31.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❗️تعطیلی شنبه، به نفع مردم یا به نفع اقلیت سرمایه داری؟!
🔻نابودی بازارهای خرد و شکستن کمر تولید به بهانه ارتباط بیشتر با بازارهای جهانی
🔸مناظره حجت الاسلام سیدعلی موسوی (استاد دانشگاه) و علیرضا مناقبی (رییس مجمع واردکنندگان)
برای دیدن ویدیوی کامل این مناظره کلیک کنید.
.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دروغ بزرگ برای تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه چه بود؟
#ایران_آینده👇🏻
🌐https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a
❌تکذیبیه دفتر مراجع پیرامون تعطیلی شنبه
🔻به گزارش خبرگزاری مهر استفتایی از دفاتر مراجع درباره تعطیلی شنبه گرفته نشده است و حسب تذکر این دفاتر اگر شخصی مدعی استفتایی است باید متن مکتوب ممهور به مهر دفاتر را عرضه نماید.
🔻جالب اینجاست که آقای پیرهادی گفته از دفتر حضرت آیتالله «سیدمحمدعلی علوی گرگانی» به صورت کتبی درباره این موضوع استفتاء گرفته، حال آنکه این مرجع تقلید اسفندماه ۱۴۰۰ بر اثر ایست قلبی در سن ۸۲ سالگی دارفانی را وداع گفتهاند و بحث تعطیلی شنبه هم یک بحث نوین و مستحدث است و قاعدتاً خود این مرجع عالیقدر و درگذشته پاسخگوی این سؤال جدید نبوده است.
برای مشاهده متن کامل این تکذیبیه کلیک کنید.
https://www.mehrnews.com/news/6106302/%D8%AF%D9%81%D8%AA%D8%B1-%D9%85%D8%B1%D8%A7%D8%AC%D8%B9-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%A7%D8%AF%D8%B9%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%DB%8C%D8%B1%D9%87%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D9%BE%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%88%D9%86-%D8%AA%D8%B9%D8%B7%DB%8C%D9%84%DB%8C-%D8%B4%D9%86%D8%A8%D9%87-%DA%86%D9%87-%D9%85%DB%8C-%DA%AF%D9%88%DB%8C%D9%86%D8%AF
#ایران_آینده👇🏻
🌐https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a
مقدمه:
افزایش تعطیلات هفتگی از آن دست تصمیمات بنیادینی است که سهم بسزایی در بنیاد الگوی زیستِ ایرانیان خواهد داشت. سهمی که لایههای عمیقی داشته و پیامدهای مثبت و منفی آن در درازمدت رخ خواهد نمود. برخلاف تصور رایج، تصمیمگیری در رابطه با تعطیلات یک موضوع بسیار مهم و پیچیده است. بیراه نیست اگر بگوییم تصمیمگیری در رابطه با تغییر تعطیلات (میزان و روز آن)، تصمیم گیری برای یک امر دینی، تاریخی، تمدنی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی، اقتصادی، جغرافیایی ،... است. با رصد و مرور تعداد بالایی از گزارشهای رسانهای در شش ماهۀ اخیر (بیش از 100 گزارش)، متوجه می شویم، اضافهشدن روز شنبه به تعطیلات و تقلیل و فروکاستن مساله تجارت به اضافه شدن یک روز تعطیلی توسط جریانی است که بهواسطه حضور در ساختارهای رسمی و قدرت رسانهای، بیشترین پوشش رسانهای را یافته و مورد حمایت قرار گرفته است. این در حالی است که بررسی علمی و کارشناسی مساله ابعاد و زوایای مغفولی را نمایان میکند که تصمیم گیری در این خصوص را با مخاطرات جدی مواجه میکند. برخی از مهمترین نکاتی که در این بین باید مورد توجه قرار بگیرد به شرح ذیل است. (به پیوست گزارش تفصیلی تقدیم میگردد)
- سادهنمایی مسأله یا بزرگ نمایی راهحل تعطیلی شنبه در اقتصاد ایران: همانطور که آمار های تجاری ما نشان می دهد، 85 درصد تجارت خارجی ما با 10 کشور بوده و این که ارتباط تجارت خارجی ما با جهان (200 کشور) با اضافه شدن یا کم شدن یک روز کاری فلج خواهد شد، در بحث تجارت خارجی بیشتر به یک جوک شباهت دارد تا یک واقعیت خارجی؛ چرا که به علت تفاوت زمانی کشورها با یکدیگر، عملا همه کشورها امکان تعامل در ساعات مشترک اداری با بسیاری از کشورها را ندارند، اما حجم تجاری سنگینی میان آنها برقرار است. اساسا متغییرهای اصلی و مهم در اضافه یا کم شدن حجم تجارت خارجی یک کشور به موضوعات بسیار مهمی مانند اقتصاد سیاسی حاکم بر جهان، وضعیت سیاسی و ارتباطات سیاسی میان کشورها، تدارک زیرساخت های ملی و بین المللی، ... وابسته است و که متغییر اضافه یا کم شدن یک روز تعطیلی برای افزایش چند ساعت اداری مشترک، تقریبا هیچ اثر ملموسی را نمی توانند بر تجارت خارجی ما داشته باشند. درواقع در یک عملیات رسانه گسترده توسط یک صنف خاص، علل متعدد و اصلی مشکلات مذکور، به عدم همپوشانی تعطیلات، فروکاسته شده و پیچیدگیهای دیگر موضوع، و علل آن، مورد غفلت واقع شده است. ایدۀ «کاهش و یا رفع مشکلات اقتصادی، با کاهش یکروزه تعطیلات»، یک بزرگنمایی از اثرگذاری چنین اتفاقی در حل مشکل یا معضل مذکور است
- مسکوتگذاشتن امکان راهحلهای دیگر: درحال حاضر تدبیر امور در سطوح مختلف از وضعیتهای فردی تا وضعیت جهانی، در بستر ارتباطات مجازی صورت میگیرد و بسیاری از مشکلاتِ ناشی از فاصلههای زمانی و مکانی را برطرف کرده است. حتی پیشبینی ایناست که مبتنیبر هوش مصنوعی، بسیاری از مشکلات ناشی از نیاز به حضور مستقیم نیروی انسانی نیز در ارتباطات و مبادلات کاهش پیدا خواهدکرد. ورود رمزارزها به مبادلات رسمی جهانی نیز جدّیبودن مشکل پیشگفته را با سؤال جدیتری مواجه میکند. گو اینکه مبادلات مجازی بینابانکی، معاملات دیجیتال و رمزارزها، خود مانع بروز مشکل مبادلات بوده، یا پاسخی به بزرگیِ چنین مشکلی هستند. از طرف دیگر در حال حاضر 5 شنبه ها در چند استان و به ویژه در تهران به عنوان بزرگترین مرکز مبادلات مالی کشور که حجم اصلی و بالای تبادلات مالی در آن اتفاق می افتد، تعطیل بوده و اگر اثراتی این تعطیلی داشته، مر بوط به قبل است و اضافه شدن استان های دیگر به تعطیلات هفتگی، اتفاق خاص تازه ای را در مبادلات ما رقم نخواهد زد.
- بی توجهی به اختلافات زمانی میان کشورها: این مشکل به علت چرخش زمین و تغییر زمان روزانه میان کشورها، یک مشکل عمومی است.به عبارتی نظم شب و روز دو نیمکره و فاصله زمانی میان کشورها را نمیتوان با تعطیلکردن، درست کرد. وقتی چندین ساعت اختلاف زمانی میان کشورهای غیرهمسایه و دور برای تنظیم زمانهای اداری برای همه کشورها متصور است، اضافه یا کم شدن تعطیلات، اثری بر مراودات تعداد زیادی از کشورها نمی تواند داشته باشد.به عنوان مثال اختلاف زمانی 8 تا 12 ساعته میان کشور چین واتحادیه اروپا و امریکا وجود دارد و این اختلاف زمانی مانع از حجم بالای مراودات میان انها نشده است
- بی توجهی به عمق مسئله:تغییر تعطیلات،برابر با تغییر تقویم کشور و چارچوب آن است و لذا تمام حوزه های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی را دچار تغییرات عمیق و گسترده خواهد کرد.بی توجهی اعجاب آور نسبت به تضعیف قدرت و توان فرهنگی، اجتماعی و سیاسی جامعه برای کشوری مانند ما، یک مسأله بسیار حیاتی است، چراکه اساساً جامعه بدون این توان فرهنگی و اجتماعی، امکان حرکتهای ایجابی که در راستای الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت باشد را از دست خواهد داد.
بهنظر میرسد تجربه کاهش توان فرهنگی و اجتماعی جامعه ایرانی در تثبیت ساعات رسمی اداری و حذف عملی و البته تدریجی تنظیم ساعات اوقات شرعی، با قانون کاهش ساعات کاری و افزایش تعطیلات و بهشکل خاص تعطیلی روز شنبه، درحال تکرارشدن است.
- عدم برآوردهای دقیق علمی: با توجه به پایین اوردن سزح مباحث در موضوع بسیار مهم تغییر تعطیلات به مباحث کوچه بازاری در فضای رسانه ای، عموما جریان رسانه ای، هیچ برآورد دقیقی از نتایج و میزان اثرات این تصمیم بر اساس آمارهای موجود در سامانه های کشور ارائه نداده اند و فقط در حد کلیات، حجم گسترده ای از نتایج را برای این متغیر ارائه کرده اند که خطر ابتلای به تصمیمات غیرکارشناسی مبتنی بر نفع صنف خاص و نادیده گرفتن منافع ملی را افزایش میدهد.
- داشتن آثار منفی مالی برای دولت؛ الف) کاهش متوسط روزهای فعال کارمندان دولت (براوردها نشان میدهد کارمندان دولت با اضافه شدن تعطیلات جدید با احتساب تعطیلات نوروز، تعطیلات تابستانه، بین التعطیلیها و مرخصی های استحقاقی و پزشکی، بین 5 تا 6 ماه از سال را تعطیل خواهند بود) همچنین این طرح آثار منفی مالی برای واحدهای تولیدی با بالارفتن هزینه های کارفرمایی و تولید و سر ریز شدن این هزینهها بر قیمت کالاها و خدمات و بالارفتن تورم و افزایش رکود را خواهد داشت. همچنین بلاتکلیفی بخش های خصوصی و مشاغل آزاد با تعطیل شدن بخش های دولتی و اثرات اقتصادی گسترده آن در پیشرفت اقتصادی قابل پیش بینی است. همچنین با توجه به نیمهتعطیلبودن پنجشنبهها درحالحاضر و تداوم اثر آن حتی درصورت تعطیلی شنبه در واقع عملا آنچه حداقل در میان مدت با تعطیلات شنبه اتفاق خواهد افتاد، تداوم نیمه تعطیلی 5 شنبه و اضافه شدن تعطیلی شنبه خواهد بود.
جمعبندی
تصمیمگیری در رابطه با تعطیلات یک موضوع بسیار مهم و پیچیده است. علاوهبر کشف میزان اثرگذاری تعطیلات بر مراوادات اقتصادی که نقطه کانونی استدلال مدافعان تعطیلی روز شنبه است، فهم تعطیلات به فهم زمان، فهم دورههای زمانی و اثرات و نتایجی که اینها بر ابعاد مختلف زندگی آحاد جامعه دارند، مرتبط است. بیراه نیست اگر بگوییم فهم تعطیلات، فهم یک امر تاریخی، تمدنی، دینی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی، اقتصادی، جغرافیایی،... و تنظیمات آنهاست. بهطورکلی بهتر است در هر کشور، تعیین تعداد و ساماندهی تعطیلات، بر اساس منطق فرهنگی و اولویتهای نظام سیاسی آن کشور بوده، با یک آگاهی چندجانبه به این حوزه تصمیمگیری ورود پیدا کرد. باتوجه به تمام این مقدمات، اگر قرار است تغییر در فهم زمانِ تعطیلیِ هفتگی اتفاق بیفتد، لازماست که این تغییر، بیشترین هماهنگی را با فهم زمان فرهنگی داشته باشد و هرقدر از آن دور شود، جامعه از زیست فرهنگی خود دور و دچار بههمریختگی در نظام معنایی خواهد شد. ازاینرو، پیشنهاد میشود اگر قرار است به تعطیلی هفتگی اضافه شود، این اضافهشدن روز پنجشنبه باشد. تغییر فهم دورۀ زمانی هفتگی از نظم فرهنگی به نظم کاری، مبتنیبر زمان دنیایی و اقتصادیِ نظام جهانی سرمایهداری(با تعطیلی شنبهها)، ما را هرچه بیشتر در زیست روزمرۀ داخلیمان، در این نظم جهانی مستهلک خواهد کرد و امکان شکلدهی به یک نظم تمدنی جدید را از ما خواهد گرفت. البته لازم است برای مشکل مراودات جهانی و کاهش اثرات منفی آن بر اقتصاد ایران، بهدنبال تدابیر دیگری بود که تا حد امکان خسارتهای ناشی از این مشکل را کاهش دهد.
ایران آینده🇮🇷
متن گزارش توصیفی_تحلیلی در رابطه با مصوبه اخیر مجلس برای (تعطیلات آخر هفته) پژوهشکده تبلیغ و مطالعا
متن گزارش توصیفی، تحلیلی در رابطه با لایحه تعطیلات در اسفند1402
📌متن گزارش توصیفی_تحلیلی در رابطه با مصوبه اخیر مجلس برای (تعطیلات آخر هفته)
🖋هر چند افزایش تعطیلات هفتگی به دو روز، با استدلالهای فرهنگی و اجتماعی از قبیل قوام خانواده و فرصتهای همبودگی خانوادهها همراه بود، اما در تعیین روز تعطیلی استدلالهای ارائهشده صرفاً استدلالهایی اقتصادی بوده، ابعاد فرهنگی، اجتماعی، سیاسی مغفول ماند.
با رصد و مرور تعداد بالایی از گزارشهای رسانهای در چهارماهۀ اخیر (بیش از 100 گزارش)، متوجه می شویم، اضافهشدن روز شنبه به تعطیلات، توسط جریانی است که بهواسطه حضور در ساختارهای رسمی و قدرت رسانهای، بیشترین پوشش رسانهای را یافته و مورد حمایت قرار گرفته است. در مقابل، درباره تعطیلی روز پنجشنبه مطالب چندانی طرح نشده است. با توجه به اهمیت بُعد زمان در زیست و سبک زندگی متأسفانه این زاویه بررسی، مورد غفلتی عجیب قرار گرفته است.
🔸بهصورت کلی محل نزاع و گفتوگوها را میتوان در دو سطح بیان کرد:
🔴فایل گزارش در لینک زیر 🔽
https://eitaa.com/Iran_of_the_future/1466
#نشستهایایرانآینده
#ایران_آینده👇🏻
🌐https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a
ایران آینده🇮🇷
❓شنبه یا پنجشنبه 💡 تاملی بر فهم زمان در حکمرانی فرهنگی ┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄ 🔍 بررسی پیامدهای لایحه تعط
❓شنبه یا پنجشنبه
💡 تاملی بر فهم زمان در حکمرانی فرهنگی
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
🔍 بررسی پیامدهای لایحه تعطیلات آخر هفته
🔸 نشست حضوری
🗓 شنبه ۱۹ اسفند ۱۴۰۲
فایلهای صوتی نشست در تاریخ مذکور موجود است.
هدایت شده از ایران آینده🇮🇷
🎙فایل صوتی نشست:
❓شنبه یا پنجشنبه
💡 تاملی بر فهم زمان در حکمرانی فرهنگی
┄┄┅••=✧؛❁؛✧=••┅┄┄
🔍 بررسی پیامدهای لایحه تعطیلات آخر هفته
🎙ارائه اول: دکتر علی مومن آرانی
جامعه شناس
🎙ارائه دوم: دکتر مهدی سلطانی
عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم (علیه السلام)
🎙ارائه سوم: خانم معصومه اسماعیلی
مدیر گروه فلسفه و کلام دانشکده هدی
🎙ارائه چهارم: حجت الاسلام علی محمدی
مدیر اندیشکده معنا
🎙ارائه پنجم: حجت الاسلام حسین مهدیزاده
مسئول میز نظریه اجتماعی فرهنگستان علوم اسلامی
🎙ارائه ششم: دکتر علیرضا شفاه
عضوشورای علمی موسسه علم و سیاست اشراق
🎙ارائه هفتم: خانم دکتر معصومه سادات سالک
پژوهشگر مرکز پژوهشهای اسلامی معصومیه
🎙ارائه هشتم: دکتر علی سعیدی
عضو هیئت علمی گروه اقتصاد اسلامی دانشگاه قم
🎙ارائه نهم: حجت الاسلام سید علی موسوی
مدیر پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم(علیه السلام)
#نشستهایایرانآینده
#کانال_ایران_آینده👇🏻
🌐https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a
هدایت شده از ایران آینده🇮🇷
🔖گزارش تحلیلی
📍دستاوردهای تعطیلی شنبه از افسانه تا واقعیت
🔹پاسخ به 30 پرسش افکار عمومی در رابطه با تعطیلات کشور🔽🔽🔽
https://eitaa.com/Iran_of_the_future/1490
#ایران_آینده👇🏻
🌐https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a
هدایت شده از ایران آینده🇮🇷
دستاوردهای+تعطیلی+شنبه+ویرایش+شده.pdf
564.5K
دستاوردهای تعطیلی شنبه واقعیت یا افسانه
#ایران_آینده👇🏻
🌐https://eitaa.com/joinchat/4069130343Cba3978c77a
May 11