✅ #اطلاعیه
🔰 برنامه ها و فعالیت های آتی #هسته_پژوهشی_فقه_نظام_اجتماعی دانشکده الهیات ، معارف اسلامی و ارشاد دانشگاه امام صادق علیه السلام در سال جدید تحصیلی به شرح زیر می باشد :
1⃣ برگزاری چند جلسه مجازی با اساتید دانشگاه و حوزه در مورد ضرورت پرداختن به مسائل اجتماعی و فقه های مضاف
2⃣ برگزاری دو طرح همزمان برنامه مطالعاتی علوم اجتماعی و برنامه مطالعاتی قرائت های فقه نظام اجتماعی همراه با مباحثه
3⃣ برگزاری جلسات مجازی با اساتید صاحب نظر دانشگاه و حوزه در زمینه قرائت های فقه نظام اجتماعی همراه با نقد و بررسی نظریه های فقه نظام اجتماعی
4⃣ برگزاری میزگردهای علمی متناسب با سرفصل های مطالعاتی اعضای هسته
5⃣ برگزاری کارگاه های تقویت نگارش و پژوهش برای اعضای هسته به صورت اختصاصی
6️⃣ بعد از اتمام دوره ی قرائت های فقه نظام اجتماعی وارد حوزه مسائل با اولویت مسائل حوزه زن و خانواده برای مطالعه و پژوهش خواهیم شد که همراه با برگزاری نشست های علمی و پژوهشی خواهد بود
7️⃣ صدور گواهی عضویت برای اعضای فعال هسته
🔰 نکات تکمیلی درباره فعالیت #اعضای_هسته به شرح زیر می باشد :
🔷 تا 15 مهرماه مهلت ثبت نام برای عضویت در هسته می باشد.
🔶 ورودی های 97 به ماقبل میتوانند عضو فعال هسته بشوند.
🔷 اعضای هسته موظف به نگارش و ارائه بحث در حوزه مطالعاتی مختص به خودشان هستند.
🔶 به صورت ماهیانه از اعضای هسته ارزیابی به عمل خواهد آمد و کسانی که برنامه های مطالعاتی را انجام ندهند معذور از حضورشان در ادامه فعالیت های هسته هستیم.
🔺سایر دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی اعم از دانشجویان دانشگاه امام صادق علیهالسلام و خارج از دانشگاه امام صادق علیهالسلام در صورت تمایل میتوانند از برنامه های عمومی هسته بهره مند بشوند.
🔰باسلام
تعدادی از اعزه گرامی که گمان می رفت علاقه مند به این سنخ مباحث هستند به کانال اضافه شدند، در صورت عدم تمایل به حضور ما را عفو بفرمایند
#موقت
✅ #جهت_مطالعه
📌 به نظر می رسد در عصر حاضر انقلاب اسلامی بعد از چهار دهه مواجهه #فقه و حکومتی که کاملاً از منظر قانونی و ساختاری تحت حاکمیت و ایدئولوژی رسمی #فقاهت قرار داشته است، باید مجاری و بسترهای ارتباط #فقه و مسائل مهم حکمرانی مورد بازبینی قرار گیرد، به عبارت دیگر عناصر حقیقی و حقوقی پیشتاز در موضوع #فقه_حکومتی باید داشته های نظری خود را درمواجهه با مسائل و نیازهای واقعی #حکومت و #جامعه قرار دهند تا از طرفی هم عیار کارآمدی این نظریه ها سنجیده شود و هم مسائل خرد وکلان #حاکمیت و #اجتماع از بسترهای حل مسئله تجربی و امانیستی خارج شده و به متولی اصلی امر دین یعنی دستگاه #فقاهت عظیم جواهری سپرده شود.
🔺 #فقه_نظام_ساز
🔺 #فقه_نظام_اجتماعی
فقه نظام اجتماعی
✅ #جهت_مطالعه
📌 #خلاصه_کتاب
📚 مدیریت #حجاب در جمهوری اسلامی (بازخوانی سیاست ها و اقدامات جمهوری اسلامی ایران درباره بی حجابی و بد حجابی)
✍ نویسنده : سینا کلهر
📄 نشر آرما
❌ پ.ن : ارسال خلاصه کتاب برای مطالعه اعضای #فعال و #عادی هسته به معنای تایید محتوای خلاصه کتاب نیست.
🔺 #فقه_نظام_اجتماعی
✅ #جهت_مطالعه
📌 #نظام_سازی به معنای شناسایی، کنترل و طراحی الگوهای کلان و تنظیم کننده تمامی متغیرهای دخیل در تعالی #مادی و #اخروی انسان است. هنگامی که از دریچه علم به این فرآیند نظر شده تا تمهیدات و شرایط تحقق آن فراهم شود، ماهیت و موضوع آن چنین اقتضایی را ندارد تا یک علم خاص را متولی خود قرار دهد، حتی با وجود اینکه #نظام_انسانی مدنظر که مترصد تنظیم آن هستیم، حاکی از یک شبکه و اجتماع انسانی است که می تواند مسائل خود را به #علوم_اجتماعی مرتبط بداند ولیکن در حقیقت #نظام_سازی با سازوکار موجود خود امری فراتر از #علوم_اجتماعی است. لذا #نظام_سازی را باید یک موضوع علمی فرارشته ای دانست که دانش های مختلف در یک آمیزش میان رشته ای می توانند آن را محقق کنند. قرار دادن دانش #فقه به عنوان وصف این موضوع نیز نمی تواند شأن اختصاصی به #نظام_سازی ارائه کند، بلکه صرفاً این به معنای غلبه رویکردی و معرفت شناسی این دانش در امر #نظام_سازی است.
🔺 #فقه_نظام_ساز
🔺 #فقه_نظام_اجتماعی
✅ #جهت_مطالعه
📌 #احکام_فقهی به مثابه اعتباریات شریعتی دارای مبادی انسان شناسانه ای است که از دستگاه و نظام معرفتی شناسی دینی حاصل می شود. در امر #نظام_سازی که با تلفیقی از مجموعه اعتباریات #عرفی و #شرعی روبه رو هستیم، ارتباط و نسبتی که این دو بایکدیگر برقرار نموده و ابتناء آنها بر منطق نظری تولید اعتباریات نیازمند بررسی و کاوشی علمی است. براین اساس با توجه به اقتضاء اندیشه ورزی میان رشته ای در امر #نظام_سازی ، موضوع مبادی انسان شناسانه #نظام_سازی_فقهی از دیدگاه سه حوزه دانشی علوم عقلی(فلسفه و کلام) ، فقه و علوم اجتماعی خاصه خط مشی گذاری مورد بررسی توصیفی و تحلیلی قرار گرفته و خاستگاه های مشترک این علوم در رسیدن " تولید نظام واره های اجتماعی " باید توجه شود.
🔺 #فقه_نظام_ساز
🔺 #فقه_نظام_اجتماعی
✅ #جهت_مطالعه
📌 بحث از #اصالت_فرد و #اجتماع مسئله ای کهن در قلمرو فلسفه سیاسی است. این دانش در مقام کشف از واقع در پی تحلیل بنیادهای حقیقی اصالت اجتماع و یا اصالت فرد در عالم خارج می باشد. نگرش به این مسئله از منظر #فقهی که سابقه چندانی ندارد، خاستگاه متفاوتی را تداعی می نماید. زیرا در #علم_فقه به دنبال کشف از واقعیت اصالت فرد و اجتماع نخواهیم بود، بلکه صرفاً چنین پی جویی خواهد شد که آیا در تدوین اعتباریات فقهی و انشائات مطروحه درآن، اجتماع بما هو اجتماع مورد نظر و خطاب تکالیف قرار گرفته است یا خیر؟ " شهید آیت الله سیدمحمدباقر صدر " به عنوان یکی از فقیهان روشنفکر معاصر، مبتنی بر نظریه #نظام_سازی_فقهی خود، نگاهی متفاوت به اصالت پنداری هویت اجتماعی در فرآیند استنباط #فقه_نظام داشته است که می تواند در حوزه سیاست گذاری فرهنگی به مثابه یک مبنای مهم #فقهی مورد واکاوی قرار گیرد.
🔺 #فقه_نظام_ساز
🔺 #فقه_نظام_اجتماعی
هسته پژوهشی فقه نظام اجتماعی دانشکده الهیات، معارف اسلامی و ارشاد برگزار میکند :
🔰 سلسله جلسات فقه نظام اجتماعی
✅ میزگرد علمی با موضوع : تاملی در مفهوم حیات اجتماعی و نظامسازی اجتماعی، از نظریه تا عمل
🎙سخنرانان
✳️ حجت الاسلام دکتر مشکانی
پژوهشگر و مدرس دانشگاه باقر العلوم (ع)
✳️ حجت الاسلام دکتر حسینی
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع)
✳️ دکتر نعمتی
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع)
🕕🗓 زمان برگزاری
چهارشنبه ١٦ مهرماه
ساعت ٢٠
🆔 پیوند شرکت در جلسه : (به عنوان مهمان وارد شوید.)
vc.isu.ac.ir/ch/theo-isu
❌ جلسه به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
هسته پژوهشی فقه نظام اجتماعی دانشکده الهیات، معارف اسلامی و ارشاد برگزار میکند :
🔰 سلسله جلسات فقه نظام اجتماعی
✅ با موضوع : جایگاه دانش فقه در شکل گیری نظامات اجتماعی
🎙سخنران :
✳️ حجت الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی
🗓🕢 زمان برگزاری
یکشنبه ٢٠ مهرماه
ساعت ١٩:٣٠
🆔 پیوند شرکت در جلسه : (به عنوان مهمان وارد شوید.)
vc.isu.ac.ir/ch/theo-isu
❌ جلسه به صورت مجازی برگزار خواهد شد.