🔻پرچمهای فرهنگیِ برافراشتۀ دشمن-۱
علوم انسانیِ غربی
🖊مهدی جمشیدی
اشاره: رهبر انقلاب در سخنرانی اخیر خویش گفتند رزمندگان ما در دفاع مقدس برای اینکه «پرچم دشمن» در مرزهای ما برافراشته نشود، جان خودشان را قربان کردند؛ امروز نمیشود ملّت ایران قبول کنند که همان پرچمها به وسیلۀ افراد «نفوذی» یا «فریبخورده»، در داخل برافراشته شوند. پرچم «نفوذ فرهنگی» و «سبک زندگیِ دشمن»، نباید در داخل کشور و در دستگاهها برافراشته بشود؛ باید مراقبت کرد و در این باره، همه موظّف هستند(آیتالله خامنهای، در دیدار پیشکسوتان و فعّالان دفاع مقدّس، ۱۴۰۳/۷/۴). این چند عبارت، دربردارندۀ دلالتها و اشارتهای مهمی دربارۀ پرچمهای فرهنگیِ دشمن است که به برخی از آنها میپردازیم. جا دارد در اینجا از این حقیقت تلخ نیز سخن بگوییم که محافل فکری و رسانههای ما، بهشدّت تهی از چنین تدقیقات و تأمّلاتی هستند و این نکتهها، بسط و شرح نمییابند و بهسادگی فراموش میشوند.
[یکم]. نخستین و زیربناییترین پرچم فرهنگیِ دشمن، «علوم انسانیِ غربی» است که دهههاست در مراکز دانشگاهی و حتی حوزویِ ما، تدریس و در واقع، ترجمه و تقلید و تکرار میشود و ما با این اقدام، تجدّد فرهنگی را در درون خویش، تولید و بازتولید میکنیم. علوم انسانیِ غربی، نه به این جهت که غربی است، بلکه به این دلیل که ماهیّت مادّی و سکولار دارد و حاصل اعراض از دین است، در برابر غایات انقلاب اسلامی قرار دارد و به همین دلیل نیز در همان سالهای آغازین پیروزی انقلاب، امام خمینی در قالب انقلاب فرهنگی، در مخالفت با آن موضعگیری کردند. آموزشِ گستردۀ علوم انسانیِ تجدّدی در ایران پساانقلاب، انبوهی از دگراندیشان و التقاطیها و تجدیدنظرطلبان را پدید آورده که ناشی از عدمعقلانیّت در نظام آموزش عالی است. بسیاری از دانشکدههای علوم انسانی، در حال تهیکردن هویّت اسلامی و انقلابی از جامعه هستند و جامعۀ ایران، در حال رقیقشدن و کممایهشدن است. ظرفیّتها و بضاعتهای گذشته، کاهش یافتهاند و علوم انسانیِ تجدّدی، اینک در جان ما نشسته است. جریان اجتماعیِ تجدّد، فربهتر و فراختر شده است و با گردنکشی، به زیادهخواهی خیابانی رو آورده است. عجبا که ساختار آموزشیِ رسمی، با دست خویش در حال ایجاد و تثبیت هویّتها و خودفهمیهای ضد و معارض در جامعه است و به آیندهای که در آن، این بحران هویّتی و معنایی، متراکم و علاجناپذیر خواهد شد، اندیشه نمیکند.
[دوّم]. دهههاست که تولید علوم انسانیِ اسلامی بهعنوان یک «طرح تمدّنی»، در تعلیق به سر میبرد و نیمهکاره و ناتمام، رها شده است. شورای عالی انقلاب فرهنگی که باید بهمثابه نیروی پیشران این طرح باشد، بسیار منفعل و سرگردان و ضعیف بوده و از عهدۀ اجرای آن برنیامده است. کاری که حدادعادل در شورای تحوّل به دست گرفت، در عمل، شکست خورده و به جایی نرسیده است. او از آغاز نیز انتخاب خوبی نبود؛ نهفقط او، بلکه دیگرانی نیز هستند که هر چند در متن این طرح نشانده شدهاند، اما در باطن، اعتقادی به آن ندارند. بی آنکه نقشۀ راه بنگارند، خط تولید را فعّال کردهاند؛ روشن است که حاصل این نسنجیدهکاری چه خواهد شد. یک دهه است که هشدار و انذار داده شده، ولی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، گوش شنوایی نیست. اعضای شورا نیز یا دچار تعارف و مداهنه هستند و یا با این طرح، همدلی حداکثری ندارند. شورای عالی انقلاب فرهنگی، هم وجه معرفتیاش را باخته و از انقلابیگری به محافظهکاری عبور کرده است.
[سوّم]. اندک اتّفاقهای خوشایندی نیز که اکنون رخ میدهند، حاصل ارادههای شخصی و غیررسمی هستند، نه برآمده از شورای عالی انقلاب فرهنگی. نیروهای فکریِ غیررسمی که در طلب علوم انسانیِ اسلامی هستند، با دشواری میکوشند تولید و تأمّل کنند، اما در حاشیهاند و قدرت و ساختار در اختیار دیگران است. مغزهای متفکّری که میتوانند ره صدساله را یکشبه طی کنند و به پدران علوم انسانیِ اسلامی تبدیل بشوند، مهجور و منزویاند و ضعفا و متوسطانِ بیخاصیّت و سادهاندیش، صدرنشین و در همهجا هستند. مسألۀ اصلی، اراده است که در ساختارهای رسمی نیست؛ بلکه در متفکّران غیررسمی است. البته اینان نیز زخمخوردهاند و دچار دلسردی شدهاند و احساس میکنند اگر قدمی بردارند، گرهی گشوده نمیشود. کارِ بهتأخیرافتاده را کسی گردن نمیگیرد و همگان ترجیح میدهند که به دغدغههای روزمرّۀ خویش بپردازند و برافراشتهبودن پرچم علوم انسانیِ تجدّدی را به رسمیّت بشناسند. اصحاب علوم انسانیِ تجدّدی، دانشگاه را به تسخیر خود درآوردهاند و هیچ مخالفتی را برنمیتابند و مجال ساختشکنیِ نظری نمیدهند. هر آنچه که باید رخ بدهد، در نهایت، در جغرافیاهای معرفتیِ غیررسمی رخ خواهد داد و دانشگاه، حکم مصرفکنندۀ آموزشی را خواهد داشت.
.....
.....
کیهان بررسی میکند
🔰 تعلل عجیب کمیسیون اقتصادی مجلس درباره تصویب طرح مالیات بر سوداگری
🔸تعدادی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس در اقدامی عجیب، اجازه ورود طرح مالیات بر سوداگری به صحن علنی را نمیدهند.
🔸طرح مالیات بر عایدی سرمایه یکی از طرحهای ضد دلالی است که به گفته کارشناسان، عدالت اقتصادی را بهبود میدهد. این طرح سالها در راهروهای دولت، مجلس، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام سرگردان بود و متأسفانه در این رفت و آمدها، بخش زیادی از اثرگذاری آن خنثی شد.
🔸جعفر قادری؛ نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اخیرا در گفتوگو با ایبنا با اشاره به این موضوع که مصوبه مالیات بر عایدی سرمایه به منظور رفع ایرادات شورای نگهبان در دستور کار کمیسیون اقتصادی مجلس قرار دارد، گفته است: این مصوبه مراحل تصویب خود را در کمیسیون و صحن علنی طی کرده و برای اعلام نظر به شورای نگهبان ارسال شده بود.
🔻وی افزود: با توجه به اتمام کار مجلس یازدهم از آنجایی که مراحل کار تصویب این طرح در مجلس به طور کامل طی نشده بود در مجلس دوازدهم مصوبه مالیات بر عایدی سرمایه برای رفع اشکالات در دستور کار قرار گرفت.
🔸گفتنی است دوشنبه هفته قبل نیز سید شمسالدین حسینی؛ رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: «شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری و سفتهبازی ایراداتی به لحاظ معادل واژگان انگلیسی و فارسی گرفته بود که در مشورت با نماینده شورای نگهبان، دو تا سه ایراد مختصر مذکور، برطرف شد.»
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001F3U
.....
.....
کانال خبر و تحلیل
بایدن و مکرون طی بیانیهای مشترک خواستار برقراری آتشبس موقت میان حزبالله و اسرائیل جهت ایجاد زمینه
❌ابرقدرت ها مقابل حزبالله لبنان کم آوردند....
🔴 اگرچه رئیسجمهور و وزیر امور خارجه، مهمترین محوری که این روزها در اجلاس سالانه سازمان ملل پیگیری کردند اعلام آمادگی برای #احیای_برجام و آمادگی برای مذاکرات جدید با آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان بود اما هیچکدام تاکنون محلی به این درخواست ذلیلانه نگذاشتند!
🔹رسانههای حامی دولت چه التماسی به فرانسه میکنند که بیاید و میانجیگری کند برای شروع مذاکرات جدید!
🔸وقتی میگوئیم این آقایان از بدیهیات روابط بینالملل بهرهای نبردند برخی باور نمیکنند. در شرایط جنگ در غرب آسیا(خاورمیانه) و جنایات صهیونیستها در لبنان و فلسطین و جنگ روسیه - اوکراین، کدام دولت بدنبال احیای برجام با ایران است؟ امروز اسرائیل بعنوان ناموس امنیت بینالمللِ بلوک غرب ناامن شده و غرب تمام توان اطلاعاتی، امنیتی، نظامی، سیاسی و اقتصادی خود را برای حفظ اسرائیل به کار گرفته؛ بعد بیاید با ایران توافقنامه امضا کند؟!
...
...
🔴 نظرات متناقض، دوپهلو، متضاد و ضدونقیض ناشی از چیست؟
🔹اظهارات برخی سیاسیون با تناقضات زیادی مواجه است؛ مثال آن مصاحبه های مختلف و گوناگون رئیس جمهور کشورمان در روزهای اخیر است. یکبار می گوید حاضریم خلع سلاح شویم اگر اسرائیل خلع سلاح شود؛ یکبار می گوید نهادهای بین المللی -که تحت نفوذ آمریکا هستند- بیایند در منطقه و امنیت منطقه را برعهده بگیرند؛ یکبار با کلی گویی می گوید تروریست ترویست است چه آمریکا باشد چه ایران چه اسرائیل!
🔸در نطق دیگری می گوید اسرائیل جنایتکار است و بیش از همه دولت ها تا حالا دست به ترور زده. جای دیگری می گوید ما نباید با هم دعوا کنیم. ما آماده مذاکره برجام هستیم. اگر برجام درست شد در سایر موضوعات(!) هم آماده ایم!
🔹حالا منظور از سایر موضوعات چیست؟ موضوعات موشکی ایران، سند 2030، حضور ایران در سوریه و حمایت از لبنان و غزه و یمن و ...!
🔸این تناقضات که یکبار دوست خوشحال می شود و بار دیگر دشمن؛ ناشی از چیست؟ مثلاً میانه روی و اعتدال است یا چه؟
🔹برخی شاید خیلی صریح بنویسند که این ناشی از نفاق و دورویی و ... است و عامدانه دوپهلو حرف می زند. والله اعلم. اگرچه این مدل تناقضات برخی را به این نکته می رساند اما اتهام واقعاً سنگینی است و خدا می داند.
🔸اما شاید این تناقضات، به علت بی مبنایی باشد. فرد از ضعف مفرط در مبانی رنج می برد و نمی داند کدام درست است. بالاخره حرف ایران حق است یا اروپایی ها؟ ایران تروریست است یا اسرائیل؟ الان اسرائیل است که دارد منطقه را بهم می ریزد او باید خلع سلاح شود یا ایران؟ کشورهای منطقه خودشان امنیت منطقه را برعهده بگیرند(موضع جمهوری اسلامی در 45 سال اخیر) یا نهادهای بین المللی؟!
🔹این تناقضات به نظر می رسد ناشی از ضعف در مبانی، ضعف در تحلیل، نشناختن واقعیات کشور، نشناختن دشمنان و طراحی دشمنان، شخصیت ضعیف و تحت تأثیر اطرافیان و ... باشد تا اینکه از سر نفاق و دورویی و بصورت عامدانه اینگونه موضع بگیرد. این مدل اظهارات نسنجیده و غیردقیق متأسفانه موجب اختلاف در درون و دلسردی دوستان ایران و حامیان ایدئولوژیک جمهوری اسلامی در ایران و منطقه و خوشحالی دشمنان و امیدوار شدن آنان می شود و باید فکری اساسی کرد.
.....
.....
25.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥این چهار دقیقه رو ببینید، به امید خدا حال دلتون عوض خواهد شد.
.....
....
May 11
May 11
May 11