقاء شود.
نقد و بررسی سند الگوی پایه پیشرفت،مرحله اول.pdf
964.7K
فایل جزوه «بررسی پیشنویس سند الگوی پایه؛ مرحله اول: نقد»
📷 گزارش تصویری از رونمایی سند «بررسی پیشنویس سند الگوی پایه؛ مرحله اول: نقد» در حاشیه هشتمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت؛ 22 خردادماه 98 ــ کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران
👇 👇 👇 👇 👇