هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
👆
﷽؛
💕 وقایع روز دوازدهم محرم در بیان #حضرتآیتاللهمکارمشیرازی
✅ ورود اهل بیت علیهم السلام به کوفه
👈 سيد بن طاووس مى نويسد : عمر بن سعد ، سر مبارك امام حسين عليه السلام را در همان روز عاشورا با «خولى بن يزيد اصبحى» و «حميد بن مسلم ازْدى» به نزد «ابن زياد» فرستاد و بقيه سرها را با «شمر بن ذى الجوشن» و «قيس بن اشعث» و «عمر بن حجّاج» روانه كوفه كرد .
👈 خود عمر سعد تا ظهر روز دوم (روز يازدهم) در كربلا ماند ، سپس با اسيران حرم حسينى به سوى كوفه روانه شد .
👈 هنگامى كه كاروان اسيران به كوفه نزديك شدند ، مردم براى تماشاى آنها اجتماع كردند ؛ در آن ميان زنى از كوفيان از بالاى بام فرياد زد :
« مِنْ أَىِّ الْاسارى أَنْتُنَّ ؟؛
شما از كدامين اسيرانيد ؟»
👈 پاسخ دادند :
« نَحْنُ اسارى آلِ مُحَمَّدٍ ؛
ما اسيران از خاندان محمديم !».
👈 آن زن وقتى اين سخن را شنيد ، از بام به زير آمد و مقدارى مقنعه و لباس و چادر به آنها داد ، تا خود را (به طور كامل) بپوشانند . مردم كوفه كه چنين صحنه هايى را مشاهده كردند ، گريه و زارى سر دادند .
👈 امام زين العابدين عليه السلام وقتى گريه آنها را ديد ، فرمود :
« اتَنُوحُونَ وَ تَبْكُونَ مِنْ اجْلِنا ، فَمَنِ الَّذي قَتَلَنا ؟؛
آيا براى ما نوحه و گريه مى كنيد ، پس چه كسى ما را كشته است ؟»
✅ شهادت امام سجاد (عليه السلام)
👈 دوازدهم محرّم روز شهادت امام زين العابدين عليه السلام (بنابر روايتى در سال 94 يا 95 هجرى قمرى) است .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🚨 بیماری امام سجاد(ع) یک مصلحت الهی
#پرسش
آیا درست است که به امام سجاد(علیه السلام) امام بیمار گفته شود؟
#پاسخ_اجمالی
امام چهارم تنها در كربلا مدت كوتاهى بيمار بوده است و پس از آن بهبود يافته و در حدود 35 سال از سلامت جسمى بر خوردار بوده است. بى شك بيمارى موقت آن حضرت در آن حادثه، عنايت خداوندى بوده است تا بدين وسيله از وظيفه جهاد معذور گردد. بيمارى ایشان، هرگز به معناى ضعف روحى و ناتوانى در برابر دشمن نبود. امام نه تنها در آن شرائط دشوار اسيرى، پناهگاه اسيران و آرام بخش دل هاى دردمند آنان بود، بلکه با دشمن با شجاعت برخورد مى كرد و سخنراني ها و مناظرات پر شور آن حضرت در كوفه و شام گواه اين معناست.
#پاسخ_تفصیلی
متاسفانه بسیارى از مردم نا آگاه، از امام چهارم(علیه السلام) به عنوان امام بیمار یاد مى کنند و با ذکر این لقب، در ذهن آنان شخصى رنجور و ناتوان با چهره اى زرد و پژمرده و روحى افسرده تداعى مى شود در حالى که واقعیت غیر از این است، زیرا امام چهارم تنها در کربلا مدت کوتاهى بیمار بوده است و پس از آن بهبود یافته و در حدود 35 سال همچون سایر امامان از سلامت جسمى بر خوردار بوده است. بى شک بیمارى موقت آن حضرت در آن حادثه، عنایت خداوندى بوده است تا بدین وسیله از وظیفه جهادمعذور گردد(1) و وجود مقدسش از خطر کشتار مزدوران یزیدمحفوظ بماند و از این رهگذر، رشته امامت تداوم یابد. اگر حضرت بیمار نبود مى بایست در جهادبا یزیدیان شرکت کند و در این صورت همچون سایر فرزندان و یاران پدرش به شهادت مى رسید و نور هدایت خاموش مى شد.
«سبط ابن الجوزى» مى نویسد:
على بن الحسین چون بیمار بود کشته نشد.(2)
«محمد بن سعد» مى نویسد:
آن روز(عاشورا) که على بن الحسین همراه پدرش بود، بیست و سه یا بیست و چهار سال داشت و هر کس بگوید که او در آن زمان کوچک بوده و موى بر نیاورده بوده، بى اساس است؛ بلکه او آن روز بیمار بود و به همین جهت در جنگ شرکت نکرد.(3)
«ابن سعد» همچنین گزارش مى دهد که:
پس از کشته شدن حسین بن على، شمربه سوى على بن الحسین آمد و او بیمار بود و در بستر خوابیده بود.
شمرگفت: این را بکشید. یکى از همراهان وى گفت: سبحان الله! آیا جوانى را که بیمار است و در جنگ هم شرکت نداشته بکشیم؟ در این هنگام «عمر بن سعد» در رسید و گفت: با این زنان و این بیمار کارى نداشته باشید.(4)
«شیخ مفید» از«حمید بن مسلم»، یکى از سپاهیان یزید، چنین نقل مى کند:
(روز عاشورا) به چادر على بن الحسین رسیدیم، او سخت بیمار و بر بسترى خوابیده بود. شمربا گروهى از پیادگان آمد، به او گفتند: آیا این بیمار را نمى کشى؟ من گفتم: سبحان الله! آیا کودکان را هم مى کشید؟!(5) این کودکى است و بیمارى او را از پا در خواهد آورد، و چندان از این سخنان گفتم تا آنان را از کشتن او باز داشتم. در این هنگام «عمر بن سعد» آمد. زنان به روى او فریاد زدند و گریستند. او به افراد خود گفت: هیچ کس از شما به خانه هاى این زنان داخل نشوید و متعرض این جوان نشوید.(6)
چنانکه ملاحظه شد، بیمارى امام چهارم، مصلحتى الهى بود که موجب حفظ حیات آن حضرت گردید و هرگز به معناى ضعف روحى و عجز و ناتوانى او در برابر دشمن نبود. امام نه تنها در آن شرائط سخت و دشوار اسیرى، ملجا و پناهگاه اسیران و آرام بخش دل هاى دردمند آنان بود، بکله با دشمن با شجاعت و شهامت بر خورد مى کرد و سخنرانی ها و مناظرات پر شور آن حضرت در کوفه و شام گواه این معناست. چنانکه پس از انتقال اسیران به کوفه، به دنبال گفتگوى تندى که در مجلس عبید الله بن زیاد بین او و امام صورت گرفت، عبید الله خشمگین شد و دستور قتل حضرت را صادر کرد، اما امام فرمود:«مرا به کشتن تهدید مى کنى؟! آیا نمى دانى که کشته شدن، براى ما یک امر عادى بوده و شهادت براى ما کرامت و فضیلت است»؟(7)، (8)
@Javanmardi_langarudi
👇👇👇
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
☝☝☝
#پی_نوشت
🍃 (1). مسعودى، اثبات الوصیه، ص 167 و ر. ك به: سبط ابن الجوزى، تذكره الخواص، نجف، المطبعه الحيدريه، 1383 ه. ق، ص 324.
🍃 (2). سبط ابن الجوزى، تذكره الخواص، نجف، المطبعه الحيدريه، 1383 ه. ق، ص 324.324 و ر.ك به: ابن العماد الحنبلى، شذرات الذهب فى اختيار من ذهب، الطبعه الأولى، بيروت، دارالكفر، ج 1، ص 105.
🍃 (3). الطبقات الكبرى، بيروت، دار صادر، ج 5، ص 221.
🍃 (4). الطبقات الكبرى، ص 212 و ر. ك به: ابن كثير، البدايه و النهايه، الطبعه الثانيه، بيروت، دار المعارف، 1977 م، ج 9، ص 104.
🍃 (5). احتمالاً حميد بن مسلم عمداً به منظور جلب ترحم آنان، حضرت را(كه لاغر و ضعيف گشته بود) كودك ناميده است و يا بعدها چنين كارى را به خود نسبت داده است تا نزد شيعيان قدرى از بار گناه خود بكاهد.اخطب خوارزمى، مقتل الحسين، تحقيق و تعليق: شيخ محمد سماوى، قم، مكتبه المفيد، ج 2، ص 43.
🍃 (6). الارشاد، قم، مكتبه بصيرتى، ص 242 و ر. ك به: محمد بن جرير الطبرى، تاريخ الأمم و الملوك، بيروت، دار القاموس الحديث، ج 6، ص 260(حوادث سال 61)؛ اخطب خوارزمى، مقتل الحسين، تحقيق و تعليق: شيخ محمد سماوى، قم، مكتبه المفيد، ج 2، ص 38.
🍃 (7). اخطب خوارزمى، مقتل الحسين، تحقيق و تعليق: شيخ محمد سماوى، قم، مكتبه المفيد، ج 2، ص 43.
🍃 (8). گردآوري از کتاب: سیره پیشوایان، مهدی پیشوایی، موسسه امام صادق(علیه السلام)، قم، 1390هـ.ش، ص 238.
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
❓#سوال
⁉️ مدت بیماری امام سجاد(ع) در واقعه عاشورا چقدر طول کشید؟
🔸بیشتر روایات و نقل های معتبر، بیماری حضرت زین العابدین(ع) را تنها در همان شب و روز عاشورا عنوان می کنند که ممکن است اثر آن تا چند روز بعد از آن نیز باقی بود.
1⃣ امام سجاد(ع): «هنگامی که پدرم نزدیک مغرب در شب عاشورا اصحاب را جمع کرد برای این که آنها را مرخص کند. من نزدیک او شدم تا آنچه را برای آنها می گوید بشنوم و من در آن هنگام مریض بودم.
2⃣ امام سجاد(ع): «من در آن شبی که پدرم در صبحش به شهادت رسید نشسته بودم و عمه ام حضرت زینب(س) نزد من مشغول پرستاری من بود»، در این هنگام پدرم در پنهانی از اصحابش کناره گرفت و نزد او «جُوَین»(یا جون یا حویّ] غلام ابوذر غفاری بود و او شمشیرش را اصلاح می کرد و پدرم اشعاری را می خواند. آن اشعار را دو بار یا سه بار تکرار کرد تا آن که من آن را فهمیدم و آنچه را می خواست، دانستم. پس گریه راه گلویم را بند آورد. اشک هایم را پاک کردم و سکوت کردم.
3⃣ شیخ مفید(م 413ق): «حمید بن مسلم گوید: ... به على بن الحسین(ع) که دارای بیماری سختى بود و روى فرشى افتاده بود، رسیدیم، گروهى از پیادگان همراه شمر سر رسیدند پس به شمر گفتند: آیا این بیمار را نمی کشى؟ من گفتم: سبحان الله آیا افراد کم سن و سال را هم می کشند؟ او نوجوانی است که همین بیمارى او را بس است؟ پس پیوسته آن جا بودم تا آنان را از او دور کردم.
4⃣ محمد بن سعد(م 230ق) در «الطبقات الکبری»: «آن روز(عاشورا) که على بن الحسین همراه پدرش بود، بیست و سه یا بیست و چهار سال داشت و هر کس بگوید که او در آن زمان کوچک بوده و موى بر نیاورده بوده، بی اساس است؛ ولی او آن روز بیمار بود و به همین جهت کشته نشد.
5⃣ در «بلاغات النساء» چنین آمده است: حِذام یا حُذَیم اسدى گفت: سال 61 [هجرى ]، سال شهادت حسین(ع)، به کوفه وارد شدم. زنان کوفه را در آن زمان دیدم که بر سر و صورت خود می زنند و گریبان می درند و دیدم که زین العابدین(ع) با صدایى آهسته و پیکرى نحیف از بیمارى می گوید: «اى کوفیان! شما بر ما می گِریید؟! پس چه کسى جز شما ما را کُشت؟
6⃣ امام صادق(ع)، از پدرانش چنین گزارش فرمود: «هنگامى که زنان را از کربلا به کوفه وارد کردند، زین العابدین(ع) بدنش نحیف شده و از بیمارى، رنجور بود...
آنچه ما درباره مدت بیماری امام سجاد(ع) در منابع روایی یافتیم، همان است که ذکر شد.
👈 حضرت استاد شیخ حسین انصاریان
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#سوال
⁉️ مگر نمی گویند بدن مبارک امام حسین (علیه السلام) بعد از شهادت قابل تشخیص نبود ، پس چگونه امام سجاد (علیه السلام) آن بدن مطهر را شناخت و دفن کرد ؟
#پاسخ
🔸تکه تکه شدن بدن امام حسین (علیه السلام) به معنای متلاشی شدن آن بدن بطوری که قابل شناسائی نباشد نبوده است مضافاً به اینکه بدن امام معصوم غیر از بدنهای عادی و معمولی است و نوری که از آن بدن ساطع است هر بیننده ای را به خودش آشنا می کند .
🔹علاوه بر همه اینها کسی که بدن حضرت ابا عبدالله الحسین (علیه السلام) را دفن کرد خود امام سجاد (علیه السلام) بود که هم فرزند بزرگ امام حسین (علیه السلام) بود و هر فرزندی بدن پدرش را بهتر از هر کسی می شناسد و هم امام معصوم بود و به قدرت امامت و شناخت حقیقی اشیاء می تواند بدن امام دیگر را تشخیص دهد .
@Javanmardi_langarudi
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ پاسخ به برخی سوالات پیرامون متن #زیارتعاشورا
📝 زیارت عاشورا از کلام کدام امام معصوم صادر شده است؟
📖 زیارت عاشورا آن گونه که از روایت امام صادق (ع) در کتاب مصباح شیخ طوسی به دست میآید ، از جانب خداوند و حدیث قدسی است ، یکی از تفاوتهای حدیث قدسی با قرآن این است که رساندن آیات قرآن بلافاصله بعد از نزول آن به همه مردم واجب است ، ولی ممکن است یک حدیث قدسی از جانب خداوند به پیامبر اکرم (ص) عرضه شود ، بدون آنکه پیامبر (ص) آن را به یک نفر هم بگوید یا فقط به افراد خاص مثل سلمان و مقداد و … تعلیم دهد .
زیارت عاشورا توسط خداوند بیان و توسط جبرئیل امین برای پیامبر اکرم (ص) هدیه آورده شد و امیرمؤمنان(ع) به امام مجتبی (ع) و ایشان به برادرش امام حسین (ع) و ایشان به امام سجاد (ع) و ایشان به فرزندش امام باقر (ع) و او به امام صادق (ع) انتقال دادند تا اینکه در زمان امام باقر و امام صادق (ع) که موقعیت بهرهمندی خواص شیعیان از این حدیث قدسی ایجاد شد ، امام باقر (ع) به علقمه و امام صادق آن را صفوان بن مهران در نجف آموزش دادند ، ولی تنها روایتی که زیارت عاشورا را حدیث قدسی معرفی میکند روایت امام صادق (ع) در کتاب مصباح شیخ طوسی است .
📝 چرا زیارت عاشورا بعد از شهادت امام حسین (ع) توسط امام سجاد (ع) به شیعیان آموخته نشد ؟
📖 اوج فتنه و ظلم بنیامیه در کربلای معلی در روز عاشورا اتفاق افتاد ، بنابراین دستگاه اموی برای تثبیت موقعیت خودش هر قیامی را سرکوب میکرد، همانند قیام توابین، قیام مختار و قیام حرّه در چنین موقعیتی با چنین خفقان کسی انتظار دارد که لعن یزید و معاویه و ابوسفیان که در زیارت عاشورا علناً آمده است ، توسط شیعیان بیان شود ، اما در زمان امام باقر (ع) و امام صادق (ع) که زمان اختلاف بین بنیمروان و بنیالعباس است ، آن خفقان شدت خود را از دست داده است، به همین خاطر امام باقر و امام صادق (ع) به بیان آن پرداختند .
📝 زیارت عاشورا اولین بار در چه کتابهایی ذکر شده است ؟
📖 زیارت عاشورا به نقل از علقمه بن محمد حضرمی از امام باقر (ع) در کتاب کامل الزیارات و زیارت عاشورا به نقل از صفوان بن مهران از امام صادق (ع) در کتاب مصباح المتهجد شیخ طوسی شده است و زیارت عاشورای مشهور که در مفاتیح الجنان آمده است ، همان زیارت کتاب مصباح المتهجد است .
📝 اعتبار سند زیارت عاشورا در چه حد است ؟
📖 زیارت عاشورا دارای دو سند و سه طریق است که با توجه به کتابهای علم رجال اشخاصی که در سند زیارت قرار گرفتهاند همه مورد اعتماد هستند :
1⃣ نقل صالح بن عقبه
2⃣ نقل سیف بن عمیره
3⃣ نقل محمد بن خالد طیالسی
که هر کدام توسط شیخ طوسی در کتاب فهرست اسناد آن آمده است .
📝 ویژگیهای منحصر به فرد زیارت عاشورا چیست ؟
📖 حدیث قدسی بودن ، ثواب و آثار منحصر به فرد ، لعن برخی اشخاص ، ذکر مهدویت و انتقام از دشمنان حضرت که در دو جای زیارت امام منصور و امام هدی آمده که این خود اشاره به ابراز اعتقاد به انتقام مهدوی در زمان اهل بیت (ع) دارد ، سجده در مقابل خداوند در انتهای زیارت که این اوج پیوستگی زیارت امام حسین (ع) با عبودیت خداوند است که در هیچ زیارتی غیر از زیارت عاشورا در آخر آن سجده وجود ندارد، دستور به انجام هر روزه آن هر چند زیارت عاشورا زیارت مخصوص روز عاشوراست، ولی در سایر روزهای ایام سال به قصد برآورده شدن حاجت و بهرهمندی از آثار و ثوابهای آن امام باقر و امام صادق (ع) توصیه کردند .
📝 عبارات زیارت عاشورا چند بخش است ؟
📖 دارای دو بخش کلی
«خطابی» یعنی خطاب به امام حسین ،
«درخواستی» یعنی خطاب به خداوند است :
«خطاب به امام حسین» که از وضعیت خود و درخواستهای خود خبر میدهیم :
👈 تسلیم : السلام علیک …
👈 تعزیت : لقد عظمت الرزیه
👈 تضمین : انی سلم لمن …
👈 تبرئه : وابرا الی الله …
👈 تفدیه : بابی انت وامی
👈 مهدی یاوری : ان یرزقنی طلب …
👈 تقرب : انی اتقرب الی الله …
👈 توسل : بموالاتکم
👈 همراهی : معکم فی الدنیا
👈 درک شفاعت : یبلغنی المقام المحمود
👈 پاداش کامل : افضل ما یعطی
👈 لعن شخص : لعن الله آل زیاد…
👈 لعن شخصیت : دفعتکم عن مقامکم
👈 ثبوت در قدم : قدم صدق
«درخواست از خداوند»
👈 وجاهت : وجیها
👈 صلوات و رحمت و مغفرت : صلوات ورحمه ومغفره
👈 حیات و ممات محمدی : محیای محیا…
👈 لعن شخص : اللهم العن اباسفیان و…
👈 تأکید در لعن شدید : فضاعف ، جمیعا ، خص
👈 درخواست عذاب دردناک : العذاب الالیم
👈 تقرب با برائت و ولایت : اللهم انی اتقرب
👈 لعن شخصیت : اول ظالم وآخر
👈شفاعت : اللهم ارزقنی شفاعه الحسین
👈 ثبوت قدم در راه حسین (ع) : وثبت لی قدم صدق .
@Javanmardi_langarudi
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
" اللَّهُمَّ الْعَنْ أَوَّلَ ظَالِمٍ ظَلَمَ حَقَّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ ، وَ آخِرَ تَابِعٍ لَهُ عَلَى ذَلِكَ
#خدايا
لعنت كن نخستين ستمكاري را كه به حق محمّد و خاندان محمّد ستم كرد ، و آخرين كسي را كه در اين ستم از او پيروي نمود ".
#فرازیاززیارتعاشورا
#ترجمهحضرتاستادانصاریان
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#حکایت
💠 توبه یزید بن معاویه !
📝 روزى يزيد بن معاويه به امام سجّاد عليه السلام گفت : اى على بن الحسين عليه السلام ! اگر من توبه كنم توبه من پذيرفته مى شود ؟
📝 حضرت فرمود : اگر در پس نماز مغرب نافله غفيله را بخوانى بخشيده مى شوى !
📝 حضرت زينب عليها السلام در آن مجلس عرض كرد : اى پسر برادرم چه مى گويى ؟! او قاتل حسين بن على عليه السلام است . امام سجّاد عليه السلام فرمود : بله ، اما او موفّق به خواندن آن نافله نمى شود . يعنى توفيق راهيابى پيدا نمى كند چه رسد كه توبه كند .
@Javanmardi_langarudi
#برگرفته از کتاب تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج 12 #اثر استاد حسین انصاریان
﷽؛
✅ باقی مانده هزینه های مراسم عاشورا
📝 سؤال : باقی مانده اموالی که به عنوان هزینه های مراسم عاشورای امام حسین علیهالسلام جمع آوری می شود ، در چه موردی باید خرج شود ؟
📖 جواب : اگر #نذر شرعی صورت گرفته ، تابع نذر است و گرنه می توان با کسب اجازه از اهدا کنندگان ، اموال باقی مانده را در امور خیر مصرف کرد یا آنها را برای مصرف در #مجالسعزاداری آینده نگاه داشت .
#مقامعظمیولایت
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
#روضهامامحسین علیهالسلام
#علامهجوادےآملے
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
@Javanmardi_langarudi
#دانشآموخته ستاد ملی ترویج احکام دین
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
#امامزمان عجاللهتعالیفرجهالشریف روضه می خواند
👈 پای روضه #امامزمان عجاللهتعالیفرجهالشریف بشینیم و گریه کنیم ...
👈 وَ الشِّمْرُ جَالِسٌ عَلَى صَدْرِكَ ...
#حضرتاستادانصاریان
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
﷽؛
✅ مصرف باقی مانده اموال عزاداری برای زائران اربعین
📝 سؤال : مقداری برنج با نرخ دولتی برای مراسم محرم و عزاداری امام حسین (علیه السلام) به هیئت های مساجد داده شده است ؛ آیا می توان در ایام اربعین برای زائرانی که به عراق می روند ، آن را مصرف کرد ؟
📖 جواب : جایز نیست و باید در همان هیئت های مساجد برای مراسم محرم و عزاداری مصرف گردد .
#مقاممعظمرهبری
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
﷽؛
#معارفاسلامی
👈 آخرین شهید کربلاء
👈 حضرت علی اکبر علیه السلام اولین شهید بنی هاشم
👈 همراهی یاران امام حسین علیه السلام با ایشان ، با علم به شهادت
#عناوینبالا به همراه عناوین بیشتر در شاخه #شهدایقيامحسینی
http://mk6.ir/UfHnN
#حضرتآیتاللهمکارمشیرازی
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#بسیار_ویژه_خواندنی
﷽؛
✅ سوید بن عمرو ، آخرین شهید کربلاء
📝 پرسش :
آخرین شهید کربلاء که بود ؟
📖 پاسخ اجمالی :
آخرین شهید کربلا ، جناب سوید بن عمرو بود ، او بزرگ مردی بود كه بسيار نماز مى خواند . او در ميدان جنگ چون شيرى شجاع مبارزه مى كرد ، و پس از كارزارى دلاورانه با چهره خونين بر زمين افتاد و بيهوش شد . سپاه دشمن به گمان اینکه به شهادت رسیده او را رها کردند . او پس از شهادت امام حسين (علیه السلام) به هوش آمد ، از جاى برخاسته ، و با كاردى كه در ساق پا زير چكمه اش جاى داده بود به سوى دشمن حمله برد . سپاه ابن سعد او را محاصره كردند و به شهادت رساندند .
📖 پاسخ تفصیلی :
سوید بن عمرو بزرگ مردی بود كه بسيار نماز مى خواند .¹
بنا به نقل مورخين او پس از كسب اجازه از امام حسین (عليه السلام) پا به ميدان گذاشت و اين رجز را خواند :
« اُقْدِمُ حُسَيْنُ الْيَوْمَ نُلْقي أَحْمَدا * وَ شَيْخَكَ الْحِبْرَ عَلِيّاً ذَا النَّدى
وَ حَسَناً كَالْبَدْرِ وافِي الاَْسْعَدا * وَ عَمَّك الْقَرْمَ الْهُمامَ الاَْرْشَدا
حَمْزَةَ لَيْثِ اللهِ يُدْعى أَسَدا *** وَ ذَا الْجَناحَيْنِ تَبَوّأ مَقْعَدا
فِي جَنَّةِ الْفِرْدَوْسِ يَعْلُوا صَعَدا »
( اى حسين ، قدم پيش نهادم تا جدّت احمد (صلى الله عليه وآله) و پدر بزرگوارت على و برادرت آن ماه شب چهارده به كمال رسيده و عمويت حمزه آن آقا و سيّد ارشد كه شير خدا ناميده مى شد و (جعفر) آن صاحب دو بال را كه در بهشت برين (پرواز مى كند و) داراى مقام والايى هستند ، ديدار نمايم ).²
او در ميدان جنگ چون شيرى شجاع مبارزه مى كرد ، و پس از كارزارى دلاورانه با چهره خونين بر زمين افتاد و بيهوش شد . سپاه دشمن به گمان اينكه او كشته شد او را رها كردند . ولى وى پس از شهادت امام حسين (عليه السلام) به هوش آمد و شنيد كه مى گويند حسين (عليه السلام) كشته شده است ، او حركتى به خود داد و از جاى برخاست ، و چون شمشيرش را دشمنان گرفته بودند كاردى كه در ساق پا زير چكمه اش جاى داده بود گرفت و به سوى دشمن حمله برد . سپاه ابن سعد او را محاصره كردند و با ضربات شمشير او را به شهادت رساندند و او آخرين شهيد كربلا پس از شهادت امام حسين (عليه السلام) بود .³ ، ⁴
#پےنوشت
(1). بحارالانوار، ج 45، ص 24 .
(2). اعيان الشيعة، ج 1، ص 606 ; تاريخ طبرى، ج 4، ص 346 .
(3). مقتل الحسين مقرّم، ص 254 ; اعيان الشيعه، ج 1، ص 606; تاريخ طبرى، ج 4، ص 346 و كامل ابن اثير، ج 4، ص 79 .
(4). گردآوري از کتاب: «عاشورا ريشه ها، انگيزه ها، رويدادها، پيامدها»، سعید داودی و مهدی رستم نژاد، (زیر نظر آيت الله العظمى ناصر مكارم شيرازى)، امام على بن ابى طالب(عليه السلام)، قم، 1388 هـ.ش، ص 475.
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#شناسنامهحضرتعلےاکبر "علیه آلاف التحیة و الثناء"
💕 حضرت علی بن الحسین ( علی اکبر "علیه آلاف التحیة و الثناء" ) فرزند بزرگ امام حسین در 11 شعبان سال 33 هجری قمری در مدینه دیده به جهان گشود . مادر بزرگوار وی لیلا دختر ابی مره است . لیلا برای امام حسین پسری آورد ، رشید ، دلیر ، زیبا ، شبیه ترین کس به رسول خدا ، رویش روی رسول ، گفتگویش گفتگوی رسول خدا ، هر کسی که آرزوی دیدار رسول خدا را داشت بر چهره پسر لیلا می نگریست ، تا آنجا که پدر بزرگوارش می فرماید :
"هرگاه مشتاق دیدار پیامبر می شدیم به چهره او می نگریستیم" ؛
به همین جهت روز عاشورا وقتی اذن میدان طلبید و عازم جبهه پیکار شد ، امام حسین چهره به آسمان گرفت و گفت :
" اللهم اشهد علی هؤلاء القوم فقد برز الیهم غلام اشبه الناس برسولک محمد خلقا و خلقا و منطقا و کنا اذا اشتقنا الی رؤیة نبیک نظرنا الیه...".
#سنحضرتعلےاکبر
💕 حضرت علی اکبر در کربلا حدود 25 سال داشت . برخی راویان سن وی را 18 سال و 20 سال هم گفته اند .
#خوابامامحسین و #رفتارحضرتعلےاکبر
💕 در سرزمین ثعلبه هنگام ظهر امام حسین "علیه آلاف التحیة و الثناء" اندکی خوابید و وقتی بیدار شد فرمود :
در خواب هاتفی را دیدم که میگفت :
شما به شتاب میروید و مرگ شما را با شتاب به بهشت میبرد . علی اکبر "علیه آلاف التحیة و الثناء" که چنین سخنی را از پدر شنید گفت : پدر جان مگر ما بر حق نیستیم ؟ امام حسین "علیه آلاف التحیة و الثناء" فرمود : آری به خدا قسم ما بر حق هستیم . علی اکبر عرضه داشت در این صورت ما از مرگ باکی نداریم و امام حسین "علیه آلاف التحیة و الثناء" که از استقبال فرزندش شاد شده بود بیان داشت : فرزندم خدا به تو جزای خیر دهد .
#اولینشهیدعاشوراازبنےهاشم
💕 حضرت علی اکبر اولین شهید عاشورا از بنی هاشم بود . شجاعت و دلاوری حضرت علی اکبر و رزم آوری و بصیرت دینی و سیاسی او ، در سفر کربلا به ویژه در روز عاشورا تجلی کرد . سخنان و فداکاریهای وی نیز به خوبی مؤید این مطلب است .
#شهادتحضرتعلےاکبر
💕 روز عاشورا پس از شهادت یاران امام ، اولین کسی که اجازه میدان طلبید تا جان را فدای دین کند ، او بود . اگر چه به میدان رفتن او بر اهل بیت و بر امام بسیار سخت بود ، ولی از ایثار و روحیه جانبازی او جز این انتظار نبود . وقتی به میدان می رفت ، امام حسین در سخنانی سوزناک به آستان الهی ، آن قوم ناجوانمرد را که دعوت کردند ولی تیغ به رویشان کشیدند، نفرین کرد . علی اکبر چندین بار به میدان رفت و رزمهای شجاعانه ای با انبوه سپاه دشمن داشت . پس از شهادت ، امام حسین صورت بر چهره خونین حضرت علی اکبر نهاد و دشمن را باز هم نفرین کرد .
#مرقدمطهرحضرتعلےاکبر
💕 حضرت علی اکبر ، نزدیکترین شهیدی است که با امام حسین دفن شده است . مدفن او پایین پای اباعبد الله الحسین قرار دارد و به این خاطر ضریح امام شش گوشه است .
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
📝 قاتل امام حسین (ع) شمر است ، یا سنان بن انس ؟
📖 در این مورد نیز مانند بسیاری از موضوعات تاریخی اختلاف نظر وجود دارد .
#شیخ_صدوق (ره) در این باره میگوید :
«وَ الْحُسَیْنُ بْنُ عَلِیٍّ- عَلَیْهِمَا السَّلَامُ- قُتِلَ بِکَرْبَلَاءَ، وَ قَاتِلُهُ سِنَانُ بْنُ أَنَسٍ لَعَنَهُ اللَّه»؛
امام حسین (ع) در کربلا به دست سنان بن انس به شهادت رسید .
#شیخ_مفید میگوید :
«وَ بَدَرَ إِلَیْهِ خَوَلِیُّ بْنُ یَزِیدَ الْأَصْبَحِیُّ لَعَنَهُ اللَّهُ فَنَزَلَ لِیَحْتَزَّ رَأْسَهُ فَأُرْعِدَ فَقَالَ لَهُ شِمْرٌ فَتَّ اللَّهُ فِی عَضُدِکَ مَا لَکَ تُرْعَدُ. وَ نَزَلَ شِمْرٌ إِلَیْهِ فَذَبَحَهُ ثُمَّ دَفَعَ رَأْسَهُ إِلَى خَوَلِیِّ بْنِ یَزِیدَ فَقَالَ احْمِلْهُ إِلَى الْأَمِیرِ عُمَرَ بْنِ سَعْد»؛
پس از این خولى اصبحى پیش آمده تا سر از بدن مبارکش جدا سازد ، اما لرزه بر اندامش افتاد نتوانست به این کار خطیر اقدام نماید ، شمر که او را بیچاره یافت، گفت خدا بازوى ترا از کار بیندازد ؛ چرا این قدر میلرزى ! آنگاه خود او پیش آمد و سر مبارکش را از بدن جدا کرد. سر بریده امام حسین (ع) را به خولى داد و گفت آنرا به عمر بن سعد تسلیم کن .
#البته ، در اینگونه موارد میتوان گفت شاید یک نوع تسامح وجود داشته باشد ، به این معنا که یکی سبب باشد و یکی مباشر . مثلاً در همین رابطه در عرف هم شمر را قاتل امام حسین (ع) میدانند ، هم عمر سعد را . همینطور ابن زیاد و یزید را .
#در_روز_عاشورا چنانکه مشهور است ، قاتل امام حسین (ع) سنان بن انس بوده ، به عنوان کسی که آخرین ضربات کاری را بر بدن مبارک امام وارد کرد ، اما میتوان شمر را هم قاتل نامید ، به عنوان کسی که سر مبارک امام را از بدن نیمهجانشان جدا نمود .
#حضرت_استاد_انصاریان
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
16.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽؛
#عجبلیاقتیپیداکردیم
👈 اهلبیت علیهمالسلام عاشق شما هستند
👈 حسین جان ! ما خیلی غم و غصه برای تو داریم ...
#حضرتاستادانصاریان
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#عبداللهبنشریکعامری حدیث کند که از اصحاب علی (علیه آلاف التحیة و الثناء) می شنیدم هرگاه که عمر بن سعد از در مسجد وارد می شد می گفتند :
این کشنده حسین بن علی (علیه آلاف التحیة و الثناء) است ، و این جریان زمانی دراز پیش از کشته شدن حسین (علیه آلاف التحیة و الثناء) بود .
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
#سالمبنأبیحفصة روایت کرده گفت :
عمر بن سعد به حسین (علیه آلاف التحیة و الثناء) گفت :
ای اباعبدالله !
در نزد ما مردمان بی خردی هستند که پندارند من تو را می کشم ؟
حسین (علیه آلاف التحیة و الثناء) به او فرمود :
اینان بی خرد نیستند بلکه خردمندانی هستند ؛
آگاه باش !
همانا آنچه چشم مرا روشن کند این است که پس از من از گندم عراق جز اندکی نخواهی خورد .
( یعنی ، به زودی مرگت فرا رسد )
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
#آدرس ارشاد شیخ مفید ، جلد دوم ، باب چهارم ، حدیث نهم و دهم ، صفحه 194 و 195.
#ترجمه_شرح سید هاشم رسولی محلاتی
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ تواضع امام حسین علیه السلام و دستگیری از نیازمندان
#شعيببنعبدالرحمنخزاعى گويد :
پس از حادثه عاشورا بر روی شانههاى امام حسين عليهالسلام علامت و اثری مشاهده شد . از امام زينالعابدين عليهالسلام دربارۀ آن پرسيدند ، حضرت فرمود :
این علامت و پینه در اثر حمل بار و کیسه های غذا به خانه های بیوه زنان ، یتیمان و مستمندان است که پدرم بر دوش خویش آنها را حمل می کرد .
#مناقبآلأبيطالبعليهالسلامجلد4صفحه66
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#حضرتاباعبدالله علیهالسلام در آخرین ساعات زندگی خود ، درحالی که با بدن مجروح بر روی خاکهای سوزان کربلا افتاده بود ، خطاب به خداوند عرضه داشت : #پروردگارا در برابر قضای تو صبر میکنم .
#برگرفته از کتاب سیّدالشهداء علیهالسلام تجلّی عبودیت ، #نوشته استاد حسین انصاریان
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
13.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽؛
#من_این_بچه_رو_غسل_نمیدم
👈 این دختر مثل باباش تشنه و گرسنه از دنیا رفت
👈 چرا این بچه سر تا پاش سیاه شده ؟
#حضرتاستادانصاریان
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ #سعادتمند آن انسانی است که عملی انجام دهد و آن عمل #مقبول درگاه حیّ قیوم شود .
⏳ این زندگی که میبینی خیالی بیشتر نیست ؛ دیشب بر همهی ما گذشت ، امروز هم بر همهی ما گذشت .
⚰ همین شب و روز است که به شب اول قبر همهی ما منتهی میشود و چیزی دیگر باقی نمانده .
💔 « آهِ مِنْ قِلَّةِ الزَّادِ وَ طُولِ الطَّرِيقِ وَ بُعْدِ السَّفَرِ وَ عَظِيمِ الْمَوْرِد » ¹ ؛
" آه از كمى زاد و درازى راه و دورى سفر و عظمت قيامت ".
#پےنوشت
۱. نهج البلاغه، حکمت ۷۷.
#برگرفته از فرمایشات حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ فروختن نذورات عزاداری
📝 سؤال : افرادی برای احسان دادن در #هیئتعزاداری برنج و گوشت #نذر کرده اند اگر برنج بیشتر از گوشت باشد آیا می توان مقدار اضافی برنج را فروخت و گوشت یا وسایل مورد نیاز احسان را تهیّه کرد ؟
📖 جواب : #نذورات و #هدایا باید در همان جهتی که #نذرکننده یا هدیه کننده گفته و نیت کرده ، مصرف شود و اگر نذر کننده #صیغهشرعی نذر نخوانده باشد ، می توان با اجازه او جنس اهدایی او را تعویض یا در محل دیگر مصرف کرد .
#مقامعظمیولایت
﷽؛
✅ انصراف ناظر وقف پس از قبول
📝 سؤال : واقف در وقفنامه ، متولی و ناظر را تعیین کرده است ؛ آیا ناظر می تواند پس از قبول نظارت ، آن را به دیگری واگذار کند و یا برای اجرای نظارت ، وکیل بگیرد ؟
📖 جواب : به احتیاط واجب ، جایز نیست ناظر پس از قبول نظارت ، خود را از نظارت عزل کرده یا آن را به دیگری واگذار کند ؛ اما اگر نظارت منوط به نظر شخصی ناظر نباشد ، می تواند در عمل به نظارت ، وکیل صالح و امین ، انتخاب کند .
#مقامعظمیولایت
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
﷽؛
#اماممجتبی علیهالسلام در وقت شهادتشان به #ابیعبدالله علیهالسلام فرمودند :
" هر سه بچهٔ مرا ببر کربلا ، من هم میخواهم در کربلای تو شریک باشم . این یعنی اتصال به #ابیعبدالله علیهالسلام ".
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
💎 شفاعت اباعبدالله علیهالسلام در قیامت
👈 حسینی های تاریخ در قیامت قدم از قدم بر نمیدارند تا ...
👈 اباعبدالله علیهالسلام نمیتونه بدون حتی یک نفر که وابسته به خودش هست به بهشت بره ...
#حضرتاستادانصاریان
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
#عباسجان
تو رو بخاطر خدا توی دلم جا دادم ...
#حضرتاستادانصاریان
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
#گریه ، اسلحه مومن است
👈 با اشک چشم ، هوای نفس خود را نابود میکنیم
#حضرتاستادانصاریان
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
﷽؛
✅ ورود فرد جنب یا حائض به قبرستان
📝 سوال : آیا رفتن زن حائض یا جنب به قبرستان اشکالی دارد ؟
📖 جواب : زیارت اهل قبور جایز است و این کار در زمانی که عذر شرعی دارند کراهتی ندارد و می توانند نمازمیت بخوانند و تنها کراهتی که در این زمینه وارد شده است رفتن به قبرستان در شب است که شامل همه افراد می شود .
#حضرتآیتاللهمکارمشیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
﷽؛
✅ خمس کمک هزینه تحصیلی
📝 سؤال : آیا به کمک هزینه تحصیلی که به دانشجویان برخی مقاطع داده می شود ، خمس تعلق می گیرد ؟
📖 جواب : کمک هزینه تحصیلی ، خمس ندارد ؛ مگر برای دانشجویانی که استخدام و بورسیه شده اند و در زمان تحصیل ، حقوق دریافت می کنند .
#مقاممعظمرهبری
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi