هدایت شده از مفاخر
💠 شرح #دعای_هفتم صحیفه سجادیه (۶)
۵) وَ جَرَى بِقُدرَتِكَ الْقَضَاءُ
🔹 قضاء: به معنای پایان دادن چیزی است، به همین جهت قضاء در مورد آفرینش الهی، حکم قاضی، تعیین حدّ و مرز چیزی و نیز به معنای متقن و محکم ساختن چیزی به کار می رود.
🔸یعنی: قلم قضا بر همه امور با قدرت تو جاری شده است.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠بهترین و بدترین برادران
🌷امام على علیه السلام می فرماید:
«بهترين برادران تو كسى است كه براى انجام كارهاى نيك بشتابد و تو را نيز به نيكوكارى بكشاند و به نيكى فرمانت دهد و در آن يارى ات دهد».
🌺 «خيرُ إخْوانِكَ مَن سارَعَ إلى الخيرِ و جَذَبَكَ إلَيهِ و أمَرَكَ بالبِرِّ و أعانَكَ علَيهِ».(1)
و نیز می فرماید:
🌹«بدترين برادر آن است كه مايه رنج و زحمت آدمى باشد»
«شَرُّ الإخْوانِ مَن تُكَلِّفَ لَهُ»(2)
(1) غررالحكم و دررالكلم، ص417.
(2) همان، ج71، ص165.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 بر و نیکی در قرآن
✍ بِر، به معناى گستردگى انجام كار نيك است. هر گونه اقدامى كه به گونه اى در راستاى خدمت به مردم و جامعه قرار بگيرد و آنان را به سوى خير و نيكى فراخواند، از مصاديق بر است.
✅ بر و نيكى و نيكوكارى، اين نيست كه انسان وظايف فردى و عبادى خود را به بهترين شيوه انجام دهد و از سرنوشت ديگران بى خبر باشند بلكه آن انسانى نيكوكار است و در رديف ابرار قرار دارد كه همپاى انجام اعمال عبادى فردى به وظايف اجتماعى و تعاون و خدمت به ديگران عمل کند، قرآن کریم در این باره می فرماید:
☀️ لَيْسَ الْبِرَّ أَنْ تُوَلُّوا وُجُوهَكُمْ قِبَلَ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ وَلَٰكِنَّ الْبِرَّ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَالْمَلَائِكَةِ وَالْكِتَابِ وَالنَّبِيِّينَ وَآتَى الْمَالَ عَلَىٰ حُبِّهِ ذَوِي الْقُرْبَىٰ وَالْيَتَامَىٰ وَالْمَسَاكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَالسَّائِلِينَ وَفِي الرِّقَابِ وَأَقَامَ الصَّلَاةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَالْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذَا عَاهَدُوا ۖ وَالصَّابِرِينَ فِي الْبَأْسَاءِ وَالضَّرَّاءِ وَحِينَ الْبَأْسِ ۗ أُولَٰئِكَ الَّذِينَ صَدَقُوا ۖ وَأُولَٰئِكَ هُمُ الْمُتَّقُونَ. بقره/۱۷۷
🌟 نيكى (تنها) اين نيست كه (به هنگام نماز) روى خود را به سوى مشرق يا مغرب بگردانيد، بلكه نيكوكار كسى است كه به خدا و روز قيامت و فرشتگان و كتاب آسمانى و پيامبران ايمان آورده و مال (خود) را با علاقهاى كه به آن دارد به خويشاوندان و يتيمان و بيچارگان و در راهماندگان و سائلان و در (راه آزادى) بردگان بدهد، و نماز را برپاى دارد و زكات را بپردازد، و آنان كه چون پيمان بندند، به عهد خود وفا كنند و آنان كه در (برابر) سختىها، محروميّتها، بيمارىها و در ميدان جنگ، استقامت به خرج مىدهند، اينها كسانى هستند كه راست گفتند و اينان همان پرهيزكارانند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️ 02 آذر ماه 1400 شمسی
🌙 17 ربیع الثانی 1443 قمری
❄️ 23 نوامبر 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ تشكيل "كميته دفاع ملی" در قم در جريان جنگ جهانی اول (1294 ش)
➕ هجوم وحشيانه ايادی رژيم پهلوی به حرم مطهر امام رضا (ع) (1357 ش)
➕ درگذشت سلیم موذن زاده مداح نامدار اردبیلی (1395 ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت عالم بزرگوار "ملا قربانعلی زنجاني" معروف به حجت الاسلام (1328 ق)
➕ رحلت مدرس برجسته و عالم ربانی آيت اللَّه سيد مصطفی صفايی خوانساری (1413 ق)
❄️ #میلادی
➕ تصويب تشكيل كشور فلسطين از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد (1974م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
◼️ درگذشت سلیم موذن زاده مداح نامدار اردبیلی (1395 ش)
✍ سلیم موذن زاده اردبیلی در سال ۱۳۱۵ش، در اردبیل چشم به جهان گشود. صدای خوب در خانواده وی موروثی بوده و همه آنان از این نعمت الهی در راه ترویج مکتب اهل بیت (ع) به خصوص مناقب و مصائب چهارده معصوم (ع) و عزاداری های محرم بهره جسته اند.
✅ از او حدود دو هزار و ۵۰۰ عنوان نوار کاست و سی دی مربوط به برنامه های عزاداری و نوحه خوانی موجود هست. او می گفت که حنجره اش وقف حضرت سیدالشهداء (ع) است و درست نیست که از آن برای موارد دیگر استفاده نماید
✅ اعجاب و توانایی بی وصف در اجرای برنامه های گوناگون مداحی، نوحه خوانی، مولود خوانی، اذان و قرائت قرآن مجید از دوران نوجوانی وی را در ردیف یکی از مطرح ترین افراد در این رشته ها قرار داده است.
او سرانجام در صبح روز سه شنبه ۲ آذر ۹۵ در بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل به علت بیماری قلبی درگذشت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌷امام على عليه السلام:
اَلْكَريمُ يَرى مَكارِمَ اَفْعالِهِ دَيْنا عَلَيْهِ يَقْضيهِ، اَللَّئيمُ يَرى سَوالِفَ اِحْسانِهِ دَيْنا لَهُ يَقْتَضيهِ؛
بزرگوار، نيكوكارى هاى خود را بدهى به گردن خود مى داند كه بايد بپردازد و فرومايه، احسان هاى گذشته خود را بدهى به گردن ديگران مى داند كه بايد پس بگيرد.
📚 غررالحكم، ح 2031 و 2032
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 شان نزول آیه بِرّ 💠
✍ آیه ی 177 سوره ی بقره «لَّيْسَ الْبِرَّ أَن تُوَلُّواْ وُجُوهَكُمْ قِبَلَ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ وَلَكِنَّ..........» را «آیه بِرّ» (نیكى) گویند.
🔹مرحوم طبرسى مى گوید: هنگامى كه قبله مسلمانان از بیت المقدس به كعبه انتقال یافت، مناقشه هاى فراوانى میان مسلمانان، یهود و نصارا درگرفت.
🔸به گمان یهود، نیكویى این بود كه رو به مغرب نماز گزارند و نصارا بر این گمان بودند كه نیكویى، رو به مشرق نماز خواندن است؛ كه خداوند این آیه را نازل كرد و به معرفى نیكى و نیكوكارى پرداخت.(1)
✅ بر اساس این آیه، رو به سوى مشرق و مغرب گرداندن، نیكوكارى نیست؛ بلكه ایمان به خدا، آخرت، ملائكه و كتاب هاى آسمانى نیكى است. پرداخت مال به خویشان، یتیمان، بینوایان و در راه ماندگان و گدایان و آزاد كردن بردگان نیز نیكویى است. در ادامه همین آیه، اقامه نماز، پرداخت زكات، وفا به عهد و شكیبایى هنگام سختى نیز نیكى و نیكوكارى شناسانده شده است.
(1) مجمع البیان، ج1، ص 476.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 شرح #دعای_هفتم صحیفه سجادیه (۷)
۶) وَ مَضَتْ عَلَى إِرَادَتِكَ الْأَشْيَاءُ
مضَت: رفته و حتمی شده است.
یعنی: همه اشیاء بر طبق اراده تو جریان پیدا کرده و حتمی شده است.
خداوند در قرآن می فرماید:
☀️ بَدِيعُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۖ وَإِذَا قَضَىٰ أَمْرًا فَإِنَّمَا يَقُولُ لَهُ كُنْ فَيَكُونُ/بقره /۱۱۷.
او آفریننده آسمانها و زمین است و چون اراده آفریدن چیزی کند، به محض آنکه گوید: موجود باش، موجود خواهد شد.
☀️ إِنَّمَا أَمْرُهُ إِذَا أَرَادَ شَیْئًا أَنْ یَقُولَ لَهُ کُنْ فَیَکُونُ (یس۸۲).
فرمان نافذ او چون اراده خلقت چیزی کند به محض اینکه گوید: «موجود باش» بلا فاصله موجود خواهد شد.
لفظ "کن" در این آیات، اشاره به اراده تکوینی الهی است و معنای این آیات این است که هنگامی که خداوند اراده آفرینش موجودی را کرد، آن موجود ایجاد میشود. به عبارت دیگر هر شیء و موجودی که مورد تعلق اراده الهی قرار گرفت، شأن خداوند این است که آن شیء حتماً موجود میشود.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 03 آذر ماه 1400 شمسی
🌙 18 ربیع الثانی 1443 قمری
❄️ 24 نوامبر 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت عالم مجاهد آيت اللَّه "سيدمهدي روحانی" عضو مؤسس جامعه مدرسين حوزه علميه قم (1379 ش)
➕ درگذشت آیت الله عبدالکریم موسوی اردبیلی ( 1395 ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت آيت اللَّه ميرزا علی شيرازی (1355 ق)
❄️ #میلادی
➕ تصویب قطعنامه ۱۰۱ شورای امنیت بر ضد اسرائیل (1953م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
◼️ رحلت عالم مجاهد آيت اللَّه "سيدمهدي روحاني" عضو مؤسس جامعه مدرسين حوزه علميه قم (1379 ش)
✍ آيت اللَّه سيد مهدي روحاني در سال 1303ش (1343ق)، در شهر مقدس قم به دنيا آمد. او پس از فرا گرفتن دروس مقدمات حوزوی در 19 سالگي جهت ادامه تحصيل راهي نجف گرديد و پس از هشت سال تحصیل، به قم مراجعت نمود و در درس حضرات آيات عظام: سيدحسين بروجردي، سيدمحمد محقق داماد، سيدمحمد حجت كوهكمرهاي، سيد محمدتقي خوانساري و علامه طباطبايي حضور يافت و مدارج علمي را پيمود.
✅ او از آن پس به تدريس سطوح عاليه و خارج فقه و اصول همت گماشت و بيش از پنجاه سال به تحقيق در تفسير، حديث، تاريخ، كلام و مذاهب اسلامي پرداخت و يكي از صاحبنظران برجسته علوم اسلامي در حوزه علميه قم به شمار مي رفت. وي قبل از آغاز نهضت اسلامي به رهبري امام خميني(ره)، به همراه دوستان خود، شالوده تأسيس جامعه مدرسين حوزه علميه قم را فراهم آورد.
✅ او در طول ساليان نهضت اسلامي ضد رژيم، نقش حساس و بنيادين خود را در اين راستا ايفا كرد و در گسترش پيام مرجعيت و روحانيت در گوشه و كنار كشور شركت مستقيم داشت و پس از پيروزي انقلاب اسلامي در جهت تقويت و حمايت از نظام، از هيچ كوششي فروگذار نكرد و سه بار به عنوان نماينده مردم قم و اراك در مجلس خبرگان حضور داشت.
✅ از اين فقيه وارسته آثاري بر جاي مانده كه تاريخ فِرق و مذاهب اسلامي در 2 جلد، تفسير سوره فجر و احاديث اهل البيت عن طريق اهل السنة از آن جمله اند. سرانجام اين يار وفادار امام و انقلاب در سوم آذر 1379ش برابر با 26 شعبان 1421 ق در 76 سالگي به ديدار معبود شتافت و در حرم حضرت معصومه(س)، به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5