🌨ابری که جا ماند #اربعین از کربلا،
دارد نم نم دخیلِ پنجره فولاد میگردد ...
سلام علیکم؛ الهی امروزتون سرشار از اتفاق های خوب و خوش همراه با سلامتی برای همه باشه به برکت صلوات بر حضرت ختمی مرتب و آل طاهرینشان
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ آیات دربردارندهٔ مسائل #بهداشتی و #پزشکی
۵- سوره اعراف آیه ۳۱: پرهیز از اسراف و پرخوری
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠يَا بَنِيٓ آدَمَ خُذُوا زِينَتَكُمْ عِنْدَ كُلِّ مَسْجِدٍ وَكُلُوا وَاشْرَبُوا وَلَا تُسْرِفُوٓا إِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ
🌿... و بخورید و بیاشامید و اسراف نكنید؛ زیرا خدا اسراف كنندگان را دوست ندارد.
✅نكتهها:
اسراف در غذا و پرخوری، منشأ بسیاری از بیماریهای جسمی و روحی و مایهی سنگدلی و محروم شدن از چشیدن مزهی عبادت است. چنانكه پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: «المعدة بیت كلّ داء» معده، كانون هر بیماری است. پزشكی مسیحی پس از شنیدن این آیه و حدیث گفت: تمام علم طب، در این آیه و این سخن پیامبر شما نهفته است.
امام صادق علیه السلام فرمودند: «آنچه باعث از بین رفتن مال و زیان رساندن به بدن باشد، اسراف است. «انّما الاسراف فیما أتلف المال و اضرّ بالبدن».
❇️پیامها:
۱- اوّل نماز، آنگاه غذا. «عِنْدَ كُلِّ مَسْجِدٍ وَ كُلُوا وَ اشْرَبُوا» اوّل توجّه به روح و معنویّت، آنگاه توجّه به جسم.
۲- صرفهجویی، محبوب خداوند است و بهرهگیری از زینت و غذا باید دور از اسراف باشد. «وَ لا تُسْرِفُوا إِنَّهُ لا یُحِبُّ الْمُسْرِفِینَ»
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
☀️به امام رضا میگم حرفامو
آخه بهتر میدونه دردامو
اربعین نزدیکه و آشوبم
میشه آقا بزنی امضامو
سلام علیکم؛ ان شاءالله امروز بهترین روز زندگیتون باشه و شادی همراهتون به برکت صلوات بر حضرت ختمی مرتب و آل طاهرینشان
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ آیات دربردارندهٔ مسائل #بهداشتی و #پزشکی
۶- سوره بقره آیه ۱۷۳: ممنوعیت خوردن گوشت مردار و خون وگوشت خوک
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠إِنَّمَا حَرَّمَ عَلَيْكُمُ الْمَيْتَةَ وَالدَّمَ وَلَحْمَ الْخِنْزِيرِ وَمَآ أُهِلَّ بِهِ لِغَيْرِ اللَّهِ فَمَنِ اضْطُرَّ غَيْرَ بَاغٍ وَلَا عَادٍ فَلَآ إِثْمَ عَلَيْهِ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ
🌿جز این نیست كه خدا [برای مصون ماندن شما از زیانهای جسمی و روحی] مردار و خون و گوشت خوك و حیوانی را كه [هنگام ذبح] نام غیر خدا بر آن برده شده، بر شما حرام كرده.
✅نكتهها:
امام صادق علیه السلام فرمودند: گوشت مردار، سبب ضعف بدن و قطع نسل و مرگ ناگهانی میشود و خوردن خون، سبب سنگدلی و قساوت قلب میگردد.
🔰با توجّه به اینكه خوردنیهای حرام، بیش از چهار موردی است كه در آیه مطرح شده، پس كلمه «انّما» به معنای حصر عقلی نیست، بلكه در مقابل تحریمهای جاهلیّت است.
قاعدهی اضطرار، اختصاص به خوردنیها ندارد و در هر مسئلهای پیش آید، قانون را تخفیف میدهد.
تحریمهای الهی، تنها به جهت مسائل طبی وبهداشتی نیست، مثل تحریم گوشت مردار وخون، بلكه گاهی دلیل حرمت، مسائل اعتقادی، فكری وتربیتی است. نظیر تحریم گوشت حیوانی كه نام غیر خدا بر آن برده شده كه به خاطر شركزدایی است. چنانكه گاهی ما از غذای شخصی دوری میكنیم، به خاطر عدم رعایت بهداشت توسط او، ولی گاهی دوری ما از روی اعراض یا اعتراض و برائت از اوست.
❇️پیامها:
۱- اسلام به مسئله غذا و تغذیه، توجّه كامل داشته و بارها در مورد غذاهای مضرّ و حرام هشدار داده است. تحریم گوشت خوك و مردار و خون، چهار بار در قرآن تكرار شده است: «إِنَّما حَرَّمَ عَلَیْكُمُ الْمَیْتَةَ ...»
۲- توجّه به خداوند و بردن نام او، در ذبح حیوانات لازم است. تا هیچ كار ما خارج از مدار توحید نباشد و با مظاهر شرك و بتپرستی مبارزه كنیم. «وَ ما أُهِلَّ بِهِ لِغَیْرِ اللَّهِ»
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
🌴یه کنج از حرم بهم جا بده
دلم تنگته خدا شاهده
هوای حرم هوای بهشت
ببر #کربلا به جای بهشت
سلام علیکم؛ لطف همیشگی خـدا
لبخندی از سرخوشبختی براتون آرزومندم به برکت صلوات بر حضرت ختمی مرتب و آل طاهرینشان
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ آیات دربردارندهٔ مسائل #بهداشتی و #پزشکی
۷- سوره مائده آیه ۹۰: ممنوعیت نوشیدن شراب:
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠يَآ أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوٓا إِنَّمَا الْخَمْرُ وَالْمَيْسِرُ وَالْأَنْصَابُ وَالْأَزْلَامُ رِجْسٌ مِنْ عَمَلِ الشَّيْطَانِ فَاجْتَنِبُوهُ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ
🌿ای اهل ایمان! جز این نیست كه همه مایعات مست كننده و قمار و بتهایی كه [برای پرستش] نصب شده وپاره چوبهایی كه به آن تفأل زده میشود، پلید و از كارهای شیطان است؛ بنابر این از آنها دوری كنید تا [بر موانع راه سعادت] پیروز شوید.
✅نكتهها:
«خمر»، به معنای پوشاندن با كلمهی «خِمار» از یك ریشه است. به مقنعهی زنان خِمار میگویند، چون موی سر را میپوشاند. شراب را هم خَمر میگویند، چون عقل را میپوشاند.
🔰امام باقر علیه السلام دربارهی خمر فرمود: كلّ مسكر ... اذا أخمر فهو حرام. هر چیزی كه انسان را مست كند، حرام است.
🔰در حدیث آمده است: «شارب الخمر كعابد الوثن» شرابخوار، مثل بتپرست است.
❇️پیامها:
۱- ایمان، با شرابخواری و قماربازی سازگاری ندارد. یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنَّمَا الْخَمْرُ وَ الْمَیْسِرُ ... فَاجْتَنِبُوهُ ...
۲- شراب و قمار، در ردیف بتپرستی است. «الْخَمْرُ وَ الْمَیْسِرُ وَ الْأَنْصابُ»
۳- اسلام از پلیدیها نهی میكند. رِجْسٌ ... فَاجْتَنِبُوهُ
۴- خوردن لقمهی حلال و پرهیز از حرامخواری، در سعادت و رستگاری انسان مؤثّر است. «فَاجْتَنِبُوهُ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ»
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
سلام علیکم ؛ چهارشنبه امام رضایی شما بخیر؛سالروز شهادت مظلومانه شهیدان رجایی و باهنر تسلیت باد. شادی روح مطهرشان صلوات
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
💠#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_534 سوره واقعه
❇️روز #واقعه
💠إِذا وَقَعَتِ الْواقِعَةُ (۱) لَيْسَ لِوَقْعَتِها كاذِبَةٌ (۲) خافِضَةٌ رافِعَةٌ (۳) إِذا رُجَّتِ الْأَرْضُ رَجًّا (۴) وَ بُسَّتِ الْجِبالُ بَسًّا (۵) فَكانَتْ هَباءً مُنْبَثًّا (۶/واقعه)
🌱آن گاه كه آن واقعه (عظيم قيامت) روی دهد. كه در واقع شدن آن دروغی نيست (و سزا نيست كسی آن را دروغ شمارد).
(آن واقعه) پايين آورنده و بالا برنده است (نظام خلقت را زير و رو میكند و نااهلان را پايين و خوبان را بالا میبرد). آن گاه كه زمين به سختی لرزانده شود.
و كوهها به شدّت متلاشی شوند. پس به حالت غبار پراكنده در آيند.
🔹در وقوع قيامت و زلزلههای سخت آن ترديدی نيست. «إِذا وَقَعَتِ» ( «اذا» و فعل ماضی در مواردی بكار میرود كه قطعی الوقوع باشد.)
🔹قيامت، تنها واقعهای است كه نظير و مانند ندارد. «الْواقِعَةُ»
🔹در تبليغ، آنگاه كه در مقام هشدار به امری مهم هستيم، با حذف همه مقدّمات، به اصل مطلب بپردازيم. «إِذا وَقَعَتِ الْواقِعَةُ» (نظير آياتِ «الْحَاقَّةُ»، «إِذَا الشَّمْسُ كُوِّرَتْ»)
🔹انكار قيامت، فقط در دنيا و در شرايط رفاه و غفلت است، همين كه نشانههای قيامت آشكار شود، ديگر كسی آن را انكار نمیكند. «لَيْسَ لِوَقْعَتِها كاذِبَةٌ»
🔹تا فرصت هست، قيامت را باور كنيم كه پس از وقوع، نتيجهای جز شرمساری ندارد. «لَيْسَ لِوَقْعَتِها كاذِبَةٌ»
🔹قيامت، هنگامهی فروپاشی پندارها و تجلّی حقايق است. (شكست و سقوط عدّهای و پيروزی و صعود عدّهای ديگر) «خافِضَةٌ رافِعَةٌ»
🔹زلزله قيامت بسيار سخت و بزرگ است. «إِذا رُجَّتِ الْأَرْضُ رَجًّا»
🔹در آستانه قيامت، وقوع زلزلهها و رانشهای زمين و كوهها حتمی است. إِذا وَقَعَتِ ... رُجَّتِ الْأَرْضُ ... بُسَّتِ الْجِبالُ ...
📚تفسیر نور
سلام علیکم ؛ پنجشنبه ای دیگر از راه رسیده؛یادعزیزان آسمانی را گرامی می داریم.شاخه گلی به زیبایی حمد و سوره و صلواتی تقدیمشان.
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_534 سوره واقعه
❇️#سابقون چه کسانی هستند؟
💠وَ السَّابِقُونَ السَّابِقُونَ
🌱و سبقت گیرندگان و پیشگامان(؛ که وصف شدنی نیستند، و همین قدر میتوان گفت که) سبقت گیرندگان و پیشگاماناند.
واقعه - ۱۰
🔹سابقون" كسانی هستند كه نه تنها در ايمان پيشگامند، كه در اعمال خير و صفات و اخلاق انسانی نيز پيشقدمند، آنها" اسوه" و" قدوه" مردمند، و امام و پيشوای خلقند، و به همين دليل مقربان درگاه خداوند بزرگند.
🔹بنا بر اين اگر بعضی از مفسران پيشگام بودن آنها را تنها به سبقت در طاعة اللَّه (اطاعت خدا) يا نمازهای پنجگانه، يا جهاد، يا هجرت، يا توبه، و امثال آن تفسير كردهاند، هر كدام گوشهای از اين مفهوم وسيع را مورد توجه قرار دادهاند، و گرنه اين كلمه اينها و غير اينها از خيرات و بركات را شامل میشود، و نيز اگر در روايات اسلامی گاه" سابقون" به چهار نفر" هابيل" و" مؤمن آل فرعون" و" حبيب نجار" كه هر كدام در امت خود پيشگام بودند، و همچنين امير مؤمنان علی بن ابی طالب ع كه نخستين مسلمان از مردان بود تفسير شده، در حقيقت بيان مصداقهای روشن آن است، و به معنی محدود ساختن مفهوم آيه نيست.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
سلام علیکم ؛ ظهر آدینتون بخیر و خوشی
🌱سلام بر تو ای مولایی که در شب تیرهی غیبت، همه از تو نور می جویند؛
و در روز ظهورت، همه با آفتاب تو راه بندگی را می پویند. اللهم عجل لولیک الفرج
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_535 سوره واقعه
❇️#خوشگذرانان_سرمست
💠إِنَّهُمْ كانُوا قَبْلَ ذلِكَ مُتْرَفِينَ
🌱 آنها پيش از اين در عالم دنيا مست و مغرور نعمت بودند. ۴۵/واقعه
🔹 اين آيه علت استقرار اصحاب شمال در عذاب را بيان میكند، و اشاره با كلمه" ذلك" به همان عذاب آخرتی است كه قبلا ذكر كرده بود، و" اتراف" كه مصدر كلمه" مترفين" است به معنای آن است كه نعمت، صاحب نعمت را دچار مستی و طغيان كند، كسی كه نعمت چنينش كند میگويند او اتراف شده، يعنی سرگرمی به نعمت آن چنان او را مشغول كرده كه از ما ورای نعمت غافل گشته، پس مترف بودن انسان به معنای دل بستگی او به نعمتهای دنيوی است، چه آن نعمتهايی كه دارد، و چه آنهايی كه در طلبش میباشد، چه اندكش و چه بسيارش.
🔹اين را بدان جهت گفتيم كه ديگر اشكال نشود به اينكه بسياری از اصحاب شمال از متمولين و دارای نعمتهای بسيار نيستند، چون نعمتهای الهی همه در داشتن مال خلاصه نمیشود، مال يكی از آن نعمتها است، و آدمی غرق در انواع نعمتهای خدايی است، ممكن است مردی تهیدست به يكی ديگر از آن نعمتها دچار طغيان بشود.
🔹و به هر حال معنای آيه اين است كه: اگر گفتيم ما اصحاب شمال را به فلان عذاب گرفتار میكنيم، علتش اين است كه آنان قبل از اين در دنيا دچار طغيان بودند، و به نعمتهای خدا اتراف شده بودند.
📚تفسیر المیزان
༻🍃🌸🍃༺
سلام علیکم؛ آغاز هفته و شنبه تون به شادی و سلامت و قلب تـون مـملو از آرامـش به برکت صلوات بر حضرت محمد و خاندان مطهرشان
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_536 سوره واقعه
❇️#قدرت_الهی، هم در #آفريدن نمودار است، و هم در #ميراندن.
💠نَحْنُ خَلَقْناكُمْ فَلَوْ لا تُصَدِّقُونَ (۵۷) أَ فَرَأَيْتُمْ ما تُمْنُونَ (۵۸) أَ أَنْتُمْ تَخْلُقُونَهُ أَمْ نَحْنُ الْخالِقُونَ (۵۹) نَحْنُ قَدَّرْنا بَيْنَكُمُ الْمَوْتَ وَ ما نَحْنُ بِمَسْبُوقِينَ (۶۰/واقعه)
🌱ما شما را آفريديم، پس چرا تصديق نمیكنيد؟ آيا آنچه را (در رحم) میريزيد ديدهايد؟ آيا شما آن را (به صورت انسان) میآفرينيد يا ما آفرينندهايم؟
ماييم كه مرگ را در ميان شما مقدّر كرديم و هرگز (مغلوب نمیشويم) و كسی بر ما پيشی نمیگيرد.
🔹در آيات قبل بيان شد كه اصحاب شِمال در معاد ترديد داشته و میگفتند: آيا اگر مرديم و خاك شديم، باز زنده میشويم؟ از اين آيه به بعد خداوند نمونههای قدرت خود را در دنيا بيان میكند تا استبعاد قيامت را برطرف نمايد.
🔹استدلالهای قرآن، فراتر از زمان و مكان است و تاريخ مصرف ندارد و به مقطعی از زمان و مكانی خاص تعلق ندارد. نطفه در رحم و بذر در زمين، در هر زمان و مكان و برای همه واضح و روشن است.
🔹مخفی بودن زمان مرگ حكيمانه است و فوايدی را به دنبال دارد، از يك سوی آماده باش انسان كه هر لحظه ممكن است مرگ فرا رسد و از سوی ديگر جريان عادی زندگی، زيرا منتظر زمان معيّنی برای مرگ نيست وگرنه زندگی برای او تلخ میشد.
🔹گرچه برخی مقدّمات توليد نسل، به وسيله انسان است، امّا تلقيح نطفه و تخمك و رشد آن در چند مرحله و حفظ و تبديل آن به يك انسان كامل با ويژگیهای منحصر به فرد، تنها كار خداوند است. «أَ أَنْتُمْ تَخْلُقُونَهُ أَمْ نَحْنُ الْخالِقُونَ»
🔹حتی اگر بشر، در خارج از رحم همانند سازی كند، باز هم از قدرت الهی نمیكاهد و خالقيّت او را زير سؤال نمیبرد، زيرا اين تأثير و تأثّر به دست توانای خداوند است و بشر در طراحی مراحل آفرينش نقشی ندارد.
🔹چرا شك در معاد میكنيد؟ كسی كه شما را آفريد بار ديگر نيز میآفريند. «نَحْنُ خَلَقْناكُمْ»
🔹در تبليغ و مجادله، با استفاده از شيوه سؤال و پرسش، وجدان مخاطبان را بيدار و به ياری فراخوانيم. أَ فَرَأَيْتُمْ ... أَ أَنْتُمْ ...
🔹پايان عمر و زمان مرگ، تنها به دست خداست. «نَحْنُ قَدَّرْنا بَيْنَكُمُ الْمَوْتَ»
🔹مرگ انسان نشانهی عجز خداوند از زنده نگه داشتن نيست، بلكه تقديری حكيمانه است. «قَدَّرْنا بَيْنَكُمُ الْمَوْتَ»
🔹قدرت الهی مطلقه است و هيچ شخص يا قدرتی نمیتواند از مرگ فرار كرده و بر اين تقدير الهی غالب شده و بر آن پيشی بگيرد. «ما نَحْنُ بِمَسْبُوقِينَ»
📚تفسیر نور
༻🍃🌸🍃༺
سلام علیکم؛ نور خداوند قبله گاه قلبتون و برکت قرآن در زندگیتون جاری با صلوات بر پیامبروخاندان پاکشان
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه_536 سوره واقعه
❇️#استدلالهای، فراگير، ساده و عمیق #قرآن
💠أَ فَرَأَيْتُمُ الْماءَ الَّذِي تَشْرَبُونَ (۶۸) أَ أَنْتُمْ أَنْزَلْتُمُوهُ مِنَ الْمُزْنِ أَمْ نَحْنُ الْمُنْزِلُونَ (۶۹)
🌱به من خبر دهید آبی را که مینوشید؛ (۶۸) آیا شما آن را از ابر فرو فرستادهاید؛ یا ما فرو میفرستیم؟ (۶۹/واقعه)
🔹چه كسی به آفتاب فرمان میدهد بر صفحه اقيانوسها بتابد، و از ميان آبهای شور و تلخ تنها ذرات آب خالص و شيرين و پاك از هر گونه آلودگی را جدا ساخته، و به صورت بخار به آسمان بفرستد؟
🔹چه كسی به اين بخارات دستور میدهد دست به دست هم دهند و فشرده شوند، و قطعات ابرهای بارانزا را تشكيل دهند؟ چه كسی دستور حركت به بادها و جابجا كردن قطعات ابرها و فرستادن آنها را بر فراز زمينهای خشك و مرده میدهد؟
🔹چه كسی به طبقات بالای هوا اين خاصيت را بخشيده كه به هنگام سرد شدن توانايی جذب بخار را از دست دهد، و در نتيجه بخارات موجود به صورت قطرات باران، نرم و ملايم، آهسته و پی در پی، بر زمينها فرود آيند؟
🔹اگر يك سال خورشيد اعتصاب كند، بادها از حركت بايستند، قطعات بالای جو بخارات را مصرانه در خود نگهدارند، و آسمان بر زمين بخيل گردد، آن چنان كه زرع و نخيل لب تر نكنند، همه شما از تشنگی هلاك میشويد، و حيوانات و باغها و زراعتهای شما میخشكد.
🔹كسی كه اين قدرت را دارد كه با وسايلی اينچنين ساده آن چنان بركاتی برای شما فراهم سازد، آيا قادر بر احيای مردگان نيست؟ اين خود يك نوع احيای مردگان است احيای زمينهای مرده كه، هم نشانه توحيد و عظمت خدا است و هم دليل بر رستاخيز و معاد.
🔹و اگر میبينيم در آيات فوق فقط روی آب نوشيدنی تكيه شده و از تاثير آن در مورد حيات حيوانات و گياهان سخنی به ميان نيامده به خاطر اهميت فوق العاده آب برای حيات خود انسان است، بعلاوه در آيات قبل اشارهای به مساله زراعت شده بود و نيازی به تكرار نبود.
🔹جالب اينكه اهميت آب و نقش آن در زندگی بشر نه تنها با گذشت زمان و پيشرفت صنايع و علم و دانش انسان كم نمیشود، بلكه بر عكس، انسان صنعتی نياز بيشتری به آب دارد، لذا بسياری از مؤسسات عظيم صنعتی فقط در كنار رودخانههای عظيم قدرت فعاليت دارند.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
سلام علیکم؛ تک تک لحظه هاتون معطر به ذکر و نام اهل بیت به برکت صلوات بر پیامبر و خاندان پاکش.
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
#گزیده_نڪات_تفسیرے
#صفحه، 537سوره واقعه
❇️تنها #پاكان به حريم #قرآن راه میيابند
💠لا يَمَسُّهُ إِلاَّ الْمُطَهَّرُونَ
🌱(و) فقط کسانی که (توسّط خداوند) پاک شدهاند، با آن تماس برقرار میکنند.
واقعه - ۷۹
🔹بسياری از مفسران به پيروی از رواياتی كه از امامان معصوم ع وارد شده اين آيه را به عدم جواز مس كتابت قرآن بدون غسل و وضو تفسير كردهاند.
🔹در حالی كه گروه ديگری آن را اشاره به فرشتگان مطهری میدانند كه از قرآن آگاهی دارند، يا واسطه وحی بر قلب پيامبر ص بودهاند، نقطه مقابل مشركان كه میگفتند: اين كلمات را شياطين بر او نازل كردهاند!
🔹بعضی نيز آن را اشاره به اين معنی میدانند كه حقايق و مفاهيم عالی قرآن را جز پاكان درك نمیكنند، همانگونه كه در آيه ۲ سوره بقره میخوانيم: ذلِكَ الْكِتابُ لا رَيْبَ فِيهِ هُدیً لِلْمُتَّقِينَ:" اين كتاب شكی در آن نيست، و مايه هدايت پرهيزكاران است" و به تعبير ديگر حد اقل پاكی كه روح" حقيقت جويی" است برای درك حد اقل مفاهيم آن لازم است، و هر قدر پاكی و قداست بيشتر شود درك انسان از مفاهيم قرآن و محتوای آن افزون خواهد شد.
👈ولی هيچ منافاتی در ميان اين سه تفسير وجود ندارد و ممكن است همه در مفهوم آيه جمع باشد.
📚تفسیر نمونه
༻🍃🌸🍃༺
هدایت شده از بجستان فردا
#یادداشت_روز
🔹▪️ آیا پذیرفته ایم که جامانده ایم؟!
▪️اگر با ملاکهای زیارتنامه اربعین امام حسین علیه السلام خودمان را برانداز کنیم درخواهیم یافت که از قافله حسینیان جامانده ایم!
▪️همین طور که پیادهروی را جبران می کنیم به زیارتنامه و ملاکهای جا نماندن هم نظری بیاندازیم:
۱. جاهل و سرگردان نبوده ایم؟!:
وَبَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیکَ لِیَسْتَنْقِذَ عِبَادَکَ مِنَ الْجَهَالَةِ ، وَحَیْرَةِ الضَّلالَةِ
و جانش را در راه تو بذل کرد تا بندگانت را از جهالت و سرگردانی گمراهی برهاند
۲. دنیا فریبمان نداده است؟!:
وَقَدْ تَوَازَرَ عَلَیْهِ مَنْ غَرَّتْهُ الدُّنْیا
درحالی که بر علیه او به کمک هم برخاستند، کسانی که دنیا مغرورشان کرد
۳. بهره واقعی که آخرت هست را به ناچیزهای دنیوی نفروخته ایم؟!:
وَبَاعَ حَظَّهُ بِالْأَرْذَلِ الْأَدْنیٰ وَشَرَیٰ آخِرَتَهُ بِالثَّمَنِ الْأَوْکَسِ
بهره واقعی خود را به فرومایه تر و پست تر چیز فروختند و آخرتشان را به کمترین بها به گردونه فروش گذاشتند
۴. تکبر نکرده ایم؟!:
وَتَغَطْرَسَ وَتَرَدَّیٰ فِی هَوَاهُ
تکبّر کردند و خود را در دامن هوای نفس انداختند
۵. پیامبر را با اعمالمان به خشم نیاورده ایم؟!:
وَأَسْخَطَ نَبِیَّکَ
تو را و پیامبرت را به خشم آوردند
۶. از منافقان و گنهکاران جهنمی اطاعت نکرده ایم؟! :
وَأَطَاعَ مِنْ عِبادِکَ أَهْلَ الشِّقاقِ وَالنِّفاقِ ، وَحَمَلَةَ الْأَوْزارِ ، الْمُسْتَوْجِبِینَ النَّارَ
اطاعت کردند از میان بندگانت، اهل شکاف افکنی و نفاق و بارکشان گناهان سنگین و سزاواران آتش را
۷. در مسیر عهدی که با خدا بسته ایم جهاد و کوشش کرده ایم؟!:
وَأَشْهَدُ أَنَّکَ وَفَیْتَ بِعَهْدِ اللّٰهِ ، وَجاهَدْتَ فِی سَبِیلِهِ حَتّیٰ أَتَاکَ الْیَقِینُ
گواهی می دهم که تو به عهد خدا وفا کردی و در راهش به جهاد برخاستی تا مرگت فرا رسید
۸. با دوستان حسین علیه السلام دوست و با دشمنان ایشان دشمن بوده ایم؟!:
اللّٰهُمَّ إِنِّی أُشْهِدُکَ أَنِّی وَلِیٌّ لِمَنْ والاهُ ، وَعَدُوٌّ لِمَنْ عاداهُ
خدای من تو را شاهد می گیرم که من دوستم با آنان که او را دوست دارند و دشمنم با آنان که با او دشمن اند
۹. نجاست فکری و عملی جامعه جاهلی که پیامبر ص در پاکسازی آن مجاهدت کرد، ما را آلوده نکرده است؟!:
لَمْ تُنَجِّسْکَ الْجاهِلِیَّةُ بِأَنْجاسِها ، وَلَمْ تُلْبِسْکَ الْمُدْلَهِمَّاتُ مِنْ ثِیابِها
جاهلیت با ناپاکی هایش تو را آلوده نکرد و از جامه های تیره و تارش به تو نپوشاند
۱۰. در عملمان نشان داده ایم که مؤمن به سیره حسینی هستیم؟!:
وَأَشْهَدُ أَنِّی بِکُمْ مُؤْمِنٌ
گواهی می دهم که من به یقین مؤمن به شمایم
۱۱. ادراکاتمان با ادراکات حسینی یکی شده است تا عملمان نشان دهد که آماده ظهور و یاری حسین زمانمان هستیم؟! :
وَقَلْبِی لِقَلْبِکُمْ سِلْمٌ ، وَأَمْرِی لِأَمْرِکُمْ مُتَّبِعٌ ، وَنُصْرَتِی لَکُمْ مُعَدَّةٌ حَتَّیٰ یَأْذَنَ اللّٰهُ لَکُمْ
و قلبم با قلبتان در صلح و کارم پیرو کارتان و یاری ام برای شما آماده است تا خدا به شما اجازه دهد،
۱۲. عملمان نشان داده است که حسینی هستیم نه اموی؟!:
فَمَعَکُمْ مَعَکُمْ لَامَعَ عَدُّوِکُمْ
پس با شمایم نه با دشمنانتان
▪️باید مجاهدت کنیم تا جامانده نباشیم
هر که دارد هوس حسینی شدن بسم الله...
✅«#کانال_بجستان_فردا » 👇
🆔 @bajestanfarda
در محضر قرآن
متن و ترجمه مداحی الى الله سفره الى الله از حیدر البیاتی :
شعر : مصطفی العیساوی
الى الله سفره الى الله
به سوی خدا، سفر به سوی خدا
حسیناه بدمنه حسیناه
ای حسین تو در خونمان جاری هستی
مشیناه دربک مشیناه
قدم گذاشتیم؛ در راه تو قدم گذاشتیم!
الى الله الى الله
به سوی خدا، به سوی خدا
القارات السبعه ضجت
در قارههای هفتگانه غوغا به پا شد
والکربلاء حسین حجت
و به زیارت کربلای حسین شتافتند!
الى الله الى الله
به سوی خدا، به سوی خدا
شراع السفینه.. یمشی بینه.. الکربله راح
بادبان کشتی ما را به سوی کربلا میبرد
اعله باب المدینه.. سر لگینه.. ملتقى ارواح
بر دروازه شهر رازی یافتیم؛ میعادگاه جانها را
ألنه الکره الارضیه.. منو اهل العزوبیه
از جهانیان پرسیدیم اهل جود و کرم کیستند؟
الزیاره الاربعینیه.. تگول الشاهد
زیارت اربعین شهادت میدهد
عراق حسین مد سفره.. من الموصل الى البصره
که عراقِ حسین از موصل تا بصره سفره خدمت گشود
لحد ماتوصل الحضره.. عراقک واحد
از لحظه حرکت تا رسیدن به بارگاه مقدس، عراقِ تو یکپارچه است
الحسین جننه الحسین.. عناوین حبنه عناوین
حسین؛حسین ما را مجنون کرد … علمداران؛ عشقمان آن علمدارانند
مجانین اعقل مجانین.. بالحسین
دیوانهایم؛ عاقلترین دیوانگانِ حسین
نار الکرم للضیف وجّت.. والکربلاء حسین حجّت
آتش مهماننوازی روشن شد… و همگان به سوی کربلای حسین شتافتند
الى الله.. الى الله
به سوی خدا، به سوی خدا
علمنه بدینه.. ومن بدینه.. نعرف منین
پرچم ما در دستمان بود و آغاز راه را بلد بودیم
یموسم عشگنه.. بیه حصدنه.. خیر الحسین
ای موسم عشقی که در آن عشق حسین را درو کردیم
زرعنه بکل شبر رایه.. حصدنه اجیال مشایه
در هر وجب بیرقی کاشتیم.. و نسلهای پیادهرو درو کردیم
قلیله کلمة هوایه.. قلیله هوایه
حتی کلمه «بسیار» هم در برابر ما بسیار اندک است
الحسبنه تتعب عیونه.. مطر مو بشر شافونه
آن که ما را بشمرد چشمانش عاجز میشوند.. ما را نه همچون آدمیان بلکه همچون باران میبینند
عجیبه شلون حسبونه.. مطر مشایه
عجیب است که چگونه ما را که همچون بارانِ پیادهایم شمردند
شیحسبون خلهم یحسبون ..یزیدون ربعک یزیدون
چه میخواهند بشمارند؟ بگذار بشمارند…افزون میشوند یارانت افزون میشوند
یتعبون والله یتعبون..شیحسبون
خسته میشوند؛ آخر چگونه میخواهند بشمارند
ریح العشگ بالکون عجّت.. والکربلاء حسین حجت
عطر عشق در جهان افشان شد… و عاشقان به زیارت کربلای حسین شتافتند
الى الله.. الى الله
به سوی خدا، به سوی خدا
تشوف المواکب.. عدها واجب.. تخدم الجای
موکبها را میبینیم که خدمت به زائران را واجب میدانند
ویگلوله فدوه.. اهدیلنه خطوه.. وانته مشای
و میگویند ای زائر قربان تو گردیم! حالا که پیاده خدمت ارباب میروی، قدمی را به ما هدیه کن!
ابو الموکب دعه هوایه ..یرب ارزقنی مشایه
موکبدار بسیار دعا میکرد …که پروردگارا پیادهروی حسینی را به من روزی بده!
یکض بالشایل الرایه.. ویبوسه بجدمه
و متمسک به زائر پرچمدار میشود و قدمش را میبوسد
العجائب سبعه ندریها.. خدمتک زادت اعلیها
عجایب هفتگانه را میشناختیم و خدمت به تو به آنها اضافه شد
السبعه اتعجبت بیها.. عجیبه الخدمه
که خدمت عاشقانت تمام عجایب هفتگانه را به شگفت واداشت
الیخدمون کشخه الیخدمون.. ینادون حیهم ینادون
خدمت میکنند زیبا خدمت میکنند… فریاد میزنند شعار «زنده باد» را فریاد میزنند
یسهرون لاجلک یسهرون.. الیخدمون
و از برای تو شبزندهداری میکنند
های الخدم جم عین بجّت.. والکربلاء حسین حجت
خدمتکنندگان تو چه چشمهایی را به گریه انداختند و به زیارت کربلای حسین شتافتند
الى الله.. الى الله
به سوی خدا، به سوی خدا
اجت کل هویه صابئیه والمسیحین
تمام هویتها آمدند؛ از صائبی تا مسیحی
تشوف الطوائف بالمواقف تعشگ حسین
در موقعیتهای مختلف طوایف مختلف را که عشاق حسینند میبینی
تره الازدیه والسنه..مشی لحسین تتعنه
ایزدیها و سنیها با وجود مسافتهای دراز، راهی میشوند
تشوف بکربله الجنه یسید الجنه
تا در کربلا، آقای بهشت را ببینند
یمجنن بنی آدم.. حسین موحد العالم جف للذله ما سالم
الک نتعنه
ای که تمام آدمیان را مجنون کردی
حسین! ای موحد عالم! ای دستی که برای ذلت و حقارت دراز نشد…
دیانات تزورک دیانات.. کرامات شافت کرامات
تمام آیینها تو را زیارت میکنند … آری آنها کرامتهای تو را دیدند
رسالات بدمک رسالات..دیانات
رسالتها در خون تو جاریست و دیانتها
جم طائفه بحبک احتجت.. والکربلاء حسین حجت
چند طایفه به آیین عشق تو گرویدند و به زیارت کربلای حسین شتافتند؟
الى الله.. الى الله
به سوی خدا… به سوی خدا
وبیوم اربعینک.. جف یمینک ینطی للناس
و در روز اربعین تو دست مبارک أیْمنت به مردم میبخشاید
البیرغ یعگده.. العنده شده عنده عباس
آنکه مشکلی دارد گوشه بیرق را گره بزند … آنکه مشکلی دارد؛ عباس را نیز دارد…
در محضر قرآن
المریض ابابه یتعافه.. والاعمى یشوف اذا شافه
مریض در جوار او شفا مییابد… و کورچشم به جمال عباس بینا میشود
گمر حیرنه بأوصافه.. دخیل ابو فاضل
ماهی است که با وجنات و سکناتش ما را حیران کرد
الیحلفه بعمة الساده.. مباشر یاخذ مراده
آنکس که او را به عمه سادات قسم بدهد….همانجا به مراد دلش میرسد
تره بروحه الکرم عاده.. نعم یالکافل
میدانید که کَرَم، عادت عباس است!… آمدیم؛ گریهکنان به سوی تو آمدیم
اجیناک نبجی اجیناک.. نخیناک نخدم نخیناک
از تو حاجتی خواستیم و حاجتمان این بود که ما را به خادمی بپذیری
عرفناک خیمه عرفناک.. واجیناک
چرا که تو را خیمهای برای خود شناختیم و به سوی تو پناه آوردیم
السابع سمه صیحتنه رجّت..والکربلاء حسین حجت
فریاد و ضجه ما به آسمان هفتم رسید و همگان به زیارت کربلای حسین شتافتند
الى الله.. الى الله
به سوی خدا… به سوی خدا
🔅السلام علیکَ یا وعد الله الذّی ضمنه...
🌱سلام بر مولای مهربانی که آمدنش وعده ی حتمی خداست... و سلام بر منتظران و دعاگویان آن روزگار نورانی و قریب...
🔸دل میبرد از گنبد خضرا شالش
آذین شده #کربلا به استقبالش...
🔸از جادۀ #اربعین میآید یک صبح
میآید و یک قافله دل دنبالش...
#سلام_امام_زمانم
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ خصوصیات #پیامبر_اکرم (ص) در قرآن کریم
۱- سوره احزاب آیه ۲۱: پیامبر الگوی حسنه
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا
🌿مسلّماً برای شما در زندگی رسول خدا سرمشق نیكویی بود، برای آنها كه امید به رحمت خدا و روز رستاخیز دارند و خدا را بسیار یاد میكنند.
✅نكتهها:
حضرت علی علیه السلام فرمودند: در هنگامهی نبرد، خود را در پناه پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله قرار میدادیم و آن حضرت از همهی ما به دشمن نزدیكتر بود. نهجالبلاغه، حكمت 260.
🔰این آیه در میان آیات جنگ احزاب است؛ امّا الگو بودن پیامبر، اختصاص به مورد جنگ ندارد و پیامبر در همهی زمینهها، بهترین الگو برای مؤمنان است.
❇️پیامها:
۱- الگو بودن پیامبر، دائمی است. «كانَ»
۲- گفتار، رفتار و سكوت معنادار پیامبر حجّت است. «لَكُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ»
۳- معرّفی الگو، یكی از شیوههای تربیت است. «لَكُمْ- أُسْوَةٌ»
۴- باید الگوی خوب معرّفی كنیم، تا مردم به سراغ الگوهای بَدَلی نروند. «رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ»
۵- كسانی میتوانند پیامبر اكرم را الگو قرار دهند كه قلبشان سرشار از ایمان و یاد خدا باشد. لِمَنْ كانَ یَرْجُوا اللَّهَ...
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
هدایت شده از شراب و ابریشم...
همینجا توی همین تهرانِ خودمون خونها ریخته شده تا حالا عزای اباعبدالله به این آسودگی در هر کوی و برزنی برپا باشه و زیارت اربعین قسمتِ هر سالهی خیلیامون.
شهدای مظلوم ۱۷ شهریور ۵۷ رو یاد کنیم به ذکر #صلواتی
@sharaboabrisham
🍀سـلام علیکم؛ در این صبح زیبا، براتون هفته ای سرشار از آرامش و شادی و سلامتی آرزو میکنم. ارواح طیبه شهدا بالاخص شهدای ۱۷شهریور صلوات
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ خصوصیات #پیامبر_اکرم (ص) در قرآن کریم
۲- سوره قلم آیه ۴: پیامبر دارای خلق عظیم
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠وَإِنَّكَ لَعَلَىٰ خُلُقٍ عَظِيمٍ
🌿و یقیناً تو بر بلندای سجایای اخلاق عظیمی قرار داری.
✅نكتهها:
پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله فرمودند: حسن خلق به این است كه اگر كامیاب شدی راضی باشی و اگر نشدی عصبانی نشوی.
🔰پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله فرمود: در افراد باایمان بخل و بداخلاقی جمع نمیشود.
🔰به پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله گفته شد: فلان زن، اهل عبادت ولی بداخلاق است و همسایهاش را با زبان میرنجاند. حضرت فرمودند: او اهل دوزخ است.
🔰در روایات آمده است، هنگامی كه پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله سعدبن معاذ را دفن كرد. فرمودند: به خاطر بداخلاقی او در منزل، فشار قبری بر او وارد شد.
❇️پیامها:
۱- پاداش ابدی برای كسی است كه خُلق او عظیم باشد. لَأَجْراً غَیْرَ مَمْنُونٍ .... لَعَلی خُلُقٍ عَظِیمٍ
۲- تسلّط بر اخلاق عظیم، مقارن تسلط بر راه مستقیم است. «إِنَّكَ لَعَلی خُلُقٍ عَظِیمٍ»
۳- كمالات پیامبر با او عجین است، و او بر آنها تسلط دارد. «لَعَلی خُلُقٍ عَظِیمٍ»
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
دلم شکسته، دلم را نمیخری آقا؟
مرا به صحن بهشتت نمیبری آقا؟
گرچه غرق گناهم ولی خبر دارم؛
تو آبروی کسی را نمیبری آقا …
☀️سلام علیکم؛ طلوع صبحی دیگر از زندگی برشما مبارک؛ دلتون شاد و خانه اميدتون آباد به برکت صلوات بر حضرت محمد و خاندان طاهرینشان
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ خصوصیات #پیامبر_اکرم (ص) در قرآن کریم
۳- سوره طور آیه ۴۸: پیامبر(ص) اسوه صبر
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠وَاصْبِرْ لِحُكْمِ رَبِّكَ فَإِنَّكَ بِأَعْيُنِنَا وَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ حِينَ تَقُومُ
🌿و در برابر حكم پروردگارت شكیبایی كن كه تو زیر نظر و مراقبت ما هستی، و هنگامی كه [از خواب] برمیخیزی پروردگارت را همراه با ستایش تسبیح گوی.
❇️پیامها:
۱- در برابر افراد لجوج، باید صبر و مقاومت كرد. آری تبلیغ دین در برابر تكذیبها و آزارها به صبر و حوصله نیاز دارد. «وَ اصْبِرْ لِحُكْمِ رَبِّكَ»
۲- صبر اگر در راه اجرای فرمان الهی باشد، با ارزش است وگرنه یكدندگی و لجاجت و ضد ارزش محسوب میشود. «وَ اصْبِرْ لِحُكْمِ رَبِّكَ»
۳- آنچه انسان را صبور میكند، آن است كه بداند زیرنظر خداست. «فَإِنَّكَ بِأَعْیُنِنا»
۴- یاد خدا وستایش و تسبیح او، مایهی صبر و پایداری است. وَ اصْبِرْ ... وَ سَبِّحْ
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
او آبرویم را نبرد و ضامنم شد
هرچند که غرق گناهم…پر خطایم
از دست غیر او که آب و دان نخوردم
من آن کبوتر بچهی جَلد رضایم
🌷سلام علیکم؛ شادی ارواح طیبه ۱۷ هزار شهید ترور توسط منافقین کور دل بالاخص شهدای محراب صلوات
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ خصوصیات #پیامبر_اکرم (ص) در قرآن کریم
۴- سوره توبه آیه ۱۲۸: ۴ ویژگی از جنس خود مردم، ناراحت از رنج مردم، علاقمند به مردم، مهربان نسبت به مؤمنان
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠لَقَدْ جَآءَكُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنْفُسِكُمْ عَزِيزٌ عَلَيْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِيصٌ عَلَيْكُمْ بِالْمُؤْمِنِينَ رَءُوفٌ رَحِيمٌ
🌿یقیناً پیامبری از جنس خودتان به سویتان آمد كه به مشقت افتادنتان بر او دشوار است، اشتیاق شدیدی به [هدایتِ] شما دارد، و نسبت به مؤمنان رؤوف و مهربان است.
✅نكتهها:
خداوند جز بر پیامبر اسلام، بر هیچ یك از پیامبران دو نام از نامهای خویش را اطلاق نكرده است. «رَؤُفٌ، رَحِیمٌ»
❇️پیامها:
۱- رسولخدا برخاسته از میان خود مردم است. «مِنْ أَنْفُسِكُمْ»
۲- رهبران اسلامی باید در سختیها و گرفتاریها با مردم همدل و همراه باشند. «عَزِیزٌ عَلَیْهِ ما عَنِتُّمْ»
۳- پیامبر خدا صلی الله علیه و آله در هدایت و ارشاد مردم، سر از پا نمیشناسد. «حَرِیصٌ عَلَیْكُمْ»
۴- از عوامل تأثیر كلام در دیگران، خیرخواهی، دلسوزی، مهربانی، بیتوقّعی و تواضع است. «عَزِیزٌ عَلَیْهِ، حَرِیصٌ عَلَیْكُمْ، رَؤُفٌ رَحِیمٌ»
۵- رهبر اسلامی تنها بر مؤمنان رئوف و رحیم است، نه بر همه كس، بلكه بر دشمن شدید و غلیظ است. «بِالْمُؤْمِنِینَ رَؤُفٌ رَحِیمٌ»
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
هدایت شده از محفل اُنس با قرآن 🕋
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳ فرازی زیبا از فرزند استاد #غلام_نژاد
#محفل
https://eitaa.com/joinchat/1348206921C1259182632
محفل اُنس با قرآن 🕋
در ثوابِ نشر قرآن شریک شوید 🙏
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸گفت اگه دلتنگ امام رضا(ع) شدی
بدون اول امام رضا(ع) دلش برات تنگ شده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عجب عادتی
بمیرم برات حسین💔😭
این جاست کـه هر دلبر و دلداده بیاید
هم شخص گرفتار هم آزاده بیاید
در این حرم قدس که باغی زِبهشت است
هـرکس به توّلای تو دل داده بیاید
🌸سلام علیکم؛ امیدوارم لبتون همیشه خنـدون و دعای خـیر بدرقه زندگی تون به برکت صلوات بر حضرت محمد و اهل بیت مطهرشان
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ خصوصیات #پیامبر_اکرم (ص) در قرآن کریم
۵- سوره آل عمران، آیه۱۵۹: بیان ۶ ویژگی: مهربانی با مردم، پرهیز از خشونت، عفو خطاکاران، طلب مغفرت برای خطا کاران، مشاوره با مؤمنان، قاطعیت در انجام تصمیمات و توکل بر خدا.
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَلَوْ كُنْتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِي الْأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّلِينَ
🌿[ای پیامبر!] پس به مهر و رحمتی از سوی خدا با آنان نرم خوی شدی، و اگر درشت خوی و سخت دل بودی از پیرامونت پراكنده میشدند؛ بنابراین از آنان گذشت كن، و برای آنان آمرزش بخواه، و در كارها با آنان مشورت كن، و چون تصمیم گرفتی بر خدا توكل كن؛ زیرا خدا توكل كنندگان را دوست دارد.
✅نكتهها:
گرچه محتوای آیه یك سری دستورات كلّی است، لیكن نزول آیه دربارهی جنگ احد است. زیرا مسلمانانی كه در جنگ احد فرار كرده، شكست خورده بودند، در آتش افسوس وندامت وپشیمانی میسوختند. آنان اطراف پیامبر را گرفته وعذرخواهی میكردند، خداوند نیز با این آیه دستور عفو عمومی صادر نمود.
❇️پیامها:
۱- نرمش با مردم، یك هدیهی الهی است. «فَبِما رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ»
۲- افراد خشن و سختگیر نمیتوانند مردمداری كنند. «لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ»
۳- رهبری و مدیریّت صحیح، با عفو و عطوفت همراه است. «فَاعْفُ عَنْهُمْ»
۴- خطاكارانِ پشیمان و گنهكاران شرمنده را بپذیریدو جذب كنید. «فَاعْفُ عَنْهُمْ وَ اسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَ شاوِرْهُمْ»
۵- استغفارِ پیامبر دربارهی امّتش، به دستور خداست. پس مورد قبول نیز هست. «وَ اسْتَغْفِرْ لَهُمْ»
۶- مشورت كردن، منافاتی با حاكمیّت واحد و قاطعیّت ندارد. «وَ شاوِرْهُمْ ... فَإِذا عَزَمْتَ»
۷- ابتدا مشورت و سپس توكّل، راه چارهی كارهاست، خواه به نتیجه برسیم یا نرسیم. «شاوِرْهُمْ ... فَتَوَكَّلْ ... إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُتَوَكِّلِینَ»
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
هزار شُکر که مشهد هوای ما را داشت
اگر نبود رضا این گدا کجا را داشت
رسیدهام برسانی مرا به میقاتت
مرا بِبَر ملکوتت بِبَر ملاقاتت
🌺سلام علیکم؛ امیدوارم زندگیتون بر وفق مراد و سرشار از لطف و رحمت الهی به برکت صلوات بر حضرت محمد و اهل بیت مطهرشان
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ خصوصیات #پیامبر_اکرم (ص) در قرآن کریم
۶- سوره اسرا آیه ۷۹: تهجد و شب زنده داری پیامبر (ص)
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠وَمِنَ اللَّيْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نَافِلَةً لَكَ عَسَىٰٓ أَنْ يَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقَامًا مَحْمُودًا
🌿و پاسی از شب را برای عبادت و بندگی بیدار باش كه این افزون [بر واجب،] ویژه توست، امید است پروردگارت تو را [به سبب این عبادت ویژه] به جایگاهی ستوده برانگیزد.
✅نكتهها:
«تهجد»، به معنای برطرف كردن خواب با عبادت میباشد.
🔰در روایات بیش از ۳۰ فضیلت برای نمازشب برشمرده شده: تمام انبیا نمازشب داشتند. رمز سلامتی بدن وروشنایی قبر است. نماز شب، در اخلاق، رزق، برطرف شدن اندوه، ادای دین و نورچشم مؤثّر است. گناه روز را محو میكند و نور قیامت است.
❇️پیامها:
۱- نماز شب بر پیامبر اسلام واجب بود. «فَتَهَجَّدْ بِهِ نافِلَةً لَكَ» آری مقام رهبری، مستلزم تكالیف سنگینتری است.
۲- مقامات پسندیده معنوی، در سایهی عبادت وعبودیّت پیدا میشود. «فَتَهَجَّدْ مَقاماً مَحْمُوداً»
۳- ما با عبادتهای خویش، حقی بر خدا نداریم كه طلب كنیم، هرچه هست، امید است و فضل او. «عَسی»
۴- مقامی ارزشمند است كه نزد خدا پسندیده باشد، وگرنه شهرتهای پوچ، ارزشمند و ماندگار نیست. «یَبْعَثَكَ رَبُّكَ»
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
🏴سلام علیکم؛ سالروز شهادت جانسوز رحمت للعالمین، ختم المرسلین، حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و کریم اهل بیت علیهم السلام، امام حسن مجتبی علیہ السلام را محضر امام زمان علیه السلام و جمیع محبین آن حضرت تسلیت عرض میکنم...
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ خصوصیات #پیامبر_اکرم (ص) در قرآن کریم
۷/۱- سوره فتح آیه ۲۹: عطوفت و قاطعیت پیامبر (ص)
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُٓ أَشِدَّآءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَآءُ بَيْنَهُمْ... .
🌿محمّد صلی الله علیه و آله، فرستاده خداست و كسانی كه با او هستند بر كافران سرسخت و در میان خودشان با یكدیگر مهربانند... .
❇️پیامها:
۱- جهانی شدن مكتب اسلام، به رهبری الهی و یارانی صادق نیازمند است. لِیُظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ كُلِّهِ ... مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَ الَّذِینَ مَعَهُ
۲- یكی از ابزار و شیوههای تربیت، معرّفی الگوهاست. «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ»
۳- ایمان به رسول خدا، «آمنوا به» گام اول است، مهمترین گام، همراهی با رسول است. «وَ الَّذِینَ مَعَهُ»
۴- مسلمانان باید در برابر دشمن؛ خشونت، قاطعیّت، صلابت و شدّت و در برابر دیگر مؤمنان؛ رأفت، مودّت، رحمت و عطوفت، مهر و احساسات داشته باشند. «أَشِدَّاءُ عَلَی الْكُفَّارِ رُحَماءُ بَیْنَهُمْ»
۵- ملاك مهر و قهر، ایمان و كفر است، نه قوم و قبیله و مال و ثروت. «أَشِدَّاءُ عَلَی الْكُفَّارِ رُحَماءُ بَیْنَهُمْ»
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی