◽️ رهبر انبساطی در زمانه ما
✍️ نوشتاری از #مهدی_جمشیدی عضو هیأت علمی گروه فرهنگ پژوهی پژوهشگاه؛
🔹 آیتالله خامنهایِ نظام جمهوری اسلامی، همان حجتالاسلام خامنهایِ طرح کلّیِ اندیشۀ اسلامی در قرآن است؛ با همان حوصلۀ گفتگویی و اهتمام تبیینی و منطق تبلیغی. پس از پنجاه سال، و با وجود صدرنشینی در قدرت سیاسی، حالوهوای او دگرگون نشده است.
➕ منطق او، تحکّم و فرمان و امر و تحمیل نیست، بلکه همراهسازی و استدلالپردازی و اقناع و مباحثه است. آنگاه که با دانشجویان دیدار میکند، بهواقع میشنود و خود را در جایگاه مخاطب مستقیم مینشاند. به دانشجو حقّ میدهد که صریح بگوید و شفاف بخواهد و انتقاد کند؛ چه از او و چه از دفترش و چه از نهادهای منصوبش....
🔍 ادامه را اینجا بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/rahbar
#یادداشت
#رهبری
......
.....
.
♻️ گفتمان «وفاق»؛ ساده لوحی، کم سوادی یا شیطنت؟
✅ از جمله آسیبهای جامعه ما کم اطلاعی از بار معنایی اصطلاحات و مفاهیم است. همین امر سبب سوء استفاده فراوان سیاستمداران میشود. روزگاری اصطلاح «جامعه مدنی» گفتمان حاکم سیاستمداران گردید. بدون آنکه اشاره شود در ادبیات سیاسی جان لاک، جامعه مدنی بار معنایی خاصی دارد و نوعا در تقابل با جامعه دینی به کار میرود.
✅ جذابیت اصطلاح «حریم خصوصی» نیز سبب شد کسی دنبال خاستگاه و مدلول التزامی آن نگردد. لاک وظیفه دولتها را محدود به نیازهای عمومی جامعه معرفی کرد و امور خصوصی از شرح وظایف دولتها خارج گردید. از مصادیق حریم خصوصی که دولت حق ورود به آن ندارد، «دین» بود. این تفسیر از حریم خصوصی آشکارا به تئوریزه کردن سکولاریسم منتهی میشود.
❇️ خلط بین معنای لغوی و اصطلاحی «تساهل و تسامح» نیز عده زیادی را فریفت؛ دامنه این فریب تا جلسه رأی اعتماد وزیر ارشاد دولت اصلاحات نیز ادامه یافت و وی با زیرکی تساهل و تسامح را با تفسیر لغوی و فقهی از شریعت سمحه و سهله یکسان تعریف کرد و موفق به کسب رای اعتماد شد. مفهوم «اعتدال» نیز هشت سال تعمداً مبهم رها شد تا بتوانند از چماق «افراطی گری» برای هر مخالفی استفاده کنند.
❇️ مفهوم «وفاق» نیز از همین ابهام رنج میبرد. تکرار فراوان این اصطلاح به انضمام زیبایی آن سبب شده بسیاری جرأت نکنند بپرسند وفاق با چه کسانی و در چه شرایطی مطلوب است؟ وفاق نمیتواند ابزاری برای تطهیر کسانی باشد که منشأ اصلی اختلاف و فتنه در جامعه بوده اند.
کسی که نخستین کتابهای درسی فلسفه اخلاق را خوانده باشد میداند «وفاق» حسن ذاتی ندارد و به همین دلیل همیشه مطلوب نیست، بلکه ارزش آن مقید به قیودی است که انسان را به سعادت میرسانند.
✅ بعید است مدعیان این شعار سواد یا حوصله توضیح این چارچوبها را داشته باشند. حتی شاید برایشان بهتر است که این مفهوم مانند مفهوم «اعتدال» مبهم بماند تا هر مخالفی را به نام تفرقه افکن از میدان خارج کنند.
✅ اما وظیفه دلسوزان جامعه آن است که ایضاح این مفهوم و شرایط آن را مطالبه کنند؛ به جای برخورد احساسی و کورکورانه با این واژه، حدود و ثغور آن را تبیین کنند تا دوباره شعار وفاق، همچون شعارهای پیشین ابزاری برای سوء استفاده نباشد. طبیعتاً نباید از ترفند برچسب مخالفت با وفاق ترسید که این روش تکراری است و باید پیش دستانه آن را خنثی کرد.
✍️ عبدالله محمدی (عضو هیئت علمی موسسه حکمت و فلسفه ایران)
.....
.....
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♻️ پزشکیان: بسیجی بودم، هستم و خواهم ماند!
انشالله که همینطوره، فقط در حال حاضر کسانی برای اکثر انتصابات شما دارن هورا میکشن که روی زبانشون شعار توپ، تانک، بسیجی دیگر اثر ندارد جاری بوده و در فتنه ززآ علیه سپاه و بسیج، شعارهای همراه با الفاظ رکیک بکار میبردند!
.....
.....
5.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌍 میپرسند آقای قاسمی چرا افراط هستی اینقدر؟
🔹سرباز باید هزار کیلومتر از فرمانده جلوتر باشه
......
.....
5.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
چپ و راست در هر چه با هم اختلاف داشته باشند، در مبارزه با شفافیت "وفاق" دارند.
با اینکه توضیح داده ام که مساله اصلا خانه سازمانی نیست و موضوع اصلی وام ۵۰۰ میلیونی به اسم ودیعه مسکن است که نگرفته ام، بازهم اصرار دارند صورت مساله را تحریف کنند...
@Sabety_ir
......
.....
فردا بخوان!
(گفت و شنود)
گفت: از گرانی چه خبر؟!
گفتم: همچنان ادامه دارد!
گفت: پس این سازمان تعزیرات حکومتی چه میکند؟!
مگر این سازمان برای مقابله با گرانفروشی تشکیل نشده است؟!
گفتم: برای شکایت مردم از گرانفروشان سامانه ۱۳۵ را اعلام کرده و مردم شکایتهای خود از گرانی و گرانفروشان را از طریق این سامانه به سازمان تعزیرات اعلام میکنند.
گفت: بعد چه میشود؟!
گفتم: از آن طرف میگویند اگر از فلان موضوع شکایت دارید به شماره یک، اگر از فلان موضوع به شماره ۲- اگر فلان مسئله به شماره ۳.
اگر ... اگر ... شماره فلان و فلان
و... بعد هم میفرمایند از تماس شما متشکریم!
گفت: چرا تعدادی را برای پاسخ مستقیم به شکایتها نمیگذارند که شکایتها را بشنوند و پیگیری کنند؟!
اینطوریکه حوصله طرف سر میرود و...
گفتم: در یک محفل شعر به شاعری گفتند شعری بخوان!
پرسید؛ غزل یا قصیده یا رباعی یا ترجیعبند یا...
گفتند؛ غزل بخوان.
پرسید؛ عاشقانه یا عارفانه؟
گفتند؛ عارفانه باشد.
پرسید؛ از عارفان قدیمی یا عارفان معاصر؟
گفتند؛ برای امروز کافی است! فردا بخوان!
.....
....
6.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بیسابقهترین تظاهرات علیه نتانیاهو در تلآویو
🔹بر اساس گزارش برخی رسانهها تاکنون بیش از ۴۰۰ هزار نفر در تظاهرات امشب علیه «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در تلآویو حضور یافتهاند.
.....
....
🔴 رطبخورده، منع رطب کِی کند؟!
روزی زنی دست پسرش را گرفت و با گریه و اندوه به دیدن پیامبر اکرم (ص) در مسجد رفت. وقتی وارد مسجد شد حضرت را در حال رکوع میبیند. مدتی منتظر میماند تا نماز و عبادت ایشان تمام شود.
به محض پایان یافتن عبادت ایشان مردم حاضر در مسجد، برای راهنمایی و سوالاتی که داشتند نزد ایشان رفتند.
آن زن نیز با پسرش نزد پیامبر (ص) نشستند و چون نوبت به او رسید، با چشمانی گریان به حضرت گفت: ای پیامبر خدا، این پسرم که با من است هر روز مرا حرص میدهد و اصلاً به حرف من گوش نمیدهد. من او را به اینجا آوردم تا با او صحبت کنید، بلکه از شما حرفشنوی داشته باشد.
پیامبر اکرم از زن پرسید: «این بچه چه اشتباهی کرده است؟»
زن گفت: «پسرم از خوردن خرما بسیار لذت میبرد، به همین دلیل خرما زیاد میخورد و چند روزی حالش خوب نیست، اما همچنان زیاد خرما میخورد و من هر چقدر که او را از این کار منع میکنم گوشش بدهکار نیست. لطفا با این پسر صحبت کنید تا از زیادهروی در خرما خورد پرهیز کند.»
حضرت محمد (ص) به آن زن فرمود: «خواهرم؛ لطفاً به خانه برگرد و فردا دوباره پیش من بیا تا فرزندت را نصیحت کنم.»
زن کمی تعجب کرد و سپس با خود گفت که حتما خواهش پیغمبر حکمتی دارد. سپس به خانه خود بازگشت و منتظر ماند تا فردا دوباره نزد پیامبر برود.
روز بعد زن دست پسر را گرفت و نزد حضرت محمد (ص) رفت. پیامبر کنارشان نشست و به پسرک گفت:
«عزیز من سعی کن برای بهبودی مدتی خرما نخوری. شما باید سالم باشید تا بتوانید هر چقدر که می خواهید خرمای خوشمزه بخورید و با دوستان خود بازی کنید.»
پسر خیلی از لحن پیامبر (ص) خوشش آمد و گفت که مادرم با تندی صحبت میکرد و هیچ وقت به من توضیح نداد که چرا خرما نخورم. شما چقدر مهربان هستید. حرفهایتان مرا تحت تاثیر قرار داد. از امروز سعی میکنم خرما نخورم تا حالم کاملا خوب بشود.
مادر پسر به پیامبر گفت: خیلی ممنون که پسرم را راضی کردید خرما نخورد، اما چرا دیروز که خدمتت رسیدیم با او صحبت نکردی؟ من هر چقدر فکر کردم دلیل سخنان شما را متوجه نشدم.
حضرت با لبخندی فرمودند:
«دیروز که این بچه را نزد من آوردید، من خودم خرما خورده بودم و اگر نصیحتش میکردم هیچ اثری نداشت. نصیحت زمانی تأثیر دارد که خود شخص هم آن کار را انجام ندهد. رطب خورده منع رطب چون کند؟»
(منبع: مرتضی مطهری، امامت و رهبری، ص ۲۱۶)
------------------
اما بعد؛
مصادیق این رطب خوردن و منع رطب کردن در جامعه ما بسیار زیادند. هم در حکمرانی، هم در جامعه نخبوی و هم در بین عموم مردم. هم در سیاست، هم در اقتصاد و هم در اجتماع!
از قضا همین رویکرد، اظهارات و رفتارهای متناقض است که برای مردم مسئلهساز شده و بعضاً جزو مسائل حل نشده باقی مانده.
👈 سعی میکنم کمکم به برخی از این موارد اشاره کنم ...
به عنوان نمونه؛
کسانی میتوانند صحبت از #همگرایی در جامعه کنند که جنس فعالیت خودشان در سالیان و ماههای گذشته، موجب افتراق در جامعه، خصوصاً جامعه مؤمنین نشده باشد.
پینوشت: صحبتها و کنش افراد در مورد نگاههای مختلف اجتماعی، سیاسی در جامعه، در مورد مردم، در مورد دولت و مجلس قبل، در مورد سلامت جامعه، در مورد مسئله و نامسئلههای مختلف در جامعه موجود است و فراموش نمیشود. مردم میبینند و قضاوت میکنند که آیا رطب خورده میتواند منع رطب کند یا خیر ...
......
.....
✅ میدری، وزیر کار و تعاون: ۳۰ درصد جمعیت کشور زیر خط فقر هستند/ نرخ فقر شدید در کل ایران ۶ درصد است
🔸 بر اساس دادههای مرکز آمار ایران و گزارش مرکز پژوهشهای مجلس از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ نرخ فقر نسبتاً ثابت و حدود ۳۰ درصد یا ۲۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بوده است
🔸بر اساس دادههای مرکز آمار، نرخ فقر شدید در کل ایران حدود ۶ درصد با جمعیتی حدود ۵ میلیون نفر بود.
.....
....