هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ نشانه های بلوغ شرعی دختران
📝 علامت های رسیدن به بلوغ شرعی در دختران چیست ؟
📖 یکی از نشانه هاى بلوغ در دختران كامل شدن 9 سال قمرى و وارد شدن در 10 سالگى است . هر سال شمسى 11 روز بيشتر از سال قمرى است بنابر اين با محاسبه اين تفاوت و احتساب سال كبيسه ، زمان بلوغ در دختران 8 سال و 8 ماه و 25 روز مى باشد . دیگری بيرون آمدن منى و آخری روييدن موى درشت بالاى عورت که هر کدام زودتر ظاهر شود فرد بالغ شده است .
✅ خون حیض قبل از رسیدن به 9 سالگی
📝 اگر دختری قبل از سن نه سالگی خون حیض ببیند آیا عادت ماهیانه به حساب می آید ؟
📖 آنچه قبل از نُه سالگى دیده مى شود عادت ماهانه محسوب نمى شود ، هرچند داراى همان صفات بوده باشد ، بنابراین نشانه بلوغ نیست .
✅ دیدن خون حیض از نشانه هاى بلوغ
📝 آیا دیدن خون حیض نشانه ی بلوغ می باشد ؟
📖 دو صورت دارد :
الف : چنانچه فرد یقین دارد که این خون قبل از نه سال قمری می باشد ، خون حیض محسوب نمی شود و اگر مربوط به زخم و جراحت نباشد ، استحاضه محسوب می شود .
ب : چنانچه فرد نمی داند سنش چقدر است ، هرگاه عادت ماهیانه ببیند نشانه بلوغ است .
✅ حکم ترشحات معمولی زنان
📝 ترشحات واژن زنان و دختران در غیر از ایام عادت ماهیانه چه حکمی دارد ؟
📖 عفونت و ترشحات معمولي زنان و دختران که آلوده به خون نيست ، پاک است و غسل ندارد ، اما چنانچه به اوج لذت جنسي برسند و همزمان رطوبتي از آنها خارج گردد (که غالبا همراه با سستي بدن است) رطوبت مذکور حکم مني دارد ، نجس است و بايد غسل جنابت کنند . البته در صورت شک وظيفه اي ندارند .
✅ احتلام دختران
📝 آیا دختران جُنب می شوند ؟
📖 دختران معمولا جنب نمی شوند اما هرگاه به اوج لذّت جنسى برسند و همزمان رطوبتى از آنها خارج گردد (كه غالباً همراه با سستى بدن است) رطوبت مذكور حكم منى دارد و بايد غسل جنابت كنند. و در صورت شک وظیفه ای ندارند .
✅ احتلام زنان
📝 آيا زن منى دارد و با انزال آن جنب مىشود ؟
📖 هر رطوبتى كه از بانوان خارج شود غسل ندارد ، بلكه هرگاه زنان به اوج لذّت جنسى برسند و همزمان رطوبتى از آنها خارج شود (كه غالباً همراه با سستى بدن است)رطوبت مذكور حكم منى دارد و بايد غسل جنابت كنند، امّا در صورت شك وظيفهاى ندارند .
✅ عدم دلالت رشد جسمانى بر بلوغ در دختران
📝 آیا رشد جسمانی بعضی از اعضای در ختران دلالت بر بلوغ آنها می کند ؟
📖 رشد جسمانى ، مانند افزایش طول قد ، بزرگ شدن پستانها ، باسن ها و مانند آن ، علامت بلوغ (دختران) محسوب نمى شود .
✅ وظیفه دختری که تازه به سن بلوغ رسیده
📝 در صورتی که کسی تازه به سن بلوغ رسیده باشد قادر به انجام بعضی از وظایف شرعی نشود تکلیف او چیست ؟
📖 دختران با تمام شدن نُه سال قمرى بالغ مى شوند ، ولى چنانچه قادر بر انجام برخى از تكاليف مثل روزه نباشند، انجام آن براى آنها واجب نيست . و اگر تا ماه رمضان سال بعد قادر بر قضاى آن هم نباشند، قضا نيز ندارد ، ولى براى هر روز بايد فقيرى را سير كنند . و در مورد ازدواج احتياج به رشد جسمانى دارند. و در مورد تصرّف در اموال ، رشد كافى اقتصادى نيز لازم است .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ نشانه های بلوغ شرعی پسران
📝 علامت های رسیدن به بلوغ شرعی در پسران چیست ؟
📖 یکی از نشانه هاى بلوغ در پسران كامل شدن 15 سال قمرى و وارد شدن در 16 سالگى است ؛ هر سال شمسى 11 روز بيشتر از سال قمرى است بنابر اين با محاسبه اين تفاوت و احتساب سال كبيسه، زمان بلوغ در پسران به سال شمسى حدوداً 14 سال و 6 ماه و 20 روز مى باشد . دیگری بيرون آمدن منى و آخری روييدن موى درشت بالاى عورت که هر کدام زودتر ظاهر شود فرد بالغ شده است .
✅ تقلید در اصول و فروع دین
📝 جایگاه تقلید در اصول دین و در فروع دین و علت آن را بیان کنید ؟
📖 هيچ مسلمانى نمى تواند در اصول دين تقليد نمايد ، بلكه بايد آنها را از روى دليل- به فراخور حال خويش- بداند ولى در فروع دين يعنى احكام و دستورات عملى ، اگر مجتهد باشد (يعنى بتواند احكام الهى را از روى دليل به دست آورد) به عقيده خود عمل مى كند و اگر مجتهد نباشد بايد از مجتهدى تقليد كند ، همانگونه كه مردم در تمام امورى كه تخصّص و اطّلاع ندارند ، به اهل اطّلاع مراجعه مى كنند و از آنها پيروى مى نمايند .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
#استفتائات
🔸پاسخ به پرسشی درباره بیماری کرونا
❓با توجه به توصیه پزشکان و متخصصین به حضور نیافتن افراد مشکوک به بیماری واگیردار اخیر در مجامع و محیطهای عمومی ، عدم توجه افراد به این توصیه چه حکمی دارد ؟ آیا رعایت این توصیهها از نظر شرعی نیز لازم است ؟ بهویژه آنکه برخی از افراد با وجود توصیه متخصصین ، تعطیل کردن کلاسهای درس و مراسم و مجالس مذهبی و غیر مذهبی را درست نمیدانند . آیا چنین کاری را شرعی میدانید ؟
🔻پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی :
با توجه به خطر جدی این بیماری ، رعایت ضوابط بهداشتی و پزشکی بر همگان لازم است .
مسؤولین نیز باید با جدیت ، تدابیر لازم و فوری را برای ممانعت از شیوع بیشتر بیماری عملی کنند .
امیدواریم مردم عزیزمان با توکل به خداوند متعال و توسل به حضرات معصومین (علیهمالسلام) از این ابتلای بزرگ الهی به سلامت بیرون آیند .
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
﷽؛
✅ بازيافت کاغذهای حاوی اسماء متبرکه
📝 سؤال : راه شرعی #محو_کاغذهای_باطله که دارای #اسماء_متبرکه است ، چیست ؟ آیا سوزاندن آنها اشکال دارد ؟
📖 جواب : #دفن_در_خاک یا #تبدیل_به_خمیر ، اشکال ندارد ولی از #سوزاندن آنها خودداری شود .
#مقام_معظم_رهبری
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
﷽؛
👈 توصیه های حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی جهت دفع بیماری و اضطراب ناشی از آن
" در تمام خانه ها #زیارت_عاشورا و #حدیث_کساء بخوانید .
بر #اعصاب خود مسلّط باشید و از #ترس و #استرس پرهیز نمایید .
در این مقطع زمانی از #معاشرت_ها و #حضور در مراکز عمومی اجتناب کنید .
به #توصیه_های_پزشکی توجه کنید ".
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
📝 پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) :
" هرکس در ماه رجب این عبارت را صدبار بگوید : « استغفر الله الذی لا اله الا هو وحده لاشریک له و اتوب الیه » و با صدقه این ماه را به پایان ببرد . پاداش صد شهید را دارد و اگر در ماه رجب از دنیا برود خدا از او راضی می باشد ".
(مفاتیح الجنان ، شیخ عباس قمی ، سایر اعمال رجب)
🌷 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌷
🌧{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
" أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذِی لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ وَحْدَهُ لَا شَرِیکَ لَهُ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ "
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
📝 رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود :
(( کسی که در ماه رجب صد مرتبه این ذکر را بگوید " أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذِی لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ وَحْدَهُ لَا شَرِیکَ لَهُ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ " و بعد از پایان آن انفاقی کند ، خداوند امر او را به رحمت و آمرزش پایان برد ... و هنگامی که خداوند را در روز قیامت ملاقات کند خداوند به او گوید : به سلطنت من اقرار کردی پس هر درخواستی داری بنما تا اجابت کنم که کسی جز من نمی تواند خواسته های تو را برآورد )).
📝 حضرت در روایت دیگر فرمود :
(( کسی که هزار مرتبه در این ماه" لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ " بگوید خداوند صد هزار پاداش در نامه عمل او می نویسد )).
#جوانمردےلنگرودے
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#حضرت_استاد_انصاریان
" در اين ماه رجب مراقبه نفسْ كنيد ، مـاه رجب ، ماه تصفيـه باطن است . نبایـد شب و روز رجب براى شمـا عادی گذر كند . ثانيه هاى اين ماه را بايد قدر بدانيد و بندگی كنيـد. در ايـن ماه پر فيض جبران مافات كنيد ".
🌷 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌷
#جوانمردےلنگرودے
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#قسمت_اول
🌷 فضیلت و اهمیت ماه رجب
📝 پیامبر خدا (صلى الله علیه وآله) مى فرماید :
#رجب «شهرالله الاصمّ» است ; و بدان سبب آن را «اصمّ» نامیدند که هیچ ماهى به پایه عظمت آن نمى رسد ; مردم زمان جاهلیت به رجب حرمت مى نهادند و آنگاه که اسلام درخشیدن گرفت ، بر حرمت آن افزود . بدانید که #رجب ماه خدا #شعبان ماه من و #رمضان ماه امت من است پس هرکس یک روز از #رجب را روزه بدارد ، مستحقّ رضوان الهى گردد و روزه اش غضب الهى را خاموش کند و خداوند درى از درهاى جهنّم را بر او ببندد . اگر کسى به اندازه تمام زمین طلا انفاق کند ، برتر از روزه یک روز آن نخواهد بود ... هرگاه شب شود ، دعایش مستجاب خواهد بود : یا در دنیا به او عطا خواهد شد و یا براى آخرت او ذخیره مى شود ... حضرت رسول خدا(صلى الله علیه وآله) سپس ثواب دو ، سه ، چهار ، پنج ، تا سى روز ، روزه ماه رجب را تک تک با توضیح کامل بیان فرمود .
📝 در همین زمینه امام کاظم (علیه السلام) مى فرماید :
#رجب نام نهرى در بهشت است که از شیر سفیدتر و از عسل شیرین تر است ; بنابراین هرکس یک روز از ماه رجب را روزه بدارد ، خداوند از آن نهر به او خواهد نوشاند .
📝 همچنین آن حضرت در روایت دیگرى مى فرماید :
#رجب ماه عظیمى است که خداوند ، اعمال نیک را در آن چند برابر مى فرماید و گناهان را در آن محو مى کند . پس هرکس یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد ، به اندازه مسیر یک سال از جهنّم دور و هرکس سه روز از آن ماه را روزه بدارد ، بهشت بر او واجب مى شود .
📝 اسوه اهل معرفت و عبادت ، مرحوم سیدبن طاوس در مورد افرادى که قبل از اسلام در دوره جاهلیت ، مورد ظلم و ستم دیگران قرار گرفتند اما به انتظار ماه رجب نشستند و در آن ماه پربرکت ، خداى را بخواندند و حضرت حق ، دعایشان را مستجاب فرمود و بلا و گرفتارى را از آنها دور بگرداند ، چند داستان نقل کرده است که ما یکى از آن ها را در اینجا مى آوریم :
📝 شخصى ، گذرش به مردى افتاد که نابینا ، بیمار و خانه نشین شده بود . او از دیگران پرسید : چرا این بیمار گرفتار ، از خداى متعال عافیت نمى خواهد ؟ به او پاسخ دادند آیا او را نمى شناسى ؟ او به نفرین شخصى به نام «عیاض» گرفتار شده است .
📝 او گفت : عیاض را فراخوانید تا ماجراى این مرد نابینا را براى ما بازگوید . وقتى عیاض آمد به او گفت : داستان پسران «ضیعا» را که این مرد از جمع آنهاست براى ما بگو ; عیاض گفت : این داستان از داستان هاى دوره جاهلیت است ; و من دوست ندارم پس از آمدن اسلام ، دیگر آن را بازگویم . آن شخص گفت : شایسته است که آن را براى ما بازگویى . عیاض گفت : پسران ضیعا ، ده نفر بودند و خواهرى داشتند که همسر من بود . آنان با من درگیر شدند و همسرم را از من جدا کردند . من هرچه آنان را به خداوند سوگند دادم و احترام خویشى و قرابت را یادآورى کردم ، فایده اى نبخشید . من صبر کردم تا ماه رجب ، این ماه محترم الهى فرا رسید و آنگاه دست به دعا برداشتم و با حال خستگى و درماندگى خداى را بخواندم و تقاضا کردم که همه شان نابود و یکى شان نابینا و زمین گیر شود . خداى متعال دعایم را مستجاب فرمود و همه شان نابود شدند جز این مرد ، که نابینا و خانه نشین شده است .
📝 بارى در کرامت و فضیلت این ماه ، حضرت امام صادق (علیه السلام) نیز مى فرماید :
" آن گاه که قیامت برپا شود ، منادى الهى فریاد زند : « این الرجبیّون ؟»; کجایند آنانکه ماه رجب را گرامى داشتند و از آن ، بهره ها بردند ؟ از آن انبوه جمعیت ، گروهى برخیزند که نور جمالشان محشر را روشن کند . بر سر آنان تاج هاى شاهى که مرصّع به درّ و یاقوت است ، قرار دارد و در طرف راست هر نفر از آنان هزار فرشته ، در سمت چپ نیز هزار فرشته به او کرامت و تعظیم الهى را تبریک گویند . از جانب الهى ندا آید : بندگان و کنیزانم ، به عزت و جلالم سوگند، شما را جاى و مقام گرامى و عطایاى فراوان دهم و شما را در جایى جاى دهم که از زیر آن نهرها جارى است و شما در آن جاوید خواهید بود زیرا شما داوطلبانه براى من در ماهى که من بزرگش داشتم روزه گرفتید . سپس ، خطاب به فرشتگان فرماید : فرشتگان من ! بندگان و کنیزان را به بهشت داخل کنید . در اینجا حضرت صادق (علیه السلام) فرمود : این پاداش ، براى کسى است که گرچه یک روز از اول یا وسط یا آخر ماه رجب را روزه بدارد ".
👇👇👇
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🖕🖕🖕
﷽؛
#قسمت_دوم
📝 پیامبر گرامى ما در بیان عظمت و اهمیت ماه رجب مى فرماید :
" خداى متعال ، در آسمان هفتم ، فرشته اى به نام «داعى» قرار داده است . هرگاه ماه رجب فرا رسد ، آن فرشته دعوت کننده ، هر شب تا به صبح گوید : خوشا به حال کسانى که به ذکر الهى مشغولند ; خوشا به حال کسانى که با میل و رغبت تمام ، رو به سوى درگاه خدا آرند . و خداوند مى فرماید : من همنشین کسى هستم که با من همنشین باشد ، و مطیع کسى هستم که فرمان مرا ببرد و آمرزنده ام کسى را که از من طلب آمرزش کند . این ماه رجب ماه من ، بنده هم بنده من ، و رحمت هم از آن من است ; هرکس مرا در این ماه بخواند ، پاسخ مثبت دهم ; و هرکس از من چیزى بخواهد ، به او عطا کنم ; و هرکس از من هدایت جوید ، هدایتش کنم . من این ماه را وسیله ارتباط بین خود و بندگانم قرار داده ام پس هرکس به آن چنگ زند ، به من مى رسد .
📝 گرچه تمام ماه رجب ، نزد خداوند و اولیاء گرامیش عزیز و ارجمند است لیکن برخى از اوقات آن ، فضیلت ویژه اى دارد ; مثلا اوّلین شب جمعه ماه رجب ، داراى امتیازى بزرگ است .
📝 پیامبر اسلام (صلى الله علیه وآله) مى فرماید :
" از اولین شب جمعه ماه رجب غافل نشوید ; فرشتگان آن را «لیله الرغائب» مى نامند . چرا که وقتى یک سوم از شب گذشت ، هیچ فرشته اى نیست مگر اینکه در کنار کعبه مشرفه آید ; آنگاه خداوند نظر مرحمت به آنان کند و فرماید : فرشتگانم ! هرچه خواهید از من بخواهید . فرشتگان گویند : بارالها حاجت و خواسته ما آن است که روزه داران ماه رجب را بیامرزى ; خداوند متعال فرماید : آمرزیدم ".
📝 یکى از کارهاى مهم و شایسته در ماه رجب ، کمک به مستمندان است . امام صادق (علیه السلام) از پدران گرامیش از امام على (علیه السلام) نقل مى کند که آن حضرت فرمود :
"... هرکس به خاطر خدا در ماه رجب صدقه بدهد ، خداوند وى را آنچنان اکرام فرماید که نه چشمى دیده و نه گوشى شنیده و نه بر قلب انسانى خطور کرده باشد ".
📝 در بیان فضیلت ماه رجب ، به همین چند حدیث شریف بسنده مى کنیم و مى گوییم : اگر هیچ حادثه اى در ماه رجب رخ نمى داد ، باز هم رجب ارزش خاص و ویژگى استثنائى خود را داشت ; لیکن حوادثى در آن به وقوع پیوسته است که مهمترین آن ، در روز بیست و هفتم این ماه است ؛ چرا که آخرین پیامبر برگزیده الهى حضرت محمد (صلى الله علیه وآله) در این روز از جانب خداى متعال مامور هدایت مردم و ابلاغ هدایت و رسالت الهى گردید .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌷 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌷
#لیلةالرغائب
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
📝 حضرت امام کاظم "علیه السلام" :
#رجب ماه عظیمی است که خداوند در آن حسنات را دوچندان می کند و گناهان را از بین می برد .
کسی که یک روز از ماه رجب را #روزه بدارد ، آتش دوزخ به اندازه طی کردن یک سال از او دور میگردد و کسی که سه روز روزه بگیرد ، #بهشت بر او واجب میشود .
#الفقیه_جلد2صفحه92