﷽؛
🚨 حقیقت «فشار قبر»
📝 پرسش : آیا مسئله «فشار قبر» حقیقت دارد؟
#پاسخ_اجمالی
مسأله «فشار قبر» در احاديث فراوانى تاكيد شده است. از برخی روايات استفاده مى شود كه «فشار قبر» براى همه انسان ها وجود دارد، منتهى در بعضى انسان ها شديد است تا كيفر اعمال شان شود و در بعضى ملايم تر است تا به منزله كفّاره گناهان و جبران كوتاهى هاي شان باشد. طبق برخی روایات هم بعضی از مؤمنان فشار قبر ندارند.
#پاسخ_تفصیلی
مساله «فشار قبر» در احادیث فراوانى آمده است، حتّى استفاده مى شود که فشار قبر براى همه بدون استثناء وجود دارد، منتهى در بعضى شدید است و کیفر اعمال محسوب مى شود و در بعضى ملایم تر و به منزله کفّاره گناهان و جبران کوتاهى ها است.
در حدیثى از پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله وسلم) مى خوانیم:
هنگام دفن صحابى معروف «سعد بن معاذ» فرمود:
«اِنَّهُ لَیْسَ مِنْ مُوْمِن اِلاّ وَ لَهُ ضَمَّهٌ»(1)؛
(هیچ مومنى نیست مگر اینکه فشارى در قبر دارد!).
در حدیث دیگرى از امام صادق(علیه السلام) از رسول الله(صلى الله علیه وآله وسلم) آمده است:
«ضَغْطَهُ الْقَبْرِ لِلْمُوْمِنِ کَفّارَهٌ لِما کانَ مِنْهُ مِنْ تَضییعِ النّعمِ»(2)؛
(فشار قبر براى مومن، کفّاره ضایع کردن نعمت ها از ناحیه او است!).
ولى از حدیث دیگرى استفاه مى شود که بعضى از مومنان مطلقا فشار قبر ندارند و حتّى در روایت آمده که فشار قبر سعدبن معاذ به خاطر کج خلقى او با خانواده اش بود:
«اِنَّهُ کانَ فى خُلْقِهِ مَعَ اَهْلِهِ سُوْءٌ».(3)
در آخر یادآور می شویم که در اخبار و روایات اسلامی آمده است کسانى که بعضى از اعمال خیر مانند انجام چند حج یا مداومت بر بعضى از سوره قرآن یا بعضى اذکار و ... داشته باشند از فشار قبر در امانند.(4)،(5)
#پی_نوشت
🍃 (1). الزهد، كوفى اهوازى، حسين بن سعيد، محقق / مصحح: عرفانيان يزدى، غلامرضا، المطبعة العلمية، قم، 1402 قمری، چاپ:دوم، ص 88، 16 باب (المسألة في القبر و عذاب القبر و البرزخ)؛ بحار الأنوار، مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، محقق / مصحح: جمعى از محققان، دار إحياء التراث العربي، بيروت، 1403 قمری، چاپ: دوم، ج 6، ص 221، باب 8 (أحوال البرزخ و القبر و عذابه و سؤاله و سائر ما يتعلق بذلك).
🍃 (2). الأمالي، ابن بابويه، محمد بن على،كتابچى، تهران، 1376 شمسی، چاپ ششم، ص 540، المجلس الثمانون؛ ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ابن بابويه، محمد بن على، دار الشريف الرضي، قم، 1406 قمری، چاپ دوم، ص 197؛ ثواب ضغطة القبر للمؤمن؛ علل الشرائع، ابن بابويه، محمد بن على، كتاب فروشى داورى، قم، 1385 شمسی / 1966 میلادی، چاپ اول، ج 1، ص 309، 262 باب (العلة التي من أجلها يكون عذاب القبر)؛ بحار الأنوار، مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، محقق / مصحح: جمعى از محققان، دار إحياء التراث العربي، بيروت، 1403 قمری، چاپ دوم، ج 6، ص 221، باب 8 (أحوال البرزخ و القبر و عذابه و سؤاله و سائر ما يتعلق بذلك).
🍃 (3). علل الشرائع، ابن بابويه، محمد بن على، كتاب فروشى داورى، قم، 1385 شمسی / 1966 میلادی، چاپ اول، ج 1، ص 310، 262 باب (العلة التي من أجلها يكون عذاب القبر)؛ الأمالي، طوسى، محمد بن الحسن، دار الثقافة، قم، 1414 قمری، چاپ اول، ص 428، 15 المجلس الخامس عشر؛ بحار الأنوار، مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، محقق / مصحح: جمعى از محققان، دار إحياء التراث العربي، بيروت، 1403 قمری، چاپ دوم، ج 6، ص 220، باب 8 (أحوال البرزخ و القبر و عذابه و سؤاله و سائر ما يتعلق بذلك).
🍃 (4). براى توضيح بيشتر به مستدرك سفينه البحار، نمازى شاهرودى، على، جامعه مدرسين، قم، 1418 قمری، چاپ اول، ج 8، ص 364، ماده: قبر مراجعه فرماييد.
🍃 (5). گردآوري از كتاب: پيام قرآن، حضرت آیت الله مكارم شيرازى، تهيه و تنظيم: جمعى از فضلاء، دار الكتب الاسلاميه، تهران، 1386 شمسی، چاپ نهم، ج 5، ص 374.
💦 @Javanmardi_langarudi
🎆🌺{کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی}🌺🎆
﷽؛
#عالمبرزخ
♨️ قیامت صغری ♨️
#امامسجاد علیهالسلام فرمودند :
" اِنَّ الْقَبْرَ اِمّا رَوْضَهٌ مِنْ رِیاضِ الْجَنَّهِ ، اَوْ حُفْرَهٌ مِنْ حُفَرِ النّیرانِ
همانا قبر ، باغی از باغهای بهشت یا گودالی از گودالهای دوزخ است ".
(تفسیر برهان، ج3، ص120)
#روایتدیگر آمده که #امامصادق علیهالسلام فرمودند :
" اتخوف علیکم فی البرزخ
من در مورد شما در رابطه با عالم برزخ میترسم ".
#شخصی پرسید عالم برزخ چیست ؟
#امامصادق علیهالسلام فرمودند :
" القَبْرُ مُنْذُ حینِ مَوْتِهِ اِلى یَوْمِ القِیامَهِ
عام برزخ همان عالم قبر است ، که فاصله میان آغاز مرگ تا پدید آمدن روز قیامت میباشد ".
(تفسیر برهان، ج3، ص120)
و در #روایتدیگر آمده که #رسولاکرم صلیاللهعلیهوآله و سلم فرمودند :
" إنّ القَبرَ أوَّلُ مَنازِلِ الآخِرَةِ ، فإن نَجا مِنهُ فما بَعدَهُ أيسَرُ مِنهُ ، وإنْ لم يَنجُ مِنهُ فما بَعدَهُ لَيسَ أقلَّ مِنهُ
همانا قبرت نخستین منزل آخرت است اگر انسان در این منزل نجات یابد ، حوادث بعد از آن آسانتر از آن است ، و اگر در این منزل نجات نیابد ، سختی حوادث بعد از آن کمتر از آن نیست ".
(بحارالانوار، ج6، ص242)
@Javanmardi_langarudi
{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی }
♨️ برزخ ♨️
#قسمت_اول
✨ عرصه گاهى که فاصله ى بین دنیا و آخرت است در منطق قرآن مجید ، برزخ نامگذارى شده .
آنان که از دنیا مى روند ابتدا وارد برزخ مى شوند ، و در آنجا بر اساس عقاید و اعمال و اخلاقشان حیاتى خاص دارند ، حیاتى که نه مانند حیات دنیا و نه مانند حیات آخرت است .
حَتَّى اِذَا جَاءَ اَحَدَهُمُ المَوْتُ قَالَ رَبِّ ارْجِعُونِ * لَعَلِّی اَعْمَلُ صَالِحاً فِیَما تَرَکْتُ کَلاَّ اِنَّهَا کَلِمَهٌ هُوَ قَائِلُهَا وَمِن وَرَائِهِم بَرْزَخٌ اِلَى یَوْمِ یُبْعَثُونَ
تا هنگامى که مرگ یکى از آنها فرا رسد ، ( در این هنگام که خود را در حال بریدن از این جهان و قرار گرفتن در جهان دیگر مى بیند ، پرده هاى غرور و غفلت از مقابل دیدگانش کنار مى رود ، گویى سرنوشت دردناک خویش را با چشم مى بیند ، عمر و سرمایه هاى از دست رفته ، و کوتاهیهایى را که در گذشته کرده ، و گناهانى که مرتکب شده ، عواقب شوم آن را مشاهده مى کند ، اینجاست که فریاد او بلند مى شود ) و مى گوید : اى پروردگار من ! مرا باز گردان ! شاید گذشته ى خود را جبران نمایم و عمل صالحى در برابر آنچه ترک کردم به جا آورم . اما از آنجا که قانون آفرینش چنین اجازه ى بازگشتى را به هیچ کس ، نه نیکوکار و نه بدکار نمى دهد به او چنین پاسخ داده مى شود : نه ، هرگز راه بازگشتى وجود ندارد ، این سخنى است که او به زبان مى گوید ، سخنى که هرگز از اعماق دلش با اراده و آزادى برنخاسته ، این همان سخنى است که هر بدکارى به موقع گرفتار شدن در چنگال مجازات ، و هر قاتلى به وقت دیدن چوبه ى دار مى گوید ، و هر زمان امواج بلا فرو نشیند باز همان برنامه ى سابق خود را ادامه مى دهد .در پایان آیه اشاره ى بسیار کوتاه و پرمعنى به جهان اسرارآمیز برزخ کرده مى گوید : در پشت سر آنها تا روزى که برانگیخته مى شوند برزخى وجود دارد .واژه ى برزخ در اصل به معنى چیزى است که در میان دو شىء حائل شود ، و سپس به هر چیزى که میان دو امر قرار گیرد برزخ گفته شده است ، و روى همین جهت به عالمى که میان دنیا و آخرت قرار گرفته برزخ گفته اند .دلیل بر وجود چنین جهانى که گاهى از آن تعبیر به عالم قبر و یا عالم ارواح مى شود از طریق ادلّه ى نقلیه است ، آیات متعددى از قرآن مجید داریم که بعضى ظهور و بعضى صراحت در این معنا دارد .
آیه ى شریفه ى ( وَمِن وَرَائِهِم بَرْزَخٌ اِلَى یَوْمِ یُبْعَثُونَ ) ، ظاهر در وجود چنین عالمى است .
از آیاتى که صریحاً وجود چنین جهانى را اثبات مى کند آیات مربوط به حیات شهیدان است مانند :
وَلاَ تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللّهِ اَمْوَاتاً بَلْ اَحْیَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ
گمان مکن کسانى که در راه خدا کشته شدند مردگانند ، آنها زنده اند و نزد پروردگارشان روزى داده مى شوند .
نه تنها در مورد شهیدان جهان برزخ وجود دارد بلکه درباره ى کفار طغیانگرى همچون فرعون و یارانش نیز به وجود برزخ صریحاً در آیه ى 46 سوره ى مومن اشاره شده :
النَّارُ یُعْرَضُونَ عَلَیْهَا غُدُوّاً وَعَشِیّاً وَیَوْمَ تَقُومُ السَّاعَهُ اَدْخِلُوا آلَ فِرْعَوْنَ اَشَدَّ الْعَذَابِ .
فرعون و یارانش هر صبح و شام در برابر آتش قرار مى گیرند و به هنگامى که روز قیامت برپا مى گردد فرمان داده مى شود : آل فرعون را در شدیدترین کیفرها وارد کنید .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
🍃 @Javanmardi_langarudi
♨️ برزخ ♨️
#قسمت_دوم
✨ در کتابهاى معروف شیعه و غیر شیعه روایات فراوانى است که با تعبیرات مختلف و کاملا متفاوت ، از جهان برزخ و عالم قبر و ارواح و خلاصه جهانى که میان این جهان و جهان آخرت قرار دارد سخن مى گوید :
" قال (علیه السلام) وقد رجع من صفین فاشرف على القبور بظاهر الکوفه : یا اهل الدیار الموحشه والمحال المقفره والقبور المظلمه ! یا اهل التربه ! یا اهل الغربه ! یا اهل الوحده ! یا اهل الوحشه ! انتم لنا فرط سابق ، ونحن لکم تبع لاحق ; اما الدور فقد سکنت ; واما الازواج فقد نکحت ; واما الاموال فقد قسمت ; هذا خبر ما عندنا ، فما خبر ما عندکم ؟ ثم التفت الى اصحابه فقال : اما لو اذن لهم فی الکلام لاخبروکم : ان خیر الزاد التقوى ".
در نهج البلاغه آمده است : امیرالمومنین (علیه السلام) هنگام بازگشت از جنگ صفین وقتى نزدیک کوفه کنار قبرستانى که بیرون دروازه قرار داشت رسید ، رو به سوى قبرها کرد و چنین گفت : اى ساکنان خانه هاى وحشتناک و مکانهاى خالى و قبرهاى تاریک ، اى خاک نشینان ، اى غریبان ، اى تنهایان ، اى وحشت زدگان ، شما در این راه بر ما پیشى گرفتید ، و ما نیز به شما ملحق خواهیم شد ، اگر از اخبار دنیا بپرسید به شما مى گویم : خانه هایتان را دیگران ساکن شدند ، همسرانتان به نکاح دیگران درآمدند و اموالتان تقسیم شد ، اینها خبرهایى است که نزد ماست ، نزد شما چه خبر ؟آنگاه رو به یارانش کردند و فرمودند : اگر به آنها اجازه ى سخن گفتن داده شود ، حتماً به شما خبر مى دهند که بهترین زاد و توشه براى این سفر پرهیزکارى و تقواست.
از حضرت سجاد (علیه السلام) روایت شده :
" اِنَّ الْقَبْرَ اِمّا رَوْضَهٌ مِنْ رِیاضِ الْجَنَّهِ ، اَوْ حُفْرَهٌ مِنْ حُفَرِ النّیران "ِ.
" قبر یا باغى است از باغهاى بهشت ، یا گودالى از گودالهاى جهنم ".
از حضرت صادق (علیه السلام) روایت شده :
" اَلبَرْزَخُ الْقَبْرُ ، وَهُوَ الثَّوابُ وَالْعِقابُ بَیْنَ الدُّنْیا وَالاْخِرَهُ . . . وَاللّهِ مَا نَخافُ عَلَیْکُم اِلاَّ الْبَرْزَخَ ".
" برزخ همان عالم قبر است که پاداش و کیفر میان دنیا و آخرت است ، به خدا قسم ما بر شما نمى ترسیم مگر از برزخ ".
راوى از حضرت صادق (علیه السلام) پرسید : برزخ چیست ؟ امام فرمودند :
" القَبْرُ مُنْذُ حینِ مَوْتِهِ اِلى یَوْمِ القِیامَهِ ".
" قبر از زمان مرگ تا روز قیامت است ".
در کتاب شریف کافى از حضرت صادق (علیه السلام) روایت شده :
فى حُجُرات فِى الجَنَّهِ یَاْکُلُونَ مِنْ طَعامِها ، وَیَشْرَبُونَ مِنْ شَرابِها ، وَیَقولُونَ : رَبَّنا اَقِمْ لَنَا السَّاعَهَ ، وَانْجِزْ لَنا ما وَعَدْتَنا .
ارواح مردم مومن پس از مرگ در حجره هایى از بهشت قرار دارند ، از غذاهاى بهشتى مى خورند ، و از نوشیدنیهایش مى نوشند و مى گویند :
پروردگارا ! هرچه زودتر قیامت را برپا کن ، و به وعده هایى که به ما داده اى وفا فرما .اعتقاد به برزخ که در صریح آیات قرآن و روایات مطرح است از زیباییهاى معنوى است که با توجه به وضع نیکان و بدکاران در عالم برزخ ، آثار مفیدى در حیات انسان دارد ، و مایه اى براى ظهور تقوا و پاکى در ظاهر و باطن است .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
💦 @Javanmardi_langarudi
﷽؛
یاد گرفتن #احکامخدا واجب است
اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ ۚ لَا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلَا نَوْمٌ ۚ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ ۗ مَنْ ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ ۚ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ ۖ وَلَا يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلَّا بِمَا شَاءَ ۚ وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ ۖ وَلَا يَئُودُهُ حِفْظُهُمَا ۚ وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ
#سورهبقرهآیه255
#نمازوحشت برای #برطرفکردن وحشت و عذاب عالم قبر و برزخ از #میّت توصیه شده است . این نماز #دورکعت است و در #اولینشب بعد از #دفن خوانده میشود . #بهتراست در #اولشب بعد از #نمازعشاء باشد و اگر #دفنمیت به تأخیر افتاد ، باید #نمازوحشت را تا #شباول بعد از دفن به تأخیر انداخت .
#نمازوحشت { لیلةالدفن } #دورکعت است :
#دستور آن این است که در #رکعتاول بعد از #حمد ، #یکمرتبهآیةالکرسی و در #رکعتدوم بعد از #حمد ، #دهمرتبهسورهاناانزلناه بخوانند ، و بعد از #سلام نماز بگویند :
#أَللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَابْعَثْ #ثَوابَها إِلىٰ قَبْرِ فلان
و به جای کلمه #فلان ، #اسممیت را بگویند .
و #کیفتیدیگر برای #نماز است که #مختص به #اولینشبفوت است ( اگر چه #دفننشدهباشد ) و آن این است که : در #رکعتاول بعد از #سورهحمد #دوبارسورهتوحید بخواند و در #رکعتدوم بعد از #سورهحمد #دهبارسورهتکاثر را بخواند و پس از #اتمامنماز همان #دعایذکرشده را بگوید .
#پےنوشت
#توضیحالمسائل و #استفتائاتمراجععظامتقلید
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
#کارشناساحکامومسائلشرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی
@Javanmardi_langarudi
#شبهاتاحکامومسائلشرعی را از این کانال به دست آورید .
﷽؛
✅ پرسش و پاسخ » نماز وحشت
📝 پرسش : نماز وحشت را می توان به جماعت خواند؟
📖 پاسخ : نمی شود.
📝 پرسش : یک شخص می تواند چند نماز وحشت را برای یک میت بخواند؟
📖 پاسخ : نمی تواند.
📝 پرسش : کیفیت نماز وحشت (نماز شب اول قبر) ؟
📖 پاسخ : دو رکعت است در رکعت اول بعد از حمد آیت الکرسی را تا « هم فیها خالدون » بنابر احتیاط واجب بخواند و در رکعت دوم بعد از حمد ده بار سوره قدر را بخواند و پس از اتمام نماز بگوید : « اللهم صل على محمد وآل محمد وابعث ثوابها إلى قبر فلان (به جای فلان نام شخص را بگوید) » .
و کیفتی دیگر برای نماز است که مختص به اولین شب فوت است (اگرچه دفن نشده باشد) و آن این است که : در رکعت اول بعد از حمد دو بار سوره توحید بخواند و در رکعت دوم بعد از حمد ده بار سوره تکاثر را بخواند و پس از اتمام نماز همان دعای ذکر شده را بگوید.
#حضرتآیتاللهسیستانی
@Javanmardi_langarudi
🌧 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌧
﷽؛
✅ توسعه نیت نماز وحشت
#سوال آیا میتوان نماز وحشت شب اول قبر را به نیت همه ی مؤمنینی که در آن روز دفن شدهاند خواند؟
#جواب به قصد رجاء مانع ندارد.
#حضرت_آیت_الله_العظمی_امام_خامنه_ای
🎇کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی🎇
@Javanmardi_langarudi
🌧 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌧
﷽؛
🚨 #ویژگیهای_ملائکه
🔹ذکر ده ویژگی مهم
1⃣ فرشتگان موجوداتى عاقل و با شعورند و بندگان گرامى خدا هستند
(بل عباد مكرمون )
🕊(انبياء 26)🕊
2⃣ آنها سر بر فرمان خدا دارند و هرگز معصيت او نميكنند (لا يسبقونه بالقول و هم بامره يعملون )
🕊(انبياء 27)🕊
3⃣ آنها وظائف مهم و بسيار متنوعى از سوى خداوند بر عهده دارند:
🍃 گروهى حاملان عرشند
🕊(حاقه - 17)🕊
🍃 و گروهى مدبرات امرند
🕊(نازعات - 5)🕊
🍃 گروهى فرشتگان قبض ارواحند
🕊(اعراف - 37)🕊
🍃 و گروهى مراقبان اعمال بشرند
🕊(سوره انفطار - 10 تا 13)🕊
🍃 گروهى حافظان انسان از خطرات و حوادثند
🕊(انعام - 61)🕊
🍃 و گروهى مامور عذاب و مجازات اقوام سركشند
🕊(هود - 77)🕊
🍃 گروهى امدادگران الهى نسبت به مومنان در جنگها هستند
🕊(احزاب - 9)🕊
🍃 و بالاخره ، گروهى مبلغان وحى و آورندگان كتب آسمانى براى انبياء ميباشند
🕊(نحل - 2)🕊
كه اگر بخواهيم يك يك از وظائف و ماموريتهاى آنها را بر شمريم بحث به درازا مي كشد.
4⃣ آنها پيوسته مشغول تسبيح و تقديس خداوند هستند، چنانكه در آيه 5 سوره شورى ميخوانيم :
و الملائكه يسبحون بحمد ربهم و يستغفرون لمن فى الارض:
فرشتگان تسبيح و حمد پروردگار خود را بجا مى آورند و براى كسانى كه در زمين هستند استغفار ميكنند.
5⃣ با اين حال انسان به حسب استعداد تكامل از آنها برتر و والاتر است تا آنجا كه همه فرشتگان بدون استثناء بخاطر آفرينش آدم به سجده افتادند و آدم معلم آنها گشت
🕊🕊(آيات 30 - 34 سوره بقره )🕊
6⃣ آنها گاه به صورت انسان در مى آيند، و بر انبياء و حتى غير انبياء ظاهر ميشوند، چنانكه در سوره مريم ميخوانيم :
فرشته بزرگ الهى به صورت
انسان موزون بر مريم ظاهر شد:
فارسلنا اليها روحنا فتمثل لها بشرا سويا:
🕊(مريم - 17)🕊
در جاى ديگر به صورت انسانهائى بر ابراهيم و بر لوط ظاهر شدند
🕊(هود - 69 و 77)🕊
حتى از ذيل اين آيات استفاده ميشود كه قوم لوط نيز آنها را در همان اشكال موزون انسانى ديدند
🕊(هود - 78)🕊
آيا ظهور در چهره انسان ، يك واقعيت عينى است ؟ يا به صورت تمثل و تصرف در قوه ادراك ؟ ظاهر آيات قرآن معنى اول است ، هر چند بعضى از مفسران بزرگ معنى دوم را برگزيده اند.
7⃣ از روايات اسلامى استفاده ميشود كه تعداد آنها بقدرى زياد است كه بهيچوجه قابل مقايسه با انسان نيست ، چنانكه در روايتى از امام صادق (عليهالسلام ) ميخوانيم : هنگامى كه از آن حضرت پرسيدند آيا عدد فرشتگان بيشترند يا انسانها؟ فرمود: سوگند به خدائى كه جانم به دست او است فرشتگان خدا در آسمانها بيشترند از عدد ذرات خاكهاى زمين ، و در آسمان جاى پائى نيست مگر اينكه در آنجا فرشته اى تسبيح و تقديس خدا ميكند.
8⃣ آنها نه غذا ميخورند و نه آب مينوشند، و نه ازدواج دارند، چنانكه در حديثى از امام صادق (عليهالسلام ) ميخوانيم : الملائكة لا ياكلون و لا يشربون و لا ينكحون و انما يعيشون بنسيم العرش : فرشتگان غذا نميخورند و آب نمينوشند و ازدواج نميكنند بلكه با نسيم عرش الهى زندهاند!.
9⃣ آنها نه خواب دارند نه سستى و غفلت چنانكه على (عليهالسلام ) در حديثى چنين .
مى گويد: فليس فيهم فترة ، و لا عندهم غفلة ، و لا فيهم معصية ... لا يغشاهم نوم العيون و لا سهوا العقول ، و لا فترة الابدان ، لم يسكنوا الاصلاب و لم تضمهم الارحام : (در آنها نه سستى است ، و نه غفلت ، و نه عصيان ... خواب بر آنها چيره نميگردد و عقل آنها گرفتار سهو و نسيان نمى شود، بدن آنها به سستى نمى گرايد، و در صلب پدران و رحم مادران قرار نمى گيرند.
🔟 آنها مقامات مختلف و مراتب متفاوت دارند، بعضى هميشه در ركوعند و بعضى هميشه در سجودند.
ما منا الا له مقام معلوم و انا لنحن الصافون و انا لنحن المسبحون :
(هر يك از ما مقام معلومى دارد، ما همواره صف كشيده منتظر فرمان او هستيم و پيوسته تسبيح او ميگوئيم )
🕊(صافات 164 - 166)🕊
امام صادق مى گويد: و ان لله ملائكة ركعا الى يوم القيامه و ان لله ملائكة سجدا الى يوم القيامه : خداوند فرشتگانى دارد كه تا روز قيامت در ركوعند، و فرشتگانى دارد كه تا قيامت در سجودند!.
✅#تفسیر_نمونه_جلد18صفحه195سوره_فاطر
@Javanmardi_langarudi
🎇کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی🎇
﷽؛
#چهگذاشت و #چهفرستاد ؟ ...
💎 امیرالمؤمنین علی علیهالسلام فرمودند :
« إِنَّ الْمَرْءَ إِذَا هَلَكَ قَالَ النَّاسُ مَا تَرَكَ وَ قَالَتِ الْمَلَائِكَةُ مَا قَدَّم
زمانيكه انساني ميميرد ،
مردم ميگويند :
براي بعد از خود چه گذاشت ؟
و ملائکه ميگويند :
براي پيش از خود چه فرستاد ؟ »
#نهجالبلاغةخطبه94
إِنَّا أَنْذَرْناکُمْ عَذاباً قَريباً يَوْمَ يَنْظُرُ الْمَرْءُ ما قَدَّمَتْ يَداهُ وَ يَقُولُ الْکافِرُ يا لَيْتَني کُنْتُ تُراباً
#سورهنبأآیه40
کند کافر تیره دل آرزو
که ای کاش چون خاک میبود او
که اینسان نمیسوخت روز شمار
به توفنده آتش به سوزنده نار
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
﷽؛
#حکایتکوتاه اما #تاثیرگذار
💎 از کاسبی پرسیدند :
چگونه در این کوچه پرت و بیعابر کسب روزی میکنی ؟!
گفت :
آن خدایی که فرشته مرگش مرا در هر سوراخی که باشم پیدا میکند ، چگونه فرشته روزیاش مرا گم میکند .
« غم روزي مخور بر هم مزن اوراق دفتر را
كه پیش از طفل ايزد پر كند پستان مادر را »
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
﷽؛
🔸امام صادق علیه السلام :
"هر کس زیارت عاشورا بخواند
شب اول قبر در آغوش امام حسین علیه السلام قرار خواهد گرفت..."
📚 کامل الزیارات
💦 @Javanmardi_langarudi
#جوانمردےلنگرودے
﷽؛
#امامکاظم علیه السّلام فرمودند :
" همانا بدنهای شما را بهایی جز بهشت نیست . پس آنرا به غیر بهشت نفروشید ".
#تحفالعقولصفحه389
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫 گناه غیبت از نظر استاد رائفی پور 💫
#بسیار_ویژه_شنیدنی
﷽؛
#امام_علے {علیه السلام} :
" روزه ماه شعبان ، وسواس دل و پریشانی جان را از بین می برد ".
#الخصال_صفحه612
﷽؛
#روزه به عربی #صوم از اعمال مهم عبادی دین اسلام و به این معناست که فرد مکلّف برای انجام فرمان خدا و تقرب به خداوند و یا کفّاره بعضی از گناهان ، از اذان صبح تا اذان مغرب از برخی کارها از جمله خوردن و آشامیدن خودداری کند .
#روزه از فروع دین اسلام است و در سایر ادیان نیز صورتهایی از آن واجب بوده است .
#روزه به لحاظ فقهی ، چهار قسم است :
#واجب ، #مستحب ، #مکروه و #حرام .
#روزهماهرمضان از ستونهای اسلام شمرده شده و بر همه مسلمانانِ بالغ ، عاقل و سالم واجب است در این ماه روزه بگیرند .
#روزهرمضان در ۲۸ شعبان سال دوم هجری در مدینه با نزول آیه ۱۸۳ سوره بقره بر مسلمانان واجب شد . هر چند موارد وجوب و محرمات آن چندی بعد تغییر یافت و مواردی از آن با نزول آیاتی نسخ شد .
{ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ }
#تفسیرنمونهحضرتآیتاللهمکارمشیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی 🌐
﷽؛
#زمخشرى در #کشاف حدیثى نقل کرده که #فخررازى و #قرطبى نیز در #تفسیرشان از او اقتباس کردهاند ، #حدیثمزبور به وضوح #مقامآلمحمّد صلىاللهعلیهوآله و اهمیت #حبّ آنها را بیان مىدارد ، مىگوید :
#رسولخدا صلىاللهعلیهوآله فرمود :
{ مَنْ ماتَ عَلى حُبِّ آلِ محمّدٍ صلىاللهعلیهوآله ماتَ شَهِیداً
هر کس با #محبتآلمحمّد صلىاللهعلیهوآله بمیرد ، #شهید از دنیا رفته } .
{ أَلا وَ مَنْ ماتَ عَلى حُبِّ آلِ محمّدٍ صلىاللهعلیهوآله ماتَ مَغْفُوراً لَهُ
#آگاهباشید هر کس با #محبتآلمحمّد صلىاللهعلیهوآله از دنیا رود ، #بخشوده است } .
{ أَلا وَ مَنْ ماتَ عَلى حُبِّ آلِ محمّدٍ صلىاللهعلیهوآله ماتَ تائِباً
#آگاهباشید هر کس با #محبتآلمحمّد صلىاللهعلیهوآله از دنیا رود ، با #توبه از دنیا رفته } .
{ أَلا وَ مَنْ ماتَ عَلى حُبِّ آلِ محمّدٍ صلىاللهعلیهوآله ماتَ مُؤْمِناً مُسْتَکْمِلَ الْإِیْمانِ
#آگاهباشید هر کس با #محبتآلمحمّد صلىاللهعلیهوآله از دنیا رود ، #مؤمنکاملالایمان از دنیا رفته } .
{ أَلا وَ مَنْ ماتَ عَلى حُبِّ آلِ محمّدٍ صلىاللهعلیهوآله بَشَّرَهُ مَلَکُ الْمَوْتِ بِالْجَنَّةِ ثُمَّ مُنْکَرٌ وَ نَکِیْرٌ
#آگاهباشید هر کس با #محبتآلمحمّد صلىاللهعلیهوآله از دنیا رود ، #فرشتهمرگ او را بشارت به #بهشت مىدهد ، و سپس #منکر و #نکیر فرشتگان مأمور سؤال در برزخ به او #بشارت دهند } .
{ أَلا وَ مَنْ ماتَ عَلى حُبِّ آلِ محمّدٍ صلىاللهعلیهوآله یَزِفُّ إِلَى الْجَنَّةِ کَما تَزِفُّ الْعَرُوسِ إِلى بَیْتِ زَوْجِها
#آگاهباشید هر کس با #محبتآلمحمّد صلىاللهعلیهوآله از دنیا رود ، او را با #احترام به سوى #بهشت مىبرند آنچنان که #عروس به خانه #داماد } .
{ أَلا وَ مَنْ ماتَ عَلى حُبِّ آلِ محمّدٍ صلىاللهعلیهوآله فُتِحَ لَهُ فِی قَبْرِهِ بابانِ اِلَى الْجَنَّةِ
#آگاهباشید هر کس با #محبتآلمحمّد صلىاللهعلیهوآله از دنیا رود ، در #قبر او دو در به سوى #بهشت گشوده مىشود } .
{ أَلا وَ مَنْ ماتَ عَلى حُبِّ آلِ محمّدٍ صلىاللهعلیهوآله جَعَلَ اللّهُ قَبْرَهُ مَزارَ مَلائِکَةِ الرَّحْمَةِ
#آگاهباشید هر کس با #محبتآلمحمّد صلىاللهعلیهوآله از دنیا رود ، خداوند #قبر او را #زیارتگاهفرشتگانرحمت قرار مىدهد } .
{ أَلا وَ مَنْ ماتَ عَلى حُبِّ آلِ محمّدٍ صلىاللهعلیهوآله ماتَ عَلَى السُّنَّةِ وَ الْجَماعَةَ
#آگاهباشید هر کس با #محبتآلمحمّد صلىاللهعلیهوآله از دنیا رود ، بر #سنت و #جماعتاسلام از دنیا رفته } .
{ أَلا وَ مَنْ ماتَ عَلى بُغْضِ آلِ محمّدٍ صلیاللهعلیهوآله جاءَ یَوْمَ الْقِیامَةِ مَکْتِوباً بَیْنَ عَیْنَیْهِ آیِسٌ مِنْ رَحْمَةِ اللّهِ
#آگاهباشید هر کس با #عداوتآلمحمّد صلىاللهعلیهوآله از دنیا رود ، #روزقیامت در حالى وارد #عرصهمحشر مىشود که در پیشانى او نوشته شده : #مأیوسازرحمتخدا } .
{ أَلا وَ مَنْ ماتَ عَلى بُغْضِ آلِ محمّدٍ صلىاللهعلیهوآله ماتَ کافِراً
#آگاهباشید هر کس با #بغضآلمحمّد صلىاللهعلیهوآله از دنیا رود ، #کافر از دنیا رفته } .
{ أَلا وَ مَنْ ماتَ عَلى بُغْضِ آلِ محمّدٍ صلىاللهعلیهوآله لَمْ یَشُمَّ رائِحَةَ الْجَنَّةِ
#آگاهباشید هر کس با #عداوتآلمحمّد صلىاللهعلیهوآله از دنیا رود ، #بوىبهشت را استشمام نخواهد کرد } .
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
#تفسیرکشافجلد4صفحه220و221
#تفسیرفخررازىجلد27صفحه165و166
#تفسیرقرطبىجلد8صفحه5843
#تفسیرثعلبى ذیل آیه مورد بحث از جلیل بن عبداللّه بجلى طبق نقل #المراجعات نامه شماره 19).
#تفسیرنمونهجلد20صفحه436و437و438
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
🎬 کلیپ : اعمال ماه پر فضیلت شعبان
⏲ زمان : ۱ دقیقه و ۵۵ ثانیه
🗂 حجم : ۶.۲ مگابایت
#حجت_الاسلام_والمسلمین_استاد_فرحزاد
@Javanmardi_langarudi
﷽؛
#شب_اول_ماه_شعبان
💧دوازده ركعت که در هر رکعت حمد یک مرتبه و یازده مرتبه توحید خوانده شود.
#روز_اول_ماه_شعبان
💧روزه این روز فضیلت بسیار دارد و از حضرت صادق علیه السلام روایت شده كه هر كه روز اوّل شعبان را روزه بگیرد براى او بهشت واجب میشود.
💧سید بن طاوس از حضرت رسول صَلَّى اللهِ علیه و آله براى كسى كه سه روز اوّل این ماه را روزه بگیرد ثواب بسیارى نقل كرده است.
💧در شبهاى سه روز اول دو ركعت نماز وارد شده که در هر ركعت حمد یك مرتبه و توحید یازده مرتبه خوانده شود.
#مفاتیح_الجنان
💢احڪام و مسائل شرعے💢
@Javanmardi_langarudi
❄️ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی ❄️
﷽؛
#نمازحاجتمخصوصماهشعبان
👈 در هر #پنجشنبه این #ماهشعبان #دوركعت نماز اقامه شود ؛ که در #هرركعت بعد از #سورهحمد ، #صدمرتبهسورهتوحید و بعد از سلام #صدبارصلوات فرستاده شود تا #حقتعالى هر حاجتى که دارد را برآورد . چه در امور دنیوی و یا در امور معنوی . و نیز #روزه این ماه فضیلت بسیار دارد و روایت شده كه در هر روز #پنجشنبهماهشعبان آسمانها را زینت مىكنند . پس #ملائكه عرض مىكنند #خداوندا بیامرز روزهداران این روز را و دعاى ایشان را مستجاب گردان و در #روایتنبوى آمده است كه هر كه روز #دوشنبه و #پنجشنبه شعبان را #روزه بگیرد #حقّتعالى بیست حاجت از حوائج دنیا و بیست حاجت از حاجتهاى آخرت او را برآورد .
#مفاتیحالجنان
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
@Javanmardi_langarudi
#دانشآموخته ستاد ملی ترویج احکام دین
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
﷽؛
#فضيلتماهشعبان از نگاه #حضرتاستادانصاريان
👈 شعبان
ماه بسيار شريفي است ، و به #حضرتسيدانبياء منتسب ميباشد ، و آن حضرت همه اين ماه را روزه ميگرفت ، و روزه آن را به ماه رمضان متّصل مينمود ، و ميفرمودند شعبان ماه من است ، هر که يک روز از اين ماه را روزه بدارد ، بهشت بر او واجب ميشود .
👈 از #امامصادق روايت شده است :
چون ماه شعبان ميرسيد #حضرتزينالعابدين اصحاب خود را جمع ميکرد و ميفرمود :
اي اصحاب من، ميدانيد اين چه ماهي است ؟
اين ماه شعبان است ، و #حضرترسول ميفرمايد شعبان ماه من است ، پس در اين ماه براي جلب محبّت پيغمبر خود ، و براي تقرّب به سوي پروردگار خويش، روزه بداريد ، به خدايي که جان #عليبنالحسين به دست قدرت اوست ، سوگند ياد ميکنم از پدرم #حسينبنعلي شنيدم که فرمود :
از #اميرالمؤمنين شنيدم :
{ هر که شعبان را براي جلب محبّت پيامبر و تقرّب جستن به سوي خداوند روزه بدارد خداوند او را دوست بدارد و در روز قيامت به کرامتش نزديک نمايد و بهشت را بر او واجب گرداند } .
#شيخ از #صفوانجمّال روايت کرده است که #امامصادق به من فرمود :
کساني را که پيرامون و اطراف تو هستند به روزة شعبان وادار کن .
گفتم : فدايت شوم مگر در فضيلت آن چيزي ميبيني ؟
فرمود : آري #رسولخدا هرگاه هلال شعبان را ميديد به منادي دستور ميداد تا در مدينه ندا کنند : اي اهل مدينه ، من از جانب #رسولخدا به سوي شما ارسال شدهام ، آن حضرت ميفرمايد : آگاه باشيد به درستي که شعبان ماه من است ، خدا رحمت کند کسي را که مرا در ماه من ياري کند ، يعني روزه بدارد آن را، سپس #امامصادق چنين گفت : #اميرالمؤمنين ميفرمود :
از هنگامي که شنيدم منادي #رسولخدا در شعبان ندا داد ، روزةشعبان از من فوت نشد، و تا زماني که زنده هستم به خواست خداوند از من فوت نخواهد شد . پس ميفرمود :
روزة دو ماه شعبان و رمضان ماية توبه و آمرزش خداست .
#اسماعيلبنعبدالخالق روايت کرده است : نزد #امامصادق بودم ، ذکر روزة شعبان به ميان آمد، #حضرت فرمود :
در فضيلت روزة شعبان چنين و چنان است ، تا جايي که انسان مرتکب قتل حرام ميشود ، پس چنانچه شعبان را روزه بدارد ، اين روزه به او سود ميرساند ، و به خواست خداوند آمرزيده ميشود !
👈 بعضي از #اعمالمشترک اين ماه
#اول
هر روز هفتاد مرتبه بگويد: «أًستَغفِرُاللهَ وَ أَسأَلُهُ التَّوبَهَ»
#دوم
هر روز هفتاد مرتبه بخواند: «أَستَغفِرُاللهَ الَّذي لا إِلهَ إِلاّ هُوَ الرَّحمنُ الرَّحيمُ الحَيُّ القَيُّومُ وَ أَتُوبُ إِلَيهِ» در بعضي روايات «الحيُّ القَيُّومُ» پيش از «الرَّحمنُ الرَّحيمُ» است، و عمل به هر دو خوب است. و از روايات استفاده ميشود، که بهترين دعاها و ذکرها در اين ماه استغفار است، و هر که در هر روز اين ماه هفتاد مرتبه استغفار کند، مانند اين است که در ماههاي ديگر هفتاد هزار مرتبه استغفار نمايد.
#سوم
در اين ماه صدقه بدهد، گرچه نصف دانة خرمايي باشد، تا حقتعالي بدن او را بر آتش دوزخ حرام کند.
از #امامصادق نقل شده است که از وجود مبارک ايشان دربارة فضيلت روزة رجب سؤال کردند؟
فرمود: چرا از روزة شعبان غافل هستيد؟
راوي عرض کرد: #يَابنَرسولالله کسي که يک روز از شعبان را روزه بدارد، چه ثوابي دارد؟
فرمود: به خدا سوگند بهشت پاداش آن است، عرض کرد #يابنرسولالله بهترين اعمال در اين ماه چيست؟
فرمود: صدقه و استغفار، هر که در ماه شعبان صدقه دهد حقتعالي آن را رشد و نموّ دهد همانگونه که يکي از شما بچّه شترش را رشد ميدهد، تا آن که در قيامت، در حالي که به اندازة کوه احد شده باشد به صاحبش باز گردد.
#چهارم
در تمام اين ماه هزار مرتبه بگويد:
«لا إِلهَ إِلَّا اللهُ وَ لا نَعْبُدُ إِلّا إيّاهٌ مٌخْلِصينَ لَهُ الدّينَ وَ لَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ
معبودي جز خدا نيست، و نپرستيم جز او را، در حالي که دين را براي او خالص کرديم، گرچه مشرکان را خوش نيايد».
اين ذکر پاداش بسياري دارد، از جمله اينکه در نامة عملش عبادت هزار ساله بنويسند.
#پنجم
در هر پنجشنبة اين ماه دو رکعت نماز بجا آورد، در هر رکعت پس از سورة «حَمْد» صد مرتبه «قُلْ هُوَ اللهُ أَحَدٌ» خوانده و بعد از سلام نماز صد مرتبه صلوات بفرستد، تا حقتعالي هر حاجتي که در امر دين و دنيا دارد روا کند، و نيز روزة هر پنجشنبه اين ماه فضيلت بسيار دارد.
روايت شده است که در هر پنجشنبة ماه شعبان آسمانها را زينت ميکنند، پس ملائکه عرض ميکنند، خداوندا! روزهداران اين روز را بيامرز، و دعاي آنان را اجابت فرما. در خبر نبوي است: هر که روز دوشنبه و پنجشنبة شعبان را روزه بدارد، حقتعالي بيست حاجت از حوايج دنيا، و بيست حاجت از حوايج آخرت او را برآورد .
#ششم
در اين ماه بسيار صلوات فرستد .
#هفتم
صلوات شعبانیه
#هشتم
مناجات شعبانیه
#منبع
مفاتیح الجنان
#ترجمه استاد حسین انصاریان
﷽؛
💠روزی حلال💠
🔸حضرت استاد انصاریان:
⬅️ از نظر دین اسلام، شخصی که کار و تلاش می کند تا رزق و روزی حلال برای خود و خانواده اش فراهم نماید بسیار بهتر و برتر از کسی است که در خانه نشسته، دست از کار و تلاش کشیده و به خیال خود در حال عبادت خداوند است.
⬅️ با تحقیق در دین مبین اسلام در می یابیم که بیش از 900 روایت با سند معتبر در خصوص فعالیت و کار و تلاش آمده است که از همین روایات می توان بخوبی دریافت که حضور در سنگر اقتصادی و تلاش برای کسب رزق و روزی حلال تا چه میزان دارای اهمیت است.
💫 @Javanmardi_langarudi
﷽؛
#قسمتاول
💎 اثرات و فوائد #روزه
#پرسش
#روزه چه اثر و فایدهاى براى انسان دارد ؟
#پاسختفصیلی
#روزه در سه بخش از زندگى انسان تاثیر گذار است :
1⃣ اثرات تربیتى
#روزه ابعاد گوناگونى دارد ، و آثار فراوانى از نظر مادى و معنوى در وجود انسان مىگذارد ، که از همه مهمتر #بعداخلاقى و #فلسفهتربیتى آن است .
از فوائد مهم #روزه این است که :
روح انسان را تلطیف ، و اراده انسان را قوى ، و غرائز او را تعدیل مىکند .
#روزهدار باید در حال روزه با وجود گرسنگى و تشنگى از غذا و آب و همچنین لذت جنسى چشم بپوشد ، و عملاً ثابت کند او همچون حیوان ، در بند اصطبل و علف نیست ، او مىتواند زمام نفس سرکش را به دست گیرد ، و بر هوس ها و شهوات خود مسلط گردد .
در حقیقت ، بزرگ ترین #فلسفهروزه همین اثر روحانى و معنوى آن است ، انسانى که انواع غذاها و نوشابهها را در اختیار دارد و هر لحظه تشنه و گرسنه شد به سراغ آن مىرود ، همانند درختانى است که در پناه دیوارهاى باغ بر لب نهرها مىرویند ، این درختان نازپرورده ، بسیار کم مقاومت و کم دوامند ، اگر چند روزى آب از پاى آنها قطع شود پژمرده مىشوند ، و مىخشکند .
اما درختانى که از لابلاى صخرهها در دل کوهها و بیابانها مىرویند و نوازشگر شاخههایشان از همان طفولیت طوفانهاى سخت ، و آفتاب سوزان ، و سرماى زمستان است ، و با انواع محرومیتها دست به گریبانند ، محکم و با دوام و پر استقامت و سختکوش و سختجانند !.
#روزه نیز با روح و جان انسان همین عمل را انجام مىدهد و با محدودیتهاى موقت به او مقاومت ، قدرت اراده و توان مبارزه با حوادث سخت مىبخشد ، و چون غرائز سرکش را کنترل مىکند ، بر قلب انسان نور و صفا مىپاشد .
خلاصه ، #روزه انسان را از عالم حیوانیت ترقى داده و به جهان فرشتگان صعود مىدهد ، جمله { لَعَلَّکُمْ تَتَّقُون باشد پرهیزگار شوید } اشاره به همه این حقایق است .
و نیز #حدیثمعروف
{ الصَّوْمُ جُنَّهٌ مِنَ النّار
#روزه سپرى است در برابر آتش دوزخ } ، اشاره به همین موضوع است .
در حدیث دیگرى از #على علیهالسلام مىخوانیم :
از #پیامبر صلىاللهعلیهوآله پرسیدند :
چه کنیم شیطان از ما دور شود ؟
فرمود :
{ الصَّوْمُ یُسَوِّدُ وَجْهَهُ ، وَ الصَّدَقَهُ تَکْسِرُ ظَهْرَهُ ، وَ الْحُبُّ فِی اللّهِ وَ الْمُواظَبَهُ عَلَى الْعَمَلِ الصّالِحِ یَقْطَعُ دابِرَهُ ، وَ الاِسْتِغْفارُ یَقْطَعُ وَتِینَهُ
#روزه روى شیطان را سیاه مىکند ، و #انفاق در راه خدا پشت او را مىشکند ، و #دوستداشتن به خاطر خدا ، و #مواظبت بر عمل صالح دنباله او را قطع مىکند ، و #استغفار رگ قلب او را مىبرد }.
در #نهجالبلاغه به هنگامى که #امیرمومنانعلى علیهالسلام فلسفه عبادات را بیان مى کند ، به #روزه که مىرسد چنین مىفرماید :
{ ... وَ الصِّیامَ ابْتِلاءً لاِخْلاصِ الْخَلْق
خداوند #روزه را از این جهت تشریع فرموده که روح اخلاص در مردم پرورش یابد }!.
و نیز در حدیث دیگرى از #پیامبر صلىاللهعلیهوآله مىخوانیم :
{ اِنَّ لِلْجَنَّهِ باباً یُدْعَى الرَّیّانُ لایَدْخُلُ فِیْها اِلاَّ الصّائِمُون
بهشت درى دارد به نام ریان #سیرابشده که تنها روزه داران از آن وارد مى شوند } .
#مرحومصدوق در #معانىالاخبار در شرح این حدیث مىنویسد :
{ انتخاب این نام براى این درِ بهشت ، به خاطر آن است که بیشترین زحمت روزهدار از ناحیه عطش است ، هنگامى که روزهداران از این در وارد مىشوند چنان سیراب مىگردند که بعد از آن هرگز تشنه نخواهند شد }.
#تفسیرنمونه
#حضرتآیتاللهمکارمشیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی 🌐