هدایت شده از مفاخر
💠بازگشت اهل بیت امام حسین علیه السلام در اربعین به کربلا💠
✍ در باره ی بازگشت اهل بیت امام حسین(علیه السلام) در اربعین به کربلا، اختلاف نظرهایی وجود دارد؛ که به مهم ترین آنها اشاره می شود:
✅ برخی از بزرگان و علمای طراز اول شیعه، معتقدند که کاروان اسرای کربلا هنگام مراجعت از شام به مدینه از راه عراق حرکت کرده و روز اربعین همان سال، یعنی چهل روز پس از واقعه عاشورا، به کربلا رسیده اند و پس از زیارت قبر شریف امام حسین(ع) به سمت مدینه حرکت نمودند.
✅ شیخ مفید در کتاب «مسار الشیعه»ص۴۶، شیخ طوسی در «مصباح المتهجد»ص ۷۸۷، صاحب کتاب «نزهة الزاهد»ص ۲۴۱، ابوریحان بیرونی در «الآثار الباقیه»ص۳۲۹، شیخ بهایی در «توضیح المقاصد» ص۶، سید ابن طاووس در «لهوف»ص۲۲۵، و ..... بر این عقیده هستند.
✅ نقطه مقابل این نظرات، گروهی از متقدمین هستند که ضمن پذیرش اصل بازگشت کاروان اسرای اهل بیت(ع) به کربلا از مسیر شام به مدینه، زمان زیارت قبر امام حسین(ع) از سوی اهل بیت(ع) در اربعین اول(بیستم صفر سال ۶۱ قمری) را بعید دانسته؛ و اربعین دوم یا اربعین سال های بعد را مناسب دانسته اند.
✅ شهيد مطهري(ره) در مجموعه آثار، ج۱۷، ص۷۸، محدث نوری در «لؤلؤ و مرجان» ص۲۰۸ – ۲۰۹، و شیخ عباس قمی در «منتهی الآمال»ج۲، ص۵۲۴ -۵۲۵، قائل به این نظریه اند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 جابر بن عبدالله انصاری و امام حسین علیه السلام:
✍ جابر بنِ عبدِالله انصارى، صحابی جليل القدر است که از او تعداد زیادی حدیث در کتب شیعه و سنی نقل شده است. جابر به خاطر روایات خاصی که نقل نموده است و همچنین زیارت امام حسین علیه السلام در روز اربعینِ شهادت آن حضرت از صحابیان معروف در بین شیعیان و دارای جایگاه خاصی است.
✅ در واقعة کربلا و شهادت امام حسین علیه السلام، جابربن عبداللّه نگران ذریه ی رسول خدا بود. امام حسین(ع) در مقام احتجاج با لشکریان عبیداللّه بن زیاد، جابر را از جمله شاهدانِ سخن خود معرفی کرده است(1).
✅ در اربعین شهادت امام حسین، جابر اولین زائر قبر امام بود. که عطیه عوفی او را در این سفر همراهی می نمود. (2)
در این زمان جابر نابینا شده بود و با توجه به جایگاه رفیع او در بین مسلمانان به عنوان صحابی بزرگ پیامبر اکرم (ص) زیارت او حاوی پیام ویژه تایید قیام امام حسین علیه السلام و اهتمام به زیارت آن حضرت بوده است.
---------------------------
(1). ارشاد مفید، ج 2، ص 97.
(2). بحارالانوار، ج 98، ص 328.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 اهمیت و جایگاه زیارت اربعین
✍ زیارت اربعین، که کلام و آموزه امام صادق(ع) به شیعه است، نوعی «تجدید میثاق» با امام حسین(ع) و اهل بیت و امامان معصوم(ع) است. ابراز وفاداری نسبت به آنان و راه و مرامشان، ابراز عداوت و برائت نسبت به قاتلان و دشمنان آنان، تولّی و تبرّی، اعلام آمادگی برای جان فشانی در راه مقدّس آنان، بیان مواضع و همبستگی با خطّ نورانی اهل بیت پیامبر(ص)، ایمان، تبعیّت و تسلیم و نصرت، شناخت چهره های حق و باطل و رهبران «نور» و «نار» و مسئله جهاد و شهادت و خطّ ایثارگری در راه مکتب و عقیده، که دستاورد شناخت فلسفه عاشورا و قیام حسینی است، از اهم فرازهای این زیارت است.
✅ مضامین بلند زیارت اربعین، بیانگر آن است که دلدادگان حسینی این باور ها را از دل بر زبان جاری می کنند، تا زمینه رسوخ قلبی و نمود اجتماعی آن فراهم آید.
✅ توفیق الهی نصیبمان باد تا در اربعین حسینی، آن امام شهید را با این زیارتنامه زیبا و پرمعنا، در هر جایی که هستیم، بخوانیم و عرض ادب کنیم. ان شاءالله، التماس دعا
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️18 مهر ماه 1399 شمسی
🌙21 صفر 1442 قمری
❄09 اکتبر 2020 میلادی
☀️ #شمسی
➕ اشغال منطقه موسیان توسط ارتش رژیم بعث عراق در روزهای آغاز جنگ (1359 ش)
➕ درگذشت "سلطان الواعظين شيرازی" محقق، مؤلف و واعظ شهير مسلمان (1350ش)
🌙 #قمری
➕ تولد سراج الدّين "ارمَوي" دانشمند، فقيه و متكلم شهير (594 ق)
❄️ #میلادی
➕ روز جهاني پُست
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
◾️درگذشت "سلطان الواعظين شيرازي" محقق، مؤلف و واعظ شهير مسلمان (1350ش)
✍ سيد محمد شيرازي معروف به سلطان الواعظین در حدود سال 1275 ش (1314 ق) در تهران متولد شد. وي در 12 سالگي به همراه پدرش به عراق رفت و مدت دو سال در كربلا، سطوح متوسطه را خواند. سپس در خدمت پدر به كرمانشاه عزيمت نمود و به تبليغ پرداخت. او سپس براي تكميل علم و كمال خويش به كشورهاي عراق، سوريه، فلسطين، اردن، مصر و هندوستان مسافرت نمود و با گروههاي بسياري از يهوديان، مسيحيان، برهمائيان و اهل سنّت مناظرات ديني و مذهبي داشته است.
✅ مناظره سلطان الواعظين شيرازي با دو عالم بزرگ اهل سنت در پيشاور به مدت 10 شب و هر شب به مدت بيش از 8 ساعت در حضور گاندي، رهبر هند، بسيار معروف است. جريان مناظره هاي وي، در تمام جرايد آن زمان هند درج گرديد و مطالب اين مناظره در كتابي با نام شبهاي پيشاور در بيش از هزار صفحه به چاپ رسيد. علاوه بر آن، آثار گرانبهايي از وي به جاي مانده كه صد مقاله سلطاني در ردّ بر يهود و نصارا و نيز گروه رستگاران يا فرقه ناجيه در دو جلد از آن جمله اند.
✅ او سرانجام در هجدهم مهر 1350 ش برابر با بيستم شعبان 1391 ق در 75 سالگي در تهران درگذشت و با تشييع باشكوهي در قبرستان نو در شهر قم به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌹امام مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
🌷 هر یک از شما باید عملی را انجام دهد که سبب نزدیکی به ما وجذب محبّت ما گردد؛ وباید دوری کند از کرداری که ما نسبت به آن، ناخوشایند وخشمناک می باشیم، پس چه بسا شخصی در لحظه ای توبه کند که دیگر به حال او سودی ندارد ونیز او را از عِقاب وعذاب الهی نجات نمی بخشد.
🌺 قالَ الامام مهدی علیه السلام:
یَعْمَلُ کُلُّ امْرِیء مِنْکُمْ ما یَقْرُبُ بِهِ مِنْ مَحَبَّتِنا، وَلْیَتَجَنَّب ما یُدْنیهِ مِنْ کَراهیَّتِنا وسَخَطِنا، فَاِنَّ امْرَءا یَبْغَتُهُ فُجْأهٌ حینَ لا تَنْفَعُهُ تَوْبَهٌ، ولا یُنْجیهِ مِنْ عِقابِنا نَدَمٌ عَلی حُوبَهٍ.
📚 بحار الانوار، ج ۵۳، ص ۱۷۶
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 فرازی از دعای بیستم #صحیفه_سجادیه (۲۲)
🌹 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ امْنَعْنِی مِنَ السَّرَفِ، وَ حَصِّنْ رِزْقِی مِنَ التَّلَفِ، وَ وَفِّرْ مَلَکتِی بِالْبَرَکةِ فِیهِ، وَ أَصِبْ بیسَبِیلَ الْهِدَایةِ لِلْبِرِّ فِیمَا أُنْفِقُ مِنْهُ. اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ اکفِنِی مَئُونَةَ الِاکتِسَابِ، وَ ارْزُقْنِی مِنْ غَیرِ احْتِسَابٍ، فَلَا أَشْتَغِلَ عَنْ عِبَادَتِک بِالطَّلَبِ، وَ لَا أَحْتَمِلَ إِصْرَ تَبِعَاتِ الْمَکسَبِ.
🌷 خداوندا بر محمد و آلش درود فرست، و مرا از اسراف بازدار، و روزیم را از تلف شدن نگاه دار، و دارائیم را به وسیله برکت دادن افزون کن، و مرا در انفاق از آن مال در امور خیر به راه هدایت رهبری فرما. بارخدایا بر محمد و آلش درود فرست، و مرا از سختی و رنج به دست آوردن روزی کفایت کن، و روزیم را از جایی که گمان نمیبرم به من عنایت فرما، تا در راه بهدست آوردن روزی از بندگیت بازنمانم، و سنگینی وبال آن را به دوش نکشم.
📗 دعای بیستم صحیفه سجادیه
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️19 مهر ماه 1399 شمسی
🌙22 صفر 1442 قمری
❄10 اکتبر 2020 میلادی
☀️ #شمسی
➕ محاصره كامل خرمشهر توسط دشمن بعثي در پي اشغال جاده اهواز - آبادان (1359ش)
➕ شروع اعتصاب سياسي مطبوعات كشور در اعتراض به سانسور (1357 ش)
➕ رحلت عالم مبارز و روحاني آيت اللَّه "حاج ميرزا خليل كمره اي" (1363 ش)
➕ تأسيس "مجمع تقريب مذاهب اسلامي" به دستور حضرت آيت اللَّه "خامنه اي" (1369 ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت "ابن نُقطه" عالم و حديث شناس (629 ق)
❄️ #میلادی
➕ مرگ "فرانسوا فوريه" فيلسوف و نظريه پرداز فرانسوي (1837م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◼️ رحلت عالم مبارز و روحاني آيت اللَّه "حاج ميرزا خليل كمره اي" (1363 ش)
✍ آيت اللَّه ميرزا خليل كمره اي در سال 1276ش (1317 ق) در كمره از توابع خمين به دنيا آمد و پس از طي مقدمات و سطوح در خوانسار، راهي اراك شد و سپس به همراه استاد خود آیت الله حائری، راهي قم شد و در درس آيات عظام: ميرزا جواد ملكي تبريزي، حاج شيخ عباس محدث قمي و سيد محمد حجت كوه كمره اي شركت كرد و پس از سالياني، به اجتهاد دست يافت.
✅ او در زمان رضاخان، به سبب مخالفت با كشف حجاب، به دستور شاه، دستگير و زنداني شد. ايشان بعدها به عنوان نماينده آيت اللَّه العظمی بروجردي به مصر رفت و از شيخ شلتوت، رييس دانشگاه الازهر به خاطر به رسميت شناختن مذهب تشيع تشكر نمود. وی همگام با مبارزات سياسي به همراه آيت اللَّه طالقاني در دوره دكتراي دانشكده الهيات دانشگاه تهران نيز تدريس مي كرد.
✅ تفسير سوره نور، اسرار حج، فلسفه غيبت امام زمان، قبله اسلام، افق اعلي و افق وحي و دهها اثر ديگر از اين عالم رباني به جاي مانده است. او سرانجام در نوزدهم مهر 1363 ش برابر با پانزدهم محرم 1405 ق در 87 سالگي در تهران درگذشت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❓چرا با اينکه علم داریم خدا ناظر بر اعمال ماست، بازم گناه مي کنيم؟
✍ مسلماً علم به تنهايي آدمي را وادار به التزام به لوازمِ عِلمَش نمي کند.
فرعونيان علم داشتند، ولي به آيات خدا کفر ورزيدند. نمل/ 14.
بلعم باعورا عالم بود ولي در عمل لغزيد. اعراف/ 175.
پس علم وقتي مؤثر واقع مي شود که به دنبال آن ايمان باشد. با علم و ايمان است که راه عمل هموار مي شود، البته بايد موانع راه نيز برداشته شود، قرآن اين موانع را ذکر مي فرمايد:
✅ پيروي از خواهش هاي نفساني بدون در نظر گرفتن جنبه هاي عقلاني و شرعي، موجب دور شدن از صراط مستقيم و بي توجهي به دستورات خداوند مي شود.
☀️ قرآن کريم در مورد اين دسته مي فرمايد: پس آيا ديده اي کسي که هواي خويش را خداي خود گرفته و خداوند او را با داشتن علم؛ گمراه ساخته و دل او را مهر زده و بر بينايي وي پرده نهاده، پس چه کسي او را بعد از خداوند هدايت خواهد کرد آيا توجّه نمي کنيد.جاثيه/ 23
📗 در همين زمينه رجوع شود به سوره قصص، 50؛ اعراف، 176؛ کهف، 28؛ طه، 16؛ فرقان، 43؛ ص، 26؛ محمد، 16؛ نجم، 23.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5