روایت اول:
بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار علیهم السلام ج ۱۰۱، ص ۹۵
امام صادق (علیه السلام)
عَنِ اَلصَّادِقِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: دَعْ اِبْنَكَ يَلْعَبْ سَبْعَ سِنِينَ وَ يُؤَدَّبْ سَبْعاً وَ اِلْزَمْهُ نَفْسَكَ سَبْعَ سِنِينَ فَإِنْ أَفْلَحَ وَ إِلاَّ فَإِنَّهُ مَنْ لاَ خَيْرَ فِيهِ .
فرزندت را رها کن هفت سال بازی کند و هفت سال به او ادب بیاموز و هفت سال همراه خود کن، اگر رستگار شد (که خدا را شکر) وگرنه خیری در او نیست.
https://eitaa.com/IslamicDiaries
روایت دوم:
مکارم الأخلاق ج ۱، ص ۲۲۲
پيامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)
وَ قَالَ اَلنَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : اَلْوَلَدُ سَيِّدٌ سَبْعَ سِنِينَ وَ عَبْدٌ سَبْعَ سِنِينَ وَ وَزِيرٌ سَبْعَ سِنِينَ فَإِنْ رَضِيتَ أَخْلاَقَهُ لِإِحْدَى وَ عِشْرِينَ وَ إِلاَّ فَاضْرِبْ عَلَى جَنْبِهِ فَقَدْ أَعْذَرْتَ إِلَى اَللَّهِ تَعَالَى.
رسول اعظم (ص): فرزند ۷ سال سرور است و ۷ سال عبد است (و فرمانبردار) و ۷ سال وزیر (مشاور) است.
اگر از اخلاقش در ۲۱ سالگی راضی بودی (که خدا را شکر) وگرنه بر پهلویش بزن و تو نزد خداوند معذوری!
https://eitaa.com/IslamicDiaries
شاید بارها این دو روایت را شنیده اید ولی قدری تامل کنید:
وظیفه پدر یا والدین در برخورد با فرزند در ادوار رشدش در این دو روایت بیان شده:
اول: دوره ۱ تا ۷ سال دوره آزادی کامل و ریاست بچه هاست
دوم: دوره ۷ تا ۱۴ سال دوره تربیت دینی و ادب آموزی ست، (در روایات دیگر تاکید شده که فرزندانتان را از ۷ سالگی به نماز خواندن عادت دهید همچنین تمرین به روزه گرفتن در این دوره زمانی تاکید شده)
سوم: دوره ۱۴ تا ۲۱ سال (دوره نوجوانی و اوایل جوانی) این دوره حساس باید فرزند را ملازم و همراه خود نمود که در روایت دوم می فرماید به عنوان مشاور از او استفاده کنید.
شاید کمی سختگیرانه به نظر برسد ولی دقت کنید که می فرماید شما، فرزند را با خود همراه و ملازم کنید یعنی او در برنامه های شما شرکت کند و در امور زندگی مشورت دهد و… نه اینکه او شما را با خود همراه کند!
به عبارتی پدر و مادر باید در مقابل فرزند کنشگر فعال باشند نه منفعل.
( به نظر می رسد الگوی تربیتی امروز که روانشناسان پیشنهاد می دهند همراهی والدین با فرزند است که برعکس این روایت است که نتایج آن را در جامعه میبینیم)
https://eitaa.com/IslamicDiaries
هدایت شده از قم | بلد امین
♦️تذکر جدی مرکز مدیریت حوزه های علمیه کشور به شهرداری و شورای شهر، راه و شهرسازی، و نظام مهندسی در زمینه سیما و منظر شهر قم و رعایت الگوی اسلامی ایرانی در معماری و شهرسازی شهر
☑️ با بَلَد امین رسانه اخبار تمدنی از قم با خبر شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/2907373602Cdee2e90031
26.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴کلیپ زیبای ایراندخت
https://eitaa.com/IslamicDiaries
🔺شعار مهار تورم پس کجا رفت؟
🔸فقط در یک اقدام شجاعانه دولت، قیمت مواد اولیه قریب به 5000 قلم کالا
31.7 درصد افزایش یافت!!!
🔸آفرین به دولت مردمی که مردم زیر چرخ تصمیم های غلطش له میشوند.
🔸مگر شعار و هدف دولت عدالت و توزیع عادلانه منابع نبود، با این شوکهای تورمی دستیابی به عدالت شوخی بیش نیست!
🔻عملکرد این دولت که امیدها به آن بسته شده بود یادآور این روایت امام صادق(ع) است که فرمود:
اَلْعَامِلُ عَلَى غَيْرِ بَصِيرَةٍ كَالسَّائِرِ عَلَى غَيْرِ اَلطَّرِيقِ لاَ يَزِيدُهُ سُرْعَةُ اَلسَّيْرِ إِلاَّ بُعْداً
کسی که بدون بصیرت عمل کند مثل کسی است که در مسیر اشتباه حرکت میکند، هرچه سرعتش بیشتر شود از مقصد دورتر می شود!
https://eitaa.com/IslamicDiaries
6.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ماجرای پیدایش بینالحرمین😢
صدام خانه عشاق حسین را ویران کرد اما برخلاف خواست او بینالحرمین پا گرفت..
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
وزارت اقتصاد: با افزایش نرخ ارز پتروشیمیها، جلوی انتقال رانت به دلالان را گرفتیم.
خوب، می توانستید با محدود کردن فروش به تولیدکنندگان واقعی و نظارت بر روند تولید در صنایع پایین دست، این رانت! که در واقع مزیت کشور است را در شبکه گستردهتری از تولید به گردش در بیاورید.
فقط صنایع بالادست تولید هستند؟
https://eitaa.com/DrRezaGholami
قدر پژوه 121ـ 2:
اربعین حسینی؛ باطل کننده سحر نئومشرکان و نئولیبرالیستها
دو قرارگاه رسالت و شرک در طول تاریخ مقابل یکدیگر صف آرایی کردند. در حالی که ابزار هدایت گروه اول کتاب آسمانی و معجزه الهی بود مترفین از سحر و جادو و فریب در قرارگاه خود بیشترین بهره را میبردند. پس از رنسانس در غرب و به ویژه از قرنهای شانزدهم و هفدهم به بعد سحرهی فراعنه، چهره علمی به شرک و بت پرستی دادند. مترفین و فراعنه بر گُردِه ساحران سوار و به عنوان مدیریت دانش، کل کفر مقابل کل ایمان ایستاد و شرک را در قالب دین «انسانیت» به جای توحید در قالب دین «الوهیت» نشاند. هیوم توحید را دین تعصب و شرک را دین تساهل نامید و شرک را به دلیل پذیرش باورهای دیگران، بر توحید که ابتدا با کلمه «لااله» نفی خدایان دیگر میکند، ترحیج داد. او با بیان به ظاهر علمی شرک را منشأ تحرک و شکوفایی و شجاعت و به دلیل امکان رقابت انسان با خدایان، کارآمدتر از توحید معرفی کرد. از نظر نئومشرکان و نئولیبرالیستها توحید و اعتقاد به خدای یکتا منشأ ضعف و خواری و رهبانیت شناخته شد.
اربعین، یعنی غلبه توحید ناب بر شرک؛ یعنی همه عزت در توحید است و بس؛ اربعین، یعنی میشود انسانهایی در سطح جمعیت یک کشور در طول سال کار کنند و همه تلاششان این باشد که در مدت کوتاه همه را فدای احیا و جهانی سازی فرهنگ عاشورا کنند و سعادت را برای خود و دیگران طلب کنند. اربعین نشان داد نه تنها توحید منشأ ضعف و خواری و رهبانیت نیست، که اوج عزت و سربلندی است. نشان داد نه تنها توحید منشأ ناکارآمدی نیست که منشأ فرهنگ و حرکت جهادی و در اوج کارآیی است.
اربعین، در مقابل رمالانی که به بهانه هدایت کشورها به سمت پیشرفت گرداگرد نظریه توسعه غربی گردآمده بودند ایستاد و بطلان همه بافتههای نظریه توسعه غربی را به اثبات میرساند و نظریه مقاومت را به جای وابستگی نشاند. اربعین، یعنی جایگزینی نظریه صبر و مقاومت به جای نظریه وابستگی توسعه؛ یعنی غلبه استراتژی خودسازی، به معنای تربیت توحیدی و انسان متصل به قدرت لایزال الهی و در اوج ایثار و فداکاری به جای «انسان خود خواه و برای خود خواه»؛
🖋دکتر سید محمدکاظم رجایی
هدایت شده از سخنان مقام معظم رهبری(روشنگری)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 جزئیاتی از پلمب ۱۲ کانون آموزش بهائیت در بابل
🔹سخنگوی قوه قضاییه: در این اماکن سند ۲۰۳۰ هم اجرا میشد. ۲ نفر از سرشناسان فرقۀ بهائیت دستگیر شدند.
@Mehshkan
🔺حق با که بود؛ دنیای اقتصاد یا خبرگزاری فارس؟
🔹۴ تیرماه سال ۱۴۰۱ دو رسانه «دنیای اقتصاد» و «خبرگزاری فارس» با تیتری تقریبا مشابه به بررسی و تحلیل چرایی خروج ونزوئلا از ابرتورم و رشد اقتصادی این کشور پرداختند.
🔹اقتصاد ونزوئلا به عنوان بزرگترین دارنده منابع هیدروکربوری دنیا به توسعه صنعت نفت این کشور وابسته است. دنیای اقتصاد مدعی بود که تنشزدایی با آمریکا و ارسال چند محموله نفت به ایالاتمتحده برای تسویه بدهی قبلی منجر به خروج ونزوئلا از بحران شده است.
🔹خبرگزاری فارس نیز با استناد به صدور خدمات فنی و مهندسی ایران برای بازسازی صنعت نفت ونزوئلا و صادرات میعانات گازی برای افزایش تولید نفت، دلیل رشد اقتصادی ونزوئلا را همکاری نفتی با ایران دانست.
🔹حال اویل پرایس در گزارشی روایت خبرگزاری فارس را تایید کرد و با اشاره به همکاریهای متعدد ایران و ونزوئلا، آن را عامل شکست تحریم آمریکا دانست.
@khate_energy - Link