🖤مجموعه ریحانة النبی(س)🖤
تدبر در سوره مبارکه طلاق(قسمت نوزدهم) خانم و آقا به دادگاه مراجعه میکنند برای طلاق گرفتن... قاضی اگ
تدبر در سوره مبارکه طلاق (قسمت بیستم)
چرا ما با اینهمه قانون در مورد عقد و ازدواج و مهریه و ...داریم اما بعضی ها احساس می کنند که حق شان ضایع شده است؟
چرا فکر می کنند که قانون نتوانسته حق شان را از ظالم بگیرد؟
چون خداوند حکم را داده اما نحوه انجام حکم را به خرد اجتماعی سپرده است...
چون حکمت خدا اینطور تعلق گرفته که خود آدم ها در سرنوشت شان مختار باشند...
لذا در احکام اجتماعی و قوانین امکان دور زدن وجود دارد...
امکان اینکه یک نفر از همه تقصیرکارتر باشد اما همه قوانین را به نفع خودش تمام کند وجود دارد...
چون این آدم قرار بوده وجدان هم داشته باشد و نداشته!
قرار بوده در اجرای احکام عقل و خرد جمعی هم نقش داشته باشد و نداشته...(امر به معروف و نهی از منکر)
قرار بوده این آدم تقوای ارحام داشته باشد و نداشته...
این آدم وقتی به حکم ارث برخورد کرده لازم بوده وجدان و خرد اجتماعی را هم بکار بگیرد که مثلا این خواهر سالها زحمت مادر و پدر را کشیده حالا باید حق اش را داد...
اما اینجا دیگر فقط حکم خدا!
«میخواست نکنه!»
آن برادر در حفظ اموال پدر نقش زیادی داشته حق اش این است بیشتر بردارد..
«خب داشته باشد!
همه برادرها مساوی برمیداریم!»
این آدم مثل همان «اصحاب سَبت» میشود که ماهی ها را شنبه وارد آبگیر میکردند و اجازه خروج به آنها نمیدادند و یکشنبه صیدشان میکردند...
این آدم همیشه راه دررو از وجدان و عقل را برای خودش پیدا میکند...😱
#با_قرآن
#سوره_طلاق
#استاد_اخوت
@MFT_reyhanatonnabi 💚
آیت الله مصباح یزدی رحمه الله علیه در مورد قوم سبت یهود میفرمایند:
روز شنبه برایشان صید حرام بود. خدا اینها را امتحان کرد: «اِذْ تَأْتیهِمْ حیتانُهُمْ یَوْمَ سَبْتِهِمْ شُرَّعاً وَ یَوْمَ لایَسْبِتُونَ لا تَأْتیهِم» (اعراف، ۱۶۳) گروهی از یهود کنار دریا یا رودخانهای زندگی میکردند، روز شنبه ماهیها به کنار ساحل میآمدند و صید آنها به راحتی ممکن بود، در حالی که روزهای دیگر این گونه نبود؛ از آن طرف، روز شنبه هم صید کردن حرام بود. سرانجام بعضی از ایشان طاقت نیاورده، به این صورت حیلهای زدند که کنار ساحل حوضچههایی کندند؛ روز شنبه راه حوضچهها را باز میکردند، زمانی که آب رودخانه همراه با ماهیها داخل حوضچهها میشد جلوی آب را میبستند. روز یکشنبه ماهیها را صید میکردند. خدا به سبب این کار، آنها را مسخ کرد، اگر آیه قرآن به صراحت نگفته بود، از راه روایات به این راحتی قابل باور نبود، «فَلَمّا عَتَوا عَنْ ما نُهُوا عَنْهُ قُلْنا لَهُمْ کُونُوا قِرَدَةً خاسِئین» (اعراف، ۱۶۶) خدا ایشان را مسخ نموده به میمون تبدیل کرد؛ همه این افراد کسانی نبودند که روز شنبه بر خلاف نهی خداوند ماهی صید میکردند. گروهی نیز از کسانی که صید نمیکردند به عذاب گرفتار آمدند و مسخ شدند. این قوم سه دسته بودند: دسته اول روز شنبه صید میکردند، دسته دیگر صید نمیکردند ولی دسته اول را نیز نهی نکرده و متعرض آنها نمیشدند، دسته سوم نه تنها خودشان صید نمیکردند، بلکه دیگران را از این کار نهی میکردند و میگفتند چرا صید میکنید، این کار گناه است. دسته دوم که صید نمیکردند و متعرض گروه اول هم نمیشدند، به آمرین به معروف میگفتند، چه فایدهای دارد که آنها را از صید نهی میکنید؟ متوجه عرض بنده هستید؟ یعنی این تلقی که چون امر به معروف فایده ندارد، انجام نمیدهیم. به کسانی که علیرغم علم به مؤثر نبودن امر به معروف، نسبت به این کار اقدام میکردند، میگفتند چه فایدهای دارد که دائم با آنها بحث میکنید، آنها را به حال خود رها کنید، «وَ اِذْ قالَتْ أُمَّةٌ مِنْهُمْ لِمَ تَعِظُونَ قَوْماً اللّهُ مُهْلِکُهُمْ أَوْ مُعَذِّبُهُمْ عَذاباً شَدیداً قالُوا مَعْذِرَةً اَلی رَبِّکُمْ وَ لَعَلَّهُمْ یَتَّقُون» (اعراف، ۱۶۴) خدا بنا است ایشان را هلاک کند، پس برای چه آنها را موعظه میکنید؟ «قالُوا مَعْذِرَةً اَلی رَبِّکُمْ وَ لَعَلَّهُمْ یَتَّقُون» اول اینکه ما نزد خدا عذری داشته باشیم، دیگر اینکه قطع نداریم که بطور کلی حرف ما مؤثر نباشد، شاید در بین این گروه بعضی تحت تأثیر قرار بگیرند. به هر حال، از بین این قوم که سه گروه بودند، دستهای که علی رغم اینکه چندان اثری نداشت از منکر نهی میکردند، نجات یافتند، دو دسته دیگر به عذاب مبتلا و به بوزینه تبدیل شدند. (بحارالانوار، ج ۱۴، ص ۴۹، باب ۴، روایت ۳۴.)
8.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹️ ویژه ولادت امام حسین(ع)
❤️ نماهنگ | پرتویی از عظمت حسینبنعلی(ع)
✏️ رهبر انقلاب: روز میلاد حضرت اباعبدالله الحسین علیهالصّلاةوالسّلام روز باعظمتی است. به فرمایش مرحوم آقای حاج میرزا جواد آقای تبریزی ملکی - عالمِ فقیهِ عارفِ بزرگوار - عظمت روز سوّم شعبان را باید بهعنوان پرتوی از عظمت حسینبنعلی بهحساب آورد و بهشمار آورد؛ روز بزرگی است.
✏️ در این روز کسی متولد شد که سرنوشت اسلام، به او، به حرکت او، به قیام او، به فداکاری او، به اخلاص او بسته بود. این بزرگوار در تاریخ بشریّت، یک حرکتی را - که نظیر و شبیهی ندارد - ارائهی به تاریخ کرد و در مقابل چشم بشریّت گذاشت که هرگز فراموش نخواهد شد؛ الگو است.
🙏 بخش فقه و معارف رسانه KHAMENEI.IR به مناسبت سالروز ولادت حضرت حسینبنعلی(ع) بر اساس این بخش از بیانات رهبر انقلاب، نماهنگ "پرتویی از عظمت حسینبنعلی(ع)" را منتشر میکند.
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از امام رضا(ع)و علوم روز📗 🕊
📗نشست علمی در محضر نهج البلاغه
🇮🇷 نگاهی به شاخص های انتخاب درست در زندگی فردی و اجتماعی🇮🇷
🔹با حضور فرهیخته ملی
استاد مهدوی ارفع (دبیر نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی)
🌎 زمان: چهارشنبه ۲۵ بهمن، ساعت ۱۵ الی ۱۷
🌎 مکان: میدان فلسطین، دانشگاه امام رضا علیه السلام، سالن شهید سلیمانی
🔹شناسه راهنما جهت ثبت نام:
@nahjolbalaghe_entekhab
#همراه_با_ارائه_گواهی_معتبر
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@science_imamreza
عرض سلام و ادب و تبریک میلاد ارباب مون
ان شاءالله این ماه #هیئت_خانوادگی مون رو در چهارشنبه اول ماه برگزار میکنیم که میشه بین ولادت ارباب مون و ولادت امام سجاد (علیه السلام)
یعنی فردا شب، شام ولادت علمدار کربلا، باب الحوائج حضرت ابالفضل العباس(علیه السلام)
در صورت تمایل شما هم میتونید در جشن اعیاد شعبانیه سهیم باشید
با نیت واریز کنید👇
6063731114231872بنام حصاری، نماینده رسمی مجموعه فرهنگی_تربیتی ریحانه النبی(س) این شماره کارت #مخصوص برگزاری مراسمات هیئت(جشن و عزای اهل بیت علیهم السلام) هست و نیازی به اطلاع دادن نیست #هیئت_خانوادگی @MFT_reyhanatonnabi 💚
🌴 گرامی باد روز پاسدار ؛
بر آنان ڪہ از جنس شهیدان
و هم پیمان با حسین(علیه السلام)
و از نسل فصل سرخ استقامتاند.
#سپاه_پاسدار_انقلاب_است
#میلاد_امام_حسین
#روز_پاسدار #مبارڪ_باد