💠 توصیه های امام باقر علیه السلام به جابر بن یزید جعفی(۲)
🌷و به آنچه درباره تو گفته شد بينديش، اگر ديدى آنچه درباره تو گفته شده در تو هست، بدان كه افتادن تو از چشم خداوند عزّ و جلّ بر اثر خشمگين شدنت از حقيقت، مصيبتش براى تو بزرگتر از مصيبتى است كه مى ترسى از چشم مردم بيفتى. اما اگر خلاف آن چيزى باشى كه درباره ات گفته شده، اين خود ثوابى است كه، بدون به رنج و زحمت افكندن جسم خود، به دست آورده اى.
🌹و فَكِّرْ فيما قيلَ فيكَ، فإن عَرَفتَ مِن نَفسِكَ ما قيلَ فيكَ فسُقوطُكَ مِن عَينِ اللّه ِ جلَّ و عَزَّ عِندَ غَضَبِكَ مِن الحَقِّ أعظَمُ علَيكَ مُصيبَةً مِمّا خِفتَ مِن سُقوطِكَ مِن أعيُنِ النّاسِ، و إن كُنتَ على خِلافِ ما قِيلَ فِيكَ فثَوابٌ اكتَسَبتَهُ مِن غَيرِ أنْ يَتعَبَ بَدَنُكَ
📗 تحف العقول، ص 284.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 18 مردادماه 1398 شمسی
🌙 07 ذی الحجه 1440 قمری
❄️ 09 آگوست 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت آيت اللَّه "ميرزا محمد ثقفی" پدر همسر حضرت امام خمينی (ره) (1364 ش)
➕ عمليات فتح 9 در منطقه خورمال در استان سليمانيه عراق (1366 ش)
🌙 #قمری
◼️ شهادت حضرت امام محمدباقر(ع) به دستِ هشام بن عبدالملك اُمَوی (114 ق)
➕ رحلت آيت اللَّه "سيدمحمدتقي خوانساری" فقيه و مرجع عالی قدر تقليد (1371ق)
❄️ #میلادی
➕ بمباران هسته ای شهر "ناكازاكی" در ژاپن توسط ايالات متحده امريكا (1945م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🏴🏴به مناسبت شهادت امام باقر علیه السلام
✍ امام محمد باقر علیه السلام (۵۷ ه.ق -۱۱۴ه.ق) ملقب به باقر به معنای شکافنده ی همه ی علوم در هفتم ذی الحجه سال ۱۱۴ و به قولی در ربيع الاول و يا ربیع الثانی سال ۱۱۴ به شهادت رسيد. آن حضرت را، حاكم مدينه ابراهيم بن وليد بن عبدالملک بن مروان به امر هشام بن عبدالملک (خلیفه وقت)، در سن ۵۷ سالگی، در مدینه منوره، با زهر به شهادت رساند.
✅ مدت امامت آن امام همام، ۱۹ سال و چند ماه ادامه داشت. قبر مقدس آن حضرت در بقیع، در کنار پدر و عم خود امام حسن(ع) قرار دارد.(۱)
✅امام باقر (ع)، در طول زندگی خود، به نشر و گسترش حقایق و معارف الهی پرداخت. مشکلات علمی را تشریح نمود. جنبش علمی دامنه داری به وجود آورد که مقدمات تاسیس یک «دانشگاه بزرگ اسلامی» را که در دوران امامت فرزند گرامیش «امام صادق» به اوج عظمت رسید، پی ریزی کرد.
✅ امام پنجم در علم، زهد، عظمت و فضیلت سرآمد همه بزرگان بنی هاشم بود. مقام بزرگ علمی و اخلاقی او مورد تصدیق دوست و دشمن بود. به قدری روایات و احادیث، در زمینه مسائل و احکام اسلامی، تفسیر، تاریخ اسلام، و انواع علوم، از حضرت به یادگار مانده است که تا آن روز از هیچ یک از فرزندان امام حسن و امام حسین (ع) به جا نمانده بود.(۲)
------------------------------------------
پی نوشت ها:
۱- بر گرفته از وقایع الایام شیخ عباس قمی، ۷ ذی الحجه.
۲.ارشاد مفید، ص ۲۶۱.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 توصیه های امام باقر علیه السلام به جابر بن یزید جعفی(۳)
🌷و بدان كه تو دوست ما نخواهى بود، مگر آنگاه كه اگر همه همشهريانت بر ضدّ تو همصدا شوند و بگويند: تو مرد بدى هستى، مايه اندوه تو نشود و اگر همه گويند: تو مرد خوبى هستى، اين سخن تو را شاد نسازد. بلكه خودت را با آنچه در كتاب خداست بسنج، اگر ديدى پوينده راه آن هستى، از آنچه پرهيز داده است مى پرهيزى، به آنچه ترغيب كرده است راغبى و از آنچه ترسانده است مى ترسى، پس استوار و شاد باش؛ زيرا آنچه درباره تو گفته شده است، به تو زيانى نمى رساند. اما اگر ديدى از قرآن جدايى، ديگر چرا بايد خودت را بفريبى؟!
🌹و اعلَمْ بأنّكَ لا تَكونُ لَنا وَليّا حتّى لَوِ اجتَمعَ علَيكَ أهلُ مِصرِكَ و قالوا : إنّكَ رجُلُ سَوءٍ لَم يَحزُنْكَ ذلكَ، و لو قالوا: إنّكَ رجُلٌ صالِحٌ لَم يَسُرَّكَ ذلكَ، و لكنِ اعرِضْ نَفسَكَ على كِتابِ اللّه ِ؛ فإن كُنتَ سالِكا سَبيلَهُ، زاهِدا في تَزهيدِهِ، راغِبا في تَرغيبِهِ، خائفا مِن تَخويفِهِ، فاثبُتْ و أبشِر؛ فإنّهُ لا يَضُرُّكَ ما قِيلَ فِيكَ، و إن كُنتَ مُبائنا لِل.قُرآنِ فماذا الّذي يَغُرُّكَ مِن نَفسِكَ ؟!
📗 تحف العقول، ص 284.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🌷امام صادق علیه السلام:
صَوْمُ يَوْمِ اَلتَّرْوِيَةِ كَفَّارَةُ سَنَةٍ وَ يَوْمِ عَرَفَةَ كَفَّارَةُ سِنِينَ.
🌹امام صادق عليه السلام فرمود: روزه روز ترويه(روز هشتم ذي الحجه)كفاره گناهان يك سال و روزه روز عرفه كفاره گناهان دو سال است.
📗 ثواب الاعمال، ص۱۴۵
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️ 19 مردادماه 1398 شمسی
🌙 08 ذی الحجه 1440 قمری
❄️ 10 آگوست 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت شهيد عباس عرب سلمانی (1360ش)
🌙 #قمری
➕ روز تَرويه
➕ حركت امام حسين(ع) از مكه به سوی عراق (60 ق)
➕ يورش به مكه و قتل عام حجاج خانه خدا توسط حكومت قرمطي بحرين (317 ق)
❄️ #میلادی
➕ استقلال كلمبيا از استعمار اسپانیا (1819م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 حركت امام حسين(ع) از مكه به سوي عراق(60 ق)
✍ امام حسين(ع) در پي خودداري از بيعت با يزيد بن معاويه، مكه را به قصد كوفه در عراق ترك كرد. آن حضرت، چهار ماه قبل از آن، از مدينه زادگاه و محل زندگي خود به همراه جمعي از خاندانش به مكه آمده بود.
✅ درمدتي كه امام حسين(ع) در مكه بود، با استفاده از حضور تعداد زيادي از زائران خانه ي خدا در اين شهر، توانست عده ي زيادي از مسلمانان را از ظلم و فساد حكومت يزيد بن معاويه آگاه كند.
✅ در عين حال، به دليل دعوت هاي مكرر مردم كوفه از امام و همچنين توطئه ي ترور ايشان در مكه توسط عاملان حكومت يزيد، آن حضرت رهسپار كوفه شد. ضمن آن كه ترك مكه در هشتم ذي الحجه كه از ايام حج است، باعث جلب توجه بيشتر همگان به مخالفت امام با حكومت جابرانه ي يزيد گرديد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❓روز ترویه چه روزی است و وجه نامگذاری این روز به ترویه چیست؟
✍ هشتم ذی الحجه روز ترویه است. ترویه به معنای ذخیره کردن آب است و این روزی است که حجاج نیت حج تمتع می نمایند و محرم شده، از مکه به سمت منی حرکت و شب را در آنجا بیتوته می کنند و صبح عرفه به جانب عرفات رهسپار می گردند.
✅ طبق روایات گوناگون، منزلت روز ترویه تا جایی است که درک آن مساوی با درک تمام حج شمرده شده است، چرا که روز ترویه در اصل آماده شدن برای ورود به عرفات و عید قربان است.
✅ وجه تسمیه یوم الترویه یا روز ترویه در کلام امامان معصوم(علیهم السلام) برداشتن و ذخیره نمودن آب در روز هشتم ذی حجه و حرکت به سوی عرفات می باشد.
✅ روز ترویه یکی از ارزشمندترین روزهای زمان برشمرده شده است که آداب و اعمال مخصوصی دارد. از امام صادق(ع) نقل شده است که فرمود: روزه ی روز ترویه، کفاره ی گناهان یک سال و روزه ی روز عرفه، کفاره ی گناهان دو سال است.(۱)
✅محدث قمی در مفاتیح الجنان روزه این روز را برابر با کفاره شصت سال برشمرده است.
✅ مورخین خروج حضرت امام حسین علیه السلام از مکه به سمت کوفه را هشتم ذی الحجه یعنی روز ترویه نگاشته اند.
(۱) ثواب الاعمال، ص۱۴۵
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🌺 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم
🌷أکثَرَ أن یُعتِقَ اللّهُ فیهِ عَبدًا مِنَ النّارِ مِن یَومِ عَرَفَةَ، وإنَّهُ لَیَدنو ثُمَّ یُباهِی المَلائِکَةَ فَیَقولُ: ما أرادَ هؤُلاءِ؟»
🌹در هیچ روزى به اندازه روز عرفه، خداوند بندگان را از آتش دوزخ آزاد نمىکند. همانا خداوند نزدیک مىشود و بر فرشتگان مباهات مىکند و مىفرماید: «اینها چه مىخواهند»
📚 صحیح مسلم، ج 4، ص 107.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5