🔺وضعیت این روزهای اقتصاد ایران معادله اش پیچیده نیست، افزایش قیمت دلار حاصل تورم هست، تورم حاصل افزایش نقدینگی هست، افزایش نقدینگی حاصل کسری بودجه سنگین دولت هست که دولت را مجبور به چاپ پول برای تامین هزینه ها می کنه
🔸برای جبران کسری بودجه در این وضعیت فعلی هم هیچ راهی جز تامین هزینه های دولت از مالیات نیست، باید کشور از وابستگی به درآمد نفتی نجات پیدا کنه و تمام هزینه هاش را از مالیات تامین کنه، حتی به فرض برداشته شدن تحریم ها با موج سنگین بازنشستگی ها طی سال های آینده، دولت در تامین هزینه هاش به مشکل برمیخوره
🔹باید یک اراده اساسی توی کشور شکل بگیره و هر کسی در ایران به اندازه درآمدی که کسب می کنه، مالیات بده از پزشکان گرفته تا وکلا تا بلاگرهای اینستا و هر شخص دیگری، رسیدن به ثبات اقتصادی در ایران هیچ راه حل دیگری نداره، آدرس غلط به خودمون ندیم
📮 #توییت
⭕️ مالک شریعتی، نماینده مجلس:
🔹برخی نرخ ارز را ناشی از تورم می دانند
🔹اما به نظر من برعکس است
🔹افزایش نرخ ارز مهمترین عامل افزایش تورم در کشور است
🔹کاهش درآمدهای ارزی در اثر تحریم نفتی و سیاست خائنانه دهه قبل با عدم تبدیل نفت در داخل به محصولات پتروپالایشی برای صادرات و جبران درآمد ارزی، سیاستهای غلط در ثبت سفارشهای غیرضروری و عدم کنترل توزیع ارز و همچنین مهارنکردن سفته بازی در بازار ارز عمده ترین علل افزایش نرخ ارز است
✋
آویزانهای سیاسی در مونیخ
🔺نشست ۳روزه کنفرانس امنیتی مونیخ در حالی برگزار شد که در این دوره از ایران و روسیه به جای حضور سران دولت، اپوزیسیونهای این دو کشور شرکت داشتند. ربعپهلوی، معصومهعلینژاد قمیکلایی (مسیحعلینژاد) و نازنین بنیادی.
چند مطلب میتوان از این نشست استخراج کرد:
1⃣ اینکه کشورهای اروپایی و آمریکا همچنان به جریانات درون کشور امید دارند تا بتوانند از طریق شعلهور کردن آنها، ایران را تحتفشار گذاشته و درقبال برجام امتیازاتی کسب کنند.
2⃣ ۳نفر حاضر در نشست به عنوان مخالفان جمهوری اسلامی، به این نتیجه رسیدهاند که نتوانستهاند پشتوانه مردمی برای خود ایجاد کنند و اکنون آویزان عامل خارجی شدهاند تا بتوانند اهداف خود را پیگیری کنند، میدانند که بدون پشتوانه مردمی توان انجام هیچکاری را ندارند.
3⃣ربع پهلوی در سخنرانی خود گفت که نظام جمهوری را ترجیح میدهد اما بنا بر سلطنت باشد سلطنت انتخابی بهجای موروثی مستقر میشود!! شخصی که در ابتدا ادعا میکرد هیچنگاهی به قدرت ندارد آهسته آهسته چهره واقعی خود را آشکار میکند و نشانداده که برای رسیدن به آرزوی دیرین خود دست به دامن(آویزان) عامل خارجی نیز خواهد شد. از وی باید سوال شود مبنای مشروعیت سلطنت انتخابی چیست؟ اگر مشروعیت سنتی است، پس چرا انتخابی است؟ اگر مشروعیت بروکراتیک است، چرا سلطنت باشد؟ غیر از این است که وی به دنبال انحصار قدرت در خاندان خود است و بازگشت نظامی همراه با چپاول و ستم؟
4⃣ اسم آنچه را که از جانب خود انقلاب مینامند، انقلاب نیست. زیرا در هیچانقلابی در تاریخ چه در اروپا چه در آسیا، اتقلابیون پای عامل خارجی را به کشور خود باز نکردهاند. چه انقلاب انگلستان چه انقلاب فرانسه و...!
➕آنچه مشخص است این آخرین تلاشهای اپوزیسیون است، تمام گزینهها را آزمایش و امتحان میکنند برای رسیدن به خواسته خود، چه بسا به این نتیجه برسند که غرب را ترغیب به حمله نظامی به ایران کنند و در نهایت بگویند ما خواهان حمله به جمهوری اسلامی هستیم نه ایران، مثل زمانی که میگویند ما خواهان اعمال تحریم بر جمهوری اسلامی هستیم، در حالی که بیشترین فشار از جانب تحریمها متوجه مردم است.
➕آنچه مشخص است آویزانهای سیاسی آخرین تلاشهای خود را به کار بستهاند بعد از اینکه نتوانستند در داخل کشور پشتوانه مردمی برای خود ایجاد کنند، سعی در جلب حمایت اروپاییها و آمریکا دارند در حالی که خود این آویزانها مهرهبازی در دست این کشورها هستند و احتمالا خیلی زود به مهره سوخته تبدیل شوند.
➕در هر صورت تاریخ گواهی میدهد که آویزانهای سیاسی عاقبت تلخی در انتظارشان است.
✍ #محمد_علیدخت
🔺بتول غفاری دختر آیتالله حسین غفاری تو خاطراتش میگه سال ۵۳ وقتی پیکر پدرم که بر اثر شکنجه ساواک به شهادت رسیده بود رو تحویل گرفتیم پاهاش رو طوری تا زانو تو روغن داغ سوزونده بودن که گوشتش ریخته بود...
🔹حالا عدهای برانداز از ساواک و پرویز ثابتی حمایت و تطهیر میکنند! یعنی از نظر آنها شکنجهگر اگر سلطنت طلب باشد قابل دفاع است!
✴️برای کنترل نرخ دلار سه راه کار وجود دارد:
1⃣اول: مذاکره برای رفع تحریم. در این صورت آیا طرف غربی حاضر به رفع موثر تحریم ها می باشد یا خیر؟ مابه ازای رفع تحریم ها چه چیزی می خواهد؟ رفع تحریم ها،می تواند نشتی سیستم را هم جبران کند یا خیر؟ جواب روشن است!
2⃣دوم: دسترسی به کانال های فردایی نرخ دلار در بازار آزاد و حذف آنها. با توجه به حضور آنها در بستر تلگرام چنین چیزی ممکن نیست. بستن کامل اینترنت هم ظاهرا شدنی نیست.
3⃣سوم: تغییر نظام ارزی کشور از چند نرخی شناور به تک نرخی کنترل شده....
🔺نظام ارزی چند نرخی شناور که در ایران شاهد آن هستیم، در شرایط
۱_تحریم
۲_ ضعف شبکه تسویه
۳_ خلاء نظارت و کنترل
۴_ریسک پایین و بازدهی بیشتر بخش نامولد اقتصاد نسبت به بخش مولد،
کارآمدی لازم را نداشته و منجر به فساد و کاهش ارزش پول ملی می شود . از این جهت تصمیم اخیر دولت، مبنی بر تک نرخی کردن نظام ارزی در نرخ نیما ، به شرطی که الزامات آن رعایت شود، تصمیم درستی بود؛ اما برای اینکه هدف سیاست گذار تحقق یابد، باید همه عوامل افزایش نرخ ارز آزاد کنترل شوند. اگر یک عامل از بین برود ولی عوامل دیگر همچنان باقی باشند، در این صورت سیاستگذار نمی تواند شاهد اثربخشی کامل تصمیماتش باشد.
🔺اقدام فعلی دولت به نوعی در راستای تثبیت نرخ ارز و رسمیت زدایی از بازار آزاد است و برای اثربخشی کامل نیازمند اقدامات دیگری نیز می باشد.
برای مثال باید در یک چارچوب دقیق و نظامند و در یک دوره زمانی محدود همه اقلام بازار غیر رسمی ارز از بازار نیما تامین شوند، بازار توافقی متوقف گردد، قانون پیمان سپاری ارز به دقت اجرا گردد، معاملات دستی ارزی جرم انگاری شود و ... تا از بازار آزاد ارز، مشروعیت زدایی شود.
🔺فراموش نکنیم افزایش نرخ ارز به معنای کاهش ارزش ریال است. و وزنی از کاهش ارزش ریال متأثر از سیاست های پولی و مالی می باشد. لذا تحقق هدف دولت در تثبیت نرخ ارز در صورتی که شاهد رشد پایه پولی و نقدینگی، منفی بودن ترازنامه بانکها و کسری بودجه باشیم، امکان پذیر نیست.
🔺موضوع بعدی ، تشکیل شبکه تسویه موثر در تجارت خارجی است که باید راهی برای ورود و خروج ارز به کشور یافت و جریان ارز را حفظ کرد و البته با برنامه ریزی بلند مدت باید به سمت پیمان های پولی دوجانبه رفت و درصدی از اقتصاد را دلار زدایی نمود.
#علی_محمدی ( کارشناس ارشد مسائل اقتصادی)
✅ یک عنصر تعیین کننده در تورم کشور!
◀️ عمیقا اعتقاد دارم یکی از مؤلفههای مؤثر در تورم ایران، شبکه فاسد اقتصادی کارگزارانی است که با اخلال تعمدی در اقتصاد و نظام پولی و مالی کشور از طریق کارتل های بزرگ اقتصادی و رسانه های متعددش، هم نفع سیاسی می برد و هم سودهای هنگفت اقتصادی به جیب می زند!
نفوذ گسترده در ساختارهای پولی و مالی کشور و در اختیار داشتن مدیریت چندین بانک خصوصی، انحصارات ویژه در واردات و صادرات، حضور عناصر آن در هیئت مدیره مؤسسات و شرکتهای تولیدی خصولتی تنها بخشی از این نفوذ است. یک نکته مهم دیگر در این زمینه بدنه میانی مدیران و کارشناسانی است که به صورت تاریخی در سیطره آدم های این طیف است.
بنابراین این جریان هم انگیزه لازم را دارد و هم ابزارهای کافی؛ نتیجتا اینکه در هر برنامه اخلال اقتصادی میلیاردها تومان سود به جیب می زند و هم چهره جریان انقلابی را تخریب می کند. نکته دردناک این داستان آنجاست که با گذشت یک سال و نیم از دولت جدید، عناصر این جریان فاسد همچنان گلوگاههای حساس اقتصادی کشور را در اختیار دارد و دولت آقای رئیسی هم در یک اشتباه بزرگ تاریخی از جابجایی عوامل ین جریان خودداری می کند!
✅ تسویه درونگروهی اروپاییها؛ عقلانیت جمعی یا دیکتاتوری مطلق!؟
🔹گرچه در بحبوحه جنگ اوکراین، سران اتحادیه اروپا در صدد مخابره علائم وحدتبخش در مجموعه تحت نظارت و مدیریت خود هستند، اما این ظاهرسازی تاریخ مصرف خود را مدتهاست از دست داده و تسویه حساب با اعضای منتقد جای آن را گرفته است!
🔹در این میان، کشورهای مجارستان، لهستان و کرواسی بیش از دیگر اعضا زیر فشار بازیگرانی مانند آلمان و فرانسه قرار گرفتهاند.
🔹حدود سه ماه قبل، برلین و پاریس به بهانه ناکافی بودن اقدامها علیه فساد مالی، بودجه مجارستان از اتحادیه اروپا را بیش از شش میلیارد یورو کاهش دادند!
🔹نکته جالب توجه اینکه؛ کمیسیون اروپا به ریاست «اورزولا فوندرلاین» سیاستمدار جنگطلب آلمانی، خواستار اعمال محدودیتهای شدیدتری علیه مجارستان شد که البته با موافقت اکثریت همراه نشد.
🔹بر همگان مسجل است که آنچه برای سران اروپای واحد موضوعیت دارد، عدم همراهی برخی کشورها در سیاستهای ماجراجویانه مربوط به جنگ اوکراین است.
🔹مجارها مانند کرواتها، نسبت به تکروی آلمان و فرانسه در جنگ و اتخاذ سیاستهای محدودکننده علیه مسکو مخالف هستند و معتقدند «مدیریت بحران جنگ» جای خود را به «بازی مطلق و خطرناک اروپا در زمین آمریکا» داده است.
🔹در پروندههایی چون «اتخاذ سیاستهای ریاضتی در حوزه اقتصاد»، «وادارسازی اعضای اروپایی مبنی بر پذیرش پناهجویان»، «ممنوعیت مبادلات انرژی با روسیه پس از جنگ اوکراین» و «حمایت تسلیحاتی اعضای اتحادیه اروپا از اوکراین»، کشورهای اروپایی تنها یک راه پیشِ رو داشته و آن تبعیت مطلق از فرانسه و آلمان است.
🔹ضمن اینکه آمریکا به عنوان سرکرده آتلانتیکیها در ناتو، به آلمان و فرانسه دستور داده تا مخالفت مجارها با عضویت سوئد و فنلاند در ناتو را با واکنشی سخت در قالب «مصوبات اتحادیه اروپا» پاسخ دهند، موضوعی که نشان میدهد ناتو و اتحادیه اروپا دو مجموعه جدا در نظام بینالملل نبوده و میان این دو، نوعی همپوشانی خطرناک وجود دارد، گرچه این واقعیت از سوی سران اروپایی سانسور میشود.
🔻پرچم ایران
✍ سفیر انگلیس در ایران گفت: روزی سواره در خیابان طهران می گذشتم، دیدم امیر با کوکبه وجلالش می گذرد. پیاده شدم. امیر ملتفت شد. ایستاد تا به او رسیدم. با یکدیگر به بازدید ساختمان قراول خانه ها رفتیم. دیدم بالای هر قراول خانه پرچم ایران است
پرسیدم: مگر اینجا طهران و مرکز ایران نیست؟ گفت: چرا. گفتم: برای نشان دولت یک بیرق کافی است. این همه بیرق از چیست؟ گفت: آن قدر بیرق از ایران بلند کنم که بیرق شما در آن میان گم شود، دیدم عجب کلّه غیور و بلند همتی دارد
📚 منبع :داستانهای زندگی امیر کبیر، محمود حکیمی
9.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 پیامی که خبرنگار سیستان و بلوچستانی به دیدار مسئولان نظام با رهبر انقلاب آورد
@Farsna