03.Ale.imran.007.mp3
10.91M
#تفسير
#سوره_آل_عمران_7
@KhatmeNoor
💢 راسخون چه کسانی هستند ..
💢 هر وقت به تشابهات رسیدید به محکمات تکیه کنید
🔹۳ فایده آیات متشابه چیست
💢 چرا بعضی سراغ متشابهات میرن
✅کسی که ظلم فرهنگی میکنه سه برابر ظلم های دیگر عذاب میبیند
💢 هر چیزی متوجه نشدی؛ انکار نکن
03.Ale.imran.008.mp3
2.39M
#تفسير
#سوره_آل_عمران_8
@KhatmeNoor
💢 اسرار قرآن را فقط راسخون میدانند
🍃 دعا برای « هدایت » رو دست کم نگیرید
💢 راسخون هم دغدغه ی ..دارن
💟 یک دعای مستجاب چه باشه ؟؟
💟 جمله ای کلیدی و عجیب و میخ کوب کننده که امیرالمومنین زمان شنیدن خبر شهادتشون گفتن ..
💢 در مسیر قرار گرفتن مهمه اما مهمتر از اون اینه که ..
03.Ale.imran.009.mp3
2.05M
#تفسير
#سوره_آل_عمران_9
@KhatmeNoor
🌀 ریشه های عمل نکردن به قول
🌀 دغدغه ی عالَم واقعی چیست ؟
🌀خداوندا روز قیامت رو روز روسفیدی ما قرار بده🙏🙏🙏
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 یکی از زیباترین تلاوت های استاد #عبدالباسط به همراه مناظر زیبای طبیعت
#صبحت_راباتلاوت_روزانه_نورانی_کن
کانال #قرائات_تجوید_حفظ_تفسیر
@KhatmeNoor
✳️سوال یکی از اعضاء کانال👇
سوال تفسیری چرا آیه 19 بقره از منافقین به کفار در آخر آیه تغییر کرد؟
تجوید حفظ تفسیر تدبر ( ختم نور )
✳️سوال یکی از اعضاء کانال👇 سوال تفسیری چرا آیه 19 بقره از منافقین به کفار در آخر آیه تغییر کرد؟
⬅️پاسخ به سوال👇👇👇
سر اطلاق کافر بر منافق در آیه
کافری که ﴿أحاطت به خطیئته﴾ خدای سبحان احاهٴ قهری دارد؛ چون منافق روحاً کافر است، در خلال تشریح اوصاف منافق، خدا بیان احاطهٴ به کافر را ذکر میکند، نمیفرماید «و الله محیطٌ بالمنافقین﴾ چون منافق، کافر را شامل نمیشود، ولی کافر منافق را شامل میشود، از این جهت فرمود: ﴿و الله محیطٌ بالکافرین﴾ بحث در منافق بود، بحث در کافر نبود، امّا منافق روحاً کافر است و خدا معیّت قهری با کافر دارد، خواه آن کافر، درون و بیرونش کفر باشد یا درونش کفر باشد، بیرونش اسلام (به نام منافق) از این جهت فرمود: ﴿و الله محیطٌ بالکافرین﴾. عنایت فرمودید بحث در منافقین است، امّا معذلک خدای سبحان میفرماید: ﴿و الله محیط بالکافرین﴾
سوال...
جواب: برای اینکه بفهماند و به او هم هشدار بدهد که روحاً کافری [و] یک معنای عام را میخواهد ذکر کند. اگر خصوصِ منافق را میفرمود کافر را شاکل نمیشد، امّا کافر را که بگوید، هم به منافق هشدار میدهد که تو کافری و هم میفرماید که اختصاصی به منافق ندارد: ﴿و الله محیط بالکافرین﴾
و خب، در بین این سه خطر، یک خطر بحثش گذشت یعنی مسئله «رعد» بحثش گذشت چون در آنمثال فرمود: ﴿أو کصیّب من السّماء فیه ظلمات و رعدٌ و برقٌ﴾. سه خطر را گوشزد کرد، آنگاه این سؤال مطرح است که این افرادی که در بین راه با این سه خطر روبهرویند با این سه خطر چه میکنند. باید آیه در سه بحث به این سه سؤال جواب بدهد که با ظلمت چه میکنند؟ با رعد چه میکنند؟ با برق چه میکنند؟ جریان «رعد» تمام شد، جریان «برق» و جریان «ظلمت» مانده است و چون اساس، جریان ظلمت است که مانع ادامهٴ سیرِ اهل نفاق است آن را برای آخرِ گذاشت.
این از تفسیر آیت الله جوادی آملی، تسنیم برای این آیه هست👆
@KhatmeNoor
سرانجام نفاق، به کفر منتهى مىشود. «و اللّه محیط بالکافرین» لذا در جاى دیگر قرآن مىفرماید: «ان اللَّه جامع المنافقین و الکافرین فى جهنم جمیعاً»
استاد قرائتی
Baghare_45L.mp3
3.69M
🎙صوت درس تفسیر سوره مبارکه #بقره
🔖 آیات: ۱۸ و ۱۹
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
@KhatmeNoor
Baghare_46L.mp3
3.63M
🎙صوت درس تفسیر سوره مبارکه #بقره
🔖 آیات: ۱۹ و ۲۰
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
@KhatmeNoor
📇 خلاصه تفسیر سوره #بقره
🔖 آیه: ۱۸ و ۱۹
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
✅آیه ۱۸ و آیه ۱۹ بقره: <صمٌ بکمٌ عمیٌ فهم لا یرجعون-اَو کصیّبٍ من السماء فیه ظلماتٌ و رعدٌ و برقٌ یجعلون اصابعهم فی آذانهم من الصّواعق حذر الموتِ و الله محیطٌ بالکافرین>
💠کر و لال و کورند لذا بازنخواهند گشت – سرگذشت آنان مانند سرگذشت {دچارشدگان به} رگباری شدید از آسمان است که در آن تاریکی ها و رعد و برقی است، آنها انگشتهایشان را از صدای مهیب صاعقه به خاطر بیم از مرگ در گوشهایشان می گذارند و خدا بر کافران احاطه دارد.
🔹🔹🔹🔹
♦️خداوند پس از استدلال بر چرایی هدایت نشدن منافقین، دو مثال برای تقریب به ذهن می زند تا حال این قوم را درک کنیم.
🔰در انتهای توضیح مثال اول باید گفت که کر و کور و لال بودن منافقین برای اولین بار مطرح می شود. در آیه قبل مطرح شد که خداوند نوری را که منافقان روشن می کنند تا راهشان را پیدا کنند را خاموش می کند اما در آیه ۱۸ با آمدن عبارت «عمیٌ» مشخص می شود که نیافتن راه و #متحیّر_بودن منافقان بخاطر خاموش شدن چراغشان نیست بلکه بخاطر #کور_بودنشان است. منافق، سرمایه #فطرت را باخته است پس دیگر چشم که باید حق را می دید و ندید را به همراه ندارد.
🔷طبق آیه ۲۲ انفال، بدترین جنبندگان کسانیند که کر و لالند و تعقل نمی کنند «انّ شرّ الدّوابّ عند الله الصمّ البکم الذین لا یعقلون» حال می دانیم که کر و لال همان #منافقین هستند «صمٌ بکمٌ عمیٌ/بقره_۱۸» لذا منافقین بدترین جنبندگان نزد خدا هستند. زیرا در آیه بعدی گوید «اگر خدا خیری در آنها می دید یقیناً ایشان را شنوا می کرد و اگر اکنون نیز آنها را شنوا کند باز اعراض کرده و رو برمی گردانند.» ایشان #ظاهر حق را حفظ می کنند تا در باطن حق را در جامعه نابود کنند.
🔹🔹🔹🔹
📍جزای کار بد همیشه مناسب و مطابق با عمل است. «جزائاً وفاقاً/نبأ_۲۶» در حقیقت، مجازات عمل بد، همان عمل بد است که در قیامت، #حقیقت سوزاننده اش آشکار شده و به صورت آتش درامده است. اما احسان و کار خوب، پاداش چندین برابر می دهد.«مثل الذین ینفقون اموالهم فی سبیل الله کمثل حبةِ انبتت سبع سنابل... و الله یضاعِف لمن یشاء و الله واسعٌ علیمٌ/بقره_۲۶»
❎خداوند به متقیان #روزی_بدون_حساب می دهد. «و الله یرزق من یشاء بغیر حساب/بقره_۲۱۲» معنی این بی حساب بودن این نیست که بی حساب و کتاب روزی دهد چون هیچ ذره ای در عالم نیست مگر روی حساب و کتاب؛ بلکه معنیش این است که بی اندازه و غیر قابل محاسبه روزی می دهد.
‼️انسان دو شخصیت دارد: #حقیقی و #حقوقی. شخصیت حقیقیش همان شخصیت #فردی است اما شخصیت حقوقیش به جایگاهی است که در #جامعه دارد و اعمالش بر عقیده و رفتار دیگران اثر گذار است. حال انسان باید مراقب هر دو شخصیت و جایگاهش باشد لذا اگر گناهی کرد در هر دو شخصیتش تاثیر می گذارد و لذا مجازات مضاعف می بیند «هود_۲۰»
❌حال که بدترین جنبندگان، منافقین هستند پس بدترین جایگاه نیز برای آنها خواهد بود «انّ المنافقین فی الدَّرکِ الاسفَل من النّار و لن تجد لهم نصیراً/نساء_۱۴۵» یعنی اگر اینها ده عمل بد انجام داده باشند به اندازه بدترین عملشان مجازات می شوند و به همین صورت از میان ده عمل خوب مومنین، بهترین عمل را پاداش خواهند داد. البته ائمه و #سران_کفر که با منافقین هم درجه اند نیز ممکن است در جهنم هم رده آنها قرار گیرند و در پایینترین طبقه جهنم باشند.
🔴مجازات منافقین دائمی است. اما چرا؟ خداوند گوید اگر کافر و منافق سالها در دنیا زندگی می کردند باز هم همین راه را ادامه می دادند چون کفر و نفاقشان بصورت یک #ملکه در جانشان شده است که امکان تغییر آن نیست و لذا ما بخاطر این حقیقت دائمی که از خود ساخته اند مجازاتی #دائمی برایشان آماده کرده ایم.
🔷منافقین در آیه ۵ فصّلت به پیامبر گفتند: گوش ما سنگین شده و بدهکار حرفت نیست. بین ما و تو #حجابی وجود دارد پس هرکار میخواهی بکن که ما تصمیم خود را گرفته ایم. خب آیا چنین شخصی قابل تغییر است؟
♦️همچنین در آیه ۴۴ فصّلت می فرماید: «ما قران را برای هدایت و شفا فرستادیم اما منافقین از خدا دور بوده و گوشهایشان پر است اما مومنین به خدا نزدیکند.» این فاصله #مادی نیست که دو طرفه باشد یعنی اگر منافقین از خدا دور بودند خدا نیز از آنها دور باشد بلکه فاصله ای معنوی بوده و خداوند از #رگ_گردن به آنها نزدیکتر است.
@KhatmeNoor
📇 خلاصه تفسیر سوره #بقره
🔖 آیه: ۱۸ و ۱۹
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
✅بخش دوم:
💠حجابِ بین منافقین و کفار با خدا، #خود کفار و منافقین هستند نه چیز دیگری. اگر اینها خودشان را نادیده انگارند #معرفت_به_حق را درک خواهند کرد. اینها نه در دنیا خدا را می بینند نه در آخرت چون در آنجا نیز #حجابی که در دنیا بین خود و خدا ساخته بودند در آخرت تجسم یافته و جلوی دیدن آنها را میگیرد. «انّهم عن ربّهم یومئذِ لمحجوبون/مطففین_۱۵»
🔹🔹🔹🔹
❎خداوند مثال دوم منافقین و کفار را در آیه ۱۹ بیان میکند. پروردگار گاهی به #آب و #آتش مثال میزند مانند آیه ۱۷ سوره رعد که هر دو مثال را آورد. حالا پس از مثال به آتش، می خواهد به آب مثال بزند.
خداوند گوید: وضعیت منافقین مانند شخصیست که گرفتار باران شدید همراه تاریکی شده و سپس رعد و برقی مهیب می زند که #برق نورانیش میخواهد او را کور کند و #رعد گوش خراشش می خواهد کرش سازد. لذا او از ترس مرگ ناشی از این صدا، بجای فرو کردن سر انگشتش در گوش، تمام انگشت را در گوش فرو میکند.
🔷منافقین و کفار هرگاه برق میزند راه را می بینند و چند قدمی جلو می روند اما تا برق خاموش می شود از حرکت باز می ایستند «و اذا اظلم علیهم قاموا/بقره_۲۰»
🔰مفهوم مثال این است که منافق یک #اسلام_ظاهری دارد که مثل قطرات باران برای حیات است اما چون درونش کفر و ظلمت است، ظلمت قیامت نصیب او می شود که با ظلمت درونش وفاق دارد «جزائاً وفاقاً» و هر لحظه که درونش بر دیگران آشکار می شود #ظلمت مسیرش را فرا میگیرد و دیگر نمی تواند حرکت کند اما خداوند چند روزی به اینها مهلت داد تا ببیند چه میکنند که مشخص شد تغییر یافتنی نیستند.
@KhatmeNoor
📇 خلاصه تفسیر سوره #بقره
🔖 آیه: ۱۹ و ۲۰
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
✅آیه 19 بقره: 《اَو کصیّبٍ من السماء فیه ظلماتٌ و رعدٌ و برقٌ یجعلون اصابعهم فی آذانهم من الصّواعق حذر الموتِ و الله محیطٌ بالکافرین》
سرگذشت آنان مانند سرگذشت {دچارشدگان به} رگباری شدید از آسمان است که در آن تاریکی ها و رعد و برقی است، آنها انگشتهایشان را از صدای مهیب صاعقه به خاطر بیم از مرگ در گوشهایشان می گذارند و خدا بر کافران احاطه دارد.
✅آیه 20 بقره: 《یکاد البرق یخطَف ابصارهم کلّما اضاء لهم مّشَوا فیه و اذا اضلَم علیهم قاموا و لو شاء الله لذهب بسمعهم و ابصارهم ان الله علی کلّ شیءٍ قدیر》
نزدیک است که آن برق چشمهای آنها را ربوده {کور سازد} هر زمان که به آنها روشنی دهد در آن روشنی {چند قدمی} راه می روند و چون محیط را بر آنان تاریک کند می ایستند و اگر خدا می خواست گوش و چشمشان را نابود نمی کرد لذا خدا بر هر کاری تواناست.
🔹🔹🔹🔹
💠قران پس از استدلال بر عدم هدایت اهل نفاق دو مثال مطرح کرد که اولی راجع به عدم #بینش و دومی مربوط به عدم #عمل است. در مقابل برای موحدانی چون ابراهیم و یعقوب فرمود آنها هم عمل درست دارند و هم بینش درست «اولی الایدی و الابصار». در مثال اول مشخص شد که منافق بینش و شناخت ندارد که راه را بفهمد پس حرکت نمی کند و #متحیر است. در مثال دوم هم نشان داده که اینها قدرت رفتن هم ندارند «و اذا اظلم علیهم قاموا» مثال دوم گوید اگر تمام آسمان نیز برای منافق باران ببارد او جز ظلمت و تاریکی، و رعد و برق خطرناک نفعی نمی برد.
🔹🔹🔹🔹
❌حال سه سوال مطرح است: منافق با این رعد چه میکند؟با برق چه میکند؟ با ظلمت و تاریکی چطور؟
🔰قران در پاسخ به این سه سوال سه مبحث مطرح می کند:
1⃣جریان #رعد: قران گوید منافقین از شدت رعد، دستهایشان (اصابعهم) را در گوش می گذارند. زمخشری گوید این عبارت که آنها دستهایشان را بجای انگشتهایشان در گوششان می گذارند مبالغه است و نیز به این خاطر است که #ادب_قرآنی سبب میشود سعی می کند از هر کلمه ای که در آن حرف بد باشد اجتناب کند.
⭕️حال چون غالبا انسان انگشت #سبابه را در گوش می گذارد و سب به معنای دشنام بوده و آن انگشت برای دشنام استفاده می شد، قران بجای آن از «دست» استفاده کرده است. البته باید دانست که پس از غلبه اسلام، انگشت سبابه موقعیتی عالی پیدا کرد و حالا علامت تسبیح خداست.
♻️قران در ادامه گوید: تشرِ خداوند همه گیر است و بر #کافران احاطه دارد «و الله محیط بالکافرین» با اینکه بحث از منافقین بود اما در اینجا از کافرین استفاده کرده چون کافر، منافق را نیز شامل می شود اما برعکسش درست نیست.
2⃣جریان #برق: گوید برق برای منافق در این مسیر، بجای اینکه راه را نشان دهد، باعث #کوری آنها می شود. «یکاد البرق یخطف ابصارهم» هر وقت که این برق تابید آنها چند قدمی جلو میروند «کلّما اضاء له مشوا فیه» تا اینکه دوباره ظلمت همه جا را فرا میگیرد.
3⃣جریان #ظلمت: تا برق تمام می شود منافقین از حرکت باز می ایستند این بدان جهت است که اینها در #ظاهر اسلامی و در #باطن کافرند و این ظاهر اسلامیشان #نورهای_مقطعی برایشان ایجاد می کند که راه به جایی نمی برند بلکه باعث کوریند. «و اذا اظلم علیهم قاموا».
‼️قاموا دو معنی دارد. در مورد مومنان معنای #ایستادگی و قیام داده «اَن تقوموا لله مثنی و فرادی» و در مورد منافقان معنای #ایستادن و توقف. قیام مومنان، ایستادگی است و قیام منافقین، ایستایی.
💢در ادامه گوید اگر ما به برق و رعد دستور سرعت و قدرت می دادیم گوش و چشم منافقین را در اولین بار کر و کور می کردند اما برای #آزمایش آنان، این رعد و برق را با شدت کمتر و به دفعات فرستادیم شاید بازگردند اما اینطور نکردند. پس خدا هر جور بخواهد می تواند جان اینها را بگیرد. «ان الله علی کل شیء قدیر»
@KhatmeNoor
📇 خلاصه تفسیر سوره #بقره
🔖 آیه: ۱۹ و ۲۰
📚 مفسر: علامه جوادی آملی
♦️بخش دوم:
💠حضرت امیر فرموده همه #حقایق در قران هست. پس می گویند «تنطقوا و لن ینطق» یعنی قران را به #حرف دراورید زیرا خودش حرف نمی زند اما من زبان قرانم و با شما سخن می گویم.
🔰ایشان در خطبه 9 در این مورد می فرماید منافقان رعد و برقشان فراوان اما #بی_ثمر است اما ما معصومین رعد و برقی نداریم مگر اینکه اول باران فراوان برای حیات بشریم که #سیل راه می اندازد و پس از آن، رعد و برقی کوچک هستیم.
♦️ایشان رعد و برق خود را اینطور نمایش می دهند که می فرمایند: اگر در برابر من بایستید با این شمشیر شما را می زنم و کسی با شمشیر من کشته نشد مگر اینکه مستقیماً وارد آتش شد.
🔷علی (ع) گوید اصولاً #دنیا جز رعد و برق چیزی نیست لذا عطش کسی را رفع نمی کند. ایشان در خطبه 191 در مورد دنیا می فرماید: خود را در دنیا #تزکیه کنید. دنیا همان لهو و لعب کودکان و تکاثر اموال و ... است. پس برای کارهایی که شما را به سمت آخرت و بهشت می برد #ولع داشته باشید نه اینکه عادی باشید.
❌کسی که #دنیا، او را بالا برده را بزرگ ندانسته و به او تعظیم نکنید و انسانی را که با #تقوا بلند مرتبه شده تحقیر ننمایید.
@KhatmeNoor
خلاصه تفسیر آیت الله جوادی آملی از آیه 18 _ 19 _ 20 بقره👆
☘🌿🌾
🍂🌿
🌾
#مناجات_شعبانیه
خدايا!
اگر خواری مرا میخواستی، هدایتم نمی کردی و اگر در پی رسوایی من بودی، از بدی ها در امانم نمی داشتی.
@KhatmeNoor
شرح #مناجات_شعبانیه
🤲در مناجات شعبانیه ملتمسانه از او که منبع همه بی نیازی هاست درخواست می کنیم که ما را از فیض خود جدا نکند و با دست خالی بر نگرداند، نیازهای ما را تأمین کند و امید ما را از کرمش قطع نکند.
❗️اما پس از این تقاضا ناگاه نکته ای به یادمان می آید و مطمئن می شویم که خداوند ما را محروم نخواهد کرد.
✅ آن نکته این است که می گوییم اگر خداوند قصد گمراهی ما را داشت هرگز ما را هدایت نمی کرد
« لَوْ أَرَدْتَ هَوَانِي لَمْ تَهْدِنِي»
و اگر خواستار نابودی و بدبختی ما بود بارها و بارها دست ما را نمی گرفت.
❇️همین که ما را با خود آشنا کرده و نور هدایت را بر درون ما تابانده از اینجا معلوم می شود که درهای رحمتش را به روی ما نبسته و تقاضاهای ما را رد نخواهد کرد.
@KhatmeNoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎄🎄تلاوت زیبای استاد🎄🎄
🌷محمد صدیق #منشاوی
♻️ مقطع پایانی تلاوت سوره مبارکه #واقعه_حدید_علق_حمد_بقره
کانال #قرائات_تجوید_حفظ_تفسیر
@KhatmeNoor