♻️ رحلت آيت اللَّه "ميرزا علي آقا قاضي طباطبايي"(1325 ش)
✍آيت اللَّه سيد علي قاضي طباطبايي در سال 1248 ش، در تبريز متولد شد. وی در جواني براي ادامه تحصيلات راهي نجف اشرف گرديد و از محضر اساتید نامداري همچون محمد فاضل شربياني، محمد حسن مامقاني، شيخ الشريعه اصفهاني وآخوند خراساني بهره هاي فراوان برد. او پس از سالها مجاهدت علمی به درجه اجتهاد نائل آمد و از رجال اخلاق و عرفان گرديد.
✅ آيت اللَّه قاضي از آن پس علاوه بر تهذيب نفس به تربيت شاگردان همت گماشت كه حضرات آيات: علامه طباطبايي، سيد محمد حسن الهي (برادر علامه)، سيد رضا بهاءالديني، محمدتقي بهجت فومني و... از جمله دست پروردگان مكتب اخلاق و عرفان ایشان مي باشند.
✅ اومعتقد بود، رسیدن سالک به مقام توحید، بدون پذیرفتن ولایت ائمه امکانپذیر نمی باشد. همچنین او را پایهگذار شیوۀ تفسیری قرآن با قرآن می دانند.
✅ سرانجام اين عارف وارسته در نهم بهمن 1325 ش، در 77 سالگي به ديار باقی پر كشيد و در وادي السلام نجف اشرف به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◾️درگذشت "قطب الدين شيرازی" دانشمند بزرگ ايرانی(710 ق)
✍ ابوالثّناء محمود بن مسعود بن مُصلح فارسي كازروني معروف به قطب الدين شيرازي پزشك، رياضيدان، فيزيكدان، منجّم و فيلسوف بزرگ ايراني قرن هشتم هجري و از شاگردان خواجه نصيرالدين طوسي بود. او اولين كسي بود كه درباره ي رنگين كمان و چگونگي تشكيل آن تحقيق كرد و به تفسيري علمي درباره ي آن دست زد.
✅ وي همچنين علومي چون منطق، عرفان و هندسه را نزد دانشمندان مشهور آن زمان آموخت. او در فراگيري طب بسيار كوشا بود و سالها در بيمارستان شيراز به طبابت و مداواي بيماران مشغول بود.
✅ قطب الدين، كتب متعددي در طب، حكمت، رياضي و نجوم نگاشته كه از آن جمله مي توان به شرح كليات قانون ابن سينا در طب، اختياراتُ المُظَفّري در هئيت، شرحُ الاَشراف، شرح حكمةُالاشراق، ترجمه ي تحرير اُقليدس اثر خواجه نصيرالدين طوسي و نهايةُ الادراك في درايةِ الافلاك در علم نجوم و ستاره شناسي، اشاره كرد.
✅ وفات قطب الدين شيرازي در 24 رمضان سال 710 ق در 82 سالگي در تبريز اتفاق افتاد و در همان شهر به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 فرازی از وصیت نامه امام علی علیه السلام به فرزندش امام حسن علیه السلام(۳)
🌷 در تمام کارهایت خود را به خدا بسپار که اگر چنین کنی خود را به پناهگاهی مطمئن و نیرومند سپرده ای. به هنگام دعا، پروردگارت را با اخلاص بخوان (و تنها دست به دامان لطف او بزن) چرا که بخشش و حرمان به دست اوست و بسیار از خدا بخواه که خیر و نیکی را برایت فراهم سازد.
🌹 وصیتم را به خوبی درک کن و آن را سرسری مگیر، زیرا بهترین سخن دانشی است که سودمند باشد و بدان دانشی که نفع نبخشد در آن خیری نیست و دانشی که سزاوار فراگرفتن نمیباشد سودی ندارد.
🌺 وَأَلْجِئْ نَفْسَكَ فِی أُمُورِكَ كُلِّهَا إِلَی إِلَهِكَ، فَإِنَّكَ تُلْجِئُهَا إِلَی كَهْف حَرِیز، مَانِع عَزِیز. وَأَخْلِصْ فِی الْمَسْأَلَةِ لِرَبِّكَ، فَإِنَّ بِیدِهِ الْعَطَاءَ وَالْحِرْمَانَ، أَکْثِرِ الاِسْتِخَارَةَ، وَتَفَهَّمْ وَصِیتِی، وَلاَ تَذْهَبَنَّ عَنْكَ صَفْحاً، فَإِنَّ خَیرَ الْقَوْلِ مَا نَفَعَ وَاعْلَمْ أَنَّهُ لاخَیرَ فِی عِلْم لاینْفَعُ، وَلاَ ینْتَفَعُ بِعِلْم لایحِقُّ تَعَلُّمُهُ.
نهج البلاغه، نامه ۳۱📗
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
♻️ اهمیت توجه به امور مسلمین
✍ توطئه موسوم به «معامله قرن» که قرار است به بیش از ۷۰ سال جنایت و توحش و تجاوزگری رژیم غاصب صهیونیستی رنگ مشروعیت بدهد، توطئه بزرگی است که مردم فلسطین با آن مواجهاند. از این رو، روز قدس امسال به سبب مصادف شدن با برخی تحولات منطقهای، اهمیت دوچندان دارد.
✅ از طرف دیگر در آیات و روایات، رسیدگی و اهتمام به امور مسلمین از برترین حسنات محسوب شده است و کسانی که به سرنوشت برادر مسلمان خود بی توجه باشند، مورد نکوهش قرار گرفته اند.
✅ در کتاب شریف اصول کافی «بابُ الاهْتِمامِ بِأُمورِ الْمُسْلمین» سه روایت (سوم، چهارم و پنجم) با اندک تفاوت و در یک مضمون از امام صادق(ع) وارد شده است که حضرت می فرمایند:
🌷« مَنْ أَصْبَحَ لاَ يَهْتَمُّ بِأُمُورِ اَلْمُسْلِمِينَ فَلَيْسَ مِنْهُمْ » (۱) هر كس شب را به صبح رساند و به كارهای مسلمانان اهتمام نداشته باشد مسلمان نیست.
🌺 در روایت پنجم همین باب از امام صادق(ع) و او از پیامبر(ص)، نیز همین معنا نقل شده است، مضافا در ادامه آن چنین آمده است: «هر مسلمانی که ندای مسلمانی را بشنود که از او کمک میخواهد و پاسخ او را ندهد مسلمان نیست».
🌹 عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَنَّ اَلنَّبِيَّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ قَالَ: مَنْ أَصْبَحَ لاَ يَهْتَمُّ بِأُمُورِ اَلْمُسْلِمِينَ فَلَيْسَ مِنْهُمْ وَ مَنْ سَمِعَ رَجُلاً يُنَادِي يَا لَلْمُسْلِمِينَ فَلَمْ يُجِبْهُ فَلَيْسَ بِمُسْلِمٍ. (۲)
(۱) الکافي، ج ۲، ص۱۶۴.
(۲) همان
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 10 خردادماه 1398 شمسی
🌙 25 رمضان 1440 قمری
❄️ 31 می 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت فقيه جليل آيت الله "حاج شيخ عزيز الله خسروی زنجانی" (1374 ش)
🌙 #قمری
➕ تولد "امام فخر رازی" متكلم و فيلسوف شهير اسلامی (544 ق)
➕ رحلت فقيه شيعه "بهاءالدين حسن اصفهانی" معروف به "فاضل هندی" (1137ق)
➕ مفقود شدن روحانی مبارز "امام موسی صدر" رهبر شيعيان لبنان در ليبی (1398 ق)
❄️ #میلادی
➕ رسميت يافتن دين مسيح در روم به فرمان امپراتوری روم (529م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
♻️ مفقود شدن "امام موسي صدر" در ليبی(1398 ق)
✍ سید موسی صدر معروف به امام موسی صدر (زادهٔ ۱۴ خرداد ۱۳۰۷ش در قم)، از عالمان و اندیشمندان شیعه در عرصه فرهنگی و سیاسی، و از شاگردان آيات عظام امام خميني، سيد احمد خوانساري و حجت است که پس از هجرت از ایران راهی نجف اشرف شد و سپس به لبنان رفت و در آنجا مجلس اعلای شیعیان لبنان و جنبش امل را تأسیس کرد و رهبری فکری و سیاسی شیعیان این کشور را عهدهدار شد.
✅ او در ۹ شهریور ۱۳۵۷( ۲۵روز رمضان ۱۳۹۸ ق) طی سفری رسمی به لیبی به دعوت معمر قذافی، ناپدید شد. بسیاری گزارشها حاکی از شهادت او در همان زمان توسط قذافی است، ولی گزارشهایی نیز در دست است که او کشته نشده و در زندانهای لیبی بوده است. پس از سقوط معمر قذافی نیز هیچ گزارش رسمی جدیدی از وضعیت او به دست نیامد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🌷 امام صادق عليه السّلام فرمود:
در شبهاي دهه آخر ماه رمضان مي گويي: (خدايا) به شُکوه وجه کريمانه ات پناه مي برم از اينکه ماه رمضان يا شبي از آن بر من بگذرد در حالي که اثر گناه و يا گناهي بر گردن من باشد تا اينکه مرا به سبب آن عذاب فرمايي (اي رحمان و اي رحيم).
🌹 قال الامام الصادق - عليه السّلام - تَقُولُ فِي الْعَشْرِ الأواخِرِ مِنْ شَهْرِ رَمَضانَ کلَّ لَيْلَةٍ: أعُوذُ بِجَلالِ وَجْهِک الْکريمِ أنْ يَنْقَضِيَ عَنّي شَهْرُ رَمَضانَ أوْ يَطْلُعَ الْفَجْرُ مِنْ لَيْلَتي هذِهِ وَ لَک قِبَلي تَبِعَةٌ أوْ ذَنْبٌ تُعَذِّبُني عَلَيْهِ (يا رحْمان يا رحيم).
📚من لايحضره الفقيه، ج 2، ص 161
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 هشت خصلت خوب برای مؤمن
🌹امام صادق عليه السلام فرمود:
سزاوار است كه در مؤمن هشت خصلت و صفت باشد:
1⃣ در لرزش ها و فراز و نشيب ها وقار داشته باشد.
2⃣ هنـگام بــلا صـبور باشـد.
3⃣ هنگام آسايش شكور و سپاسگزار باشد.
4⃣ به آنچه خداوند روزىاش كرده، قانع باشد.
5⃣ بـه دشمـنان سـتم نكـند.
6⃣ بر دوستان برنامه اي را تحميل ننمايد.
7⃣بـدنش از او در رنـج باشـد.
8⃣ مردم از دست او در آسايش باشند.
🌷عنْ الصّادق عليه السلام: يَنْبَغِي لِلْمُومِنِ أَنْ يَكُونَ فيهِ ثَمانِىَ خِصَالٍ:
وَقُوراً عِنْدَ الْهَزَاهِزِ، صَبُوراً عِنْدَ الْبَلاَءِ، شَكُوراً عِنْدَ الرَّخَاءِ، قَانِعاً بِمَا رَزَقَهُ اللّه ُ، لاَيَظْلِمُ الْأَعْداءَ وَلاَيَتَحَامَلُ لِلْأَصْدِقاءِ، بَدَنُهُ مِنْهُ في تَعَبٍ وَ النّاسُ مِنْهُ في راحَةٍ.
📚 اصول كافى، ج 2، ص 47.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️ 11 خردادماه 1398 شمسی
🌙 26 رمضان 1440 قمری
❄️ 01 ژوئن 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ انحلال حزب جمهوري اسلامي به پيشنهاد اعضاي آن (1366 ش)
➕ درگذشت استاد "سيدحسين ميرخاني" خوشنويس برجسته (1361ش)
🌙 #قمری
➕ وفات جمال الدين خوانساری؛ از علمای بزرگ شیعی (1125ق)
➕ اشغال بوشهر توسط انگلیسى ها و آغاز قيام مردم تنگستان (1333ق)
❄️ #میلادی
➕ روز جهانی كودك
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◾️درگذشت استاد "ميرخاني" خوشنويس برجسته (1361ش)
✍ سيدحسين ميرخاني معروف به سِراجُ الكُتَّاب، در سال 1284 در تهران به دنيا آمد. تعليم خط را از پدر كه از خوشنويسان و شاگردان ميرزا رضا كلهر بود فرا گرفت و طولي نكشيد كه به جرگه خوشنويسان به ويژه در تحرير خط نستعليق درآمد.
✅ ميرخاني مدرس خط كلاس عمومي خوشنويسي اداره هنرهاي زيبا بود. از آثار مهم كتابت وی، دو مجلد قرآن كريم است كه یکی با ترجمه فارسي و دیگری، بدون ترجمه به چاپ رسيد. ميرخاني موفق به دريافت نشان درجه يك هنر و نشان درجه سه خدمت شد و تقديرنامه اي از دانشگاه الزهرا به مناسبت نوشتن اولين قرآن اخذ كرد.
✅ از خدمات مهم وي در جهت گسترش هنر خوشنويسي، پايه گذاري انجمن خوشنويسان ايران مي باشد كه هم اكنون نيز اين انجمن در راستاي اين هنر فعاليت مي كند. اين استاد گرانمايه سرانجام در يازدهم خرداد 1361 ش در 77 سالگي درگذشت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5