حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 چالش جدید و بسیار مهم حوزه توئیت! ❗️ با توجه به بیانات صریح رهبر انقلاب و علمای حوزه، همه نهادهای
👓 یکی از اشکالات عمده که به شخص حضرت آیت الله اعرافی می شد، کثیرالمشغله بودن ایشان بود، و اشکال دوم، وجود همین رویه در قائم مقام ایشان در حوزه علمیه قم!
هنوز #افکار_عمومی پاسخ قانع کننده ای برای دو اشکال بالا دریافت نکرده، شاهد معرفی معاون جدید سطوح عالی حوزه علمیه قم بودیم که متاسفانه ایشان هم دست کمی از اوصاف دو مقام اول ندارد!
عدم اطلاع از قوانین و ضوابط سطوح عالی از یک طرف، و مشغله فراوان ایشان از سوی دیگر، که حتی فرصت کافی برای دیدار، هم فکری و هماهنگی های لازم با مدیران مجموعه قم را هم ندارد!! معضل بزرگی است که در نهایت دود آن به چشم حوزه، اساتید و طلاب حوزه می رود.
به همین مناسبت جا دارد سؤالات ذیل از آقایان تصمیم ساز و تصمیم گیر پرسش شود:
1⃣ علت انتخاب مسئولینی که تمرکز و تمحض لازم برای مدیریت حوزه علمیه قم را ندارند چیست؟
2⃣ مسئولین بزرگوار، با چه توجیه و با چه حجت شرعی تن به پذیرش چنین مسئولیت هایی می دهند؟ آیا از عواقب آن اطلاع ندارند؟ و آیا فکر نمی کنند که یک "قبول" نا به جا می تواند ظلمی آشکار در حق جهان اسلام باشد؟!
3⃣ شما چه پاسخی برای معطل کردن این حوزه با عظمت به جهت تجربه اندوزی مسئولین کم اطلاع دارید؟
4⃣ حوزه علمیه تا چه زمانی باید تاوان کم تجربگی و ضیق وقت مسئولین را بدهد؟ آن هم در شرایطی که وقت، اندک، و راه های نرفته بسیار است.
امیدوارم اگر مسئولین مخاطب این نوشتار پاسخ روشنی به این پرسش ها ندادند، لااقل در محضر خداوند پاسخی داشته باشند.
@khabarehowzeh
@HozeTwit
👓 خب پاسخ سوالتون ساده است!
دفتر تبلیغات خادم طلاب مبلّغ است!
برای چندمین بار هیچ پولی حتی پول کرایه به طلاب نمیدهد! اما پژوهشگاههای عریض و طویل، کارمندان مختلف، همایش در توضیح اینکه معنای دقیق #تبلیغ چیست و ثلاثی مجرد است یا مزید!
❗️ همین یکی مشت نمونه خروار!
البته از حق نگذریماطلاعیه های خوبی میدهند و برای ما موضوع مشخص میکنند دمشون گرم!
💬 مبلغ تنها
#خادم_طلاب
@HozeTwit
حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 چالش جدید و بسیار مهم حوزه توئیت! ❗️ با توجه به بیانات صریح رهبر انقلاب و علمای حوزه، همه نهادهای
👓 قطعا همه این دستگاهها غایت و هدفشون خدمت به طلابهو این سوالات باید مدام مد نظر باشه:
1⃣ آیا واقعا این ادارات و دستگاههای عریض و طویل با این تعداد کارمند و بودجه موجب رضایت و سهولت امور طلاب در زمینههای مختلف(آموزش، معیشت، رفاه، فرهنگی و...) شدهاند؟
2⃣ آیا برخورد و پاسخگویی کارمندان با ارباب رجوع (که همگی تقریبا طلبه هستند) و به طورکلی بهرهوری یک اداره حوزوی تفاوتی با سایر ادارات دولتی دارد؟
3⃣ آیا سیاست گذاری در این ادارات نوید بخش خدماتی است که موجب حرکت روبه جلو طلاب و خود آن اداره است یا مانند خیلی از ادارات مصداق درجا زدن است؟
در آخر هم این نکته خیلی مهم نباید مغفول باشد که در مورد یک اداره حوزوی صحبت میکنیم!
این اداره باید الگو سایر ادارات باشد نه اینکه خدایی نکرده مانند برخی ادارات خودش درگیر مشکلات جدی اداری باشد!
(مثل استخدام های بی ضابطه، انجام کارهای سفارشی و....)
❌ اگر خدمات دهی و حل امور یک نیروی نظامی مستقیما در امنیت کشور موثر است، خدمات و حل امور طلاب در زمینههای مختلف(معیشت و رفاه، آموزش، تهذیب و....) مستقیما علم و فرهنگ جامعه را متاثر میکند!
و اگر علم و فرهنگ بخاطر مشکلات طلاب مشکل دارد، آن مسئول حوزوی نقشش در مشکلات کشور بسیار زیاد است!
💬 محمدحسن
#خادم_طلاب
@HozeTwit
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 کارهای اداری در ایران چطور انجام میشود؟!
❗️ آیا این زیبنده حوزههای علمیه است که کارهای اداری در آن مانند سایر ادارات(و بلکه گاهی موارد بدتر از دیگر ادارات!) انجام شود؟!
آیا نباید روحیه جهادی طلبگی در کارهای اداری حوزوی نیز وارد شود؟! روحیه جهادی اساتید که با کمترین حقوق یا بدون حقوق به طلاب خدمت میکنند! روحیه جهادی طلاب که بدون حقوق به تبلیغ و منبر و خدمت رسانی میروند!
اما بعضا شما یک ربع دیر به کار اداری برسید، کارمند طلبه، نیم ساعت قبلش رفته است!
❗️ آقای حسنپوری نمونه خوبی است که نشان میدهد میشود و باید جهاد و روحیه طلبگی را با کار کارمندی جمع کرد!
💬 زبل الطلاب
#خادم_طلاب
@HozeTwit
حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 چالش جدید و بسیار مهم حوزه توئیت! ❗️ با توجه به بیانات صریح رهبر انقلاب و علمای حوزه، همه نهادهای
👓 طلاب رو که چه عرض کنم، #اساتید هم در موارد متعددی مورد بی مهری کارمندان و نظام اداری مرکز مدیریت قرار میگیرند. مثلا:
- امسال همون ساعتی ۱۴ هزار تومن حق التدریس برخی اساتید قم رو با ۲ ماه تاخیر دادند.
- یا در تابستانها و تعطیلات عید پرداختی ندارن چون میفرمایند: «مگر شما تدریسی داشتید؟!!» در حالی که خود این کارمندان بزرگوار برای دهها روز مرخصی تشویقی و استحقاقی سالانهشون - که غیر از تعطیلات رسمی هست - شاید به نحو متعارف بیست برابر یک استاد مقدمات دریافتی داشته باشند.
💬 علی
#خادم_طلاب
@HozeTwit
حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 چالش جدید و بسیار مهم حوزه توئیت! ❗️ با توجه به بیانات صریح رهبر انقلاب و علمای حوزه، همه نهادهای
👓 خب از رضایت طلاب میگفتید!
🔹 الان یکی از واضحترین چیزهایی که صدای همه طلاب را دراورده روند مسخرهی اعطای استادی است!
استادی باعث میشه خیلی طلاب از ناامیدی خارج بشن و از نظر علمی هم رشد کنند و بتوانند این رشد را ببینند.
طلبهای که قراره استاد بشه به نظر شما بهترین روش امتحانش چیه؟!
بله کاملا درست حدس زدید، یک صفحه را به او بگویند آماده کند و درس بدهد، یا فیلم درس را بفرستد و اتفاقا اساتید موشکافانه به او نمره بدهند! این منطقی ترین روش است!
❗️ اما الان چطور؟! دو نفر بزرگوار که تنها قصدشان #خرد کردن شخصیت طلبه است گویی درحال امتحان گرفتن از سیبویه یا ابن هشام هستند! نه به سبک بیان تدریس کار دارند، نه به اینکه اصلا شما استفاده از تخته بلدید، رابطه شمابا شاگرد چطور است و... هیچ!
فقط باید به سوالات مسخره عزیزان پاسخ دهید!
🔹 حقیقتا بجز مشکلات مالی که خب برطرف کردنش آسان نیست، عامل اصلی ناامیدی بخشی از طلاب همین روند مسخره اعطای استادی است!
❗️ حتی مجوز دهی های رسمی کشور فهمیدهاند سخت گیری عجیب قبل از اعطای مجوز به صفر شدن کسب و کار خواهد انجامید! نظارت باید پسینی باشد! برای شما فیلم بفرستند یا حضوری تدریس کنند و بعد مجوز بدهید؛ پس از آن اگر تخلف کرد مجوز را باطل کنید!
جالب اینجاست که اگر دو استاد سطح عالی هم امضا کنند و طلبه را تایید کنند باز آقایان احاله میدهند به همان ممتحنین امتحان شفاهی!
گویی حتما طلبه یکبار باید چزانده شود تا قدر عافیت را بداند!
💬 م.ک
#خادم_طلاب
@HozeTwit
حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 چالش جدید و بسیار مهم حوزه توئیت! ❗️ با توجه به بیانات صریح رهبر انقلاب و علمای حوزه، همه نهادهای
👓 در امتحان استادی چه میگذرد؟!
📌 پیام بلند یکی از همراهان با تلخیص
🔹 اخیراْ برای اخذ کد استادی در مصاحبه شفاهی ادبیات عرب از کتاب مغنی شرکت کردم و برای چند چیز افسوس خوردم:
اول، افسوس خوردم برای ایندو ممتحن بزرگوار که عمر خود را در ایندو کتاب تلف کردند. با دو نفر مواجه شدم که هویت شان «صرف و نحو» بود و همه چیز را از این دریچه تنگ نظاره می کردند و سعی داشتند اثبات کنند بدون تسلط بر صرف و نحو (آنچنان که آنها مسلط هستند) نمی توان هیچ کاری کرد از اینرو از همان ابتدا شروع به سوال های عجیب و غریب کردند.
🔹 در باب ضرورت تسلط بر کل کتاب مغنی و سیوطی می گفتند اگر مثلاً سر کلاس رسایل یکی از شاگردان از مغنی و سیوطی سوال کرد شما باید بتوانید جواب دهید! با این استدلال محکم و منطقی! یاد حکایت کلاس دایناسورشناسی افتادم که فارغ التحصیلان دوره دایناسورشناسی سوال کردند که باتوجه به انقراض نسل دایناسورها این دوره طولانی چه فایده ای داشت؟ مسئولین امر پاسخ دادند: می توانید شما هم مثل ما دوره آموزشی برگزار کنید و شاگرد تربیت کنید و به سوالات شاگردان پاسخ دهید! این بزرگواران هم می گفتند: اگر سر کلاس از شما سوال کردند بتوانید جواب دهید!
🔹 اکنون حدود ۱۵ سال است که در محضر اساتیدی که در قله فقه و اصول هستند به تعلیم و پژوهش مشغولم به این اقوال مغنی و سیوطی و جزئیات آن که زمانی همه را حفظ بودم، نیازی بیدا نکردم و احتمالاْ در ۱۵ سال آینده هم نخواهم کرد، حال آیا منطقی است که برای پرسش احتمالی یکی از شاگردان بروم کل کتاب را مسلط شوم!
🔹 همچنین متاسف شدم برای مسئولین امر که در این فرایند ارزیابی، طلاب را مجبور می کنند که از دریچه نگاه ناقص و تک بعدی این دو نفر که ذوب در ادبیات عرب شدند، عبور کنند. خوب است فکر کنیم که این اساتیدی که عمری در ادبیات عرب صرف کردند ثمره اش چه بود؟ (غیر از کلاس دایناسورشناسی!) در کدام شاخه علم توانستند موفقیتی کسب کنند، تولید و نوآوری داشته باشند؟ کدام مساله را حل کردند؟ چه خدمتی به اسلام و مسلمین کردند؟
منکر تخصص گرایی نیستم، اما سخن بر سر توازن این تخصص ها و محاسبه آن با هدف غایی است. آیا با این استدلال که «اگر سر کلاس، از سیوطی از شما سوال کردند باید پاسخ دهید»، برای الزام همه طلاب به تسلط بر سیوطی کافی است؟ چه کسی پاسخگوی این عقلانیت ضعیف در تلف کردن سه سال عمر طلاب است؟
وقتی بعد از 15 سال کار فقهی و اصولی به کتاب مغنی ام مراجعه می کنم که با چه شور و شعفی همه اقسام و اقوال را در حاشیه کتاب دسته بندی کرده ام و توضیحات استاد را یادداشت کرده ام و الان اکثرآنها را فراموش کردم و نیازی هم به آنها پیدا نکرده ام، چه کسی پاسخگوی عمری است که از من تلف شده است؟ آیا کسی جرأت دارد بگوید لباسی بر تن این پادشاه نیست؟!
مخالفین عرض بنده سریع نگویند: در فلان آیه و روایت اگر معنای فلان حرف درست فهم نشود، حکم شرعی تغییر پیدا می کند! کسی منکر ضرورت مرتبه ای از ادبیات عرب نیست، اتفاقاً سبک و ساختار آموزش فعلی باعث از دست رفتن همان سطح ضروری ادبیات عرب می شود، لذا برای بهره مندی از سطحی از ادبیات عرب که در فهم شریعت کارآمد است بهترین روش، زدودن مطالب زاید و بی خاصیت، و آموزش کاربردی آنهاست.
❗️ مقام معظم رهبری در دیدار اخیری که با مسئولین آموزش و پرورش داشتند از ضرورت حذف مطالب کم فایده از کتاب ها تاکید ورزیدند. چه خوب اگر به همین توصیه در حوزه های علمیه نیز عمل شود، البته حضرت آقا سال ها پیش فرمودند که این کتابهای اجتهادی در ادبیات عرب لازم نیست.
#خادم_طلاب
@HozeTwit
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 ولی انصافا فرخنژاد دست #معاویه را هم از پشت بسته!
🔹 بابا معاویه میخواست عمروعاص را صدا کنه میگفت مادر فلان بیا!
حالا این میگه #جناب عمروعاص صحابه بوده و آدم بدی نبوده😝
❗️ البته خداروشکر که مشخص شد وقتی پول بن سلمان قابلیت داره عمروعاص را آدم خوبی کنه، پس حتما میتونه فرخنژاد و ترانه علیدوستی و مسیح علینژاد را هم آدم خوبی کنه!
📌 عاجزانه درخواست داریم با آقای فرخنژاد و علی کریمی بیشتر مصاحبه کنید👌
@HozeTwit
حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 ولی انصافا فرخنژاد دست #معاویه را هم از پشت بسته! 🔹 بابا معاویه میخواست عمروعاص را صدا کنه میگ