May 11
📝 بسم الله الرحمن الرحیم
🔻با یاری قادر متعال در آستانه ماه مبارک رمضان، کانال استاد فیاض بخش در پیام رسان ایتا با هدف تبیین و ترویج مبانی مکتب تربیتی علامه طباطبایی(رحمت الله علیه) و با محوریت مباحث و آثار استاد فیاض بخش شروع به فعالیت کرد.
◽️ اهم برنامه های ماه مبارک
1⃣ برنامه #ترجمان_وحی (تفسیر واژه محور سوره قدر)
2⃣ #ادب_حضور بیان آداب و مراقبات ماه مبارک رمضان
3⃣ برنامه ضبط شده #فرصت_حضور (شرح فرازهای دعا وداع ماه مبارک رمضان امام سجاد علیه السلام)
4⃣ #معرفی_آثار استاد فیاض بخش
5⃣ #احکام_گناهان (استفتائات صورت گرفته پیرامون توبه برخی از گناهان)
🔺 ان شاء الله فعالیت های کانال مرضی حضرت حق متعال و مورد استفاده علاقه مندان محترم قرار گیرد.
☑️کانال رسمی استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
📍اهمیت روزهی پنجشنبهی آخر ماه
🔻مرحوم سید در اقبال، اهمیت خاصی به روزهی پنجشنبهی آخر ماه شعبان میدهند؛ با این بیان که چون اعمال در این روز به محضر امام عصر(عج)عرضه میشود، سعی کنیم:
◽️اوّلاً روزه باشیم تا در محضر حضرت کمتر شرمنده باشیم و امام از ما ناخرسند نباشند؛ که نارضایتی ارباب از رعیّت، موجب حرمان او در ماه رمضان میشود.
◽️ثانیاً، محاسبهی دقیقی نسبت به گذشتهی خود کنیم؛ چون در میان اهلالله، ماه مبارک رمضان، ابتدای سال محسوب میشود و لذا در پنجشنبهی آخر ماه شعبان، نسبت به سالی که پشت سر گذاشتیم محاسبهای نماییم، سپس غسل و نماز توبه به جا آوریم.
🔺خلاصه آنکه آخرین تلاشهای خود را به کار زنیم تا با قلبی پاک و رویی سپید به ماه الهی وارد شویم و لایق مخاطبات خاص پروردگار قرار گیریم.
#ادب_حضور
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
21.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید| #فرصت_حضور (قسمت اول)
▫️شرح دعای وداع امام سجاد(ع) با ماه مبارک رمضان
استاد فیاضبخش
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
📚 کتاب #احکام روزه مطابق با فتاوای مرجع عالی قدر حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مدّظلّه العالی) توسط انتشارات فقه روز وابسته به انتشارات انقلاب اسلامی می باشد.
◽️این کتاب حاوی مسائل مهم و مورد ابتلا در احکام روزه از قبیل انواع روزه، راههای ثبوت اول ماه، مبطلات روزه، احکام پزشکی روزه، احکام روزه مسافر، احکام بانوان و زکات فطریه مطابق با فتاوای مرجع عالی قدر حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مدّظلّه العالی) است.
◽️لازم به ذکر است در این کتاب علاوه بر موارد موجود در رسالهی «اجوبه الاستفتائات»، استفتائات جدید نیز اضافه گردیده است.
◽️تدوین اثر بنحوی انجام گرفته است که نفع آن عام و بهرهگیری از آن برای همگان آسان باشد.
◽️شایان ذکر است که دفتر استفتائات معظّمٌله این رساله را مورد تأیید و عمل به آن را مجزی اعلام نمودهاند.
🔺 علاقه مندان جهت تهیه کتاب، میتوانند به انتشارات انقلاب انقلاب اسلامی مراجعه کنند.👇
http://book-khamenei.ir/index.aspx?&fkeyid=&siteid=1&pageid=208&description=48308
📍 ماه رمضان، سرآغاز سال جدید معنوی و سلوکی است؛ آداب استقبال از آن را بهجا آوریم!
استاد فیاض بخش
🔻ماه رمضان؛ سرآغاز سال جدید سلوکی
▫️مرحوم سید بن طاووس در کتاب «اقبال الاعمال» با ادله نقلی و عقلی مختلف ثابت میکنند که گرچه ماه محرم اول سال قمری به لحاظ تقویمی است، ولی این برای عموم مردم و امور جاری زندگی است و برای اولیای الهی، اولین ماه سال ماه رمضان است؛ زیرا علاوه بر روایات مربوطه که صراحت دارد ماه مبارک رمضان اول سال است ، شب قدر نیز که شب تعیین سرنوشت انسان است در این ماه واقع شده. لذا با حلول ماه مبارک، سال اولیای الهی نو میشود؛ لذا ایشان با محاسبه و مراقبه و عبادت و تهجد و دعا، خود را برای ورود به سال جدید آماده میکنند و چنین آمادگی تنها در ظرف ماه رمضان تحصیل میشود.
🔻اهمیت پرداختن به محاسبه نفس و توبه، قبل از فرا رسیدن ماه رمضان
▫️بنابراین همان طور که ما در ابتدای ورود به سال جدید در کسب و کار و امور مالی خود محاسبه دقیقی میکنیم، قبل از ماه رمضان نیز که آغاز سال جدید سلوکی است، لازم است محاسبه دقیقی در امور خود داشته باشیم و نقاط کور و تاریک زندگی خود را قبل از آنکه به ما ارائه کنند و راهی برای جبران نداشته باشیم و تنها حسرت بر فرصتهای از دست رفته بخوریم، خود پیدا کنیم، و در ماه مبارک رمضان جبران مافات نماییم.
🔺لذا توصیه بنده آنست که در آخرین روز جمعه ماه شعبان (که بهترین زمان در ایام هفته است)، محاسبه دقیقی از سال گذشته داشته باشیم و به تمام گناهان خود رسیدگی نموده و از تک تک آنها توبه کنیم. استاد میفرمودند که بدون محاسبة النفس نباید استغفار کرد، زیرا تا انسان به جزئیات کوتاهیها و نقطههای سیاه زندگی خود متوجه نباشد، امکان جبران آنچه گذشته و تصمیم بر عدم تکرار آن در آینده میسر نخواهد بود. چنانکه امام هشتم(ع) میفرمایند که توبه بدون پشیمانی از گذشته و تصمیم جدی بر عدم تکرار گناه، به منزله مسخره کردن پروردگار است. چنین استغفاری نتیجه عملی در طهارت نفس هم نخواهد داشت. لذا لازم است تا زمانی را به محاسبه نفس اختصاص دهیم و یکایک اعمال و گناهانمان را به یاد آوریم.
#ادب_حضور
☑️ کانال جلوه نور علوی
@JelvehNoorAlavi
استاد فیاض بخش
📍 ماه رمضان، سرآغاز سال جدید معنوی و سلوکی است؛ آداب استقبال از آن را بهجا آوریم! استاد فیاض بخش 🔻
📍توصیه میکنیم قبل از آغاز ماه مبارک رمضان حتما کتاب #ادب_حضور را مطالعه فرمایید.
📚 جهت خرید نسخه چاپی کتاب، به این آیدی پیام دهید:
@jelveh2admin
@jelveh2admin
☎️ برای خرید سازمانی با این شماره تماس بگیرید:
۰۹۱۲۷۹۷۴۷۵۰
📱 جهت دانلود نسخه الکترونیکی کتاب، به اپلیکیشن طاقچه مراجعه نمایید:
https://taaghche.ir/book/38878
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید| #فرصت_حضور (قسمت دوم)
▫️ویژگیهای ماه رمضان در بیان امام سجاد(ع) در دعای وداع
استاد فیاضبخش
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
🔰خلاصه فرمایشات استاد در جلسه اول:
🔻در این جلسات میخواهیم پیرامون بخشی از اسرار نهفته در ادعیه مربوط به ماه مبارک رمضان صحبت کنیم؛ ماه مقربان و محبان درگاه الهی و -به تعبیری- میانبر آن ها در طی راه به سوی الله.
◽️امام علی(ع) میفرماید: «آه! من قلة الزاد و طول الطریق و بعد السفر و عظیم المورد.» پس این راه پر پیچ و خم و خطرناک است و گردنههای سختی دارد. از همه مهمتر، مسیر سلوک الی الله پر از دشمنان قسم خورده- و در رأس آنها شیطان- میباشد.
◽️برای عبور از این گردنههای سخت باید از اوقات خاص و نورانی عمرمان –با کمک مولا- بهره ببریم که از جمله این ایام، ماه مبارک رمضان است.
🔺اما این که «چه باید کرد و چگونه باید رفت؟»، در جلسات آتی عرض خواهیم نمود...
#ادب_حضور
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
📍 ان شاء الله قرار بر این است که در باب احکام گناهان استفتائات مراجع عظام تقلید ارائه شود.
🔻 اهمیت شناخت گناهان و احکام آن، بر کسی پوشیده نیست و با این وجود، از موضوعاتی است که متاسفانه مغفول مانده است.
💬 عزیزان برای سوالات فقهیشان پیرامون موضوعات مختلف از جمله مباحث «روزه» میتوانند به رساله یا سایت مرجع تقلیدشان مراجعه کنند.
(عزیزانی که مقلد مقام معظم رهبری هستند، می توانند از کتاب "احکام روزه" –که پیش تر در کانال معرفی شد- استفاده نمایند.)
◽️تذکر: با توجه به این که ماه مبارک رمضان ماه توبه و استغفار است ، ابتدا مسایل مربوط به توبه گناهان مطرح می گردد.
🔺امید است مورد استفاده عزیزان قرار گیرد.
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
📣 در بهار قرآن، هر روز 20 دقیقه با تفسیر کلام الله مجید
🔺با عرض تبریک حلول ماه مبارک رمضان، به اطلاع میرسانیم که در این ایام عزیز، ان شاء الله مجموعه برنامه های «ترجمان وحی» به صورت روزانه در کانال «استاد فیاض بخش» منتشر میگردد:
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
👈«ترجمان وحی» عنوان مجموعه برنامه هایی است که به مدت 8 سال (از 82 تا 90) با اجرای استاد فیاض بخش در رادیو قرآن تولید و پخش می گردید. رویکرد استاد در این برنامه ها، ترجمه و تفسیر آیات قرآن کریم به روش «واژه محور» بوده است. در این روش تلاش می شود تا از رهگذر دقت در واژه شناسی قرآن کریم، به تفسیر آیات پرداخته شود.
در این مدت همچنین تلاش میکنیم تا معرفی مختصری از این روش تفسیری نیز ارائه دهیم.
به امید موفقیت در خدمتگزاری قرآن
استاد فیاض بخش
📹 ببینید| #فرصت_حضور (قسمت دوم) ▫️ویژگیهای ماه رمضان در بیان امام سجاد(ع) در دعای وداع استاد فیاضب
📝 خلاصه مطالب برنامه دوم فرصت حضور:
🔻صحبت در رسیدن به اوج مدارج و معارف بود که فقط با وحی ممکن است. لذا خوب است در ابتدای ماه مبارک رمضان دعای وداع امام سجاد (ع) را بخوانیم تا بدانیم بالاترین نقاط سلوک الی الله چیست؟ ...
امام سجاد (ع) در این دعا ابتدا به چند محور اصلی اشاره می فرمایند:
۱- «مراقبه ی بر شکر»: که مرقات صعود سالک است و آن یعنی انسان توجه دایم داشته باشد هر چه که از آن بهره می برد، حقیقةً از آنِ مولاست. لذا باید خود را امانت دار نعمات او بداند. می فرماید:«تَشْكُرُ مَنْ شَكَرَكَ وَ أَنْتَ أَلْهَمْتَهُ شُكْرَك» (شکر پروردگار: زیاد نمودن معرفت بندگان و کمکشان در مسیر رضای خود است.)
۲- «عبادت کامل و مرضی رضای حق»: لذا خود او بهترین عبادت –که در این ماه است- را به ما تعلیم می دهد. «وَ تُكَافِئُ مَنْ حَمِدَكَ وَ أَنْتَ عَلَّمْتَهُ حَمْدَكَ.»
۳- این ماه، ماه بهرهمندی از باب «سَتاریت الهی» است. « تَسْتُرُ عَلَى مَنْ لَوْ شِئْتَ فَضَحْتَه».
۴- باب «جود و بخشش»: ماه رمضان، فرصت بهره مندی از آبشار جود الهی است. «وَ تَجُودُ عَلَى مَنْ لَوْ شِئْتَ مَنَعْتَه.» ...
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
1_moqadamh_1.mp3
20.44M
🚩در بهار قرآن، هر روز 20 دقیقه با تفسیر کلام الله مجید
🔉 فایل صوتی| آشنایی با روش تفسیر واژه محور (قسمت اول)
استاد فیاض بخش
🔹روز اول ماه مبارک رمضان:
رسول خدا(ص): «إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ مَأْدُبَةُ اللَّهِ تَعَالَى، فَتَعَلَّمُوا مِنْ مَأْدُبَةِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مَا اسْتَطَعْتُم.»
قرآن که در میان شماست، سفره گسترده الهی است؛ پس تا آنجا که می توانید از خوان گسترده پروردگار بهره ببرید.
(وسائل الشیعة، ج6، ص168)
➖➖➖➖➖
#ترجمان_وحی
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
📍مراتب روزه و روزهداران
🔻روزه واجد مراتب فراوانی متناسب با مراتب نفوس انسانی است. در یک نگاه کلّی، سه مرحله برای روزه در امساک و کنترل نفس ذکر شده است:
▫️مرتبه اوّل روزه، امساک از مفطراتی است که در کتب فقهی ذکر شده؛ از قبیل خوردن و آشامیدن و دروغ بستن به خدا و رسول(ص) و اموری از این قبیل که مبطل روزه ظاهری است. تنها نتیجهای که چنین روزهای دارد، اسقاط تکلیف و رفع مؤاخذه و عقاب الهی در قیامت است؛ ولی مقرّب عبد در درگاه الهی نیست.
رسول خدا(ص) میفرمایند:
چهبسا روزهداری که بهرهاش از روزه، فقط گرسنگی و تشنگی است و چه بسا شبزندهداری که بهرهاش فقط بیدارخوابی است.
▫️مرتبه دوم، روزه خواص است و آن اجتناب از گناهان جوارح و کنترل نفس از عصیان پروردگار میباشد. در این مقام، روزهدار از همه گناهانی که نفس را در مرتبه مثالی و عوالم خیالی از توجه به توحید باز میدارد حفظ میکند. این مرتبه در اغلب خطبههای رسول خدا(ص) و بیانات ائمّه اطهار(ع) که در آغاز حلول ماه رمضان ایراد میشد، مورد تأکید قرار میگرفت؛ چنانکه امام صادق(ع) فرمودهاند:
بدان که هرگاه روزه گرفتی، پس باید که گوش و چشم و مو و پوستت نیز روزهدار باشند. سپس حضرت موارد دیگری از این قبیل را نیز برشمرده و فرمودند: مبادا روز روزهداریات مانند روزهای دیگر باشد.
🔺مرتبه سوم، روزه اخصّ خواص است و آن حفظ نفس از زشتیهای مراتب عقلانی و بالاتر است که خود به مراتب فراوانی (به تعداد حجابهای میان انسان و پروردگار) تقسیم میشود. به هر مقدار که امساک و کفّ نفس سالک از زشتیها دقیقتر باشد، آثار روزه بر او لطیفتر است. امام علی(ع) در این باره میفرمایند:
روزه گرفتن بدن، همانا خودداری از خوردن با اراده و اختیار است، در حالی که انسان از عقوبت الهی بیمناک و به ثواب و اجر الهی راغب باشد. روزه نفس، بازداشتن حواس پنجگانه از سایر گناهان و خالی نمودن قلب از همه اسباب بدی است.
👈 به نقل از کتاب ادب حضور (دفتر سوم)، اسرار ماه رمضان، تالیف استاد فیاضبخش
💻 برای خرید اینترنتی به سایت پاتوق کتاب فردا مراجعه کنید:
www.bookroom.ir
📱نسخه اینترنتی کتاب را در اپلیکیشن طاقچه مطالعه کنید:
https://taaghche.ir/book/38878
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
2_moqadamh_2.mp3
3.57M
🚩در بهار قرآن، هر روز 20 دقیقه با تفسیر کلام الله مجید
🔉 فایل صوتی| آشنایی با روش تفسیر واژه محور (قسمت دوم)
استاد فیاض بخش
🔹روز دوم ماه مبارک رمضان:
رسول خدا(ص): «اِنَّ البَيتَ اِذا كَثُرَ فيهِ تِلاوَةُ القُرآنِ كَثُرَ خَيرُهُ وَ اتَّسَعَ اَهلُهُ وَ اَضاءَ لاَهلِ السَّماءِ كَما تُضى ءُ نُجومُ السَّماءِ لاَهلِ الدُّنيا.»
خانه اى كه در آن قرآن فراوان خوانده شود، خير آن بسيار گردد و به اهل آن وسعت داده شود و براى آسمانيان بدرخشد؛ چنان كه ستارگان آسمان براى زمينيان مى درخشند.
(كافى(ط-الاسلامیه)، ج2، ص610)
➖➖➖➖➖
#ترجمان_وحی
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi