فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مکانیزم ماشه چیست؟
معاون راهبردی آقای پزشکیان با امضای برجام چه بلایی سر این ملت آورد!!!
گفتار ۵ روشهای جنگ شناختی
جنگ شناختی به واسطه روشهای خاص آن است که تأثیر می گذارد و به گونه ای برنامه ریزی و اجرا میشود که برای مخاطبان جذاب باشد جنگ شناختی به روشهای گوناگونی انجام میشود که به برخی از آنها می توان اشاره کرد.
(۱) ارائه تحلیل هایی به ظاهر علمی آن هم توسط مؤسسات بزرگ و مشهور جهانی و نیز با قلم نویسندگان مشهور جهانی و انتشار گسترده آنها در رسانه ها که میتواند خواننده را مرغوب ساخته و احتمال کذب تحلیل را از ذهن مخاطب می زداید.
(۲) پوشش هم زمان و هماهنگ رسانه های مشهور جهانی به گونه ای که نوعی اجماع نسبت به صحت و درستی تحلیل را القا میکند برای باورپذیری آن نقش بسیار زیادی دارد.
هجمه رسانه ای و بمباران خبری و تحلیلی
(۳) القای نوعی تصویر و روایتگری واحد از طریق شبکه های اجتماعی و شبکه های ارتباطی که وضعیت کشور را سیاه و غیر قابل اصلاح و انعطاف ناپذیر جلوه می دهد.
(۴) استفاده از نفوذ روشنفکران داخلی و عناصر همسو برای کمک به باورپذیری تصویر
و تحلیل غیر واقعی از اوضاع کشور که شرایط را به سمت و خامت سوق می دهد.
بخش قابل توجهی از آسیبهایی که این روزها بر اقتصاد و بازار ایران وارد می شود. ما به ازای چندانی در حوزه عینیت و عمل نداشته و بیشتر از جنس «ذهنی» است. این چنین است که میتوان گفت با نوعی جنگ شناختی پیچیده مواجهیم.
دشمن در جنگ ،شناختی سه اصلی را آماج هدف قرار می دهد:
۱- ایده اصلی نظام اسلام ناب محمدی (ص) یعنی «مکتب اهلبیت» و «ولایت مطلقه فقیه» که هسته اصلی و مرکزی گفتمان انقلاب اسلامی به شمار می رود.
۲- ساختار نظام مجموعه نهادها قوای سه گانه و دستگاههای برآمده از ایده اصلی که مجموعه اصلی ساختار حاکمیت اسلامی حکومت را شکل داده است.
۳- «کار کرد نظام اسلامی» نتایج حاصله از عملکرد اجزای ساختار نظام که در واقع نشان دهنده خروجی ساختار بوده و کارآمدی یا ناکارآمدی آن را نشان میدهد.
در نهایت هدف از این تهاجم مشروعیت زدایی اعتبار زدایی اعتماد زدایی قداست زدایی، ناامید سازی و ناکارآمد نمایی است که در نهایت دشمن امیدوار است سبب رویگردانی اجتماعی و از بین رفتن سرمایه اجتماعی نظام شود.
آسیب های جنگ شناختی
#سخنرانی_آماده
(۱) تغییر اعتقادات و باورهای جامعه هدف در جنگ شناختی
(Cognitive warfare)
اعتقادات، نگرش ها، باورها و ارزشهای اساسی نخبگان و عامه مردم مورد هدف قرار میگیرد به عبارت دقیق تر، جامعه مخاطب به ویژه نخبگان و روشنفکران دائماً در معرض جنگ شناختی دشمن هستند و به نوعی ماهرانه و شاید نامحسوس مدیریت ادراک میشوند. این نوع تهاجم ترکیبی از طرح ریزی عملیات امنیتی پوشش و فریب و عملیات روانی است و به تغییر و دستکاری شناخت جامعه نسبت به نظام سیاسی منجر میشود و موجبات تردید و تشکیک در افکار عمومی را فراهم می سازند.
(۲) از بین بردن سرمایه های اجتماعی و معنوی نظام
از بین بردن سرمایه ای که سالها با نظام همراه و همدل بوده اند. یکی از ویژگی های این جنگ است؛ برای این منظور دشمن با مستند سازیهای پیچیده و حیله های رسانه ای زیر ساخت های فکری و مذهبی نظام را زیر سؤال برده و اعتقادات گذشته مخاطبان را با تردید روبه رو میکند در جنگ شناختی چون ارزیابی مخاطب از وضع موجود را تحت تأثیر قرار می دهد بنابراین بخشی از جامعه را نسبت به نظام و انقلاب و مبانی راهبردی آن دچار تردید میسازد و او را به چالش وادار میسازد بر این اساس، برخی از کسانی که همواره
پشتیبان نظام اسلامی بوده اند تغییر هویت داده و رودرروی نظام به تقابل وادار می شوند. آنان بدین وسیله حتی سبب قریب شمار دیگری خواهند شد و همچنین موجب ریزش برخی دیگر که به آنان اطمینان داشته اند خواهند شد.
(۳) تغییر رفتار جامعه هدف
پیروزی در جنگ شناختی سبب میشود دشمن در کوتاه مدت توانایی اثرگذاری بر رفتارهای جامعه را به دست آورد و رفتارهای آنان را در امور سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و حتی دیپلماتیک به سمت مورد نظر خود سوق دهد. دست کاری در نوع تحلیل و ارزیابی و برآورد فرد از نظامات فکری و رفتاری جمهوری اسلامی سبب می شود که به سرعت رفتارش تغییر کند. رفتار حمایت آمیز جای خود را به رفتار غیر حمایت آمیز می دهد.
(۴) تغییر محاسبات مسئولان نظام اسلامی
تغییر محاسبات مسئولان کشور یکی از کار ویژه های اصلی جنگ ادراکی و شناختی دشمن است که در آن باور به اسلام باور به کارآمدی نظام اسلامی و باور به امکان تداوم نظام اسلامی هدف قرار می گیرد و حتی با روشهای پیچیده در صدد بر می آید دوستان انقلاب را نسبت به آینده ناامید و مأیوس کند!
(۵) تخریب منابع معتبر ادراکی جامعه هدف
حمله به منبع ادراک به کمک اسلحه بسیار تأثیرگذاری چون اطلاعات، اساس جنگ شناختی را تشکیل میدهد و راهکار مقابله با آن نیز دفاع از منبع ادراک با کمک اسلحه متناسب اطلاعات است؛ در چنین وضعیتی سانسور و سکوت نمی ا تواند به حل مسائل و مشکلات کمک کند؛ بلکه اصل متقاعد سازی و اقناع مخاطبان باید در دستور کار قرار گیرد.
(۶) فریب
راهبردی در جنگ شناختی آن چنان مخاطب دچار فریب می گردد که گاهی خودشان باور ندارند که فریب خورده اند؛ مانند ماهی که در اقیانوس درون تور ماهیگیری بزرگی به دام افتاده و از هر طرف محصور شده است و تا خارج شدن از دریا مدیریت خواهد شد اما خودش ایناسارت را درک نمیکند و احساس روشنی نسبت به آن ندارد تا زمانی که از آب بیرون انداخته شود و در بیرون آب بمیرد.
استفاده از ظرفیت و بستر جنگ نرم و عملیات روانی جنگ شناختی در بستر جنگ نرم شکل میگیرد و از همه ظرفیت ها، شیوه ها، ابزارها و راهبردهای جنگ نرم و عملیات روانی استفاده میکند.
(۸) جابجایی اولویت ها
براثر جنگ شناختی اولویتهای سیاسی و اجتماعی و اقتصادی افراد تغییر میکند. آنان برخلاف گذشته به اولویتهای تازه ای روی می آورند در تغییر اولویتها اختیارش دست خودش نیست چشم انداز فکری و رفتاری اش در این صورت مبهم و نامشخص نیست.
(۹) شبهه افکنی و ایجاد تردید
شبهه افکنی و ایجاد تردید در باورها مقدسات الگوهای رفتاری و گروه های مرجع دینی و انقلابی در دستور کار دشمن است. آنها وقتی اذهان مخاطب را دچار تردید کردند هرچیزی را میتوانند به جای آن القا نمایند و در ذهن مخاطب جایگزین کنند.
✅ روش مقابله با جنگ شناختی دشمن
۱. عمق بخشی و فرهنگسازی ارزشهای اسلامی
۲. پرهیزگاری و دوری از گناه و فساد
۳. جهاد تبیین
۴. مقاومت و مداومت
۵. به چالش کشیدن عقاید و باورهای دشمن
۶. تقویت روحیه و انگیزه ظلم ستیزی و استکبار ستیزی
۷. تقویت و عمق بخشی بینش و بصیرت سیاسی
۸. تقویت روحیه و باور و رفتار ولایت مدار
۹. بدبینی و بی اعتمادی به دشمن
۱۰. مقابله به مثل در مقابل جنگ شناختی دشمن: تغییر رویکرد از انفعال به حمله
۱۱. دشمن شناسی و دشمن ستیزی
۱۲. استفاده از پاشنه آشیل و نقاط ضعف و آسیبهای دشمن و برجسته ساختن و حمله به دشمن: ایجاد اختلاف بین دشمن
۱۳. جذب حداکثری و دفع حداقلی
۱۴. تهدید کردن دشمن و هشدار دادن به آن ایجاد در دشمن
۱۵. اتحاد اسلامی و تقویت رویکرد تقریب مذاهب اسلامی
۱۶. وحدت و همبستگی ملی
۱۷. صداقت و همدلی مردم و مسئولان
۱۸. آموزش سواد رسانه
۱۹. گسترش روحیه تفکر و انگیزه خودباوری
۲۰. خودکفایی و خود اتکایی
۲۱. افزایش کارآمدی نظام اسلامی
۲۲. امر به معروف و نهی از منکر و نظارت همگانی بر همه مسئولین
۲۳. فتح قلههای علمی
۲۴. فعال سازی مساجد و نهادسازی فرهنگی و علمی
۲۵. شبکه سازی مردمی به نخبه پروری
۲۶. شبهه شناسی و پاسخگویی به هنگام و اقناعی به شبهات
۲۷. تقویت باور مردم و نخبگان به امامت و ولایت فقیه
۲۸. گسترش شبکه فعالین جهاد تبیین به همه اقشار جامعه و تکثیر مبلغین با الگو سازی و تکثیر محتوا
۲۹. حضور در جمع دانش آموزان و دانشجویان و ارتباط صمیمی به ویژه اردوها و گسترش پاسخ های غیرمستقیم
۳۰. تولید محتوای هنری: تئاتر، فیلم کوتاه، کلیپ طنز برای پاسخ به شبهات و نقد دشمن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اردوغان رو شهید رئیسی خوب شناخت؛
تجهیز تروریستها و حمله به حلب بعد از آتشبس در لبنان
11.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اعتراف ناخواسته مدیر رادیو اسرائیل به مدیریت گروههای تروریستی در سوریه توسط رژیم صهیونیستی
منشه امیر:
⭕️ این همان نظم جدید خاورمیانه است که نتانیاهو صحبتش را کرده بود؛ حزبالله باید نابود شود، به همین دلیل به بشار اسد هشدار دادند؛ داعش و دیگر گروههای [تروریستی] مثل آن ثابت کردند که هیچ خطری برای اسرائیل ندارند؛ باید به هر شیوهای متوسل شد تا از رسیدن تسلیحات به حزبالله جلوگیری شود.
هدایت شده از " من انقلابیام "
خطای تحلیلی جبهه انقلاب در فهم مسائل جنگ لبنان و غزه.MP3
60.22M
💠خطای تحلیلی جبهه انقلاب در فهم مسائل جنگ لبنان و غزه
#شیخ_قمی
1403/09/07 چهارشنبه شب
در جمع طلاب مدرسه عالی شهید مطهری ره
ـ ـ ـ ـ ــــــــــ✾ــــــــــ ـ ـ ـ ـ
✍️ من انقلابیام
💠 @manenqelabiam
هدایت شده از راداردارانقلاب📡M.P
خطای تحلیلی جبهه انقلاب در فهم مسائل جنگ لبنان و غزه.MP3
60.22M
🔰 خطای تحلیلی جبهه انقلاب در فهم مسائل جنگ لبنان و غزه
🎙#شیخ_قمی
🇮🇷 ؛ رادار📡 انقلاب ؛SMP
🌐 @raadar_enghelab
#صلی_الله_علی_یاسین
هدایت شده از 🇮🇷تحلیلگران سیاسی
شیخ قمی.m4a
10.24M
⚜️خطای تحلیلی جبهه انقلاب در فهم مسائل جنگ لبنان و غزه
🗓️۷آذر۱۴۰۳
#شیخ_قمی
🆔 @tahlilgarane_siasi
کانال تحلیلگران سیاسی