هدایت شده از عطر گل یاس
✨شان نزول آیه ۵✨
از طریق عوفى از ابن عباس روایت شده که گوید: عده اى بودند در زمان رسول خدا صلى الله علیه و آله که فرتوت و پیر شده و اواخر عمر خویش را مى گذرانیدند سپس از پیامبر درباره آنها که تقریباً عقل آنها به بچه گى و سفاهت میرفت، سؤال گردید.
خداوند با نزول این آیه فهمانید که اینان قبل از زوال عقل داراى اعمال نیکى بوده اند که بدان سبب داراى اجر و پاداش خواهند بود بنابراین در این گونه سنین معذور مى باشند.
هدایت شده از عطر گل یاس
✨شأن نزول آیات 6 و 7:✨
مقاتل گوید: این آیات درباره ابوجهل نازل شد که از اثر مال و ثروت فراوان به طغیان پرداخته بود.
ابوهریره گوید: ابوجهل مى گفت: آیا محمد باز هم روى خود را در سجده به خاک مى گذارد. به او گفتند: آرى، سپس گفت: سوگند به لات و عزى اگر او را به این وضع ببینم پاى خود را روى گردنش مى گذارم و صورتش را به خاک میمالم سپس این آیات براى او نازل گردید.
هدایت شده از عطر گل یاس
✨شأن نزول آیات 9 و 10:✨
«شیخ طوسى» گویند: این آیات درباره ابوجهل بن هشام نازل شده و مراد از عبد در آیه رسول خدا صلى الله علیه و آله است زیرا ابوجهل پیامبر را از نمازگذاردن بازمیداشت.
هدایت شده از عطر گل یاس
17.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تفسیر سوره علق آیات1 تا 5
استاد قرائتی