هدایت شده از کانال رسمی حسینیه اندیشه
🔰بخشیهایی از متنِ «انتخابات پیش رو و خیزش مردمی بر ضد نخبگان ناکارآمد» (۲)
🔹مأموریت حضرت ولیعصر (عج) برای از بین بردن گسست بین «صلاح الهی» و «رضایت عمومی»، یکشبه انجام نخواهد شد؛ بلکه قبل از ظهور باید آمادگی نسبت به این مساله ایجاد شود و صرف ابراز محبت قلبی، مظهر ترکیب «رضا و صلاح» نیست بلکه «رضا و صلاحِ» عملی باید خود را در جامعه نشان دهد تا حضرت(عج) هم با تکیه به چنین جامعهای، در سطح حاکمیت جهانی «صلاح و رضا» را ترکیب کنند.
🔸 انتخابات در جمهوری اسلامی، مظهر پیوند گسستگی بین «صلاح الهی» و «رضایت عمومی» است و اراده الهی و اراده مردمی در آن پیوند میخورد. به نظر میرسد بر اساس همین تحلیل است که هم در سال ۱۳۷۶ که بعضی عناصر موسوم به جناح راست میخواستند انتخابات را ابطال کنند و هم در سال ۱۳۸۸ که بعضی موسوم به جناح چپ میخواستند انتخابات را ابطال کنند و آن فتنه بزرگ و خطرناک را رقم بزنند، مقام معظم رهبری در مقابل هر دو جریان ایستادند و انتخابات و رأی مردم را به عنوان مظهر ترکیب اراده الهی و مردم حفظ کردند.
🔹ممکن است کسانی بگویند: «ما قبول داریم با تشکیل جمهوری اسلامی، تا حدودی بین صلاح الهی و رضای مردم ترکیب شده است اما در سالهای اخیر با عملکردی که در عرصه اداره کشور و خصوصاً موضوعات معیشتی و اقتصادی و تحقق عدالت داشته، به رضایت مردمی ضربه زده و نتوانسته است رضایت مردمی را با صلاح عمومی ترکیب کند، لذا حضور در انتخابات فایدهای برای رفع این گسستگی ندارد.»
🔸یا ممکن است گفته شود: «همه انواع و اقسام جناحها در دولتها و مجلسهای مختلف آمدند و در رفع مشکلات اقتصادی معیشتی شکست خوردند. در بین کاندیداهای «مطرح و معروف» کسی وجود ندارد که ما بتوانیم او را مظهرِ رضایت خود دانسته و اعتراضمان را هم نشان دهیم. لذا ما میخواهیم با «رأی ندادن» اعتراض خود را نشان دهیم و بگوییم رضایت ما به چیز دیگری غیر از این مسئولین، خواص و طبقهای است که امور را مدیریت میکنند.»
🔹در پاسخ باید گفت: تاثر اعتراض سلبی، اگر خطرناک نباشد، بسیار محدود است، چرا که اولا سلب، بیانگر طرح جایگزین نیست و بدون طرح جایگزین، ناکارآمدی موجود ادامه پیدا میکند. در ثانی، دشمن از فقدان طرح جایگزین ما، به نفع خود و طرح جایگزینی که دارد، نهایت بهرهبرداری را میکند، لذا اعتراض ایجابی، اثر بسیار بیشتری دارد.
🔶 پیشنهاد ما برای اعتراض ایجابی و موثر این است: «میتوان انتخابات را مظهر اعتراض قرار داد اما نه با رأی ندادن؛ بلکه به کسانی رای بدهیم که بیشترین فاصله را از لیستها، جناحها، رسانههای معروف و تبلیغات پرتکرار و پر قیمت و پر زرق و برق دارند. عناصری را انتخاب کنیم که بیشترین فاصله را از تحلیلها و راهکارهای متداول برای حل مشکلات دارند. چون این تحلیلها و راهحلهای متداول، مشکلات مردم را حل نکرده است.»
🔹ممکن است بگویید: «این نوع رأی چه فایدهای دارد؟». فایده این کار: در انتخابات، هر نماینده باید حداقل ۲۰ درصد آراء صحیح را کسب کند و اگر با این پیشنهاد، آراء مردم بین افراد «اصلح اما ناشناسی» پخش شود که فاصله زیادی با مسئولین، جناحها، رسانهها و تحلیلهای متداول دارند، لیستهای معروف و نخبگان مشهور فعلی، کمتر از بیست درصد رأی میآورند و تعداد زیادی از حوزههای انتخابیه به دلیل عدم کسب بیست درصد آراء توسط نفر اولی که معروف است، به «مرحله دوم» کشیده میشود.
🔸در این صورت، هم عملاً نهضتی عمومی در انتخابات به راه میافتد که اعتراض مردم به خواص و نخبگان ناکارآمد را نشان میدهد و هم احتمال بُرد غیرمعروفینی که با معروفین به مرحله دوم میروند، بسیار بیشتر میشود و اثر تنبیهی و اعتراضی بیشتری در مقابل این مسئولین ایجاد میکند.
🔹در این صورت یک «اعتراض منظم و خیزش بدون هرج و مرج» ولی در ساختار و قالب انتخابات، توسط مردم بر علیه نخبگان و خواصی که از آنها ناکارآمدی دیدهاند، شکل میگیرد.
🔸با این کار مهم، هم میتوان «انتخاباتِ جمهوری اسلامی و مشارکت در آن» را (که تنها نمونه تلاش غیرمعصوم برای آمادگی نسبت به مأموریت حضرت ولیعصر(عج) در رفع گسستگی بین صلاح و رضا است) حفظ کرد و هم میتوان اعتراض خود را نشان داد.
✔️دریافت فایل کامل این محتوای پیشنهادی در موضوع انتخابات 🔽
https://eitaa.com/HossiniehAndisheh/953
✅https://eitaa.com/HossiniehAndisheh
◼️ ۱۲ اسفندماه سالگرد ارتحال مرحوم آیتالله علامه سید منیرالدین حسینی الهاشمی، پرچمدار انقلاب فرهنگی و بنیانگذار #فلسفه_چگونگی_اسلامی تسلیت باد.
🎙مرحوم علامه حسینی الهاشمی: «مهمترين هنر فلسفه شدن (چگونگی)، هنر سازندگی آن میباشد كه غير از هنر تخريب آن است. اين فلسفه بيم و اميد بشر را سازمان میدهد، يعنی گذشته و آينده را تحليل هماهنگ میكند و تغييرات شرايط محيطی را مرتباً تحليل میكند. شخص خودش را در يك جريان رودخانه توفندهای میبيند كه اگر بخواهد حيات داشته باشد بايد در اين رودخانه تقلا كند و يقين به موت كسانی بكند كه در اين رودخانه نيستند. اين معنای علم مبارز شدن، فلسفه شدن است؛ ولی فلسفه شدن حتماً بعد از تخريب سازندگی میكند. در سازندگی حتما بايد روش تحقيق و تحققاش كار بكند؛ اگر روش تحقيق داشته باشيم و «روش تحقق» اصلاً نداشته باشيم قدرت ارتباط برقرار كردن با فرهنگ جامعه نخواهيم داشت».
☑️ شادی روح آن مرحوم، صلوات و فاتحه
✅https://eitaa.com/HossiniehAndisheh
هدایت شده از کانال رسمی حسینیه اندیشه
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰توضیح اجمالی «فلسفه چگونگی اسلامی» ۱
🎥 مرحوم آیتالله علامه سیدمنیرالدین حسینی الهاشمی (۵ دیماه ۱۳۷۹):
🔷«فلسفه چگونگی اسلامی»، هماهنگسازی سه روش را باید تحویل بدهد:
🔹روش استنباط دینی؛ یعنی نباید با دین به صورت استحسان، استصلاح قیاس و امثال ذلك كه حجیت آنها شدیدا مخدوش است و حجت نیست، ارتباط برقرار كرد. نباید كسی خیال كند بوسیله آنها میتواند دین را عرضه كند... «حجیت» تنها راه كارساز است؛ چون اگر دین ترجمه حسّی بشود و با پیشداوری حسی بخواهیم نام دین را روی آن بگذاریم، بدتر از پاسخگوئی به مسایل مستحدثه است؛
🔹هرچند پاسخگوئی به مسایل مستحدثه هم خوب نیست چراكه مربوط به موقع ضعف است نه موقع قدرت.
🔹محدث بودن مسایل، مربوط به «فلسفه چگونگی اسلامی» است؛ یعنی تكامل نظامات بایستی بر اساس اهدافی باشد كه ما انزل اللّه معین میكند؛ نه اینكه تكامل نظامات، بر اساس انگیزشهای حسی مادی به طرف عالم ماده باشد و بعد دین بخواهد آن نظاماتی را كه مبتنی بر دنیاپرستی تأسیس میشود، راه حل برای مشروعیت آن درست كند.
✅https://eitaa.com/HossiniehAndisheh
هدایت شده از کانال رسمی حسینیه اندیشه
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰توضیح اجمالی «فلسفه چگونگی اسلامی» ۲
🎥 مرحوم آیتالله علامه سیدمنیرالدین حسینی الهاشمی (۵ دیماه ۱۳۷۹):
🔸ما یک ربط به دین داریم و یک ربطی هم به كارآمدی و یک نسخه دادن داریم؛ پس سه منطق [نیاز داریم]: ۱. منطق استنباط از دین ۲. منطق روش علوم یا معادلات ۳. منطق اداره یعنی تطبیق به عینیت لازم داریم كه باید [این سه منطق] بر مبنای واحد اسلامی تأسیس بشود.
🔸 چرا واحد اسلامی میگوئیم؟ برای اینكه هماهنگی بین آن سه منطق ضروری است؛ یعنی بهنجاری آنها به صورت اتفاقی انجام نمیگیرد.
🔸بنابراین «فلسفه چگونگی» متعهد است درباره تأسیس، نه [فقط] تحلیل؛ تحلیل تنها نیست...
✅https://eitaa.com/HossiniehAndisheh
هدایت شده از کانال رسمی حسینیه اندیشه
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰توضیح اجمالی «فلسفه چگونگی اسلامی» ۳
🎥 مرحوم آیتالله علامه سیدمنیرالدین حسینی الهاشمی (۵ دیماه ۱۳۷۹):
🔹[تولید فلسفه چگونگی اسلامی در مجموعه ما] نه اقتباس از فلسفه اصالت ماهیت كرده و نه اقتباس از فلسفه اصالت وجود كرده و نه اقتباس از تضاد هگل و حرفهای شاگردانش... و نه اقتباس از فلسفه نسبیت انیشتین كرده است؛ یعنی نه از فلسفههای بیگانه (انفعالی) و نه از فلسفههای خودی (كه این مطلب را نداشتهاند) «فلسفه چگونگی اسلامی» را تأسیس كردهایم.
🔹به پایههای اساسی متدولوژی علوم؛ یعنی روش علوم [دست یافتهایم]؛ یعنی منطق علوم را هم در تكامل اصول [فقه] و هم تكامل الهی روش علوم (یعنی مدلسازی برای تجربه) و هم مدلسازی برای اجرا دست یافتهایم.
🔹ما اصولا سه امر را در كل راه ضروری میدانستیم كه همراه داشته باشیم: ۱. تعلق به هدف؛ ۲. تحمل ابهام؛ به نظرمان نیاید [تحمل ابهام] كار سادهای بوده است... [زیرا] گاهی انسان آدرس جایی را داد، لذا به راحتی مراجعه میكند. گاهی آدرس را ندارد ولكن تعدادی كتاب را میگردد تا آدرس پیدا كند. اما گاهی دنبال تأسیس و تطرق احتمال [است] و مرتبا آنچه را تأسیس میكند دوباره موضوع بحث مجدد قرار بدهد كه به چه دلیل میتوان به اسلام نسبت داد؟ چگونه میشود كارآمدی داشته باشد؟
✅https://eitaa.com/HossiniehAndisheh
هدایت شده از کانال رسمی حسینیه اندیشه
🔅در حول و حوشِ «محلّ»
یا
🔅توضیحاتی درباره «عطر گریبان محمّد»
🔸همه چیز برایم از پایانِ «صلوات شعبانیه»، آغاز شد. همانجایی که از خدا میخواستم من را پیرو پیامبرش حساب کند تا در روز قیامت از گناهانم بگذرد و مرا در جایگاه و «محلّ خوبان» قرار دهد: «انزلتنی دار القرار و محلّ الاخیار».
🔹کمی بعد وقتی روز سوم رسید و قرار شد در ماه پیامبر، به سراغ عزیزترینش یعنی حسینش برویم و دعای منقول از وکیل امام عسکری را بخوانیم، باز هم این «محلّ» بود که دلربایی میکرد: خدایا بر محمد و خاندانش درود فرست و... ما را همراه با او در خانه کرامت و محلّ و جایگاه ابدی جای بده: «بوّئنا معه دار الکرامه و محلّ الاقامه».
🔸خب جا و محلّی ابدی در معیت پیامبر که خودش اصل و فرع و معدن و منتهای خیر بود و خوبان و اخیار را رهبری میکرد و «محلّ الاقامه» را به «محلّ الاخیار» پیوند میزد، شوقانگیزتر از آن بود که فراموشش کنم؛ حتی وقتی به آستانِ «مناجات شعبانیه» رسیدم...
🔹وقتی به آستانِ «مناجات شعبانیه» رسیدم و در میانههای آن کلمات کامل، در دام دلبریهای «و همّتی فی روح نجاح اسمائک» افتادم که میخواست همّ و همّتم را در «نسیم پیروزی نامهایش» قرار دهد ــ و پیروزی نامهای خدا هم که به حکم «نحن الاسماء الحسنی»، چیزی جز «برتری فرستادگانش» نبود ــ دوباره «محلّ» را دیدم که ما را به خودش دعوت میکرد: و همّتی فی روح نجاح اسمائک و «محلّ قدسک»... همّتم را در برتری فرستادگانت و جایگاه و محلّ قدس و پاکیت قرار بده.
🔺خدای نامحدود و قدّوس که با محلّ توصیف نمیشود و جا و مکان با قدسیّتش نمیسازد؛ مگر اینکه همان فرستادگانش را به مظهری برای اسم قدّوس و نشانهای برای پاکی خودش تبدیل کند و همّت ما را در پیروزیشان و تقرب به آنها بخواهد.
🔹با همین فکرها بود که داشتم جرأت میکردم «محلّ الاخیار» و «محلّ الاقامه» و «محلّ قدسک» را یکی بدانم و در «شهر نبیّک و سیّد رسلک»، همهشان را به «خانهی بهشتی نبیّ یا آغوش پیامبر» تفسیر کنم که گویا جملهی بعدی جسارتم را تشویق کرد: بک علیک الا الحقتنی بـِ «محلّ» اهل طاعتک و المثوی الصالح من مرضاتک... خواستهای که انگار از بس بلند بود، در کلمه نمیگنجید و بخاطر همین، متعلّقِ «بک» و «علیک» و مستثنی منهِ «الا» را حذف کرده بود و مترجمین را به زمین گرم کوبیده بود. ولی باز پیوستن و الحاق به «محلّ اهل طاعت» را میخواست و آدم را به یاد «السابق الی طاعت رب العالمین» و بقیه اوصاف نبیّ میانداخت؛ همان جایی را میخواست که به آن «آغوش بهشتی پیامبر» یا «عطر گریبان محمّد» میگویند.
🔸شعبان از دعا و صلواتش تا مناجاتش میخواهد ما را به آغوش پیامبر بیندازد. همان کاری که «شاخههای درخت طوبی» هم مشغولش هستند که ریشهشان طبق روایات در خانهی بهشتیِ نبیّ است اما در ماه شعبان، تا زمین پایین میآیند تا ما را به بالاها ببرند و به همخانهی پیامبر تبدیل کنند. معلوم است دیگر؛ کسی که در آغوش پیامبر و از خانهی او به سمت «ضیافتالله» راه بیفتد و از آنجا وارد ماه رمضان شود، با کسی وارد شده که سفره فقط برای او پهن شده و مهمانی فقط به افتخار او به راه افتاده و تمام بهجت و لذت و ذخر و شرافت و کرم و مزیدی که در خلقت قابلتصور است، به سینهی پرمهر او میبارد.
❤️یا رسولالله! ما پیامبرندیدههای غیبتزده که از عطر گل محمّدیِ گریبان شما و فرزندِ همنام شما محرومیم، باید کدام «محلّ» را در آغوش بگیریم؟! جز دستانی که با سر دست گرفتن اسلام ناب محمّدی، عطر گل محمّدی را در جهان پخش کردهاند؟! جز سینهها و قلبهایی که همّ و غم و همّتی جز پیروزی شما ندارند تا به محل قدس شما برسند؟! جز...:🔽🔽
«شبی در اوائل سال ۶۷ بود که ساعت ۱۱ به خواب رفتند چون آن حالت آرامش و پایین بودن ریتم قلبشان نشان مىداد. در همان لحظه یک موشک به حوالى جماران خورد و صداى بسیار مهیبى داشت. در همان لحظه چشمهایمان به مونیتور بود که ببینیم حضرت امام چه وضعى دارند، ولى براى من تعجبآور بود که ایشان [ریتم قلبشان بالا نرفت و] نمیترسید. اما در بهمن ۶۷، ایشان چند شبى بود خواب نداشتند. بسیار بیقرار بودند و تعداد ریتم قلبشان بالا بود. برای ما سؤال پیش آمده بود که مشکل چیست؟ بعد از اینکه ایشان فتواى اعدام سلمان رشدى را اعلان کردند تازه ما فهمیدیم که ایشان حدود یک هفته، واقعا اذیت می شدند..»
✍️ حجتالاسلام محمدصادق حیدری
✅https://eitaa.com/HossiniehAndisheh
هدایت شده از محسن قنبریان
• طبخ غذا توسط ایران در غزه
خبرنگار اسرائیلی: بر اساس اسناد منتشر شده در چند روز اخیر ایران در شمال و جنوب غزه مراکزی ایجاد کرده که اقدام به طبخ غذا و کمک به مردم غزه میکند، شما میتوانید پرچم ایران را در این خانه ها ببینید، این اتفاق درحالتی می افتد که رییس هلال احمر ایران میگوید تا کنون ده هزار تن مواد غذایی و تجهیزات پزشکی از ایران به نوار غزه منتقل شده است.
https://www.jahannews.com/news/872860
• «وَ ارْزُقْنِی مُوَاسَاةَ مَنْ قَتَّرْتَ عَلَیْهِ مِنْ رِزْقِکَ بِمَا وَسَّعْتَ عَلَیَّ مِنْ فَضْلِکَ» یعنی روزی من فرما مواسات با آنکه رزقت را بر او تنگ گرفتی، به مدد آنچه از فضلت بر من وسعت دادی(صلوات شعبانیه)
در همین ارتباط هموطنان میتوانند کمکهای نقدی خود به مردم مظلوم فلسطین را به شماره حساب 99999 و شماره کارت 6037997544999999 نزد بانک ملی و یا به شماره حساب 4101034741999998 و شماره کارت 6367957078758336 نزد بانک مرکزی و یا از طریق شمارهگیری کد دستوری #5*112* واریز کنند.
#جنگ_گرسنگی
#غزه
#ایران_اسلامی
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از کانال رسمی حسینیه اندیشه
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰تکامل علم اصول
🎥 مرحوم آیتالله علامه سیدمنیرالدین حسینی الهاشمی (۱۳۷۹):
🔹بحمدالله تبارک و تعالی ما در قسمت [علم] اصول، [بحث] فلسفه اصول را تمام کردیم، [بحث] فلسفه حجیت را تمام کردیم الان وارد تطبیق [این مباحث] به کتاب کفایه شدیم...
🔹[این تطبیق] در دو سطح انجام میشود:
1️⃣ابتدائا (قبل از نقد و بررسی بر مبنای فلسفهی منطق خودمان) براساس «منطق صوری»، ضعف علم اصول موجود را نشان میدهیم... یعنی نیاز به تکاملداشتن [علم اصول موجود] را بر حسب منطق تجریدی (منطق موجود) [اثبات میکنیم]...
به عبارت دیگر، علاوه بر [نقد و بررسی علم اصول موجود براساس] منطق خودمان (یعنی منطق «شدن» یا منطق نظام ولایت در استنباط)، نشان میدهیم براساس منطق موجود در حوزههای علمیه (منطق انتزاعی)، علم اصول موجود چه نقصهایی دارد برای انجام چنین کاری...
2️⃣ [در مرحله دوم] اثبات میکنیم تکاملِ [علم اصول] با منطق صوری بدست نمیآید.
✔️سپس... با منطق اصول استنباط احکام حکومتی، یک به یک [تمام قواعد اصول احکام حکومتی] را تا آخر تأسیس میکنیم و در نهایت این [علم اصول احکام حکومتی] را در استنباط از وحی بکار میگیریم...
✅https://eitaa.com/HossiniehAndisheh
هدایت شده از کانال رسمی حسینیه اندیشه
📣 اطلاعیه
🔰در راستای «تطبیق» پژوهشهای مرحوم علامه آیت الله سید منیرالدین حسینی الهاشمی پیرامون «علم اصول احکام حکومتی»، کتاب «مباحثی پیرامون تکامل علم اصول» (جلد اول: مقدمات سیزدهگانه)، به صورت محدود به چاپ رسید.
✔️علاقهمندان برای تهیه این کتاب به آیدی ذیل پیام ارسال کنند◀️ @azn1360
✅https://eitaa.com/HossiniehAndisheh
معرفی فلسفه ولایت به آثار.mp3
48.7M
🎙 سید منیرالدین حسینی الهاشمی | معرفی فلسفه نظام ولایت
🗓 تاریخ: ۱۳۷۹/۶/۱۵
⏳ مدت: ۳۳ دقیقه
⚡️ فلسفه نظام ولایت در عامترین شكل خودش، سه مرتبه از سرپرستی را در یک نظام ملاحظه میكند:
۱. سرپرستی تکوینی؛
۲. سرپرستی تاریخی؛
۳. سرپرستی اجتماعی.
⚡️ كارآمدی الهی دین در جامعه، بدون در دست داشتنِ روش تحقیقی كه بتواند حركت و تغییر را در ماده به اعتقادات الهی مشروط کند و تبدیلشدن و چگونگی را در تكامل بر این بنیان بیان کند، ممکن نیست.
⚡️ فلسفۀ نظام ولایت یا همان فلسفه شدن اسلامی، یعنی پایگاه همدلی، همفكری و همكاری در جامعه اسلامی.
⚡️ فلسفۀ نظام ولایت یعنی وسیلۀ تبیین تحوّل سیاسی، فرهنگی و اقتصادی بر محور تكامل دینی.
⚡️ فلسفۀ نظام ولایت یعنی شالودۀ هماهنگسازی تكامل حجیت در فهم دین، اسلامیت در فهم كاربردی دانشگاه و جریان اسلام در فهم اجرایی دولت.
⚡️ ثمرۀ فلسفه نظام ولایت در «حوزه»، دستیابی به اخلاق حکومتی، حكمت حكومتی و فقه حكومتی است و در «دانشگاه» توان پیشبینی، كنترل و هدایت تغییرات بر مبنای معادلاتی است كه رفع نیازمندیهای نظام اسلامی را در جریان توسعۀ نیاز و ارضاء تولید میکند، و در «نظام اجرایی»، ارائۀ مدل شناخت حل معضلات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی داخلی و خارجی بر حول محور كلمۀ اسلام است.
(توضیح دربارۀ صوت: استاد حسینی در این صوت ظاهراً متنی از نوشتههای خودشان را قرائت میکنند و توضیح میدهند.)
☑️ @AndisheMonir
💢 نقش «ربا» در ناهنجاریها
ناهنجاری و پرخاشگری عليه ارزشهای مذهبی، علل سياسی، فرهنگی و اقتصادی دارد.
اما علت اقتصادی آن قطعاً تعميم و اقامه «ربا» در كليه شئون اداره جامعه است. گام اول در مبارزه با ربا، تغيير جهتگيری حاكم بر مدلهای برنامه است و در قدم بعد، تغيير ساختارهاست.
🔆 مرحوم استاد سید منیرالدین حسینی الهاشمی
۱۳۷۸٫۱٫۲۶
☑️ @AndisheMonir