شباهتهای بسیار میان ورزشهای رزمی کنگ فو و کاراته وجود دارد. به طوریکه اگر به تماشای یک مبارزه کنگ فو کار یا کاراته کار بنشینید، اگر هیچ یک از این دو ورزش را آموزش ندیده باشید، هرگز نمیتوانید تفاوت حرکات آنها را تشخیص دهید. پس تفاوت کنگ فو و کاراته در چیست؟ در این مطلب به تفاوت این دو ورزش و ماهیت هر کدام میپردازیم.
کونگ فو چیست؟
کونگ فو در زبان چینی یک اصطلاح جتری است و به مکاتب مختلف هنرهای رزمی اشاره دارد. این واژه در زبان چینی به صورت 功夫 نوشته میشود. کنگ فو تاریخچه دور و درازی در چین دارد، این ورزش رزمی از قرن ۴ میلادی شکل گرفت. هنرهای رزمی چین را میتوان با سلاحهای مختلف ترکیب کرد، این موضوع در کاراته و تکواندو به ندرت امکانپذیر است.
کنگ فو نسبت به کاراته محبوبیت بیشتری در میان مردم چین دارد. به علاوه برخلاف کاراته، کنگ فو اغلب در نمایشها و آکروبات بازی به کار گرفته میشود.
کاراته چیست؟
کاراته یکی از هنرهای رزمی ژاپن است که از اوکیاناوا سرچشمه گرفته است. کلمه کاراته در زبان ژاپنی به معنای «دست خالی» است. گفته میشود که کاراته تحت تاثیر نوعی کنگ فو در جنوب چین شکل گرفته است.
در کاراته، تنها سلاحهای مجاز برای استفاده دست و پا هستند. این ورزش رزمی معمولا شامل تمرینات رزم و شبیهسازی یک رزم است. سطح ورزشکار با توجه به رنگ کمربند او مشخص میشود. برخلاف کنگ فو، در برخی از کشورها از این ورزش در آموزشهای پلیس نیز استفاده میشود.
هدایت شده از کاراته و دفاع شخصی
تفاوت بین کونگ فو و کاراته چیست؟
تفاوت کونگ فو و کاراته از تاریخچه، حرکات و لباس آنها ناشی میشود.
۱. تاریخچه کنگ فو و کاراته
کنگ فو از چین ریشه میگیرد درحالیکه کاراته اصالتا به پادشاهی اوکیاناوا در ژاپن بازمیگردد. در ابتدا، کنگ فو فقط یک تمرین معنوی بود که به تمرکز عمیق و همچنین نظم و انضباط نیاز داشت و بعد به عنوان نوعی مبارزه بدون دفاع توسعه یافت. در مقابل کاراته از تکنیکهای نبرد kempo چینی، پادشاهی اوکیاناوا و هنر رزمی ژاپنی برگرفته شده است.
۲. تفاوت حرکات کنگ فو و کاراته
حرکات کاراته در حقیقت از نظر ذاتی خطی هستند، فرد باید ضربه، مشت و لگد بزند. حرکات آن نیاز به انجام کارهایی دارد که با استفاده از تکنیک مکث و شروع انجام میشوند. در کنگ فو حرکات دایرهای شکل هستند. آنها از نوع مبارزات نرم هستند، زیرا در زمان اجرای حرکات، فرد با وجود احساس درد همچنان آرام به نظر میرسد. اگرچه کنگ فو حرکات دایرهای را به کار میگیرد و کاراته حرکات خطی، هر دو با قدرت یکسانی به سمت حریف یورش میبرند. بیشتر این استیلها از حالات حیوانات الهام گرفته شدهاند.
حال بیایید به این سوال پاسخ دهیم که حرکات خطی و دایرهای به چه معنا هستند؟ این بدان معناست که حرکات کاراته تمایل دارند شما را با شتاب به سمت هدف سوق دهند، درحالیکه حرکات کنگ فو تکیهگاه وزن را در بدن تغییر میدهند و بیشتر به واکنش در برابر حملات هدف تکیه میکنند، بنابراین کنگ فو بیشتر دفاعی و کاراته بیشتر یک هنر حملهکننده است. به طور کلی کاراته میتواند کارایی بیشتری در صدمه زدن داشته باشد و کنگ فو میتواند برای جلوگیری از صدمه دیدن استفاده گردد.
۳. تفاوت لباس کنگ فو و کاراته
چطور میتوانید شخصی که کاراته یا کنگ فو کار میکند را تنها با نگاه به طرز لباس پوشیدن او تشخیص دهید؟ معمولا کسانی که کاراته کار میکنند از یک «کیمونو» استفاده میکنند که تا روی کمر را میپوشاند، در این هنر رزمی ، ورزشکاران برای مبارزه از کفش استفاده نمیکنند. رنگ کیمونو اهمیتی ندارد، اما رنگ کمربند نشاندهنده سطح فرد است. از طرف دیگر کنگ فو کاران، از لباسهای ابریشمی سبک چینی با دکمههای قورباغهای و کفشهایی تخت و نرم استفاده میکنند.
جمع بندی
در مجموع، کنگ فو تکنیکها و حرکات بیشتری نسبت به کاراته دارد و حرکات آن دایرهای شکل هستند در حالیکه در کاراته، افراد به صورت خطی با یکدیگر مبارزه میکنند. کنگ فو قبل از اینکه به یک ورزش رزمی تبدیل شود، یک تمرین معنوی برای افزایش تمرکز بود و امروز بیش از اینکه در مبارزات به کار برود، در مسابقات و برای رقابت کار میشود. اگر به ورزشهای رزمی علاقه دارید مطالب معرفی ورزش جودو، ورزش رزمی ووشو، ورزش تکواندو و ورزش موی تای نیز میتوانند برای شما جذاب باشند.
📔 کتاب_رزمی
#فلسفه_تائودرکونگ_فو
📖 گزیدهای از متن کتاب:
⛩ «هنر کونگ فو چینی در اصل قلب هنرهای خاورمیانه محسوب می شود که اصول و فنون آن بر تمام ورزشهای مختلف رزمی #خاورمیانه تاثیر گذاشته و بیشتر نقاط آن را فرا گرفته است.
کونگفو یکی از هنرهای کهن و معروف دفاع از خود است. قدمت این هنر بیشتر از کاراته، جوجتسو و سایر ورزشهای رزمی است و در #هنر_مبارزه به خوبی میتوان آن را جوهره تمرکز عقل و اندیشه ژرف دانست.
کونگ فو با سابقه چهار هزارساله، به طور جامع و عمیقی درک نشده است.
🈯️ هنر کونگ فو چینی در سه مرحله پیشرفت داشته است:
🏯 در اواسط عهد باستان کونگ فو وسیلهای ساده طبیعی و اولیه برای مبارزه دست و پا بود.
اگر چه آن چنان اساسی نبود با این حال روش طبیعی و آزادی بود و هیچ مانعی نداشت. به مرور زمان فنون اصلی این هنر پیشرفت نمود.
✅ اگر چه این فنون نسبت به روش اولیه بسیار پیشرفتهتر بود اما به لحاظ اصیل بودن محدود بود و آزاد و طبیعی نبود.
به علاوه با این شیوه بسیار #فلسفی و علمی نمیشد بر فطرت پنهان ذهن نفوذ کرد.» ☯
#کتاب_شناسی 📚
@HrazmiVpahlvani
@KongFoo
🥋 هی هو چوان
👊 #مشتزنی ببر سیاه شاندونگ #شائولین
به چینی: 黑虎拳
⛩ هی هو چوان یا کونگفوی #ببر_سیاه یکی از سبکهای #ووشو است که از استان شاندونگ سرچشمه گرفته است.
✅ آنرا بیشتر به خاطر رقص پای گسترده، ضربات آکروباتیک، حالتهای ایستادن پایین و پهن و نیز روش یکتای نگهداشتن مشت (که در آن انگشت شست را برخلاف دیگر هنرهای رزمی به موازات دیگر انگشتان بر رویشان خم کنند) میشناسند.
📚 بر طبق گفتههای اساتید شائولین، این هنر رزمی تنها سبک کاملاً بیرونی در هنرهای رزمی است که هر چه هنرآموز بیشتر در آن تمرین کند بیشتر از نیروهای درونی فاصله میگیرد. از این لحاظ بسیار شبیه #آخوندک شمالی است.
🏯 سرچشمه
ابتدای خط دودمان سنتی این هنر به استاد وانگ ژنیوآن در ابتدای قرن نوزدهم میرسد اما در اصل این سبک پیش از رسیدن به دست وانگ در معبد شائولین در استان هنان پدید آمده است.
این هنر پس از وانگ ژنیوآن به وانگ زیجیو، سپس به وانگ ژیخیائو و سپس به سو فویوآن رسید.
امروز این سبک در برخی کشورهای دیگر همچون هلند و اندونزی نیز آموزش داده میشود. ☯
(🏞عکس تزیینی است.)
#سبک_شناسی 🀄️
@HrazmiVpahlvani
@KongFoo
🥋 #بروس لی سخت تمرین میکرد و بدن خود را در فرم مطلوب نگاه میداشت.
او در تغذیه خود وسواس عجیبی داشت. ☯
#بدن_سازی_رزمی 💪
@KongFoo
⚔ سلاح Chu Ko Nu
🇨🇳 این اسلحه ساخت چین را می توان به نوعی پدربزرگ سلاح های امروزی دانست.
این اسلحه در اصل یک #تیرکمان خاص بوده است که البته یک خشاب ۱۰ تایی نیز داشته است.
این خشاب به #جنگجو کمک می کرد تا بتواند خیلی راحت تنها با کشیدن کمان تیر دیگری خود به خود جایگزین قبلی کند.
این اسلحه در سال ۱۸۹۴ در جنگ با ژاپنی ها کمک به سزایی به ارتش چین کرد.
جنگجویان حرفه ای می توانستند در ۱۵ ثانیه همه ۱۰ تیر را شلیک کنند. ☯
@KongFoo
📖 داستان های ذن
⛰ سه دوست از کوهستانی می گذشتند و با هم هیچ نمی گفتند.
بر سر یک تپه بلند مردی نشسته بود.
🔸 اولی گفت:
گمانم غم بسیار دارد که این گونه درمانده بر سر این تپه نشسته.
🔸 دومی گفت:
نه دارد کوه های زیبا را تماشا می کند، کسی که در کوه خانه دارد غصه ندارد.
🔸 سومی گفت:
من می گویم دارد مناجات می کند، از بالا به خدا نزدیک تر است انسان.
اولی باز چیزی گفت و آن دو هم.
آن قدر با هم در مورد مرد بالای تپه سخن گفتند که بحث بالا گرفت.
سومی گفت: بیایید از خود آن مرد بپرسیم و آنها پذیرفتند.
🗻 به بالای تپه رفتند و از مرد پرسیدند:
برای چه شما اینجا نشسته ای؟
مرد پاسخ داد:
هیچی؛ همین طوری ... ☯
#ذن 🀄️
@KongFoo
🥋 چای جیا (چای جیا چوان)
چینی: 蔡家拳
📚 معنای تحتاللفظی: مشت خاندان چای
که با نام با جی چوان (چینی: 八極拳) هم شناخته میشود
⛩ یکی از هنرهای رزمی چینی است که نام خود را از بنیانگذار خود «چای جیو یی» (蔡九儀) مشهور به «چای تسینگ هونگ» میگیرد و یکی از ۵ سبک اصلی ووشو (کونگ فوی چینی) در جنوب چین محسوب میشود.
بنیانگذار این سبک، خودش آن را از یک راهب بودایی به نام «یی گوین» آموخته بود.
⛩ این سبک که در قرن ۱۷ میلادی پایهگذاری شد، ترکیبی از سبکهای مار و موش است که بر پایه حرکات چابک و فرز پاها و حملات سریعالسیر استوار است. ☯
#سبک_شناسی 🀄️
@KongFoo
⛩ #وینگ_چون
به چینی 咏春拳
یکی از سبکهای ورزش رزمی چینی، «کونگ فو» یا ووشوی امروزی میباشد.
✅ این سبک دارای فلسفه ویژه و قدمت حدوداً ۴۵۰ ساله است و بیشتر بر روی #مبارزه به کمک ذهن، احساس، روح و جسم تأکید دارد. ☯
#سبک_شناسی 🀄️
@KongFoo
وقتی نام شائولین را می شنوید به احتمال زیاد به یاد هنرهای رزمی چینی خواهید افتاد. از فیلم مشهور معبد شائولین که در سال 1982 و با بازی جت لی ساخته شد گرفته تا سرگرمی های مدرنی همچون کونگ فو پاندا نام شائولین را در سراسر جهان مطرح کرده اند. بیایید نگاهی به برخی واقعیت ها در مورد معبد شائولین بیاندازیم که شاید شما نمی دانستید.
فقط مربوط به کونگ فو نیست
کونگ فویی که الان می شناسیم نام خود را از صومعه 1500 ساله شائولین در استان هان گرفته است. قرن ها پس از تاسیس شائولین هیچ آموزش مبارزه ای نهادینه شده ای وجود نداشت. هر چند آنها در نبردهایی که به ایجاد سلسله "تنگ" کمک کرد شرکت کردند اما هیچ مدرک معتبری مبنی بر اینکه آنها شیوه های نبرد خود را توسعه دادند در دست نیست. کونگ فو مدت ها قبل از شائولین وجود داشته است.
توسط یک هندی تاسیس شده است
مطمئنا صومعه شائولین توسط چینی ها توسعه یافت اما در اصل توسط یک راهب بودایی هندی بنا شده است. بودا آبادرا (Buddhabhadra) در سال 464 میلادی به چین رسید تا آموزه های بودایی را به دیگران بیاموزد. او پیش از آنکه اولین عبادتگاه صومعه شائولین در کوه سونگ ساخته شود به مدت چندین دهه موعظه کرد و آموزه های بودایی را در سراسر چین گسترش داد.
@KongFoo
صومعه در سال 1982 تقریبا ناپدید شد
جنگسالار شی یوسان (Shi Yousan) در سال 1982 این صومعه را آتش زد و این آتش به مدت 40 روز ادامه پیدا کرد که در آن بسیاری از اسناد تاریخی از بین رفتند. یکی از این اسناد Sanfena Zhang بود که برای تای چی مهم بود. وی همچنین بسیاری از راهبان را دستگیر و اعدام کرد.
شائولین تنها صومعه برای آموزش های رزمی نبود
هر چند که ممکن است شائولین نماد راهبان جنگجو باشد اما تنها صومعه چینی نیست که در آن راهبان آموزش جسمی می بینند. قرن ها پیش از پیدایش Batuo در چین، معابد و صومعه های بسیار دیگری نیز وجود داشته اند که راهبان در آنجا با هنرهای رزمی و سلاح های سرد آموزش داده می شدند.
شائولین کونگ فو را ایجاد نکرد
همانطور که قبلا اشاره کردیم عده زیادی بر این باورند که کونگ فو در معبد شائولین ساخته شد، اما این باور اشتباه است. کونگ فو قرن ها پیش از ساخت معبد شائولین وجود داشته و پیشینه آن به 500 تا 800 سال قبل از میلاد برمی گردد.
جیبا (Jieba)
شاید متوجه شده باشید که راهبان شائولین اغلب در فیلم های کونگ فو 9 نقطه مشکی بر روی پیشانی خود دارند. به این نقاط جیبا Jieba می گویند. وقتی آنها آموزش را تمام کردند استادانشان این نقاط را روی پیشانی شان می گذارند، هر نقطه یکی از قوانین اساسی رفتار را بیان می کند که راهب شائولین باید از آنها پیروی کند. این مراسم تا سال 2007 ممنوع بود. این یک مراسم طولانی است و شامل چند ماه مراقبه و آماده سازی می باشد. در پایان، 9 میخ بخور داده شده روی پیشانی راهب می گذارند تا آن را بسوزاند و علائم ویژه ای بر روی پوستش ظاهر شود. این کار بسیار دردناک است.
جنگ ستارگان
اگرچه حس لباس های شائولین ممکن است به شدت متفاوت باشد، اما در واقع راهبان شائولین بودند در زمان ساخت Jedi Knights الهام بخش جورج لوکاس (George Lucas) بودند. ایده "نیرو" در درون هر موجود زنده نیز از مفهوم "چی" سرچشمه می گیرد.
@KongFoo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رفقا یکم از بروبچه های شائولین ببینید✌🏻✌🏻
اولین رزمی کار گویا روح از جسم جدا می شود
قدرت عجیبی دارد!
#رزمی #رزمی_کاران #رزمی_کار #مبارز #مبارزه #جنگنده #جنگجو #جنگی #هنرهای_رزمی #هنرجنگیدن #هنررزمی #هنرایستادگی #هنرمبارزه #هنرنبرد #دنیای_رزمی
@KongFoo
معبد شائولین یک معبد بودایی است که در استان هِنان در جمهوری خلق چین قرار گرفتهاست. به گفته مورخان این معبد منشأ هنرهای رزمی چینی (کونگ فو و ووشو) میباشد. امروزه در این معبد علاوه بر انجام احکام دینی بودایی، به آموزش هنرهای رزمی میپردازند. در معبد شائولین همواره هنرهای رزمی چون: تای چی چوان، ساندا، چی کونگ، و… آموزش داده میشوند. همچنین این معبد جزو میراث جهانی یونسکو به حساب میآید
@HooshEitaa 🧠
@KongFoo
عجیب ترین تمرین هارا راهبان شائولین دارند،از وحشتناکترین تمرینتشان خوابیدن روی4نیزه و اویزان شدن از شاخه درختان حتی تا ساعتها است که ممکن است بخاطر لخته خون بمیرند!😐
#کونگ_فو_شائولین
#رزمی_کاران_واقعی
@KongFoo