استاد فیاض بخش
📌 حدیث مَلَک داعی، در ارجمندی ماه رجب @jelvehnooralavi
🔸مروری بر فرازهای حدیث "مَلَک داعی"، در ارجمندی ماه رجب:
🔻«خطابات این روایت به گونهای است که ما در سایر روایات مشابه آن را سراغ نداریم؛ که خداوند در یک ماه به بندگانش بفرماید: کیانند که نیمههای شب از بستر برخیزند و با من مناجات کنند، خلوت کنند و من همنشین آنان گردم: «أَنَا جَلِیسُ مَنْ جَالَسَنِی»، خداوند در این تعبیر چنان خود را تنزّل میدهد که انسان شرمنده میشود؛ میفرماید که من با شما مجالست میکنم، نه آنکه شما با من مجالست نمایید!
▫️«وَ الْعَبْدُ عَبْدِی»: چنین بندهای (که در این نیمههای شب از بستر برمیخیزد و با من مناجات میکند) بنده حقیقی من و مستحق بهشت خواص اولیای من است: (فَادْخُلٖی فی عِبادی وَادخلی جَنَّتی).
▫️«وَ الرَّحْمَةُ رَحْمَتِی»: رحمتی که من در این شبها بر بندگانم فرو میفرستم، رحمت خاصالخاص من است؛ رحمتی است که سالک را کامل و واصل میکند.
▫️«فَمَنْ دَعَانِی فِی هَذَا الشَّهْرِ أَجَبْتُهُ»: هر کس در این ماه مرا بخواند، جوابش را میدهم.
▫️«وَ مَنْ سَأَلَنِی أَعْطَیتُهُ»: هر کس در این ماه از من چیزی بخواهد، به او میدهم؛ حتّی اگر خود من را بخواهد به او میدهم؛ چراکه در ادامه میفرماید: «وَ مَنِ اسْتَهْدَانِی هَدَیتُهُ»: هر کس از من هدایت خاص را بخواهد هدایتش میکنم. کسی که نیمههای شب، آن هم در ماه رجب، از بستر برخواسته و مشغول مناجات با خدای خود شده، مگر هدایت شده نیست؟ پس چرا در روایت میفرماید که از من هدایت بخواهد؟ این نشان میدهد که سالک در اینجا طالب هدایت خاص است؛ چنانکه خداوند در این آیه شریفه میفرماید: یآٰ اَیّها الَّذٖینَ ءامنوا ءاٰمِنُوا بِاللهِ. خداوند به کسانی که ایمان آوردهاند فرمان میدهد که ایمان بیاورند، اگر هر دو ایمان در یک رتبه بود، امر به تحصیل حاصل بود! و چنین امری از خداوند لغو است! پس مراد از آیه توصیه به مرتبه بالاتر از هدایت است. همان طور که در اینجا میفرماید: «وَ مَنِ اسْتَهْدَانِی هَدَیْتُهُ»
🔺و بعد میفرماید: «وَ جَعَلْتُ هَذَا الشَّهْرَ...»: و من این ماه را ریسمانی بین خودم و بندگان خاصم قرار دادم؛ هر کس به این ریسمان چنگ بزند، بداند که به من متصل میشود.»
📚منبع: ادب حضور (دفتر اول)، ص۳۶.
☑️کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
4_5787150208643106178.mp3
2.78M
🔉 بشنوید| در فضیلت و اهمیت لیلةالرغائب
همراه با توصیههایی برای بهرهمندی هرچه بیشتر از ماه ارجمند رجب
استاد فیاضبخش
☑️ كانال جلوه نور علوی
@jelvehadmin
استاد فیاض بخش
🔉 بشنوید| در فضیلت و اهمیت لیلةالرغائب همراه با توصیههایی برای بهرهمندی هرچه بیشتر از ماه ارجمند ر
📍لیلةالرغائب
🔻بر اساس روایات ما، ممتازترین شبها در همه سال، سه شب است که همگی در این ماههای سهگانه واقع شده:
اولی شب جمعه اول ماه رجب است به نام «لیلةالرغائب»، دوم شب نیمه شعبان که نامش «لیلةالبرات» است و دیگر شبهای قدر در ماه مبارک رمضان که «لیلةالقدر» است.
▫️رغائب جمع «رغیبة» است و رغیبة به معنای عطای کثیر است؛ یعنی در چنین شبی، درهای رحمت الهی بیحساب باز است. ترکیب «لیلة الرغائب» اضافه موصوف به صفت خود است، بدین ترتیب لیلةالرغائب یعنی «اللیلة التی فیها الرغائب» یعنی شبی که در آن عطایای الهی کثیر است، سپس موصوف به صفتش اضافه شد و «لیلة الرغائب» گردید.
▫️صاحب مراقبات، جمال السالکین، مرحوم میرزا جواد آقا ملکی تبریزی، مطلبی به این مضمون میفرماید که ماه رجب اول ورود به میهمانی الهی است و تو ببین در این ضیافت الهی با کدامین لباس و زیور بر مولای خود وارد میشوی!
▫️تلطیف عمل مهمتر از تکثیر در عمل است؛ لذا در اولین شب جمعه ماه رجب که شب عطای خاصّ الهی است، اولین دعایمان مغفرت و طلب استعداد ورود به ضیافت خاص الخاص پروردگار باشد؛ تا در همان شب جمعه اول پاک شویم و اجازه ورود به سرای محبوب را در همه ضیافت سهماهه داشته باشیم. در حالی که در ماه رمضان این طور نیست، شب قدر آن در آخر ماه است که این حساب دیگری دارد. درباره اعمال مخصوص این شب، به آنچه در مفاتیح الجنان آمده اکتفا میکنیم.
🔺پیامبر اکرم(ص) فرمودند: غافل از اولین شب جمعه ماه رجب نشوید که ملائکه، آن شب را «لیلةالرغائب» نامیدند. این بیان پیامبر(ص) که ملائکه چنین نامی بر این شب نهادند، از آن روست که آنها عالم بالا را میبینند و مشاهده میکنند که چگونه کرور کرور عطای کثیر و نعم و رحمتهای خاص الهی در آن شب سرازیر است؛ لذا میگویند این شب، شب عطای کثیر است.
سپس حضرت میفرمایند: زمانی که یک سوم از شب گذشت، تمام ملائک آسمان و زمین به عالم دنیا میآیند و گرد خانه خدا طواف میکنند و خداوند توجه خاص به ملائکه خود میکند. توجّه کنیم که خیلی اوقات ملائک زمینی برای انسان دعا میکنند، ولی در آن شب عزیز، ملائکه آسمانی، یعنی میکائیل و جبرائیل و اسرافیل و ملائکه مقدّس الهی که دعایشان قطعاً مستجاب است، دست به دعا برمیدارند. خداوند به ملائکش میفرماید در این شب هر دعایی دارید بخواهید تا من اجابت کنم، و ملائک دعا میکنند: خدایا، روزهداران ماه رجب را بیامرز.
📚ادب حضور (دفتر اول)، ص۷۹.
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehadmin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 معرفی مجموعه ادب حضور در برنامه سمت خدا؛ ۲۸بهمن، شبکه سه
▫️دفتر اول: اسرار ماه رجب و مراقبات و مناسک آن، همراه با آداب اعتکاف
▫️دفتر دوم: اسرار ماه شعبان و مراقبات و مناسک آن، همراه با شرحی پیرامون صلوات
▫️دفتر سوم: اسرار ماه رمضان و مراقبات و مناسک آن، همراه با آداب انس با قرآن کریم
▫️دفتر چهارم: اسرار اربعین موسوی؛ آداب و مراقبات ماه ذیقعده و دهه اول ذیحجه
▫️دفتر پنجم: آداب و مراقبات عزاداری سیدالشهداء(ع) و دستورات زیارت اربعین.
📱لینک خرید و ارسال پستی دوره پنججلدی ادب حضور:
https://b2n.ir/5AdabeHozur
📱لینک خرید فقط جلد اول (اسرار ماه رجب):
https://b2n.ir/MaheRajab
کتاب به قیمت سال ۹۸ تقدیم میشود.
هزینه ارسال پستی نیمبها محاسبه شده.
☎️ شماره تلفن خرید سازمانی:
09127974750
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
هدایت شده از ■ توحید تشیع ■
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
Dastoorat & Moraghebate Mahe Rajab.mp3
6.52M
🔉 فایل صوتی| توصیه به تهجد و شب زنده داری در ماه رجب
🔶 استاد فیاضبخش
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
🔶 استاد فیاضبخش؛
🔹 توصیه به نماز شب در بیانات الهی و فرهنگ کلمات اهل بیت علیهمالسلام به حدّی است که در میان اهل معنا، جایگاه نماز شب مانند جایگاه نمازهای یومیّه برای تودهی مردم است و امکان ندارد کسی بدون نماز شب بتواند در مسائل معنوی به جایی برسد.
🔸 خداوند خطاب به رسول اکرم صلواتاللهعلیه دربارهی نماز شب میفرماید:
«وَمِنَ اللَّیْلِ فَتَهجَّد بِهٖ ناٰفِلَةً لَكَ عَسى اَنْ یَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقاٰمًا محمودا»
و پاسی از شب را از بستر برخيز (و به عبادت و نافلهی شب بپرداز) و اين يک وظيفهی اضافی برای تو است؛ اميد آنکه خداوند به برکت این عمل تو را به مقام محمود نائل گرداند.
🔹 «تهجّد» در لغت به معنای برخاستن از بستر است. این آیهی شریفه نشان میدهد که صرف جدا شدن از بستر برای نماز شب، ارزشمند است؛ ممکن است بعضی نتوانند ابتدای شب بخوابند، آنها میتوانند برای ادای نافلهی شب، بعد از نیمه شب، نماز شب را بخوانند و بعد بخوابند، ولی این دیگر تهجّد نیست، صرفاً نماز شب خواندن است؛ در حالی که ما امر به تهجّد شده ایم، یعنی انسان شب را بخوابد و سپس نیمههای شب برای نماز برخیزد.
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
2- Sharhe Doaye Rajab.mp3
6.15M
🔉 فایل صوتی| شرح برخی فرازهای ادعیه ماه رجب
🔶 استاد فیاض بخش
🔸 شرح فرازهای ابتدایی دعای دوم هر روز ماه رجب: «خَابَ الوَافِدونَ عَلَی غَیرِک...» که از امام صادق(ع) نقل شده.
🔸 شرح برخی فرازهای مناجات ناحیه مقدسه: «وَ اغْفِرْ لَنَا مَا تَعْلَمُ مِنَّا وَ مَا لَا نَعْلَم...»
☑️ کانال جلوه نور علوی
🆔 @jelvehnooralavi
استاد فیاض بخش
🔉 فایل صوتی| شرح برخی فرازهای ادعیه ماه رجب 🔶 استاد فیاض بخش 🔸 شرح فرازهای ابتدایی دعای دوم هر ر
🔻دعای ناحیه ی مقدسه در ماه رجب(دعایی که استاد در صوتشان تاکید بر خواندن روزانه ی این دعا در ماه رجب میفرمایند)🔻
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِمَعَانِي جَمِيعِ مَا يَدْعُوكَ بِهِ وُلاةُ أَمْرِكَ الْمَأْمُونُونَ عَلَى سِرِّكَ الْمُسْتَبْشِرُونَ بِأَمْرِكَ الْوَاصِفُونَ لِقُدْرَتِكَ الْمُعْلِنُونَ لِعَظَمَتِكَ أَسْأَلُكَ بِمَا نَطَقَ فِيهِمْ مِنْ مَشِيَّتِكَ فَجَعَلْتَهُمْ مَعَادِنَ لِكَلِمَاتِكَ وَ أَرْكَانا لِتَوْحِيدِكَ وَ آيَاتِكَ وَ مَقَامَاتِكَ الَّتِي لا تَعْطِيلَ لَهَا فِي كُلِّ مَكَانٍ يَعْرِفُكَ بِهَا مَنْ عَرَفَكَ لا فَرْقَ بَيْنَكَ وَ بَيْنَهَا إِلا أَنَّهُمْ عِبَادُكَ وَ خَلْقُكَ فَتْقُهَا وَ رَتْقُهَا بِيَدِكَ بَدْؤُهَا مِنْكَ وَ عَوْدُهَا إِلَيْكَ أَعْضَادٌ وَ أَشْهَادٌ وَ مُنَاةٌ وَ أَذْوَادٌ وَ حَفَظَةٌ وَ رُوَّادٌ فَبِهِمْ مَلَأْتَ سَمَاءَكَ وَ أَرْضَكَ حَتَّى ظَهَرَ أَنْ لا إِلَهَ إِلا أَنْتَ فَبِذَلِكَ أَسْأَلُكَ وَ بِمَوَاقِعِ الْعِزِّ مِنْ رَحْمَتِكَ وَ بِمَقَامَاتِكَ وَ عَلامَاتِكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ أَنْ تَزِيدَنِي إِيمَانا وَ تَثْبِيتا يَا بَاطِنا فِي ظُهُورِهِ وَ ظَاهِرا فِي بُطُونِهِ وَ مَكْنُونِهِ يَا مُفَرِّقا بَيْنَ النُّورِ وَ الدَّيْجُورِ يَا مَوْصُوفا بِغَيْرِ كُنْهٍ وَ مَعْرُوفا بِغَيْرِ شِبْهٍ حَادَّ كُلِّ مَحْدُودٍ وَ شَاهِدَ كُلِّ مَشْهُودٍ وَ مُوجِدَ كُلِّ مَوْجُودٍ وَ مُحْصِيَ كُلِّ مَعْدُودٍ وَ فَاقِدَ كُلِّ مَفْقُودٍ، لَيْسَ دُونَكَ مِنْ مَعْبُودٍ أَهْلَ الْكِبْرِيَاءِ وَ الْجُودِ يَا مَنْ لا يُكَيَّفُ بِكَيْفٍ وَ لا يُؤَيَّنُ بِأَيْنٍ يَا مُحْتَجِبا عَنْ كُلِّ عَيْنٍ يَا دَيْمُومُ يَا قَيُّومُ وَ عَالِمَ كُلِّ مَعْلُومٍ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ عَلَى عِبَادِكَ الْمُنْتَجَبِينَ وَ بَشَرِكَ الْمُحْتَجِبِينَ وَ مَلائِكَتِكَ الْمُقَرَّبِينَ وَ الْبُهْمِ الصَّافِّينَ الْحَافِّينَ وَ بَارِكْ لَنَا فِي شَهْرِنَا هَذَا الْمُرَجَّبِ الْمُكَرَّمِ وَ مَا بَعْدَهُ مِنَ الْأَشْهُرِ الْحُرُمِ وَ أَسْبِغْ عَلَيْنَا فِيهِ النِّعَمَ وَ أَجْزِلْ لَنَا فِيهِ الْقِسَمَ وَ أَبْرِرْ لَنَا فِيهِ الْقَسَمَ بِاسْمِكَ الْأَعْظَمِ الْأَعْظَمِ الْأَجَلِّ الْأَكْرَمِ الَّذِي وَضَعْتَهُ عَلَى النَّهَارِ فَأَضَاءَ وَ عَلَى اللَّيْلِ فَأَظْلَمَ وَ اغْفِرْ لَنَا مَا تَعْلَمُ مِنَّا وَ مَا لا نَعْلَمُ وَ اعْصِمْنَا مِنَ الذُّنُوبِ خَيْرَ الْعِصَمِ وَ اكْفِنَا كَوَافِيَ قَدَرِكَ وَ امْنُنْ عَلَيْنَا بِحُسْنِ نَظَرِكَ وَ لا تَكِلْنَا إِلَى غَيْرِكَ وَ لا تَمْنَعْنَا مِنْ خَيْرِكَ وَ بَارِكْ لَنَا فِيمَا كَتَبْتَهُ لَنَا مِنْ أَعْمَارِنَا وَ أَصْلِحْ لَنَا خَبِيئَةَ أَسْرَارِنَا وَ أَعْطِنَا مِنْكَ الْأَمَانَ وَ اسْتَعْمِلْنَا بِحُسْنِ الْإِيمَانِ وَ بَلِّغْنَا شَهْرَ الصِّيَامِ وَ مَا بَعْدَهُ مِنَ الْأَيَّامِ وَ الْأَعْوَامِ يَا ذَا الْجَلالِ وَ الاکرام
مفاتیح الجنان-اعمال ماه رجب
☑️ کانال جلوه نور علوی
🆔 @jelvehnooralavi
📣 "ادب حضور؛ اسرار ماه رجب" صوتی شد!
🔹 به همت ایرانصدا، کتاب صوتی "ادب حضور؛ اسرار ماه رجب" منتشر شد.
🔸 "ادب حضور؛ اسرار ماه رجب" اولین جلد از مجموعهی پنج جلدی ادب حضور است که به آداب و مراقبات ماه مبارک رجب میپردازد و عصارهی دستورات اخلاقی و عبادی، و همچنین معارف توحیدی پیرامون این ایام، بنا بر مکتب تربیتی علامه طباطبایی رحمة الله علیه در آن گردآوری شده است.
🔹 استاد فیاضبخش در تدوین این کتاب از دو کتاب گرانقدر "المراقبات" میرزا جوادآقا ملکی تبریزی و "اقبال الاعمال" سید بن طاووس بیش از سایر منابع بهره بردهاند.
🔸 دریافت و استفاده از کتاب صوتی "ادب حضور؛ اسرار ماه رجب" از طریق لینک زیر👇
🌐 https://b2n.ir/e98892
☑️ کانال جلوه نور علوی
🆔 @Jelvehnooralavi
Etekaf.mp3
4.25M
🔉 بشنوید| اصل در اعتکاف، عزلت و کناره گرفتن از مردم است.
استاد فیاضبخش
🔹 انسان در طول سال، به دلیل ارتباطات گسترده اجتماعی، گرفتار انواع اشتغالات روزمره میشود. اشتغالات غیرتوحیدی، ولو عمل حرامی نباشد، فرد را از توجّه به خود و اصلاح امور آخرت و خصوصاً انس با پروردگار باز میدارد...
🔸 «عزلت» به معنای انفراد و انتخاب اوقاتی خلوت برای خود در دوران عمر است. عزلت دارای مراتب گوناگونی بوده است که برخی از آنها به عموم مردم توصیه شده و مراتب بالاتر آن -به تناسب بالا رفتن مرتبه مراقبه- به خواص در اوقات خاصّی توصیه میشده.
🔹 ایّام اعتکاف از جمله اوقات اعتزال خواص است.
⚠️ امسال با توجه به محرومیت ما از اعتکاف به دلیل همهگیری ویروس کرونا، نگاه به اعتکاف از این منظر اهمیت والاتری دارد.
☑️ کانال جلوه نور علوی
🆔 @jelvehnooralavi
🔸سالروز ولادت با سعادت حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام را به محضر مبارک امام عصر عج و تمام محبین ایشان تبریک عرض مینماییم.
☑️ کانال جلوه نور علوی
🆔 @Jelvehnooralavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #ببینید | استغفار؛ عمدهترین کار ما در ماه رجب
🔸 اساتید ما میفرمودند که استغفارات فراوان این ایام را تقسیم کنید و بگویید تا از درب خانهی امیرالمؤمنین پاک شویم و به درب خانهی رسول اکرم برویم.
🔹 اگر مسجد خانهی خداست، در خانهی امیرالمؤمنین به مسجد باز میشود. ما اگر از در خانهی علی وارد مسجد شویم، ما را میپذیرند، درهای دیگر بسته شده است.
🔶 استاد فیاضبخش
☑️ کانال جلوه نور علوی
🆔 @Jelvehnooralavi
🔸سالروز وفات حضرت زینب کبری سلام الله علیها را به حضرت ولیعصر و عموم شیعیان و دوستداران آن حضرت تسلیت عرض میکنیم.
☑️ کانال جلوه نور علوی
🆔 @Jelvehnooralavi
🔹 امداوود که بود و اعمال معروف به امداوود چگونه وارد شد؟
🔻مرحوم سید بن طاووس در اقبال مینویسد: «زمانی كه منصور عباسی، عبداللّه بن حسن(ع) را به همراه گروهی از آل ابیطالب زندانی كرد و دو پسر عبداللّه بن حسن(ع)، یعنی محمد و ابراهیم را به قتل رساند، در این زمان داوود بن حسن بن حسن(ع) را نیز گرفت و با غل و زنجیر از عراق به مركز حكومت خویش انتقال داد. او پسر دایه امام جعفر صادق(ع) بود؛ زیرا «امّداوود» مادر رضاعی امام صادق(ع) بود و مادر داوود به ایشان شیر داده بود.
▫️ام داوود میگوید: مدت زمانی پسرم نیامد و خبری از او در عراق به گوشم نرسید. در این زمان، پیوسته به درگاه خداوند دعا و تضرع نموده و از برادران دینی و كوشا در عبادت، میخواستم كه در اینباره به درگاه خدا دعا كنند، ولی اثری از اجابت دعا نمیدیدم، تا اینکه روزی برای عیادت به محضر حضرت جعفر بن محمد(ع) وارد شدم و پس از پرسوجو از حال آن حضرت و دعا برای ایشان، آن بزرگوار از حال داوود جویا شد. عرض كردم: ای آقای من، داوود كجاست، در حالی كه مدت زمان طولانی است كه او را از من جدا و در عراق زندانی كردهاند. فرمود: چرا دعای استفتاح را نمیخوانی، همان دعایی كه درهای آسمان برای اجابت آن گشوده میگردد و دعاكننده بیدرنگ اثر اجابت را میبیند و در برابر آن، در نزد خداوند متعال پاداشی به جز بهشت ندارد؟ عرض كردم: این دعا چگونه است ای پسر راستگویان؟! فرمود: ای امّ داوود، ماه حرام بزرگ، ماه رجب، نزدیك شده است و این ماه، ماهی است كه دعا در آن به اجابت میرسد و این ماه، ماه اصمّ خدا است.»
▫️سپس حضرت دستور اعمال معروف به ام داوود را به او یاد داد. سپس فرمود: «آنچه را كه به تو آموختم حفظ كن و مبادا آن را به كسی بیاموزی تا برای هدف نادرست و باطلی دعا كند! زیرا اسم اعظم خداوند در آن نهفته است، همان اسمی كه هرگاه بدان دعا شود، خداوند اجابت میكند و هرگاه با توسل به آن از خدا درخواست شود، عطا میكند. اگر آسمانها و زمین و دریاها به روی انسان بسته باشند و حاجت تو از گشوده شدن آنها بزرگتر باشد، خداوند راه رسیدن به آن را برای تو آسان خواهد نمود و اگر همه جنّیان و انسانها دشمن تو باشند، خداوند تو را از مزاحمت آنها كفایت نموده و آنها را ذلیل و خوار خواهد نمود.»
▫️امّداوود می گوید: «دعای یاد شده را نوشتم و از محضر امام صادق(ع) خارج شدم، تا اینكه ماه رجب فرا رسید و به آنچه آن حضرت فرموده بود، عمل كردم. شبی، در اواخر شب حضرت محمد(ص) و تمام فرشتگان و پیامبرانی را كه در دعای گذشته بر آنان درود فرستادم، در خواب دیدم، در حالی كه آن حضرت به من میفرمود: ای امّ داوود، به تو و همه برادرانت مژده باد، كه همگی برای تو شفاعت خواهند كرد و تو را به برآوردن حاجتت مژده میدهند و تو را بشارت باد كه خداوند متعال تو و فرزندت را حفظ نموده و آن را به تو باز میگرداند. از خواب بیدار شدم و فقط به اندازهی فاصلهی عراق تا مدینه برای سواری كه مركبش را تند و با شتاب براند، گذشته بود كه داوود به خانه بازگشت. از حال او پرسیدم. گفت: تا روز نیمه رجب، در بند و زنجیر و در بدترین زندانها بودم. وقتی شب شد، در خواب دیدم كه گویی زمین برای من درنوردیده شد و دیدم كه تو بر روی حصیر مخصوصی كه بر روی آن نماز میگزاری، نشستهای و مردانی در كنار تو نشستهاند كه سرهایشان در آسمان و پاهایشان در زمین است و مشغول تسبیح خدا هستند. یكی از آنان كه صورتی زیبا و لباسی پاكیزه و بویی خوش داشت و به گمان من، رسول خدا(ص) بود، به من گفت: ای پسر پیرزن شایسته، تو را بشارت باد! كه خداوند دعای مادرت را اجابت نمود. از خواب بیدار شدم و دیدم كه پیكهای منصور دم در ایستادهاند. در دل شب، مرا به حضور منصور بردند و او دستور داد كه زنجیر از دست و پای من باز نموده و به من نیكی و احسان كنند و نیز دستور داد كه 10 هزار درهم به من بدهند و بر شتر راهوار سوار كرده و با سرعت و شتاب براندند، تا اینكه وارد مدینه شدم.»
🔺امّداوود در ادامه میگوید: «داوود را به خدمت امام صادق(ع) بردم. فرمود: منصور، امیر مؤمنان(ع) را در خواب دید و ایشان به او فرمود: فرزندم را آزاد كن، وگرنه تو را در آتش جهنم میافكنم و او خود را در حالی دید كه گویی زیر پاهایش آتش جهنم قرار دارد. از خواب بیدار شد و مجبور شد كه تو را -ای داوود- آزاد كند.»
☑️ کانال جلوه نور علوی
🆔 @jelvehnooralavi
1- Dastoora & Moraghebate Mahe Shaban.mp3
6.15M
🔉 بشنوید| توصیهها و دستورات ویژه ماه شعبان
استاد فیاضبخش
👈 شرح این حدیث از پیامبر اکرم(ص) که فرمود: «خدا رحمت کند آن کسی را که در ماه من، مرا کمک میکند.»
👈 دستورات ویژه ماه شعبان:
▫️مناجات شعبانیه
▫️صلوات هنگام زوال
▫️صلوات بر پیامبر(ص) و آل ایشان(ع)
▫️دعای کمیل
▫️فضیلت روزه ماه شعبان
▫️مراقبه
@jelvehnooralavi
📣 "ادب حضور؛ اسرار ماه شعبان" صوتی شد!
🔹 به همت ایرانصدا، کتاب صوتی "ادب حضور؛ اسرار ماه شعبان" منتشر شد.
🔸 "ادب حضور؛ اسرار ماه شعبان" دومین جلد از مجموعهی پنج جلدی ادب حضور است که به آداب و مراقبات ماه مبارک شعبان میپردازد و عصارهی دستورات اخلاقی و عبادی، و همچنین معارف توحیدی پیرامون این ایام و شرحی پیرامون "صلوات"، بنا بر مکتب تربیتی علامه طباطبایی رحمة الله علیه در آن گردآوری شده است.
🔹 استاد فیاضبخش در تدوین این کتاب از دو کتاب گرانقدر "المراقبات" میرزا جوادآقا ملکی تبریزی و "اقبال الاعمال" سید بن طاووس بیش از سایر منابع بهره بردهاند.
🔸 دریافت و استفاده از کتاب صوتی "ادب حضور؛ اسرار ماه شعبان" از طریق لینک زیر👇
🌐 https://b2n.ir/Adabe-Shaban-voice
🔹مشخصات کتاب صوتی:
▫️تعداد فایل: ۹ قطعه
▫️مدت زمان: ۱۹۹ دقیقه
▫️گوینده: آقای حسن سلطانی (مجری برنامه سحرگاهی تلویزیون)
☑️ کانال جلوه نور علوی
🆔 @Jelvehnooralavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید| خصیصه سیدالشهداء(ع)
استاد فیاضبخش
🔺گفتگوی عجیب صدیقه طاهره(س) با رسول اکرم(ص) در روز ولادت امام حسین(ع)
در روایات آمده که وقتی حضرت زهرا(س) سیدالشهدا(ع) را فارغ شدند، ایشان را بعد از مقدماتی به آغوش پیامبر اکرم(ص) دادند.
حضرت ایشان را میبوسیدند و میبوییدند و اظهار سرور میکردند، ولی یک مرتبه دست به گریه گذاشتند. حضرت صدیقه(س) عرضه داشتند: چرا شما گریه میکنید؟ مگر این فرزند مشکلی دارد؟ حضرت فرمودند: همین الان جبرائیل نازل شد و عرضه داشت که حقت سلام میرساند و میفرماید که این فرزند را امتت به شهادت خواهد رساند. تا پیامبر(ص) این را گفتند، حضرت فاطمه(س) فرمودند که من این فرزند را نمیخواهم!
از اینجا معلوم میشود که این گفتگوها گویی یک مقدمهای بود برای اینکه حضرت تضمین از پروردگار بگیرد از زبان رسول اکرم(ص) در خصیصه سیدالشهدا(ع)! تضمین چه بود؟ بلافاصله جبرائیل به پیغمبر اکرم(ص) فرمود: ولی به فاطمه سلام پروردگار را برسان و بگو حسین(ع) در مقام شفاعت و در مقام ولایت کبری، باب امت تو به سوی ماست!
و لذا دارد وقتی که پیغمبر اکرم(ص) این را فرمودند، حضرت زهرا(س) فرمودند راضی شدم.
🆔 @Jelvehnooralavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید| عهد با قمر بنی هاشم(ع)
استاد فیاضبخش
🔺انسان اگر با قمر بنی هاشم(ع) یک اربعین و یا یک سال عهد ببندد و به خاطر ایشان عمل زشتی و یا یک رذیله اخلاقی را ترک کند و در این عهد خود غیرت بورزد؛ یقینا گشایشی برای او ایجاد خواهد شد.
💐💐💐میلاد حضرت ابوالفضل العباس(ع) را تبریک عرض میکنیم.💐💐
☑️ کانال جلوه نور علوی
🆔 @Jelvehnooralavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید| توسل به محضر قمر بنی هاشم(ع)
استاد فیاضبخش
🔺تجربه در میان اهل معنا این است که درب به سوی سیدالشهدا(ع) از طریق قمر بنی هاشم باز میشود.
🔹داستان فتح باب آیت الله سیدعلی آقا قاضی توسط قمر بنی هاشم(ع)
🔸مقدم داشتن حضرت عباس(ع) در زیارت بر سیدالشهدا(ع) به جهت کسب اجازه از ایشان و شفیع قرار دادن ایشان به جهت ورود بر امام و بهرهمندی بیشتر.
💐💐عید شما مبارک.💐💐
☑️ کانال جلوه نور علوی
🆔 @Jelvehnooralavi
🚨 جزوه "مراقبات عید نوروز" (ویرایش جدید) منتشر شد.
این جزوه شامل خلاصه توصیهها و تذکرات درباره ایام پایانی سال و اوقات فراغت نوروزی است و حاصل تدوین بیانات استاد فیاضبخش در جلسات مختلف در پایان سالهای شمسی میباشد.
👈 با توجه به شرایط ویژه نوروز امسال و خانهنشینی طولانی که در این ایام داریم، توصیهها و نکات این جزوه میتواند بسیار مفید باشد.
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
Moraghebate NowRouz99.pdf
1.39M
📖 جزوه "مراقبات عید نوروز"
استاد فیاضبخش
در این جزوه، پس از یک مقدمه کوتاه و فصلی درباره "محاسبه گذشته و توبه قبل از ورود به سال جدید"، به مراقبات و ملاحظات تعطیلات عید نوروز پرداخته شده.
در ابتدای این بخش آمده:
"اکنون به مهمترین اموری میپردازیم که لازم است هر انسان مؤمن و سالک و مراقبی در مواجهه با ایام نوروز بدان توجه داشته باشد و نسبت به آفات و برکاتی که از این بابت متوجه انسان است هشیار باشد؛ این امور عبارت است از:
اول، تغییر در برنامه روزمره زندگی؛
دوم، تغییر در شرایط زندگی؛
سوم، اموری که در دید و بازدیدهای نوروزی باید مراقبت نمود؛
چهارم، فرصتها و تهدیدهای فراغت از مشغلههای جاری زندگی.
در پایان جزوه، مطلبی با عنوان "دستورات برنامهریزی برای سال پیش رو" بعنوان ضمیمه ارائه گردیده.
👈 مطالعه این جزوه را به همه کسانی که میخواهند یک دستورالعمل کاربردی اخلاقی و سلوکی برای اوقات فراغتشان و خصوصا تعطیلات نوروزی داشته باشند توصیه میکنیم.
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
🔸محاسبه گذشته و توبه، قبل از ورود به سال نو
حضرت استاد همیشه آخر سال استشهاد به کلام مرحوم سید بن طاووس(ره) در کتاب محاسبةالنفس مینمودند که میفرمود: «انسان خیلی خوب است در پایان روز، پایان هفته، پایان ماه و پایان سال، محاسبه دقیقی از خودش داشته باشد.»
معمول آن است که اهل تجارت و کسبوکار در پایان سال حسابرسی دقیقی میکنند تا میزان سود و یا زیان خود را برسند، و تنها با محاسبه دقیق است که میتوان میزان پیشرفت و یا پسرفت را بهخوبی رقم زد و اگر حسابرسی نکند، پی به این مهم نمیبرد و سال نو را با این تصور که سود کرده آغاز میکند، بدون آن که بداند در واقع زیان کرده است. یعنی نهتنها سال را با خسران سال قبل آغاز میکند، بلکه حتی به این خسران علم ندارد.
علمای اخلاق چنین میگویند که اگر اهل بازار در باب کسبوکار خود چنین محاسبهای لازم دارند، در باب سیروسلوک محاسبهای خیلی بالاتر و جدیتر نیاز است. این محاسبه آخر سال هم باید محاسبه دقیقی باشد و پس از آن است که باید به توبه اقدام کرد.
مرحوم استاد سعادتپرور(ره) میفرمود كه بدون محاسبةالنفس نباید استغفار كرد؛ زیرا تا انسان به جزئیات كوتاهیها و نقطههای سیاه زندگی خود متوجه نباشد، امكان جبران آنچه گذشته و تصمیم بر عدم تكرار آن در آینده میسر نخواهد بود.
👈 به نقل از جزوه "مراقبات عید نوروز"
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
📄 از امروز مهمترین آداب و مراقبات سلوکی و عبادی ماه شعبان را مرور میکنیم.
☑️ کانال جلوه نور علوی
🆔@jelvehnooralavi