◼️ رحلت عالم بزرگ شيعه و مؤلف كبير علامه شيخ عبدالحسين اميني(1390 ق)
✍ علامه شيخ عبدالحسين اميني فقیه، محدث، متکلم، مورخ، نسخهشناس و از علمای بزرگ شیعه، در سال 1320 ق در تبريز به دنيا آمد. وي علوم ابتدايى و متوسطه را نزد پدر تحصيل كرد. سپس جهت ادامه ي تحصیل، راهي نجف اشرف گرديد و در درس آيات عظام فيروزآبادي و سيدابوتراب خوانساري شركت كرد.
✅ علامه اميني در اولين تاليف خويش، كتاب شهداء الفضيله را نگاشت و مورد توجه و تاييد علماي بزرگ قرار گرفت. اين عالم بزرگوار سپس كتاب عظيم "الغدير" را تاليف كرد و آن را به جهان بشري تقديم نمود. علامه اميني با تأليف كتاب الغدير خاطرات عصر نبوي را تجديد كرد و با اين اثر كه با سختيهاي فراوان و خون دل نگاشت، درصدد احياء سيره ي نبوي و علوي بود.
✅ سرانجام اين رادمرد علم و عمل در ۲۸ ربیعالثانی ۱۳۹۰ ق، در هفتاد سالگي به ديدار محبوب شتافت و در نجف اشرف به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 فرازی از رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
۲۴- حق كسي كه به تو احسان نموده است
🌷 اما حق كسي كه به تو احسان نموده آنست كه بـداني او از مالش گذشته و با صرف مـال، تو را از ذلت بندگي و بردگي ديگران و وحشت آن نجات داده است و مزه آزادي و آسايش را به تو چشانیده است و تو را از اسارت ديگران رهانیده و زنجیرهاي بـردگي را از تـو باز نمـوده و بوي خوش عزت و آزادي را به مشام تو رسانیده است.
🌹 او تو را از زندان قهر و جبر بیرون آورده و عسر حرج و سختي را از تو دور نموده و با خوشي و خوشروئي و زبان انصاف با تو سخن گفته و تمام دنیا را ( به جهت احساني كه نموده است ) به تو بخشیده است و تو را فارغ البال ساخته كه به عبادت پروردگارت بپردازي و در اين راستا ضرر مالي را تقبل و تحمل نموده است.
🌸 بدان كه او نزديك ترين مخلوق خداوند نسبت به تو، پس از خویشاوندانت است كه در مواقع لزوم به كمك او بشتابي و به خاطر خـدا و احساني كه به تو نموده است ياريش نمائي و خودت را هیچ وقت در اموري كه مورد نیاز اوست مقدم ننمائي.
🌺 وَ أَمَّا حَقُّ الْمُنْعِمِ عَلَيْكَ بِالْوَلَاءِ فَأَنْ تَعْلَمَ أَنَّهُ أَنْفَقَ فِيكَ مَالَهُ وَ أَخْرَجَكَ مِنْ ذُلِّ الرِّقِّ وَ وَحْشَتِهِ إِلَى عِزِّ الْحُرِّيَّةِ وَ أُنْسِهَا وَ أَطْلَقَكَ مِنْ أَسْرِ الْمَلَكَةِ وَ فَكَّ عَنْكَ حَلَقَ الْعُبُودِيَّةِ وَ أَوْجَدَكَ رَائِحَةَ الْعِزِّ وَ أَخْرَجَكَ مِنْ سِجْنِ الْقَهْرِ وَ دَفَعَ عَنْكَ الْعُسْرَ وَ بَسَطَ لَكَ لِسَانَ الْإِنْصَافِ وَ أَبَاحَكَ الدُّنْيَا كُلَّهَا فَمَلَّكَكَ نَفْسَكَ وَ حَلَّ أَسْرَكَ وَ فَرَّغَكَ لِعِبَادَةِ رَبِّكَ وَ احْتَمَلَ بِذَلِكَ التَّقْصِيرَ فِي مَالِهِ فَتَعْلَمَ أَنَّهُ أَوْلَى الْخَلْقِ بِكَ بَعْدَ أُولِي رَحِمِكَ فِي حَيَاتِكَ وَ مَوْتِكَ وَ أَحَقُّ الْخَلْقِ بِنَصْرِكَ وَ مَعُونَتِكَ وَ مُكَانَفَتِكَ فِي ذَاتِ اللَّهِ فَلَا تُؤْثِرْ عَلَيْهِ نَفْسَكَ مَا احْتَاجَ إِلَيْكَ أَبَدا.
📗 خصال، رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 06 دی ماه 1398 شمسی
🌙 30 ربيع الثانی 1441 قمری
❄️ 27 دسامبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ درگذشت آيت اللَّه "ميرزا احمد كفايی" فرزند "آخوند خراسانی" (1350ش)
➕ درگذشت سید علی اکبر پرورش از مبارزان سیاسی دوران انقلاب(1392ش)
➕ قطع صادرات نفت ايران در پی اعتصابات كاركنان شركت نفت (1357 ش)
🌙 #قمری
➕ صدور حكم تحريم تنباكو توسط ميرزاي بزرگ شيرازي(1309 ق)
❄️ #میلادی
➕ آغاز تجاوز ارتش سرخ شوروی به افغانستان و سرنگونی دولت اين كشور(1979م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◼️ درگذشت سید علی اکبر پرورش از مبارزان سیاسی دوران انقلاب(1392ش)
✍ سید علی اکبر پرورش در سال 1321 در زرین شهر اصفهان متولد شد و تحصیلات ابتدائی و متوسطه را در همان شهر به پایان رساند سپس در دانشگاه اصفهان مدرک لیسانس خود را در رشته ادبیات اخذ نمود ایشان مدرک فوق لیسانس خود را در دانشسرای عالی تهران در رشته کارآموزی دبیری دریافت نمود.
✅ وزیر آموزش پرورش در دولتهای حجت الاسلام والمسلمین شهید محمد جواد باهنر، دولت موقت آیت الله مهدوی کنی، نماینده مجلس خبرگان قانون اساسی، عضو شورای عالی دفاع، نماینده مجلس شورای اسلامی در دورههای اول، سوم و چهارم از جمله سوابق اجرایی ایشان می باشد.
✅ محوریت در مبارزات قبل از انقلاب، عضو شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی، عضو شورای مرکزی موتلفه اسلامی از سال 1372 تا پایان عمر، قائم مقام دبیرکل حزب موتلفه اسلامی از سال 1372 تا سال 1380 از جمله سوابق سیاسی ایشان می باشد.
✅ او سرانجام روز جمعه 6 دی 1392، در اصفهان بعد از گذراندن یک دوره طولانی بیماری دار فانی را وداع گفت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💦 «بسمالله الرحمن الرحیم، الیوم استعمال تنباکو و توتون بِأَیِ نحوٍ کان در حکم محاربه با امام زمان علیهالسلام است. حرره الاقل محمدحسن الحسینی.»
✍ سید محمدحسن حسینی شیرازی مشهور به «میرزای شیرازی» مرجع تقلید شیعه و صاحب حکم تحریم تنباکو است.
✅تولد: ۱۵ جمادی الاول ۱۲۳۰.ق.
✅وفات: ۱۳۱۲.ق، سامرا.
✅محل دفن: حرم علی بن ابیطالب(ع).
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❓بقيةاللَّه به چه معناست؟
✍ تفسير نمونه، «بقيةاللَّه» را چنين معنا کرده است:
هر موجود نافعي از طرف خداوند که براي بشر باقي مانده و مايه ی خير و سعادت او گردد، «بقيةاللَّه» محسوب مي شود. (۱)
✅ نمونه کامل و تام این باقی مانده از طرف خدا وجود مقدس آقا امام زمان(عج) است:
در روایتی آمده است که:
🌺 «هنگامي که حضرت مهدي(علیه السلام) قيام کند، بر دیوار کعبه تکيه می زند و ۳۱۳ تن از پيروانش نزد او گرد می آيند. پس اولين چيزي که مي گويد، اين آيه است:
☀️ «بقيةاللَّه خير لکم ان کنتم مؤمنين».
🌷 سپس مي فرمايد:
من «بقيةاللَّه» و خليفه او و حجت خدا بر شما هستم. پس از آن، کسي بر آن حضرت سلام نمي کند، مگر اين که مي گويد: «السلام عليک يا بقية اللَّه في ارضه»؛ سلام بر تو اي باقي گذارده خدا در زمينش.(۲)
📚منبع:
(۱) تفسیر نمونه، ج۹،ص۲۰۴.
(۲) تفسير صافي، ج ۲، ص ۴۶۸.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️ 07 دی ماه 1398 شمسی
🌙 01 جمادی الاول 1441 قمری
❄️ 28 دسامبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت روحانی مجاهد، آيت اللَّه "حسين غفاری" در زندان رژيم پهلوی (1353ش)
➕ كشتار وحشيانه مردم قزوين توسط رژيم طاغوت (1357ش)
➕ فرمان امام خمينی براي تشكيل نهضت سوادآموزی (1358ش)
➕ رحلت آيت اللَّه "سيد محمدباقر موسوی همدانی" مترجم تفسير شريف الميزان (1379ش)
➕ روز سوادآموزی
🌙 #قمری
➕ تولد سياستمدار و نويسنده ي ايراني شريف الدين كاشاني(459 ق)
❄️ #میلادی
➕ كشف اكسيژن توسط "ژوزف پريسْتْلی" شيمیدان انگليسی (1774م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️ به مناسبت سالروز شهادت روحاني مجاهد، آيت اللَّه "حسين غفاري" (1353ش)
✍ آيت اللَّه شيخ حسين غفاري در سال 1295 ش در آذرشهر تبريز چشم به جهان گشود. او پس از ورود به حوزه علمیه قم، از محضر آیات عظام وقت، بهره هاي وافر گرفت و به درجات بالاي علمي رسيد.
✅ وی كه در كمال سادگي و قناعت زندگي مي كرد، به خاطر ظلم و ستم رژيم پهلوي، به مبارزه با این رژيم پرداخت. و در جريان نهضت امام خميني(ره) بارها به زندان افتاد و شكنجه هاي سختي را متحمل شد.
✅ مزدوران پهلوي براي در هم شكستن اراده اين عالم مجاهد، فرزندان، برادر و همسرش را نيز دستگير كردند. ولی چون كوه استوار و پرصلابت ايستادگي كرد و رنج ها و دردها را به جان خريد.
✅ به طور كلي حبس هاي ايشان از سال 1340 تا پايان عمر به مدت سيزده سال ادامه يافت. وقتی ساواک نظر ايشان را درباره امام (ره) خواستند، گفت: من فكر مي كنم تنها كسي كه مي تواند ايران را نجات دهد، آيت اللَّه خميني است. و نيز جمله شجاعانه و قهرمانانه او كه فرمود: "دشمن خميني كافر است" كمر استبداد شاهي را شكست.
✅ سرانجام اين مجاهد سخت كوش و روحاني مبارز، پس از سالها تحمل شكنجه هاي وحشتناك عوامل مزدور پهلوي، در هفتم دي ماه 1353 ش، در 58 سالگي به شهادت رسيد و در قم به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 منشأ #سوءظن(۶)
✍ سوءظنّ و بد دلی از نتايج ضعف و پستی نفس و حاكی از خبث باطن انسان است، حضرت علی عليه السلام می فرمايند:
🌷 سُوءُ الظَّنِّ بِمَنْ لايَخُونُ مِنَ اللُّؤمِ؛ از پستی انسان است كه به كسانی كه خيانت پيشه نيستند، بدگمان باشد. (۱)
✅ زيرا انسان ضعيف النفس هر فكر فاسدی را كه به خاطرش می گذرد و به ذهنش خطور می كند می پذيرد و به آن ترتيب اثر نيز می دهد مثلا شيطان او را وا می دارد كه از او غيبت كند يا در بزرگداشت و احترام او بی اعتنائی و سستی نمايد و در ادای حقوق او كوتاهی كند، يا به ديده حقارت به او بنگرد و خود را از او بهتر بداند و اگر كسی از طينت پاكی برخوردار باشد، با ظن و گمان، آبروی كسی را نمی برد و به صورت حدس و گمان و يا تنها به بهانه اين كه من شنيدم فلانی مرتكب فلان خلاف شده است، حيثيت و شخصيت او را لكه دار نمی كند.
✅ و اميرمؤمنان عليه السّلام فرمود:
🌹 ضَعْ أَمْرَ أَخِيكَ عَلَی أَحْسَنِهِ حَتَّی يَأْتِيَكَ مَا يَغْلِبُكَ مِنْهُ وَلَا تَظُنَّنَّ بِكَلِمَةٍ خَرَجَتْ مِنْ أَخِيكَ سُوءاً و َأَنْتَ تَجِدُ لَهَا فِي الْخَيْرِ مَحْمِلًا؛(۲)
اعمال برادر ديني ات را به بهترين وجه توجيه و حمل كن، مگر اين كه دليلي بر خلاف آن قائم شود و هرگز نسبت به سخني كه از برادر مسلمانت صادر شده گمان بد مبر؛ تا هنگامي كه مي تواني براي آن توجيهي مناسب و راه صحيح داشته باشي.
📚 (۱) غررالحكم، 263
(۲) كافی، ج2، ص362
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5