🖤 امام سجاد چگونه و در چه سالی به شهادت رسیدند ؟
💠 بر روایات شیعیان، امام سجاد (علیهالسلام) به دستور ولید بن عبدالملک مسموم شده و به شهادت رسید. در روز و سال وفات و شهادت حضرت اختلاف است؛ دامنه این اختلاف از سال ۹۲ق تا سال ۱۰۰ق را شامل میشود، اما مشهورترین سال، یکی ۹۴ق است که آن را به مناسبت ارتحال فقهای بیشماری از اهل مدینه، سنة الفقهاء نامیدهاند و دیگری سال ۹۵ق میباشد.
مدفن ایشان در قبرستان بقیع کنار قبر امام حسن مجتبی (علیهالسلام)، امام محمدباقر (علیهالسلام) و امام جعفر صادق (علیهالسلام) قرار دارد.
------------------------------------------------
👨💻@M_Kavosh1
#مَــسیرِ_کاوُشْ
#پرسش_پاسخ
#شهادت_امام_سجاد
🌹 قال علی ابن موسی الرضا(ع) : بِسْمِ اَللّٰهِ اَلرَّحْمٰنِ اَلرَّحِيمِ - أَقْرَبُ إِلَى اِسْمِ اَللَّهِ اَلْأَعْظَمِ مِنْ سَوَادِ اَلْعَيْنِ إِلَى بَيَاضِهَا .
💠 امام رضا(ع) فرمودند: بِسمِ اللَّهِ الرَّحمَنِ الرَّحیمِ»، به اسم اعظم خدا، نزدیک تر از سیاهىِ چشم به سفیدى آن است.
📚جامع الاخبار ج۱ ص۴۲
-----------------------------------------
👨💻@M_Kavosh1
#مَــسیرِ_کاوُشْ
#حدیث
🖤 همرزمان حسین (ع)
🌺 نویسنده: سیدعلی خامنهای
📚 انتشارات انقلاب اسلامی
💠 کتاب همرزمان حسین (ع) ده گفتار از حضرت آیت اللهالعظمی سید علی خامنه ای (مدّظلّهالعالی) در تحلیل مبارزات سیاسی امامان معصوم (علیهمالسّلام) میخوانید.
✳️ آیتالله خامنهای با ابداع واژهی انسان ۲۵۰ ساله در ابتدای دههی پنجاه شمسی و تبیین آن، گونهای جدید از روش تحلیل سیرهی سیاسی- اجتماعی معصومان (علیهمالسّلام) را به مخاطبان خود آموختند. ایشان این نگاه به سیرهی ائمّه (علیهمالسّلام) را با تحقیقات گسترده در متون حدیثی و کتب تاریخی و با استدلالهای بسیار محکم به دست آوردهاند و به هیچوجه از روی تأثیرپذیری و انفعال از شرایط محیطی و گفتمانی آن دوران به آن نرسیدهاند. تفاوت ایشان با دیگر پژوهشگران این موضوع، در آن بود که ایشان با نگاه دوباره به متون و دقّت در محتواهای آن، به احیای میراث مبارزاتی امامان معصوم پرداختهاند. سؤال اساسی که میتوانست به این استنباط کمک کند این بود که «اگر ائمّهی اطهار (علیهمالسّلام) اهل مجاهدت و مبارزهی سیاسی حاد با حاکمان جور و علما و شعرای درباری نبودهاند، چه دلیلی داشت که با ایشان چنان برخوردهای خشنی شود و در آخر نیز با شهادت از دنیا رخت بربندند؟»
------------------------------------------
👨💻@M_Kavosh1
#مَــسیرِ_کاوُشْ
#معرفی_کتاب
#محرم
شبهه ۳ :
💠 مگر رهبری این همه فساد را نمی بیند پس چرا تذکر نمی دهد؟
چرا کاری نمی کند؟
چرا در سازمان های منصوب به رهبر این قدر فساد است؟
✳️ پاسخ :
۱- کار رهبری در انتصاب این است که مسئولی متناسب با مقتضیات و امکانات برای جایی منصوب کند و کار اجرایی با ایشان نیست. اگر قرار باشد که فردی را منصوب کنند بعد خودشان وارد کار اجرایی شود دیگر نه آن انتصاب معنایی دارد و نه این کار شدنی است
۲- ولی فقیه در قانون مسئولیت مشخصی دارد و نمی تواند از آن مسئولیت تعدی کند و درباره ی دستگاه های دیگر نظر دهد. این امر را هم قانون نهی می کند و هم منطق.
۳- رهبری در جامعه اسلامی یک مدیریت کلان ارزشی است. رهبر فقط مسئول این است که جلوگیری کند از منحرف شدن جامعه برای رسیدن به آرمان های انقلاب، نه اینکه دخالت کند در دستگاه های دیگر. دستگاه های دیگر مشغول فعالیت خودشان هستند طبق قانون و عرف دنیا و اگر آنها فسادی انجام دادند نمی توان آن را از چشم رهبری دید!
-------------------------------------------
👨💻@M_Kavosh1
#مَــسیرِ_کاوُشْ
#شبهه
#رهبر
❤️به نام خدایی که عشق داد تا عمق مهرش را بفهمیم❤️
☆مهارت پژوهشی: مهارت تحقیق کیفی☆
تحقیق کیفی یک روش تحقیق است که برای درک عمیقتر و توصیف دقیقتر از پدیدههای اجتماعی و روانشناختی استفاده میشود. در این روش، دادهها از طریق مصاحبهها، مشاهدات و تحلیل محتوا جمعآوری میشوند. تحقیق کیفی اغلب برای پرسشهایی که به توصیف و تبیین پدیدهها، نظرات و تجربیات افراد متمرکز هستند، استفاده میشود. این روش به پژوهشگران امکان میدهد تا به عمق و جزئیات بیشتری از موضوع مورد بررسی دست یابند و الگوها و ارتباطات پنهان را کشف کنند. با استفاده از تحقیق کیفی، پژوهشگران میتوانند به درک بهتری از نقاط قوت و ضعف یک پدیده برسند و به ارائه توصیههای مفید واقعی برای بهبود وضعیت موضوع مورد بررسی بپردازند.
꧁🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸꧂
👨💻@M_Kavosh1
#مهارت_پژوهشی
#مَــسیرِ_کاوُشْ
💠 امروز قرارگاه حسینبن علی، ایران است. بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرمها میمانند. ا گر دشمن، این حرم را از بین برد، حرمی باقی نمیماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمّدی(ص).
📚 بخشی از وصیتنامه شهید سلیمانی
---------------------------------------------
👨💻@M_Kavosh1
#مَــسیرِ_کاوُشْ
#کلام_شهداء
🌹 سیر مطالعاتی #شهید_مطهری
📕 کتاب "ده گفتار"
🔸 جلسهٔ پنجاهم
✂️ برشی از صفحات ۱۱۵ و ۱۱۶
📝 مبارزه با اخباریگری (۲)
━━━━━━━━━━
💡دو نکتهٔ طلایی این دو صفحه:
1⃣ دلیل گرایش مردم در برههای به اخباریگری، جنبهٔ حق به جانبِ عوامپسندانهٔ این فرقهٔ انحرافی است.
2⃣ در حقیقت، اخباریون تسلیم به جهالت هستند؛ نه فرمایش معصوم (علیهالسلام)!!!
------------------------------------------
👨💻@M_Kavosh1
#مَــسیرِ_کاوُشْ
#سیر_شهید_مطهری
450.6K
🎙سیر مطالعاتی #شهید_مطهری
📚 نام کتاب ؛ ده گفتار
🔆 جلسهٔ پنجاهم
-----------------------------
👨💻@M_Kavosh1
#مَــسیرِ_کاوُشْ
#سیر_شهید_مطهری
💠 شبهه ۴ :
آیا عزاداری ریشه قرآنی دارد؟ و یا فقط در فرهنگ تشیّع ریشه دارد؟
✳️ پاسخ :
در پاسخ این شبهه باید گفت عزاداری ریشه قرآنی نیز دارد و آیات عدیده ای بر این امر دلالت دارد که به نمونه هایی اشاره می شود:
۱- سوگواری یعقوب در فراق یوسف :
با این که یوسف فقط مفقود الاثر بود و مرگ او حتمی نبود، یعقوب، پیامبر الهی و پدر بزرگوار او آنچنان در فراق او گریه کرد که نابینا شد. چنان که در قرآن کریم می خوانیم «و قال یا اسفی علی یوسف و ابیضّت عیناه من الحزن فهو کظیمٌ؛(3) و گفت: ای اندوه (بر فراق) یوسف و چشمان او از اندوه سفید شد امّا خشم خود را فرو می برد.»
۲- تعظیم شعائر الهی :
قرآن کریم می فرماید: «و من یعظّم شعائر اللّه فانّها من تقوی القلوب؛(9) و هر کس شعائر الهی را بزرگ دارد این کار نشانه تقوای دلهاست.»
مرحوم علّامه طباطبایی می نویسد: «شعایر عبارت است از نشانه هایی که انسان را به سوی خدا راهنمایی می کند.
عزاداریها بهترین مصداق شعائر الهی است.
۳-لا یحبّ اللّه الجهر بالسّوء من القول الّا من ظلم؛(12) خداوند متعال فریاد زدن به بدگویی را دوست ندارد جز برای کسانی که مورد ستم قرار گرفته اند.»
راستی چه کسی مظلومتر از آل محمد(ص) خصوصاً امامان شیعه و شهدای کربلا سراغ دارید، گریه بر شهدای کربلا، و مظلومیّت امامان فریاد علیه همه ستمگران است حتی ستمگران این زمان.
-------------------------------------------
👨💻@M_Kavosh1
#مَــسیرِ_کاوُشْ
#شبهه
#محرم