محمد هادی سمتی
🗒 آقای نماینده توجه کنید ✍️ محمد هادی سمتی یکم: "مجلس در رأس همه امور واقع است" (تهران، حسینیه جما
دوم: اسفندماه 1394، آیتالله خامنهای در دیدار با مردم آذربایجان شرقی ضمن تأیید سخن امام خمینی درباره اهمیت مجلس توضیح میدهند که معنای در رأس امور بودن این نیست که مجلس یا نماینده در امور اجرایی نقش دارد بلکه این نهاد تنها تعیینکننده مسیر است و ریلگذاری را بر عهده دارد. به اعتقاد ایشان اهمیت مجلس خبرگان از شورای اسلامی هم بالاتر است چون مسئول تعیین رهبری است.
سوم: سخنان محمدرضا صباغیان _نماینده حوزه انتخابیه مهریز_ در قالب تذکر آئیننامهای (28 آبان 99) و تأکید بر اینکه مجلس نهتنها در رأس امور بلکه در پایینِ امور هم قرار ندارد ناشی از ضعف توجه وی به اصل مسئله است.
اشتباه محمدرضا صباغیان این است که با استناد به جمله امام خمینی تصور میکند مجلس همهکاره کشور است درحالیکه اگر او نگاهی به مجموعه بیانات امام بیندازد خواهد دید که این جمله درجاهای دیگری نیز تکرار شده؛ بنابراین اگر مثلاً امام راحل مسئله کشاورزی را در رأس امور میداند معنایش آن نیست که کشاورزها بیل و کلنگ بردارند و بگویند چون امام چنین گفته پس ما باید درباره همهچیز در کشور تصمیم بگیریم و میخواهیم در کوچه و خیابان هم جو و گندم بکاریم، بلکه باید این سخن امام در چهارچوب خودش تفسیر و تبیین شود.
چهارم: بهتر است جناب صباغیان قبل از اینکه رهبری را نشانه بگیرد تا حق مجلس را استیفا کند، به سخنان پیشین ایشان مراجعه کند و تفسیر جمله امام را از زبان آیتالله خامنهای بشنود.
این رویه غلط است که هر جا احساس کردیم به مشکل برخوردهایم فوراً از رهبر مایه بگذاریم و شکوائیه صادر کنیم.
پنجم: سیام خرداد 1397، رهبر فرزانه انقلاب در دیدار با نمایندگان مجلس ضمن تأکید بر این نکته که باید مجلس مظهر عزّت ملّی و اقتدار و استحکام نظام باشد؛ گفتند که امام مجلس را عصارهی فضایل ملّت میدانست و البته هر خصلتی فضیلت محسوب نمیشود؛ بنابراین وقتی میگوییم مجلس بایستی عصاره فضایل ملّت باشد یعنی نباید نماد تردید، خودکمبینی، یأس و نومیدی یا عدم اعتنا و عدم مبالات به مسائل کشور باشد؛ و مجلس نباید نشان بدهد که درباره ظرفیتها و تواناییهای ملّی مأیوس است.
ششم: نگاه محمدرضا صباغیان به جایگاه مجلس اگرچه در برخی موارد قابلتأمل است و باید هرآن چه شأن مجلس را پایین میآورد اصلاح شود ولی نوعی آرمانگرایی غیراصولی محسوب میشود که برای رسیدن به هدف مبدأ را از بین میبرد. بدتر آنکه بهجای فهم دقیق و کلان جایگاه مجلس بر اساس اندیشه رهبر فقید و راهبر حاضر، اصلاح وضع موجود را به رهبر نظام حواله میدهد و خواسته یا ناخواسته به مردم چنین القاء میکند که اگر مجلس در رأس امور نیست_بخوانید همهکاره مملکت نیست_ مقصر اصلی آن شخص رهبر است و این خطایی نابخشودنی است.
هفتم: به نظر میرسد که قرار گرفتن در معرض رأی مردم و تلاش برای رسیدن به صندلی سبز با تکرار پیدرپی این گزاره که مجلس در رأس امور نیست و بیارزش است چندان همخوانی ندارد و ممکن است به بازی سیاسی تعبیر شود.
http://sobhebafgh.ir/?p=1984
هدایت شده از نهضتِ روایت
13910902_4914_192k.mp3
4.1M
هدایت شده از نهضتِ روایت
✍ من همواره به خلوص و صفای بسیجیان غبطه میخورم و از خدا میخواهم تا با بسیجیانم محشور گرداند، چرا که در این دنیا افتخارم این است که خود بسیجیام.
روح الله الموسوی الخمینی، ۲ آذر ۱۳۶۷
#هفته_بسیج
🆔@manaar_ir
شرح و قرائت زیارت جامعه کبیره
دوشنبه شب ها ساعت ۲۱
از صفحه اینستاگرام به آدرس:
🆔https://instagram.com/hadisemati
هدایت شده از بنیاد شهید مطهری
🔻قابل توجه علاقمندان به دریافت کلیپهای سخنرانی استاد شهید مطهری در "واتساپ"
🔵 با توجه به تکمیل ظرفیت کانال واتساپی اول و دوم (ویژه کلیه کلیپهای قدیم و جدید استاد)، میتوانید در کانال واتساپی سوم (با محتوای یکسان) عضو شوید:
https://b2n.ir/864270
بارگذاری پس از تکمیل گروه آغاز میشود
هدایت شده از نهضتِ روایت
📋بسیج مستضعفان، اندیشه نابِ پیر جماران
✍️ سردبیر مَنار
قضیه بسیج همان مسئلهای است که در صدر اسلام بوده است. وقتی جنگ میشد، طوایف مختلف میآمدند و به جنگ میرفتند و این مسئله جدیدی نیست و در اسلام سابقه داشته است؛ و چون مقصد ما اسلام است، باید هر جوانی یک نیرو باشد برای دفاع از اسلام؛ و همه مردم و هر کس در هر شغلی که هست مهیا باشد برای جلوگیری از کفر و الحاد و هجوم بیگانگان. امام خمینی (رضوانالله علیه)؛ 25 فروردین 1364
اندیشه تشکیل بسیج مستضعفین ایدهای ناب و برگرفته از مبانی مستحکم اسلام است که امام خمینی رضوانالله علیه آن را عملیاتی ساخت.
حضرت روحالله بسیج را تنها یک اسم و ساختمان نمیداند بلکه موازین و شرایطی برای بارور شدن آن در نظر دارد.
ما در این نوشتار بر اساس اسناد تاریخی، نگاه ممتاز امام به جایگاه بسیج را بررسی میکنیم:
1- چهارم آذر 58 ایشان در دیدار با جمعی از نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با تأکید بر اینکه در حال نبرد با بزرگترین زورگوی جهان _یعنی آمریکا_ هستیم، یادگیری فنون جنگی را یک ضرورت اعلام میکند و بر این باور است که ما باید بیست میلیون جوان تفنگدار داشته باشیم.
2- در منظومه فکری امام خمینی، بسیج مستضعفین باید الگویی برای همه جهان باشد و لازمهاش توجه به این نکته است که نباید اسلامیت بسیج متزلزل شود. بهعنوان نمونه بیست و ششم آذر 58 ایشان در فرماندهان و مسئولان سپاه با انتقاد از رفتارهای خلاف قانون، آدمهایی که به اسم بسیج و سپاه و بدون ضابطه با مردم رفتار میکنند به کرمهایی تشبیه میکند که آفت اسلام و موجب فساد نهضت هستند و با مارکسیستها تفاوتی ندارند.
رفتارهای خارج از مدار آنقدر برای حضرت روحالله آزاردهنده بوده است که میگوید من در رژیم سابق از هیچ فشاری خسته نمیشدم ولی حالا از دست خودمان دارم خسته میشوم.
3- امام راحل اسلام را عزیزتر از همهچیز میداند و معتقد است برای حفظ حیثیت اسلام باید وحدت و انسجام بین نیروهای نظامی و مردمی حفظ بشود.
4- در اندیشه حضرت روحالله آنچه زمینه حفظ بنیانهای بسیج را تضمین میکند ارتباط عمیق با مسجد است و باید پایگاه بسیج در قلب مسجدها باشد.
5- پایه خدمت در نهاد بسیج عبادت است و دوری از غرور و خودخواهی شرط پیروزی در این راه است.
6- نظم و انضباط در قوای نظامی نیز ازجمله ویژگیهای بسیج است که امام راحل بهطور ویژه درباره آن تأکید دارد. فعالیتهای مرتبط با بسیج باید بهگونهای باشد که سایر نهادها از آن الگو بگیرند نباید طوری رفتار شود که تفکر بسیجی را خدشهدار کند.
چهارم شهریور 59، رهبر کبیر انقلاب در جمع اعضای بسیج مستضعفین میگوید "من برای بار چندم است که به این قوای مسلح سفارش میکنم، به اینکه نظم در بین هر ارگانی که هست باید برقرار باشد و وظیفهدارند که بانظم باشند. اگر نظام بانظم نباشد، این نظام نیست"و پیداست که بهاحتمال تا زمان ایراد این سخنرانی نظم و نسق در برنامههای بسیج بهطورجدی پیگیری نمیشده است.
7- امام خمینی بسیج را تنها عامل جلوگیری از نفوذ استکبار میداند. روشن است که لازمه مقابله در برابر نفوذ افزایش بصیرت سیاسی در بدنه نیروهای بسیجی است.
8- حضرت روحالله بسیجیان را امید اسلام میداند و گسترش هستههای مقاومت برای تشکیل حکومت بزرگ اسلامی را از وظایف مهم بسیج برمیشمارد.
9- آیتاللهالعظمی خمینی بسیج تودههای مظلوم و مستضعف جهان بر ضد استکبار جهان خوار تا قطع طمع آنان نهتنها از کشورهای اسلامی که از همه ممالک تحت ستم جهان را امید داشت و البته در این راه قوی شدن و اتصال به ایمان الهی را شرط اساسی میدانست.
#هفته_بسیج
#یادداشت
#سخن_سردبیر
🆔@manaar_ir
هدایت شده از اسلام پلاس
🔹 If you want to know whether or not you are among the people of Paradise, then look into your heart to see who it is you admire and love; because man is raised, on the Day of Resurrection, with those he loves.
🔹 اگه میخوای بدونی که آیا از اهل بهشت هستی یا نه، پس به قلبت نگاه کن و ببین چه کسی رو تحسین میکنی و دوست داری، چرا که انسان در روز قیامت با کسانی محشور میشه که دوستشون داره.
✔️Whether که آیا، که
✔️Admire تحسین کردن
✔️Raise بلند کردن، برافراشتن،
✔️Resurrection رستاخیز، قیامت
@wboard_ir
هدایت شده از شهید سید محمدباقر صدر
⚠️ کتابخوانی تعطیل نیست
#در_خانه_بمانیم_کتاب_بخوانیم
تازههای نشر پژوهشگاه شهید صدر را
با ٢٠درصد تخفیف + ۵٠٠٠تومان تخفیف ارسال پستی
از فروشگاه سایت پژوهشگاه شهید صدر تهیه کنید.
نا
شرحصدر
سنتهای تاریخی در قرآن کریم
علوم قرآن
زمان: تا پایان تعطیلات کرونا
🆔 @shahidsadr
هدایت شده از نهضتِ روایت
💠 شهید #فخری_زاده در سودای دانشِ تمدّنی
✍ علیرضا ملااحمدی؛ طلبه سطح ۴ حوزه علمیه قم
🔸 مهندس #فخری_زاده برای فردای ایران افقهای بلندی داشت و سوداهای تمدّنی در سر میپروَراند. او نه برای امروز، که تلاش میکرد برای فردای دانش ایران، رهاوردهای نوینی را از درون منابع معرفتیِ اسلامی و توحیدی کشف کند و در خدمت آیندهی انقلاب اسلامی قرار دهد. و بخاطر همین بود که مورد حمایت مستقیم رهبر معظّم انقلاب قرار داشت.
🔹 فهم و دانش خوبی از #فلسفه_اسلامی و #حکمت_متعالیه داشت و تلاش میکرد با ایجاد گفتوگو میان #فیزیک_و_فلسفه، ایدههای نو برای پیشرَوی صنعت دفاعی ایران بیابد. توفیق حضور در بعضی نشستهای گفتوگومحورش را یافتهبودم؛ این آرمان و دغدغه در گفتار و رفتارش و البته در برنامههای مدیریّتیاش مشهود بود.
🔸 #محسن_فخری_زاده فقط یک "دانشمند هستهای" نبود؛ او را #پدر_هستهای_ایران میدانستند. شهید شهریاری که از مؤثّرترین دانشمندان هستهای ایران بود، شاگرد او بود. شهریاری و علیمحمدی و رضایینژاد و بسیاری از دیگر دانشمندان علوم هستهای و دفاعی را او در کنار هم جمع کرد و در سازمان #سپند (سازمان پژوهش و نوآوریِ دفاعی) جریان علمی بابرکتی را شکل داد.
🔹 گرچه با علم و پیگیریهایش توانست دانش هستهای را در ایران اسلامی تثبیت کند، اما بیتردید با شهادتش، "مدیریّت دانش ایران" با یک خلأ روبهرو شد. البته ناگفته پیداست که #جریان_علم هیچگاه با حذف دانشمندان متوقّف نشده است و نیز نخواهد شد.
-رحمت و رضوان الهی بر او-
#یادداشت
#شهید_فخری_زاده
🆔@manaar_ir
محمد هادی سمتی
شرح و قرائت زیارت جامعه کبیره دوشنبه شب ها ساعت ۲۱ از صفحه اینستاگرام به آدرس: 🆔https://instagram.c
دومین جلسه زیارت جامعه کبیره امشب ساعت ۲۱
به نیت زیارت امام مجتبی علیه السلام
https://instagram.com/hadisemati
هدایت شده از نهضتِ روایت
📋 شرح و توضیح درباره یک یادداشت
✍️ سردبیر منار
بعد از انتشار یادداشت "بازی کثیف تجمّل"، کاربر محترمی پیغام داده است که این حرفها تهمت به مرحوم هاشمی رفسنجانی است و از این قطعه تصویری نیز نمیشود چنین چیزی را برداشت کرد.
ما برای روشنتر شدن ابعاد ماجرا و پرهیز از قضاوت یکجانبه مستنداتی را برای آشنایی بیشتر با مدعای نویسنده یادداشت در اختیار کاربران کانال منار قرار میدهیم. بیان این نکته نیز لازم است که سیاستِ مَنار تبیین و تحلیل اندیشه امامین انقلاب در موضوعات مختلف است و هدف نویسنده یادداشت مورد نظر هم نقدی درباره بی توجهی به فرامین رهبر انقلاب در موضوع تجمّل گرایی و اشرافی گری بوده است.
1- این خطبه در تاریخ 9 آذر 1369 ایرادشده که نویسنده یادداشت "بازی کثیف تجمّل" بر اساس برخی اطلاعات موجود،تاریخ آن را بهاشتباه 18 آبان 1368 درج کرده است و ما نیز تاریخ را اصلاحکردهایم.
2- مردادماه 1399 مستندی به نام "رؤیای آجری" از تلویزیون پخش میشود که بهصورت تحلیلی و مبتنی بر اسناد و تصاویر دیده نشده، سیاستگذاریِ مسکن در ایران را از زمان پهلویها تا امروز بررسی کرده است.
به گزارش رجا نیوز، بعد پخش قسمتهای مربوط به سیاستگذاری مسکن در دوران سازندگی جریان نزدیک به مرحوم هاشمی تحت این عنوان که مستند «رؤیای آجری» شخصیت و عملکرد رئیس دولت پنجم و ششم را تحریف کرده است نسبت به پخش این مستند اعتراض کردند.
ازجمله محسن هاشمی نیز به مطالب پخششده در مورد پدرش اعتراض میکند و معتقد است هاشمی هرگز درباره تجمّل گرایی مسئولان سخنی نگفته است و آنچه در خطبه موردنظر بیانشده تنها درباره اهمیت به آراستگی مساجد بوده است.
3- مهدی نصیری _مدیرمسئول وقت روزنامه کیهان_ خاطرات خود را از آن ماجرا چنین روایت میکند:
"آقای هاشمی اگرچه از مانور تجمل نمازگزاران سخن گفته بود (که در توصیههای دینی به آن اشارهشده) و حرفی از مانور تجمل مسئولان نزده بود اما وقتی این موضوع بلافاصله پس از بخش آغازین حرفهایش درباره ضرورت سکونت متدینین و حزباللهیها در مناطق لب دریا و شمال شهر مطرح شد، طبعاً این نتیجه گرفته شد که او دارد از ضرورت مانور تجمل و اشرافی گری متدینان و سخن میگوید که از نتایج قهری آن تشویق مسئولان کشور ـ که دستشان به بیتالمال میرسید ـ به رفتن به سمت رفاه و اشرافی گری و کسب ثروت بود. این خطبه با واکنشهای انتقادی تندی در مطبوعات و مجلس مطرح شد و ما در روزنامه کیهان دو مطلب در انتقاد از آن درج کردیم. یکی مقاله آقای حسین شریعتمداری با عنوان «دو گام ناپیموده» بود (که آن روزها برای کیهان یادداشتهایی را مینوشت) که در کمال احترام به آقای هاشمی بود و دیگر مطلب طنزی بود که من با عنوان «مانور تجمل» و امضای ذرهبین چی نوشتم و سخنان هاشمی را نقد کردم."
4- 10 مرداد 1395 سایت مشرق نیوز گزارشی با عنوان "هاشمی رفسنجانی چگونه اشرافیت را به مدیران دولتی تعلیم داده است؟" منتشر کرده است که اگرچه باز تاریخ ایراد خطبه اشتباه بیانشده اما بر اساس خاطرات روزنوشت هاشمی رفسنجانی مستنداتی را در مورد اعتقاد او به تجمّل گرایی انتشار داده که قابلتأمل است.
5- برای شناخت ابعاد بیشتر حاکمیت تفکّر اشرافی گری و تجمّل گرایی در دوران دولت سازندگی پیشنهاد میکنیم دو مستند "هاشمی زنده است" و "شورش علیه سازندگی" و این قطعه تصویری را ببینید.
🆔@manaar_ir