✅ نماز در دوران سربازی
📝 سؤال : #نماز من در #پادگانی که 22 کیلومتر با وطنم فاصله دارد و در مدت #سربازی – حدود یک سال - باید به آنجا بروم و در آنجا کمتر از ده روز اقامت دارم ، چگونه است ؟
📖 جواب : نماز شما در مسیر رفت و برگشت و در پادگان تمام است ، مگر آن که ده روز در یک جا توقف داشته باشید و سفری انجام ندهید ، که در این صورت در #اولین_سفر – هر چند مربوط به سربازی نباشد - نماز شکسته است و از سفر دوم به بعد ، در سفرهای مربوط به سربازی نمازتان تمام است .
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ مقدار مسافت شرعی
📝 سوال : #مقدار_مسافت_شرعی که هشت فرسخ است ، به کیلومتر چگونه محاسبه می شود ؟
📖 جواب : مسافت شرعی حدود 41 کیلومتر است . هر چند به صورت #رفت_و_برگشت باشد - در این صورت نباید رفت آن از 20.5 کیلومتر کمتر باشد - .
﷽؛
#سمِعْتُأَبَاعَبْدِاللهِ علیه السلام يَقُولُ :
" إِنَّ مِنَ الْكَبَائِرِ عُقُوقَ الْوَالِدَيْنِ "
#امامصادق علیه السلام فرمود :
" به راستى ازجمله گناهان كبيره ، نافرمانى پدر و مادر است ".
✅ دانشجوی مامور به تحصیل
📝 سؤال : #دانشجوی #مامور_به_تحصیل (بورسیه) هستم ؛ هر هفته چهارشنبه بعد از ظهر به شهر خود باز می گردم و شنبه صبح یا جمعه بعد از ظهر به دانشگاه برمی گردم ، حکم نماز و روزه ام چگونه است ؟
📖 جواب : با توجه به اینکه با شروع تحصیل جزء شاغلین محسوب می شوید ، سفرهای تحصیلی شما سفر شغلی است و در محل تحصیل و بین راه ، نماز تمام و روزه صحیح است ، مگر آنکه ده روز در یک محل توقف داشته باشید و هیچ سفری انجام ندهید ، که در این صورت در اولین سفر پس از توقف ، حکم مسافر دارید و از سفر دوم به بعد ، در سفرهای مربوط به شغل نمازتان تمام است .
﷽؛
#قالرسولالله صلےاللهعلیهوآله
#أَلدُّعاءُ مِفْتاحُ الرَّحْمَةِ ، #وَالْوُضوءُ مِفْتاحُ الصَّلاةِ ، #وَالصَّلاةُ مِفْتاحُ الْجَنَّةِ
#دعا كليد رحمت ، #وضو كليد نماز و #نماز كليد بهشت است .
#نهجالفصاحهحدیث1588
✅ نماز و روزه در محل تحصیل یا کار
📝 سؤال : اگر کسی برای کار یا تحصیل و مانند آن ، بنا دارد یک سال در شهر دیگری غیر از وطنش سکونت و زندگی کند ، آیا آن شهر وطن دوم او محسوب می شود ؟
📖 جواب : آن شهر وطن دوم او محسوب نمی شود ، ولی در صورتی که به گونه ای سکونت دارد که در آنجا عرفاً مسافر محسوب نمی شود ، نمازش تمام و روزه صحیح است و نیاز به قصد اقامت ده روز ندارد .
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#نماز_غفیله
📝 یکی از نمازهای مستحبی #نماز_غفیله است که بین نماز مغرب و عشا خوانده میشود . و #وقت_آن بنابر احوط بعد از نماز مغرب است تا وقتی که سرخی طرف مغرب از بین برود ، گرچه احتمال دارد بین نماز مغرب و عشا هر وقت که بود بشود خواند و بنابر اظهر میتوانند نماز غفیله را با نافله مغرب باهم در یک نماز نیت کرده بهجا آورند ؛ و در #رکعت_اول آن ، بعد از حمد باید یا بهتر است به جای سوره این آیه را بخوانند :
«وَ ذَالنّونِ اِذْ ذَهَبَ مُغاضِباً فَظَنَّ اَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَیهِ فَنادی فِی الظُّلُماتِ اَنْ لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ سُبْحانَک اِنِّی کنْتُ مِنَ الظّالِمِینَ فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَ نَجَّیناهُ مِنَ الْغَمِّ وَ کذَلِک نُنْجِی الْمُؤْمِنِینَ»
و در #رکعت_دوم بعد از حمد به جای سوره این آیه را بخوانند :
«وَ عِنْدَهُ مَفاتِحُ الْغَیبِ لا یعْلَمُها اِلاّ هُوَ وَ یعْلَمُ ما فِی الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ وَ ماتَسْقُطُ مِنْ وَرَقَةٍ اِلاّ یعْلَمُها وَ لا حَبَّةٍ فی ظُلُماتِ الاْرْضِ وَ لا رَطْبٍ وَ لا یابِسٍ اِلاّ فی کتابٍ مُبِین».
و در #قنوت آن بگویند :
«اَللّهُمَّ اِنّی أَسْئلُک بِمَفاتِحِ الْغَیبِ الَّتی لا یعْلَمُها اِلاّ أنْتَ أنْ تُصَلِّی عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اَنْ تَفْعَلَ بی...»
سپس حاجتهای خود را ذکر کنند و بعد بگویند :
«اَللّهُمَّ أَنْتَ وَلِیّ نِعْمَتی وَ الْقادِرُ عَلی طَلِبَتی تَعْلَمُ حاجَتی فَأَسْأَلُک بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ عَلَیهِ وَ عَلَیهِمُ السَّلام لَمّا قَضَیتَها لی».
#حضرات_آیات_بهجت_محفوظی
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
021087.mp3
194.7K
#سوره_انبیاء_آیه87
(( وَذَا النُّونِ إِذْ ذَهَبَ مُغَاضِبًا فَظَنَّ أَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَيْهِ فَنَادَىٰ فِي الظُّلُمَاتِ أَنْ لَا إِلَٰهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ ))
021088.mp3
67.7K
#سوره_انبیاء_آیه88
(( فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ ۚ وَكَذَٰلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِينَ ))
006059.mp3
184.4K
#سوره_انعام_آیه59
(( وَعِنْدَهُ مَفَاتِحُ الْغَيْبِ لَا يَعْلَمُهَا إِلَّا هُوَ ۚ وَيَعْلَمُ مَا فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ ۚ وَمَا تَسْقُطُ مِنْ وَرَقَةٍ إِلَّا يَعْلَمُهَا وَلَا حَبَّةٍ فِي ظُلُمَاتِ الْأَرْضِ وَلَا رَطْبٍ وَلَا يَابِسٍ إِلَّا فِي كِتَابٍ مُبِينٍ ))