همنشینی- ۲۰
👥🕌👥🕌👥
۱-يك ضرب المثل قديمي هست كه مي گويد: شترسواري دولّا دولّا نميشود.همانطور كه قبلاً اشاره شد حضرت امیرالمؤمنين روحي فداه در تفسیر آيه:«مَا جَعَلَ اللَّهُ لِرَجُلٍ مِنْ قَلْبَيْنِ فِي جَوْفِهِ ...»(سوره احزاب/۴ :خداوند برای هیچ کس، دو قلب در درونش قرار نداده است) ، فرمود:«دوستی ما و دوستی دشمن ما در یک قلب نمیگنجد...هر کس میخواهد این حقیقت را بداند، قلب خود را آزمایش کند.اگر در قلبش، چیزی از محبت دشمنان ما،با محبت ما آمیخته است،[بداند که]از ما نیست وما هم ازاو نیستیم.»
👥🕌👥🕌👥
۲-حضرت علي عليه السلام به صراحت بيان كرد كه عقلا امكان ندارد كه كسي هم ادعاي دوستي با حضرت علي صلوات الله عليه و خاندانش كند و هم همنشينِ بهايي ها و وهّابي ها و هتّاكان و دشمنان اهل بيت عليهم السلام باشد. در واقع كسي كه چنين همنشيني هايي دارد ادعايش دربارهء محبت اهل بيت عليهم السلام دروغ است.حتماً به ياد داشته باشيم كه اهل بيت عليهم السلام به صراحت اعلام كرده اند كه از ويژگيهاي صددرصديِ آخرالزمان، همين غربال شدن و جداشدن افراد سالم از اشخاص منافق و مدعيان دينداري است.
👥🕌👥🕌👥
۳-در بخشي از فرمايشي از پيامبر اکرم صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلَهُ آمده است: خَيْرُ جُلَسَائِكُمْ مَنْ يُذَكِّرُ اَللَّهَ تَعَالَى رُؤْيَتُهُ، وَ اَلْجَلِيسُ اَلصَّالِحُ خَيْرٌ مِنَ اَلْوَحْدَةِ، وَ اَلْوَحْدَةُ خَيْرٌ مِنْ جَلِيسِ اَلسَّوْءِ، ...... (نزهة الناظر و تنبیه الخاطر/ج ۱/۲۰): «همنشينِ خير» كسي است كه ديدنش شما را به ياد خداوند متعال بيندازد. «همنشين صالح» از تنهايي بهتر است و [در طرف مقابل،] تنهايي از همنشين سوء[و شرّ ] بهتر است... پس اگر كسي با بهايي و منافق و وهّابي و دنياپرست و شهوتران و هتّاك، همنشيني داشته باشد ، «عاقبتِ شرّ»و《محرومیتها》نتيجهء كار خودش خواهد بود نه كسي ديگر.
👥🕌👥🕌👥
مجموعه فایلهای کوثر- ۴۳۳
@kowsar_fatemi1
تفکر- ۱۴
📚🌹📚🌹📚🌹📚🌹📚
۱-روزي از حضرت عیسی-علی نبیّنا و آله و علیه السلام-سوال شد که چه كسي افضل و برترينِ مردمان است؟ایشان پاسخ داد:«مَن کان مَنطِقُه ذِکراً و صُمتُهُ فِکراً و نَظَرُهُ عِبرَةً»(البرهان في تفسيرالقرآن/ج۷۲۵/۱):هرکس که سخن گفتنش، ذکر الهی باشد و سکوتش،تفکر دربارهء امرخداوند باشدو نگاه کردنش،عبرت پذیری باشد.مكرراً از أَمِيرِ اَلْمُؤْمِنِينَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ نقل شده كه فرموده اند:حضرت عِيسَى اِبْنُ مَرْيَمَ عَلَيْهِ السَّلاَمُ فرمودند:«طُوبَى لِمَنْ كَانَ صَمْتُهُ فِكْراً وَ نَظَرُهُ عَبَراً وَ وَسِعَهُ بَيْتُهُ وَ بَكَى عَلَى خَطِيئَتِهِ وَ سَلِمَ اَلنَّاسُ مِنْ يَدِهِ وَ لِسَانِهِ»(خصال/شيخ صدوق/ج٢٩٥/١):خوشا به حال كسى كه سكوت او انديشيدن و نگاه او عبرت آموزى و گسترۀ او خانهاش باشد و بر گناهانش بگريد و مردم از دست و زبان او در امان باشند.
📚🌹📚🌹📚🌹📚🌹📚
٢-تفكر در عظمت حق تعالي وانديشيدن در احوالات خود و خودشناسي و درس گرفتن از روزگار،بخشهاي بسيار مهمي از ويژگيهاي انسان هاي بزرگ است. بايستي توجه داشت كه تأمين نيازهاي مادي،كاملاً ضروري و لازم است اما هدف و فضيلت و امتياز انساني محسوب نميشوند. درحاليكه بعضي ها، هدفشان و امتیازشان در زندگي شان، فقط تأمين شكم و زير شكم است. اينان-آگاهانه يا ناآگاهانه- هنوز به وادي انسانيت وارد نشده اند؛ زيرا اين اهدافشان،مربوط به ابعاد و زندگي حيواني است نه انساني. روح انسان ، با انديشه و معرفت، تغذيه ميشود و با فضيلتها و زيبايي هاي روحي(نه مادي و فيزيكي) به درجات عالي ميرسد و آن معرفت هم در راه عبوديت حق تعالي و نزديك ساختن خود به مبدأ بينهايت و ساختن روحي بزرگ و ارتقاء كمالات روحي مصرف ميشود نه فقط شكم و زيرشكم.
📚🌹📚🌹📚🌹📚🌹📚
۳- در نهج البلاغه، فرمايشي ازاميرالمؤمنين روحي فداه آمده كه خطاب به برخي مدعيانِ مردانگي فرمود:«يا اشباه الرجال و لا رجال...» يعني اي كساني كه شبيه مرد هستيد اما مرد نيستيد. در ميان انسانها هم برخي هستند كه فقط شباهت ظاهري به انسانها دارند و دَم از انسانيت مي زنند، اما از روح انساني برخوردار نيستند. در اين دورهء آخرالزماني، از خودمان و عزيزانمان بسيار مراقبت كنيم و فريب شبه انسانها را نخوريم.
📚🌹📚🌹📚🌹📚🌹📚
مجموعه فایلهای کوثر - ۴۳۴
@kowsar_fatemi1
مبانی عقلی شریعت توحیدی- ۳۵
🍀🍀💐🍀🍀
۱-ما مسلمانان هر روز،حداقل در ده ركعت از نمازهايمان، آيۀ«اِهْدِنَا اَلصِّرٰاطَ اَلْمُسْتَقِيمَ» را مي خوانيم. از امام صّادق عليه السّلام نقل شده كه مراد از آن:«أَرشِدنا الصّراط المستقيم» است.يعنى ما را به پاي بندي در طريق مستقيم ارشادفرما تا به محبّت تو نائل گردانَدو مارا به بهشت تو رسانَد؛ نه اينكه از هواهاي نفسمان تبعيت كنيم و با اين تبعيت نفساني، به مشقّت گرفتار شويم و[نه اينكه با مغرورشدن به نظرات شخصي،]طبق آنها عمل كنيم و به هلاكت و نابودي بيفتيم.
🍀🍀💐🍀🍀
۲-در ادامه،حضرت مي فرمايد [نمونهء]كسي كه تبعيت از هواي نفس مي كند و مغرور به نظر خودش شده است،مردي بود كه مردم او را بزرگ تصور مي كردند و او را به دارابودن علم، توصيف مي نمودند. اما او نان و انار از مردمان مي دزديد و به ديگران مي داد!!! وقتي به او گفته شد كه اين چه كاري است كه مي كني؟!! با غرور و حق به جانب و با جسارت به حضرت،گفت كه آيهء قرآن نخوانده اي كه:« مَنْ جٰاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثٰالِهٰا وَ مَنْ جٰاءَ بِالسَّيِّئَةِ فَلاٰ يُجْزىٰ إِلاّٰ مِثْلَهٰا»: هركس حسنه اي انجام دهد براي او، ده برابر آن خواهد بود و اگر كسي بدي اي را انجام دهد فقط به اندازهء همان سيئه، مجازات مي شود.با اين حساب، و با جمع و تفريق حسنات و سيئات، من طلبكار هم مي شوم؛چون هر حسنه ده برابرسيئه، پاداش دارد.
🍀🍀💐🍀🍀
۳-امام صادق روحي فداه به آن شخص نادان و از خود راضي، فرمود كه اي جاهل! آيا تو نشنيدى كه خداوند عزّ و جلّ ميفرمايد: إِنَّمٰا يَتَقَبَّلُ اَللّٰهُ مِنَ اَلْمُتَّقِينَ:قبول شدن عمل، منوط به رعايت تقوى و تحصيل رضاى حق تعالى است. تو چون دو نان سرقت نمودى دو سيّئه انجام دادى،و چون دو انار دزديدى دو سيّئهء ديگر هم به اعمال خودت افزودى و وقتى كه بدون اجازهء صاحبان نانها و انارها، آنها را به كسى ديگر دادى چهار سيّئه جديد بر چهار سيّئهء قبلي ات، اضافه كردى.پس درواقع الآن مرتكب هشت سيئه و گناه شده اي، نه آنكه توهّم كني كه چهل حسنه براي خودت تحصيل كرده اي! زيرا كه صدقه دادن مال ديگران، بدون اذن صاحبش، فقط ذلّت و خسارت برايت دارد نه عزّت و ثواب!!! (الاحتجاج/ج ۲/ص ۳۶۸).راههای متعدد وحلال هست.
🍀🍀💐🍀🍀
۴- در روزگار ما هم، برخي با همين توجيهات جاهلانه و از خودراضي، در آلودگيها و كثافات غوطه ور شده اند؛كم و زيادش هم فرقي ندارد. اين توجيهات،حرام و فاسدند.شريعت توحيدي براي همين است كه ما دچار خودفريبي و ناداني و مغرور به نظر خودمان،نشويم. شريعت الهي لطف و رحمتي بسيار بزرگ است تا انسانها را از افتادن در منجلاب و كثافتهاي روحي و مالي و اخلاقي و فكري حفظ نمايد.مشروط به اينكه عمل كنيم، نه آنكه صرفاً ادعاهاي نفساني نماييم.
🍀🍀💐🍀🍀
مجموعه فایلهای کوثر- ۴۳۵
@kowsar_fatemi1
صراط مستقیم- ٣۱
🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️
١-علامه محقق اردبيلي در كتاب حديقة الشيعة، از سيد مرتضى و ايشان هم از شيخ مفيد كه هر سه از بزرگان شيعه اند،نقل مي كند كه حضرت امام حسن عسكرى عليه السّلام روزي به أبا هاشم جعفري فرمودند:يا أباهاشم!سيأتي زمان على النّاس وجوههم ضاحكة مستبشرة، و قلوبهم مظلمة منكدرة؛ السّنة فيهم بدعة و البدعة فيهم سنّة؛ المؤمن بينهم محقّر و الفاسق بينهم موقّر،....(مستدرك الوسائل ومستنبط المسائل/ج۱۱/ص۳۸۰)؛ اين روايت در منابع ديگر هم ذكر شده است.
🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️
۲-ترجمه:اي اباهاشم!روزگاري بر مردم خواهد آمد كه چهره هايشان خندان و گشاده است درحاليكه قلب هاي آنان تاريك و كدورت گرفته است. سنّت [پيامبر و اهل بيت عليهم السلام] در ميان آنان بدعت[غير دين] شمرده مي شود!!!درحاليكه بدعتهاي[خارج از دين] در بين آنها، سنّت محسوب ميشود!!!!.مؤمن در ميان ايشان،حقير شمرده مي شود و در همان حال،فاسقان[=خلافكاران] در پيش آنها،مورد احترام قرار دارند.....(ادامه دارد)
🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️
۳-حضرت-صلوات الله عليه-انحرافات را بيان كرده اند.تنها راه رستگاري و نجات از بدبختي و سوءعاقبت،رجوع به سنت اهل بيت ارواحنافداه است كه به رو شني در منابع معتبر آمده است. كاملا هشيارباشيم كه حرفهاي خودخواهانه و نفساني،لباس پوشيدن ورفتارهاي شهوت آلود با هر استدلالي،حرام خوري به هر شيوه اي، همنشيني با منحرفان و آلوده ها و بي دين ها، هر ظلمی درحق ديگران،كنارگذاردن شيوه هاي اهل بيت عليهم السلام در هر زمينه اي، و ... حتماً به كثافات روحي و دوزخ و دوري از سيدالشهداء روحي فداه منجر خواهد شد.سپس ايشان ميفرمايد كه برخي از افرادي كه به اسم دانشمند خواهند بود،كاملاً منحرف اند و شرورترين افراد جامعه هستند!!!
🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️
۴-ايشان در پايان سخن شان، به صراحت، دستورالعمل داده و فرموده اند:« ...فمن أدركهم فليحذرهم و ليصن دينه و ايمانه»:هركس كه اين منحرفان را درك كرد حتماً بايد از آنان دوري و پرهيز كند و دين و ايمانش را محافظت نمايد. عزيزان!!! حجت بر همه تمام است و نميتوان بهانه تراشيد!!!
🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️
مجموعه فایلهای کوثر- ۴۳۶
@kowsar_fatemi1
سلوک توحیدی با زیارت عاشوراء- ۹۱
🍀🌺❤️🌺🍀
پنجاه ويكمين(۵۱ اُم) مطلب دربارهء«تقاضای ثبات قدم صادقانه» با حضرت سيدالشهداء صلوات الله عليه و اصحابشان،در زیارت عاشوراء:
🍀🌺❤️🌺🍀
۱-از برخي جلسات منتسب به عزاداري حضرت سيدالشهداء عليه السلام، نور و نورانيت حاصل نمیشود. اگر حاجت كسي هم روا مي شود ناشي از بزرگي و كرامت عطاكننده يعني سيدالشهداء روحي فداه است نه درخواست كننده.در اين منزل، حتي مسيحي و زرتشتي هم حاجت روا مي شوند،اما هر دريافت كننده اي، نورانيت ندارد. «صِدق» لازم است تا انسان از نورانیت اهل بیت-عليهم السلام- برخوردار شود.البته اهل بیت عليهم السلام از باطن من و شما خبر دارند، منتها مسئله اينست كه من و شما چطور با ايشان مواجه مي شويم؟!!! با صداقت يا العياذبالله طوري ديگر؟!!
🍀🌺❤️🌺🍀
۲-حق تعالي ميفرمايد:«وَٱلَّذِينَ جَٰهَدُواْ فِينَا لَنَهۡدِيَنَّهُمۡ سُبُلَنَاۚ وَإِنَّ ٱللَّهَ لَمَعَ ٱلۡمُحۡسِنِينَ»(سوره عنکبوت/٦٩): و كسانى كه دربارهء ما تلاش [بايسته و شايسته]انجام دهتد، بى ترديد آنان را به راه هاى خود [راه رشد، سعادت، كرامت، بهشت و مقام قرب و مقام رضوان] هدايت مى كنيم؛ و مطمئناً خدا با نيكوكاران است. سخن خداوند، رَدخور نداردو انجام ميشود.ولی یک شرطی دارد. شرطِ آن،« جاهد فينا» است كه در آیه فرمود؛یعنی باید دربارهء خدا باشد این جهاد و تلاش. آنهایی که به نورانيت سيدالشهداء عليه السلام نميرسند،چون اين شرط،يعني جهاد دربارهء خداوند و اهل بيت(ع) را رعایت نمی کنندو صداقت ندارند،بلكه دنبال رسيدن به دنيا هستند.باتوجه به عبارتي كه در آيه بكار رفته،اگر به شرط، عمل شود و«صدق» دركار باشد، حتماً وحتماً وحتماً به راه اهل بيت(ع) هدایت میشوند یعنی آنها را می آورند در راه حق؛ دستشون رو میگیرند.
🍀🌺❤️🌺🍀
مجموعه فایلهای کوثر- ۴۳۷
@kowsar_fatemi1
عشق شهرت و جاه طلبي-۳
🍀🗣👆🗣🍀
۱-اين را هر عاقلي مي داند كه براي داشتن هر چيزي-حتي بهترين چيزها- بايستي ظرفيت متناسب با آن را دارا بود.علم تجربي روز هم اين را اثبات كرده است؛ والّا هم به خودمان لطمه ميزنيم و هم به ديگران. «شهرت و معروفیت» هم، چنين هستند.شهرت، قطعاً لغزشگاه خطرناکي است، همانند رياست و قدرت. لذا بسیاری از بزرگان اخلاق تأكيد کردهاند که انسان پیش از آنکه «وجههء اجتماعي» بیابد،حتما و حتما نياز دارد كه «خودسازي اخلاقي»كرده باشد؛والّا «هلاكت»،در يك قدميِ اوست!!! كسي كه هنوز نه تنها بر نيروهاي نفساني خودش و بر «خواسته هاي شهواني و غضب آلودش» تسلط نیافته، بلكه اساسا بخاطر همين خواسته هاي نفساني به دنبال شهرت است، بسيار واضح است كه به انحراف روحي و فكري و اخلاقي مي رسد.اين شرايط،به مانند ماشين پر سرعتي است كه راننده اش توانايي كنترل آن را ندارد و هم خود را به كشتن مي دهدو هم خسارتهاي فراواني به ديگران وارد میآورد.
🍀🗣👆🗣🍀
۲-امام صادق صلوات الله عليه می فرماید:كَفى بِالمَرءِ خِزيا أن يَلبَسَ ثَوباً يَشهَرُهُ،أو يَركَبَ دابَّةً تَشهَرُهُ:همين رسوايى براي انسان بس است كه لباسى بپوشد كه او را انگشت نما ميگرداند يا بر مَركَبى كه او را انگشت نما ميكند سوارشود (كافي/ج۶/ص۴۴۵)
🍀🗣👆🗣🍀
۳- گر بر سر نفس خود اميري، مَردي
بر كور و كر ،ار نكته نگيري، مَردي
(رودكي)
🍀🗣👆🗣🍀
مجموعه فایلهای کوثر- ۴۳۸
@kowsar_fatemi1
صراط مستقیم- ۳۲
🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️
۱-عَنِ اَلْفُضَيْلِ بْنِ يَسَارٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ يَقُولُ: إِنَّ قَائِمَنَا إِذَا قَامَ اِسْتَقْبَلَ مِنْ جَهْلِ اَلنَّاسِ أَشَدَّ مِمَّا اِسْتَقْبَلَهُ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ مِنْ جُهَّالِ اَلْجَاهِلِيَّةِ قُلْتُ وَ كَيْفَ ذَاكَ قَالَ إِنَّ رَسُولَ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ أَتَى اَلنَّاسَ وَ هُمْ يَعْبُدُونَ اَلْحِجَارَةَ وَ اَلصُّخُورَ وَ اَلْعِيدَانَ وَ اَلْخُشُبَ اَلْمَنْحُوتَةَ وَ إِنَّ قَائِمَنَا إِذَا قَامَ أَتَى اَلنَّاسَ وَ كُلُّهُمْ يَتَأَوَّلُ عَلَيْهِ كِتَابَ اَللَّهِ يَحْتَجُّ عَلَيْهِ بِهِ ثُمَّ قَالَ أَمَا وَ اَللَّهِ لَيَدْخُلَنَّ عَلَيْهِمْ عَدْلُهُ جَوْفَ بُيُوتِهِمْ كَمَا يَدْخُلُ اَلْحَرُّ وَ اَلْقُرُّ(نعمانی/الغيبة/ج۱/ص۲۹۶).
🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️
ترجمه:فضيل بن يسار مي گويد كه شنيدم امام صادق عليه السّلام ميفرمود:قائمِ ما كه قيام ميكند، بيشتر از آنچه كه رسول خدا صلّى اللّٰه عليه و آله با جاهلان در جاهليّت برخورد كرد،[حضرت قائم عج] با جهل مردم مواجه مي شود!!! [راوي ميگويد كه]گفتم:اين[مواجههء حضرت ارواحنافداه با جاهليت] چگونه است؟[امام صادق عليه السلام]فرمود:رسول خدا صلى اللّٰه عليه وآله درحالى بطرف مردم رفت كه آنان سنگ و كلوخها و چوبهاى تراشيده را مىپرستيدند و قائمِ ما هنگامى كه قيام ميكند بسوى مردم مىرود درحالیكه همۀ مردم،كتاب خدا را برعليه او تأويل ميبرند(!!!)و با آن،بر عليه او احتجاج و استدلال مينمايند(!!!).سپس فرمود: هشدار!! به خدا قسم،عدالت او به درون خانههاى آنان راه مىيابد،همانطوركه گرما و سرما نفوذ ميكند.
🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️
۲-در فايل قبليِ صراط مستقيم(ش۳۰) گفته شد كه امام عسكري عليه السلام ميفرمايد كه زماني مي آيد كه برخي افراد-باعنوان دانشمند-خواهند بود كه منحرف و شرورترين افراد جامعه هستندو هركس كه اين منحرفان را درك كرد حتماً بايد از آنان دوري وپرهيز كند و دين وايمانش را محافظت نمايد:« ...فمن أدركهم فليحذرهم و ليصن دينه و ايمانه».اينها باامام زمان عج،مقابله میکنند.
🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️
۳-مراقب باشيم كه بي دين و دور از امام زمان ارواحنافداه، نميريم.دين و اخلاق و انسانيتِ خود را به هواهاي نفساني نادان ها يا مَدرَك به دستهاي منحرف و شَرور،مفت نفروشيم.هر منافق و شَروري، ديندار محسوب نميشود.ارزش و بهاي شما،خود خداوند است نه انسانهاي هرزه و منحرف.
🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️🍀❤️
مجموعه فایلهای کوثر- ۴۳۹
@kowsar_fatemi1
با سلام و عرض ادب
پیگیری مطالب جدید و قبلی کانال کوثر معارف، در پیام رسان ها، از طریق لینک های زیر، ممکن می باشد:
تلگرام
https://t.me/kowsar_fatemi
سروش
http://sapp.ir/kowsar_fatemi
ایتا
https://eitaa.com/Kowsar_fatemi1
بله
https://ble.ir/kowsar_fatemi
تفکر- ۱۵
📚🌹📚🌹📚🌹📚🌹📚
۱-حضرت امام صادق عليه السّلام مىفرمايد: اِعْتَبِرُوا بِمَا مَضَى مِنَ اَلدُّنْيَا هَلْ بَقِيَ عَلَى أَحَدٍ أَوْ هَلْ [أَحَدٌ] فِيهَا بَاقٍ مِنَ اَلشَّرِيفِ وَ اَلْوَضِيعِ وَ اَلْغَنِيِّ وَ اَلْفَقِيرِ وَ اَلْوَلِيِّ وَ اَلْعَدُوِّ فَكَذَلِكَ مَا لَمْ يَأْتِ مِنْهَا بِمَا مَضَى أَشْبَهُ مِنَ اَلْمَاءِ بِالْمَاءِ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ كَفَى بِالْمَوْتِ وَاعِظاً وَ بِالْعَقْلِ دَلِيلاً وَ بِالتَّقْوَى زَاداً وَ بِالْعِبَادَةِ شُغُلاً وَ بِاللَّهِ مُؤْنِساً وَ بِالْقُرْآنِ بَيَاناً قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ لَمْ يَبْقَ مِنَ اَلدُّنْيَا إِلاَّ بَلاَءٌ وَ فِتْنَةٌ وَ مَا نَجَا مَنْ نَجَا إِلاَّ بِصِدْقِ اَلاِلْتِجَاءِ .....[ادامه دارد] (مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل/ج ۱۱/ص ۱۸۴).
📚🌹📚🌹📚🌹📚🌹📚
۲-ترجمه:عبرت بگيريد از اين دنيا[و دارايي هاي دنيايي]كه گذشته است. آيا [دنيا] براى احدي باقي مانده؟ يا آيا احدي - از انسان شريف و پَست و غنىّ و فقير و دوست و دشمن- باقي مي ماند؟ پس اينگونه است كه آيندهء دنيا،به زمان گذشته اش، شبيه تر است از شباهت آب به آب. پيامبرخدا صلّى اللّٰه عليه و آله فرمود كه: براى موعظه و نصيحت كردن، مرگ كافي است؛ وبراى راهنمائى[بسوي حق تعالي] عقل كافي است؛ وبراى توشۀ قيامت، تقوي كافي است؛ و براى مشغول و سرگرم بودن،عبادت[خداوند] كافي است؛ وبراي انيس و مونس داشتن،خداي واحد كافي است؛ و براي بيان [حقايق] قرآن كافي است. و باز هم پيامبر اكرم(صلي الله عليه و آله و سلّم)مىفرمايد: باقى نمىماند و حاصل نمىشود از دنيا،مگر بلا و فتنه؛ و آنان كه نجات يافتند[از بلاها و فتنه ها]، نجات نيافتند[از بلا و فتنۀ دنيا] مگر به سبب «صداقت در پناه بردن به خداوند ....»(ادامه دارد).
📚🌹📚🌹📚🌹📚🌹📚
۳-خدا ميفرمايد:«كُلُّ نَفْسٍ ذٰائِقَةُ اَلْمَوْتِ(آل عمران/۱۸۵؛انبياء/۳۵)»يعنى مرگ كه براي همه هست؛اما حواسمان را جمع كنيم كه اين شهوتها و لذات دنيا و مشهوربودن ها تمام ميشود؛ و هيچ كس از بلاهاى دنيا،خلاصى نمي يابد مگر كسى كه از شرّ و فريب شيطانها، به خدا پناه ببرد نه به دشمنان خدا؛و از خداوند،حفظ و حمايت درخواست كند نه از شيطان هاي جنّي و انساني. كسى از دست شياطين خلاصى ندارد مگر بندگان خالص خداوند؛ هيچكس براي انسان، رفيق تر از خدا نيست.با خدا، روراست باشيم. نفاق از كفر، بدتر و پليدتر است.
📚🌹📚🌹📚🌹📚🌹📚
مجموعه فایلهای کوثر - ٤٤٠
@kowsar_fatemi1
سلوک توحیدی با زیارت عاشوراء- ۹۲
پنجاه ودومين(۵۲ اُم) مطلب دربارهء«تقاضای ثبات قدم صادقانه» با حضرت سيدالشهداء صلوات الله عليه و اصحابشان،در زیارت عاشوراء:
🍀🌹🍀❤️🍀🌹🍀
۱-خداوند ميفرمايد:«إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا فَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ(سوره احقاف/١٣):ﺑﻲ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﮔﻔﺘﻨﺪ:ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ﻣﺎ ﺍﻟﻠﻪ ﺍﺳﺖ؛ﺳﭙﺲ[ﺩﺭﻋﻤﻞ،ﺑﺮﺍﻳﻦ ﺣﻘﻴﻘﺖ] ﺍﺳﺘﻘﺎﻣﺖ ﻭﺭﺯﻳﺪﻧﺪ،ﻧﻪ ترسي ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻧﻪ ﺍﻧﺪﻭﻫﮕﻴﻦ ﻣﻰﺷﻮﻧﺪ .
🍀🌹🍀❤️🍀🌹🍀
۲-حضرت سيدالشهدا علیه السلام در توضيح علت قيام خويش مىفرمايد:«الا تَرونَ الى الحقِّ لايُعمَل به و الى الباطِلِ لايُتَناهى عَنه؟»:آيا نمىبينيد حق را كه به آن عمل نمى شود،و باطل را كه از آن جلوگيرى نمىشود؟
🍀🌹🍀❤️🍀🌹🍀
۳- طبق فرمايشات بالا،فقط زماني ترس و اندوهي بر ما نخواهد بود كه بر عمل به حق،و تبعيت عملي از سيدالشهداء روحي فداه،استقامت بورزيم. راه حق، يك راه بيشتر نيست كه آن را هم حضرت سيدالشهداء صلوات الله عليه فرموده نه آن چيزي كه افراد مطابق نفسانيّاتِ خودشان، خيالبافي و توهّم ميكنند. بنابراين، بجز مقدار ضروريات زندگي، بقيه عمر و وقت را بايد براي شناختِ حق و سيدالشهداء روحي فداه و استقامت بر آن -با كسب تربيت توحيدي از مربيان الهي- مصرف كرد تا معنويت و آخرت سالمي داشته باشيم والّا افراد بر نفسِ خودشان استقامت ميورزند و تباهي و هلاكت-حتي در همين دنيا-در كمين شان است.
🍀🌹🍀❤️🍀🌹🍀
مجموعه فایلهای کوثر- ۴۴۱
@kowsar_fatemi1
عفّت و پاكدامني-۱
🍀🍀🍀🍀🌹🍀🍀🍀🍀
۱-روزي مرد نابينايي پس از کسب اجازه، وارد منزل حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السلام شد. پيامبر اسلام صلوات الله عليه و آله و سلّم مشاهده كردند كه حضرت زهرا سلام الله عليها برخاست[تا خود را بپوشاند]. پيامبر اکرم- صلوات الله عليه و آله و سلّم- فرمود: «دخترم! اين مرد نابيناست» حضرت زهرا(سلام الله عليها) پاسخ داد:«إن لم يكن يراني فإني أراه و هو يشمّ الريح»:اگر او مرا نميبيند، من که او را ميبينم،[وانگهي] او بو را استشمام ميکند». پيامبرخدا صلوات الله عليه با شنيدن اين سخن، فرمود:«أَشْهَدُ اَنَّکِ بَضْعَةٌ مِنّي»:گواهي ميدهم که تو پارهء تن من هستي»(نوادر راوندي/ص۱۱۹/ح۴ ؛ علامه مجلسي/بحارالانوار/ج۴۳/ص۹۱ و ج۱۰۱/ص۳۸)
🍀🍀🍀🍀🌹🍀🍀🍀🍀
۲-اين فرمايش حضرت صديقهء طاهره سلام الله عليها داراي چندين مطلب دقيق است. يكي از آنها اينست كه هرچه كه انسان مشاهده ميكند از آن تأثير مي پذيرد. در علوم تجربيِ امروزين، اثبات شده است كه تفكر هم -حتی با فاصله- بر روي مخاطب، تأثيرگذار است.
🍀🍀🍀🍀🌹🍀🍀🍀🍀
۳-بانوان انتظار دارند كه شوهران و مردانشان، نسبت به آنها وفادار باشند و پاك. اين انتظار كاملاً بجاست. اما زناني كه چشمانشان از نگاه به مردان نامحرم، پُر شده، نبايد وفادار و پاك باشند؟ از نظر روانشناختي، كاملاً قطعي و مسلّم است كه زناني هم كه با مردانِ نامحرم ارتباط دارند، معمولاً تأثير مي پذيرند و انحرافهاي گفتاري و اخلاقي و رفتاري، بتدريج در آنها آشكار مي شود. احتمالا زنان و مردان شنيده اند كه زني به شوهرش بگويد كه: تو هم شوهري؟! شوهرهاي مردم را ببين چجوري اند!! وفاداري به زندگي، كاملا ضروري و از نان شب هم لازمتر است؛اما اين وفاداري بايد دو طرفه باشد.ارتباط با نامحرم، اين حريم ها را به تدريج و كم كم، درهم مي شكند. اگر جلوي فساد از سرچشمه گرفته نشود بنياد زندگي را برباد مي دهد. اين فقط يك جنبه از «نگاه به نامحرم» است. موارد ديگري هم مطرح است.
ادامه دارد ان شاءالله...
🍀🍀🍀🍀🌹🍀🍀🍀🍀
مجموعه فایلهای کوثر- ۴۴۲
@kowsar_fatemi1
عفّت و پاكدامني-٢
١-در قسمت قبل روايت صحيحي نقل شد كه بر طبق آن، هنگامي كه شخص نابينايي به منزل حضرت صديقهء طاهره سلام الله عليها وارد شد ، حضرت خود را از آن شخص پوشانيدند و در پاسخ به پدر بزرگوارشان-صلي الله عليه و آله و سلم- عرض كردند كه ايشان[يعني حضرت زهرا سلام الله عليها] كه آن مرد را مي بيند و «آن مرد هم بو را استشمام مي كند».
٢-يكي از كانالهاي دريافتي انسان، حسّ بويايي است. دنياي مادي و فاقد ديانت ، فقط به اين توجه مي كند كه با بوي خوش، ديگران – اعم از محرم و نامحرم – را مسحور خود كند. اما اينكه با اين عمل، چه اتفاقات ناگواري براي مردان و زنان نامحرم رخ مي دهد برايشان اهميتي ندارد. ولي انسان مؤمن هيچگاه كاري نمي كند كه موجب تحريك جنسي ديگران شود و هرگز خود را در معرض تعرّض جنسي ديگران- حتي تعرّض جنسي بويايي- قرار نمي دهد ولو با بوي خوش. لذا هر انسان مؤمني از تحريك جنسي نامحرم خودداري مي كند ، چه زن باشد و چه مرد. اين تحريكات، مصيبتهاي مادي و معنوي و فروپاشي ها و سوءظن ها و قتل ها و فاجعه ها و انحراف های متعددي را – چه در ظاهر زندگي خصوصي و چه در ابعاد معنوي و چه در جهات اجتماعي- حتي در جوامع بي دين، به دنبال داشته و دارد كه تعداد و ذكر آنها قابل احصاء نيست.
٣-از حضرت امام باقر صلوات الله عليه نقل شده كه ايشان فرموده است:« ... وَ لاَ يَجُوزُ لَهَا أَنْ تَتَطَيَّبَ إِذَا خَرَجَتْ مِنْ بَيْتِهَا وَ لاَ يَجُوزُ لَهَا أَنْ تَتَشَبَّهَ بِالرِّجَالِ لِأَنَّ رَسُولَ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ لَعَنَ اَلْمُتَشَبِّهِينَ مِنَ اَلرِّجَالِ بِالنِّسَاءِ وَ لَعَنَ اَلْمُتَشَبِّهَاتِ مِنَ اَلنِّسَاءِ بِالرِّجَالِ...»(كتاب الخصال/ج۲/ص ۵۸۵).ترجمه:جايز نيست كه زن،هنگامی که از خانه اش خارج میشود خود را خوش بو سازد. وجايز نيست كه زن،خود را شبيه به مردان سازد زيرا رسول خدا (صلّى الله عليه و آله و سلّم)مردانى را كه شبيه زن شوند لعنت كرده و [همچنين]زنانى را كه خود را شبيه مردان سازند لعنت فرموده است.
اين دوره،قطعا آخرالزمان است.كاملاً مراقب دينداري خود باشيم.اسير توجيهات نفساني و شهوانيِ خودمان يا کافران و منافقان نشويم!
مجموعه فایلهای کوثر- ٤٤٣
@kowsar_fatemi1
عفّت و پاكدامني-۳
🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀
۱-وَ عَنْ أَسْمَاءَ بِنْتِ عُمَيْسٍ : أَنَّ فَاطِمَةَ بِنْتَ رَسُولِ اَللَّهِ قَالَتْ لِأَسْمَاءَ إِنِّي قَدِ اِسْتَقْبَحْتُ مَا يُصْنَعُ بِالنِّسَاءِ أَنَّهُ يُطْرَحُ عَلَى اَلْمَرْأَةِ اَلثَّوْبُ فَيَصِفُهَا لِمَنْ رَأَى .....[ادامه دارد] (كشف الغمة في معرفة الائمه/ج۱/ص۵۰۳)
🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀
۲-أَسماء بنت عُميس نقل مي كند كه در روزهاي پاياني زندگي دنيوي حضرت صديقه طاهره سلام الله عليها ، روزي آن حضرت(س) كيفيت حمل جنازه توسط مردم را يادآوري مي كنند و مي فرمايند: مطمئنّاً زشت مي دانم اين شيوه اي كه دربارهء زنان انجام داده مي شود، اينكه [در تشييع زنان فوت شده]، [فقط]پارچه اي روي ايشان مى اندازند[بدون تابوت] و اين پارچه، [حجم ] بدن زنان را براي كساني كه به آن نگاه مي كنند نمايش مي دهد[توصيف مي كند].....[ادامه دارد]
🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀
۳-الآن هركسي ميداند كه فرهنگ هاي لااُبالي و بي حيا، دهه هاي متمادي است كه از طريق نمايش همين حجم بدن زنان، سودهاي كلاني برده اند. در واقع، آنچه براي پول پرستانِ شهوتران، مهم بوده است سود سرشار و پول و ... بوده و هست و هرگز حفاظت و حمايت از انسانيت زنان، اهميتي نداشته است.
🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀
۴- امّا در فرمايش بالا، حضرت صديقهء طاهره –ارواحنا فداها- صراحتا اين نكتهء دقيق را بيان فرموده و تأكيد مي فرمايند كه حتي نمايش حجم بدن – نه قسمتي از خود بدن - برخلاف عقل و منطق و حياء است . يك انسان شيعه و بلكه مسلمان و حتي يك زن پاكدامن غيرمسلمان، چنين رفتارهايي از او سر نمي زند.
🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀
۵-با اين فرمايشِ حضرت سلام الله عليها، آشكار است كه پوشيدن لباسهاي تنگ و جذب- هر چيزي كه باشد تفاوتي نمي كند- توسط بانوان در جايي كه نامحرمان هستند ، ولو آنكه ظاهرِ تمام قسمتهاي بدن زنان را پوشانده باشد، قطعا جايز نيست. اگر خود را شيعه و يا از دوستان اهل بيت و حضرت زهرا –صلوات الله عليهم اجمعين- مي دانيم ، فرهنگ آنان بايد در عملكرد ما ديده شود والا حرف و ادعاست.
🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀
مجموعه فایلهای کوثر- ۴۴۴
@kowsar_fatemi1
عفّت و پاكدامني-۴
🌺🌴🌺🌴🌺
۱-قسمتي از يكي از فرمايشات حضرت صديقهء طاهره سلام الله عليها در فايل قبلي مطرح گرديد. در آن روايت،ايشان ميفرمايد: إِنِّي قَدِ اِسْتَقْبَحْتُ مَا يُصْنَعُ بِالنِّسَاءِ أَنَّهُ يُطْرَحُ عَلَى اَلْمَرْأَةِ اَلثَّوْبُ فَيَصِفُهَا لِمَنْ رَأَى .....[ادامه دارد] (كشف الغمة في معرفة الائمه/ج۱/ص۵۰۳). در اين فرمايش، حضرت تصريح مي كنند كه قطعاً و بي ترديد، زشت و قبيح است اين شيوه كه فقط پارچه اي روي زنِ فوت شده مى اندازند بدون اينكه بدن زنان داخل تابوت قرارداده شود و در اين وضعيت، حجم بدن زنان براي هر بيننده اي نشان داده مي شود. در اين باره،قبلا نكاتي مطرح شد.
🌺🌴🌺🌴🌺
۲-و اما نكتهء ديگر اينكه: حضرت زهرا(س) اين «قُبح و زشتيِ ديده شدنِ حجمِ بدن زنان» را فقط دربارهء خودشان نفرمودند، بلكه در مورد همهء بانوان مطرح فرمودند. ايشان به صراحت ، از واژهء «نساء» يعني زنان استفاده كردند و اين كلمه دربارهء همهء زنان بكار مي رود نه فقط خود حضرت زهرا عليها سلام. در آيات قرآن هم، وقتي كه مطلق زنان ، مورد صحبت بوده اند، حق تعالي از همين واژه استفاده فرموده است. اين آيات را مشاهده بفرماييد: بقره/۴۹ ، قصص/۴ ،غافر/۲۵، اعراف/۱۲۷ و ۱۴۱ .
🌺🌴🌺🌴🌺
۳-پس مقصود ايشان از اين قُبح و زشتيِ، يعني «زشتيِ ديده شدنِ حجمِ بدن بانوان»، فقط در هنگام تشييع پيكر مطهّر خودشان نبوده است؛ بلكه دربارهء نوع زنان اين مسئله را مطرح فرمودند.بانوان، شايستهء اين عصمت و محفوظ ماندن از نگاهها هستند.لذا هيچكس نميتواند ادعا نمايد كه ديگران، مشمول اين سخن نيستند!!!
🌺🌴🌺🌴🌺
۴-مطلب دیگر اینکه:اين حُرمت و احترام، يك جزء از فرهنگ هر جامعهء سالمي است، نه فقط جامعهء مسلمانان. انسانيت در تمام جوامع حتي غيرمسلمان، فقط با عفت و حياء محفوظ ميماند والا خصوصيات حيواني غلبه خواهد كرد. اگر كسي برخلاف اين مطلب،ادعايي كند، برخلاف مَشي و شيوهء صحيح و عقلاني حضرت فاطمه سلام الله عليها سخن گفته و عمل كرده و قطعا و بدون ترديد، حضرت صديقهء طاهره از اين عملكرد او ناراضي است. خداوند متعال عاقبت همهء ما را ختم به خير فرمايد بحق صديقهء طاهره روحي فداها.
🌺🌴🌺🌴🌺
مجموعه فایلهای کوثر- ۴۴۵
@kowsar_fatemi1