📣 مناظره| در نشست اول برنامه«وکیل مدافع» مطرح شد
🔹️به گزارش خبرگزاری ایمنا اولین نشست از سلسله برنامه «وکیل مدافع» _دوشنبه دوم بهمن_ با حضور رسول حامدیان، دبیر جامعه اسلامی مهندسین اصفهان و مرتضی طهرانی، دبیر شورای هماهنگی جبهه اصلاحات اصفهان برگزار شد.
💠چقدر نقش احزاب با سازوکارهای فعلی را برای رسیدن به یک مجلس قوی پررنگ میبینید و اینکه با همه محدودیتهایی که در حال حاضر وجود دارد چقدر میتوانیم امید داشته باشیم که مجلس آینده یک مجلس قوی و کارآمد باشد؟
🔹طهرانی: احزاب و ساختارهای سیاسی، اجتماعی نقش واسطی بین حاکمیت و مردم دارند و ما بازیگران این نقشیم. در جوامع دموکراسی این نقش خیلی پررنگ است و تقریباً سازوکار انتخابات و تشکیل مجلس و سایر نهادها توسط احزاب برنامه ریزی شده و به نتیجه میرسد. در جمهوری اسلامی ایران احزاب وجود دارند اما فقط یک پوسته و شکل از آنها موجود است و به هر دلیلی اجازه رشد به آنها داده نشده است. کارکرد احزاب رابط و واسطه بین مردم و حاکمیت است. هرچه احزاب قویتر و جان دارتر باشند مشکل حاکمیت کمتر و مشکل مردم برای استقرار حاکمیت برطرف خواهد شد.
💠آقای حامدیان نظر شما چیست؟ آیا شما هم با آقای طهرانی هم نظر هستید؟
🔹حامدیان: من نیز خیلی از نظرات آقای طهرانی را قبول دارم و فکر میکنم در اصول با یکدیگر هم نظر باشیم. در کشور ما بیش از ۱۰۰ حزب اصلی و تأیید شده وجود دارد (فکر میکنم ۱۲۰ یا ۱۳۰ حزب باشند) ولی اینها توان کار ندارند، یعنی آن سازوکاری که باید در کشور باشد تا بتوانند در انتخابات نقش ایفا کنند بسیار ضعیف است. امروز اکثر افرادی که در انتخابات معرفی میشوند به شکل منفرد شرکت کردهاند و احزاب اگر ورود کنند در کنار آنها مطرح هستند. در حالی که قوانین و سیاستهای انتخابات باید به گونهای باشد که هر کس بخواهد به این عرصه ورود کند، از طریق احزاب بیاید (البته اگر کسی خواست به صورت منفرد بیاید هم از او جلوگیری نشود). اما افراد برای ورود به این عرصه از طریق احزاب یک امتیاز خاص و پشتوانه داشته باشند. بعد فرض کنید عدهای برای مجلس انتخاب شوند، این افراد بعداً در مقابل مردم پاسخگو نیستند و کارآمدی آنها جای بحث است و مردم نمیدانند باید از چه کسی سوال کنند. دوره بعد هم نفرات دیگری به همین نحو میآیند.
🔹بخش اول
📌 #جام_اصفهان، #رسانه_گفتمان_انقلاب
▪️تلگرام:
T.me/jaam_isfahan
▫️ایتا:
Eitaa.com/Jaam_Isfahan
▪️اینستاگرام:
Instagram.com/Jaam_Isfahan_
▫️واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/Ccc4xVPPnbf56zZw
💠چرا با گذشت از ۴۵ سال میگوئیم حزب قوی نداریم؟ شما دو بزرگوار در این حوزه کار کردهاید، لیست دادهاید و خودتان در این لیست نوشتنها فعالانه مشارکت داشتهاید، چرا این اتفاقات نیفتاده و راهکار چیست؟
🔹حامدیان: در واقع سیاستهای انتخابات باید ترکیب شود. مثلاً در مجموعه سیاستهای انتخاباتی که به مجمع هم پیوست و باید تنظیم شود، در آن سیاستها راهکاری برای تقویت احزاب ندیدم یا ضعیف بود. ته ذهنم این است که سیاستگذاران باید بر تشکیل و حمایت از احزاب تاکید کرده، آنها را حمایت کنند و به آنها یارانه بپردازند و این برنامه جز قوانین مجلس شود. تفاوتی هم نمیکند که هدف انتخابات ریاست جمهوری، شورا، مجلس و… باشد. باید از این سیاست شروع کرد تا زمینه تشکیل احزاب قوی را با یک قانون قوی و کارآمد فراهم کنیم.
💠آقای طهرانی شما هم بحث محدودیت قوانین را مهمترین مشکل میبینید؟ و اینکه برای داشتن احزاب قوی راهکار چیست؟
🔹طهرانی: باید به اصل انقلاب برگردیم. مثلاً وقتی بحث دفاع و جنگ پیش میآید، میگوئیم مردم. وقتی بحث انقلاب پیش میآید، میگوئیم مردم. وقتی بحث انتخابات میشود هم میگوئیم مردم. اما بعد از آن مردم را به نوعی فراموش میکنیم و فقط میخواهیم رأی آنها را بگیریم. همانطور که گفتم هر چه از انقلاب فاصله گرفتیم باید مردم را در سازمانها سازماندهی میکردیم که این کار را نکردیم. نمیخواهیم کسی را مقصر بدانیم ولی این مهم جزو استراتژیهای حاکمیت، دولت، نظام، مجمع تشخیص و … نیست و نشده است.
💠آقای حامدیان شما با آقای طهرانی موافقید؟ داور در انتخابات ناعادلانه سوت میزند؟
🔹حامدیان: ممکن است به روند تأیید صلاحیتها ایراداتی باشد ولی ما شورای نگهبان را مرکب از شش فقیه عادل و شش حقوقدان میدانیم. تعریف عادل این است که ممکن است اشتباه کند اما عدالت دارد. اگر ما عدالت را جز شرایط شورا نگهبان میدانیم پس حرف ایشان درست نیست. ممکن است شورای نگهبان اشتباه کنند اما اینکه دانسته یک نفر را حذف یا اضافه کنند چون با اصل عدالت مغایرت دارد را ما قبول نداریم.
🔹️در بحثی که آقای طهرانی فرمودند امام و رهبری ورود نیروهای نظامی را خلاف مصلحت انقلاب میدانند، حرف درستی است؛ چون نیروی نظامی باید به کار خود بپردازد. اما اینکه فرمودند دخالت میکنند، اگر اطلاعاتی دارند را بگویند تا ما هم بدانیم. ممکن است در گوشهای یک سری رده حرکتی را انجام دهند اما با توجه به منع حضرت امام و رهبری گمان نمیکنم مرکزیت تصمیمگیر بسیج و نیروهای نظامی بخواهند به این مسئله وارد شوند. ممکن است خطایی هم باشد که باید با آن برخورد شود اما کلیت این سخن درست نیست.
🔹️بخش دوم
📌 #جام_اصفهان، #رسانه_گفتمان_انقلاب
▪️تلگرام:
T.me/jaam_isfahan
▫️ایتا:
Eitaa.com/Jaam_Isfahan
▪️اینستاگرام:
Instagram.com/Jaam_Isfahan_
▫️واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/Ccc4xVPPnbf56zZw
💠به سراغ بحث جایگاه مجلس میرویم. جایگاه مجلس در کشور و در شرایط فعلی را چطور ارزیابی میکنید؟ مجلس قرار بود در رأس امور باشد؛ آیا این اتفاق افتاده است؟ اگر بلی تشریح کنید و اگر خیر ریشهیابی کنید و دلیل آن را بگویید؟
🔹حامدیان: مجلس در نظام ما جایگاه بالایی دارد همانطور که امام بر جایگاه اول مجلس تاکید میکنند، مجلس دو سه کار مشخص دارد. بحث اول ریل گذاری برای دستگاههای اجرایی است تا دستگاههای اجرایی در یک ریل حرکت کنند. کل سیاستهایی که بخواهد در کشور پیاده شود مطابق قانون باید توسط مجلس سیاستگذاری و قانونگذاری شود.
🔹️نکته دوم این است که مجلس باید هیئت دولت را انتخاب کند. هیئت دولت هم باید استاندار و به تبع آن فرماندار را انتخاب کنند. بنابراین کل بدنه اجرایی کشور توسط دولت انتخاب میشود که در واقع مجلس کل نظام دیوانی کشور را انتخاب میکند.
🔹️کار سوم مجلس نظارت بر اجرای قوانین است. مجلس نظارت میکند آنچه که تصویب شده اجرا میشود یا خیر. و در مجموع مجلس حرف اول را در کل سیاستهای اجرایی کشور و نظارت بر اجرا میزند.
💠الان وضعیت مجلس اینگونه هست و پایبندی و نظارت درستی صورت میگیرد؟
🔹حامدیان: اگر مجلس فعلی را با مجلسهای قبل مقایسه کنیم. از نظر من مجلس فعلی نسبتاً موفق بوده است. مجلس فعلی در بحث قانونگذاری، قوانین بنیادی خوبی را کار کرده که آخرین آن برنامه هفتم توسعه است. در کارهای نظارتی هم کارهای خوبی در این دوره انجام شده است.
🔹️در بحث تحقیق و تفحصهایی که انجام شد به عنوان مثال درباره فولاد مبارکه بود که مبتلابه ما بود. گرچه به خاطر خطاهایی نتیجه آن خوب از آب در نیامد و مردم اشتباه برداشت کردند اما کار بسیار بزرگی صورت گرفت.
🔹️آمدن در چنین میدانی بسیار سخت است و کسی به این راحتی از پس آن بر نمیآید. از نظر قانون و نظارت کارهای خوبی توسط این مجلس انجام شد و در بحثهای دیگر هم نسبتاً خوب عمل کرد. البته نقاط ضعف هم دارد و ما باید در این دوره تلاش کنیم که این نقاط قوت را افزایش و نقاط ضعف را کاهش دهیم.
🔹️بخش سوم
📌 #جام_اصفهان، #رسانه_گفتمان_انقلاب
▪️تلگرام:
T.me/jaam_isfahan
▫️ایتا:
Eitaa.com/Jaam_Isfahan
▪️اینستاگرام:
Instagram.com/Jaam_Isfahan_
▫️واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/Ccc4xVPPnbf56zZw
📣 به جای مجلس #عوام باید به مجلس متخصصین و حکمرانان توجه کرد.
#از_زبان_راویان
#راویان_تحول_ایران_اسلامی
#مجمع_نیروهای_انقلاب
📌 #جام_اصفهان، #رسانه_گفتمان_انقلاب
▪️تلگرام:
T.me/jaam_isfahan
▫️ایتا:
Eitaa.com/Jaam_Isfahan
▪️اینستاگرام:
Instagram.com/Jaam_Isfahan_
▫️واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/Ccc4xVPPnbf56zZw
💠 آیا میتوان ریشههای ضعف مجلس و تنگتر شدن فضا را در انتخابات مجلس ششم دانست؟ اگر شرایط مهیا نمیشد آیا این امکان وجود نداشت که امروز به زعم شما شرایط را محدودتر نبینیم؟
🔹طهرانی: این ارتباطی به آن ندارد. چون بعد از مجلس ششم و دولت اصلاحات هم به همین نحو بود، در حاکمیت روحانی انتخاب شد و مجالس دیگری تشکیل شد. ارتباط چیز دیگری است.
🔹از سال ۹۷ بیانیه گام دوم تأیید، تصویب و ابلاغ شد. بیانیه گام دوم میگوید که پنج اتفاق باید بیفتد. یک انقلاب اسلامی که اتفاق افتاده و جمهوری اسلامی تشکیل شده است. ما از جمهوری اسلامی باید به سمت حکومت اسلامی برویم. از ملت باید به سمت امت برویم و امت اسلامی را در محدوده حفاظتی خود تشکیل دهیم. این استراتژی در کشور اتفاق افتاده و از بالاترین مقامات کشور هم ابلاغ شده و چیزی نیست که زیر دستیها گفته باشند. وقتی استراتژی کشور میشود راهکارهایی دارد. باید سه قوه با هم هماهنگ و یکدست باشند و این یکدستی و یکنواختی دارد اتفاق میافتد.
💠آقای حامدیان شما این فضایی که میگویند تنگتر شده را قبول دارید؟ اگر بله از چه زمانی این فضا تنگتر شده؟
🔹حامدیان: من قبول ندارم. اتفاقاً بیانیه گام دوم باز شدن فضای کشور است و زمینه ورود جوانان را فراهم کرد. از کجا آقای طهرانی استنباط میفرمایند که بیانیه گام دوم فضا را تنگتر کرده؟ نه. این بیانیه سالهای آینده را ترسیم میکند که چطور انقلاب حرکت کند و افراد جدیدی جایگزین شوند و در کارهای سیاسی اجتماعی علمی و پژوهشی تا کار به جلو برود.
🔹بخش چهارم
📌 #جام_اصفهان، #رسانه_گفتمان_انقلاب
▪️تلگرام:
T.me/jaam_isfahan
▫️ایتا:
Eitaa.com/Jaam_Isfahan
▪️اینستاگرام:
Instagram.com/Jaam_Isfahan_
▫️واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/Ccc4xVPPnbf56zZw
💠اینکه خود رهبری در سخنان اخیر تاکید دارند که همه برای افزایش مشارکت کمک کنند، به نظر شما مخاطب این سخن شورای نگهبان هم هست و تأیید صلاحیتها روی مشارکت تأثیری دارد؟
🔹حامدیان: مسلماً بله. در این بازبینی مجدد نظریات مقام معظم رهبری که فصل مشترکی برای همه داشتند که فضا بازتر شود. شورای نگهبان باید با سعهصدر بیشتری عمل کند. در سخنان قبلی عرض کردم که شورای نگهبان را بدون خطا نمیدانیم، آنها هم انسان هستند اما عدالت دارند، اگر خطا رخ دهد باید دوباره بررسی کنند. دوره جدید هم شورای نگهبان باید با سعهصدر بیشتری حرکت را انجام دهد.
💠آقای حامدیان شما بحث مشارکت را چطور ارزیابی میکنید؟
🔹حامدیان: از دیدگاه من کاهش مشارکت به این برمیگردد که بحثهای معیشتی مردم را نتوانستهایم پاسخ دهیم و البته صرفاً به این دولت بر نمیگردد هر چند این دولت نیز در این باره نقش دارد. ولی عمده آن به دولتهای قبل برمیگردد. دولتهای قبل حرکاتی را انجام دادند. بدهیها و مشکلات مختلف در زمینههای مختلف ایجاد کردند و حالا روی هم جمع شده است. اگر منصفانه نگاه کنیم، آقای رئیسی وارث چنین جایگاهی با مشکلات قبلی است. از نظر من دولت رئیسی دولت بسیار تلاشگری است و کاملاً هم مشهود است.
💠فرمودید آقای رئیسی تلاشگر بودهاند و خیلی هم شرایط بهتر شده است. چرا این اتفاق افتاده است؟
🔹حامدیان: میزان عقب افتادگی از دولتهای قبل روی هم جمع شده است. شما این عقب افتادگی را تا حدی پاسخ دادید. حالا رساندهاید به نقطه صفر و حالا از صفر حرکت کنید. تلاشهای آقای رئیسی از دید من در این راستا است و تلاشها هم واقعاً هم شبانه روزی و هم صادقانه است. برای نخبگان میتوان تحلیل کرد که شاخص در فلان موضوع اقتصادی اینجا بوده و حالا بالا آمده است؛ عدد و رقم آورد و نمودار کشید. اما تلاشهای دولت برای توده مردم وقتی ملموس میشود که در جیب و در سفره شأن ببینند. این اتفاق هم سخت است. بنابراین مردم کمتر آن را لمس میکنند.
🔹️بخش پنجم
📌 #جام_اصفهان، #رسانه_گفتمان_انقلاب
▪️تلگرام:
T.me/jaam_isfahan
▫️ایتا:
Eitaa.com/Jaam_Isfahan
▪️اینستاگرام:
Instagram.com/Jaam_Isfahan_
▫️واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/Ccc4xVPPnbf56zZw
💠اگر نکتهای در رابطه با انتخابات اسفند ماه در لابه لای سوالات مغفول مانده را هم اشاره کنید.
🔹طهرانی: اصلاح طلبان دموکراسی خواه یا مردم سالاری خواه هستند. کسی که مردم سالار است نمیتواند صندوق رأی را از گزینههای خود حذف کند. بنابراین ما به صندوق رأی اعتقاد داریم. فکر میکنیم که فیصله بخش منازعات مردمی صندوق رأی است و این وقتی میتواند کارکرد خود را به دست آورد که انتخابات آزاد و رقابتی باشد و همه سلایق بتوانند در آن نقش داشته باشند. اگر چنین انتخاباتی باشد ما قطعاً صف اول آن خواهیم بود؛ چه کاندیدا داشته باشیم و چه نداشته باشیم. اما چون احساس میکنیم انتخابات رقابتی نیست، به همان جمله اشاره میکنم که داور سوت عادلانه نمیزند، بنابراین تصمیم و حالتی که در این انتخابات داریم اقتضایی است و حکم واحد برای همه انتخاباتها ندارد.
🔹️حامدیان: نیروهای اصولگرا، اصلاح طلب و بقیه به اصل حاکمیت انقلاب و اسلام معتقدیم و فقط ممکن است اختلاف سلیقههایی داشته باشیم، بنابراین در بحث مشارکت باوجود موانعی که هست باید همه دست به دست هم دهیم و به میدان بیاییم و تلاش کنیم مجلسی قوی تشکیل شود که با تشکیل آن زمینه تشکیل احزاب قوی نیز فراهم شود.
🔹️مجلس اساس کشور و در رأس امور است. باید تلاش کنیم مجلسی با مشارکت بالا تشکیل شود. از دیدگاه من مشارکت مهمتر از آن است که چه کسی به مجلس راه پیدا کند. اینکه چه کسی به مجلس برود را عرض کردم که باید فردی انتخاب شود که حکمرانی بداند و کارآمد و تشکیلاتی باشد اما مهمتر از آن حضور مردم پای صندوقهای رأی است. همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند هم مشروعیت نظام در بعد اسلامی هم در بعد مردمی یعنی جمهوریت و اسلامیت به حضور مردم بر میگردد. باید با همه اشکالاتی که هست سعی کنیم این اتفاق بیفتد.
🔹بخش ششم
📌 #جام_اصفهان، #رسانه_گفتمان_انقلاب
▪️تلگرام:
T.me/jaam_isfahan
▫️ایتا:
Eitaa.com/Jaam_Isfahan
▪️اینستاگرام:
Instagram.com/Jaam_Isfahan_
▫️واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/Ccc4xVPPnbf56zZw
14.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تعطیلی شبکه ماهواره ای من و تو از دو نگاه؛
📣 عبرت های منوتویی
1️⃣ شبکه من و تو رسما تعطیل شد ولی کل هسته اصلی تلویزیونی که سالها برای ما دردسر درست کرده بود همین حدوداس. / مقایسه کنید با تعداد پرسنل صدا و سیمای خودمون!!
🔹هزاران نفری که فقط کارمند جمهوری اسلامی هستن و دغدغه انقلاب و اسلام ندارن و توسط مدیران محافظه کار و پا به سن گذاشته دارن مدیریت میشن باعث شدن حتی به اندازه یک شبکه کوچک مزدور اثرگذار نباشند. / بله خوشحال باشید از تعطیلی من و تو ولی کمی هم تامل کنیم .../سعیدیسم
2️⃣ حکومت پهلوی نسبتی با مردم و سنت و فرهنگ ایران نداشت. برآمده از متن جمهور نبود. شبکه بهایی و سلطنت طلب من و تو هم نسبتی با فرهنگ و سنت مردم ایران نداشت. هم حکومت پهلوی و هم شبکه «من و تو» یک وصله ناجور بود و با اینکه کلی حمایت خارجی و سرمایه و پول داشت ولی در سنت تاریخی ایران تعریف نشد و جای نگرفت. وصله ناجور، خودی نیست. پس زده میشود. بالا آورده میشود.
🔹جمهوریاسلامی تا زمانی که ارتباطش با مردمش قوی باشد و تا زمانی که در تاریخ و سنت و فرهنگ این مرز و بوم، جایابی شده باشد دوام خواهد آورد انشاءالله
🔹️من اگر جای مدیران شبکه من و تو بودم، یک روز دیگه رو برای تعطیلی این شبکه انتخاب میکردم.
نه اینکه بگم آخر ژانویه تعطیل میکنیم و بعد، آخر ژانویه بشه اول دهه فجر/ پیرپالاندوز
📌 #جام_اصفهان، #رسانه_گفتمان_انقلاب
▪️تلگرام:
T.me/jaam_isfahan
▫️ایتا:
Eitaa.com/Jaam_Isfahan
▪️اینستاگرام:
Instagram.com/Jaam_Isfahan_
▫️واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/Ccc4xVPPnbf56zZw
📣 دیگر از آن قدرت خبری نیست
🔹«ویلیام برنز» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در یادداشتی نوشته است، آمریکا دیگر در رقابتهای راهبردی دنیا حائز «برتری بلامنازع» نیست.
🔹️برنز در این یادداشت در نشریه «فارنافرز» نوشته است: «قدرت گرفتن چین و تقابلگرایی روسیه، چالشهای ژئوپلیتیکی دلهرهآوری را در دنیایی با رقابتهای راهبردی شدید که در آن ایالات متحده دیگر دارنده برتری بلامنازع نیست، پیش روی ما قرار میدهد.»
🔹ویلیام برنز در بخش دیگری از این یادداشت شرایط کنونی را یکی از «لحظات نادر» در تاریخ ایالات متحده دانسته که به اندازه دوران پایان جنگ سرد یا دوران بعد از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ حائز اهمیت است.
🔹️او نوشته است: «ما در دورانی با چالشهای تاریخی برای سیا و کل حرفه اطلاعات قرار داریم و تحولات ژئوپلیتیک و فناوری ما را در معرض بزرگترین آزمونهایی که تا به حال با آن مواجه بودهایم، قرار میدهد.»
📌 #جام_اصفهان، #رسانه_گفتمان_انقلاب
▪️تلگرام:
T.me/jaam_isfahan
▫️ایتا:
Eitaa.com/Jaam_Isfahan
▪️اینستاگرام:
Instagram.com/Jaam_Isfahan_
▫️واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/Ccc4xVPPnbf56zZw
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📣 رئیسی: جزایر ۳گانه جزو جداییناپذیر ایران هستند و هرگز از ایران جدا نمیشوند
🔹کسانی که در دنیا در رابطه با تمامیت ارضی ایران سخنان دیگری بر زبان جاری کردند باید به گونهای دیگر بگویند و عمل کنند.
🔹سایر کشورها بدانند اسناد قطعی و سابقه پیشین حاکمیت ایران بر این جزایر سهگانه همواره مورد تایید قرار گرفته.
📌 #جام_اصفهان، #رسانه_گفتمان_انقلاب
▪️تلگرام:
T.me/jaam_isfahan
▫️ایتا:
Eitaa.com/Jaam_Isfahan
▪️اینستاگرام:
Instagram.com/Jaam_Isfahan_
▫️واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/Ccc4xVPPnbf56zZw