💬 #یادداشت_هفته | صدهاهزارجوان، پیشران حرکت انقلاب
👈🏼 چرا رویش جوانانی همچون شهید مصطفی صدرزاده، نشانه بالندگی انقلاب و استمرار ارزشهای آن در نسل های جدید است؟
🔻 «نقطهی امیدآفرین این است که در این تلاش همهجانبهی دشمن، شما میبینید در چنین شرایطی که دشمن شمشیر را از رو بسته، دانشجوی انقلابی در فلان دانشگاه فحش ناموسی میشنود، از میدان خارج نمیشود؛ طلبهی بسیجی زیر شکنجه به شهادت میرسد، حاضر نیست حرفی را که دشمن میخواهد بر زبان جاری کند. مجاهدان فداکار، مدافعان حرم، فعّالان سختکوش جهاد تبیین، گروههای کمک مؤمنانه، اردوهای جهادی، اینها همه جوانهای این کشورند. با وجود اینترنت، با وجود شبکههای اجتماعی، با وجود اینهمه لغزشگاهها، جوانهای ما در این راه دارند حرکت میکنند.»۱۴۰۲/۳/۱۴ سطرهای بالا، بخشهایی از بیانات رهبر انقلاب اسلامی در مراسم سیوچهارمین سالگرد ارتحال امام خمینی است. ایشان در ادامه با ذکر یک نمونه از این مصادیق، باب دیگری از تحلیل موفقیت انقلاب اسلامی در انتقال ارزشها از نسلی به نسل دیگر را بازگو کردند. اتفاقی که نه تنها مایه امیدواری است بلکه درست، نقطه مقابل تحلیلهای مغرضانه دشمنان است: «شما میبینید از یک روستا یک شخصیّت منوّر و نورانی برمیخیزد؛ از یک روستای اطراف شهریار یک جوان فداکار و نورانی مثل مصطفی صدرزاده به وجود میآید. ما از این مصطفی های صدرزاده در تمام سرتاسر کشور بسیار داریم، هزاران داریم؛ اینها همه امیدبخش است.» ۱۴۰۲/۳/۱۴
🔻 نمونه اعلای انسان انقلاب اسلامی
🔹 "اگر شما کار اعزام مرا جور نکنید، هرجا بروم میگویم که شما کاری نمیکنید. هرجا بروم میگویم دروغ است که شهدا عند ربهم یرزقون هستند، میگویم روزی نمیخورید و هیچ مشکلی از کسی برطرف نمیکنید. خودتان باید کارهای من را جور کنید." اینها را همان جوانی گفته بود که ۱۰ سال بعد، حضرت آیتالله خامنهای در سالگرد ارتحال امام خمینی نامش را پشت تریبون بردند و او را نمونهای از رویشهای انقلاب اسلامی دانستند که حتی سالهای سخت دهه شصت را هم به یاد ندارند. اولین نسلی که با فاصله از انقلاب و جنگ پا به دوران جوانی گذاشته و از قضا، دشمن برای استحاله جمهوری اسلامی امید زیادی به این نسل بسته بود. در اوج تابستان ۱۳۹۲ مصطفی تصمیم گرفته بود کسب و کارش را تعطیل کند و راهی سوریه شود. به گفته خودش قرار بود در اولین اعزام به عنوان آشپز راهی میدان شود که به دلایلی از پای پرواز در فرودگاه او را برگرداندند. مصطفی هم با زبان روزه و دل پر، تمام مسیر برگشت از فرودگاه تا خانه در شهریار را گریه کرده و بعد از آن هم به همراه همسرش رفته بود مزار شهدای گمنام و عبارات بالا را بر زبان رانده بود. تمام زندگی برای مصطفی، عرصه جهاد بود. حتی زمانی که در اوج مبارزات سیاسی و فرهنگی پیش از بحران سوریه، خبری از توپ و تانک و گلوله نبود، مسلک مصطفی جهاد بود و مقدم بر همه جهادها هم جهاد با نفس. حرفهایی بر زبان میراند و توصیههایی میکرد که نشان می داد از زمین و زمان بریده و گوش به عالم شهود سپرده. در همان ایام به دوستانش گفته بود: "وقتی کار فرهنگی را شروع می کنید با اولین چیزی که باید بجنگیم خودمان هستیم، وقتی که کارتان میگیرد و دورتان شلوغ می شود تازه اول مبارزه است زیرا شیطان به سراغتان می آید اگر فکر کرده اید که شیطان می گذارد شما به راحتی برای حزب الله نیرو جذب کنید، هرگز، اگر می خواهید کارتان برکت پیدا کند به خانواده شهدا سر بزنید، زندگی نامه شهدا را بخوانید سعی کنید در روحیه خود شهادت طلبی را پرورش دهید، سخنان مقام معظم رهبری را حتما گوش کنید، قلب شما را بیدار می کند و راه درست را نشانتان میدهد، دعای ندبه و هیئت چهارشنبه را محکم بچسبید، خودسازی دغدغه اصلی شما باشد."
🔻 افوض امری الی الله
🔹 حتی چند سال بعد وقتی در پاسخ به کسی که گفته بود برای شهید شدن به سوریه میروی، گفته بود "ما حتی برای شهید شدن هم به سوریه نمیرویم! برای رضای خدا میرویم حالا اگر شهادت را هم داد که داد اگر هم نداد که نداده است! افوض امری الی الله!" انگار نه انگار این مصطفی بخشی از همان نسلی است که بعد از دفاع مقدس، طبق تحلیل های اندیشکدهها و رسانههای غربی، قرار بوده سپاه اجنبی باشند برای استحاله جمهوری اسلامی از درون! در حرفها و جملات مصطفی دلبستگی به مکتب عاشورا و مقاومت برای برپا بودن پرچم اسلام، هویدا بود. جوانِ مجاهدِ داستان تبدیل به یک عارف شهودی شده بود که دیگر شهادت هم برایش موضوعیت نداشت. شهادت برای مصطفی طریقیت داشت برای ادای تکلیف و رضای خدا! بعد از بحران آمریکایی-صهیونیستی تروریسم تکفیری هم که دیگر صحنه خیلی واضح شده بود. برای همین هم با وجود همه بالا و پایین شدنهای روزگار دست از تلاش برای رفتن به سوریه برنداشته بود.
🔍 ادامه👇
🔍 ادامه #یادداشت_هفته
🔹 جوانی که روزهای نوجوانی را در مسجد و پایگاه بسیج محل گذرانده و حالا هم تمام فکر و ذکرش، بچههای محل و رشد فکری و فرهنگی آنهاست، بیتابتر از آن بود که باب جهاد و شهادتی را که به رویش باز شده را از فکر و خیال بیرون کند. به هر دری زد تا بلکه بتواند با اسم و نام رسمی اعزام شود و شد. با همه اینها اما خدمت در بخشهای پشتیبانی و لجستیکی جبهه مقاومت برایش رضایتبخش نبود و در اعزامهای بعدی سعی کرد خودش را به خط مقدم نبرد برساند.
🔻 بهم زدن نقشه استکبار با نسل سومیها
🔹 ظاهراً موانع و بهانه ها برای توقف و نرفتن مصطفی کامل بود، اما او کسی نبود که به راحتی تن به این مسئله بدهد. در نهایت و با لطایف الحیلی با هویت یک رزمنده افغانستانی خودش را به سوریه رساند و در نهایت هم با فداکاری و رشادتها و با پشتکاری که از خود نشان داد، در تیپ فاتحِ رزمندگان افغانستانیِ مدافع حرم موسوم به «فاطمیون» مسئولیت گرفت و بازوی مدیریتی شهید حاج قاسم سلیمانی در بخشی از جبهه مقاومت شد.روزهای عجیبی بود. فرمانده بلندآوازه مقاومت که روزهای گرم و سرد دفاع مقدس را چشیده بود حالا به کمک جوانان دهه هفتادی و شصتی که در روزهای دفاع مقدس، دوران نوزادی و طفولیتشان را میگذراندند یا به دنیا نیامده بودند، مشغول بر هم زدن نقشههای اردوگاه استعمار و استکبار بود. از قضا موفق هم بودند. سپاه سلیمانی در قامت مأمور مکلف شده اردوگاه انقلاب اسلامی در جبهه مقاومت، پر از جوانانی بود که طبق محاسبات دو دهه قبل دشمن باید الان مامور به استحاله جمهوری اسلامی میبودند اما قضیه عکس شده بود. مصطفی و امثال مصطفی و نسل او در عین بعضی تفاوتها اما همان شخصیتی را پیدا کرده بودند که بسیجیان در دهه ۶۰ در جبهههای جنگ داشتند؛ با این تفاوت که برخلاف آنها که در مرزهای جغرافیای سیاسی ایران با دشمن بعثی میجنگیدند، اینها در سرزمینهایی چند هزار کیلومتر دورتر از مرزهای رسمی کشور میجنگیدند. این رویش نسل جدید انقلابی البته در فضایی بود که دشمن همه توان خویش را برای تهاجم فرهنگی و فراموشی ارزشهای دفاع مقدس به راه انداخته بود: «یک حرکت وسیع فرهنگی علیه کشور ما در دههی ۷۰ شروع شد؛ حالا شما نگاه کنید؛ متولّدین دههی ۷۰، امروز دارند میروند بهعنوان مدافع حرم جان میدهند، سر میدهند و نیرو میدهند؛ نعششان برمیگردد! چه کسی این را حدس میزد؟ در همان دورانی که آن تهاجم وسیع فرهنگی بود، این گلها در بوستان جمهوری اسلامی شکفته شدند، این نهالها روییدند، حججیها درست شدند.» ۱۳۹۷/۵/۲۲
🔹 بسیجیان خمینی در مدافعان حرم بازتولید شده بودند با این تفاوت که دیگر نه پشت دروازههای خرمشهر و آبادان و قصر شیرین بلکه در پشت مرزهای فلسطین اشغالی میجنگیدند. انقلاب اسلامی برخلاف همه طراحیها و زمینهسازیها نهتنها متوقف نشده که در عین همه مشکلات و موانع پیش رفته بود. حالا بهتر میتوان راه و افق روشنی را دید که حضرت آیتالله خامنهای مدام نوید آن را میدهند: «جوان ایرانی، مورد کینهی دشمنان است... از اوّل انقلاب تا امروز جوانها بودند که کارهای بزرگ را در جبهههای مختلف، میدانهای مختلف، به عهده گرفتند و پیش بردند...در همین زمان معاصر شما، شهید حججی، مصطفی صدرزاده، آرمان علیوردی، روحالله عجمیان. اینها برجستهاند، نقطههای واقعاً برجستهاند. هزارها، دهها هزار، صدها هزار جوانِ ایرانیِ مسئولیّتشناس امروز وجود دارند؛ اینها موتور حرکتند، اینها موتور پیشران حرکت کشور و حرکت نظامند.» ۱۴۰۲/۱/۲۹
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
💬 #گزارش_هفته | واماندگی منافقین جلّاد؛ از مرصاد تا لیبرتی
👈🏼 گزارشی از استیصال پیدرپی و تاریخی گروهک تروریستی مجاهدین خلق
🔻 شرارههای خشم و ترور
🔹 انقلاب اسلامی ملت ایران تازه به ثمر نشسته بود که بدخواهان کشور و اسلام، نقشههای خود را یکی پس از دیگری برای به شکست کشاندن این نهضت مردمی طراحی و اجرا کردند. نقشههایی از قبیل ناامنسازی مناطق مرزی، به راهانداختن دعواهای قومیتی، به تشنج کشاندن فضای سیاسی و فرهنگی و اقتصادی کشور و تبدیل دانشگاهها به میدان نزاع گروههای سیاسی. مدتی نگذشته بود که همزمان با برگزاری نخستین دوره انتخابات ریاستجمهوری، جریان مدعی "جهاد برای خلق" با هموار دیدن مسیر و احساس نزدیکی به نخستین رئیسجمهور بعد از انقلاب، دست به مسئلهسازی برای کشور و مردم زد.
تحریک رئیسجمهور وقت برای قدمگذاشتن در مسیر ناصواب خودکامگی، ایجاد گفتمانی انحرافی در کشور که بوی تفکرات مارکسیستی از آن به مشام میرسید، ایجاد تنش در کشور و تخریب نیروهای انقلابی و وفادار به امام خمینی و... نمونههایی از تلاش پیدا و پنهان سازمان موسوم به "مجاهدین خلق ایران" برای التهابآفرینی در کشور بود. توطئه های مکرر منافقین خناس در کنار رفتارهای تند و غیرقانونی رئیسجمهور وقت در حالی که کشور از میانهسال ۵۹ درگیر جنگ تحمیلی هم شده بود، موجب نگرانی فزاینده مردم نسبت به آینده کشور و انقلاب شده بود. در چنین شرایط خطیری، مجلس شورای اسلامی طی حرکتی انقلابی آن روزها به استناد قانون اساسی، عدم کفایت سیاسی بنیصدر را تصویب کرد و با صدور حکم عزل بنیصدر از سوی امام، کشور از خطر شکست و عقبگرد نجات یافت. این اتفاق بهانهای شد تا عوامل سازمان مجاهدینخلق که حالا دیگر در گفتمان عمومی مردم به "منافقین" شهرت یافته بودند، واقعیت چهره خود را آشکارتر کرده و با دستبردن به اسلحه، به کشتار گسترده، ترورهای متعدد مردم بیگناه، تخریب و ایجاد ناامنی در جایجای کشور دست بزنند.
🔻 ترور ۱۷ هزار ایرانی، برای حمایت از ایران!
🔹 از سی خرداد ۱۳۶۰ به بعد، دوران سیاه تری در تاریخ جنایتهای این گروهک آغاز شد. علاوه بر ترورهای جنایتکارانه مردم مظلوم، حمله ناجوانمردانه و ناکام منافقین به مرزهای ایران اسلامی در عملیات مرصاد، پس از قبول قطعنامه ۵۹۸ و اعلام آتشبس، مصداق بارز خیانات کاری این گروهک است. تعرضی که با کشتار مردمان مظلوم و بیدفاع کُرد در برخی شهرهای مرزی کرمانشاه و آتش زدن مزارع و محصولات کشاورزان شروع و به تارومار شدن متجاوزان در کمینگاه فرزندان روحالله در عملیات مرصاد منتهی شد.
ترور ۱۷ هزار نفر از مردم ایران و جنایاتی همچون انفجار حزب جمهوری اسلامی و ترور شهیدان رجائی و باهنر، لاجوردی و صیاد شیرازی، از سیاهترین فصول کتاب جنایات گروهک جلادی است که مدعی حمایت از مردم ایران بوده و هست.اما چون مسیر عمومی حرکت این مردم به مذاقشان خوش نیامده، دست به چنین جنایات بزرگی زدهاند و حالا بعد از گذشت بیش از ۴۰ سال با وقاحت تمام به این جنایات افتخار میکنند! بهمنماه سال گذشته و در یک نمونه اخیر از این وقاحت آشکار یکی از سران گروهک منافقین در حاشیه دادگاه حمید نوری در سوئد به کشتار ۱۷ هزارنفری در مقابل لنز دوربین خبرنگاران اعتراف کرد!
جنایات منافقین در طول این سالها همه با حمایت آمریکا و دریوزگی این وطنفروشان برای اجرای اهداف شیطانی کشورهای غربی بوده است: «منافقین روسیاه، همانند میکروبهایی که در زبالهدانی تکثیر میشوند در زیر بال دولتهای بزرگ پرورش یافتهاند و امروز ملت ایران با همه وجود منافقین را لعن و نفرین میکنند و تکرار جنایات آنها، نفرت هر چه بیشتر آحاد مردم را به دنبال خواهد داشت.» ۱۳۷۳/۴/۲۹
🔻 از همکاری با دشمن متجاوز تا اصرار بر ناامنی
🔹 ترور مستقیم مردم و مسئولان، فقط یکفصل تاریک از زندگی گروهک تروریستی منافقین است. پناهبردن به آغوش دشمن بعثی متجاوز و همکاری مستقیم برای تداوم حملات به جبههها و شهرهای کشور- از طریق ارائه اطلاعات جاسوسی و گرا دادن به دشمن -، زمینهسازی برای وضع تحریمهای ظالمانه علیه مردم ایران از اوایل دهه هشتاد به بهانه فعالیتهای صلحآمیز هستهای، همکاری اطلاعاتی با سرویسهای جاسوسی آمریکا و رژیم صهیونیستی برای ترور دانشمندان هستهای این ملت، نقشآفرینی مستقیم و دائمی در بحرانها و آشوبهای ۷۸، ۸۸، ۹۶، ۹۸ و ۱۴۰۱ و تلاشهای گسترده، رباتیک، و البته ناکام در فضای مجازی برای تحریف حقایق و ازبینبردن اعتماد و امید مردم، گوشهای دیگر از سیاهه جنایات ضدایرانی گروهکی است که روزگاری شعار رهایی خلق سر میداد و وقتی حرف و خواسته خلق ایران به مذاق آنها خوش نیامد، به هر وسیله ممکن، بهصورت مردم چنگ انداخت و ماهیت جلادی خود را نشان داد.
🔍 ادامه👇
🔍 ادامه #گزارش_هفته
🔻 دربهدر، از مرصاد تا لیبرتی
🔹 حالا که بیش از چهار دهه از آغاز شرارت مسلحانه منافقین و بیش از سه دهه از روزی که در مرصاد زمینگیر شدند میگذرد، جای بررسی این سوال وجود دارد که این گروهک چه دستاوردی داشته است ؟!
اغتشاشات پاییز سال گذشته و ناکامی این گروهک در همراهسازی بدنه مردم با حرکات براندازانه و تروریستی، نه فقط تکرار یک ناکامی، بلکه گویای وضعیت امروز منافقین فراری است که از اینجا رانده و از آنجا ماندهاند! حقیقت عبرتآموز دربهدری فضاحتبار و تأسفبرانگیز اعضای این گروهک، با برخورد اخیر پلیس آلبانی و ورود به کمپ لیبرتی، دستگیری برخی و آوارهشدن برخی دیگر از منافقین بیشتر از قبل نمایان شده است. به بیان روشنتر، آش جنایات ضدبشری منافقین آنقدر شور شده که دولتهای حامی آنها هم متوجه اشتباهات راهبردی خود در پناهدادن به این فرقه شدهاند و میدانند که خطر این گروهک قاتل دموکراسی و حقوق بشر، فقط متوجه مردم ایران نبوده و دامن آنها را هم خواهد گرفت.
🔻 حکایت جلاد و شهید
🔹 این سرنوشت تلخ و عبرتآموز، سرانجام گروهکی است که شرارههای انحرافشان از دهه ۵۰ و با تغییر ایدئولوژی مبارزاتی از اسلام عزیز به مارکسیسم آغاز شد.
👈🏼 وضعیت خفت بار امروز بازماندگان گروهک نفاق، برای همه آن کسانی که پا در مسیری مشابه منافقین گذاشتهاند یا میگذارند مایه عبرت است. البته باید مراقب بود تا اصحاب تحریف و تزویر به کمک بازیهای رسانهای خود، با پوشاندن این سیاهه جنایات و سرپوشگذاشتن بر آن، جای جلاد و شهید را عوض نکنند. بدون شک مهمترین راه مقابله با این توطئه تحریفگران، «تبیین» بهموقع، مستمر، هنرمندانه و دقیق حقایق دیروز و امروز جنایات منافقین است. «من توصیه میکنم به کسانی که اهل فکرند، اهل تأمّلند و راجع به دههی ۶۰ قضاوت میکنند، جای شهید و جلّاد عوض نشود! در دههی ۶۰، ملّت ایران مظلوم واقع شد؛ تروریستها و منافقین و پشتیبانهای آنها و قدرتهایی که آنها را به وجود آورده بودند و دائماً در آنها میدمیدند، به ملّت ایران جفا کردند، بدی کردند؛ ملّت ایران در موضع دفاع قرار گرفت، امّا دفاع کرد و پیروز شد و بحمدالله آن توطئههای آنها را خنثی کرد.» ۱۳۹۶/۳/۱۴
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🌷 شماره این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید علی ماهانی تقدیم میشود.
📜 khl.ink/khat | #شهید_هفته
🔰 ایران در دوره پهلوی دوم متعلق به آمریکا بود
📜 khl.ink/khat | #خطبه_های_انقلاب
🔰 فضای پیرامونی خودتان را با بصیرت کنید
📜 khl.ink/khat | #حزبالله_این_است
📣 خط حزبالله ۴۰۵ | انقلاب دریانوردی
🔹 چهارصد و پنجمین شماره هفتهنامه خط حزبالله، با عنوان «انقلاب دریانوردی» منتشر شد.
🔸 گزارش هفته این شماره خط حزبالله نگاهی به سفر ۶۵ هزار کیلومتری ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و غرورآفرینی فرزندان ایران در این مأموریت داشته است.
📝 خط حزبالله به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت امام سجاد علیهالسلام در یادداشتی با عنوان «متشکل شدن مجدد شیعه» نگاهی به الگوی ویژه هدایت و سیره تبلیغی امام زینالعابدین علیهالسلام بر اساس بیانات رهبر انقلاب، داشته است.
🌷 شماره این هفته خط حزبالله به روح مطهر شهید مهدی یمینی تقدیم میشود.
📥 نسخه PDF👇
💬 #یادداشت_هفته | متشکّل شدن مجدد شیعه
👈🏼 نگاهی به الگوی ویژه هدایت و سیره تبلیغی امام سجاد علیهالسلام و ثمرات آن بر اساس بیانات رهبر انقلاب
🔻 زندگی امام سجاد «از همه جهت یکی از زندگی های پر از درس است.» ۱۳۷۲/۴/۲۳ یکی از این جهات، الگوی هدایت و سیره تبلیغی ایشان است. همه شواهد نشان می دهد نیم قرن بعد از حکومت پیامبر اسلامی، جامعه اسلامی چنان به انحراف رفته است که امیدی به اصلاح آن نیست؛ اما به راستی امام سجاد چگونه در طول ۳۵ سال دوران امامت خود با صبر و استقامت، چنین اثر شگفتی در جامعه اسلامی ایجاد کردند؟
🔻 اختناقِ گسترده در دوران بعد از حادثه عاشورا
🔹 شرایط دوران امام سجاد از چند جهت حائز اهمیت است. از یک سو «وقتیکه حادثهى عاشورا پیدا شد، در عالم اسلام... حالت رعبى میان مردم به وجود آمد؛ بیشتر یا شاید کلّاً در میان شیعیان و طرفداران ائمّه.» (حماسه امام سجاد، ص ۱۸۴) از سوی دیگر «عامّهى مردم دچار یک بیایمانى و ضعف و اختلال اعتقادى شدید شده بودند. کار به جایى رسیده بود که حتّى بعضى از ایادى دستگاه خلافت، نبوّت را زیر سؤال میبردند.» (انسان۲۵۰ساله، ص ۱۸۱) و «اخلاق مردم بشدّت خراب شده بود.» (انسان۲۵۰ساله، ص ۱۸۲) چراکه «بخش مهمّی از مشکلات اساسی دنیای اسلام که به فاجعه کربلا انجامید، ناشی از انحطاط و فساد اخلاق مردم بود. اگر مردم از اخلاق اسلامی برخوردار بودند، یزید و ابنزیاد و عمر سعد و دیگران نمیتوانستند آن فاجعه را بیافرینند.» ۱۳۷۲/۴/۲۳
🔹 در آن دوران «اغلب شخصیّتهای بزرگ، سر در آخور تمنّیّات مادّیای که بهوسیلهی رجال حکومت برآورده میشد، داشتند.» ۱۳۶۵/۴/۲۸ و کارشان شده بود «از طرفى موجّه کردن و محبوب کردن چهرهى قدرتها در دل مردم، از طرفى منفور کردن خاندان پیغمبر و محبّت اینها را از دلها گرفتن.» (حماسه امام سجاد، ص ۸۳) فشار و سختگیری به جایی رسیده بود که «دستگاه عبدالملک... کمال اِشراف و نظارت را بر زندگى امام سجّاد داشت. جاسوسهایى گماشته بود که وضع زندگى امام سجّاد را به او گزارش بدهند.» (حماسه امام سجاد، ص ۱۹۳)
🔹 حال سؤال این است با وجود اینکه «اختناق در آن دوران و نامناسب بودن وضع، اجازه نمیداد که امام سجاد بخواهند با آن مردم بیپرده و صریح و روشن حرف بزنند؛ نه فقط دستگاهها نمیگذاشتند، مردم هم نمیخواستند.» ۱۳۶۵/۴/۲۸ امام سجاد چگونه اسلام را از تحریف و جامعه اسلامی را از خطر انحراف نجات دادند؟
🔻 امام از هیچکس مأیوس نیست...
🔹 نگاه متعارف جامعه اینگونه است که با وجود چنین وضعیتی، تربیت مردم ناشدنی است. اما «امام سجاد... نگفتند وضع بد است، نگفتند که از شمشیر قدرت حاکم خون میچکد، نگفتند این حرفها در دل و مغز علیل مردم جا نمیگیرد؛ حرفشان را گفتند.» (حماسه امام سجاد، ص۱۲۶) سیره عملی ایشان نشان میدهد «امام از هیچکس مأیوس نیست حتّى از محمّدبن شهاب. امام انسان را داراى فطرت نیکو میداند... بدیها عارضیاند، بدیها مال بعدند، بدیها نقشونگار روى این صفحه هستند و خود صفحه پاک است... هر انسانى در هر حدّى از انحراف، از قلمرو و محیط و منطقهى امید یک انسانِ هدفى و مسلکى بیرون نیست؛ همهکس را میتوان امیدوار بود که هدایت شود.» (حماسه امام سجاد، ص۱۵۳)
🔻 دو نوع روش تبلیغی امام
🔹 با بررسی شیوه تبلیغی حضرت سجاد میتوان دریافت که «امام چون در دوران اختناق زندگى میکردند و نمیتوانستند مفاهیم مورد نظر خودشان را آشکارا و صریح بیان کنند، از شیوهى موعظه و دعا استفاده کردند. دعا مربوط به صحیفهى سجّادیّه است... و موعظه مربوط به بیانات و روایاتى است که از آن حضرت نقل شده.» (حماسه امام سجاد، ص۲۰۵)
🔻 اولاً حضرت برای بازسازی جامعه نبوی «پوششى براى حقایق درست میکرد، و آن، پوشش، دعا بود.» (حماسه امام سجاد، ص ۱۶۲) یعنی در بدترین شرایط تبلیغی «امام سجّاد از بيان معارف دست نکشيد؛ بهعنوان دعا، بهنام نيايش، مطالبى فراهم آورد و آنچه ميخواست بگويد، گفت.» (همرزمان حسین، ص ۹۲) ثانیاً موعظه «بهترین نحو انتقال و القای ایدئولوژى و افکار درست است.» (حماسه امام سجاد، ص۲۰۶) موعظههای عمومی حضرتسه ویژگی مهم دارد:
🔹 ۱- «این بیانات امام که خطاب به عامّهى مردم است، از نوع آموزش نیست، از نوع تذکّر و یادآورى است. یعنى در این بیان، امام نمینشینند مسئلهى توحید را براى مردم باز کنند و بشکافند، یا مسئلهى نبوّت را براى مردم تفسیر کنند بلکه تذکّر میدهند، یادآورى میکنند.» (حماسه امام سجاد، ص۲۱۰)
🔍 ادامه👇
🔍 ادامه #یادداشت_هفته
🔹 ۲- «امام در این بیان عمومى یعنى در خلال مسائل اسلامى، ناگهان بر روى مسئلهى امامت تکیه میکند؛ مثل این است که مثلاً در دوران رژیم گذشته کسى با شما اینجورى حرف بزند که آقایان! به فکر خدا باشید، به فکر مسئلهى توحید باشید، به فکر مسئلهى نبوّت باشید، به فکر مسئلهى «حکومت» باشید. ببینید؛ عیناً امامتى که ما اینجا در بیان امام سجّاد میبینیم، مثل همین کلمهى «حکومت» است در دوران رژیم گذشته؛ که حرف خطرناکى بود.» (حماسه امام سجاد، ص۲۱۲)
🔹 ۳- «در خطاب به عامّهى مردم دائماً استناد به آیات میشود؛ چرا؟ چون عامّهى مردم امام سجّاد را بهصورت یک امام نگاه نمیکنند و براى حرفهایش دلیل میخواهند، استدلال میخواهند؛ این است که امام به آیات استدلال میکند.» (حماسه امام سجاد، ص۲۱۳)
🔻 روش خاص تبلیغ و هدایت
🔹 رویکرد امام به دعا به این دلیل است که «یکى از نتایجى که دعا میتواند داشته باشد، این است که انگیزههاى سالم و صحیح را در دلها بیدار میکند... و صحیفهى سجّادیّه از اوّل تا آخر پُر از انگیزههاى شریف و عالى براى انسانها است که اگر انسان به آنها توجّه بکند، واقعاً همین صحیفهى سجّادیّه کافى است که یک جامعه را توجّه بدهد و اصلاح کند و بیدار کند.» (حماسه امام سجاد، ص ۲۲۴)
🔹 رویکرد امام به موعظه هم به این دلیل است که «اگر کسى میخواست آنجا به مردم بگوید که به فکر مسئلهى حکومت باشید، این حرفى نبود که دستگاه بهآسانى از آن بگذرد امّا وقتى به زبان موعظه و در زبان یک آدم زاهد و عابد بیان میشود، براى دستگاه یک مقدارى قابلیّت قبول پیدا میکند؛ یعنى آنقدرها حسّاسیّتبرانگیز نیست.» (حماسه امام سجاد، ص۲۱۳)
🔻 امام سجاد شيعه را مجدد متشکّل کرد
🔹 جهاد تبلیغی امام سجاد آنچنان آثار بنیادینی در جامعه داشت که گویی بعثت دوباره انجام گرفته است. شرایط به گونهای شد که «کمکم و تدريجاً مردم ملحق شدند و زياد شدند و زياد شدند و جمعيت شيعه سر و سامانى گرفت. بر اثر همين گفتههاى گرم امام چهارم که مثل تازيانهاى بر دوش فکر و روح مردم نواخته ميشد.» (همرزمان حسین، ص ۱۶۰)
🔹 امام سجاد «شيعه را مجدّداً متشکّل کرد و تحويل امام باقر داد.» (دو امام مجاهد، ص ۳۱۴) نهایتاً «نتیجه این شد که در شصت سال بعد، هفتاد سال بعد، از همین کوفه جوانها و پیرمردها بلند میشدند میآمدند مدینه و سالیانى در کنار مرکز فیض جعفربن محمّد میماندند و بهره میبردند و برمیگشتند.» (حماسه امام سجاد، ص۱۲۶)، «بزرگانى که از رُوات امام صادق شما میشناسید، اغلب مال کوفهاند؛ در همین شهر بود، در همین محیط بود، در همین فضاى مسموم بود. چه کسى زراره را درست کرد؟ چه کسى محمّدبن مسلم را درست کرد؟ چه کسى مفضّلبن عمَر را درست کرد؟ یحییبن امّطویل را چه کسى درست کرد؟ امام سجّاد درست کرد.» (حماسه امام سجاد، ص۱۲۷)
🔹 اما آنچه از امام سجاد به عنوان هدایت گر ویژه و برترین مبلّغ احیاگر اسلام می توان الگو گرفت، این است که «امروز، ما چنين وظيفهاى داريم. البته شرايط امروز، با آن روز متفاوت است. امروز بحمد اللَّه حکومت حق يعنى حکومت شهيدان قائم است. پس، ما وظايفى داريم.» ۱۳۷۶/۲/۱۷
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
نسخه تابلو اعلانات.pdf
4.69M
🖼 نسخه #تابلو_اعلانات | شماره جدید نشریه خط حزب الله
May 11
🔰 خانواده بدون احساسِ تکلیفِ زن، اداره نمیشود
📜 khl.ink/khat | #خانواده_ایرانی
🔰 مجازات بیتوجهی و بیعملی در درگاه الهی
📜 khl.ink/khat | #به_رسم_آیهها
🔰 آمریکا در قضیه فلسطین، مجرم درجه یک است
📜 khl.ink/khat | #خطبه_های_انقلاب