18.mp3
5.1M
☀️📖☀️📖☀️📖☀️
فایل صوتی تفسیر آیه ۱۸ سوره حشر توسط استاد قرائتی:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَلْتَنظُرْ نَفْسٌ مَّا قَدَّمَتْ لِغَدٍ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ
ﺍﻱ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ ! ﺍﺯ ﺧﺪﺍ ﭘﺮﻭﺍ ﻛﻨﻴﺪ ; ﻭ ﻫﺮ ﻛﺴﻲ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﺎ ﺗﺄﻣﻞ ﺑﻨﮕﺮﺩ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻱ ﻓﺮﺩﺍﻱ ﺧﻮﺩ ﭼﻪ ﭼﻴﺰﻱ ﭘﻴﺶ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻩ ﺍﺳﺖ ، ﻭ ﺍﺯ ﺧﺪﺍ ﭘﺮﻭﺍ ﻛﻨﻴﺪ ; ﻳﻘﻴﻨﺎً ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﺁﻧﭽﻪ ﺍﻧﺠﺎم ﻣﻰ ﺩﻫﻴﺪ ، ﺁﮔﺎﻩ ﺍﺳﺖ .(١٨)
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
باسلام وادب خدمت باسعادت عزيزان وتسلیت سالگشت رحلت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وشهادت سبط اکبر وثامن الحجج وتوفیق شناخت سیره آسمانی آنها
روز جانسوز رحلت پیامبر اسلام خدمت عزيزان عرض تسلیت داریم
یاقاضی الحاجات
ویژگی پیامبر گرامی اسلام (ص) و برخی از خصائص ایشان است
علم ودانش رسول خدا صلی الله علیه وآله
اولین ویژگی پیامبر اکرم (ص) علم ایشان است. علم پیامبر اکرم (ص) برتر از سایر انبیاء بوده است. وقتی در قرآن میخوانیم که این قرآن تبیان همه چیز است و بیان هر چیزی در قرآن کریم آمده است و از طرفی دربارۀ پیغمبر میخوانیم:
كِتابٌ أَنْزَلْناهُ إِلَيْكَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ
كتابى است كه بر تو نازل كرديم تا مردم را به فرمان پروردگارشان از تاريكى به روشنايى ببرى
وَ أَنزَلْنَا إِلَيْكَ الذِّكْرَ لِتُبَينَِّ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَيهِْمْ
و به سوى تو نيز اين ذكر (قرآن) را فرو فرستاديم تا براى مردم آنچه را كه به سوى آنها نازل شده روشن كنى.
اگر پیغمبر گرامی اسلام مبین این کتاب باشد، کتابی که دربردارندۀ همۀ نیازهای انسان است، معلوم میشود پیامبر آگاه به همۀ نیازهای انسانی خواهد بود.
عصمت پیامبر ازگناه وخطا
ویژگی دیگر پیامبر اکرم (ص) عصمت است؛ که ایشان در اوج مراتب عصمت قرار داشتند. دلیل عصمت پیامبر گرامی اسلام هم در قرآن فراوان است.
یکی از ادله آیات متعددی است که دستور میدهد بیچون و چرا از ایشان اطاعت کنیم. اطاعت بیچون و چرای از پیامبر دلیل بر عصمت ایشان است. از جمله این آیه که میفرماید:
مَنْ يُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطاعَ اللَّهَ
هر کس از پیامبر اطاعت کند، به تحقیق از خدا اطاعت کرده است.
چطور میشود پیامبر معصوم نباشد
چطور میشود پیامبر معصوم نباشد و اطاعت از ایشان، اطاعت از خدا باشد؟ اینکه قرآن کریم بین اطاعت از پیامبر اکرم (ص) و اطاعت از خداوند متعال برابری ایجاد کرده است، دلیل بر این است که پیامبر اکرم (ص) آنچه را که میگوید درست میگوید و هیچگونه خطا و اشتباهی در فرمایشات ایشان وجود ندارد.
اخلاق عظیم ویژگی پیامبر اکرم (ص)
ویژگی دیگرپیامبر گرامی اسلام (ص) خلق زیبا و اخلاق پسندیدۀ ایشان است. قرآن کریم میفرماید:
وَ إِنَّكَ لَعَلى خُلُقٍ عَظيمٍ
ای پیامبر تو بر اخلاق بزرگی استوار هستی.
در روایت نورانی امیرالمؤمنین (ع) فرمود: خدایی که دنیا با همۀ عظمت را کوچک دیده است و فرموده است:
«قُلْ مَتاعُ الدُّنْيا قَليلٌ»
[بگو که متاع دنیا کم است] این خدا اخلاق پیامبر را بزرگ دیده است. ببینید خلق و خوی پیامبر چگونه بوده است. آنقدر این پیامبر نسبت به آزار و شکنجۀ دشمنان اهل صبر و تحمل بود که گاهی قرآن کریم هم تعابیری دارد که نشانگر اوج صبر ایشان است. قرآن میفرماید:
لَعَلَّكَ باخِعٌ نَفْسَكَ أَلاَّ يَكُونُوا مُؤْمِنينَ
شايد تو مىخواهى خود را هلاك كنى از اين كه آنها ايمان نمىآورند!
چقدر به خاطر اینها قصه میخوری، یک بار لب به شکایت نگشود، یک بار امت را نفرین نکرد بلکه برای هدایت امت تمام تلاش خود را به کار بست، به گونهای که خدا میفرماید: خود را میکشی ولی اینها ایمان نیاوردند.
اخلاص پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله
چهارمین ویژگی پیامبر گرامی اسلام (ص) اخلاص ایشان است. ایشان این همه زحمت کشیدند و تمام تلاشهایی که کردند برای رضای خدا بود.
ذرهای توقعات مادی در تلاشهای ایشان وجود نداشت. چند جای قرآن تصریح میکنند که من از شما هیچ اجر و مزدی طلب نمیکنم:
وَ ما تَسْئَلُهُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ إِنْ هُوَ إِلاَّ ذِكْرٌ لِلْعالَمينَ
مقام شهادت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله
ویژگی دیگر پیامبر اکرم (ص) مقام شهادت در روز قیامت است. در سورۀ نساء میخوانیم:
﴿فَكَيْفَ إِذا جِئْنا مِنْ كُلِّ أُمَّةٍ بِشَهيدٍ وَ جِئْنا بِكَ عَلى هؤُلاءِ شَهيداً
پس چگونه است (حال تو و حال مردم) آن گاه كه از هر امتى گواهى بياوريم (پيامبرشان را براى گواهى به ايمان و كفر و طاعت و فسق آنها بياوريم) و تو را نيز بر اينان (بر اين امت يا بر آن گواهان) گواه آوريم؟!
خداوند متعال نسبت به اعمال امت از پیامبر خود سؤال میکند «وَ جِئْنا بِكَ عَلى هؤُلاءِ شَهيداً» و تو را بر این گروه؛ یعنی امت اسلام شهید میآوریم و تو شهید بر امت اسلام خواهی بود و شهادت بر امت خواهد داد
سورۀ ابراهیم، آیۀ 1.
سورۀ نحل، آیۀ 44.
سورۀ نساء، آیۀ80.
سورۀ قلم، آیۀ 4.
سورۀ نساء، آیۀ 77.
سورۀ شعراء، آیۀ
التماس دعا دارم
━💠🍃🌺🍃💠━
🇮🇷 آینده را از مسجد می سازیم🇮🇷
🌏@M_f_z_sh_kharazi
#لبیک_یا_کریم_اهلبیت
🔴 گونهشناسی مردم کوفه در زمان امام حسن(ع) و تطبیق آنها بر جامعه ما
🔻 مردم کوفه عبارت بودند از:
1⃣ #امویان: که بهعنوان ستون پنجم و نفوذی دستگاه معاویه در کوفه عمل میکردند و از سران اینها میتوان عمربنسعد و عَمروبنحُریث را نام برد.
2⃣ #خوارج: کسانی که فقط به درگیری با سپاه شام میاندیشیدند؛ البته نه از نگاه و رویکرد امام حسن(ع)؛ بلکه براساس مبانی خود در تکفیر اهل شام. اینها خود را از امام حسن(ع) هم اتقلابیتر میدانستند و شمربنذیالجوشن و شَبَثبنرِبعی از سران این گروه بودند. اینها برای حضرت هزینه درست میکردند و شاید بتوان گفت که نقش این گروه در تحمیل صلح بر امام حسن(ع) زیاد بود. عجب اینکه آنها در ادامه کار بهسمت معاویه چرخیدند!
3⃣ #شکاک_ها: کسانی که فریب خوارج را خورده بودند؛ اما هنوز در سلک آنها درنیامده بودند. اگرچه که مخالفتی از اینها سرنمیزد، اما قابل اعتماد نیز نبودند.
4⃣ #الحمراء: که حدود بیستهزار جنگجوی تازهمسلمان و غیرعرب بودند و بهدلیل ناآشنایی با معارف حقیقی اسلام، بهراحتی در اختیار مجموعهها و افراد قرار میگرفتند. مثلا در ماجرای مربوط به امام حسن(ع) و قضیه عاشورا بهنفع امویان حرکت کردند.
5⃣ #شیعیان: مردمانی بابصیرت که پابهرکاب حضرت، آماده جنگ و مبارزه بودند.
🔻 حال نوبت آن است که از تاریخ درس بگیریم:
🔹اگر معاویه را نماد «دشمن خارجی» بگیریم، شاید بتوان راهبردها و راهکارهای او را بر حرکات دشمنان مختلف نظام اسلامی تطبیق کرد. برخی را از عاقبت تقابل با خود میترساند و برخی دیگر را با تطمیع و تهدید از میدان بهدر میکند.
🔻نیروهای داخل جامعه هم شامل همان تقسیمبندی بالا هستند:
✔️«نفوذیها» که دل در گرو دشمن دارند و پازل دشمن در داخل کشور را تکمیل میکنند.
✔️ خوارج که همان انقلابینماها هستند و با اعمال غلط خود هزینهسازی برای انقلاب میکنند.
✔️ شکاکها که در فضای اجتماعیِ غبارآلود و کمکاری نیروهای انقلاب، ممکن است تحتتأثیر حرکات انقلابینماها یا نفوذیها قرار بگیرند.
✔️ الحمراء را شاید بتوان بر افرادی تطبیق کرد که هم شور و هیجان و قدرتعمل دارند و هم فهمشان از مبانی انقلاب و اسلام، بهاندازه کافی نیست و به همین دلیل باید به آنان آگاهی و بصیرت لازم را داد؛ وگرنه خدایناکرده ممکن است فریب بخورند.
✔️ و نهایتا انقلابیون مؤمن، که به آرمان انقلاب وفادارند و با فهم درست از تحولات داخلی و بینالمللی، همواره پای کار انقلاب مانده و با همه سختیها و مشقتها، کار انقلاب را پیش بردهاند.
✅ تاریخ نیز چیزی جز برآیند این نیروها بر هم نیست. پس هرگاه مؤمنان انقلابی که متناظر بر شیعیان مخلص دوران امام مجتبی(ع) هستند، به وظایف خود عمل کنند و با شکست توطئه نفوذیهای دشمن و انقلابینماها، سایر طیفهای جامعه را هدایت درست کنند، قاعدتا میتوان آینده جامعه را آیندهای مطلوب و تضمینشده دانست؛ آنچنانکه در دوران انقلاب اسلامی، این اتفاق رخ داده است.
✅بصیرت_افزایی
|روشنگری دینی-سیاسی|
💠🍃🌺🍃💠━
🇮🇷 آینده را از مسجد می سازیم🇮🇷
@M_f_z_sh_kharazi
🔹 چرا امام حسن مجتبی(ع) غریب است؟ چرا ایشان مجبور به #صلح با معاویه شد؟👆
#امام_حسن_مجتبی #شیعه #جهل #جنگ_روانی
✅بصیرت_افزایی
|روشنگری دینی-سیاسی|
💠🍃🌺🍃💠━
🇮🇷 آینده را از مسجد می سازیم🇮🇷
@M_f_z_sh_kharazi