اجماع درباره یک ارزیابی امنیتی؛
روزهای بسیار خطرناک، پیش روی آمریکاست
♦️اوباما و بایدن: آمریکا بسیار از هم گسیخته و قطبی شده است.
🔹جان برنان رییس پیشین سازمان سیا: "روزهای آینده، برای آمریکا بسیار خطرناک است. ۶۰ روز آینده، از نقطه نظر امنیت ملی، روزهای بسیار بسیار خطرناکی است".
♦️فارین پالیسی: زمانی به هویت مشترک در ایالات متحده افتخار می کردیم و تجزیه، دور از ذهن به نظر می رسید. اما اکنون، جنگ داخلیِ دوباره و تجزیه، در کمین آمریکاست. شبیه جنگ و خشونت هایی که در خاورمیانه و عراق سراغش را می گرفتیم.
#آمریکای_سابق
#ایالات_متفرقه
#ایالات_متحده_سابق
@IMANI_mohammad
برجامِ خطرناک؛
روایت معاون سابق دفتر روحانی
🔹حمید ابوطالبی، معاون سیاسی سابق دفتر رئیس جمهور در یادداشتی نوشت:
"-بازگشت یکباره و غیرحقوقی آمریکا به برجام، هم تایید کننده ضمنی خروج یک جانبه اوست و هم هرگونه ادّعا وانتظار ایران و ایجاد زمینه برای استحکام تعاملات و... را انفعالی و بی اعتبار خواهد کرد.
-آیا بازگشت طرفین به برجام،با توجه به اسنپ بک و ناتوانی [!] آمریکا در لغو تمامی تحریمها و صرفا تعلیق برخی از آنها، به نفع ایران است، یا به نفع آمریکا؟
-بایدن به احتمال قوی نخواهد پذیرفت بدون مذاکره به برجام بازگردد؛ و اعلام کرده خواهان مذاکره همه جانبه است. ایران چه استراتژی روشنی برای بازگشتِ طرفین دارد؟
-معضلات طرفین، دیگر منحصر به مسائل هستهای نبوده و تمام مشکلات فیما بین را دربر میگیرد؛ ازاین رو، رفع تمامی تحریمها و بازگشت مطمئنِ طرفین، نیازمند اجماعی ملّی برای حضور در مذاکره است.
-مبنای هر مذاکره، نه قابل اطمینان بودنِ طرفین است و نه دست برداشتن از خلق و خو؛ هدفِ مذاکره، صرفا تامین منافع ملی است.
-چنانچه مشکلات طرفین یکجا حلّ و فصل نگردد، اجتماعیات و سیاست و اقتصاد ایران همواره دستخوش تغییرات در آمریکا، تحولات مخرّب منطقهای، و تابعی از تصمیمات دیگران و هزینه های ناشی از آن خواهد بود.
-هرگونه ردّ یا تعلیقِ مذاکرات، شروط مبهم پیش از مذاکرات، و بازگشتِ آمریکا و ایران به برجام بدون مذاکره واقعی، خطاهایی استراتژیک اند".
🔹چند سوال مهم:
🔻مگر برجام چه قدر غلط نوشته شده، که عضو ارشد تیم آقای روحانی، بازگشت دوباره آمریکا را خطرناک می شمارد؟ اگر اسنب بک (مکانیسم خودکار بازگشت تحریم ها) این قدر خطرناک است، چرا در برجام گنجانده، و حتی به آن افتخار شد؟
🔻این چه توافقی است که بازگشت طرف مقابل به تعهدش بدون #مذاکره_واقعی خطرناک شمرده می شود؟! مگر دو سال و نیم مذاکره قبلی، تفنن یا از سر مستی بود؟ اگر اعتماد در مذاکره معنا ندارد، چرا امضای کری را تضمین خواندند و بدون هیچ ضمانتی، امتیازات غیر قابل بازگشت را یکجا واگذار کردند؟!
🔻ابوطالبی، در حالی خواستار مذاکره مجدد می شود که به اعتراف خود وی درباره مین گذاری شدگی برجام، تیم روحانی و ظریف، کمترین صلاحیتی ندارند؛ همچنان که آمریکا، کمترین اهلیتی ندارد.
🔻او در حالی خواستار مذاکره دوباره است که در نوبت قبلی (پس از اجرای برجام) از سوی روحانی به عنوان نماینده ایران در سازمان ملل نامزد شد اما دولت دموکرات اوباما، با گروکشی، او را تروریست خواند و برایش ویزا صادر نکرد!
🔻ابوطالبی چرا برنگشتن بایدن به برجام را نشانه عهد نشناسی دموکرات ها نمی داند و با وجود این که هم کلاهبرداری آنها را دیده و هم شخصا توهین و تهمت شنیده، باز هم خواستار مذاکره می شود؟ آیا او توهین و تهمت تروریست بودن را پذیرفته است؟ در این صورت، تیم روحانی از نظر آمریکا، شایسته پیگردند، نه مذاکره!
🔻آیا از یاد برده اند که در میان رئیس جمهور های ما، فقط آقای هاشمی توسط اروپایی ها متهم به تروریسم و مستوجب بازداشت اعلام شد؛ و در میان وزرای خارجه ما، آقای طریف تنها وزیری بود که به هواپیمای او در سفر اروپایی بنزین ندادند؟!
🔻اگر مشکلات ما با آمریکا منحصر به مسئله هسته ای نیست (که درست هم هست و آمریکا با موجودیت ما مشکل دارد)، دولت چرا با انعقاد برجام، امتیازهای هنگفت داد و مدعی شد همه تحریم ها در روز اجرای توافق لغو می شود؟! اگر آن توافق، هیچ ضمانتی نداشت و تحریم ها با حجمی مضاعف برگشت، برای چه باید دوباره مذاکره کرد و امتیاز داد؟
🔻تکلیف خسارت های برجام چه می شود؟ آیا آمریکا قابل پیگرد طبق برجامِ بی ضمانت است، یا روحانی و ظریف باید بازخواست شوند؟ اگر دومی است، آیا نباید احتمال داد که زمزمه مذاکره، نه برای حل مشکل کشور، بلکه برای فرار از پاسخگویی و بازخواست است؟
🔻وقتی آمریکا با موجودیت و امنیت و اقتدار ما مشکل دارد، چاره چیست؟ اتکای بیشتر به مذاکره و تقویت دشمن از این طریق، یا عبرت آموختن و خسارت مذاکره درباره توانمندی های بازدارنده را تکرار نکردن؟ چرا امثال ابوطالبی اصرار دارند ندامت و پشیمانی دوباره را به کشور تحمیل کنند؟
@IMANI_mohammad
دروغ بزرگ درباره بایدن
🔹برجام زدگان وانمود می کنند که دموکرات ها طرفدار برجامند و این ترامپ بود که توافق را زیر پا گذاشت.
♦️آیا دموکرات ها و بایدن از نقض برجام ناراحتند؟ قطعا نه، خوشحال هم هستند.
🔹اگر غیر از این بود، آنها اعلام می کردند فورا و بدون هیچ قید و شرطی، به توافق برمی گردند و تحریمها را بر می دارند.
♦️اما وقتی شرط و شروط می گذارند و خواستار تمدید محدودیت های برجامی می شوند که طبق توافق رو به پایان است، و محدودیت توانمندی نظامی و قدرت منطقه ای ایران را هم اضافه می کنند، یعن بزک کنندگان مذاکره دوباره، درباره دموکرات ها، یک دروغ بزرگ تحویل مردم می دهند.
@IMANI_mohammad
.
بایدن از اوباما هم آقا تره!
♦️اوباما در کتاب خاطراتش (A Promised Land): تحریم های بوش سمبلیک بود؛ من تحریمهای سخت را علیه ایران آغاز کردم
🔸-بوشوِگ لوک خوش شانس: نگفتم اوباما و دموکراتا در به درِ برداشتن تحریمان؟! اوباما خیلی آقا بود، بایدن از اونم آقا تره! ترامپ هم بد نبود، فقط نذاشتن کار کنه و تحریما رو برداره!
@IMANI_mohammad
شلیک به فتلفورت!
🔹یعنی نشد دولت آقای روحانی، کاری را بدون حاشیه و دعوا و مرافعه پیش ببرد. طرح دو هفته تعطیلی برای مهار کرونا، هنوز شروع نشده بود که دو معاون کارگزارانی و اعتدال و توسعه ای وزارت بهداشت، وسط کار موش دوانده و استعفا دادند.
♦️خب دو هفته زودتر زحمت را کم می کردید، یا دو هفته دیر تر. این حرکت و سیاه بازی چی بود وسط یک طرح ملی؟!
🔹ما که حسرت به دل ماندیم، کاری را بدون هزینه و تلفات و خسارت انجام بدهند.
♦️شده حکایت توپخانه میرزا آغاسی که وقت شلیک، منفجر شد و در جا چند نفر را کشت. او هم بی آن که کم بیاورد، گفت "قربان ببینید توپخانه ای که اینجا از خودی ها این قدر تلفات می گیرد، با دشمن در فتلفورت چه می کند؟!
@IMANI_mohammad
شلیک از پشت به وزیر؛
کودتای مشترک مشارکت و کارگزاران
♦️وقتی دو معاون وزیر بهداشت (با گرایش کارگزارانی و اعتدال و توسعه ای) در یک ساعت ، اعلام استعفا می کنند، یعنی با هم تبانی کرده اند.
🔹وقتی این کار را درست چند ساعت قبل از آغاز دو هفته تعطلی برای مهار کرونا انجام می دهند، رفتارشان بوی کارشکنی می دهد.
♦️وقتی بلافاصله پس از اعلام استعفای دو معاون، عباس عبدی از وزیر می خواهد استعفا دهد(!؟)، می توان حدس زد حزب اتحاد ملت (حزب منحله مشارکت) در شلیک از پشت به وزیری که در خط مقدم مبارزه با کرونا درگیر است، با حزب کارگزاران هماهنگ کرده است.
🔹اگر درباره کودتای دو حزب پدر خوانده، سندی روشن تر می خواهید، توییت رمضان زاده (سخنگوی دولت اصلاحات) که از موضع بالا نوشت: "آقای روحانی! دکتر ظفرقندی را جایگزین وزیر بهداشت کنید. فرصت را از دست ندهید"!
♦️او تیر ماه 94 به روزنامه وقایع اتفاقیه گفته بود: "مشکل عمده ای که روحانی با آن دست به گریبان بوده، نداشتن سابقه کارهای اجرائی است. به خاطر همین نقطه ضعف، بعضی از برنامهها به نتیجه نرسید. نیروهای کار آزمودهای با روحانی کار نمی کنند. تیم اقتصادی دولت، تجربه قوی اجرائی نداشتند و فقط با روحانی رفاقت داشتند".
♦️این طیف، البته توضیح نداده اند که اگر روحانی کار اجرایی بلد نیست، چرا دو بار در انتخابات از او حمایت کرده و وعده های عجیب و غریب به مردم دادند؛ فقط برای کسب قدرت و ثروت اندوزی؟!
🔹اما از گذشته ها گذشته، چرا دو حزب پدرخوانده باید وسط یک مبارزه دشوار و نفس گیر با کرونا، موش بدوانند و گروکشی کنند؟!
@IMANI_mohammad
.
یک بستر، دو رویا!
🔹یک بستر و دو رویا که می گویند، همین است:
💢"کریس کونز" یکی از گزینههای بایدن برای وزارت خارجه، برای بازگشت آمریکا به تعهدات برجامی، شرط هایی گذاشته و گفته است "زمانی به برجام برمیگردیم که راهی برای محدود کردن برنامه موشکی و حمایت ایران از گروههای نیابتیاش در منطقه ایجاد شود. پیش از از بازگشت به برجام، باید راهی برای اعمال محدودیت بر برنامه موشکی و حمایت آنها از گروههای نیابتی محقق شود.»
💢باراکاوباما هم در کتاب خاطراتش، خطاب به آنها که گوش شان سنگین است، نوشته: تحریمهای بوش سمبلیک بود؛ تحریمهای سخت علیه ایران را من آغاز کردم".
💢پیش از همه اینها جو بایدن تاکید کرد: "سیاست ترامپ در برابر ایران شکست خورد. روش های هوشمندانه تری هم برای سختگیری بر ایران هست".
🔹با همه این واقعیت ها و کلاه بزرگی که دموکرات ها (تیم اوباما- بایدن) در برجام بر سر دولت روحانی گذاشتند، باز هم مدعیان اعتدال و اصلاحات، با لب و لوچه آویزان درباره فرصت بایدن حرف می زنند! این رفتار، چیزی جز وطن فروشی است؟
@IMANI_mohammad
.
تو برّه باش و برده باش!
♦️اوباما نشد، ترامپ! ترامپ نشد، بایدن. کدخدا ممکن است برود و کدخدای دیگری بیاید، اما تو رعیت باش! نه رعیت، که "برّهای در مذبح و بردهای در مسلخ"!
🔹مجله صدا وابسته به حزب چپ نمای اتحاد ملت (مشارکت سابق) همان مجله ای است که دو ماه قبل به تصور ابقای ترامپ، نوشت باید از موضع تحقیر شدن و برده وار، مقابل ترامپ نشست و مذاکره کرد:
♦️"از نگاه منتقدان، عکسی که ترامپ از مذاکره کننده می پسندد، این (تصویر ملاقات رئیس جمهور صربستان) است: همچون برّهای در مذبح و بردهای در مسلخ. آيا اقداماتي از این جنس را بايد مايه شرمساري دانست؟ فرض كنيم سياستمدار صرب همچون متهمي در اتاق بازجويي و حتي يك برده نشسته؛ اگر منافع، چنین اقتضایی كند، بايد آن را تمسخر كرد، يا عقلانيتي سياسي خواند؟"!
@IMANI_mohammad
دولت کار کند، کپی رایت بخشوده است!
🔹دو هفته قبل، آقای روحانی و تیمش گفتند پول ندارند طرح معیشتی مجلس را اجرا کنند؛ اما خود ایشان چهارشنبه قبل، بر مجلس پیشدستی کرد و گفت به 20 میلیون نفر، ماهانه و به مدت چهار ماه، نفری صد هزار تومان یارانه می دهیم.
♦️او امروز هم به فاصله سه روز، 20 میلیون نفر را به 30 میلیون نفر افزایش داد؛ که مجموعا به 30 هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد!
🔹دولت است دیگر! مثلا مجلس تدبیر می کند بخشی از منابع مالی مربوط به طرح معیشتی، از طریق دریافت کارمزد ویژه از تراکنش های بانکی با رقم بالا تامین شود؛ همین پیشنهاد بلافاصله وسط راه توسط دولت مصادره به مطلوب می شود و ضمن افزایش کارمزد همه تراکنش های بانکی، زیر پای پیشنهاد جبرانی مجلس خالی می گردد!
♦️خب! اگر دولت این قدر پول دارد که طی یکی دو هفته، از امتناع پرداخت یارانه، به الزام پرداخت برسد و ظرف سه روز، 20 میلیون نفر را به 30 میلیون نفر برساند، چرا طرح مجلس را زیر سوال می برد و در ادامه چرا ایده ای خوب برای تامین منابع را با بدترین شکل، یعنی افزایش کارمزد همه تراکنش ها اجرا می کند؟ این طوری که یارانه پرداختی، دوباره پس گرفته می شود!
🔹درست است که دولت ایده های مجلس را مال خود می کند، اما معلوم می شود که خیلی ها کارها را می شود کرد. البته ایده های عملیاتی و بنیادی بسیاری هم برای رونق تولید و اقتصاد وجود دارد که معطل انگیزه دار شدن دولت است.
♦️به زدن ایده های مجلس روی هوا اضافه کنید، ایده ها و برنامه های خوب دولت نهم و دهم مانند احداث مسکن مهر در تیراژ میلیونی، ساخت پالایشگاه و تولید بنزین، و طرح های شفافیت ساز و ضد قاچاق مثل شبنم و ایران کد، که غالبا از سر لجبازی تعطیل و سپس احیا شد تا به نام دولت فعلی تمام شود!
🔹درست است که بحث #کپی_رایت و حقوق صاحب ایده و تالیف، بحث مهمی در دنیای جدید است. اما چه عیبی دارد؟! مهم این است که طرح های ضروری بر زمین مانده، احیا شود؛ ولو برخی مدیران بگویند "خودم کشف کردم و خود انجام دادم و خودم بلدم؛ دیگران اصلا مدیریت بلدند؟"!
@IMANI_mohammad
محمد ایمانی l مصاف عقل و جهل
. یک بستر، دو رویا! 🔹یک بستر و دو رویا که می گویند، همین است: 💢"کریس کونز" یکی از گزینههای بایدن ب
.
ترجمه غلط یا تحریف؟!
🔹به نظر شما چرا وقتی تیم بایدن می گویند "تحریم هوشمندانه تر"؛ اصلاح طلبان به "گشایش اقتصادی" ترجمه می کنند؟!
🔻بر خلاف ادعا، زبان انگلیسی را نمی فهمند.
🔻عمدا عمدا تحریف می کنند؛ از سر درماندگی (دروغ از آب درآمدن وعده ها) و لعنت مردم.
🔻تحریف می کنند؛ چون وطن فروشی کرده اند و ماموریت دارند.
@IMANI_mohammad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♦️دروغ های برجامی روحانی و ظریف؛ از وعده لغو همه تحریم ها تا انکار آن!
🔹بازخوانی این اظهارات، درست در زمانی که روحانی و ظریف سرگرم وعده درمانی دوباره و بزک کردن دموکرات ها هستند، ضروری است.
♦️عاقل از یک سوراخ، دو بار گزیده نمی شود.
@IMANI_mohammad
.
اوبامای واقعی؛ اوبامای رویایی
🔹اوباما در کتاب خاطراتش (A Promised Land) می نویسد بعد از آشوب سال 88 در ایران، می خواسته به شکل صریح تری از سبزها حمایت کند، اما پس از مشورت با کارشناسان شورای امنیت ملی، به این نتیجه رسیده که این کار میتواند اثر عکس داشته باشد.
♦️اوباما: تحریم های بوش سمبلیک بود؛ تحریم های سخت را من آغاز کردم.
🔹روحانی پس از تماس تلفنی با اوباما، من او را بسیار مودب یافتم!
♦️(عکس پایین سمت راست، دیدار درّی اصفهانی مشاور ارشد تیم مذاکرات برجام با سحر نوروز زاده، مدیر بخش ایران در شورای امنیت ملی کاخ سفید.)
@IMANI_mohammad