هدایت شده از جامعه قرآنی مساجد
❁﷽❁
📖هشتمین کرسی تلاوت قرآن کریم
وافتتاح پایگاه آموزش قرآنی مساجد
«جامعه قرآنی مساجد»
________________________
✨باحضور
استاد هادی غنی
دکتر حامد علیپور
و قاری بین المللی جهان اسلام
استاد حاج محمدجواد کاشفی
✨حافظ نوجوان
حسین ادهمی(حافظ کل قرآن)
✨و با تلاوت قاریان
حافظ احمد عظیمی
ابوالفضل بایگان
✨مداح و ذاکر اهل بیت(ع)
کربلایی محمد قربانی
________________________
یکشنبه شب های اول هرماه
۴ تیرماه ۱۴۰۲ ساعت ۲۰:۰۰
شهرک شهید باهنر، نبش حر ۴۷
مسجد امام رضا(ع)
┄═❁๑🍃๑🌺๑🍃๑❁═┄
@Quranicsocietyofmosques
لطفا نشردهید.
🏴هفتم ذی الحجه، سالگشت شهادت شاهد کربلا و عاشورا، امام مؤمنان و پنجمین پیشوای عطوف، شکافنده علم و مولای مهر، امام محمّد بن علی الباقر علیه السلام را به محضر حضرت بقیه الله اعظم و شما محب و شیعه حضرتش تسلیت و تعزیت عرض می نمایم.
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️با توجه به اینکه حج یکی از فروع دین می باشد و به تعبیر زیبای رهبر معظم انقلاب یک مسئلهی جهانی، بینالمللی و تمدّنی در معارف اسلامی است؛ در ادامه آیات وجوب #حج را تلاوت و بررسی خواهیم کرد؛
۳- سوره حج آیه۲۹
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠ثمَّ لْيَقْضُوا تَفَثَهُمْ وَلْيُوفُوا نُذُورَهُمْ و َلْيَطَّوَّفُوا بِالْبَيْتِ الْعَتِيقِ
🌿سپس، باید آلودگیهایشان را برطرف سازند؛ و به نذرهای خود وفا كنند؛ و بر گرد خانه گرامی كعبه، طواف كنند.
✅نكتهها:
كلمهی «تفث» به معنای چرك، مو، ناخن و شارب است، و «قضاء تفث»، یعنی با گرفتن ناخن و مو از احرام بیرون آیید و سپس برای ادامه اعمال حج، دور خانهی كعبه طواف كنید.
در روز عید قربان، در سرزمین منا، در كنار مكّه برای زائران خانه خدا سه كار واجب است:
1. پرتاب هفت سنگریزه به جایگاه شیطان كه آن را «رمی جمره» میگویند.
2. ذبح و قربانی كه در آیهی قبل به آن اشاره شد.
3. تراشیدن سر و یا كوتاه كردن مو و ناخن كه در این آیه آمده است.
امام باقر علیه السلام فرمودند: كعبه نه ساكنی دارد و نه مالكی، بلكه خانهای حُر و آزاد است.
❇️پیامها:
۱- بهداشت و نظافت، در بعضی عبادات مثل نماز، شرط ورود است، و در بعضی دیگر مثل حج، جزء آن و در مواردی مثل قرائت قرآن و اعتكاف شرط كمال آن به حساب میآید. «ثُمَّ لْیَقْضُوا تَفَثَهُمْ»
۲- سنّت چركزدایی و رفع آلودگی، یك فرمان حتمی و جدّی است، نه یك توصیه. «ثُمَّ لْیَقْضُوا»
۳- انجام نذر، واجب است. «وَ لْیُوفُوا»
۴- خانهی خدا ملك هیچ كس نیست. «الْعَتِیقِ»
🌸🍃سلام علیکم؛ صبحتون پر انرژی و پر از لبخند خدا و سفرتون پر از برکت و نگاهتون به آینده پر از امید به برکت صلوات بر حضرت محمد و خاندان طاهرینش
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️با توجه به اینکه حج یکی از فروع دین می باشد و به تعبیر زیبای رهبر معظم انقلاب یک مسئلهی جهانی، بینالمللی و تمدّنی در معارف اسلامی است؛ در ادامه آیات وجوب #حج را تلاوت و بررسی خواهیم کرد؛
۴- سوره بقره آیه۱۹۷
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠الْحَجُّ أَشْهُرٌ مَعْلُومَاتٌ فَمَنْ فَرَضَ فِيهِنَّ الْحَجَّ فَلَا رَفَثَ وَلَا فُسُوقَ وَلَا جِدَالَ فِي الْحَجِّ وَمَا تَفْعَلُوا مِنْ خَيْرٍ يَعْلَمْهُ اللَّهُ وَتَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَيْرَ الزَّادِ التَّقْوَىٰ وَاتَّقُونِ يَآ أُولِي الْأَلْبَابِ
حج، در ماههای معینی است! و كسانی كه (با بستن احرام، و شروع به مناسك حج،) حج را بر خود فرض كردهاند، (باید بدانند كه) در حج، آمیزش جنسی با زنان، و گناه و جدال نیست! و آنچه از كارهای نیك انجام دهید، خدا آن را میداند. و زاد و توشه تهیه كنید، كه بهترین زاد و توشه، پرهیزكاری است! و از من بپرهیزید ای خردمندان.
✅نكتهها:
زمان مطرح شده در آیه، ناظر به حج وعمره با هم است. عمره تمتّع در طول سه ماه شوال، ذیالقعده وذیالحجّه انجام میشود، ولی زمان حج ماه ذیالحجّه است.
❇️پیامها:
۱- در عبادات اسلامی، زمان نقش مهمّی دارد. «الْحَجُّ أَشْهُرٌ مَعْلُوماتٌ»
۲- محیط و فضای با صفای حج و مكّه را نباید با ارتكاب گناه و كدورت آلوده نمود. «فَلا رَفَثَ وَ لا فُسُوقَ وَ لا جِدالَ فِی الْحَجِّ»
۳- در هر سفری، زاد وتوشه لازم است، بهترین زاد وتوشهی سفر حج تقواست. «خَیْرَ الزَّادِ التَّقْوی»
۴- پرهیزكاری نشانهی خردمندی است. «وَ اتَّقُونِ یا أُولِی الْأَلْبابِ»
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📣 معنویت و اخلاق را باید از مناسک حج آموخت
🕋 رهبر انقلاب اسلامی در پیام به حجّاج بیتاللهالحرام: معنویّت به معنی ارتقاء اخلاق دینی است. افسونِ اخلاق منهای دین که مدّتها از سوی منابع فکری غربی ترویج میشد، سرانجامش همین سقوط بیمهار اخلاقی در غرب است که همه در دنیا شاهد آنند. معنویّت و اخلاق را از مناسک حج، از سادهزیستی در احرام، از نفی امتیازات موهوم، از «وَ اَطعِمُوا البائِسَ الفَقیر»، از «لا رَفَث وَ لا فُسوقَ وَ لا جِدال»، از گردش همهی امّت بر گِرد محور توحید، از رمی شیطان و برائت از مشرکان باید آموخت. ۱۴۰۲/۰۴/۰۴
🖼 #حج۱۴۴۴ | #وحدت_و_معنویت | #الکعبة_تجمعنا
🔍 متن کامل پیام👇
https://khl.ink/f/53212
🏴سلام علیکم؛ #عرفه روز نیایش و دعا و همان وعده گاهی که نابخشوده ترین گناه ها، با اعتراف دلت و مرثیه ریزان چشمانت در سایه سار لطف پروردگار بخشیده خواهند شد. شک نکن.
ضمن عرض تسلیت سالروز شهادت اولین شهید راه کربلا، حضرت #مسلم_بن_عقیل از شما خوبان التماس دعا دارم.
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍با توجه به اینکه #حج یکی از فروع دین می باشد و به تعبیر زیبای رهبر معظم انقلاب یک مسئلهی جهانی، بینالمللی و تمدّنی در معارف اسلامی است؛ در ادامه آیات وجوب حج را تلاوت و بررسی خواهیم کرد؛
۵- سوره بقره آیه۱۹۸
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠لَيْسَ عَلَيْكُمْ جُنَاحٌ أَنْ تَبْتَغُوا فَضْلًا مِنْ رَبِّكُمْ فَإِذَآ أَفَضْتُمْ مِنْ عَرَفَاتٍ فَاذْكُرُوا اللَّهَ عِنْدَ الْمَشْعَرِ الْحَرَامِ وَاذْكُرُوهُ كَمَا هَدَاكُمْ وَإِنْ كُنْتُمْ مِنْ قَبْلِهِ لَمِنَ الضَّآلِّينَ
🌿گناهی بر شما نیست كه از فضلِ پروردگارتان (و از منافع اقتصادی در ایّام حج) طلب كنید. و هنگامی كه از «عرفات» كوچ كردید، خدا را نزد «مشعَر الحرام» یاد كنید! او را یاد كنید همانطور كه شما را هدایت نمود و قطعاً شما پیش از این، از گمراهان بودید.
✅نكتهها:
#عرفات، نام سرزمینی است در ۲۰ كیلومتری مكّه كه بر زائران خانه خدا واجب است از ظهر روز نهم ذیالحجة تا غروب در آنجا بمانند.
🔰واژهی «عرفات» از «معرفت» به معنای محلّ شناخت است. در آنجا آدم وحوا علیهما السلام یكدیگر را شناختند و به گناه خود اعتراف كردند.
🔰به فرموده امام صادق و امام باقر علیهما السلام جبرئیل در این مكان به حضرت ابراهیم گفت: مناسك و وظایف خود را بشناس و فراگیر.
🔰در حدیث میخوانیم: #حضرت_مهدی علیه السلام هر سال در عرفات حضور دارند.
🔰در روایات میخوانیم: غروب #عرفه، خداوند تمام گناهان زائران خانه خود را میبخشد. و برای روز عرفه دعاهای خاصّی از امام حسین و امام سجاد علیهما السلام نقل شده است.
🔰از نشانههای جامعیّت اسلام آن است كه در كنار اعمال عبادی حج، به زندگی مادّی و كسب معاش نیز توجّه دارد.
❇️پیامها:
۱- مبارزه با تحجّر از برنامههای قرآن است. گروهی فكر میكردند دین امری یك بُعدی و حج یك عبادت خشك است، اسلام این تفكّر را ردّ میكند. «لَیْسَ عَلَیْكُمْ جُناحٌ»
۲- درآمد حلال، فضل الهی است. قرآن بجای واژه «كسب»، كلمهی «فضل» را بكار برده تا بگوید: درآمد حلال فضل الهی است. «فَضْلًا مِنْ رَبِّكُمْ»
۳- انجام عبادات باید طبق دستور باشد. «وَ اذْكُرُوهُ كَما هَداكُمْ»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 چرا خداوند در روز #عرفه قبل از اهل عرفات به زائران امام حسین علیهالسلام توجه نموده و آنها را مورد اجابت قرار میدهد؟
#روز_عرفه
#امام_زمان (عج)
أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرج
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💗 در نزدیکی خدا
📹 نماهنگی از بیانات روز گذشته رهبر انقلاب درباره استفاده از #روز_عرفه
💻 Farsi.Khamenei.ir
🌸🍃سلام علیکم؛ فرارسیدن عید سعید قربان، روز بندگی و بخشودگی و آغاز دهه امامت و ولایت مبارک باد🍃🌸
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍با توجه به اینکه #حج یکی از فروع دین می باشد و به تعبیر زیبای رهبر معظم انقلاب یک مسئلهی جهانی، بینالمللی و تمدّنی در معارف اسلامی است؛ در ادامه آیات وجوب حج را تلاوت و بررسی خواهیم کرد؛
۶- سوره بقره آیه۱۹۶
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠وَأَتِمُّوا الْحَجَّ وَالْعُمْرَةَ لِلَّهِ فَإِنْ أُحْصِرْتُمْ فَمَا اسْتَيْسَرَ مِنَ الْهَدْيِ وَلَا تَحْلِقُوا رُءُوسَكُمْ حَتَّىٰ يَبْلُغَ الْهَدْيُ مَحِلَّهُ فَمَنْ كَانَ مِنْكُمْ مَرِيضًا أَوْ بِهِٓ أَذًى مِنْ رَأْسِهِ فَفِدْيَةٌ مِنْ صِيَامٍ أَوْ صَدَقَةٍ أَوْ نُسُكٍ فَإِذَآ أَمِنْتُمْ فَمَنْ تَمَتَّعَ بِالْعُمْرَةِ إِلَى الْحَجِّ فَمَا اسْتَيْسَرَ مِنَ الْهَدْيِ فَمَنْ لَمْ يَجِدْ فَصِيَامُ ثَلَاثَةِ أَيَّامٍ فِي الْحَجِّ وَسَبْعَةٍ إِذَا رَجَعْتُمْ تِلْكَ عَشَرَةٌ كَامِلَةٌ ذَٰلِكَ لِمَنْ لَمْ يَكُنْ أَهْلُهُ حَاضِرِي الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ وَاتَّقُوا اللَّهَ وَاعْلَمُوٓا أَنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ
🌿و حج و عمره را برای خدا به اتمام برسانید! و اگر محصور شدید، (و مانعی مانند ترس از دشمن یا بیماری، اجازه نداد كه پس از احرامبستن، وارد مكه شوید،) آنچه از #قربانی فراهم شود (ذبح كنید، و از احرام خارج شوید)! و سرهای خود را نتراشید، تا قربانی به محلش برسد (و در قربانگاه ذبح شود)! و اگر كسی از شما بیمار بود، و یا ناراحتی در سر داشت، (و ناچار بود سر خود را بتراشد،) باید فدیه و كفّارهای از قبیل روزه یا صدقه یا گوسفندی بدهد! و هنگامی كه (از بیماری و دشمن) در امان بودید، هر كس با ختم عمره، حج را آغاز كند، آنچه از قربانی برای او میسّر است (ذبح كند)! و هر كه نیافت، سه روز در ایام حج، و هفت روز هنگامی كه باز میگردید، روزه بدارد! این، ده روز كامل است. (البته) این برای كسی است كه خانواده او، نزد مسجد الحرام نباشد [= اهل مكّه و اطرافِ آن نباشد]. و از خدا بپرهیزید! و بدانید كه او، سختكیفر است.
✅نكتهها:
در این آیه، كلیّات وگوشهای از احكام حج و عمره آمده است، ولی تفصیل آن در روایات و فتاوای علما میباشد.
«هَدی»، نام قربانی حج است.
این آیه، عمره تمتّع را در كنار حج تمتّع آورده است؛ «فَمَنْ تَمَتَّعَ بِالْعُمْرَةِ إِلَی الْحَجِّ»، لكن یكی از خلفا به اجتهاد خود آن را منع كرد. البتّه این اجتهاد در برابر فرمان صریح خداوند است.
حكم مسائل اضطراری، محدود به زمان ضرورت است. ولذا بر خلاف موارد عادّی كه در سفر روزه جایز نیست، در این سفر در صورت عدم ذبح قربانی، روزه واجب است و آن هم باید در سه روز هفتم، هشتم و نهم ماه باشد، چرا كه روز دهم عید قربان است كه روزهی آن حرام میباشد.
امامان معصوم در تفسیر جملهی «أَتِمُّوا الْحَجَّ» فرمودند: حجِ تمام، حجی است كه در آن كلام زشت، گناه و نزاع نباشد و از محرّمات پرهیز شود. و انسان توفیق یابد امام زمان خود را ملاقات كند.
❇️پیامها:
۱- وظایف دینی را باید تمام و كمال به انجام رسانید. بعد از شروع اعمال حج، نمیتوان آن را ناتمام و ناقص گذارد. «أَتِمُّوا»
۲- بیماری در مواردی سبب تخفیف در احكام است، نه تعطیل آن. لذا در حج، افراد معذور باید با روزه یا صدقه یا #قربانی، وظایف خود را جبران كنند. «فَمَنْ كانَ مِنْكُمْ مَرِیضاً أَوْ ... فَفِدْیَةٌ مِنْ صِیامٍ أَوْ صَدَقَةٍ أَوْ نُسُكٍ»
۳- قانون عمره و حج تمتّع، وظیفه حجاجی است كه ساكن مكّه نباشند، حج ساكنان مكّه نوع دیگری است.
۴- توجّه به كیفر الهی، زمینهساز تقواست. «وَ أَتِمُّوا الْحَجَّ وَ الْعُمْرَةَ ... وَ اتَّقُوا اللَّهَ وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ شَدِیدُ الْعِقابِ»
۵- اعمال حج، قبل از اسلام به نحو دیگری بوده است. لذا قرآن بر مراعات این تغییرات تأكید نموده است. «أَنَّ اللَّهَ شَدِیدُ الْعِقابِ»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به این میگن ویو😍🥺
ان شاءالله به همین زودی ها اینجا ببینمتون
#حج
#فرزندآوری
🌻سلام علیکم؛صبح زیبـاتون بخیـر؛ امیدوارم هفته تون پر از لبخنـد و لطف خـدا و زندگی تون سرشار از آرامش و رضایت و سعادت باشه
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍از مهمترین آیات اثبات کننده زعامت و خلافت بلافصل امیرالمؤمنین علی(علیه اسلام)، آیات نازل شده در روز #غدیر است که بر اساس مقاله آیت الله مکارم شیرازی به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
۱- آیه اکمال دین؛ سوره مائده آیه۳
قسمت اول:
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ دِينِكُمْ فَلا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِ الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَ رَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلامَ دِيناً...؛
🌿امروز كافران از (زوالِ) آيينِ شما، مأيوس شدند؛ بنابراين، از آنها نترسيد! و از (مخالفت) من بترسيد! امروز، دين شما را كامل كردم؛ و نعمت خود را بر شما تمام نمودم؛ و اسلام را به عنوان آيين (جاودانِ) شما پذيرفتم...».
روزى كه آيه شريفه از آن سخن مى گويد، داراى چهار ويژگى مهم است.
🔰اوّل: روزى است كه باعث يأس و نااميدى كفّار شد.
🔰دوم: روزى است كه مايه اكمال دين گشت.
🔰سوم: روزى است كه خداوند نعمتش را بر مسلمانان تمام كرد.
🔰چهارم: روزى است كه خداوند راضى شد كه دين اسلام، دين هميشگى مردم باشد.
راستى اين روز بزرگ، با اين ويژگيهاى چهارگانه، چه روزى بوده است؟
✍ادامه دارد...
در محضر قرآن
🌻سلام علیکم؛صبح زیبـاتون بخیـر؛ امیدوارم هفته تون پر از لبخنـد و لطف خـدا و زندگی تون سرشار از آرام
💐سلام علیکم؛امیـدوارم روزتان با بهترین لحظه ها و موفقیتها گره بخوره و سرشار از خیر و برکت باشه به برکت صلوات بر حضرت محمد و خاندان پاک و مطهرشان
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍از مهمترین آیات اثبات کننده زعامت و خلافت بلافصل امیرالمؤمنین علی(علیه اسلام)، آیات نازل شده در روز #غدیر است که بر اساس مقاله آیت الله مکارم شیرازی در #دهه_ولایت به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
۱- آیه اکمال دین؛ سوره مائده آیه۳
قسمت دوم:
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ دِينِكُمْ فَلا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِ الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَ رَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلامَ دِيناً...؛
راستى اين روز بزرگ، با ويژگيهاى چهارگانه ذکر شده در قسمت قبل، چه روزى بوده است؟
براى رسيدن به پاسخ اين سؤال، دو مسير را مى توان طى كرد:
راه اوّل: تأمّل در مضمون آيه و مطالعه پيرامون آن، با قطع نظر از احاديث و آراء مفسران و ساير نشانه ها و قرائن خارجى که در ذیل آن آمده است.
راه دوم: تفسير آيه با استفاده از روايات شأن نزول و آراء و نظريّات مفسّران.
تفسير آيه بدون قرائن خارجى
آيه شريفه با كدام يك از حوادث زمان پيامبر(صلى الله عليه و آله) قابل تطبيق است؟
در پاسخ اين سؤال فخر رازى از مفسرین اهل سنت دو نظريّه، و مرحوم طبرسى نظريّه سومى بيان كرده است.
نظريّه اوّل فخر رازی: كلمه «اليوم» در اين آيه معناى مجازى دارد، بدين معنى كه «يوم» در اينجا به معناى «دوران» و «يك برهه از زمان» است؛ نه يك قطعه كوتاه از زمان.
طبق اين نظريّه، آيه نظر به روز خاص و حادثه ويژه اى ندارد، بلكه از شروع و آغاز دوران عظمت اسلام و فرا رسيدن دوران يأس و نااميدى كفّار خبر مىدهد، مخصوصاً كه استعمال كلمه «يوم» در اين معناى مجازى در بين مردم متعارف است؛ مثل اين كه گفته مى شود: «ديروز جوان بودم و امروز پير شدم»، يعنى دوران جوانى گذشت و دوران پيرى فرا رسيد، نه اين كه حقيقتاً روز گذشته جوان بوده و امروز پير گشته است!
ولى پاسخ اين نظريّه واضح و روشن است؛ زيرا معناى مجازى و غير حقيقى، نياز به قرينه روشنى دارد. آقاى فخر رازى چه قرينه روشنى براى اين معناى مجازى ارائه مى كند؟
نظريّه دوم: منظور از «اليوم؛ امروز» روز عرفه، مى باشد. روز عرفه حجّة الوداع، آخرين سفر حجّ پيامبر اسلام(صلى الله عليه و آله) كه در سال دهم هجرت واقع شد.
و لكن اين نظريّه نيز قانع كننده نيست، زيرا مگر روز عرفه سال دهم هجرت با عرفه سال نهم و هشتم هجرت چه تفاوتى داشته كه آن را ممتاز نموده است؟! اگر حادثه خاصّى در آن رخ نداده، پس چطور با اين عظمت از آن ياد شده است؟!
خلاصه اين كه، اين نظريّه هم با عقل سليم و بدور از احساسات و تعصّبات، قابل پذيرش نيست. نتيجه اين كه هيچ يك از دو نظريّه فخر رازى، راز نهفته در آيه را فاش نمى كند.
✍ادامه دارد...
در محضر قرآن
💐سلام علیکم؛امیـدوارم روزتان با بهترین لحظه ها و موفقیتها گره بخوره و سرشار از خیر و برکت باشه به بر
🪴سلام علیکم؛امیـدوارم حال دلتون خوب خوب باشه، روزتـون زیبـا و در پنـاه خدا به برکت صلوات بر حضرت محمد و خاندان پاک و مطهرشان
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍از مهمترین آیات اثبات کننده زعامت و خلافت بلافصل امیرالمؤمنین علی(علیه اسلام)، آیات نازل شده در روز #غدیر است که بر اساس مقاله آیت الله مکارم شیرازی در #دهه_ولایت به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
۱- آیه اکمال دین؛ سوره مائده آیه۳
قسمت سوم:
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ دِينِكُمْ فَلا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِ الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَ رَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلامَ دِيناً...؛
❇️نظريّه سوم: مرحوم طبرسى، از مفسّران شيعه، پس از نقل و ردّ دو نظريّه فخر رازى، تفسير اهل البيت(عليهم السلام) را در مورد آيه نقل مى كند
می گوید: منظور از آن روز با شكوه، كه نااميد كننده كفّار بود و موجب جلب رضايت الهى گشت و دين و نعمت پروردگار كامل گشت، روز «هيجدهم ذى الحجّه سال دهم هجرت، روز عيد سعيد غدير» است؛ روزى كه پيامبر اسلام(صلى الله عليه و آله) در راستاى اجراى فرمان پروردگار، علىّ بن أبي طالب(عليهما السّلام) را به ولايت منصوب كرد و رسماً خلافت آن حضرت را به همه مسلمانان اعلام كرد.
🔰سؤال: آيا اين نظريّه با مضمون و محتواى آيه شريفه سازگار است؟
👌اوّلًا: دشمنان اسلام بعد از تمام تلاشهايى كه براى محو اسلام داشتند، تنها به ارتحال پيامبر مخصوصاً با توجّه به اين كه پسرى ندارد تا جانشين او بشود و تاكنون نيز بطور رسمى جانشينى براى خود تعيين نكرده است دل بسته بودند. امّا وقتى ديدند آن حضرت در آن روز در صحراى غدير خم و در بين جمعيّت انبوه و كم نظير مسلمانان، عالم ترين، قدرتمندترين، آگاه ترين و نيرومندترين فرد جهان اسلام را به جانشينى خود انتخاب كرد، آرزوهاى خويش را باد رفته ديدند و تنها روزنه اميد آنها بسته شد و از نابودى اسلام مأيوس شدند.
👌ثانياً: با انتخاب امام على(عليه السلام) نبوّت قطع و ناتمام نماند، بلكه به سير تكاملى خود ادامه داد، زيرا امامت تكميل كننده نبوّت و در نتيجه باعث كمال دين است؛
👌ثالثاً: نعمت هاى پروردگار با نصب امامت و رهبرى پس از پيامبر(صلى الله عليه و آله) تكميل شد.
👌رابعاً: بدون شك اسلام بدون امامت و رهبرى يك دين جهانى فراگير و خاتم نخواهد شد، دين خاتم بايد همواره پاسخگوى نيازهاى مردم در تمام زمانها باشد و اين، بدون وجود امامى معصوم در هر زمان امكان پذير نيست.
✅نتيجه اين كه، تفسير آيه شريفه به حادثه غدير، تفسير قابل قبولى است؛ بلكه تنها تفسير قابل قبول مى باشد.
✍ادامه دارد...
🌐لینک کتاب صوتی #شبهای_پیشاور که به صورت نمایشنامه رادیویی ساخته و به مناسبت #عید_غدیر در اختیار عموم قرار گرفته است.
کتاب شبهای پیشاور یکی از کتب مناظراتی میان شیعه و اهل سنت است که میتواند هر جویای حقیقتی را سیراب کند.
http://sharieh.com/news/397
هدایت شده از میخواهم متعهد و متخصص باشم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پیشنهاد_ویژه
🎥 "پاداش یک فضیلت حضرت
امیرالمومنین علی (علیه السلام)
را گفتن، گوش دادن، نوشتن و..."
✅ مرحوم آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی
#عید_سعید_غدیر
#من_غدیری_ام
#خداروشکر_شیعه_اهل_بیتیم
@mojtabatehrani_ir
@marefat124000
در محضر قرآن
🪴سلام علیکم؛امیـدوارم حال دلتون خوب خوب باشه، روزتـون زیبـا و در پنـاه خدا به برکت صلوات بر حضرت محم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌟چرا عید غدیر از همهی اعیاد بالاتر است؟
🔻رهبرمعظم انقلاب: اینکه در بعضی از تعبیرات گفته شده است که عید غدیر عیداللهالاکبر و از همهی اعیاد بالاتر است، علّت این و وجه این چیست؟ خب، در قرآن کریم آیاتی هست که به غیر از مسئلهی غدیر به مسئلهی دیگری قابل تطبیق نیست.
🔹همین آیهی معروف «الیَومَ یَئِسَ الَّذینَ کَفَروا مِن دینِکُم فَلا تَخشَوهُم وَ اخشَونِ اَلیَومَ اَکمَلتُ لَکُم دینَکُم وَ اَتمَمتُ عَلیکُم نِعمَتی وَ رَضیتُ لَکُمُ الاِسلامَ دیناً» که در اوایل سورهی مائده است، با غیر مسئلهای در وزن و اهمّیّت و اندازهی مسئلهی غدیر، قابل تطبیق نیست.
🔹امروز روزی است که دشمنان -کفّار- از دین شما مأیوس شدند. چه چیزی مگر بر دین اضافه شد که دشمن را مأیوس کرد؟ ...این تعبیر دربارهی نماز، زکات و جهاد نیامده است.
🔺پس این یک قضیّهی دیگری غیر از احکام فرعی است. آن قضیّه چیست؟ قضیّهی رهبری جامعهی اسلامی؛ قضیّهی نظام حکومت و امامت در جامعهی اسلامی. ۹۵/۰۶/۳۰
#قرآن
#عید_غدیر
#غدیر
در محضر قرآن
🪴سلام علیکم؛امیـدوارم حال دلتون خوب خوب باشه، روزتـون زیبـا و در پنـاه خدا به برکت صلوات بر حضرت محم
🌸🍃سلام علیکم؛ ولادت دهمین گلبرگ آسمانی، آیینه ی عصمت، هادی امّت، اسوه ی مجد و شرافت، نای پرخروش ولایت، حضرت امام علی النقی الهادی (ع) بر امام زمان (عج) و شما و همه ی عاشقان حضرتش مبارک باد🍃🌸
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍از مهمترین آیات اثبات کننده زعامت و خلافت بلافصل امیرالمؤمنین علی(علیه اسلام)، آیات نازل شده در روز #غدیر است که بر اساس مقاله آیت الله مکارم شیرازی در #دهه_ولایت به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
۱- آیه اکمال دین؛ سوره مائده آیه۳
قسمت چهارم:
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠حُرِّمَتْ عَلَيْكُمُ الْمَيْتَةُ وَالدَّمُ وَلَحْمُ الْخِنْزِيرِ وَمَآ أُهِلَّ لِغَيْرِ اللَّهِ بِهِ وَالْمُنْخَنِقَةُ وَالْمَوْقُوذَةُ وَالْمُتَرَدِّيَةُ وَالنَّطِيحَةُ وَمَآ أَكَلَ السَّبُعُ إِلَّا مَا ذَكَّيْتُمْ وَمَا ذُبِحَ عَلَى النُّصُبِ وَأَنْ تَسْتَقْسِمُوا بِالْأَزْلَامِ ذَٰلِكُمْ فِسْقٌ الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ دِينِكُمْ فَلَا تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِ الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِينًا فَمَنِ اضْطُرَّ فِي مَخْمَصَةٍ غَيْرَ مُتَجَانِفٍ لِإِثْمٍ فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ
❇️شبهات آیه اکمال
🤔سؤال: ابتداى آيه سوم سوره مائده پيرامون گوشتها حرام و در انتهاى آن، سخن از اضطرار و ضرورت و حكم آن است و در وسط اين دو مطلب، سخن از ولايت و امامت به ميان آمده است. چه تناسبى بين مسأله ولايت و امامت و جانشينى پيامبر(صلى الله عليه و آله)، و این مسائل وجود دارد؟ آيا اين خود شاهدى نمى شود كه جملات مورد بحث از آيه، ارتباطى به بحث ولايت ندارد؟
✅پاسخ: آيات قرآن مجيد به صورت يك كتاب كلاسيك تنظيم نشده است، بلكه به همان شكلى كه نازل مى گشت (و گاه با تغييرات و جابجائى هائى) به دستور پيامبر(صلى الله عليه و آله). ثبت مى شد، بنابراين ممكن است صدر آيه مورد بحث به خاطر سؤالاتى كه از پيامبر اكرم(ص) در مورد گوشت هاى حرام شده، قبل از واقعه غدير نازل شده باشد، و بعد از مدّتى واقعه غدير پيش آمده و آيه مورد بحث نازل گشته و كُتّاب و نويسندگان وحى آن را به دنبال حكم گوشتهاى حرام ثبت كرده باشند.
سپس مسأله اضطرار يا مصداقى از مصاديق آن رخ داده و حكم آن نازل شده و ذيل آيه را كه حاوى حكم اضطرار است به دنبال قسمت وسط آيه ثبت كرده باشند، بنابراين، با توجّه به نكته فوق، لازم نيست آيات تناسب خاصّى با هم داشته باشند.
توجّه به اين نكته، بسيارى از شبهات و اشكالاتى كه پيرامون آيات قرآن مجيد مطرح مى گردد را حل مى كند.
🤔سؤال ديگر: گفته شده كه این آيه، آخرين آيه اى بود كه بر پيامبر اكرم(ص) نازل گشت و با نزول اين آيه، دين كامل شد و مجموعه مقرّرات و قوانين لازم بطور كامل بر پيامبر نازل گشت؛ اگر چنين است پس چرا پس از آيه مورد بحث و در ذيل همان آيه، حكم «اضطرار و ضرورت» مطرح شده است؟
✅پاسخ: از اين اشكال به دو صورت مى توان پاسخ گفت:
🔰جواب اوّل: اين كه مسأله اضطرار در قحطى يا گرسنگى، كه در ذيل آيه مورد بحث آمده حكم تازه و جديدى نيست؛ بلكه يك حكم تأكيدى است. زيرا اين حكم قبل از نزول آيه فوق، در سه آيه ۱۴۵ سوره انعام، ۱۱۵ سوره نحل و ۱۷۳ سوره بقره نیز آمده است بنابراين آنچه در آيه مزبور آمده حكم جديدى نيست و منافاتى با آيه اكمال دين ندارد و پس از آيه اكمال دين هيچ قانون جديدى بر پيامبر اكرم(صلى الله عليه و آله) نازل نشد.
🔰جواب دوم: آيات قرآن به ترتيب نزول جمع آورى نشده است بلكه طبق دستور پيامبر اسلام(صلى الله عليه و آله) به سبك خاصّى تدوين شده است، به عنوان مثال آيه ۶۷ سوره مائده: «يا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ...» به يقين قبل از آيه سوم سوره مائده نازل شده است، ولى به هنگام تدوين پس از آن ثبت گرديده است؛ بنابراين، مانعى ندارد كه حكم اضطرار هم قبل از آيه اكمال دين نازل شده باشد، ولى به هنگام تدوين، پس از آن آيه شريفه ثبت گرديده باشد.
🦋یا ایها الرئوف دلم را جلا بده
عید آمده ست تذکرهی کربلا بده
سلام علیکم؛ صبح #چهارشنبه_امام_رضایی شما بخیر، دلی شـادِ شـاد از خـداونـد منان براتون آرزومندم به برکت صلوات بر حضرت محمد و خاندان پاک و مطهرشان
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍از مهمترین آیات اثبات کننده زعامت و خلافت بلافصل امیرالمؤمنین علی(علیه اسلام)، آیات نازل شده در روز #غدیر است که بر اساس مقاله آیت الله مکارم شیرازی در #دهه_ولایت به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
۲- آیه تبلیغ؛ سوره مائده آیه۶۷
قسمت اول:
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠يَآ أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَآ أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ
🌿ای پیامبر! آنچه از طرف پروردگارت بر تو نازل شده است، كاملاً (به مردم) برسان! و اگر نكنی، رسالت او را انجام ندادهای! خداوند تو را از (خطرات احتمالی) مردم، نگاه میدارد؛ و خداوند، جمعیّت كافران (لجوج) را هدایت نمیكند.
✅با تأمّل در مضمون و محتواى آيه فوق، در مى يابيم كه اين آيه از مطلب بسيار مهمّى خبر مى دهد؛ زيرا:
🔰۱. آيه با خطاب «يا أَيُّهَا الرَّسُولُ» شروع مى شود، و اين خطاب نشانگر اهمّيّت و ويژگى خاصّ مطلب و موضوعى است كه پيامبر(صلى الله عليه و آله) به خاطر آن مورد خطاب واقع شده است.
🔰۲.كلمه «بَلِّغْ» نشانه ديگرى بر ويژگى خاصّ مضمون آيه فوق است، زيرا:
اوّلًا: اين كلمه منحصر به فرداست و در سراسر قرآن فقط در اين آيه به كار رفته است.
ثانياً: به گفته «راغب» اين كلمه علاوه بر تأكيد، تكرار نيز نهفته است. يعنى اين مطلب آن قدر مهم است كه بايد حتماً آن را به مردم برسانى و براى آنها تكرار كنى.
🔰۳. جمله «وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ»، اساس و ستون رسالت و نبوّت است؛ چرا كه اگر پيامبر(صلى الله عليه و آله) آن را به انجام نرساند، گوئيا نبوّت خويش را به انجام نرسانيده است!
🔰۴. تضمينى كه خداوند در اين آيه شريفه براى حفظ جان پيامبر(صلى الله عليه و آله) كرده و به او وعده محافظت در مقابل خطرات احتمالى داده، نشانه ديگرى بر بزرگى و اهمّيّت مضمون اين آيه مباركه است.
🤔راستى مطلب مهمّى كه آيه تبليغ از آن خبر مى دهد چيست؟
✍ادامه دارد...
هدایت شده از مطالعات اسلامی زنان
42.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپشو ببینید کیف کنید😉😍👏👏 به فرزندانتون هم نشون بدید روح روانشون جووووون می گیره❤️❤️❤️https://eitaa.com/women92
در محضر قرآن
🦋یا ایها الرئوف دلم را جلا بده عید آمده ست تذکرهی کربلا بده سلام علیکم؛ صبح #چهارشنبه_امام_رضای
🌷سلام علیکم ؛ عزیزان سفر کرده مان دستشان از دنیا کوتاه است به امید ما نشسته اند در این پنجشنبه و در آستانه عید سعید غدیر برایشان طلب آمرزش کنیم با خواندن فاتحه و صلوات
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍از مهمترین آیات اثبات کننده زعامت و خلافت بلافصل امیرالمؤمنین علی(علیه اسلام)، آیات نازل شده در روز #غدیر است که بر اساس مقاله آیت الله مکارم شیرازی در #دهه_ولایت به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
۲- آیه تبلیغ؛ سوره مائده آیه۶۷
قسمت دوم:
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠يَآ أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَآ أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ...
🤔مطلب مهمّى كه آيه تبليغ از آن خبر مى دهد چيست؟
🤔مأموريّت مهمّ پيامبر اسلام كه احتياج به تضمين صريح الهى دارد كدام است؟
🤔پيامبر(صلى الله عليه و آله) بايد چه مطلبى را به مردم بگويد كه مساوى با تمام رسالت اوست؟
🤔خداوند از پيامبرش(صلى الله عليه و آله) چه چيزى را مى خواهد كه از سويى او را تهديد و از سوى ديگر وعده حفظ جانش را مى دهد؟
✅با تفكّر و تعمّق و دقّت در خود آيه شريفه و بدون كمك گرفتن از امور ديگر، پاسخ همه سؤالات روشن مى شود؛ به شرط آن كه منصفانه و به دور از تعصّب قضاوت كنيم؛ زيرا:
🔰اوّلًا: مى دانيم كه سوره مائده آخرين سوره يا از آخرين سوره هايى است كه بر پيامبر اكرم(صلى الله عليه و آله) و بعد از ۲۳ سال تبليغ نازل شده است.
حال چه چيزى پس از ۲۳ سال و تا آخرين سالهاى عمر پيامبر(صلى الله عليه و آله) هنوز بطور رسمى مطرح نشده است؟
آيا اين مسأله مهم مربوط به نماز است، در حالى كه مسلمانان بيش از ۲۰ سال نماز مى خواندند؟
آيا مربوط به روزه است، در حالى كه روزه پس از هجرت واجب شد و قريب به ۱۳ سال از تشريع آن مى گذشت؟
آيا مربوط به تشريع جهاد است، جهادى كه از سال دوم هجرت شروع شده بود؟
آيا در رابطه با حجّ است؟
انصاف اين است كه مربوط به هيچ يك از امور مذكور نيست!
🔰ثانياً: از آيه شريفه استفاده مى شود كه اين مأموريّت پيامبر(صلى الله عليه و آله) بقدرى مهم و خطير است كه همسنگ و همطراز نبوّت است.
🔰ثالثاً: ويژگى ديگر اين مأموريّت اين است كه عدّه اى با آن مخالفت مى كنند و مخالفت آنها بقدرى جدّى و شديد است كه حاضرند پيامبر اسلام(صلى الله عليه و آله) را از سر راه بردارند، مسلمانان كه با نماز و روزه و حجّ و جهاد و مانند آن مخالفتى نداشته اند، پس حتماً اين مأموريّت، يك مسأله سياسى است.
💠و هنگامى كه تمام اين جهات را در نظر مى گيريم و بي طرفانه و منصفانه بر روى آن مطالعه مى كنيم و بدور از تعصّب و لجاجت به قضاوت مى نشينيم، به چيزى جز مسأله ولايت و جانشينى پيامبر اكرم (صلى الله عليه و آله) ، كه در غدير خم به صورت رسمى مطرح شد نمى رسيم.
💠هر چند پيامبر اكرم(صلى الله عليه و آله) مسأله ولايت على(عليه السلام) را بارها مطرح كرده بود ولى به صورت رسمى و در حضور مسلمانان سراسر جهان بيان نشده بود؛ بدين جهت، اين مأموريّت عظيم و بزرگ به هنگام بازگشت آن حضرت از حجّة الوداع و در صحراى غدير خم به بهترين شكلى انجام شد و پيامبر(صلى الله عليه و آله) با معرفى على(عليه السلام) به عنوان جانشين خويش، رسالتش را تكميل كرد.
✍ادامه دارد....