🔷ابن عربی:سهروردی در مرتبه تخیّل بود🔷
📜از شیخ سالمند -شهاب الدین سهروردی برادر زاده ابونجیب-برایم نقل شده که قائل به جمع بین شهود و کلام بود، مقام و ذوقش را در آن هنگام دانستم،اما ندانستم بعد از آن از آن مقام ترقی کرد یا نه، و دانستم که او در مرتبه تخیّل است!*
📜از سعدالدین حمویی علیه الرحمه پرسیدند که ابن عربی را چون یافتی؟فرمود: بحر موّاجی بود که او را نهایت نبود.گفتند ابوحفض سهروردی را چگونه یافتی؟فرمود نوری که از متابعت پیامبر صلیالله علیه و آله در سر سهروردی بود چیزی دیگر بود**
📘*فتوحات مکیه،باب۵۵۰:حال قطبی که منزلش"فلما تجلی ربه للجبل..." است
📘**نفحات الانس،ص۴۷۴
❗️منظور از سهروردی در دو مطلب فوق،ابوحفض عمر سهروردی است نه شیخ اشراق و نه شیخ ابوالنجیب سهروردی.
@JAMEOLASRAR110
🔷منظور از شیخ الغیب نزد اهل تصوف🔷
📜بدان که آدمی باشد که هر چه در عالم واقع شود قبل از وقوع آن چیز، وی را به خواب بیند و آدمی باشد که در بیداری هم بیند.در بیداری به واسطه باشد و بی واسطه باشد.به واسطه چنان باشد که صورت در خارج مصوّر شود و با وی از احوال گذشته و آینده حکایت کند و او را به تجربه معلوم شده باشد که هر چیز که این صورت می گوید، راست می گوید.این صورت را انبیا مَلَک می گویند و اهل تصوّف شیخ الغیب می خوانند.بی واسطه چنان باشد که در دل نقش آن حال پیدا آید.
📘بیان التنزیل،شیخ عزیز الدین نسفی قدّس سرّه،اصل ششم،ص۲۲۹
@JAMEOLASRAR110
جٰامِعُ الْأَسْرار
📝در ماه ربیع الاول سال هشتصد هجرت نبوی در زبید بودم که همه رسولان و انبیاء و اولیاء و ملائکه عالین و
🔷تعبیرات شیخ عبدالکریم جیلی در مورد مولی الکونین علی بن ابیطالب علیه الصلاه و السلام🔷
📜ولیّ اعظم و دامادی که هم برادر و هم پسر عمّ است، قطب دایره تحقیق و فلک درجات آسمان قرب و تصدیق، آن که متصف به اوصاف بلند و سنیّ، متخلق به اخلاق والا و علیّ است، پیشوای پیشوایان صوفیه، استاد مرشدان و راهنمایان طالب-امیرالمومنین ابوالحسن علی بن ابی طالب..
📘تجلی کمالات الهیه در صفات محمّدیّه،خطبه مولف،ص۷
❗️جستجویی در کانال بفرمایید مطالب بسیار نابی از شیخ عبدالکریم جیلی قدس سره می یابید.
@JAMEOLASRAR110
جٰامِعُ الْأَسْرار
📜علی [علیه السلام]همان مقصود و معنا و حقیقت و دربردارنده همه حقایق است و او [علی علیه السلام] پدر او
🔷خلع بدن شیخ سعدالدین حمویی🔷
📜وقتی روح مرا عروجی واقع شده و از قالب منسلخ گشت،سیزده روز چنان بماند، آن گاه به قالب آمد و قالب در این سیزده روز چون مرده ای افتاده بود و هیچ حرکت نمی کرد و چون روح به قالب برخاست، خبر نداشت که چند روز افتاده است. دیگران که حاضر بودند گفتند که سیزده روز است تا قالب تو چنین افتاده است.
👤شیخ سعدالدین حمویی قدّس الله سرّه العزیز
📘نفحات الانس،ص۴۲۹
به روایتی دیگر👇
📜شیخ ما[سعدالدین حمویی] می فرمود که روح من سیزده روز در آسمانها بماند، آن گاه به قالب آمد و قالب در این سیزده روز همچون مرده افتاده بود و هیچ خبر نداشت و دیگران که حاضر بودند، گفتند که سیزده روز است که قالب تو چنین افتاده است.
📘الانسان الکامل،عزیز الدین نسفی،ص۱۰۹
@JAMEOLASRAR110
📜ای درویش! یکی سالک آن است که هر روز چیزی از آن چه دانسته است فراموش کند.در یک طریق وظیفه آن است که هر روز چیزی از کاغذ سپید، سیاه کند و در یک طریق وِرد آن است که هر روز چیزی از دل سیاه، سپید گرداند...
ای درویش طریق یکی بیش نیست و اگر طریق دو است، طریق مجاهده و اذکار بسلامت تر و نزدیک تر است.
📘الانسان الکامل،فصلِ پنجم،ص۱۴۳،عزیز الدین نسفی قدس سره
@JAMEOLASRAR110
📜[بر تو باد که] پیوسته در خورش و پوشش و سفر و حضر و صحبت و عزلت و حرکات و سکنات و بدل و اثبات اقتدا به خاتم النبیین-علیه السلام- و وصی او علی-سلام الله و حبیبه علیه-کنی.
📘مصنفات سمنانی،بیان الاحسان لاهل العرفان،الفصل الرابع،ص۲۴۶
👤شیخ علاالدوله سمنانی قدس سره
@JAMEOLASRAR110
📜رسول خداصلی الله علیه و آله را در سال ۵۹۰ در شهر تلمسان در خواب زیارت کردم-در ضمن شنیده بودم کسی در مورد شیخ ابومدین بدگویی کرده در حالی که شیخ ابومدین از بزرگان عرفا است و من بدو معتقدم لذا این شخص را ناخوش داشتم به سبب دشمنی اش با ابومدین-رسول خدا فرمود:برای چه فلانی را ناخوش داری، عرض کردم: به واسطه دشمنیش با ابومدین، فرمود:آیا خدا و مرا دوست ندارد، عرض کردم:چرا،خدا و شما را دوست دارد، فرمود:پس چرا او را به سبب دشمنی اش با ابومدین دشمن می داری و برای دوست داشتنش مر خدای و رسول خدای را دوستش نمی داری؟گفتم: من تا کنون در غفلت و لغزش بودم و اکنون توبه می کنم.
📘فتوحات مکیه،باب۵۶۰:وصایای حکمی،بند۴۸۰
@JAMEOLASRAR110
📜روزی مرحوم والد(علامه طهرانی) به یکی از شاگردان خود فرمودند:«شخصی که در مکاشفه به تو دستور میدهد که بعضی از امور را انجام دهی و تو از من پنهان کرده ای ،او شیطان است و در صدد اغواء تو برآمده و تو نباید به او اعتنا کنی» ولی آن فرد به تذکر ایشان توجهی ننمود و در ظلالت، عمر خود را بپایان رساند.
📘سر الفتوح ناظر بر پرواز روح،تعلیقه ص۳۸
@JAMEOLASRAR110
جٰامِعُ الْأَسْرار
📝در آن زمان که آینه دل سالک از کدورات پاک شود صورت ائمه هدی را به نورانیت در آینهٔ دل خود مشاهده می
📜هنگامی که بنده این صورت[حضرت رسول ص]را در قلبش حاضر دارد،و پیوسته ملاحظه گر آن باشد برایش سعادت کبری حاصل می شود و بین او و بین پیامبر صلی الله علیه و آله راه استمداد و یاری گرفتن-بدون واسطه- گشوده می شود و چون صافی و پاک گردد و از خواطر نفسی و عقلی و غیر آن دو رهایی یابد، بالا رفته و ناگهان صورت محمدی از عالم ارواح به سویش می آید و برایش آن گونه که بوده و به همان صورتی که مناجات می کرده، ظاهر می شود و با او سخن می گوید و از رسول خدا ص همان گونه که اصحابش می گرفتند می گیرد.اگر این بنده از اهل توحید خاصی باشد، بعد از آن کمالات معنوی او را مشاهده می کند؛ و پیوسته چنین است تا او را در ملکوت اعلا و سپس در افق مبین و بعد از آن در افق اعلا مشاهده اش می کند.
📘تجلی کمالات الهیه در صفات محمدیه،باب سوم:اتصاف محمد به اسما و صفات الهیه،بخش اول،ص۱۵۸-۱۵۷
👤شیخ عبدالکریم جیلی قدّس سرّه
@JAMEOLASRAR110
جٰامِعُ الْأَسْرار
📝بینایی عالم آخرت و عالم ملکوت، جمله بر تمثل است.بنای وجود آخرت بر تمثّل است، و تمثّل شناختن نه اندک
📜آن عالم برزخی که انسان بعد از مرگ در آن می رود، همان عالم مثالی است که انسان هنگام خواب در آن می رود...ما این را از راه کشف و معاینه، تحقیقا دریافته ایم.
📘تجلّی کمالات الهیه در صفات محمّدیّه،باب چهارم،ص۲۱۹
👤شیخ عبدالکریم جیلی قدّس سرّه
📜ابتکارات فلسفی فراوانی که در معاد شناسی از صدرالمتالهین به یادگار مانده است بی ارتباط با آشنائی وی با معارف اهل معنا نیست.بطوری که در موارد حساس نه تنها مطلب وی مطابق گفته عرفا است بلکه الفاظ و تعابیر نیز عین تعابیر آنان است.
📘رحیق مختوم:شرح حکمت متعالیه،ج۱،ص۴۲-۴۱
@JAMEOLASRAR110
📜محمد حبیب الله صلی الله علیه را فرمودند:اتبع مله ابراهیم حنیفا و ما کان من المشرکین و از او به سید الاوصیاء امیرالمومنین علی علیه السلام رسید و از او به فرزندان او-علیه و علیهم السلام-چنان که فرمود:آل نبی گنجينۀ اسرار اويند و ملجأ امور و خزينه علوم و پايگاه حكمت و معدن كتب و كوههاى استوار دين.
چون نجات کلی موقوف بر کمال مطلق است و کمال تام مبنی بر اجتماع این هر سه، پیغمبر علیه السلام این معانی را در اهل بیت خویش به ودیعت نهاد و فرمود که:مثل اهل بیتی کمثل سفینه نوح من رکب فیها نجی و تخلف عنها غرق.
📘مجموعه رسائل و مصنفات عبدالرزاق کاشانی قدّس سرّه،تصحیح مجید هادی زاده،ص۳۲۵-۳۲۴
@JAMEOLASRAR110
📜قونوی از استادش محی الدین(ابن عربی) نقل می کند که:او می گفت:چون به دریای روم از بلاد اندلس رسیدم عزم کردم سوار کشتی نشوم مگر بعد از اینکه تفصیل احوال ظاهر و باطن خود را از آنچه که حق سبحانه برای من تا آخر عمرم تقدیر فرموده مشاهده کنم پس به سوی حق به حضور تام توجه کردم پس حق تعالی جمیع احوال مرا به من نمایاند حتی صحبت پدر تو را اسحق بن محمد و صحبت تو و احوال تو و علوم تو و اذواق تو و مقامات تو و تجلیات تو و مکاشفات تو و جمیع حظوظ تو از حق تعالی.پس از آن در کشتی سوار شدم با بصیرت و یقین به آنچه که بود و می شود.
📘شرح فصوص موید الدین جندی،چاپ دانشگاه مشهد،صص۲۲۰-۲۱۹،
به نقل از کتاب ممدالهمم در شرح فصوص الحکم،ص۸۶
@JAMEOLASRAR110