فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷سلامعلیکم؛ ثواب تلاوت آیه امروز راهدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا ودرگذشتگان بالاخص شهید محمدجمعه اکرامی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده ویژگی #بسیجی و مجاهدین از منظر قرآن کریم
۲و۳- طلب آمرزش و ثبات قدم و نصرت از خداوند: سوره آلعمران آیه ۱۴۷
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠وَمَا كَانَ قَوْلَهُمْ إِلَّآ أَنْ قَالُوا رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَإِسْرَافَنَا فِيٓ أَمْرِنَا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ
🌿سخنشان تنها این بود كه: «پروردگارا! گناهان ما را ببخش! و از تندرویهای ما در كارها، چشمپوشی كن! قدمهای ما را استوار بدار! و ما را بر جمعیّت كافران، پیروز گردان.
❇️پیامها:
۱- شكستِ خود را به قضا و قدر و یا دیگران نسبت ندهید، به قصورها و تقصیرهای خود نیز توجّه داشته باشید. «ذُنُوبَنا وَ إِسْرافَنا»
۲- اوّل استغفار، بعد استنصار. ابتدا طلب آمرزش كنید، سپس از خداوند پیروزی بخواهید. «اغْفِرْ لَنا ... وَ انْصُرْنا»
۳- به جای تسلیم در برابر دشمن، در پیشگاه خداوند اظهار ذلّت نمایید. «وَ مَا اسْتَكانُوا ... رَبَّنَا اغْفِرْ لَنا ...»
۴- مردان خدا، نصرت و یاری خدا را برای نابودی كفر میخواهند، نه برای كسب افتخار خود. «وَ انْصُرْنا عَلَی الْقَوْمِ الْكافِرِینَ»
۵- بر لطف خداوند تكیه كنید، نه بر نفرات خود. «رِبِّیُّونَ كَثِیرٌ ... رَبَّنَا ... انْصُرْنا»
📚برگرفته از تفسیر نور حجتالاسلام قرائتی
🎥بخشی از دعای مرزداران صحیفه سجادیه: دشمنان ما را به خودشان مشغول کن، تا از اطراف مرزهایمان دور شوند
🌹سلامعلیکم؛ ثواب تلاوت آیه امروز راهدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا ودرگذشتگان بالاخص شهیدحزب الله محمد رضا عطية و شهید محمدعلی پلیان
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده ویژگی #بسیجی و مجاهدین از منظر قرآن کریم
۴- محبّان و محبوبان خداوند: سوره مائده آیه ۵۴
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠يَآ أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنْكُمْ عَنْ دِينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللَّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُٓ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَآئِمٍ ذَٰلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشَآءُ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ
🌿ای كسانی كه ایمان آوردهاید! هر كس از شما، از آیین خود بازگردد، (به خدا زیانی نمیرساند؛ خداوند جمعیّتی را میآورد كه آنها را دوست دارد و آنان (نیز) او را دوست دارند، در برابر مؤمنان متواضع، و در برابر كافران سرسخت و نیرومندند؛ آنها در راه خدا جهاد میكنند، و از سرزنش هیچ ملامتگری هراسی ندارند. این، فضل خداست كه به هر كس بخواهد (و شایسته ببیند) میدهد؛ و (فضل) خدا وسیع، و خداوند داناست.
✅نكتهها:
در روایت است: «چون این آیه نازل شد، پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله دست به شانهی سلمان فارسی زدند و فرمودند: هموطنان تو مصداق این آیهاند».
🔰در آیات قبل، خطر سلطه كفّار و منافقان مطرح بود، اینجا سخن از ارتداد است. شاید اشاره به این باشد كه نفاق و دوستی و رابطه با كفّار و پذیرش سلطه آنان، به ارتداد میانجامد.
🔰امام باقر علیه السلام دربارهی «یُحِبُّهُمْ وَ یُحِبُّونَهُ» فرمودند: «مراد علی علیه السلام و شیعیان اویند».
🔰در روایات شیعه و سنّی آمده است كه پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله در جنگ خیبر، پس از ناكامی فرماندهان در فتح قلعههای دشمن فرمودند: «به خدا سوگند فردا پرچم را به دست كسی میدهم كه خدا و رسولش او را دوست دارند، او هم، خدا و رسول را دوست دارد و پیروزی را به ارمغان میآورد. آنگاه پرچم را به دست علی علیه السلام داد».
✍ادامه دارد... .
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨ قطع لینه و حشر یهود
کلمه «حشر»، که نام یکی از سورههای مبارکه قرآن کریم است، به معنی بیرون کردن یک جمعیت از یک مکان به صورت دسته جمعی و اجباری است. «لینه» نیز به معنی درخت خرمای خرم و پربار است.
این سوره، روایت ماجرای یهودیان بنیالنضیر است که پس از عهدشکنیشان، رسول خدا(ص) دستور داد که یا از سرزمین ما بیرون شوید، یا آماده جنگ باشید. یهودیان ابتدا پذیرفته بودند که از سرزمین مسلمانان خارج شوند، اما منافقین به سران یهود پیام دادند که «مبادا از این سرزمین بیرون بروید! بمانید و با محمد جنگ کنید، ما هم پای کار شما هستیم»: الم تـرالى الذيـن نـافـقـوا يـقـولون لاخـوانـهـم الذيـن كـفـروا مـن اهـل الكتاب لئن اخرجتم لنخرجن معكم و لا نطيع فيكم احدا ابدا و ان قوتلتم لننصرنكم و اللّه يشهد انهم لكاذبون.
این وعده منافقین، یهودیان را دلگرم کرد و تصمیم گرفتند با سپاه اسلام وارد جنگ شوند. قاصدی نزد رسول خدا(ص) فرستادند و پیغام دادند که «ما از این سرزمین بیرون نمیرویم، هرکاری میخواهی بکن!» پیامبر(ص) به سپاه اسلام دستور عزیمت به سمت قلعههای بنیالنضیر را دادند. امیرالمومنین(ع) بیرق جنگ را برداشته و به راه افتادند. سپاه اسلام قلعه یهودیان را محاصره کرد. منافقین نیز طبق پیشبینی قرآن، به وعده خود عمل نکردند و به کمک یهودیان نیامدند.
پیامبر (ص) دستور داد که رزمندگان اسلام به هر خانهای میرسند، تخریبش کنند. همچنین دستور داد که نخلهای نخلستان بنیالنضیر را قطع کنند. وقتی قطع نخلستان آغاز شد، یهودیان به پیامبر(ص) اعتراض کردند که «ای محمد! تو همواره مردم را از فساد نهی میکردی، این درختان خرما چه گناهی دارند که قطع می شوند؟» اینجا بود که آیه شریفه «ما قطعتم من لينه او تركتموها قائمه على اصولها فباذن الله و ليخزى الفاسقين» نازل شد و روشن ساخت که قطع این درختان، دستور خدای متعال است و هدف از این دستور نیز، خوار ساختن فاسقان است. با اجرای سیاست قطع نخلستان، یهودیان پیام دادند که حاضریم از سرزمین تو بیرون شویم... (المیزان، سوره حشر)
شاید این پرسش در برخی اذهان مطرح شود که مگر خرما و نخلستان چه اهمیتی داشت که دستور قطع نخلها، چنین نتیجه داد؟ باید توجه کرد که در آن عصر، خرما ارزش و اهمیت زیادی در اقتصاد مدینه داشت؛ به نحوی که جای پول را در معاملات می گرفت. بیشتر غذای مردم خرما بود. روی آن معامله می کردند، دستمزدها را با خرما پرداخت میکردند، قرضهایشان را با آن ادا میکردند(محرمی، 1377).
امروز به نظر میرسد سپاه اسلام در مواجهه با صهونیستهای اشغالگر قدس، در موقعیت مشابهی قرار دارد. رهبر حکیم انقلاب اسلامی که بیانات و دستورات ایشان را باید ترجمه روز قرآن حکیم و سنت رسول خدا(ص) دانست، فرمودهاند که کشورهای اسلامی باید «شریانهای حیاتی رژیم صهیونیستی» را قطع کنند.
اما پرسش اینجاست که این «شریان حیاتی» که مصداق «نخلستان بنی النضیر» در عصر امروز است، دقیقا چیست؟
با نگاهی دقیق به موقعیت رژیم صهیونیستی میتوان دریافت که این رژیم از لحاظ منابع طبیعی «فقیر» محسوب میشود. این رژیم 92 درصد نفت مصرفی خود را وارد میکند(روزانه 220 هزار بشکه) که از مسیر دریای مدیترانه است؛ 90 درصد غذایش وارداتی است که آن هم از مسیر دریای مدیترانه است. 80 درصد آب شرب اسرائیل نیز از طریق شیرینسازی آب مدیترانه تامین میشود. به طور خلاصه، صهیونیستها 99 درصد اقلام مورد نیاز خود را از طریق مدیترانه وارد میکنند. بله! مدیترانه. اتفاقا چند سال پیش، روزنامه تایمز آو اسرائیل دقیقا همین عبارت «شریان حیانی» (Lifeline) را برای «مدیترانه» به کار برده بود.
امت اسلام امروز تقریبا در همان موقعیتی قرار دارد که خدای متعال در ماجرای بنی النضیر فرموده بود: «ما ظننتم ان يخرجوا»: خیال نمیکردید که خارج شوند. اما عمل به دستور ولایت، بلاتردید همان نتیجه ای را خواهد داشت که پیرو عمل سپاه اسلام به دستور پیامبر(ص) در ماجرای بنیالنضیر پیش آمد. نائب حضرت ولی عصر(عج) فرمودهاند «شریانهای حیاتی رژیم را قطع کنید» و مصداق این شریان حیاتی نیز روشن است: «دریای مدیترانه».
لذا به نظر میرسد طبق سنت الهی، اگر سپاه اسلام استراتژی «قطع لینه» که همان «مسدودسازی مدیترانه» به روی رژیم صهیونیستی است، اجرا کند، ماجرای حشر، یعنی خروج دسته جمعی یهویان اشغالگر قدس از سرزمین مسلمانان، اتفاق خواهد افتاد. تجارب گذشته جبهه مقاومت نشان میدهد که توان عملیات روی مدیترانه را دارد: چه روی تجهیزاتی نظیر آب شیرینکنها، و چه کشتیهایی که حامل آذوقه و انرژی به رژیم هستند.
@syjebraily
در محضر قرآن
🌹سلامعلیکم؛ ثواب تلاوت آیه امروز راهدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا ودرگذشتگان بالاخص شهیدحزب الله م
🌷سلامعلیکم؛ ثواب تلاوت آیه امروز راهدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا ودرگذشتگان بالاخص شهید علیاصغر اسدی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده ویژگی #بسیجی و مجاهدین از منظر قرآن کریم
۴- محبّان و محبوبان خداوند: سوره مائده آیه ۵۴. قسمت دوم
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠يَآ أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا مَنْ يَرْتَدَّ مِنْكُمْ عَنْ دِينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللَّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُٓ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَلَا يَخَافُونَ لَوْمَةَ لَآئِمٍ ذَٰلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشَآءُ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ
❇️پیامها:
۱- مؤمن باید به فكر عاقبت خود باشد، چه بسا مؤمنانی كه مرتدّ شوند. «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا مَنْ یَرْتَدَّ»
۲- رفتار مسلمان، نرمش با برادران دینی و سرسختی در برابر دشمن است و هیچ یك از خشونت و نرمش، مطلق نیست. «أَذِلَّةٍ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ أَعِزَّةٍ عَلَی الْكافِرِینَ»
۳- دلی كه از محبّت خدا خالی شد، بیمار و وابسته به كفّار میشود، ولی دلی كه از مهر خدا پر است هرگز وابسته نمیشود. فِی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ یُسارِعُونَ فِیهِمْ ... یُحِبُّهُمْ وَ یُحِبُّونَهُ ... أَعِزَّةٍ عَلَی الْكافِرِینَ
۴- اسلام رو به گسترش است، تنها به ریزشها نگاه نكنیم به رویشها نیز نگاه كنیم. مَنْ یَرْتَدَّ ... یَأْتِی اللَّهُ
۵- در آینده پرچم اسلام را كسانی بدست خواهند گرفت كه عاشق خدا و مجاهد و با صلابت باشند. یَأْتِی اللَّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُمْ وَ یُحِبُّونَهُ ... أَعِزَّةٍ عَلَی الْكافِرِینَ یُجاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ
۶- جنگ روانی، در مؤمنان واقعی اثری ندارد. «لا یَخافُونَ لَوْمَةَ لائِمٍ»
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹سلامعلیکم؛ ثواب تلاوت آیه امروز راهدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا ودرگذشتگان بالاخص شهید دکتر عمران احمد المغسل
اولین شهید عربستانی در راه قدس
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده ویژگی #بسیجی و مجاهدین از منظر قرآن کریم
۵- اتكا به قدرت الهی: سوره آلعمران آیه ۱۴۷
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠وَمَا كَانَ قَوْلَهُمْ إِلَّآ أَنْ قَالُوا رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَإِسْرَافَنَا فِيٓ أَمْرِنَا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ
🌿و سخن آنان [در گرما گرم و سختی جنگ] جز این نبود كه گفتند: ای پروردگار ما! گناهان ما و زیادهروی در كارمان را بر ما ببخش و قدمهایمان را استوار بدار و ما را بر گروه كافران یاری ده.
🔰 یاری خداوند در صورتی است كه به قدرت خداوند تكیه كنند. اگر به جای اتكا بر قدرت الهی به كثرت جمعیت، تكنولوژی پیشرفته و كمكهای خارجی تكیه كنند، امداد الهی كم میشود؛ زیرا امداد الهی در گرو ارتباط با خداست. در عالَم سنّتی وجود دارد كه طبق آن هر كس دین و ارزشهای الهی را یاری كند، خداوند نصرت خود را از او دریغ نمیكند: ان تنصروا الله ینصرکم، و وعده الهی، تخلفناپذیر است: ان الله لایخلف المیعاد.
🔰اگر نصرت الهی شامل حال فرد یا گروهی شد،نه بدین معناست كه آنان همیشه مورد عنایت خداوند خواهند بود. تا زمانی كه انسانها شعائر الهی را در جامعه برپا دارند، مشمول رحمت و نصرت الهیاند؛درغیر اینصورت خداوند نیز آنان را به خودشان وامیگذارد
📚تلخیص ازبسیجی ازنگاه قرآن، آیت الله مصباح یزدی، ص۲۷
🎥بسیجی شدید مبارکه؛ اما بسیجی بمانید
🌹سلامعلیکم؛ ثواب تلاوت آیه امروز راهدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا ودرگذشتگان بالاخص شهیده سیده بنت الهدی صدر و مرحومه نازنین محمدحسنی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده ویژگی #بسیجی و مجاهدین از منظر قرآن کریم
۶- آماده پیکار با دشمنان با جان و مال: سوره توبه آیه ۴۱
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠انْفِرُوا خِفَافًا وَثِقَالًا وَجَاهِدُوا بِأَمْوَالِكُمْ وَأَنْفُسِكُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ
🌿با شتاب با تجهیزات سبك و سنگین [و سواره، پیاده، به سوی میدان نبرد] بیرون روید، و با اموال و جانهایتان در راه خدا جهاد كنید كه اگر دانا [یِ به حقایق] باشید این برای شما بهتر است.
✅نكتهها:
امام صادق علیه السلام فرمودند: مراد از «خِفاف» و «ثِقال»، پیر و جوان است.
❇️پیامها:
۱- در برابر فرمانِ بسیج عمومی برای جبهه، مانعتراشی نكنید. «انْفِرُوا خِفافاً وَ ثِقالًا» (مشكلات زندگی، بهانهی تخلّف از جهاد نیست)
۲- گاهی بسیج همهی مردم در برابر دشمن ضروری است، گرچه تجهیزات نظامی كم باشد. «انْفِرُوا خِفافاً وَ ثِقالًا»
۳- مكتب از مال و جان با ارزشتر است. همه چیز فدای مكتب است، هم مال، هم جان. «بِأَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ» ونفرمود: «اموالكم او انفسكم»
۴- ملاك ارزشها، اخلاص است. «فِی سَبِیلِ اللَّهِ»
۵- احكام الهی، از جمله فرمان جهاد، در جهت منافع و مصالح واقعی انسان است. «ذلِكُمْ خَیْرٌ لَكُمْ»
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
🌷سلامعلیکم؛ ثواب تلاوت آیات امروز راهدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا ودرگذشتگان بالاخص روحانی شهید مهدی شاهآبادی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده سنت #استدراج در قرآن کریم
۱- سوره اعراف آیات ۱۸۲-۱۸۳. قسمت اول
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠وَالَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَيْثُ لَا يَعْلَمُونَ (١٨٢)وَأُمْلِي لَهُمْ إِنَّ كَيْدِي مَتِينٌ (١٨٣)
🌿و كسانی كه آیات ما را تكذیب كردند، به تدریج ازجایی كه نمیدانند [به ورطه سقوط و هلاكت میكشانیم تا عاقبت به عذاب دنیا و آخرت دچار شوند.] و به آنان مهلت میدهیم؛ [زیرا از سیطره قدرت ما بیرون رفتنی نیستند] یقیناً تدبیر ونقشه من استوار است.
❇️نكتهها:
«استدراج» كه یكی از سنّتهای الهی نسبت به مكذّبان و مُترفان است، از «دَرَجَةٌ» به معنای درهم پیچیدن تدریجی است.
حضرت علی علیه السلام فرمودند: «آنان كه در رفاه و آسایش زندگی میكنند، به فكر خطر استدراج باشند، مبادا نعمتها وسیلهی خواب و غفلت آنان شود». همچنین فرمودند: «كسی كه در مواهب و امكانات بسیار زندگی كند و شكر نعمت را بجا نمیآورد و آن را مجازات استدراجی نداند، از نشانههای خطر غافل مانده است». آری، خداوند مهلت میدهد، امّا اهمال نمیكند.
حضرت علی علیه السلام فرمودند: «هنگامی كه خداوند اراده خیری برای بندهای كند، به هنگام انجام گناه او را گوشمالی میدهد تا توبه كند، ولی هنگامی كه بر اثر اعمالش، بدی و شری مقدّر شود، هنگام گناه نعمتی به او میبخشد تا توبه و استغفار را فراموش كند و به گناه ادامه دهد كه در واقع نوعی عذاب مخفیانه و به تدریج است. چنانكه خداوند میفرماید: «سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَیْثُ لا یَعْلَمُونَ»».
✍ادامه دارد... .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷سلامعلیکم؛ ثواب تلاوت آیات امروز راهدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا ودرگذشتگان بالاخص #شهید_مروج_نماز روحانی شهید غلامرضا تنها
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده سنت #استدراج در قرآن کریم
۱- سوره اعراف آیات ۱۸۲-۱۸۳. قسمت دوم
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠وَالَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَيْثُ لَا يَعْلَمُونَ (١٨٢)وَأُمْلِي لَهُمْ إِنَّ كَيْدِي مَتِينٌ (١٨٣)
🌿و كسانی كه آیات ما را تكذیب كردند، به تدریج ازجایی كه نمیدانند [به ورطه سقوط و هلاكت میكشانیم تا عاقبت به عذاب دنیا و آخرت دچار شوند.] و به آنان مهلت میدهیم؛ [زیرا از سیطره قدرت ما بیرون رفتنی نیستند] یقیناً تدبیر ونقشه من استوار است.
❇️نكتهها:
گاهی نعمتهای الهی، پرده پوشی های خداوند و ستایشهای مردمی، همه و همه، از وسائل غرور و سرگرمی و به نحوی استدراج است. حضرت علی علیه السلام فرمودند: «تحریفگران توجیهكار كه هر روز مطیع طاغوتی هستند، مشمول قانون استدراج میباشند».
امام صادق علیه السلام فرمودند: «خداوند، دوستان خود را با تلخیها هشدار میدهد و نااهلان را در رفاه، رها میكند».
از امام سؤال شد از كجا بفهمیم نعمتهای موجود در اختیار ما استدراج است یا نه؟ امام در جواب فرمود: اگر شكر نعمت به جای آوری نگران نباش استدراج نیست.
✍ادامه دارد... .
🎥سنتهای الهی_ سنت استدراج در قرآن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹سلامعلیکم؛ ثواب تلاوت آیات امروز راهدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا ودرگذشتگان بالاخص #شهید_مروج_نماز شهید محمود اخلاقی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده سنت #استدراج در قرآن کریم
۱- سوره اعراف آیات ۱۸۲-۱۸۳. قسمت سوم
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠وَالَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَيْثُ لَا يَعْلَمُونَ (١٨٢)وَأُمْلِي لَهُمْ إِنَّ كَيْدِي مَتِينٌ (١٨٣)
🌿و كسانی كه آیات ما را تكذیب كردند، به تدریج ازجایی كه نمیدانند [به ورطه سقوط و هلاكت میكشانیم تا عاقبت به عذاب دنیا و آخرت دچار شوند.] و به آنان مهلت میدهیم؛ [زیرا از سیطره قدرت ما بیرون رفتنی نیستند] یقیناً تدبیر ونقشه من استوار است.
❇️پیامها:
۱- تكذیب آیات روشن الهی، به سقوط تدریجی وهلاكت مخفی میانجامد. «وَ الَّذِینَ كَذَّبُوا بِآیاتِنا سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَیْثُ لا یَعْلَمُونَ» (چوب خدا، صدا ندارد)
۲- مهلت دادن به مردم، از سنّتهای خداست، تا هر كس در راهی كه برگزیده، به نتیجه برسد و درها به روی همه باز باشد، هم فرصت طغیان داشته باشند، هم مجال توبه و جبران. «سَنَسْتَدْرِجُهُمْ»
۳- غالباًسقوط انسان،پلّه پله و آرام آرام است.«سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَیْثُ لا یَعْلَمُونَ»
۴- خداوندفرصت توبه وجبران به كافران میدهد، ولی آنان لایق نیستند.«وَ أُمْلِی لَهُمْ»
۵- همیشه نعمتها نشانهی لطف خدا نیست،گاهی زمینهای برای قهر ناگهانی خداوند است.«أُمْلِی- كَیْدِی»
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
🎥تفسیر حکمت ۳۰ نهجالبلاغه با موضوع استدراج؛ مرحوم حجتالاسلام ابراهیم لشنی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹سلامعلیکم؛ ثواب تلاوت آیات امروز راهدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا ودرگذشتگان بالاخص سردار سرتیپ پاسدار شهید کیومرث پورهاشمی فرمانده مستشاران ایرانی در حلب
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده سنت #استدراج در قرآن کریم
۲- سوره قلم آیه ۴۴
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠فَذَرْنِي وَمَنْ يُكَذِّبُ بِهَٰذَا الْحَدِيثِ سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَيْثُ لَا يَعْلَمُونَ
🌿اكنون مرا با آنها كه این سخن را تكذیب میكنند واگذار! ما آنان را از آنجا كه نمیدانند به تدریج به سوی عذاب پیش میبریم.
✅نكتهها:
كلمه «استدراج» یعنی نزدیك شدن درجه درجه و گام به گام و مراد آن است كه خداوند گروهی را گام به گام به گونهای كه متوجه نشوند به ورطه سقوط نزدیك میكند.
❇️پیامها:
۱- تكذیب كنندگان، با خدا طرفند. «فَذَرْنِی وَ مَنْ یُكَذِّبُ»
۲- تكذیب قرآن، كیفری بس بزرگ دارد، زیرا خداوند میفرماید: آنان را به من واگذار. «فَذَرْنِی وَ مَنْ یُكَذِّبُ بِهذَا الْحَدِیثِ»
۳- زود قضاوت نكنید و هر رفاهی را نشانه سعادت ندانید. (حیوانات را به چراگاه میبرند و آنها فربه میشوند، ولی پایان كارشان كشتارگاه است.) «سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَیْثُ لا یَعْلَمُونَ»
۴- بزرگترین خطر، آن است كه انسان از آن غافل باشد و به فكر چاره نباشد. «مِنْ حَیْثُ لا یَعْلَمُونَ»
۵- خداوند امهال دارد ولی اهمال ندارد. سَنَسْتَدْرِجُهُمْ ... إِنَّ كَیْدِی مَتِینٌ
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
🎥اگه اینجوری باشی #حضرت_زهرا علیهاالسلام نگاه ویژه بهت میندازه
🌹سلامعلیکم؛ ثواب تلاوت آیات امروز راهدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا ودرگذشتگان بالاخص شهید آیتالله سیدحسن مدرس و دیگر شهدای مجلس شورای اسلامی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده سنت #استدراج در قرآن کریم
۳- سوره آلعمران آیه ۱۷۸- قسمت اول
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠وَلَا يَحْسَبَنَّ الَّذِينَ كَفَرُوٓا أَنَّمَا نُمْلِي لَهُمْ خَيْرٌ لِأَنْفُسِهِمْ إِنَّمَا نُمْلِي لَهُمْ لِيَزْدَادُوٓا إِثْمًا وَلَهُمْ عَذَابٌ مُهِينٌ
🌿آنها كه كافر شدند، (و راه طغیان پیش گرفتند،) تصور نكنند اگر به آنان مهلت میدهیم، به سودشان است! ما به آنان مهلت میدهیم فقط برای اینكه بر گناهان خود بیفزایند؛ و برای آنها، عذاب خواركنندهای (آماده شده) است.
✅نكتهها:
قرآن، واژهی لایحسبنّ «گمان نكنید» را بارها خطاب به كفّار و منافقان و افراد سست ایمان بكار برده است؛ زیرا این افراد از واقعبینی و تحلیل درست و روشن ضمیری لازم محرومند. آنها آفرینش را بیهوده، شهادت را نابودی، دنیا را پایدار، عزّت را در گرو تكیه به كفّار و طول عمر خود را مایهی خیر و بركت میپندارند كه قرآن بر همهی این پندارها خط بطلان كشیده است.
اهل كفر، داشتن امكانات، بدست آوردن پیروزیها و زندگی در رفاه خود را نشان شایستگی خود میدانند، در حالی كه خداوند آنان را به دلیل آلودگی به كفر و فساد، مهلت میدهد تا در تباهی خویش غرق شوند.
🔰در تاریخ میخوانیم: هنگامی كه به فرمان یزید امام حسین علیه السلام به شهادت رسید، خاندان آن حضرت را به اسارت به كاخ یزید در شام بردند. یزید در مجلس خود با غرور تمام خطاب به حضرت زینب گفت: «دیدید كه خدا با ماست»، حضرت در پاسخ او، این آیه را تلاوت كرد و فرمود: من تو را پست و كوچك و شایسته هرگونه تحقیر میدانم. هر آنچه میخواهی انجام بده، ولی به خدا سوگند كه نور خدا را نمیتوانی خاموش كنی. آری، برای چنین افراد خوشگذرانی، عذاب خوار كننده آماده شده، تا عزّت خیالی و دنیایی آنان، با خواری و ذلّت در آخرت همراه باشد.
✍ادامه دارد... .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷سلامعلیکم؛ ثواب تلاوت آیات امروز راهدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا ودرگذشتگان بالاخص #شهید_مروج_نماز عبدالله رضایی فرد
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده سنت #استدراج در قرآن کریم
۳- سوره آلعمران آیه ۱۷۸- قسمت دوم
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠وَلَا يَحْسَبَنَّ الَّذِينَ كَفَرُوٓا أَنَّمَا نُمْلِي لَهُمْ خَيْرٌ لِأَنْفُسِهِمْ إِنَّمَا نُمْلِي لَهُمْ لِيَزْدَادُوٓا إِثْمًا وَلَهُمْ عَذَابٌ مُهِينٌ
🌿آنها كه كافر شدند، (و راه طغیان پیش گرفتند،) تصور نكنند اگر به آنان مهلت میدهیم، به سودشان است! ما به آنان مهلت میدهیم فقط برای اینكه بر گناهان خود بیفزایند؛ و برای آنها، عذاب خواركنندهای (آماده شده) است.
✅نكتهها:
مجرمان دوگونهاند: گروهی كه قابل اصلاحند و خداوند آنها را با موعظه و حوادث تلخ و شیرین، هشدار داده و بیدار میكند، و گروهی كه قابل هدایت نیستند، خداوند آنها را به حال خویش رها میكند تا تمام قابلیّتهای آنان بروز كند. به همین جهت امام باقر علیه السلام ذیل این آیه فرمودند: مرگ برای كفّار یك نعمت است، زیرا هر چه بیشتر بمانند زیادتر گناه میكنند.
❇️پیامها:
۱- كفر، مانع شناخت حقیقت است. «لا یَحْسَبَنَّ الَّذِینَ كَفَرُوا ...»
۲- همهی انسانها دنبال خیر هستند، لكن بعضی در مصداق اشتباه میكنند. «لا یَحْسَبَنَّ ... خَیْرٌ لِأَنْفُسِهِمْ»
۳- مهلتهای الهی، نشانهی محبوبیّت نیست. «لا یَحْسَبَنَّ ... خَیْرٌ لِأَنْفُسِهِمْ»
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
🎥فقط در یک صورت؛
اگر هر جوری از دنیا بری شهید محسوب میشی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹سلامعلیکم؛ ثواب تلاوت آیات امروز راهدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا ودرگذشتگان بالاخص #شهید_مروج_نماز محمدعلی شاهمرادی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده سنت #استدراج در قرآن کریم
۴- سوره آلعمران آیه ۱۹۶-۱۹۷
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠لَا يَغُرَّنَّكَ تَقَلُّبُ الَّذِينَ كَفَرُوا فِي الْبِلَادِ (١٩٦)مَتَاعٌ قَلِيلٌ ثُمَّ مَأْوَاهُمْ جَهَنَّمُ وَبِئْسَ الْمِهَادُ
🌿رفت و آمد (پیروزمندانه) كافران در شهرها، تو را نفریبد. این متاع ناچیزی است؛ و سپس جایگاهشان دوزخ، و چه بد جایگاهی است.
✅نكتهها:
مشركان مكّه ویهودیان مدینه به خاطر مسافرتهای تجارتی، سر وسامان داشتند، ولی مسلمانان به خاطر هجرت به مدینه و از دست دادن مال و دارایی وزندگی خود در مكّه و همچنین محاصرهی اقتصادی، در فشار و تنگنا بودند. این آیه مایهی تسلّی آنهاست.
لذّتهای كوتاه مدّت و عذاب ابدی برای كافران، ولی سختیهای موقّت و آرامش وآسایش ابدی از آنِ مؤمنان است.
❇️پیامها:
۱- انبیا نیز نیاز به هشدار دارند، تا در معرض تأثیر پذیری قرار نگیرند. «لا یَغُرَّنَّكَ»
۲- اعزام هیأتهای سیاسی، اقتصادی، نظامی، تشكیل جلسات و مصاحبهها از سوی دشمن، شما را فریب ندهد. «لا یَغُرَّنَّكَ تَقَلُّبُ الَّذِینَ كَفَرُوا»
۳- كامیابیهای كافران، نشانهی حقّانیت ومحبوبیّت آنان نیست. «مَأْواهُمْ جَهَنَّمُ»
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
📹 جبهه مقاومت چند برابر گسترش خواهد یافت
➕ سخنرانی شهید نصرالله درباره پیروزی در جنگ با صهیون
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹سلامعلیکم؛ ثواب تلاوت آیه امروز راهدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا ودرگذشتگان بالاخص #شهید_مروج_نماز علیاصغر پرورده
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده سنت #استدراج در قرآن کریم
۵- سوره رعد آیه ۳۲
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠وَلَقَدِ اسْتُهْزِئَ بِرُسُلٍ مِنْ قَبْلِكَ فَأَمْلَيْتُ لِلَّذِينَ كَفَرُوا ثُمَّ أَخَذْتُهُمْ فَكَيْفَ كَانَ عِقَابِ
🌿(تنها تو را استهزا نكردند،) پیامبران پیش از تو را نیز مورد استهزا قرار دادند؛ من به كافران مهلت دادم؛ سپس آنها را گرفتم؛ دیدی مجازات من چگونه بود؟
✅پیامها:
۱- شناخت تاریخ پیامبران، عامل صبر و بردباری در برخورد با مشكلات و تحمّل سختیها و مصائب است. «اسْتُهْزِئَ بِرُسُلٍ مِنْ قَبْلِكَ»
۲- كسیكه فرستادگان الهی را مسخره كند، كافر است. «فَأَمْلَیْتُ لِلَّذِینَ كَفَرُوا»
۳- مهلت دادن، سنّت حتمی و همیشگی الهی است. «فَأَمْلَیْتُ» (مؤمن از این فرصت برای توبه و عملصالح بهرهبرداری میكند، امّا كافر بر گناهان خویش اصرار میورزد.)
۴- به مهلت الهی مغرور نشویم، كه قهر او یكدفعه میرسد. «ثُمَّ أَخَذْتُهُمْ»
۵- اگر كسی را برای انجام كاری مأمور میكنید، خطرات و سختیهای كار را به او گوشزد نمایید و به او روحیّه دهید. «لَقَدِ اسْتُهْزِئَ بِرُسُلٍ مِنْ قَبْلِكَ»
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
🎥 دکلمه ای زیبا در رثای #حضرت_زهرا سلام الله علیها توسط زنده یاد مرحوم آغاسی
🏴سلامعلیکم؛ ضمن عرض تسلیت سالروز شهادت ام الأئمه خانم #حضرت_زهرا سلام الله علیها، ثواب تلاوت آیات امروز راهدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا ودرگذشتگان بالاخص #شهید_مروج_نماز محمود شهبازی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده سنت #استدراج در قرآن کریم
۶- سوره حج آیه ۴۴
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠وَإِنْ يُكَذِّبُوكَ فَقَدْ كَذَّبَتْ قَبْلَهُمْ قَوْمُ نُوحٍ وَعَادٌ وَثَمُودُ (٤٢)وَقَوْمُ إِبْرَاهِيمَ وَقَوْمُ لُوطٍ (٤٣)وَأَصْحَابُ مَدْيَنَ وَكُذِّبَ مُوسَىٰ فَأَمْلَيْتُ لِلْكَافِرِينَ ثُمَّ أَخَذْتُهُمْ فَكَيْفَ كَانَ نَكِيرِ
🌿اگر تو را تكذیب كنند، (امر تازهای نیست؛) پیش از آنها قوم نوح و عاد و ثمود (پیامبرانشان را) تكذیب كردند.و همچنین قوم ابراهیم و قوم لوط؛ و اصحاب مدین (قوم شعیب)؛ و نیز موسی (از سوی فرعونیان) تكذیب شد؛ امّا من به كافران مهلت دادم، سپس آنها را مجازات كردم. دیدی چگونه (عمل آنها را) انكار نمودم (و چگونه به آنان پاسخ گفتم)؟
✅پیامها:
۱- تكذیب دشمنان، نباید مانع ادامهی راه شود. وَ إِنْ یُكَذِّبُوكَ ...
۲- برای عبرت و تربیت، از تاریخ استفاده كنید. «قَبْلَهُمْ»
۳- خداوند به تبهكاران مهلت میدهد. «فَأَمْلَیْتُ»
۴- تبهكاران، مهلت خداوند را نشانهی محبت یا غفلت او ندانند. «ثُمَّ أَخَذْتُهُمْ»
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
🎥مدیحه مادر خوبیهای عالم، مادر بچههای ایران، مادر کودکان غزه، مادر بچههای لبنان؛ یا فاطمةالزهرا سلاماللهعلیها... حاج میثم مطیعی در محضر رهبر معظم انقلاب➕برای #فاطمیه کاری کردی؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹سلامعلیکم، ثواب تلاوت آیه امروز راهدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا ودرگذشتگان بالاخص #شهید_مروج_نماز علی فتاح پور
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده سنت #استدراج در قرآن کریم
۷- سوره انعام آیه ۴۴
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠فَلَمَّا نَسُوا مَا ذُكِّرُوا بِهِ فَتَحْنَا عَلَيْهِمْ أَبْوَابَ كُلِّ شَيْءٍ حَتَّىٰٓ إِذَا فَرِحُوا بِمَآ أُوتُوٓا أَخَذْنَاهُمْ بَغْتَةً فَإِذَا هُمْ مُبْلِسُونَ
🌿(آری،) هنگامی كه (اندرزها سودی نبخشید، و) آنچه را به آنها یادآوری شده بود فراموش كردند، درهای همه چیز (از نعمتها) را به روی آنها گشودیم؛ تا (كاملا) خوشحال شدند (و دل به آن بستند)؛ ناگهان آنها را گرفتیم (و سخت مجازات كردیم)؛ در این هنگام، همگی مأیوس شدند.
✅نكتهها:
در دو آیهی قبل فرمود: ما افرادی را گرفتار میكنیم تا تضرّع كنند، در این آیه میفرماید:
برخی در لحظههای گرفتاری هم خدا را فراموش میكنند.در قرآن میخوانیم: «وَ عَسی أَنْ تُحِبُّوا شَیْئاً وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ» چه بسا چیزی را دوست دارید، در حالی كه برای شما شرّ است و حضرت علی(ع) میفرمایند: اگر دیدی خداوند نعمتهایش را بر تو مدام میدهد، ولی تو گناه میكنی، پس به هوش باش، چه بسا این لطفها عاقبت خوشی ندارد.
امام باقر(ع) در تأویل آیه فرمودند: چون مردم ولایت علیبن ابیطالب(ع) را ترك كردند و حال آنكه به آن امر شده بودند، فَلَمَّا نَسُوا ...، دولت آنان را در دنیا بسط دادیم، فَتَحْنا عَلَیْهِمْ ... تا #حضرت_قائم علیه السلام قیام كند.
✍ادامه دارد...
🎥علت اصلی شهادت #حضرت_زهرا (س) که قرنهاست بدان پرداخته نشده
🌹سلامعلیکم، ثواب تلاوت آیه امروز راهدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا ودرگذشتگان بالاخص #شهید_مروج_نماز حمزه اباذری
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده سنت #استدراج در قرآن کریم
۷- سوره انعام آیه ۴۴- قسمت دوم
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠فَلَمَّا نَسُوا مَا ذُكِّرُوا بِهِ فَتَحْنَا عَلَيْهِمْ أَبْوَابَ كُلِّ شَيْءٍ حَتَّىٰٓ إِذَا فَرِحُوا بِمَآ أُوتُوٓا أَخَذْنَاهُمْ بَغْتَةً فَإِذَا هُمْ مُبْلِسُونَ
🌿(آری،) هنگامی كه (اندرزها سودی نبخشید، و) آنچه را به آنها یادآوری شده بود فراموش كردند، درهای همه چیز (از نعمتها) را به روی آنها گشودیم؛ تا (كاملا) خوشحال شدند (و دل به آن بستند)؛ ناگهان آنها را گرفتیم (و سخت مجازات كردیم)؛ در این هنگام، همگی مأیوس شدند.
✅نكتهها:
پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله فرمودند: «اذا رأیت اللّه یعطی علی المعاصی فان ذلك استدراج منه»، اگر مشاهده كردی كه دنیا به كام گنهكاران است خوشحال مباش، زیرا این استدراج الهی و به تدریج هلاكت كردن اوست. و آنگاه حضرت این آیه را تلاوت فرمودند.
❇️پیامها:
۱- همیشه رفاه زندگی، علامت رحمت نیست، گاهی زمینهی عقوبت است. «نَسُوا- فَتَحْنا»
۲- مهلت دادن به مجرمان و سرگرم شدن خلافكاران، یكی از سنّتهای الهی است. فَلَمَّا نَسُوا ... فَتَحْنا
۳- قهر خداوند بعد از اتمام حجّت است. نَسُوا ما ذُكِّرُوا ... أَخَذْناهُمْ
۴- تنگناها و گشایشها به دست خداست. أَخَذْناهُمْ ... فَتَحْنا
۵- مرگ و قهر الهی، ناگهانی میآید، پس باید همیشه آماده بود. «بَغْتَةً»
۶- شادی عیّاشان، ناگهان به نالهی مأیوسانه تبدیل خواهد شد. «فَرِحُوا- مُبْلِسُونَ»
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
هدایت شده از در محضر قرآن
🌹سلامعلیکم، ثواب تلاوت آیه امروز راهدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا ودرگذشتگان بالاخص #شهید_مروج_نماز حمزه اباذری
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده سنت #استدراج در قرآن کریم
۷- سوره انعام آیه ۴۴- قسمت دوم
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠فَلَمَّا نَسُوا مَا ذُكِّرُوا بِهِ فَتَحْنَا عَلَيْهِمْ أَبْوَابَ كُلِّ شَيْءٍ حَتَّىٰٓ إِذَا فَرِحُوا بِمَآ أُوتُوٓا أَخَذْنَاهُمْ بَغْتَةً فَإِذَا هُمْ مُبْلِسُونَ
🌿(آری،) هنگامی كه (اندرزها سودی نبخشید، و) آنچه را به آنها یادآوری شده بود فراموش كردند، درهای همه چیز (از نعمتها) را به روی آنها گشودیم؛ تا (كاملا) خوشحال شدند (و دل به آن بستند)؛ ناگهان آنها را گرفتیم (و سخت مجازات كردیم)؛ در این هنگام، همگی مأیوس شدند.
✅نكتهها:
پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله فرمودند: «اذا رأیت اللّه یعطی علی المعاصی فان ذلك استدراج منه»، اگر مشاهده كردی كه دنیا به كام گنهكاران است خوشحال مباش، زیرا این استدراج الهی و به تدریج هلاكت كردن اوست. و آنگاه حضرت این آیه را تلاوت فرمودند.
❇️پیامها:
۱- همیشه رفاه زندگی، علامت رحمت نیست، گاهی زمینهی عقوبت است. «نَسُوا- فَتَحْنا»
۲- مهلت دادن به مجرمان و سرگرم شدن خلافكاران، یكی از سنّتهای الهی است. فَلَمَّا نَسُوا ... فَتَحْنا
۳- قهر خداوند بعد از اتمام حجّت است. نَسُوا ما ذُكِّرُوا ... أَخَذْناهُمْ
۴- تنگناها و گشایشها به دست خداست. أَخَذْناهُمْ ... فَتَحْنا
۵- مرگ و قهر الهی، ناگهانی میآید، پس باید همیشه آماده بود. «بَغْتَةً»
۶- شادی عیّاشان، ناگهان به نالهی مأیوسانه تبدیل خواهد شد. «فَرِحُوا- مُبْلِسُونَ»
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
🌷سلامعلیکم، ثواب تلاوت آیه امروز را هدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا و درگذشتگان بالاخص #شهید_مروج_نماز علی موسوی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده سنت #استدراج در قرآن کریم
۸- سوره توبه آیه ۸۵
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠وَلَا تُعْجِبْكَ أَمْوَالُهُمْ وَأَوْلَادُهُمْ إِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ أَنْ يُعَذِّبَهُمْ بِهَا فِي الدُّنْيَا وَتَزْهَقَ أَنْفُسُهُمْ وَهُمْ كَافِرُونَ
🌿مبادا اموال و فرزندانشان، مایه شگفتی تو گردد! (این برای آنها نعمت نیست؛ بلكه) خدا میخواهد آنها را به این وسیله در دنیا عذاب كند، و جانشان برآید در حالی كه كافرند.
✅نكتهها:
منافقان صدر اسلام، از مال، فرزند و امكانات فراوانی برخوردار بودند، ولی مسلمانان این گونه نبودند و خطر مجذوب شدن مسلمانان در كار بود كه این آیه و آیهی ۵۵ این سوره كه با اندك تفاوتی در لفظ، مشابه این آیه است، به مسلمانان هشدار میدهد.
✅پیامها:
۱- به خاطر امكانات و برخورداری دیگران، احساس حقارت نكنیم. «لا تُعْجِبْكَ»
۲- مال و فرزند، گاهی مایهی آزمایش و عذاب است، نه رفاه و خوشبختی. «یُعَذِّبَهُمْ بِها فِی الدُّنْیا»
۳- كیفر خداوند در دنیا، گاهی با همان مظاهر دنیوی است. «یُرِیدُ اللَّهُ أَنْ یُعَذِّبَهُمْ بِها فِی الدُّنْیا»
۴- مرگ، خارج شدن روح از بدن است، نه فانی شدن روح. «تَزْهَقَ أَنْفُسُهُمْ»
۵- یك عمر كفر و ناسپاسی باعث میشود انسان لحظهی مرگ، كافر از دنیا برود. «تَزْهَقَ أَنْفُسُهُمْ وَ هُمْ كافِرُونَ»
۶- ملاك ارزشها، حسنِ عاقبت و با ایمان مردن است، نه زرق و برق چند روزهی دنیوی. «تَزْهَقَ أَنْفُسُهُمْ وَ هُمْ كافِرُونَ»
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
🌷سلامعلیکم، ثواب تلاوت آیه امروز را هدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا و درگذشتگان بالاخص شهید مدافع حرم محمد جاودانی و پدر فقیدشان قاسم جاودانی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده سنت #استدراج در قرآن کریم
۹- سوره هود آیه۴۸
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠قِيلَ يَا نُوحُ اهْبِطْ بِسَلَامٍ مِنَّا وَبَرَكَاتٍ عَلَيْكَ وَعَلَىٰٓ أُمَمٍ مِمَّنْ مَعَكَ وَأُمَمٌ سَنُمَتِّعُهُمْ ثُمَّ يَمَسُّهُمْ مِنَّا عَذَابٌ أَلِيمٌ
🌿گفته شد: ای نوح! با سلام و بركاتی از سوی ما بر تو و امتهایی كه با تواند [از كشتی] فرود آی و امتهایی [از نسل همراهانت به وجود میآیند] كه به زودی آنان را [از نعمت های خود] برخوردار میكنیم، سپس آنان را از سوی ما [به سبب كفران نعمت] عذابی دردناك خواهد رسید.
✅نكتهها:
دستور «هبوط»، هم دربارهی حضرت آدم علیه السلام و هم در مورد حضرت نوح علیه السلام آمده و به دنبال آن، مردم به دو دستهی مؤمن و كافر تقسیم شدهاند.
❇️پیامها:
۱- اگر چه خداوند در مواردی موعظه میكند، هشدار میدهد و یا حتّی فرزند بیدین را در مقابل چشمان پدر غرق میسازد، امّا در جای خود، سلام و بركات خویش را نیز نثار میكند. «بِسَلامٍ مِنَّا وَ بَرَكاتٍ عَلَیْكَ»
۲- آنچه مؤمن از نعمتهای الهی دریافت میكند، سلامت و بركت است، ولی دریافت كافر از نعمتها جنبهی متاع بودن آن است، پس هر متاع و كامیابی، نعمت و بركت نیست، بلكه نعمت، آن دریافتی است كه عاقبت خوب هم داشته باشد. «بِسَلامٍ مِنَّا وَ بَرَكاتٍ»
۳- خداوند متاع دنیا را از كفّار دریغ نمیكند. «سَنُمَتِّعُهُمْ ثُمَّ یَمَسُّهُمْ»
۴- این سنّت خداوندی است كه ابتدا نعمت و مهلت میدهد، سپس به پاداش یا كیفر میرساند. «سَنُمَتِّعُهُمْ ثُمَّ یَمَسُّهُمْ»
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
🌹سلامعلیکم، ثواب تلاوت آیه امروز را هدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا و درگذشتگان بالاخص آیت الله سیدعبدالحسین دستغیب سومین شهید محراب و مرحوم کاظم خادمزاده
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده سنت #استدراج در قرآن کریم
۱۰- سوره مؤمنون آیات ۵۴-۵۶
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠فَذَرْهُمْ فِي غَمْرَتِهِمْ حَتَّىٰ حِينٍ (٥٤) أَيَحْسَبُونَ أَنَّمَا نُمِدُّهُمْ بِهِ مِنْ مَالٍ وَبَنِينَ (٥٥) نُسَارِعُ لَهُمْ فِي الْخَيْرَاتِ بَلْ لَا يَشْعُرُون
🌿آنها را در جهل و غفلتشان بگذار تا زمانی (كه مرگشان فرا رسد یا گرفتار عذاب الهی شوند). آنها گمان میكنند اموال و فرزندانی كه بعنوان كمك به آنان میدهیم. برای این است كه درهای خیرات را با شتاب به روی آنها بگشاییم!! (چنین نیست) بلكه آنها نمیفهمند (كه این وسیله امتحانشان است).
❇️پیامها:
۱- بدترین نوع گمراهی آن است كه خدا انسان را به حال خود واگذارد. «فَذَرْهُمْ»
۲- اختلاف و تفرقه، ورطهی هلاكت و مایهی قهر و غضب خدا و رسول است. فَتَقَطَّعُوا أَمْرَهُمْ ... فَذَرْهُمْ فِی غَمْرَتِهِمْ
۳- مرفّهین ثروتمند، تحلیلناروا دارند. رفاه، امكانات وفرزند پسر، سبب فریفته شدن آنان به خود واحساس محبوبیّت نزد خدا شده است. یَحْسَبُونَ ...
۴- ارزیابی تنها بر مبنای مال وفرزند، نشانهی بیشعوری است. «بَلْ لا یَشْعُرُونَ»
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹سلامعلیکم، ثواب تلاوت آیه امروز را هدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا و درگذشتگان بالاخص#شهید_مروج_نماز محمدرضا شکوری
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده سنت #استدراج در قرآن کریم
۱۱- سوره حجر آیه ۳- قسمت اول
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠ذَرْهُمْ يَأْكُلُوا وَيَتَمَتَّعُوا وَيُلْهِهِمُ الْأَمَلُ فَسَوْفَ يَعْلَمُونَ
🌿بگذار آنها بخورند، و بهره گیرند، و آرزوها آنان را غافل سازد؛ ولی بزودی خواهند فهمید.
✅نكتهها:
مسئله رهاكردن كفّار به حال خود كه از جملهی «ذَرْهُمْ» استفاده میشود، به خاطر سركشی خود آنان است، وگرنه خداوند ابتدا برای هدایت همهی انسانها، پیامبر فرستاده و كسی را به حال خود رها نكرده است. چنانكه این مطلب بارها در قرآن مطرح شده است.
انسان به آرزو زنده است و اگر روزی آرزو از انسان گرفته شود از كار و تلاش دست برمیدارد. امّا آرزویی كه در اسلام مورد انتقاد قرار گرفته است، مربوط به موارد ذیل است:
1. آرزوی طولانی، 2. آرزوی بیش از عمل، 3. آرزوی بدون عمل، 4. آرزویی كه انسان را سرگرم كند، 5، آرزوی خیر داشتن از كار و افراد بد.
✍ادامه دارد... .
🎥دلبسته ام مرا زسر خویش وا مکن
از من مرا جدا کن و از خود جدا مکن
هرگز نگویمت که بیا دست من بگیر
گویم گرفته ای زعنایت رها مکن
#چهارشنبه_های_امام_رضایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹سلامعلیکم، ثواب تلاوت آیه امروز را هدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا و درگذشتگان بالاخص#شهید_مروج_نماز غلامعلی پیچک
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده سنت #استدراج در قرآن کریم
۱۱- سوره حجر آیه ۳- قسمت دوم
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠ذَرْهُمْ يَأْكُلُوا وَيَتَمَتَّعُوا وَيُلْهِهِمُ الْأَمَلُ فَسَوْفَ يَعْلَمُونَ
🌿بگذار آنها بخورند، و بهره گیرند، و آرزوها آنان را غافل سازد؛ ولی بزودی خواهند فهمید.
✅نكتهها:
پیامبراكرم صلی الله علیه و آله فرمودند: من از دو چیز بر شما میترسم؛ یكی پیروی از هوسها كه شما را از حقّ باز دارد و دیگری آرزوهای طولانی كه شما را از آخرت غافل نماید.
🔰در دعای كمیل میخوانیم: آرزوهای طولانی، انسان را از رسیدن به خیرات محروم میكند. «و حبسنی عن نفعی بعد آمالی»
❇️پیامها:
۱- در تبلیغ و ارشاد وقت خود را صرف نااهلان نكنید. «ذَرْهُمْ»
۲- انسان، گاهی چنان در كفر غوطهور میشود كه برهان و هشدار انبیا نیز او را بیدار نمیكند «ذَرْهُمْ»
۳- مهلت الهی را نشانه لطف و رحمت او ندانیم. ذَرْهُمْ ... فَسَوْفَ یَعْلَمُونَ (گاهی پزشك به اطرافیان بیمار میگوید: مریض را رها كنید و هر چه میخواهد بخورد به او بدهید، زیرا كار از كار گذشته است)
📚برگرفته از تفسیر نور حجت الاسلام قرائتی
🎥مداحی شهر منه کربلا در شب زیارتی حضرت اباعبدلله الحسین علیه السلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹سلامعلیکم، ثواب تلاوت آیات امروز را هدیه میکنیم به ارواح طیبه شهدا و درگذشتگان بالاخص #شهید_مروج_نماز مالک ازوم چلویی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
✍️ بررسی آیات دربرگیرنده سنت #استدراج در قرآن کریم
۱۲-سورهمرسلاتآیات۴۶-۵٠-قسمت اول
•┄❁بِـسْـمِاللّٰهِالࢪَّحمنِالࢪَّحیمْ❁┄•
💠كُلُوا وَتَمَتَّعُوا قَلِيلًا إِنَّكُمْ مُجْرِمُونَ (٤٦) وَيْلٌ يَوْمَئِذٍ لِلْمُكَذِّبِينَ (٤٧) وَإِذَا قِيلَ لَهُمُ ارْكَعُوا لَا يَرْكَعُونَ (٤٨) وَيْلٌ يَوْمَئِذٍ لِلْمُكَذِّبِينَ (٤٩) فَبِأَيِّ حَدِيثٍ بَعْدَهُ يُؤْمِنُونَ
🌿(و به مجرمان بگو:) بخورید و بهره گیرید در این مدت كم (از زندگی دنیا، ولی بدانید عذاب الهی در انتظار شماست) چرا كه شما مجرمی. وای در آن روز بر تكذیبكنندگان. و هنگامی كه به آنها گفته شود ركوع كنید ركوع نمیكنند. وای در آن روز بر تكذیب کنندگان. (و اگر آنها به این قرآن ایمان نمیآورند) پس به كدام سخن بعد از آن ایمان میآورند؟
✅نكتهها:
پزشك در دو حالت به بیمار اجازه میدهد كه هر غذایی را بخورد: یكی آنجا كه بیمار درمان گشته و دیگر آنجا كه بیماری فردلاعلاج است و پزشك از بهبود او مأیوس. درقرآن نیزفرمان «كُلُوا» گاهی نشانه امیدوسلامتی است وگاهی نشانه قهرالهی،نظیر آیه «اعْمَلُوا ما شِئْتُمْ» هركاری میخواهید،بكنید
🔰بعد از فتح مكّه پیامبر اكرم(ص) ازهمسرابوسفیان پرسید:اسلام را چگونه میبینی؟گفت:اسلام خوب است مگرسه چیز آن:حجاب،اذان بلال،ركوع وسجود
پیامبر درپاسخ فرمود:امّا #حجاب بهترین پوشش است ونمازبدون ركوع وسجودنمازنیست وبلال نیزبهترین بنده است
✍ادامه دارد...
🎥با این دو صفت به #امام_زمان وصل شو