eitaa logo
،، احکام و مسائل شرعی ،،
3.3هزار دنبال‌کننده
11.2هزار عکس
2.9هزار ویدیو
40 فایل
برای پرسیدن سوالات شرعی به آیدی زیر مراجعه فرمایید . @Javanmardi_Ahkam
مشاهده در ایتا
دانلود
✅ فطریه میهمان 📝 سؤال : ميهمانی كه فقط به خانه انسان بيايد، تكليف فطره‌ اش چه می‌ شود؟ 📖 جواب : فطره او بر عهده خودش است.
🌙 فطریه مهمان شب عید فطر 📝 سؤال : آیا ، بر عهده ی میزبان است؟ 📖 جواب : مهمان یک شبه محسوب نمی شود لذا او بر میزبان واجب نمی شود، ولی اگر کسی غیر از شب عید مدتی مهمان دیگری است که عرفا نان خور او محسوب می شود، فطریه او به عهده میزبان است.
✅ تفاوت انفاق و صدقه 📝 پرسش : آیا انفاق و صدقه با هم فرق می کنند؟ صدقه واجب و مستحبی چیست؟ کدام یک از صدقات واجب یا مستحب یا انفاق شخص عام را می توان به مصرف سادات رساند؟ 📖 پاسخ : انفاق مفهوم وسیعتری دارد زیرا اموالی که انسان برای مسائل فرهنگ اسلامی خرج می کند انفاق فی سبیل الله است امّا صدقه نیست. و صدقات مستحب را می توان به سادات داد ولی صدقات واجب مانند زکات، و فطریه بر سادات حرام است. https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
" انَّما هُوَ عيدٌ لِمَنْ قَبِلَ اللّهُ صِيامَهُ وَ شَكَرَ قِيامَهُ " " این عید براى کسى است که خداوند روزه اش را قبول و نمازش را سپاس نهاده است " ۴۲۸
14_DAHA311-Hashemi Nejad- ehanat be pedar va natijeh an_(www.Rasekhoon.net).mp3
252.9K
🌷 اهانت به پدر و نتیجه آن https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi ( ادب خوب است ، ادب خوب است ، ادب خوب هر آن کس بی ادب شد ، می خورد چوب )
✅ زمان پرداخت فديه 📝 سؤال : کسی که به جهت مریضی نتوانسته در ماه رمضان روزه بگیرد و می داند این مریضی تا ماه رمضان سال بعد ادامه پیدا می‌کند ، آیا می‌تواند تا قبل از ماه رمضان سال بعدی فدیه پرداخت کند ؟ 📖 جواب : پرداخت آن قبل از ورود به ماه رمضان سال بعد مجزی نیست .
talaf omr.kafi-p.mp3
2.39M
🌷 تلف عمر 🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆 https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
✅ عدم توانایی پرداخت کفاره افطار عمدی 📝 سؤال : اگر کسی بدون عذر موجه ، روزه ماه رمضان را نگرفته و اکنون نه مالی دارد که 60 فقیر را سیر کند و نه توان دارد که 60 روز به عنوان کفاره روزه بگیرد ، وظیفه چیست ؟ 📖 جواب : بايد به هر تعداد فقير که توان دارد ، غذا بدهد و احتياط آن است که استغفار نيز بکند . و اگر به هيچ وجه قادر بر دادن غذا به فقرا نيست کافی است که استغفار کند ، يعنی با دل و زبان بگويد : استغفرالله (از خداوند بخشايش می‌طلبم) .
#حضرت_استاد_انصاریان " ائمه (علیهماالسلام) وقتی به آیات بهشت می‌رسیدند ، شاد می‌شدند که خدا پاداش مؤمنان را ضایع نمی‌کند و هنگام تلاوت آیات دوزخ ، چنان گریه می‌کردند که مردم در کوچه صدایشان را می‌شنیدند ".
1_12742604.mp3
2.81M
🌷 سختی شب اول قبر 🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆 https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
﷽؛ ✅ استفاده از میوه درختان معابر عمومی 📝 پرسش : استفاده مردم از میوه درختان پارک ها و میدان ها و بلوارها مثل توت و نارنج و زیتون و... چه حکمی دارد؟ (بعضی از آن مثل توت اگر مردم استفاده نکنند هدر می رود) 📖 پاسخ : استفاده از میوه هایی که در عرف و عادت محل برای همه مباح شده اشکالی ندارد ، ولی غیر آن متعلق به صاحبان آن است ، و اگر ملک بیت المال باشد متعلق به دولت است و باید طبق قوانین عمل شود . ✅ شمول حق الماره بر برگ درخت انگور 📝 پرسش : چرا قانون حق الماره شامل برگ درخت انگور نمی شود؟ 📖 پاسخ : حق الماره قدر متیقن دارد و تنها شامل میوه های درختان می شود و چون برگ انگور بر خلاف قاعده است به قدر متیقن عمل می شود . ✅ حق الماره بودن صیفی جات و سبزیجات 📝 پرسش : آیا حق الماره شامل تمام محصولات قابل مصرف در محل مانند میوه های درختی و سیفی جات و سبزیجات مانند کاهو و کلم و هندوانه و ... است یا تنها به میوه درختان اختصاص دارد؟ 📖 پاسخ : فقط شامل میوه ها می شود . ✅ استفاده از میوه ای که روی زمین افتاده 📝 پرسش : اگر کسی میوه افتاده از درختی را بدون اجازه صاحب درخت جمع آوری کرده و با خود ببرد چه حکمی دارد؟ 📖 پاسخ : می تواند به اندازه خوراک خود از آنها بخورد ولی بردن جایز نیست . ✅ شرایط حق الماره 📝 پرسش : اگر باغی در مسیر راه باشد ما می توانیم از میوه های آن به قدر نیاز برای خوردن استفاده کنیم؟ 📖 پاسخ : 1⃣ اگر باغ محصور باشد (حفاظ داشته باشد) وارد شدن و خوردن میوه آن بدون اجازه صاحبش حرام است. 2⃣ اگر باغ محصور نباشد یا شاخه هایش بیرون آمده باشد جایز است هنگام عبور از کنار باغها از میوه آن به مقدار حاجت (نه بردن) بخورد ، به شرط آن که به قصد این کار حرکت نکرده باشد و موجب افساد نگردد و احتیاط آن است که در صورت یقین به عدم رضایت مالک خوددارى کند. ✅ تعریف حق الماره 📝 پرسش : منظور از حق الماره چیست ؟ 📖 پاسخ : حقى است که به موجب آن ، رهگذر هنگام عبور از کنار باغ بتواند مجاناً و بدون کسب اجازه از میوه از آن بخورد به شرطى که یقین به عدم رضایت مالک نداشته باشد و آسیبى به اصل درخت وارد نکند.
🔸خوردن میوه‌ درخت خارج از باغ
﷽؛ 📝 پرسش : اگر شاخه های درخت میوه ی همسایه از روی دیوار داخل حیاط خانه ی ما شده باشد آیا خوردن میوه های آن حلال است یا خیر ؟ 📖 پاسخ : باید با اجازه مالک باشد . 📝 پرسش : استفاده از بعضی میوه درختانی که در کوچه وخیابان ویا از خانه مردم به داخل کوچه آمده چگونه است؟ 📖 پاسخ : استفاده و خوردن از میوه درختان داخل کوچه یا خیابان اگر منع ظاهری نباشد اشکال ندارد ولی استفاده از میوه درختانی که شاخه آنها به بیرون آمده است به احتیاط واجب جایز نیست.
﷽؛ علیه‌السلام قَالَ : « إِنَّ هذِهِ الدُّنْيَا يُعْطِيهَا اللهُ الْبَرَّ وَالْفَاجِرَ ، وَلا يُعْطِي الاِْيمَانَ إِلاّ صَفْوَتَهُ مِنْ خَلْقِهِ ». علیه‌السلام فرمود : " به درستى كه خداوند ، اين دنيا را به نيكوكار و بدكار مى دهد ، ولى ايمان را جز به بندگان برگزيده خود عطا نمى كند ".
🕋 حرکت بی اختیار در حال قرائت 🌧" اگر نمازگزار در حال خواندن حمد و سوره ، بی اختیار قدری حرکت کند ، ولی از حال نمازگزار خارج نشود ، نمازش باطل نیست ؛ ولی ذکری را که در حال حرکت خوانده است ، بنابر احتیاط واجب باید دوباره در حال آرامش بدن تکرار کند "🌧
سجده واجب.mp3
203.1K
🚩ذکرسجده واجب قرآن و کیفیّت آن چگونه است؟ https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
📝 عنْ أَبِي عَبْدِاللهِ (علیه السلام) قَالَ : «لاََنْ أُصْلِحَ بَيْنَ اثْنَيْنِ أَحَبُّ إِلَيَّ مِنْ أَنْ أَتَصَدَّقَ بِدِينَارَيْنِ» 📖 امام صادق (علیه السلام) فرمود : " اينكه بين دو نفر را آشتى دهم ، قطعاً برايم دوست داشتنى‌تر است از آنكه دو دينار [سكه طلا] صدقه دهم ".
📝 آیا می دانید ........ " اگر چیزی که نجس است به طوری تغییر کند که تبدیل به جنس دیگری شود ـ مثل چوبی که با سوختن خاکستر شود یا شراب تبدیل به سرکه شود ، یا سگ در نمکزار تبدیل به نمک شود ـ پاک می شود ، اما اگر جنس آن عوض نشود، بلکه فقط حالت آن عوض شود ـ مثل گندم نجس آرد شود ، یا شکر نجس در آب حل شود ـ پاک نمی شود ".
﷽؛ 💎 یکی از نمازهای مستحبی است که بین نماز مغرب و عشا خوانده می‌شود . و بنابر احوط بعد از نماز مغرب است تا وقتی که سرخی طرف مغرب از بین برود ، گرچه احتمال دارد بین نماز مغرب و عشا هر وقت که بود بشود خواند و بنابر اظهر می‌توانند نماز غفیله را با نافله مغرب باهم در یک نماز نیت کرده به‌جا آورند ؛ و در آن ، بعد از حمد باید یا بهتر است به جای سوره این آیه را بخوانند :  «وَ ذَالنّونِ اِذْ ذَهَبَ مُغاضِباً فَظَنَّ اَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَیهِ فَنادی فِی الظُّلُماتِ اَنْ لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ سُبْحانَک اِنِّی کنْتُ مِنَ الظّالِمِینَ فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَ نَجَّیناهُ مِنَ الْغَمِّ وَ کذَلِک نُنْجِی الْمُؤْمِنِینَ» و در بعد از حمد به جای سوره این آیه را بخوانند : «وَ عِنْدَهُ مَفاتِحُ الْغَیبِ لا یعْلَمُها اِلاّ هُوَ وَ یعْلَمُ ما فِی الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ وَ ماتَسْقُطُ مِنْ وَرَقَةٍ اِلاّ یعْلَمُها وَ لا حَبَّةٍ فی ظُلُماتِ الاْرْضِ وَ لا رَطْبٍ وَ لا یابِسٍ اِلاّ فی کتابٍ مُبِین». و در آن بگویند : «اَللّهُمَّ اِنّی أَسْئلُک بِمَفاتِحِ الْغَیبِ الَّتی لا یعْلَمُها اِلاّ أنْتَ أنْ تُصَلِّی عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اَنْ تَفْعَلَ بی...» سپس حاجت‌های خود را ذکر کنند و بعد بگویند : «اَللّهُمَّ أَنْتَ وَلِیّ نِعْمَتی وَ الْقادِرُ عَلی طَلِبَتی تَعْلَمُ حاجَتی فَأَسْأَلُک بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَیهِ وَ عَلَیهِمُ السَّلام لَمّا قَضَیتَها لی». 🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐 @Javanmardi_langarudi ❄️ شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید ❄️
✅ عظمت اشک بر سیدالشهداء علیه‌السلام 🌧 حکایتی از آیت‌الله بهجت در مورد توجه اهل‌بیت علیهم‌السلام به گریه‌کنان امام حسین علیه‌السلام 🌧 📝 در نزدیكی نجف اشرف ، در محل تلاقی دو رودخانۀ فرات و دجله ، آبادی‌ای است به نام «مصیب» ، كه مردی شیعه برای زیارت مولای متقیان امیرالمؤمنین علیه‌السلام از آنجا عبور می‌كرد . مردی كه در سر راه مرد شیعه خانه داشت ، چون می‌دانست او همواره به زیارت حضرت علی علیه‌السلام می‌رود ، او را مسخره می‌كرد . حتی یک‌بار به امیرالمؤمنین علیه‌السلام جسارت كرد و همچنین گفت : به او (امام علی علیه‌السلام) بگو من را از بین ببرد ، وگرنه در بازگشت ، تو را خواهم کشت ! مرد شیعه خیلی ناراحت شد . چون به زیارت مشرف شد ، بسیار بی‌تابی كرد و عرض کرد : شما که می‌دانی این مخالف چه می‌كند ؛ چرا پاسخش را نمی‌دهید ؟! آن شب آن حضرت را در خواب دید و به ایشان شكایت كرد . حضرت امیر علیه‌السلام فرمودند : او بر ما حقی دارد كه نمی‌توانیم در دنیا او را كیفر دهیم . مرد شیعه می‌گوید : آری ، لابد به‌خاطر آن جسارت‌هایی كه او می‌كند ، بر شما حق پیدا كرده است ؟! حضرت فرمودند : روزی او در محل تلاقی آب فرات و دجله نشسته بود و به فرات نگاه می‌كرد ، ناگهان ماجرای كربلا و منع سیدالشهدا علیه‌السلام از نوشیدن آب ، به خاطرش آمد و پیش خود گفت : عمربن‌سعد كار خوبی نكرد كه این‌ها را تشنه كشت ، و ناراحت شد و یک قطره اشک از چشم او ریخت ؛ از این جهت بر ما حقی پیدا كرد كه نمی‌توانیم او را در این دنیا مجازات کنیم . آن مرد شیعه می‌گوید : از خواب بیدار شدم و به سمت منزل خود رفتم . در سر راه با آن سنی ملاقات کردم . با تمسخر گفت : امامت را دیدی و از طرف ما پیام رساندی ؟! مرد شیعه گفت : آری ، پیام تو را رساندم و پیامی دارم . او خندید و گفت: بگو چیست ؟ مرد شیعه جریان را تا آخر تعریف كرد . مرد سنی با شنیدن این ماجرا سر به زیر افكند و كمی به فكر فرو رفت و گفت : خدایا ، در آن زمان هیچ‌كس در آنجا نبود و من این را به كسی نگفته بودم ، علی علیه‌السلام از كجا فهمید ؟! بلافاصله شیعه شد .  
" مظلومیت علیه‌السلام ، مظلومیت بشر تا روز قیامت است !" از صحابه نیست ؛ علی علیه‌السلام نفس پیغمبر است ؛ جان پیغمبر است ؛ روح پیغمبر است . مظلومیت او ، مظلومیت بشر تا روز قیامت است .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
" مظلومیت علیه‌السلام ، مظلومیت بشر تا روز قیامت است !" 📝 سؤال کردند از ابن‌حنبل [که] افضل صحابه کیست ؟ یک کسی را گفت ـ نمی‌دانم چه کسی را ـ گفت : چرا علی علیه‌السلام را نگفتی ؟ تو که به علی اخلاص داشتی . [ابن‌حنبل] گفت : شما از «صحابه» سؤال کردی . علی از صحابه نیست ؛ علی علیه‌السلام نفس پیغمبر است ؛ جان پیغمبر است ؛ روح پیغمبر است . او از صحابه است [تا] حکمی که برای صحابه است ، برای علی [هم] کنیم ؟! " مظلومیت او ، مظلومیت بشر تا روز قیامت است ". [مانند] این مجالس عزاداری برای سیدالشهدا ، مناسب هست که مجلس عزاداری برای خود حضرت امیر ، منعقد بکنند . اگر اونجا غصب نمی‌شد ، اینجا هم عاشورا پیدا نمی‌شد . خدا رحمتش کند [علامه] امینی را ، در منبر نوبت می‌رسید به امینی صاحب «الغدیر»؛ می‌گفت : همان بالای منبر گریه می‌کرد از مظلومیت امیرالمؤمنین علیه‌السلام . " مظلومیت او ، مظلومیت بشر تا روز قیامت است "
﷽؛ 📝 امیرالمؤمنین امام علی (علیه السلام) فرمودند : " وقتى براى گفتار ، زمان مناسبى نمى‌بينى سخن مگو ".
✅ تضییع حقوق دیگران با آلوده کردن هوا 📝 پرسش : اگر کسى از وسیله اى استفاده مى کند که موجب آلودگى هواست ، در حالى که امکان استفاده از وسایلى که آلودگى کمترى ایجاد مى کنند نیز وجود دارد وظیفه شرعى وى چیست؟ 📖 پاسخ : هوا از مواهب بزرگ الهى است ، نباید آن را بى جهت آلوده کرد . ✅ تضییع حق الناس با آلوده کردن رودها و دریاچه ها 📝 پرسش : ریختن فاضلاب ها در چشمه ها ، رودها و دریاچه ها موجب تلف شدن هزاران هزار جاندار آبزى و صدمات غیرقابل جبران به طبیعت است نظر مبارک نسبت به انجام چنین کارى چیست؟ 📖 پاسخ : آلوده کردن رودخانه ها و دریاچه ها به طورى که موجب اتلاف جانداران آبزى شود و در نتیجه مردم گرفتار خسارت و زیان گردند ، جایز نیست . ✅ کشتن حیوانات موذی 📝 پرسش : آیا انسان می تواند بدون عذر حیوانات موذی را بکشد؟ 📖 پاسخ : اگر هیچ راه دیگری برای دور کردن و دفع ضرر این قبیل موجودات وجود نداشته باشد کشتن آن ها مانعی ندارد .