کرونا نبود، اهل تعامل بود؟
✍️ طبق گفته معاون پارلمانی و نامه رئیس دفتر رئیس جمهور، "آقای روحانی برای حضور در جلسه رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی، از ستاد کرونا استعلام کرده بود و ستاد، حضور او را به دلیل شرایط کرونایی به مصلحت ندانسته است"
🔹خیلی ها به درستی می پرسند اگر یک میلیون دانش آموز به اصرار آقای روحانی باید کنکورشان را بدهند و هراسی از کرونا نداشته باشند، پس چرا خود او امروز از بیم کرونا، در نشست مجلس شرکت نکرد؟
♦️تناقض مهمی است. اما طور دیگری هم می شود پرسید: تا شش هفت ماه قبل که کرونا نبود، آقای روحانی چه قدر برای "تعامل" با مردم و نمایندگان و صاحب نظران و فعالان حوزه های مختلف اقتصادی و اجتماعی وقت می گذاشت که حالا رویه اش تغییر کرده و از وقت گذاشتن و تعاملاتش کم شده باشد؟
🔹روحانی 20 فروردین هم در جلسه رای اعتماد به وزیر جهاد کشاورزی شرکت نکرد و معاون پارلمانی وی، این گونه توجیه کرد که "با توجه به تداخل جلسه مجلس با جلسه هفتگی دولت، آقای جهانگیری در جلسه رای اعتماد حضور می یابد".
♦️اعضای اتاق بازرگانی و بسیاری از فعالان اقتصادی بارها گلایه کرده اند که حسرت ملاقات با رئیس دولت و طرح مشکلات و پیشنهاد ها بر دلشان مانده است.
🔹عبدالله ناصری (عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان و مشاور خاتمی) بود که خبر داد:
💢"روحانی در مقایسه با همه رؤسای جمهور پیشین، وقت برای دولت نمیگذارد. او از ساعت 9:30 صبح تا 19 سر کار است و این، یکی از اعتراضاتی است که دوستان روحانی دارند.
💢ناطق نوری اعتراض کرده و گفته؛ من که فقط یک حوزه علمیه دارم از ساعت 6:30 صبح آنجا حاضر می شوم و شما باید کمی زودتر بروید و به سخن وزرا گوش کنید.
💢او حوزههای کلیدی را شوخی گرفته . روحانی به دلیل روحیه اش مشورت پذیر نیست. او در حوزه اقتصادی موفق عمل نکرد و این حوزه در دولت بسیار به هم ریخته است".
🔹مرحوم هاشمی در جلسه یکی از کمیسیون های «مجمع»، از شیوه مدیریت روحانی گلایه و انتقاد کرده بود؛ به این دلیل که وقت کافی برای رسیدگی به مشکلات اقتصادی نمی گذارد و هم این که از موضع بالا برخورد می کند و ملاقات با او حتی برای من هم آسان نیست.
♦️کرباسچی چند سال قبل گفت"نباید این گونه باشد که مسئولیت ها را از دوش خودمان برداریم. باید دلمان شور بزند. دولت باید فکری بکند. این که تعدادی آدم خسته و سالخورده بنشینیم و بلند شویم که نمیشود! فرض کنید مناقشه هستهای هم حل شد، بعد چه؟ این بی تحرکیها آدم را برای دولت نگران می کند".
🔹احتمالا یک علت غیبت امروز روحانی، به کارنامه بد وزارت صمت بر می گردد که صدای مردم و فعالان اقتصادی را درآورده. او در عین حال، میانه خوبی با مجلس ندارد.
♦️در ماجرای برجام سعی کرد مجلس نهم را مقابل عمل انجام شده قرار دهد. با مجلس دهم نیز چنان بد تا کرد که کار به طرح پنج سوال و قانع نشدن نمایندگان از چهار جواب او کشید. و اگر مصلحت اندیشی نبود، احتمالا با نظر همان مجلس همسو، برکنار می شد.
@IMANI_mohammad
خودکشی امارات، اسرائیل را نجات نمی دهد
🔸شیخ نشین امارات، روابط پنهانی خود با رژیم اشغالگر قدس را تحت فشار دولت آمریکا علنی کرد. نشریه صهیونیستی اسرائیل هیوم خبر داده که نتانیاهو در دو سال گذشته، دوبار به امارات رفته است.
🔸برخی رژیم های مرتجع که ترامپ از بزرگ آنها به عنوان "گاو شیرده" یاد کرد، طی سال های اخیر، خیانت به آرمان فلسطین و ملت های مسلمان و عرب منطقه را شدت بخشیده و به بیگاری برای رژیم صهیونیستی تن داده اند.
🔸اما همکاری با اسرائیل که مصداق شرّ مطلق است، آورده ای جز خسارت راهبردی برای طرف شراکت و همکاری نداشته است. سند روشن، آمریکا که با فشار و فریب صهیونیست ها، وارد چاه ویل جنگ در افغانستان و عراق شد.
🔸نتیجه این تحریک و تحمیق، هفت هزار میلیارد دلار خسارت، سرشکستگی سیاسی- نظامی، و جا ماندن آمریکا از رقابت اقتصادی با چین بلکه ورشکستگی بود. واقعیت خسارت دو جنگ مذکور، مورد اتفاق ترامپ و اوباماست؛ هر چند که مجبور به حمایت از اسرائیل بوده اند.
🔸سند قابل تامل، افشای مکالمه خصوصی سارکوزی و اوباما (روسای جمهور فرانسه و آمریکا) در حاشیه نشست سران گروه ۲۰ است. آن دو فکر می کردند میکروفون خاموش است؛ اما میکروفون روشن بود و خبرنگاران میشنیدند.
🔸سارکوزی در این مکالمه که مربوط به۱۷ آبان ۱۳۹۰ است، می گوید "من دیگر نمیتوانم نتانیاهو را ببینم و تحملش را ندارم؛ او یک دروغگو است". اوباما هم پاسخ می دهد "از دستش خسته شدهای؟ من چی بگم که هر روز باید با او سر و کار داشته باشم؟".
🔸تردیدی نیست خیانت روابط با اسرائیل، دیر یا زود دامن ابوظبی و ریاض را خواهد گرفت؛ همچنان که صهیونیست ها نقش مهمی در تحمیق و ترغیب این دو رژیم برای جنایت علیه ملت مظلوم یمن و گرفتاری در باتلاق داشتند.
🔸امام خمینی خرداد سال 61 نکته مهمی را درباره اسرائیل مورد تاکید قرار دادند: "همه اینها (حامیان اسرائیل) و خود اسرائیل هم این مطلب را احراز کرده که اگر اسرائیل انگشتش را به بحر محیط بزند، نجس میشود، اسرائیل می داند موافقت او، موجب بدنام کردن است".
🔸جمهوری اسلامی ایران همواره اصرار داشته میان دولت های بد عمل منطقه و رژیم صهیونیستی تفاوت قائل شود. هنوز هم معتقدیم دشمن شماره یک همه ملت های منطقه، آمریکا و اسرائیل هستند و باید بر همان ها متمرکز شد
🔸در عین حال، روشن است هر کس سرنوشت خود را با رژیم نامشروع اسرائیل پیوند بزند، خود را در معرض بی ثباتی و تهدید قرار داده است. این آتش، از گور اسرائیل بلند می شود که بر لبه پرتگاه ایستاده و با یافتن سپر بلا می خواهد سقوط خویش را به تاخیر اندازد.
@IMANI_mohammad
درباره رای سه کشور اروپایی
🔸ماجرای رد نیاوردن قطعنامه پیشنهادی آمریکا در شورای امنیت را چگونه باید تحلیل کرد؟ از پانزده عضو شورای امنیت، فقط چین و روسیه بودند که با قطعنامه مخالفت کردند.
🔸این دو کشور تهدید کرده بودند که حتی در صورت تصویب قطعنامه پیشنهادی، آن را وتو خواهند کرد. اما انگلیس و فرانسه و آلمان، حاضر به مخالفت با عهد شکنی آمریکا نشدند و صرفا رای ممتنع دادند.
🔸اگر کسی می خواهد تفاوت و علت ترجیح چین و روسیه بر سه کشور اروپایی را بفهمد، نوع رای هر یک از دو طرف به اندازه کافی گویاست.
🔸طبق توافق برجام و قطعنامه 2231، تحریم تسلیحاتی ایران باید 27 مهر ماه امسال به پایان برسد و بنابراین شیطنت آمریکا برای تمدید این تحریم -آن هم در حالی که توافق و قطعنامه را زیر پا گذاشته- اقدامی گزافه و باطل است.
🔸در اصل، درست این بود که تروئیکای اروپایی، از شورای امنیت می خواستند نشست رسمی برگزار کند تا آمریکا را به خاطر نقض صریح قطعنامه 2231 محاکمه و مواخذه آمریکا کنند. اما آنها حتی با عهدشکنی جدید این رژیم یاغی مخالفت نکردند.
🔸این، سند دیگری بر خباثت اروپاست. آنها ماه گذشته، با وجود ادعای بسته شدن پرونده موسوم به PMD در برجام، قطعنامه ای ضد ایرانی را به آژانس بردند و به تصویب رساندند تا مستمسکی برای دعاوی بعدی آمریکا باشد.
🔸اما فراتر از دو خیانت اروپا در رای ممتنع دیروز و قطعنامه ضد ایرانی آژانس، باید عنایت داشت که هدف ایران از انعقاد برجام -چنان که بارها از سوی آقای روحانی تصریح شد- لغو تحریم های مالی و بانکی و نفتی بوده و نه تحریم تسلیحاتی، که حاشیه ای بر اصل توافق است.
🔸اروپا در اینجا مرتکب خیانت شد. اما اکنون با استفاده از فشار های پلیس بد (آمریکا)، سعی می کند نقش پلیس خوب را اجرا کند و ایران را به تنازل از حداقل حقوق خود در برجام وادار نماید.
🔸آنها ادعا می کنند ایران برای برخورداری از حداقل حقوق (نسیه!) خود در برجام، باید تغییرات در برجام و تمدید برخی محدودیت ها را در کنار مذاکره برای قبول محدودیت های جدید نظامی و منطقه ای بپذیرد!
🔸این همان چیزی است که ترامپ با زور گویی می خواهد و دموکرات ها (چه در دولت اوباما و چه اکنون با نامزدی بایدن) با فریبکاری و پشت هم اندازی دنبالش بوده اند.
🔸برجام -با همه خسارت هایش برای ما- توافقی منعقد شده است و امکان زدن تبصره و حاشیه جدید برای این که به غرب به حداقل تعهداتش عمل کند، وجود ندارد.
🔸تروئیکای اروپایی برای چندمین بار رفوزه شد و حال آن که اگر استقلال رای داشتند و منافع خود را پیگری می کردند، می توانستند مانند چین و روسیه با عهد شکنی آمریکا مخالفت کنند.
🔸اروپایی ها دیروز ثابت کردند که حاضر نیستند حداقل حقوق ایران را به رسمیت بشناسند. آنها اگر به اجرای یکطرفه برجام نیاز نداشتند، به قطعنامه رای مثبت می دادند و اگر چنین نکردند، صرفا برای حفظ خط یکطرفه شده برجام و استفاده از در فریبکاری های آینده است.
🔸رای مثبت آنها همچنین، شورای امنیت را هم به خاطر پایبند نبودن به قطعنامه خودش، بی اعتبار تر از گذشته می کرد؛ و این در حالی بود که می دانستند قطعنامه آمریکا قطعا توسط روسیه و چین و تو خواهد شد.
@IMANI_mohammad
این نامعادله کِی به تعادل می رسد؟
🔸گم کردن هدف، نشانه ضعف عقل است. و اگر عمدی باشد، از بی صداقتی و اصرار برای به اشتباه انداختن دیگران حکایت می کند.دولت و وزارت خارجه و برخی محافل همسو، اصرار دارند هدف از توافق برجام گم شود.
🔸مردم، هزینه های برجام را پذیرفتند تا طبق وعده، تحریم های مالی و بانکی و نفتی برداشته شود؛ اما چون توافق هیچ چفت و بستی نداشت، تحریم ها شدید تر از گذشته برگشت.
🔸حالا همین طیف در مقابل انتقادات می گویند "نشانه قوت برجام این است که تحریم تسلیحاتی برداشته می شود"(!) و حال آن که هم شرمن آمریکایی و هم ریابکوف روس، اذعان دارند روسیه و چین در مذاکرات، با بر لغو آنی تحریم تسلیحاتی اصرار داشتند. اما طرف ایرانی، تعویق برای پنج سال بعد را پذیرفت!
🔸آمریکا دو سال قبل، با اطمینان از این که به تصریح روحانی و ظریف، ایران همچنان تعهدات خود را اجرا می کند، تعهد تعلیق تحریم را -با همراهی اروپا -متوقف کرد.
🔸حالا هم پس از شکست در گرفتن قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی، دنبال اجرای مکانیسم ماشه است؛ هر چند که با منطق حقوقی، عضو خارج شده از توافق نمی تواند به آن استناد کند؛ اما آمریکا مدعی است به عنوان عضو دائم شورای امنیت، دارای چنین حقی است!
🔸فارغ از این که تحرکات آمریکا به چه سرانجامی می رسد، مسئله مهم این است که متاسفانه وزارت خارجه در برابر یکطرفه شدن برجام و به صفر رسیدن حقوق ایران در آن، منفعل عمل می کند. اگر غیر از این بود، به جای آمریکای عهد شکن و اروپای شریک دزد، ما باید در شورای امنیت طلبکار می شدیم.
🔸یک توجیه بی عملی این است که روحانی و ظریف بهتر از هر کس می دانند با قبول گنجاندن مکانیسم ماشه (اسنپ بک) در توافق، چه آش مسمومی ضد منافع کشورمان پخته اند.
🔸آنها حاضر نیستند درباره نقض صریح قطعنامه 2231 -که برجام ضمیمه آن است- شکایت نزد "شورا" ببرند؛ چون می دانند در این صورت آمریکا می تواند بدون جلب نظر سایر اعضای شورا، تحریم های تجمیع شده ذیل قطعنامه 2231 را به شکل خودکار احیا کند!
🔸بی سرانجامی وعده های برجامی به کنار؛ اما این چه طرز تنظیم یک قرارداد پر تعهد بود که به سادگی زیر پا ماند و ضمنا اختیار خود را در صورت اختلاف، دست طرف کلاهبردار دادند؟! ساده اندیش بودند یا عاشق؟ "شبیه ناصرالدینشاه، ناخن میکشم بر دل- چه امضایی شب مستیّ ما دزدیده شد ازما".
🔸با همه اینها، می شود معادله را برگرداند؛ اگر که دولت و وزارت خارجه، خود را از گروگان برجام بودن و اجرای آن به هر قیمت آزاد کنند.
@IMANI_mohammad
.
دوربین مخفیه؟!
🔹این که سرمایه های مردم را با تشویق و ترغیب به بورس دعوت کنی اما با دادن شوک های دور از انتظار، موجب ریزش سنگین و ناگهانی شاخص ها بشی، اسمش چیه؟ بی تدبیری؟ سوء تدبیر؟مردم آزاری؟ کیفور کردن رند های بازار بورس؟ دور بین مخفی؟ یا چی؟
♦️بورس تهران امروز با سقوط 88 هزار واحدی، رکورد کاهش شاخص بازار سرمایه را جابجا کرد. دیروز هم بورس، ریزش هفتاد هزار واحدی داشت. یک هفته است که به موازات خبر خوش روحانی درباره "گشایش اقتصادی"، تاخیر در عرضه سهام دارا دوم و نا هماهنگی و مخالف خوانی وزیر نفت با وزیر اقتصاد، سهام شاهد ریزش های چند ده هزار واحدی در روز است! اما چرا؟ دولت، ستاد و رئیس و نقشه راه ندارد؟!
@IMANI_mohammad
دنبال لغو تحریم تسلیحاتی بودید
یا خلع سلاح کشور با برجام ۲ ؟!
🔸هیجان ساختگی طیف حامی برجام دو و سه برای لغو تحریم تسلیحاتی ایران، سؤالبرانگیز و تعجب برانگیز است
🔸این طیف، لغو تحریم تسلیحاتی ایران با پنج سال تاخیر سؤالبرانگیز را جای وعده و تعهد «لغو تحریمهای اقتصادی»، برای مردم فاکتور میکنند و حال آنکه قبلاً علنا خواستار برجام دو و سه شده بودند و موضوع برجام جدید با دشمن، چیزی جز خلع سلاح و کاهش قدرت نظامی ایران نبود.
🔸به همین دلیل هم با وجود اصرار چین و روسیه برای لغو آنی تحریمهای تسلیحاتی در مذاکرات، این طیف با تمدید تحریمها تا پنج سال بعد که خواست آمریکا بود، همراهی نشان دادند.
🔸همینها در برجام 9700 کیلو اورانیوم غنیشده را واگذار کردند و مجوز گرفتند تا صرفا تا سقف 300 کیلوگرم غنیسازی کنند؛ با این شرط که بیش از این سقف را به خارج بفرستند!
🔸با این وجود ادعا کردند غنیسازی را حفظ کردیم و توسعه دادیم و به صادرکنندگان اورانیوم غنیشده در جهان پیوستیم. اما نگفتند با این واگذاری پرخسارت، نیاز خودمان برای اورانیوم غنیشده یا ماده اولیه را از کجا تامین میکنند؟
🔸بزرگ این جماعت چند سال قبل ادعا کرده بود باید مثل ژاپن و آلمان که پس از شکست در جنگ جهانی مجبورشان کردند بودجه نظامی را کنار بگذارند، ما هم بودجه نظامی را کنار بگذاریم تا بتوانیم توسعه اقتصادی داشته باشیم!
🔸البته آمار رسمی جهانی نشان میداد ژاپن و آلمان در رتبه هشتم و نهم کشورها به لحاظ بالاترین هزینه نظامی قرار دارند! اما با آن منطق آلوده به نفوذ دشمن، هیجان نمایشی طیف مذکور درباره لغو تحریم تسلیحاتی چه موضوعیتی میتواند داشته باشد؟!
🔹کیهان
@IMANI_mohammad
.
از دولت انتقاد کنید!
سند؟ تعطیلی ثریا و جهان آرا!
♦️زیبا نیست؟ صدا و سیما تحت فشار دولت، اغلب برنامه های زنده و مستند انتقادی را طی یک سال اخیر تعطیل کرد؛ از جمله برنامه ثریا، جهان آرا و عصرانه؛
🔹اما حالا آقای روحانی به مدیران صدا و سیما می گوید؛ بالاخره باید نقد کنید. از کی نقد بکنید؟ از دولت نقد تر نیست؛ از دولت نقد کنید!
♦️کدام یک واقعی است؛ حرف روحانی یا برنامه های سر زنده و جدی و منتقدانه ای که تعطل شدند و فقط نامی از آنها بر جای ماند؟
@IMANI_mohammad
🔹برجام زنده است
♦️یادداشت روز کیهان: http://kayhan.ir/
@IMANI_mohammad
برجام زنده است
امضا: ویلموتس و شرکا - ۱
آقای ظریف بیراه نمیگوید: برجام زنده است. مخاطبان محترم، ابرو در هم نکشند و نگویند خود شما در کیهان تیتر زدید «برجام مرده، چون تحریمها زنده است». برجام، روح و خاستگاه و عواقبی دارد که بدان معنا هنوز در میان برخی مدیران زنده است و همچنان خسارت میآفریند.
مگر ویژگی برجام چیست؟ ذوقزدگی و اعتماد یکطرفه به طرف خارجی، قول و قرار یا قرارداد پرمنفذ به شکلی که موجب خسارت طرف ایرانی شود، پنهانکاری و انکار، ترور شخصیت منتقدان، و ایجاد هزینه برای کشور.
1- نمونهها متعدد است. اعتماد چندباره به آمریکا و برخی طرفهای اروپایی، از جمله به دولت بوش پدر و سپس تروئیکای اروپایی در سالهای 82 تا 84 و این آخری، برجام. میتوانید انواع قراردادهای پرخسارت مانند کرسنت، توتال، استات اویل و ترکمنستان را پیدا کنید که اغلب پای رشوه در میان بوده؛ یا مانند توتال، اطلاعات سرّی پارس جنوبی را گرفته و رفتهاند، بیآنکه پیشبینی جریمه شده باشد؛ یا نمونه کرسنت که 14 میلیارد دلار خسارت بر جا گذاشت.
2- آقای روحانی آذر 81 به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی، نامهای اعتراضی به رئیس دولت اصلاحات نوشت و انعقاد قرارداد «کرسنت» را دارای آثار منفی فراوان برای کشور دانست:
«عقد قرارداد طولانی گاز با شرکتی غیرمعتبر که بنا بر گزارشات دریافتی، طی سالهای گذشته عملکردی ضعیف و توأم با نادیده گرفتن حقوق ایران در ارتباط با میدان نفتی مبارک داشته، تکرار تجربه تلخی است که سالیان دراز گرفتار آن خواهیم بود... قیمت و شرایط مذاکرهشده در مقایسه با منطقه بسیار پایین و غیرمطلوب است. قرارداد کرسنت احتمالاً آثار منفی اقتصادی درازمدت بر بازار گاز کشور خواهد داشت. از حدود یک سال پیش سؤالاتی از وزیر نفت مطرح کردهام که با وجود دستور شما، پاسخی دریافت نشده... قرارداد از طریق واسطهها به امضا رسیده است».
اما عجیب اینکه فرد مورد اعتراض، در دولت روحانی به وزارت گماشته شد و بنابراین، ادعای درست ایران مبنی بر اینکه «طرف اماراتی، در قرارداد رشوه داده و قرارداد باطل است»، در محاکم مورد تردید قرار گرفت.
3- برجام از نظر هدف اعلامی (لغو همه تحریمها) از همان ابتدا، مُرده یا دارای حیات نباتی متولد شد. اما از زاویهای دیگر، روح سرگردان آن همچنان همراه برخی مدیران است. شوق خارجیگری را میشد لابهلای سخن فلان مشاور و مدیر ارشد دولت دید که آبان 93، چشم بر موفقیتهای بزرگ کشور بست و گفت «ما بجز پخت آبگوشت بزباش و قورمهسبزی در هیچ تکنولوژی صنعتی برتری نداریم».
خروجی این تلقی در مدیریت مناطق آزاد، رونق واردات و قاچاق، و حیف و میل درآمد کشور به جای رونق صادرات بود. در همین دوره در حالی که هنوز اتوبان تهران شمال تمام نشده، تزئینات آن به شرکت ایتالیایی و کترینگ غذای راه آهن به شرکت اتریشی واگذار شد تا هزاران شغل از کارگر ایرانی دریغ شود.
وقتی ابتنای کار بر عوام فریبی باشد، طبیعی است وزیر مربوطه، با خریدن سه فروند هواپیما و گفتن اینکه بوی نویی میدهد (!) به انتخابات مجلس دهم در زمستان 94 جهت بدهد، اما مدتی بعد معلوم شود همه توافقات ادعایی با ایرباس و بوئینگ برای خرید دهها فروند هواپیما، روی هوا بوده و پیشبینی هیچ خسارتی در صورت فسخ قرارداد نشده است.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
برجام زنده است
امضا: ویلموتس و شرکا - ۲
4- این مدل انعقاد قرارداد را میتوان در قرارداد مربی کلاهبردار بلژیکی هم دید. ویلموتس پیش از آمدن به ایران، حقوق یکساله (2/2 میلیون یورو) را در ترکیه دریافت کرد. او با کمک دلالها، بندی را برای تلکه کردن در قرارداد گنجاند و حالا ضمن شکایت به فیفا، 6/2 میلیون یوروی دیگر (حداکثر مبلغ قرارداد سهساله!) را طلب کرده است!
مجموعا 8/2 میلیون یورو، معادل ۲۱۸ میلیارد تومان، برای صرفا 33 روز حضور: دو بازی دوستانه و چهار بازی مقدماتی جام جهانی، با دو برد برابر هنگ کنگ و کامبوج، و دو باخت مقابل بحرین و عراق. ۵۴ میلیارد تومان برای هر بازی رسمی، و پنج میلیون تومان برای هر دقیقه حضور در ایران! این رقم هنگفت، ۵۰ میلیارد تومان بیشتر از مجموع بودجه کمیتههای ملی المپیک و پارالمپیک است.
تاسفبار اینکه به اذعان رئیس وقت فدراسیون فوتبال، ویلموتس را وزیر ورزش به سفارش یک انجمن مشکوک هلندی- ایرانی به فدراسیون معرفی کرد؛ دخالت بیجا در یک مسئولیت کاملا تخصصی. در چند سال اخیر، مجموعاً احکام جریمهای معادل 30 میلیون دلار علیه فدراسیون فوتبال و تیمهای استقلال و پرسپولیس صادر شده است.
5- بند مورد سوءاستفاده در قرارداد که با خوشخیالی توجیه میشد، این است: «اگر سرمربی بخواهد قرارداد خود را یکطرفه و بر اساس قوانین مورد پذیرش فیفا و دادگاه CAS فسخ کند، میتواند حقوق ثابت سه ماه خود (یا رقمی مشخص- or a certain fea) را دریافت کند».
او حقوق سه سال را طلبکار شده؛ چون در نگارش توافق، شتابزدگی، بیدقتی و سرهمبندی صورت گرفته است؛ دقیقا شبیه همان روحیه برجامی که میگفت «هر توافقی بهتر از عدم توافق است» و حالا هم، به اجرای یکطرفه توافق ادامه میدهد!
ماجرای تاسفبار مشابه برجام این است که مسئولان فدراسیون و وزارت ورزش، صدور حکم را انکار کردند؛ همچنانکه پارسال رقم قرارداد را تکذیب میکردند.
6- قراردادی چنین مخدوش، چگونه تدارک شد؟ نقش دلالهای متنفذ در وزارت ورزش چه بود؟ چرا امکان این نوع کلاهبرداریها فراهم میشود؟! فضای هیجان و فشار به بهانه جام جهانی و فقدان سرمربی، و گرفتن دستور ویژه آقای جهانگیری درباره پرداخت حقوق دو میلیون یورویی ویلموتس را چه کسانی ساختند؟
چرا این پول هنگفت باید از طریق زیرمجموعه شستا (شرکت سرمایهگذاری سازمان تامین اجتماعی) تامین میشد و حال آنکه برخی کارگران، معطل چند ماه حقوق معوقه هستند؟! این سوءمدیریت که یک طرف بیتالمال حیف و میل میشود و طرف دیگر، مردم را ناراضی میکند، از کجا میآید؟
در مورد مشابه، چرا باید 18 میلیارد دلار ذخیره ارزی (دلار جهانگیری)، تقدیم رانتخواران میشد و سال بعد، دولت به خاطر کاهش درآمد ارزی عزا میگرفت و به دستگاههای دیگر، برای تامین کسری بودجه به هر شکل فشار میآورد؟
7- آقای ظریف میگوید «تعدادی از دوستان، برجام را چند بار کشتند، دفن کردند و تشییع جنازه گرفتند. اما ببینید جنازه برجام آمریکا را شکست داد». اما آقای ظریف تغافل میکند. اروپا به قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران رای نداد؛ چون در این صورت کارکرد مهم برجام (معطل نگه داشتن ایران و تداوم یکطرفه تعلیق برنامه هستهای) متوقف میشد.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
برجام زنده است
امضا: ویلموتس و شرکا -۳
8- توافق را وزارت خارجه ما «برجام» نامید، چون ظاهرا قرار بود «برنامه جامع اقدام مشترک» باشد؛ اما در عمل تبدیل به «برجای» شد: برنامه جامع اقدام یکطرفه یا برنامه در جا زدن ایران. آقای ظریف پُز چه چیزی را میدهد؟! وعده آقای روحانی، لغو تحریم تسلیحاتی بود، یا لغو تحریمهای مالی و بانکی و نفتی؟
کسانی که با زمزمه برجام جدید (2 و3) آماده تمکین در زمینه خلع سلاح ایران بودند، چرا با پیشنهاد روسیه و چین درباره لغو تحریم تسلیحاتی در روز توافق همراهی نکردند؟ اصلا با وجود زمزمه برجام 2، لغو تحریم تسلیحاتی چه ارزشی داشت؟
9- حقوق ایران، در متن توافق «سر همبندی» شد. امتیازاتی که غرب میخواست، مشخص و نقد و آنی بود. اما آنچه به ما فروختند، چیزی جز وعدههای نسیه و مبهم نبود. طوری تنظیم کردند که طرف ایرانی از بیم مکانیسم ماشه (بازگشت خودکار تحریمها) حتی نتواند به شورای امنیت شکایت کند!
اعتماد به آمریکا کامل، و امضای کری تضمین بود که ظریف 23 روز قبل از اعلام توافق، در نشست شورای راهبردی روابط خارجی گفت «به شما اطمینان میدهم آمریکا نمیتواند از برجام خارج شود». بدتر از همه، اجرای نامتوازن توافق بود.
آقای عراقچی اسفند ۹۶ گفته بود «اگر آمریکا خارج شود، ما هم از توافق خارج میشویم. به اروپاییها هم گفتیم اگر نتوانند آمریکا را در برجام حفظ کنند، ایران از برجام خارج خواهد شد». اما آقای روحانی روز خروج آمریکا گفت شرّ مزاحم کم شد و ما در برجام میمانیم!
یک سال تمام، به سکوت محض و دلخوشی به وعدههای اروپا گذشت. دولت سپس، ضربالاجلهای دوماهه تعیین کرد که به اعتبار منفعلانه بودن، نتیجهای جز گستاخی بیشتر اروپا و صدور قطعنامه ضدایرانی در آژانس نداشت. آنها حتی از زیادهخواهی آمریکا درباره لزوم افزایش تعهدات برجامی ایران حمایت کردند.
10- آمریکا اگر در برجام مانده بود، میتوانست تمام تحریمهای تجمیع شده ذیل قطعنامه 2231 را برگرداند. اما چرا نماند تا از حق «اسنپ بک» استفاده کند؟ چون در صورت اجرای مکانیسم ماشه در سال 96، برجام تمام میشد و ایران همه تعهدات برجامی را که هنوز هم پس از دو سال بدعهدی آمریکا در حال اجراست، کاملا متوقف میکرد.
بنابراین، آمریکا در تقسیم کار با اروپا، از توافق خارج شد و همه تحریمها را برگرداند؛ در حالی که اروپا ظاهرا مانده و ایران را معطل نگه داشته بود. با این تصور که ایران در برابر تحریمها فلج و تسلیم مذاکره مجدد میشود!
آمریکا وقتی این مسیر را انتخاب کرد که بر اساس اظهارات صریح روحانی و ظریف، مطمئن شد آنها بر خلاف تهدید اولیه، اجرای تعهدات را متوقف نخواهند کرد. خبرگزاری دولتی ایسنا 22 اردیبهشت 97 به نقل از نشریه پولیتیکو گزارش داد «فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در کنفرانس این اتحادیه تصریح کرد: من از روحانی تضمین گرفتم که حتی در صورت خروج آمریکا از توافق و برگرداندن تحریمها، ایران به برجام پایبند بماند»!
11- این تعهد عجیب در حالی بود که حتی حسین موسویان (عضو و سخنگوی اولین تیم مذاکرهکننده روحانی) 21 آبان 98 در میزگرد شورای روابط خارجی اروپا تصریح کرد:
«من با سیاست فعلی آقای روحانی موافق نیستم و اگر جای او بودم از توافق خارج میشدم. آمریکا از برجام خارج شد و تحریمها را بسیار فراتر از گذشته تحمیل کرد. ایران حتی تا یک سال بعد، توافق را اجرا کرد و منتظر ماند؛ هرچه بیشتر شفافیت و همکاری به خرج داد، بیشتر تحریم شد...
من همیشه حامی برجام بودهام به شرطی که طرفهای مقابل نیز متعهد باشند. اگر من جای روحانی بودم، اولا تعهدات ایران در قالب انپیتی را تعلیق میکردم. ثانیا یا از برجام خارج میشدم و یا حداقل تعهدات ایران را تعلیق میکردم.
ایران عضو NPT است و با برجام تعهداتی حداکثری را پذیرفته که هیچ کشور دیگری نپذیرفته، اما با این وجود، آمریکا باز تحریمها را برگردانده. لذا دلیلی ندارد ایران یکطرفه به NPT و برجام متعهد بماند».
@IMANI_mohammad
.
برجام نمرده + سند
🔸برجام زنده است!
🔹امضا:
❗️ویلموتس و شرکا
❗️ترکمنستان و شرکا
❗️توتال و شرکا
❗️کرسنت و شرکا
❗️استات اویل و شرکا
@IMANI_mohammad
... ۲۵۷۰ روز بعد!
🔹۷ سال ضرب در ۳۶۵ + ۱۵ می شود ۲۵۷۰.
♦️۲۵۷۰ روز است مردم منتظر وعده #تحول_اقتصادی_۱۰۰_روزه هستند.
🔹۲۵ دوره ۱۰۰ روزه گذشته اما بعد از همه فرصت سوزیها، آقای روحانی تازه وعده #گشایش_اقتصادی می دهد؛ آن هم برای طرحی که هدفش تامین کسری بودجه دولت است!
♦️نکند اشتباه گرفته و تصور می کند نامزد انتخابات ۱۴۰۰ یا در آغاز کار دولت در سال ۱۳۹۲ است؟!
@IMANI_mohammad
آمریکا چرا خروج از برجام را
بر مکانیسم ماشه ترجیح داد؟
🔸۱- بر خلاف ادعای آقای ظریف درباره جدایی میان اروپا و آمریکا، اروپا به قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی رای مثبت نداد؛ چون در این صورت کارکرد مهم برجام (معطل نگه داشتن ایران و تداوم یکطرفه تعلیق هستهای) متوقف میشد.
🔸۲- توافق را وزارت خارجه ما «برجام» نامید، چون ظاهرا قرار بود «برنامه جامع اقدام مشترک» باشد؛ اما در عمل تبدیل به «برجای» شد: برنامه جامع اقدام یکطرفه یا برنامه درجا زدن ایران. طوری تنظیم کردند که طرف ایرانی از بیم مکانیسم ماشه حتی نتواند به شورای امنیت شکایت کند!
🔸۳- آمریکا اگر در برجام مانده بود، میتوانست تمام تحریمهای تجمیع شده ذیل قطعنامه 2231 را برگرداند. اما چرا نماند تا از اسنپ بک (مکانیسم ماشه و بازگش خودکار قطعنامه های تحریمی شورای امنیت) استفاده کند؟ چون در صورت اجرای مکانیسم ماشه در سال 96، برجام تمام میشد و ایران تعهداتش را که هنوز پس از دو سال بدعهدی آمریکا اجرا می کند، متوقف میکرد.
🔸۴- آمریکا در تقسیم کار با اروپا، از توافق خارج شد و تحریمها را برگرداند؛ در حالی که اروپا ایران را معطل نگه داشته بود. تصور شان این بود که ایران فلج و تسلیم مذاکره مجدد میشود! آمریکا وقتی این مسیر را انتخاب کرد که طبق سخنان صریح ظریف و روحانی مطمئن شد، آنها اجرای تعهدات را متوقف نخواهند کرد.
🔸۵- خبرگزاری دولتی ایسنا 22 اردیبهشت 97 به نقل از نشریه پولیتیکو گزارش داد «فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در کنفرانس این اتحادیه تصریح کرد: من از روحانی تضمین گرفتم که حتی در صورت خروج آمریکا از توافق و برگرداندن تحریمها، ایران به برجام پایبند بماند»! این تشویق ترامپ به خروج از برجام (عدم اجرای تعهدات) بود!
🔸۶- حسین موسویان (سخنگوی اولین تیم مذاکرهکننده روحانی) آبان 98 در شورای روابط خارجی اروپا: "من با سیاست فعلی آقای روحانی موافق نیستم. آمریکا از برجام خارج شد و تحریمها را بسیار فراتر از گذشته برگرداند. اگر من جای روحانی بودم تعهدات به NPT را تعلیق میکردم و از برجام خارج می شدم".
@IMANI_mohammad
آمریکا کدام ماشه را چکاند؟
تروئیکای اروپایی چرا مخالفت کردند؟
🔸سه دولت اروپایی، با اقدام نمایشی آمریکا درباره استفاده از مکانیسم ماشه مخالفت کردند: " ما نمی توانیم از این اقدام که با تلاش های ما برای #حمایت_از_برجام سازگاری ندارد، حمایت کنیم".
🔸چه قضاوتی باید کرد؟ آیا باید خوشحال باشیم یا معترض؟ تا محل اختلاف یا به قول منطقی ها "محل نزاع" مشخص نشود، بحث بی فایده خواهد بود.
🔸برجام، توافقی دو طرفه است. یک طرف آن، محدودیت های گسترده برنامه هسته ای ایران است. و طرف دیگر آن، تعهد لغو تحریم های مالی، بانکی و نفتی. وقتی اروپایی ها می گویند سیاست ما "حمایت از توافق" است، منظور شان چیست؟ از یک کلّ به هم پیوسته دفاع می کنند یا فقط یک بخش آن؟
🔸ما توافق و هزینه هایش را پذیرفتیم تا طبق تعهد غرب، تحریم های مالی و بانکی و نفتی لغو شود. دولت اوباما ظاهرا پذیرفت اما از مسیر های مختلف کوشید تحریم ها برقرار بماند و ایران مجبور شود برای برداشته شدن همان تحریم ها، دوباره مذاکره کند!
🔸ترامپ هم پس از اطمینان از این که ایران همچنان در برجام می ماند، از توافق خارج شد تا با فشار حداکثری، آمدن ایران پای میز مذاکره مجدد را تسریع کند. و البته عجله او، نقشه پیچیده دولت اوباما را دچار چالش کرد.
🔸دولت ترامپ، همه تحریم های مندرج در قطعنامه ها، بلکه فراتر از آن را برگرداند. اروپا نیز با آمریکا همراهی کرد و به تعهد لغو تحریم ها -حتی در حداقلی شکل آن- وفادار نماند.
🔸بنابراین وقتی آمریکا می گوید مکانیسم ماشه را برای بازگرداندن تحریم ها فعال می کند -غیر از این که قانونا مجاز به این کار نیست- در واقع ماشه اسلحه خالی از فشنگ را می چکاند؛ چرا که هر تیری در خشاب داشته قبلا با خروج از برجام و بازگرداندن همه تحریم ها شلیک کرده است.
🔸اروپا نیز همراهی کرده، قرارداد ها با ایران را به هم زده، خرید نفت را متوقف و مبادلات را به تقریبا هیچ تنزل داده است. اکنون اروپا دو کار می تواند بکند. نخست این که رفتار احمقانه و بیهوده ترامپ در چکاندن ماشه خالی را تایید کند که واداشتن ایران به بستن پرونده توافق و مذاکره برای همیشه است.
🔸یا این که با نمایش آمریکا مخالفت و همین را برای ایران (بزک کنندگان غرب) فاکتور کند و به ادامه عملیات فریب از طرق شبکه "تحریف " امیدوار باشد.
🔸بی صداقتی و خباثت در ادامه بیانیه اروپا هویداست: "از ایران میخواهیم به منظور حفظ توافق، تمام اقدامات ناسازگار با تعهدات خود را به عقب برگردانده و بدون تأخیر به #پایبندی_کامل_توافق برگردد... ما با توجه به اقدامات ثبات زدای ایران، از تبعات انقضای تحریم تسلیحاتی ایران نگرانی های جدی داریم".
🔸این گزافه گویی است. اولا اروپا بدون کمترین پایبندی به توافق، خواستار "پایبندی کامل" ماست. ثانیا لغو تحریم تسلیحاتی در مهر ماه، تعهد قطعی اروپاست.
@IMANI_mohammad
.
تحریم تسلیحاتی چگونه #لغو شد؟
♦️رونمایی موشک های حاج قاسم و ابومهدی، تحریم های تسلیحاتی پر سر و صدا را به تمسخر گرفت.
🔹آمریکا و اروپا خیال می کردند چنان در روند اجرای برجام، ایران را ضعیف و خلع سلاح می کنند که در سر رسید لغو تحریم های تسلیحاتی، رمقی برای ایران نمانده باشد.
♦️اما جمهوری اسلامی ایران با رونمایی موشکی، رویای موهوم غرب را به کابوس تبدیل کرد. جوانان اهل فن و شجاع ما، تحریم های تسلیحاتی را به موضوعی مضحک، لغو و بیهوده بدل کردند.
🔹 همّت کردند و سلاح های پیشرفته مورد تحریم را ساختند؛ رزمندگان جبهه مقاومت را هم مسلح نمودند، بلکه هر نقطه از محور مقاومت را بیخ گوش دشمن، تبدیل به کارگاه ساخت تجهیزات پیشرفته کردند.
♦️تمسخر تحریم ها از این بالاتر؟ کاش برخی دولتمردان هم در ماجرای تحریم های اقتصادی، هفت سال معطل وعده و وعید های فرصت سوز غرب نمی ماندند و آستین همت بالا می زدند. آن وقت، التماس غرب را می دیدند.
@IMANI_mohammad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
استدلال روشن به استناد وعده ۱۰۰ روزه
♦️رهبر انقلاب امرزوز در نشست مشترک با دولت: "از امروز سال آخر دولت شروع می شود.. اینجور نباید تصور کرد که یک سال چیزی نیست، نه یک سال خیلی زمان است.
🔹خب ملاحظه کردید در برخی کشورهای دنیا معمول است و در کشور ما هم اخیرا معمول شده که روسا یک فرصت صد روزه را معین می کنند که این کارها را انجام می دهیم، مردم و مطبوعات و دیگران هم قضاوت می کنند.
♦️خب معلوم می شود در صد روز می توان کارهای مهمی کرد. یک سال سه تا صد روز به اضافهی یک شصت و پنج روز است، بنابراین زمان کمی برای کار نیست".
@IMANI_mohammad
موفق می شود؟
🔸خدمت به ملتی که امام حسینی است، قبل از هر چیز #توفیق_الهی می خواهد.
🔸آقای روحانی با مکتب و ملت امام حسینی خوب تا نکرد؛ اگر که توفیق خدمت پیدا نکرد.
🔸درس عاشورا، اطاعت از مولا و بیزاری از دشمن بود، نه مذاکره و اعتماد به دشمن.
🔸رهبر انقلاب دیروز ناصحانه از دولتمردان خواستند سال آخر را برای خدمت به مردم و اسلام مغتنم بشمارند؛ و کشور را معطل تحولات خارجی نگذارند.
🔸آیا روحانی موفق به جبران می شود؟ تحولی که روحانی وعده می داد، ابتدا باید در قلب او پدید آید؛ باید توبه کند تا بتواند.
🔸عقبگرد هم، تحول است. اما نه تحولی که مایه روسفیدی شود.
@IMANI_mohammad
🔹جهاد کبیر: نقشه راه کربلا
♦️یادداشت روز کیهان:
http://kayhan.ir/fa/news/196798/جهاد-کبیر-نقشه-راه-کربلا-یادداشت-روز
@IMANI_mohammad
ضرورت تعدیل همکاری با آژانس
🔹آقای صالحی امروز پس از دیدار مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت "فصل نوینی بین ایران و آژانس آغاز شده . گفتوگوهای امروز بسیار سازنده بود، قرار شد آژانس به صورت حرفهای و مستقل کار خود را پیش ببرد و ایران هم در چارچوب تعهدات خود عمل کند".
♦️این ادبیات دیپلماتیک، نارسا و نادرست است. آقای صالحی، عضو تیم مذاکره کننده هسته ای بود و این تیم ادعا کرد پرونده PMD (مطالعات نظامی ادعایی) در آژانس بسته شده.
🔹البته پرونده PMD یک بار هم در دوره مذاکرات آقای لاریجانی به عنوان یکی از شش موضوع اختلافی با آژانس حل و فص شده و پرونده آن بسته شده بود! با وجود اینها، آژانس ماه گذشته به واسطه عهد شکنی سه دولت اروپایی عضو برجام، قطعنامه ای ضد ایرانی را در همین زمینه تصویب کرد.
♦️آقای صالحی باید امروز به رافائل گروسی تذکر می داد؛ تذکر و هشدار در این باره که بازرسی های آژانس، بسیار فراتر از معاهده NPT و پروتکل الحاقی است و در همه این بازرسی های چندین ساله، سلامت برنامه هسته ای ایران اثبات شده است.
🔹بنابراین اگر قرار است آژانس به عنوان جایگاهی بهانه گیر از طرف آمریکا و تروئیکای اروپایی عمل کند، دلیلی ندارد ایران، به پذیرش بازرسی های فراتر از تعهدات سایر اعضا ادامه دهد. تنها از این طریق است که توازن به روابط با آژانس بر می گردد.
♦️رافائل گروسی پس از مرگ مشکوک آمانو جانشین وی شد و از مهره های آمریکایی محسوب می شود.
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
.
.
جریمه روح بزرگ
🔹امام حسین (ع) یک روح بزرگ و یک روح مقدس است. اساسا روح که بزرگ شد، تن به زحمت می افتد و روح که کوچک شد، تن آسایش پیدا می کند. این خود یک حسابی است. متنبی شاعر معروف عرب شعر خوبی دارد، می گوید "و اذا کانت النفوس کبارا- تعبت فی مرادها الاجسام".
♦️می گوید: وقتی که روح بزرگ شد، جسم و تن چاره ای ندارد جز آن که به دنبال روح بیاید، به زحمت بیفتد و ناراحت شود. اما روح کوچک به دنبال خواهش های تن می رود، هر چه را که تن فرمان بدهد اطاعت می کند.
🔹روح کوچک به دنبال لقمه برای بدن می رود، اگر چه از راه دریوزگی و تملق و چاپلوسی باشد. روح کوچک دنبال پست و مقام می رود ولو با گرو گذاشتن ناموس باشد. روح کوچک تن به هر ذلت و بدبختی می دهد برای این که می خواهد در خانه اش فرش یا مبل داشته باشد، آسایش داشته باشد، خواب راحت داشته باشد.
♦️اما روح بزرگ به تن، نان جو می خوراند، بعد هم بلندش می کند و می گوید: شب زنده داری کن. روح بزرگ وقتی که کوچک ترین کوتاهی در وظیفه خودش می بیند، به تن می گوید این سر را توی این تنور ببر تا حرارت آن را احساس کنی و دیگر در کار یتیمان و بیوه زنان کوتاهی نکنی.
🔹روح بزرگ آرزو می کند که در راه هدف های الهی و هدف های بزرگ خودش کشته شود. فرقش شکافته می شود، خدا را شکر می کند.
♦️روح وقتی که بزرگ شد، خواه ناخواه باید در روز عاشورا سیصد زخم به بدنش وارد شود. آن تنی که در زیر سم اسب ها لگدمال می شود، جریمه یک روحیه بزرگ را می دهد، جریمه یک حماسه را می دهد، جریمه حق پرستی را می دهد، جریمه روح شهید را می دهد. و اذا کانت النفوس کبارا- تعبت فی مرادها الاجسام
🔹وقتی که روح بزرگ شد به تن می گوید من می خواهم به این خون ارزش بدهم. شهید به چه کسی می گویند؟ روزی چقدر آدم کشته می شوند، مثلا هواپیما سقوط می کند و عده ای کشته می شوند، چرا به آن ها شهید نمی گویند؟
♦️چرا دور کلمه شهید را هاله ای از قدس گرفته است؟ چون شهید کسی است که یک روح بزرگ دارد، روحی که هدف مقدس دارد، کسی است که در راه عقیده کشته شده است، کسی است که برای خودش کار نکرده است، کسی است که در راه حق و حقیقت و فضیلت قدم برداشته است
💢استاد شهید مرتضی مطهری ، حماسه حسینی💢
@IMANI_mohammad
دولت بر لبه پرتگاه بود؛
چه کسی روحانی را نجات داد؟ - ۱
🔹مواجهه با واقعیات، افراد را از هیجان و تند و تیزی و تب اولیه می اندازد. مثل آقای روحانی و برخی دولتمردان که هفت هشت سال قبل -و تا همین پارسال- به دولت قبل از خود بد و بیراه می گفتند.
♦️نوع ادبیات، مبتنی بر این بود که مدیران قبل از ما، بی سواد و کار نابلد و سرباز صفر و گروهبان بوده اند؛ اما ما دنیادیده و با سواد و حقوقدان و اقتصاد شناس و ژنرال هستیم. #انصاف، گمشده ادبیات این طیف در طول همه سال هایی بود که رجز خواندند و تبختر به خرج می دادند.
🔹کوره زمان و بالا و پایین شدن روزگار، زبان تیز را کُند می کند، اگر که آدمی متوجه باشد. اما کسانی از آن میان همچنان سوزن شان روی ادبیات گذشته گیر کرده و حال آن که اگر اندکی اهل شنیدن بودند، می شنیدند که بسیاری از مردم می گویند صد رحمت به عملکرد دولت نهم و دهم.
♦️عده ای هم افتاده اند دنبال بد گفتن به بخت و اقبال و می گویند این دولت بد شانس و بی اقبال بود که با مسائل پیش بینی نشده مواجه شد. این در حالی است که ناصحان و دنیا دیدگان بسیاری در همه این سالها توجه می دادند "زلف خود را به زلف آمریکای خبیث و اروپای بد عهد گره نزنید".
🔹آقای روحانی در این میان، ادبیاتش اندکی متفاوت از قبل شده: "دولت را نقد کنید اما منصفانه"."هر زمان انتظارات مردم را بالا ببریم، شکست می خوردیم. انتطارات باید در حد امکان و واقعیتهای جامعه باشد و گرنه موجب سرخوردگی مردم می شود". "دولت را در شرایط سخت تحریم دشمن درک کنید".
♦️سخنان درستی است؛ متاسفانه او و اعضای حلقه اصلی اش در دولت، به همراه بانیان فتنه سبز، درست بر خلاف این انتظار با دولت قبل رفتار کردند.
🔹خوش بینانه اش این است که دنبال پیروزی در رقابت انتخاباتی 92 و 96 یا جبران شکست 84 و 88 بودند. اما بعضی از اینها، دنبال زمین زدن دولت وقت به عنوان مقدمه براندازی انقلاب بودند.
💢ادامه دارد💢
@IMANI_mohammad
دولت بر لبه پرتگاه بود؛
چه کسی روحانی را نجات داد؟ - ۲
♦️آنها همان هایی هستند که روحانی در سخنرانی 23 تیر 78 از آنها به عنوان اجیر شدگان آمریکا و اسرائیل نام برد اما سال 92 و 96 از روحانی حمایت کردند. این جماعت گفتند حمایت از نامزد و دولت اجاره ای، برای انباشت ناکارآمدی و رساندن کشور به نقطه جوش است.
🔹همین متظاهران به حمایت، شش ماه پس از انتخابات 96 و آشکار شدن نارضایتی عمومی از عملکرد دولت، پیشقدم فضاسازی درباره لزوم استعفای دولت و رئیس جمهور شدند و حال آن که خود، متهم اول ناکارآمدی بودند.
♦️آنها این رفتار را درست زمانی مرتکب شدند که مزدوران آمریکا (بعثی های هسو با دختر صدام در عراق، و عناصر وابسته به سمیر جعجع و ولید جنبلاط در لبنان)، آشوب در دو کشور عضو محور مقاومت را کلید زده و برای برکناری دولت مستقر فشار می آوردند.
🔹در شرایط پیچیده ای که دشمن، فاز جدید شبیخون را آغاز کرده بود؛و در حالی که در برخی مقاطع، محبوبیت روحانی در نظرسنجی ها به زیر 10 درصد رسیده بود، بخش عمده ای از متنقدان انقلابی، بر مبنای رعایت مصالح کشور، جانب مدارا و مراعات دولت را در پیش گرفتند.
♦️کسی که دولت را از سقوط نجات داد، رهبر حکیم انقلاب بود. و گرنه حتی مجلس دهم نیز که اکثریتش حامی دولت بود- پس از طرح 5 سؤال از رئیسجمهور و قانع نشدن از 4 پاسخ- تا مرز استیضاح روحانی پیش رفته بود.
🔹در کنار نصیحت ها و تذکرات دلسوزانه، حمایت هایی که رهبر انقلاب نسبت به دولت فعلی -چه در زمینه مسیرهای دشوار تامین کسری بودجه و چه حمایت های سیاسی و معنوی- انجام دادند، کم سابقه بوده است.
♦️در مقابل، حامی نمایانی که همزمان با بعثی ها و جعجع ها، تا مرز فشار برای استعفای دولت پیش رفتند، سابقه دارند. همان ها که از دولت خاتمی و مجلس ششم برای ایجاد حاکمیت دوگانه حمایت کردند؛ اما سر بزنگاه با شعار خروج از حاکمیت، دولتمردان و نمایندگان اصلاح طلب را برای استعفا تحت فشار گذاشتند.
🔹آیا در پس همه این تجربه ها، امثال روحانی عبرت کافی آموخته و دوست و دشمن واقعی را شناخته اند تا دیگر به دشمن و نفوذی های آن اعتماد نکنند؟ آیا به منطق حکیمانه مقتدای انقلاب بر می گردند تا در سال پایانی، صبوری نجیبانه مردم را جبران کنند؟
@IMANI_mohammad