🪙 کارآگاهان چندین بار نور چراغ قوه را به سمت دوربین نشانه میروند، این حالت مخاطب را به صورت کنترل شده ای کلافه میکند.
🔦 نماها اکثرا محدود و بسته اند، مخاطب دید کافی ندارد، سَروتهِ مناظر کات شده اند و اینها حس فشار و کمبود فضا را تشدید میکند.
🔦 هوا اغلب اوقات بجز صحنه های پایانی گرفته و ابری است، دود سیاه و لباس سیاه از مشخصه های این شهر هستند.
🔦 کارتن خواب ها و خلافکار ها در جای جای فیلم حضور دارند. کلانشهری مدرن که آلوده به سیاهی گناه است.
🔦 اما گذشته از داستان و حفظ خوب ریتم آن، دغدغه اصلاح اجتماعیِ فیلمساز قابل توجه است.
🔦 سامرست (فریمن) انسانی منظم، فهیم، اهل مطالعه و دقیق است. او انگار دیگر امیدی به اصلاح این جامعه ندارد.او میخواهد از این شهر دور شود! اما این قتل ها انگار روزنه ای برای ماندن اوست.او قاتل را یک انسان روانی نمیپندارد بلکه با دغدغه او همزادپنداری می کند هرچند که روش او برای اصلاح جامعه اشتباه است(قتل).
🔦 میلز می خواهد قهرمان باشد.می خواهد با حل پرونده های جنایی هم خود را اثبات و هم جامعه را اصلاح کند.اما آخر خود نیز طعمه جاه طلبی و خشمش می شود.قاتل جامعه را خوب تحلیل کرده، از بیتفاوتی آنها غمگین است و گمان میکند تکلیفی از خدا بردوش دارد. او گناهان را به گناهکاران برمیگرداند تا جامعه را موعظه کند.
#نقد_فیلم
#سون
@LightHouse2 || نقد فیلم و سریال
🔦 فیلمساز عقاید نومیدانه خود،که نیهیلیستی نامیدن آن بیراه نیست، از زبان و عمل سامرست میگوید،آنقدر جامعه تباهست که او فرزندش را سقط میکند و به همسر میلز هم همین را توصیه میکند.او حیات را زیبا نمیبیند چون شهر آلودست! اما کیست که نداند در دل آلودگیها پاکی نمایانتر است و در دل تاریکیها میتوان چراغی افروخت.
#نقد_فیلم
#سون
@LightHouse2 || نقد فیلم و سریال
May 11
با سلام خدمت همراهان گرامی🌷
🪙 هدف اصلی از تاسیس این کانال، ابتدائاً ورود تخصصی به مفاهیم نقد هنر و رسانه علی الخصوص سینما، برای رهیافت به حیات طیبه بود.
🔦 از آنجا که دغدغه اصلی همه ما صحیح تربیت شدن و واسطه ی تربیت صحیح قرار گرفتن است؛ بنابراین مطلوب است تمرکز بر روی وجوه تربیتی آثار باشد.
🔦 از این رو سلسله پست هایی درباره تاثیرات ماهوی و محتوایی آثاری از این قبیل و مکانیسم تاثیر آن ارائه خواهند شد.(دغدغه استاد فرج نژاد پرداختن بیشتر به مکانیسم تاثیر مدیوم هایی مثل #انیمیشن بود که فقدان آن کاملا ملموس است.)
🔦 تا در کنار هم بتوانیم الگوی اسلامی مناسبی برای تنظیم خوراک رسانه ای و تزکیه روح در بحبوحه ی روز های سخت آخرالزمانی پیدا کنیم.
🔦 دستِ یاری به سوی منتقدان، معلمان، مربیان، اساتید و صاحب نظران گرامی دراز می کنیم و از همراهان عزیز می خواهیم ما را از نظرات سازنده خویش محروم نکنند.
@LightHouse2 || نقد فیلم و سریال
#تاثیر_سینما
#مکانیسم_تاثیر
#لایت_هَاوس
May 11
🪙 طراحی لباس و ظاهر کاراکتر ها نقش بسزایی در انتقال مفاهیم و احساسات مدنظر کارگردان دارند.
🔦 این طراحی غالباً بر اساس دانش روانشناسی است تا بتواند بیشترین تاثیر را روی مخاطب داشته باشد.
🔦 در برخی نحله های داستانی فیلم، ضد قهرمان ها و به قول خودمان "آدم بَده" هایی هستند تا مانع رسیدن قهرمان داستان به اهدافش شوند.
🔦 اکثرا در فیلم ها و انیمیشن ها از رنگ های سیاه یا تِم تیره برای تصویر کردن قطب اهریمنی داستان استفاده می کنند و بالعکس برای قهرمانان و خوبان از طیف رنگ سفید و تم روشن.
🔦 البته همیشه در تمام فیلم ها این اصل صادق نیست و استثنائات و حتی مثال های نقض نیز دارد.
🔦 استفاده از این تکنیک ها به همراه سایر تکنیک های فرمی (حرکت های دوربین، موسیقی و ... ) میتواند ضدقهرمان را منفورتر از آنچه که منطقاً هست نشان دهد. و این تنفر چیزی نیست که بتوان آن را با استدلال اثبات یا رد کرد، چون از طریق استدلال اثبات نشده است، بنابراین تاثیری ناخودآگاه خواهد داشت.
🔦 در فیلم های هالیوودی نیز که غالبا به تخریب مفاهیم عالی دینی می پردازند این تکنیک به صورت ایدئولوژیک، علیه رقیبان تمدنی غرب از جمله تمدن اسلامی و ... به کار می رود.
#فرم_سینما
@LightHouse2 || نقد فیلم و سریال