💠 علت اختلاف در تاریخ شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها
✍ درباره تاريخ شهادت حضرت زهرا (س) روايات مختلف است. ميان علماي شيعه، دو تاريخ مشهور و مقبول است: يكي هفتاد و پنج روز بعد از رحلت پيامبر (ص) و ديگري نود و پنج روز.
✅ با توجه به رحلت پيامبر اسلام (ص) در بيست و هشتم صفر، بنا به روايت ۷۵ روز، سيزدهم تا پانزدهم جمادي الاوّل، شهادت حضرت زهرا(س) است و اين ايام را فاطمية اوّل مي خوانند. اما بنا به روايت ۹۵ روز، شهادت حضرت زهرا (س) در سوم تا پنجم جمادي الثاني است و اين ايام را فاطمية دوم مي خوانند.
✅ بنابراين؛ ايام فاطميه جمعا ۶ روز مي باشد، ۳ روز در ماه جمادي الاول و ۳ روز در ماه جمادي الثاني. فاطميه اول از ۱۳ تا ۱۵جمادي الاول است و فاطميه دوم از سوم تا پنجم جمادي الثاني است.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 فضيلت صلوات بر حضرت زهرا و فرزندانش سلام الله علیهم
✍ رسول خدا صلی الله علیه و آله در کيفيت صلوات بر حضرت فاطمه زهرا و فرزندانش علیهم السلام چنین می فرماید:
🌹لا تُصلُّوا عَلَيّ الصلاةَ البَتراء، قالوا: وما الصلاةُ البَتراء ؟! قال: تقولون: اللّهمّ صلِّ على محمّدٍ، وتُمسِكون، بل قولوا: اللّهمّ صلِّ على محمّدٍ وعلى آلِ محمّد.
بر من صلوات بتراء (ناقص، دمبريده و بريده شده) نفرستيد. سوال شد: يا رسولالله صلوات بتراء و بريدهشده چيست؟ فرمود: اينکه بر من صلوات بفرستيد و بگوييد اللهمصلعلىمحمد، ولى درباره آل من ساکت باشيد. شما بايد بگوييد: اللهم صل على محمد و آل محمد.(1)
✅ صلواتى که شامل حضرت على، حضرت فاطمه و حسنين علیهم السلام نباشد، مقطوع و بريده و مورد قبول خدا و رسولش نمی باشد.
🌷 پيامبر اکرم (ص) می فرمايد: يَا فَاطِمَةُ، مَنْ صَلَّى عَلَيْكِ غَفَرَ اللَّهُ لَهُ وَ أَلْحَقَهُ بِي حَيْثُ كُنْتُ مِنَ الْجَنَّةِ.
يا فاطمه هرکس بر تو صلوات فرستد، خداى تعالى از او درگذرد، و او را در بهشت به من ملحق گرداند.( 2)
__________________
(1) الصواعق المحرقه، فصل اول، ص ۱۴۶.
(2) صحیح مسلم: ج2، ص46، باب الصلاة على النبی (ص). / بحارالأنوار، ج100، ص199.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 01 بهمن ماه 1397 شمسی
🌙 14 جمادی الاول 1440 قمری
❄️ 21 ژانويه 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت محدث كبير شيعه "حاج شيخ عباس قمي" صاحب مَفاتيحُ الجَنان (1319 ش)
➕ ارايه نظريه "ولايت فقيه (توسط حضرت امام خميني) در نجف اشرف (1348 ش)
➕ رحلت فقيه جليل و عالم خدمتگزار آيت اللَّه "مهدي حائري تهراني" (1379 ش)
➕ حمله مزدوران رژيم طاغوت به دانشگاه تهران (1340ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت "حاج ملااسماعيل سبزواری" محدث و واعظ شهير در تهران (1312 ق)
❄️ #میلادی
➕ به آب انداختن اولين زيردريايي هسته ای جهان (1954م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 سالروز رحلت محدث كبير شيعه "حاج شيخ عباس قمي" صاحب مَفاتيحُ الجَنان (1319 ش)
✍ آيت اللَّه حاج شيخ عباس قمي در سال 1256 ش، در شهر قم به دنيا آمد. در ابتدا از محضر آيت اللَّه محمد ارباب قمي فيض برد و سپس در 21 سالگي راهي نجف اشرف گرديد.
✅ وي در نجف از محضر بزرگانی همچون: علامه سيد محمد كاظم يزدي، و شيخ الشريعه اصفهاني بهره برد و اجازات متعدد اجتهاد دريافت كرد. او به كمك حافظه قوي، تلاش پيگير و علاقه وافري كه به شناخت راويان و محدثان موثق و نقل اخبار اهل بيت (ع) داشت به جمع آوري حديث همت گماشت.
✅ ايشان در حدود سال 1292 ش، ساكن مشهد شد و در آنجا به مدت بيست و دو سال، به تصنيف و تأليف و تدريس پرداخت. درسهاي اخلاق شيخ عباس قمي با استقبال كم نظير طلاب و علماي شهر مواجه شد.
✅ ايشان پس از تاسيس حوزه علميه قم، به دعوت آيت اللَّه شيخ عبدالكريم حائري راهي اين شهر شد و مدتي در آنجا اقامت نمود. و از محضر آیات عظام وقت بهره گرفت.
✅ مجموعه آثار او متجاوز از هشتاد اثر است كه در علوم مختلف به نگارش درآمده اند و نشان از روح تلاشگر و عظمت علمي وي دارد. كلمات لطيفه، علم اليقين، نَفسُ المَهموم، منازل الاخره و مفاتيحُ الجنان مهمترين و معروفترين اثر آن عالم رباني است.
✅ سرانجام وي در اواخر عمر راهي نجف شد تا اينكه در 1 بهمن 1319ش، 63 سالگي رحلت كرد و در نجف اشرف مدفون گرديد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
❓چرا حضرت فاطمه زهرا عليها السلام مخفيانه دفن شد؟
✍ شواهد نشان می دهد که وصیت حضرت زهرا(سلام الله علیها) مبنی بر دفن شبانه، برای این بوده که حضرت زهرا(س) می خواست با این وصیت، نارضایتی و ناخشنودی خود را از برخی مسلمانان (به ویژه ابابكر و عمر) اعلام نماید، چنان كه حضرت در بستر بیماری از مسلمانان شكایت نموده و فرمود:
🌺"به خدا دنیای شما را دوست نمی دارم و از مردان شما بیزارم! درون و بیرونشان را آزمودم و از آنچه كردند ناخشنودم! ... نفرین بر این مكّاران... وای بر آنان! چرا نگذاشتند حق(ولایت امام علی) در مركز خود قرار یابد و خلافت بر پایه های نبوت استوار ماند؟".(1)
✅ در برخی از روایات و متون تاریخی تصریح شده است كه حضرت زهرا(س) وصیت نمود كه ابابكر و عمر در تشییع جنازه او شركت نكنند.
❓از امام صادق(علیه السلام) سؤال شد كه چرا حضرت زهرا(س) شبانه دفن شد؟ حضرت فرمود:
🌷«لانّها أوصت أن لا یصلّی علیها الرّجلان العربیان؛(2) حضرت زهرا(س) وصیت نمود كه آن دو مرد (ابوبكر و عمر) بر او نماز نخوانند».
🌹امام علی(علیه السلام) طبق وصیت فاطمه زهرا(س) عمل نمود و او را شبانه دفن نمود. و حضرت قبر را همسطح زمین كردند و حتی روایت شده در چند نقطه از بقیع قبر درست كردند تا متوجه نشوند كه قبر دختر رسول خدا كدام است که مبادا در صدد نبش آن بر آیند و این مخفی ماندن برای همیشه در تاریخ ماند.(3)
✅ در صحیح بخاری آمده است: "شوی او شبانه او را به خاك سپرد و رخصت نداد تا ابوبكر بر جنازه او حاضر شود".(4)
لذا با این وصیت، حضرت زهرا(س) می خواست نارضایتی خود از مردم، (به ویژه ابابكر و عمر) اعلام نموده و افكار عمومی را در طول تاریخ به این نكته جلب كند كه دستگاه حكومت نسبت به خاندان پیامبر(ص) ستم روا داشته است. و مظلومیت حضرت علی، غصب خلافت او و غصب فدك فهمیده شود.
✅ ابن ابی الحدید می گوید: «وَ الصَّحیحُ عِندِی اَنـَّها ماتَتْ وَ هِیَ واجِدَةٌ عَلی اَبی بَکْرٍ وَ عُمَرَ وَ اَنـَّها اَوْصَتْ اَلا یُصَلِّیا عَلَیْها...(5) آنچه از نظر من صحیح می باشد این است که: فاطمه از دنیا رفت در حالی که بر ابوبکر و عمر غضبناک بود و وصیّت نمود که آن دو بر جنازه وی نماز نخوانند...»
✅ بخاری در این رابطه می گوید: «فَغَضِبَتْ فاطِمَةُ بِنْتُ رَسُولِ اللهِ، فَهَجَرَتْ اَبابَکْرٍ فَلَمْ تَزَلْ مُهاجِرَتُهُ حَتّی تُوُفِّیَتْ.(6) فاطمه بر ابوبکر غضبناک شد و با او قطع رابطه کرد و این قطع رابطه و قهر وی تا وفاتش ادامه یافت.»
_______________
(1). اعیان الشیعه، ج ۲، ص ۴۶۹.
(2). مناقب ابن شهر آشوب، ج ۱، ص ۵۰۴.
(3). طبقات الكبری، ج ۸، ص ۱۸ - ۱۹.
(4). صحیح بخاری، ج ۵، ص ۱۷۷.
(5). شرح نهج البلاغه ، ج۶، ص۵۰.
(6). صحیح بُخاری، حدیث ۲۸۶۲.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز سهشنبه
☀️ 02 بهمن ماه 1397 شمسی
🌙 15 جمادی الاول 1440 قمری
❄️ 22 ژانويه 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ تحريم رفراندوم فرمايشی رژيم "محمدرضا پهلوی" توسط "امام خمينی" (1341ش)
➕درگذشت ابوالحسن نجفی زبان شناس و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی (1394 ش)
🌙 #قمری
➕ وفات "ابوحنيفه ي دينوري" اديب، منجم و رياضيدان(281 ق)
➕ درگذشت "علي عمادالدوله ديلمي" از موسسين آلبويه(338 ق)
❄️ #میلادی
➕ ترور مبارز فلسطينی "ابوحسن سلامه" توسط عوامل صهيونيستی (1979م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
♻️ سالروز درگذشت دکتر ابوالحسن نجفی زبان شناس و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی (1394 ش)
✍ دکتر ابوالحسن نجفی ( 1306 نجف اشرف - 1394 تهران)، زبانشناس و مترجم ایرانی است. او عضو پیوستهٔ فرهنگستان زبان و ادب فارسی بود و دبیری مجله ادبیات تطبیقی را بر عهده داشت. نجفی در دانشگاههای اصفهان، تهران، مؤسسه فرانکلین، دانشگاه آزاد ایران، مرکز نشر دانشگاهی، دانشنامه جهان اسلام و شورای عالی ویرایش سازمان صدا و سیما، فعالیت داشت.
✅ عمده فعالیتهای ادبی و علمی او در حوزه ترجمه متون ادبی، ویرایش، زبانشناسی و وزن شعر فارسی بود. نجفی یکی از دقیقترین دایرهها برای طبقهبندی وزن شعر فارسی را تدوین کرده که به «دایره نجفی» معروف است.
✅ او سرانجام در دوم بهمن سال 1394 در سن 86 سالگی چشم از جهان فرو بست.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
❓ فضیلت و ثواب خواندن تسبیحات حضرت زهرا(سلام الله علیها) بعد از نماز چیست؟
✍ تسبیحات حضرت زهرا(س) ذکری، شامل ۳۴ بار الله اکبر، ۳۳ بار الحمدلله و ۳۳ بار سبحان الله. بنابر روایات، این ذکر را پیامبر(ص) به حضرت زهرا(س) آموخت. روایات فراوانی درباره اهمیت تسبیحات حضرت زهرا(س) پس از نمازهای واجب آمده است که ما به چند مورد از آن اشاره می کنیم:
🌺از امام باقر (علیه السلام) روایت شده است:
« ما عُبِدَ اللَّهُ بِشَیى ءٍ مِنَ التَّحْمِیدِ اَفْضَلَ مِنْ تَسْبِیحِ فاطِمَةَ (سلام الله علیها) وَلَوْ کانَ شَیى ءٌ اَفْضَلَ مِنْهُ لَنَحَلَهُ رَسُولُ اللَّهِ فاطِمَةَ (سلام الله علیها).
از جهت حمد و ذکر، خدا با چیزى بهتر از تسبیح حضرت فاطمه زهرا (س) عبادت نشده است. اگر عملى بهتر از آن بود، پیامبر خدا آن را به زهرا (س) عطا مىکرد.» (۱)
🌷در روایت دیگرى از آن حضرت نقل شده است:
« مَنْ سَبَّحَ تَسْبِیحَ فاطِمَةَ (سلام الله علیها) ثُمَّ اسْتَغْفَرَ غُفِرَ لَهُ وَهِىَ مِائَةٌ بِالّلِسانِ وَاَلْفٌ فِى الْمِیزانِ وَتَطْرُدُ الشَّیطانَ وَتُرْضِىَ الرَّحْمانَ؛
هر کس تسبیح حضرت فاطمه زهرا(س) را بگوید و بعد از آن استغفار نماید، بخشیده مىشود. و این ذکر زباناً ۱۰۰ تا است اما در میزان، ۱۰۰۰ تا به حساب میآید. شیطان را دور مىکند و خدا را راضى مىنماید.» (۲)
🌹امام صادق(علیه السلام) در فضیلت تسبیح حضرت فاطمه زهرا(س) بعد از نمازهای واجب می فرماید:
« مَن سَبَحَ تَسبِیحَ فَاطِمَةَ (سلام الله علیها) قَبلَ أَن یَثنِیَ رِجلَیهِ مِن صَلَاتِهِ الفَرِیضَةِ غَفَرَ اللَهُ لَهُ، وَ یَبْدَاُ بِالتَّکْبِیرِ.
هرکس بعداز نماز واجب تسبیحات حضرت زهرا(س) را بجا آورد قبل از اینکه پای راست را از پای چپ بردارد،( بلافاصله بعداز نماز بخواند)، گناهانش آمرزیده میشود و با الله اکبر شروع کند» (۳)
_________________
(۱) وسائل الشیعه، ج۴، ابواب تعقیب، باب ۹، ص۱۰۲۴، ح۱.
(۲). همان، باب۸، ص۱۰۲۴، ح۳.
(۳) کافی، ج۳، ص۳۴۳.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 03 بهمن ماه 1397 شمسی
🌙 16 جمادی الاول 1440 قمری
❄️ 23 ژانويه 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ تشكيل كميته استقبال از حضرت امام خميني (1357 ش)
➕ بستري شدن "امام خميني" در بيمارستان قلب تهران (1358ش)
🌙 #قمری
➕تولد "ابوحامد امام محمد غزالي"، دانشمند شهير و فيلسوف نامي ايران(450 ق)
❄️ #میلادی
➕ تعيين شهر "بيت المقدس" به عنوان پايتخت اسرائيل توسط پارلمان اين رژيم (1950م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠عواقب سبک شمردن نماز
✍ در روايات است كه حضرت فاطمۀ زهرا عليها السّلام از پدر بزرگوارش، حضرت محمّد صلّى اللّه عليه و آله، پرسيد: مجازات كسى كه نمازش را سبك بشمرد چيست؟
🌷 فرمود:اى فاطمه، هرزن يا مردى كه نمازش را سبك بشمرد، خداوند او را به پانزده بلا گرفتار مىكند: شش بلا در دنيا، سه بلا به هنگام مرگ، سه بلا در قبر و سه بلا در قيامت، هنگامى كه از قبر خارج مىشود.
🌺 بلاهاى دنيا اين است كه خدا بركت را از عمر و روزى او برمىدارد،سيماى نيكوكاران را از صورتش محو مىكند،هيچ پاداشى به اعمالش تعلّق نمىگيرد، دعايش به آسمان راه نمىيابد، و از دعاى نيكوكاران بى بهره مىماند.
🌹بلاهاى وقت مرگ آن است كه با خوارى مى ميرد، گرسنه از دنيا مىرود و تشنه جان مىدهد، چنانكه اگر تمام رودهاى دنيا را بنوشد، سيراب نمىشود.
🌷بلاهاى قبر اين است كه خداوند فرشتهاى را مأمور مىكند او را در قبرش عذاب كند، قبرش را تنگ مىكند و قبرش تاريك مىشود.
🌺 بلاهاى قيامت اين است كه خداوند فرشتهاى را مأمور مىكند كه او را در حضور همۀ خلايق با صورت بر زمين بكشد، در حساب به او سختگيرى مىشود و خداوند متعال به او توجه نمىكند و او را تزكيه نمىكند و براى او عذابى دردناك خواهد بود.
♻️ متن روایت
سَيِّدَةِ النِّسَاءِ فَاطِمَةَ اِبْنَةِ سَيِّدِ اَلْأَنْبِيَاءِ صَلَوَاتُ اَللَّهِ عَلَيْهَا وَ عَلَى أَبِيهَا وَ عَلَى بَعْلِهَا وَ عَلَى أَبْنَائِهَا اَلْأَوْصِيَاءِ : أَنَّهَا سَأَلَتْ أَبَاهَا مُحَمَّداً صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ فَقَالَتْ يَا أَبَتَاهْ مَا لِمَنْ تَهَاوَنَ بِصَلاَتِهِ مِنَ اَلرِّجَالِ وَ اَلنِّسَاءِ قَالَ يَا فَاطِمَةُ مَنْ تَهَاوَنَ بِصَلاَتِهِ مِنَ اَلرِّجَالِ وَ اَلنِّسَاءِ اِبْتَلاَهُ اَللَّهُ بِخَمْسَ عَشْرَةَ خَصْلَةً سِتٌّ مِنْهَا فِي دَارِ اَلدُّنْيَا وَ ثَلاَثٌ عِنْدَ مَوْتِهِ وَ ثَلاَثٌ فِي قَبْرِهِ وَ ثَلاَثٌ فِي اَلْقِيَامَةِ إِذَا خَرَجَ مِنْ قَبْرِهِ فَأَمَّا اَللَّوَاتِي تُصِيبُهُ فِي دَارِ اَلدُّنْيَا فَالْأُولَى يَرْفَعُ اَللَّهُ اَلْبَرَكَةَ مِنْ عُمُرِهِ وَ يَرْفَعُ اَللَّهُ اَلْبَرَكَةَ مِنْ رِزْقِهِ وَ يَمْحُو اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ سِيمَاءَ اَلصَّالِحِينَ مِنْ وَجْهِهِ وَ كُلُّ عَمَلٍ يَعْمَلُهُ لاَ يُؤْجَرُ عَلَيْهِ وَ لاَ يَرْتَفِعُ دُعَاؤُهُ إِلَى اَلسَّمَاءِ وَ اَلسَّادِسَةُ لَيْسَ لَهُ حَظٌّ فِي دُعَاءِ اَلصَّالِحِينَ وَ أَمَّا اَللَّوَاتِي تُصِيبُهُ عِنْدَ مَوْتِهِ فَأَوَّلُهُنَّ أَنَّهُ يَمُوتُ ذَلِيلاً وَ اَلثَّانِيَةُ يَمُوتُ جَائِعاً وَ اَلثَّالِثَةُ يَمُوتُ عَطْشَاناً فَلَوْ سُقِيَ مِنْ أَنْهَارِ اَلدُّنْيَا لَمْ يُرَوِّ عَطَشَهُ وَ أَمَّا اَللَّوَاتِي تُصِيبُهُ فِي قَبْرِهِ فَأَوَّلُهُنَّ يُوَكِّلُ اَللَّهُ بِهِ مَلَكاً يُزْعِجُهُ فِي قَبْرِهِ وَ اَلثَّانِيَةُ يُضَيَّقُ عَلَيْهِ قَبْرُهُ وَ اَلثَّالِثَةُ تَكُونُ اَلظُّلْمَةُ فِي قَبْرِهِ وَ أَمَّا اَللَّوَاتِي تُصِيبُهُ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ إِذَا خَرَجَ مِنْ قَبْرِهِ فَأَوَّلُهُنَّ أَنْ يُوَكِّلَ اَللَّهُ بِهِ مَلَكاً يَسْحَبُهُ عَلَى وَجْهِهِ وَ اَلْخَلاَئِقُ يَنْظُرُونَ إِلَيْهِ وَ اَلثَّانِيَةُ يُحَاسَبُ حِسٰاباً شَدِيداً وَ اَلثَّالِثَةُ لاَ يَنْظُرُ اَللَّهُ إِلَيْهِ وَ لاَ يُزَكِّيهِ وَ لَهُ عَذَابٌ أَلِيمٌ.
_______________
📚 ابن طاووس، فلاح السائل و نجاح المسائل، ج 1، ص 22.
بحار الأنوار، ج80، ص21، ح 39.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 04 بهمن ماه 1397 شمسی
🌙 17 جمادی الاول 1440 قمری
❄️ 24 ژانويه 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ ورود سپاه روسيه به ايران در جريان جنگ جهانی اول (1293ش)
➕ بستن فرودگاه مهرآباد به دستور "بختيار" براي جلوگيري از ورود امام به ايران (1357ش)
🌙 #قمری
➕ تولد "سيدمحمدعلي شاه عبدالعظيمي" فقيه، نويسنده و عالم مسلمان(1258 ق)
❄️ #میلادی
➕ حفر اولين چاه نفت جهان در ايالت پنسيلوانيای امريكا (1859م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
❓چه آیه هایی از قرآن درباره حضرت زهرا (س) است؟
✍ حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها یکی از پنج نور پاکی است که آیات فراوانی درباره ایشان نازل شده و یا در تفسیر قرآن، به آنها تأویل میشود.
در این زمینه ما فقط به چند آیه مشهور اشاره می کنم:
1⃣ سوره کوثر؛ که این سوره حضرت فاطمه (س) را کوثر معرفی می کند.
2⃣ آیه تطهیر؛
«إِنَّما یُریدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَ یُطَهِّرَكُمْ تَطْهیراً؛ احزاب/۳۳؛اى اهل بیت، خدا مى خواهد پلیدى را از شما دور كند و شما را پاك دارد»
3⃣ آیه مودت؛
«قُلْ لا أَسْئَلُكُمْ عَلَیْهِ أَجْراً إِلاَّ الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبى؛ شوری/۲۳؛ بگو: بر این رسالت مزدى از شما، جز دوست داشتن خویشاوندان، نمى خواهم.»
ابن عباس می گوید: « وقتی این آیه نازل شد، به رسول خدا عرض کردم این کسانی که مودت و محبت آنها واجب شده کیستند؟ » رسول خدا (ص)فرمود: « علی و فاطمه و حسن و حسین » (1)
4⃣ سوره انسان؛
در این سوره داستان انفاق خانواده حضرت علی (ع) بیان شده و قرآن از این عمل تجلیل کرده است:
«وَ یُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلىَ حُبِّهِ مِسْكِینًا وَ یَتِیمًا وَ أَسِیرًا * إِنمَّا نُطْعِمُكمُْ لِوَجْهِ اللَّهِ لَا نُرِیدُ مِنكمُْ جَزَاءً وَ لَا شُكُورًا؛ انسان/۹-۸؛و غذاى (خود) را با اینكه به آن علاقه (و نیاز) دارند، به «مسكین» و «یتیم» و «اسیر» مى دهند! * (و مى گویند ما شما را بخاطر خدا اطعام مى كنیم، و هیچ پاداش و سپاسى از شما نمى خواهیم!»
5⃣ آیه مباهله؛
«فَمَنْ حَاجَّكَ فیهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكاذِبینَ؛ آل عمران/۶۱؛ از آن پس كه به آگاهى رسیده اى، هر كس كه درباره او با تو مجادله كند، بگو: بیایید تا حاضر آوریم، ما فرزندان خود را و شما فرزندان خود را، ما زنان خود را و شما زنان خود را، ما برادران خود را و شما برادران خود را. آن گاه دعا و تضرع كنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان بفرستیم.»
✅ شکی نیست که مصداق مباهله کنندگان، پنج تن بودند. و اسقف نجران با دیدن پنج تن (علیهم السلام) گفت:«ای گروه نصاری، من افرادی را می بینم که اگر از خدا بخواهند کوهی را از جا بکند، خدا آن را میکند. با اینها مباهله نکنید که هلاک خواهید شد و تا روز قیامت یک نصرانی روی زمین باقی نخواهد ماند.»(2)
_________________
(1) تفسیر نور الثقلین، ج۴، ص۵۷۲
(2) الطرائف فی معرفة مذاهب الطوائف، ج۱، ص، ۴۲.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 05 بهمن ماه 1397 شمسی
🌙 18 جمادی الاول 1440 قمری
❄️ 25 ژانويه 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت فقيه و زاهد بزرگوار، آيت الله "ميرزا جمال الدين كرباسي" (1310 ش)
➕ ارتحال عالم رباني آيت الله "ملاعبدالله مدرس گرجي" (1363 ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت "ابوالعباس احمد بن علی نجاشی" عالم شهیر شیعه در قرن پنجم (450 ق)
➕ رحلت علامه "سيدمحمد مولانا" عالم و مؤلف (1363 ق)
❄️ #میلادی
➕ كشف ميكروب جذام (1871م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 ساعتی که روز جمعه، دعا در آن مستجاب می شود.
✍ در اینکه چه ساعتی از ساعات روز جمعه دعا در آن مستجاب می شود؟ علی (علیه السلام) در خطبه ای می فرمایند:
🌷 «وَ فِيهِ سَاعَةٌ مُبَارَكَةٌ لَا يَسْأَلُ اللَّهَ عَبْدٌ مُؤْمِنٌ فِيهَا شَيْئاً إِلَّا أَعْطَاهُ».(1) در روز جمعه ساعتی هست که بنده مؤمن از خدای متعال چیزی درخواست نمی کند، مگر آنکه خدا به او اعطاء می فرماید.
✅ از فرمایش حضرت معلوم می شود یک ساعت خاصی در روز جمعه هست که آن ساعت، نسبت به ساعات دیگر، یک خصوصیت دارد و بر روی دعا تاثیر بسزایی دارد.
🌺 حضرت فاطمه زهرا(س) می فرماید: از پیامبر(ص) شنیدم که فرمود: در روز جمعه ساعتى است که هیچ مسلمانى مراقب آن نبوده که حاجت خیرى از خداى عزوجل بخواهد مگر آنکه حاجت او را برآورده سازد.
فاطمه (س) میگوید: عرض کردم یا رسولاللَّه! آن چه ساعتى است؟ فرمود: آن هنگامى است که نصف قرص خورشید در موقع غروب پنهان شود.
🌹پس از آن فاطمه (س) به غلام خود فرمود: بر فراز بام برو و وقتی دیدى نصف قرص خورشید در هنگام غروب پنهان شد، به من خبر بده تادعا کنم.
♻️متن روایت:
فَاطِمَةَ بِنْتِ النَّبِیِّ (س) قَالَتْ سَمِعْتُ النَّبِیَّ (ص) إِنَّ فِی الْجُمُعَةِ لَسَاعَةً لَا یُرَاقِبُهَا رَجُلٌ مُسْلِمٌ یَسْأَلُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ فِیهَا خَیْراً إِلَّا أَعْطَاهُ إِیَّاهُ قَالَتْ فَقُلْتُ یَا رَسُولَ اللَّهِ أَیُّ سَاعَةٍ هِیَ قَالَ إِذَا تَدَلَّى نِصْفُ عَیْنِ الشَّمْسِ لِلْغُرُوبِ قَالَ وَ كَانَتْ فَاطِمَةُ (س) تَقُولُ لِغُلَامِهَا اصْعَدْ عَلَى الضراب [الظِّرَابِ] فَإِذَا رَأَیْتَ نِصْفَ عَیْنِ الشَّمْسِ قَدْ تَدَلَّى لِلْغُرُوبِ فَأَعْلِمْنِی حَتَّى أَدْعُو.(2)
____________
(1) وسائل الشيعة، ج7 ، ص379.
(2) دلائل الإمامة، ص 71، / معانى الأخبار، ص 399، ضمن ح 9.
مسند فاطمه الزهراء (س)، ص 227.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️ 06 بهمن ماه 1397 شمسی
🌙 19 جمادی الاول 1440 قمری
❄️ 26 ژانويه 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ ملي شدن جنگلهای ايران (1341ش)
➕ تهاجم گروهك ضدانقلاب مسلحِ "اتحاديه كمونيستها" به شهر هزارسنگر "آمل" (1360ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت "جلال الدين سيوطی"، فقيه، محدث و لغتشناس بزرگ عرب (911 ق)
❄️ #میلادی
➕ روز ملي "استراليا"
➕ روز ملی و اعلام جمهوری در "هندوستان" (1950م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
♻️ درگذشت "جلال الدين سيوطي"، فقيه، محدث و لغت شناس بزرگ عرب(911 ق)
✍ عبدالرحمان بن محمد معروف به جلال الدین سيوطي، عالم شافعی قرن نهم و دهم در سال 849 ق، در قاهره به دنيا آمد. او در 8 سالگي قرآن را حفظ كرد. وي در تمام فنون رايج به ويژه فقه، هيئت، حديث، تفسير، معاني، بيان، بديع، نحو و لغت متبحر بوده و بر دیگران، برتري يافت.
✅ تاليفات سيوطي را تا سيصد و حتي پانصد كتاب ذكر كرده اند كه تعداد زيادي از آنها جزوه مي باشند. تفسیرِ الدر المنثور، الاتقان فی علوم القرآن، آدابُ السّلوك، اُصول النحو، شرح الفيه ي ابن مالك و و نيز شرح ابن عقيل از كتب اوست.
✅ وي در هر يك از زمينه هاي ادبيات، تاريخ، رجال، تراجمِ احوال و علوم ديگر، تاليفات جامع و نافع دارد.
او سرانجام در سال 911 ق، در قاهره چشم از جهان فروبست.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5