به نام، یاد و توکل بر او
سلام و روز جوان
۱۷ دسامبر ۱۹۹۹میلادی، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ۱۲ آگوست هر سال(۲۲ مردادماه ) را به عنوان روز جهانی جوانان اعلام کرد.
با این اندیشه : «ساختن یک دنیای بهتر؛ به همراه جوانان» و در راستای توسعه امکانات و منابع برای کمک به جوانان ؛
ولی مبنای نام گذاری روز جوان در کشور عزیزمان ایران اسلامی متفاوت است.
روز 11 ماه شعبان المعظم میلاد با سعادت حضرت علی اکبر ابن الحسین علیهما السلام، روز "جوان" انتخاب شده است. جوان برومندی که درسهای بسیاری را به جوانان جهان داد.
روز "جوان" یک روز نیست بلکه تمام روزها "روزجوان" است. این نامگذاری سمبلی است برای یادآوری دورانی شکوهمند در زندگی. دورانی که مثل آن دیگر یافت نخواهد شد.
حضرت امام على عليه السلام فرمود:
شَيئانِ لايَعرِفُ فَضلَهُما إلاّ مَن فَقَدَهُما : الشَّبابُ وَ العافِيَةُ:غررالحكم حدیث۵۷۶۴
دو نعمت است كه ارزش آن ها را نمى داند ، مگر كسى كه آن ها را از دست بدهد، جوانی و تندرستی.
جوانان عزیز و برومندمان مراقب جوانی شان باشند و ما مراقب جوانان عزیزمان باشیم. ان شاءالله.
اللهم صل علی محمد و آل محمد 👇و عجل فرجهم و فرجنا بهم
http://eitaa.com/joinchat/3596353543C6a32d10ca9
#جلال_و_بی_بی_خانم
@Jalal_va_bibikhanom
7.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
۱ دقیقه و ۳۲ ثانیه عیدتون مبارک😂
اللهم صل علی محمد و آل محمد 👇و عجل فرجهم و فرجنا بهم
http://eitaa.com/joinchat/3596353543C6a32d10ca9
#خنده_حلال_جلال
@Jalal_va_bibikhanom
سوره مبارکه مائده آیه ۳۹و۴۰.m4a
زمان:
حجم:
4.93M
به نام، یاد و توکل بر او
سلام و هر شب ۵ دقیقه با قرآن
ساعت ۲۲:۱۴
🌹سوره مبارکه مائده آیه شریفه ۳۹و۴۰
🌴 کریمی مهرجردی
هرشب ۵ دقیقه با قرآن را اینجا 👇👇جستجو بفرمایید.
اللهم صل علی محمد و آل محمد 👇و عجل فرجهم و فرجنا بهم
http://eitaa.com/joinchat/3596353543C6a32d10ca9
#جلال_و_بی_بی_خانم
@Jalal_va_bibikhanom
به نام، یاد و توکل بر او
سلام و شرح مناجات شعبانیه
قسمت چهارم
«وَ قَدْ جَرَتْ مَقادیرُكَ عَلَىَّ یا سَیِّدى فیما یَكُونُ مِنّى اِلى آخِرِ عُمْرى مِنْ سَریرَتى وَ عَلانِیَتى»
گرچه بحث از «قضا و قَدَر»، از پیچیدهترین مباحثِ علمِ كلام است، ولى به مناسبت این فراز از دعا، كه از تقدیر سخن به میان آمده، بهتر دیدیم كه به طورمختصر و به دور از پیچیدگى، اشارهاى به آن کنیم.
شاید نخستین سؤالى كه با شنیدن نام «قضا و قَدَر» به ذهن آدمى خطور مىكنداین است كه: اگر بنا باشد، هر آنچه كه در زندگى آدمى اتفاق مىافتد، طبق قضا و قدر الهى باشد، پس چه فایدهاى براى دعا مىتوان تصور كرد و اساسا تلاش در زندگى بشر چه سودى مىتواند داشته باشد وَ بِیَدِكَ لا بِیَدِ غَیْرِكَ زِیادَتى و نَقْصى وَ نَفْعى وَ ضَرّى؛در اختیار داشتن سود و زیان مردم از سوى خداوند
خداوند نه تنها «زیادت» و «نفعى» را كه نصیب آدمى مىگردد از سوى خود مىداند، بلكه «نقصان» و «ضرر» و «مصایبى» كه به انسان وارد مىشود به خود منتسب مىداند؛ همانگونه كه در قرآن، بدان اشاره فرموده: وَ ما أَصابَ مِنْ مُصیبَةٍ فِی اْلأَرْضِ وَ لا فی أَنْفُسِكُمْ الاّ فی كِتابٍ مِنْ قَبْلِ أَنْ نَبْرَأَها إِنَّ ذلِكَ عَلَى اللّهِ یَسیرٌ. (حدید: ۲۲)
هیچ مصیبتى در زمین و به شما اصابت نمىكند، مگر آنكه قبل از ایجادش در كتابى ثبت است، به درستى كه این كار بر خداوند، آسان است.
و در آیه دیگر مىفرماید: «ما أَصابَ مِنْ مُصیبَةٍ إِلاّ بِإِذْنِ اللّهِ؛ هیچ مصیبتى رُخ نمىدهد مگر به اذن خدا». (تغابن: ۱۱)
و در آیه دیگر مىفرماید: «قُلْ لا أَمْلِكُ لِنَفْسی ضَرًّا وَ لا نَفْعًا؛ بگو! من مالِك نفع و ضرر خویش نیستم». (یونس: ۴۹)
بنابراین، نفع و یا ضررى كه به گمان ما از دیگران به ما مىرسد، در واقع ازطرف خداوند و به اذن و مشیَت او است.
فلسفه نقصان و ضرر بنده از طرف خدا
خداوند، حكیم است و آنچه از او به ظهور مىرسد از سرچشمه حكمت و مصلحت جارى مىشود. بنابراین اگر نقصان و ضررى نيز متوجه انسان مىگردد،از حكمت و مصلحتى پنهانى برخوردار است، گرچه آدمى به سببِ علم اندكش از آن مصالح بىخبر است.
بنابراین، «نقصان» نیز همانند «زیادت» و «ضرر» نیز مانند «نفع» از طرف خدا بوده و همه در مسیر خدمت انسان و به خاطر مصالحى و براى پرورش او و سیر او به تكامل است.
ادامه دارد...
قسمتهای شرح مناجات شعبانیه را اینجا جستجو کنید
اللهم صل علی محمد و آل محمد 👇و عجل فرجهم و فرجنا بهم
http://eitaa.com/joinchat/3596353543C6a32d10ca9
#جلال_و_بی_بی_خانم
@Jalal_va_bibikhanom
هدایت شده از KHAMENEI.IR
پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی در پی رحلت آیةالله آقای حاج سید محمدعلی علویگرگانی
رهبر انقلاب اسلامی در پیامی رحلت عالم ربانی آیةالله آقای حاج سید محمدعلی علویگرگانی را تسلیت گفتند.
متن پیام به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
رحلت عالم ربّانی آیةالله آقای حاج سید محمدعلی علویگرگانی رضواناللهعلیه را به حوزهی علمیهی قم و به همهی شاگردان و ارادتمندان و مقلدان ایشان بخصوص به مردم مؤمن گلستان که ارادت ویژه به این بزرگوار و والد محترمشان مرحوم آیةالله آقای حاج سیدسجاد علوی داشتند، و بالأخص به خاندان گرامی و فرزندان مکرّمشان تسلیت عرض میکنم. این مرجع معظم در قضایای گوناگون انقلاب و مسائل کشور همواره وفادارانه در کنار مردم و پشتیبان نظام مقدس بودند و خدمات ارزشمندی کردهاند که موجب فیض و رحمت الهی است انشاءالله. از خداوند متعال علو درجات ایشان را مسألت میکنم و امیدوارم با اجداد طاهرینشان محشور گردند.
سیّدعلی خامنهای
۲۴ اسفند ۱۴۰۰
سوره مبارکه مائده آیه ۴۱.m4a
زمان:
حجم:
4.93M
به نام، یاد و توکل بر او
سلام و هر شب ۵ دقیقه با قرآن
ساعت ۲۲:۱۴
🌹سوره مبارکه مائده آیه شریفه ۴۱
🌴 کریمی مهرجردی
هرشب ۵ دقیقه با قرآن را اینجا 👇👇جستجو بفرمایید.
اللهم صل علی محمد و آل محمد 👇و عجل فرجهم و فرجنا بهم
http://eitaa.com/joinchat/3596353543C6a32d10ca9
#جلال_و_بی_بی_خانم
@Jalal_va_bibikhanom
سوره مبارکه مائده آیه ۴۱بخش دوم و پایانی.m4a
زمان:
حجم:
4.93M
به نام، یاد و توکل بر او
سلام و هر شب ۵ دقیقه با قرآن
ساعت ۲۲:۱۴
🌹سوره مبارکه مائده آیه شریفه ۴۱
بخش دوم و پایانی
🌴 کریمی مهرجردی
هرشب ۵ دقیقه با قرآن را اینجا 👇👇جستجو بفرمایید.
اللهم صل علی محمد و آل محمد 👇و عجل فرجهم و فرجنا بهم
http://eitaa.com/joinchat/3596353543C6a32d10ca9
#جلال_و_بی_بی_خانم
@Jalal_va_bibikhanom
به نام، یاد و توکل بر او
سلام و شرح مناجات شعبانیه
قسمت پنجم
🌺اِلهى اِنْ حَرَمْتَنى فَمَنْ ذَا الَّذى یَرْزُقُنى؟ وَ اِنْ خَذَلْتَنى فَمَنْ ذَا الَّذى یَنْصُرُنى؟ اِلهى اَعُوذُ بِكَ مِنْ غَضَبِكَ وَ حُلُولِ سَخَطِكَ.
🌷رزق، دو نوع است:
🍂رزق مادى همانند: آب، خاك، غذا، لباس، خانه،بهره داشتن از زیبایى ظاهر و...
رزق معنوى همانند: علم، تقوى،عرفان، آبرو، عزت در میان مردم و ...
🍂در این فراز از مناجات، تمامى رزقها، به حق تعالى منتسب شده و اینكه روزى تنها به دست اوست، تا آنجا كه اگر او بنده را از روزى محروم سازد، هرگز كسى دیگر نمىتواند به او روزى برساند.
🌾قُلْ مَنْ یَرْزُقُكُمْ مِنَ السَّماءِ وَ اْلأَرْضِ أَمَّنْ یَمْلِكُ السَّمْعَ وَ اْلأَبْصارَ وَ مَنْ یُخْرِجُ الْحَیَّ مِنَ الْمَیِّتِ وَ یُخْرِجُ الْمَیِّتَ مِنَ الْحَیِّ وَ مَنْ یُدَبِّرُ اْلأَمْرَ فَسَیَقُولُونَ اللّهُ فَقُلْ أَفَلا تَتَّقُونَ. (یونس: ۳۱)
بگو! چه كسى شما را از آسمان و زمین روزى مىدهد؟ چه كسى است كه به شما چشم و گوش عطا مىكند؟ چه كسى، از مرده زنده و از زنده مرده برمىانگیزد؟ و چه كسى تدبیرِ امور را به عهده دارد؟ خواهند گفت: خداوند.پس بگو! چرا تقوى پیشه نمىكنید؟
🌾جاى دیگر مىفرماید: «إِنَّ اللّهَ هُوَ الرَّزّاقُ ذُو الْقُوَّةِ الْمَتینُ؛ همانا روزى دهنده،تنها خداست كه صاحب قدرت و اقتدار ابدى است.» (ذاریات: ۵۸)
كریمى كه مكانش لامكان بى
صفا بخش تمام گُلرخان بى
نگه دارنده روز و شبِ خَلق
به هر جنبندهاى روزى رسان بى
باباطاهر
🌾گرچه مراد از رزق در آیات فوق، شامل مادى و معنوى است ؛ اما مناسب است به دو نوع از رزق معنوى اشاره شود كه آنها نیز، تنها در اختیار خداوند بوده و پروردگار، آنها را از ناحیه خود مىداند.
در آیه اول، حقتعالى نعمت معنوى تزكیه نفس را، كه نصیب بندهاى مىشود، از عنایات خود، در حق بنده دانسته و مىفرماید:
وَ لَوْلا فَضْلُ اللّهِ عَلَیْكُمْ وَ رَحْمَتُهُ ما زَكى مِنْكُمْ مِنْ أَحَدٍ أَبَدًا وَ لكِنَّ اللّهَ یُزَكّی مَنْ یَشاءُ وَ اللّهُ سَمیعٌ عَلیمٌ. (نور: ۲۱)
و اگر فضل و رحمت و عنایت خداوند، نصیب شما نمىشد، احدى از شما به تزكیه نفس و آراسته شدن به تقوى موفق نمىشدید، ولى این خداست كه هركه را خواهد مُهذَّب مىسازد، و خداوند شنوا و داناست.
🍂در آیه دیگر، رزقِ علمى را نیز كه از روزىهاى معنوى است، اینگونه به خود منتسب مىداند: «عَلَّمَ اْلإِنْسانَ ما لَمْ یَعْلَمْ؛ خداوند، عالم نمود انسان را آنچه را كه نمىدانست» (علق: ۵) و نیز در آیه ای خطاب به پیامبرش مىفرماید «وَ عَلَّمَكَ ما لَمْ تَكُنْ تَعْلَمُ؛ و خداوند، آنچه را كه نمىدانستى به تو تعلیم داد.»
(نساء: ۱۱۳)
🌾غرض آنكه تمامى رزق و روزى ـ چه مادى و چه معنوى ـ به دست پروردگار و به اذن اوست، و اگر او كسى را از این رزق محروم سازد، روزى دهنده دیگرى وجود ندارد.
وَ اِنْ خَذَلْتَنى فَمَنْ ذَا الّذى یَنْصُرُنى؟
عزت از ناحیه خداست، و الا بنده به جُز از خداوند صاحب عزت از چه راهى مىتواند، كسبِ عزت نماید.
و ذلت و خوارى از اوست، اگر او بندهاى را ذلیل نماید، چه كسى جز او مىتواند یاریش کند؟
گر ز چشم همه خلق بیفتم سهل است تو مينداز كه مخذول تو را ناصر نیست
🍂معناى غضب خداوند
غضب در انسانها، نوعى حالت نفسانى است كه اثر آن معمولاً در صورت و چشمان آدمى پدیدار مىگردد. در این حالت، خون، حالتى فورانى پیدا كرده و به نقاط بالاى بدن مىرود. خون در رگها، انتشار مىیابد. بدین گونه،معمولاً متورم شدن رگها را در پى دارد. در حال غضب رنگ چهره آدمى غالبا سرخ و بر افروخته مىشود.
💐البته نوع دیگرى از غضب وجود دارد كه در برابرِ افراد قوى و قدرتمند رخ مىدهد،كه در این صورت چون غضب به همراه ترس و تشویش مىباشد، خون از پوست به سوى قلب جریان بیشترى مىیابد و در نتیجه چهره، رنگ زرد به خود مىگیرد.
پس غضب یعنى تغییر حالت نفسانى که در ذات احدیت الهى محال است. چون در ذات او اساسا تغییر حالت غیر ممكن است،بلكه معناى غضب خداوند، همان عقاب و عذاب او است؛ آن هم به سبب گناهان خودِ آدمى، كه البته چون خداوند، رحمت محض است، گاهى امكان داردكه انسان به دلیل انجام گناهان و غوطهور شدن در خطاها، سبب قطع رحمت الهى گردد.
در قرآن كریم و مجیدآمده است:
وَ لاتَطْغَوْا فیهِ فَیَحِلَّ عَلَیْكُمْ غَضبى وَ مَنْ یَحْلِلْ عَلَیْهِ غَضَبى فَقَدْ هَوىْ. (طه: ۸۱)
در روى زمین طغیان نكنید که خشمِ من بر شما فرود آید و هركس موردِغضبِ من باشد سقوط خواهد كرد.
راوى مىگوید: در محضر امام باقر علیهالسلام بودم كه عَمْروبن عُبَیْد وارد شد. گفت: فدایت شوم،معنىِ غضب در آیه «و مَنْ یَحْلِلْ عَلَیْهِ غَضَبى فَقَدْ هَوى» چیست؟ امام علیهالسلام فرمود: غضب، همان
عذاب خداست.
امام صادق علیهالسلام فرمود:
رضاى خداوند، همان ثواب او و غضب او، همان عذاب اوست؛بدو
ن آنكه چیزى در او نفوذ كند تا اینكه موجب هیجان او گشته و او را از حالى به حالِ دیگر تغییر دهد.
غضب خداوند براى همگان دردناك و غیر قابل تحمل است و همه اولیاى الهى، همواره از خدا، رهایى از غضبش را مىخواستند.
حضرت سیّدالشّهداء امام حسین علیهالسلام در مناجات عرفه این گونه از خدا مىخواهد:
اِلهى فَلا تُحْلِلْ عَلَىَّ غَضَبَكَ فَاِنْ لَمْ تَكُنْ غَضِبْتَ عَلَىَّ فَلا اُبالى سِواكَ.
معبود من! مبادا خشمِ تو بر من فرود آید، من تنها از آن مىترسم و اگر خشم تو نباشد و از آن آسوده باشم، از خشم دیگران ترسى ندارم.
🍂نكته آخر؛ پیشى گرفتن رحمت خداوند بر غضب او «یا مَنْ سَبَقَتْ رَحْمَتُهُ غَضَبَه؛ اى آنكه رحمت او برغضبش مقدّم مىباشد». جوشن کبیر.
🌾خداوند، رحمت محض است وهیچ چیز در دایره هستى خارج از رحمت او نیست؛ حتى خشم و غضب او نیز از سرچشمه رحمتش مىجوشد.
ادامه دارد...
قسمت های شرح مناجات شعبانیه را اینجا بخوانید
http://eitaa.com/joinchat/3596353543C6a32d10ca9
#جلال_کریمی_مهرجردی
@Jalal_va_bibikhanom
هدایت شده از جلال و بی بی خانم
4.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سلام ای قرار دل بی قرارم🍏🍏
۱ دقیقه و ۲ ثانیه بیاد مهدی موعود موجود عجل الله تعالی فرجه الشریف
اللهم صل علی محمد و آل محمد 👇و عجل فرجهم و فرجنا بهم
http://eitaa.com/joinchat/3596353543C6a32d10ca9
#جلال_و_بی_بی_خانم
@Jalal_va_bibikhanom
هدایت شده از جلال و بی بی خانم
15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شب و روز جمعه ، ۲ دقیقه و ۳۶ ثانیه بیاد امام مهدیِ موعودِ موجودِ غایب از نظر عجل الله تعالی فرجه الشریف 🍏🌹🌹🍎.
اللهم صل علی محمد و آل محمد 👇و عجل فرجهم و فرجنا بهم
http://eitaa.com/joinchat/3596353543C6a32d10ca9
#جلال_و_بی_بی_خانم
@Jalal_va_bibikhanom