🔻چند نکتۀ جالب در گفتههای اخیر رهبر انقلاب
🖊 مهدی جمشیدی
۱. دأب بنده، «ورود در مسائل اجرائی» نیست، بلکه تأکید بر اجرا است. حتّی در زمینههای نظامی ــ که بنده مسئولیّت مستقیم دارم ــ من ورود نمیکنم؛ بلکه «راه» را نشان میدهم و «پیگیری» و «سؤال» میکنم(در دیدار کارآفرینان، تولیدکنندگان و دانشبنیانها، ۱۴۰۱/۱۱/۱۰). این در حالی است که عدّهای بیخبر، ایشان را «دیکتاتور» معرفی میکنند و میگویند زمام و عنان همهچیز در اختیار ایشان است. دیکتاتور کسی است که از سیاستگذاری تا اجرا، همهچیز در اختیار خویش میگیرد و تمامیّتخواهانه، هیچ جایی را برای اظهار وجود دیگران باز نمیکند.
۲. ما در دهۀ نود به دلایل مختلف، «تعطیل نسبیِ اقتصاد» داشتیم. نمیشود همه را منسوب کرد به «ضعف مدیریّتها»؛ چون بخشی مربوط به عوامل خارجی و بیرونی است و بخشی مربوط به عوامل درونی. تحریمها، کاهش ارزش نفت در یک برههای از زمان، تمرکز بر روی مسئلۀ هستهای که اقتصاد را شرطی کرد، مؤثّر بود. نتیجه این شد که ما «یک دهه عقبماندگی» و «شاخصهای منفیِ زیاد» داریم(همان). «انتخاب غلط»، میتواند اینچنین، مشکلساز باشد و یک جامعه را برای مدّتها درگیر و اسیر خود کند. «آثار» و «نتایج» رأی جاهلانه و لجوجانه، بهسادگی رفع نخواهند شد؛ چه رسد به اینکه تفکّر برآمده از آن انتخاب، یک دهه حاکم باشد. آنچنان انتخابی، اینچنین دشواریها و تلخیهایی را نیز به دنبال دارد؛ تا آن حد که باید از «تعطیل نسبیِ اقتصاد» سخن گفت.
۳. ما به طور «محسوس»، مشکل معیشت مردم را داریم(همان). تصریح به محسوس بودن مشکل معیشتی مردم، یعنی ایشان نه بیخبر است و نه انکار میکند.
۴. اسراف آب، اسراف گوشت و اسراف نان، چیزهایی است که مربوط به آحاد مردم است(همان). جالب است که ما با وجود دشواریهای معیشتی، همچنان نیز «اسراف» میکنیم و سبک زندگیمان در زمینۀ مصرف اقتصادی، تغییر نکرده است.
۵. اشتباه مهمّی که در سالهای اوّل انقلاب اتّفاق افتاد و مبالغ زیادی از آثارش همین طور ماند، این بود که «بخش خصوصی» را کنار زدند و همۀ کارها، حتّی فروش اجناس خُرد را به دستگاههای دولتی سپردند؛ خطای بزرگی بود که ما انجام دادیم(همان). این خطای بزرگ، خطای «دولت دهۀ شصت» بود، امّا آیتالله خامنهای در وقوع آن هیچ نقشی نداشت، بلکه مخالف سرسخت آن نیز بود. این میرحسین موسوی بود که به دلیل گرایش به «اقتصاد سوسیالیستی»، انقلاب را نیز درگیر تمرکزگرایی و دولتمحوری کرد و به این واسطه، موجب رنجوری اقتصاد شد.
۶. بنویسید «ساخت ایران»؛ «MADE IN IRAN» هم ننویسید؛ بنویسید «ساخت ایران» با خطّ فارسی(همان). این نگاه، نقطۀ اوج «اعتماد به نفس» است که رهبر یک جامعه میتواند به آن جامعه هدیه کند و حس حقارت تاریخی را از آن بزداید. ایشان حتّی این اندازه از وابستگی و خودکمتربینی را نیز برنمیتابد و درج عبارت فارسی را بر عبارت انگلیسی در کالای ایرانی ترجیح میدهد.
۷. من این را گواهی و شهادت میدهم که مسئولین محترم دولتی با همۀ وجود دارند کار میکنند؛ یعنی واقعاً تلاشی که دارد انجام میگیرد، تلاش بسیار خوبی است؛ منتها جهتگیریها را مراقبت کنند و کار را جوری انجام بدهند که انشاءالله نتایج مطلوبی داشته باشد(همان). «گواهی» و «شهادت» رهبر انقلاب که اهل انصاف و حقّ و عدالت است، کافی است. پس کار متراکم و انبوه و جدّی، در جریان است، ولی جهتگیریها و نحوۀ انجام کارها را نیز نباید از نظر دور داشت.
.
♻️ یادآوری یک مسیر خطا به سید حسن خمینی!
🔰 حمید رسایی: ایام الله دهه فجر برای مردم ایران، یادآور نهضت امام خمینی (ره) در برچیدن نظامهای غیرمردمی و موروثی است. اینکه در این ایام یادگار یادگار یادگار حضرت امام در تمام دیدارهای مسئولان عالی و در مراسمهای تجدید بیعت ایشان با امام راحل در تصاویر حضور داشته باشند و حتی در زمان حضور رییس مجلس، به جای پدرش دوشادوش رییس مجلس حرکت کند، یعنی سامانهای در حال برنامهریزی برای ثبت این جایگاه به نام احمد مصطفوی در آینده است!
متأسفانه مرحوم سیداحمد خمینی با وجود خدمات و محاسن بسیار و دقتی که در تقویت جایگاه ولایت فقیه پس از ارتحال حضرت روح الله در ابتدای رهبری جدید داشت، اما از روی بیدقتی در وصیتنامه خود، فرزند ارشدش را به عنوان متولی حرم و مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) تعیین کرده بود! بر همین اساس هم پس از ارتحال سید احمد، این انتصاب در رسانهها اعلام شد اما به فاصله چند روز و پس از تذکر خیرخواهانه به فرزندش سیدحسن مبنی بر غیرقانونی و غیرشرعی بودن این انتصاب، وی در نامهای به امام خامنهای، درخواست کرد تا وصیت پدرش تنفیذ شود که رهبر انقلاب نیز با این درخواست موافقت کردند.
سید حسن خمینی بهتر از هر کس میداند که جایگاه تولیت حرم حضرت امام خمینی (ره) مثل بقیه حرمهای مقدس امامزادگان مشهور (شاهچراغ در شيراز، عبدالعظيم در ری، حضرت معصومه (س) در قم و حتی امام رضا (ع) در مشهد) توسط ولی فقيه تعیین میشود.
شاید سید حسن مصطفوی تصور میکند که او نیز در آینده میتواند با چنین وصیتی، چنین عنوانی را خانوادگی کند! اما از یاد نبرد که با توجه به حاشیههای فرزندش و ناپختگیهای بسیار زیاد این جوان که تاکنون لطمات زیادی به جایگاه قدسی امام راحل در افکار عمومی زده، بدیهی است که این اتفاق نخواهد افتاد.
قصه تلخی است این روزگار با هر نقش و نگار...
چه کسی فکر میکرد این سرباز روزی تمام نقشه بزرگترین ابرقدرتها را نقش بر آب کند. به قول حافظ شیرین سخن: حجاب چهره جان میشود غبار تنم... اما تن ما در تمام سالهایی که گذشت انتظار یک لحظه با تو بودن را داشت. شبهای سرد زمستان در گذر است و چله کوچک به کوچه ما کوچ کرده و انگار همین دیروز بود که ده به ده دشتها را زیر پا می گذاشتی و ما چه سخت در پی جای پای تو هستیم و خاطراتی که دل خسته ما میخواهد روایت کند...کانال اخبار سوریه
- ناشناس.mp3
27.62M
انفجار شدید در مسجدی در شهر پیشاور پاکستان سوالات متعددی را در مورد ماهیت این انفجار و دلایل آن به وجود آورده است. این سوال که چه چیزی باعث شد در این باره زمانی شاهد این انفجار در پایتخت نظامی پاکستان باشیم موضوع این گزارش است.
#جعفری
🔴امروز در کنگره #آمریکا، اخراج نماینده مسلمان بخاطر نقد بسیار محدود اسرائیل.
🔹️ در آمریکا نقد اسرائیل جرم و سوزاندن قرآن #آزادی_بیان است.
🔸️ در آمریکا کوچکترین انعطافی نسبت به خطوط قرمز کشور وجود ندارد (و البته برای اهانت به دیگران کاملا آزادند)
👤فواد ایزدی
#خانواده
💑 دعوا رو کش ندیـد
🔸وقتی بحثتون میشه و دلخوری پیش میاد نگذارید دلخوری به روز بعد بکشه. از دل هم دربیارید و بی تفاوت نخوابید.
🔸این حس بی تفاوتی از تلخ ترین حسحاست.
🔸اگه گذشت آدمو کوچیک میکرد، خدا با این همه گذشتش اینقدر بزرگ نبود. سعی کنید حتی تو لحظات ناراحتی و دلخوری کنارهم باشید و جا رو از هم جدا نکنید.
صدا ۰۲۳ FormateConversion.mp3
10.57M
🔴باکو اوکراین است اما آیا ایران روسیه خواهد بود؟!
⭕️بررسی روابط تیره ایران و باکو
🔻بخشی از ابزار و اهرم فشار ایران علیه باکو
♦️یک بیوگرافی مختصری از زمان خروج آمریکا از افغانستان تا تیرگی روابط بین ایران و باکو.
📌یکی از مباحث مهمی است که پیشنهاد میدم دوستان حتما گوش دهند نکات کلیدی در این تحلیل عرض شد که برای هر تحلیلگری میتواند پیش زمینه ی خوبی باشد.
🎤 #علی_پناهی
#⃣ #جهاد_تبیین