#حافظ_عزیز
✨یکی از چالش های اساسی حافظان قرآن، اغلاط اعرابی در حفظ قرآن است ✨
✔️غلط اعرابی یعنی اشتباه خواندن حرکت یکی از کلمات در آیه
یعنی مثلاً به جای خواندن «رحمةً » بخوانیم : «رحمةٌ» یا مثلا به جای «و الأرضَ» بخوانیم : «والأرضُ» و از این قبیل اشتباهات.
❇️حالا چاره چیست؟ اگر زیاد غلط اعرابی داریم چه کار کنیم ؟
🔽همیشه گفته اند پیشگیری بهتر از درمان است🔽
👌بهترین کار این است که حفظ اولیه را درست انجام دهیم ، خواندن و تحویل محفوظات جدید به استاد یا هم مباحثه ای بهترین کار است .
اکثر کسانی که حفظ جدید خوبی ندارند ، غلط اعرابی زیاد دارند و عمدتا هم این غلط ها همیشه همراه آن هاست
2️⃣راه دوم،
گوش دادن:
برای درمان غلط های اعرابی، بهتر است خیلی خیلی به صوت ترتیل گوش دهید تا از لحاظ شنیداری به اعراب صحیح عادت کنید و در واقع وقتی اعرابی را غلط بگویید به گوش شما نا مأنوس باشد و متوجه شوید .
3️⃣راه سوم
یادگیری قواعد عربی:
میدانید که علت تفاوت در حرکات کلمات، قوانین و قواعد زبان عربی است ، اگر قواعد اعرابی در زبان عربی را بیاموزید ، خیلی راحت تر می توانید علت تفاوت اعراب ها در آیات را بیاموزید ،
مثلا اگر بیاموزید کلمه «فی» در زبان عربی باعث می شود که اعراب کلمه بعدی «مجرور » شود ، دیگر عبارت «فی الأرضِ » را «فی الأرضَ» نمیخوانید .
4️⃣راه چهارم
مباحثه و پرسش:
بهتر است برای درمان غلط های اعرابی ، خیلی مباحثه کنید و از کشی بخواهید بارها و بارها از شما پرسش کند تا غلط های شما کم و کمتر شود
5️⃣راه پنجم
نوشتن آیات :
اگر در یک آیه خاص غلط های اعرابی زیادی دارید ، سعی کنید غلط های خود را صحیح کرده و بارها از حفظ با اعراب صحیح ، آن آیات را بنویسید تا در ذهن شما تثبیت شوند.
✳️ باید دقت کرد که.....
✳️ اعراب ها به درستی حفظ شوند یعنی اینکه اگر ما بدون دقت لازم به متن ایات حفظ را انجام دهیم و کلمه یا عبارتی را و یا اعرابی رو اشتباها و به غلط به ذهن بسپاریم، حافظه همون رو بعدا به ما خواهد داد.
✳️پس وقتی یک حافظ ایراد اعرابی در تلاوت خود دارد ، همینطور در ذهنش شکل گرفته است و ابدا نمی شود به حافظه ی این شخص ایراد گرفت،چون حافظه همان چیزی را که دریافت کرده به زبون ارسال میکند.
✳️ پس کار درست این است که، مطمئن باشیم از روان خوانی یک صفحه،و بعد شروع کنیم به حفظ آن.
✳️حتما در موقع گوش کردن به ترتیل آیات قبل از حفظ، با دقت زیاد به کلمات و اعراب آنها بنگردید تا بتوانید به درستی آیات را حفظ کنید، و این زحمت های بعدی شما را کم خواهد کرد.
♦️⚜💠#حفظ_قرآن_کریم💠⚜♦️
✅ #جلسه_اول_و_دوم
#حفظ_سوره_نصر
#آشنایی_و_معرفی_سوره_نصر
#حفظ_سوره_نصر_آیات_ ۱_تا_۳
👇👇👇
هدایت شده از عطر گل یاس
#موضوعات_کلی_سوره :
🔺پیشگویی فتح مکه و پیشگویی ایمان آوردن مردم و اشاره به رحلت پیامبر (ص) شکر گذاری انسان از نعمتهای خداوند و توبه پذیری و رحمت پروردگار
هدایت شده از عطر گل یاس
🌻🌻🌻🌻
🔺فضیلت قرائت سوره نصر🔺
🍀در حدیث ابی بن کعب است که هر کس آن را قرائت کند پس مانند آن است که با رسول خدا (ص) در فتح مکه شرکت داشته است .
امام صادق (ع) فرمودند :
🍀هر که سوره 《اذا جاء نصر الله و الفتح 》 را قرائت کند در نماز نافله یا فریضه خدا او را بر تمام دشمنانش یاری کند و روز قیامت بیاید در حالی که با او کتابی است که سخن می گوید ،خدا او را از دل قبرش بیرون آورد در آن امانست از حرارت دوزخ و از آتش و از زفیر جهنم هر دو گوشش آن را می شنود نمی گذرد روز قیامت بر چیزی مگر اینکه او را بشارت داده و خبر می دهد باو بهر خیری تا داخل بهشت گردد.
┈••❊✬💠✬❊••┈
هدایت شده از عطر گل یاس
✨نصر
یاری
✨مفهوم کلی سوره
پيروزى اسلام ؛
شكرانه ى پيروزى .
✨اسامی سوره
نصر، إذا جاء نصرالله و الفتح، تودیع، فتح.
✨علت نامگذاری
«سوره نصر»؛ نامگذاری این سوره به سوره نصر را از اولین آیۀ آن که لفظ نصر آمده میتوان فهمید.
«سوره إذا جاء نصرالله و الفتح»؛ نامگذاری سوره به اسم آغازین آن که در لسان برخی از روایات نیز آمده است.
«سوره تودیع»؛ در علت نامگذاری آن به توديع، گفته اند: اين سوره به وفات پيامبر صلىاللهعليهوآله اشاره دارد.
«سوره فتح»؛ به خاطر وجود این لفظ در آیۀ اول آن به این نام نامگذاری شده است، که البته در این نام با سوره إنا فتحنا لک فتحا مبینا مشترک است
هدایت شده از عطر گل یاس
✨تعداد آیات
سوره نصر سه آیه دارد.
✨تعداد کلمات
سوره نصر شانزده کلمه دارد. (لازم به ذکر است اقوال در تعداد کلمات سوره های قرآن مختلف است)
✨تعداد حروف
سوره نصر نودوهفت حرف دارد.(لازم به ذکر است اقوال در تعداد حروف سوره های قرآن مختلف است)
✨اهداف و آموزه ها
مهمترین اهداف سوره نصر عبارتند از:
1. مژدۀ پيروزى اسلام؛
2. يادآورى لزوم سپاس گزارى بعد از پيروزى
هدایت شده از عطر گل یاس
❇️محتوا و موضوعات
سوره نصر بعد از هجرت نازل شده است، و در آن بشارت و نويد از پيروزى عظيمى مى دهد كه به دنبال آن مردم گروه گروه وارد دين خدا مى شوند، و لذا به شكرانه اين نعمت بزرگ پيامبر اكرم صلیاللهعلیهوآله را دعوت به تسبيح و حمد الهى و استغفار مى كند.
❇️فضائل، خواص و ثواب قرائت
در حديث ابىبنكعب است كه هر كس سوره نصر را قرائت كند پس مانند آن است كه با رسول خدا صلىاللهعليهوآله در فتح مكه شركت داشته است.
كرام خثعمى از حضرت امام صادق عليهالسلام روايت كرده كه فرمود: «هر كس در نماز نافله يا فريضه اذا جاء نصر اللَّه و الفتح را قرائت كند خدا او را بر تمام دشمنانش يارى میكند و روز قيامت در حالى كه با او كتابى است كه سخن ميگويد میآید، خدا او را از دل قبرش بيرون آورد در آن امان است از حرارت دوزخ و از آتش و از زفير جهنّم -که هر دو گوشش آن را مى شنود - نميگذرد. و روز قيامت بر چيزى عبور نمیکند مگر اينكه او را بشارت داده و به او به هر خيرى را خبر میدهد تا داخل بهشت گردد».
هدایت شده از عطر گل یاس
❇️محل نزول
سوره نَصْر در مدينه بر پيامبر صلىاللهعليهوآله نازل شده است.
❇️زمان نزول
تاريخ نزول سوره نصر در سال دهم هجرى، در منى و در سفر حجةالوداع است، و نزول آن هنگامى بوده كه پيامبر صلیاللهعلیهوآله دعوت خود را به پايان برده و مردم فوج فوج به دين اسلام داخل مىشده اند، اين سوره بعد از سوره توبه نازل شده است.
البته ناگفته نماند سوره نصر از فتح مكه خبر مى دهد، معلوم است كه در وقت نزول آن، هنوز مكه فتح نشده بود، فتح مكه در سال هشتم هجرت واقع شده بنابراین سوره نصر قبل از سال هشتم يا در سال هشتم قبل از فتح مكه نازل شده است.
طبرسى رحمه اللَّه فرموده: «فتح مكه در سال هشتم اتفاق افتاد و سوره توبه در سال نهم نازل گرديد، پس نمى توان گفت سوره نصر بعد از سوره توبه نازل شده است، به طور اطمينان مى توان گفت اين سوره بعد از صلح حديبيه و قبل از فتح مكه نازل شده است».
❇️فضای نزول
فضای نزول سوره نصر بر اساس نقل قولهای مختلفی که در مورد سال نزول آن مطرح شده است متفاوت است اگر این سوره در سال هشتم و یا قبل از آن نازل شده باشد با توجه به قدرتمندی مسلمانان و آمادگی آنان برای حمله به مکه در آن زمان وعدۀ فتح و پیروزی به مسلمانان می دهد و در واقع پیشگویی است برای فتح مکه و گرایش مردم به دین اسلام.
اما اگر در سال دهم هجرت و بعد از حجةالوداع نازل شده باشد خبری است از گذشته و آگاه نمودن مسلمانان به گستره و اهمیت این پیروزی ها که موجب گرایش بیشتر مردم جزیرةالعرب به اسلام گردید و لزوم شکرگزاری در برابر این نعمتهای عظیم میباشد و حتی به نوعی خبر از اتمام زمان رسالت پیامبر صلىاللهعليهوآله و پایان عمر آن حضرت میباشد.