علمای دین برای اینکه دین به دست ما برسه گرسنگیها و تشنگی ها و خون دلها خوردند و لذا راحت از کنارش رد نشیم تا حد امکان برای دین کار کنیم...
🌹🌹😁
#نکتهتربیتی
علماى اخلاق مىگویند هدف تعلیمات اخلاقى دو چیز است:
❇️اول راهنمایى فکر و تقویت قوه تمیز و تشخیص به طورى که هرکسى شخصاً بتواند موجبات فضیلت و شرافت را تمیز بدهد، خوب را از بد تفکیک کند، خیر حقیقى و شر حقیقى را باز شناسد.
❇️دوم تقویت اراده که پس از آنکه خوب و بد و خیر و شر را تشخیص داد، به خود تکانى بدهد و به کار ببندد و اگر احیاناً به کار بستن آن دشوار و سخت و برخلاف تنآسایى و راحتطلبى بود از زیر بار شانه خالى نکند. مىگویند هدف تعلیمات اخلاقى تنها شناساندن اصول و قواعد کلى و بیان تئوریها و فرضیهها نیست، بلکه باید راه تشویق و تحریک و تقویت اراده بر انجام اعمال خیر نیز مورد توجه قرار گیرد.
✅ارسطو در کتاب نفیسى که در اخلاق از او به یادگار مانده مىگوید: تنها به بیان ماهیت فضیلت و تشریح و تفسیر مزایاى اخلاقى نباید قانع شد، بلکه #نفس را باید ریاضت داد تا عملاً فضایل را صیانت نماید. وى معتقد است که باید وسائلى فراهم نمود که عملاً افراد و بالنتیجه اجتماع را صاحب فضیلت و شرافت اخلاقى نمود.
براى ما مسلمین بسى افتخار است که در دیانت مقدسه اسلام علاوه بر آنکه گرانبهاترین راهنماییهاى اخلاقى از زبان قرآن و کلام الهى و از زبان پیشوایان بزرگوار دین به ما رسیده، قسمت مهمى دستورهاى عملى نیز وارد شده که به کار بستن آنها براى تقویت اراده و ایجاد تعادل روحى و اخلاقى بسیار مفید و لازم است. علامت و نشانه تعادل اخلاقى و قوّت اراده، #تسلط بر خویشتن است.
تمام فضیلتها از اینجا سرچشمه مىگیرد و همین خصیصه است که در زبان دین تقوا و عدالت نامیده مىشود. متقى بودن یعنى قدرت و تسلط بر پرهیزکارى، بر دورى جستن از گناهان، بر کناره گرفتن از معصیت خدا، بر افسار زدن به هواها و تمایلات شیطانى. از کسى که بر اوضاع کشور وجود خودش تسلط ندارد چه انتظارى مىتوان داشت؟
به قول حکیم سنایى:
بر خود آن را که پادشاهى نیست
بر دگر کس تو پادشه مشمار
https://eitaa.com/Mahdiaazemate
#نکتهرجالی
در برخی احادیث اگر با کنیه هایی از اهلبیت علیهم السلام مواجه شدیم ،بدانیم بهتر است
* ابو جعفر
امام باقر عليه السّلام، اما اگر «ابو جعفر الثانى» گفته شود، مراد امام جواد عليه السّلام است. (دراسات فى علم الدراية، ص ۳۰۱)
* ابو جعفر يا ابو جعفر الاول
كنيۀ امام باقر عليه السّلام.
* ابو الحسن
مراد از ابو الحسن يا ابو الحسن اول، امام كاظم عليه السّلام است؛ اما اگر گفته شود «ابو الحسن الثانى»، مراد امام رضا عليه السّلام خواهد بود و اگر گفته شود «ابو الحسن الثالث»، مقصود امام هادى عليه السّلام است. (دراسات فى علم الدراية، ص ۳۰۱)
* ابو القاسم
كنيۀ پيامبر صلّى الله عليه و آله و امام مهدى عجل الله تعالى فرجه الشريف و هرگاه با قيد «ثانى» (ابو القاسم الثانى) بيايد، مراد حضرت حجت عجل الله تعالى فرجه الشريف است.
* ابو عبد الله
كنيۀ امام حسين عليه السّلام و امام صادق عليه السّلام، اين كنيه در روايات آنگاه كه به طور مطلق به كار رود، مقصود امام صادق عليه السّلام است. (دراسات فى علم الدراية، ص ۳۰۱)
* ابو محمد
كنيۀ امام مجتبى عليه السّلام، امام سجاد عليه السّلام، و امام حسن عسكرى عليه السّلام است، اما وقتى به طور مطلق در روايات به كار رود، منظور امام عسكرى عليه السّلام است.
https://eitaa.com/Mahdiaazemate
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از کوچه میآید صدای فاطمیه
حیّ علی بزم عزای فاطمیه🖤
#گزارش_تصویری
برگزاری مراسم هیئت به مناسبت ایام فاطمیه در دبیرستان شهید سلیمانی با همکاری بسیج دانش آموزی مدرسه؛
(در این مدرسه که خودم پارسال معاون پرورشی بودم و محبت کردند دعوت کردند تجدید دیداری شد موضوع سخنرانیم :در مورد تصویر سازی زمان پیامبر که دختر،زن چه جایگاهی داشت و چگونه برخورد میکردند و پیامبر چه ارزش و جایگاهی رو به زنان و دختران با تولد و تربیت فاطمه زهرا به مردم آن زمان و الی یوم القیامه فهماند و اینکه دشمنان اهلبیت با این بانو چگونه برخورد کردند ....)
چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳
" اُخْت الرِضا " هیئت مدرسه شهید حاج قاسم سلیمانی
🏴أرواحنا لكِ الفداء مولاتي ياحجة الله علی الحجج
أعظم الله لك الأجر یا مولای یا صاحب الزمان
«السَّلَامُ عَلَيْكِ أَيَّتُهَا الصِّدِّيقَةُ الشَّهِيدَةُ، السَّلَامُ عَلَيْكِ أَيَّتُهَا الرَّضِيَّةُ الْمَرْضِيَّةُ، لَعَنَ اللهُ مَانِعَكِ إِرْثَكِ، وَ دَافِعَكِ عَنْ حَقِّكِ، وَ الرَّادَّ عَلَيْكِ قَوْلَكِ، لَعَنَ اللهُ أَشْيَاعَهُمْ وَ أَتْبَاعَهُمْ، وَ أَلْحَقَهُمْ بِدَرْكِ الْجَحِيمِ.»
(البلد الأمين، ص۲۷۸)
«اللهُمَّ كُنِ الطَّالِبَ لَهَا مِمَّنْ ظَلَمَهَا وَ اسْتَخَفَّ بِحَقِّهَا، وَ كُنِ الثَّائِرَ اللهُمَّ بِدَمِ أَوْلادِهَا»🤲
◼️سالروز شهادت مظلومانه حضرت صدیقه شهیده سلام الله علیها را خدمت یگانه منتقم ایشان، حضرت ولی عصر عجل الله فرجه الشریف و شیعیان آنحضرت، تسلیت عرض میکنیم.
•┈••✾••┈•
https://eitaa.com/Mahdiaazemate
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اشکهای بی امان آیتالله جوادی آملی
دردناکترین جمله در خطبه حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها
یا بقیه الله آجرک الله 🏴
https://eitaa.com/Mahdiaazemate
نمیدونم تا به حال دچار این حال شدید یا نه که گاهی انسان بین دو راهی گیر میکنه و نمیدونه کدوم راه رو انتخاب کنه!؟
شما راه حلتون چی هست؟
من در این مواقع سعی میکنم که ببینم نفسم،دلم به کدوم تر بیشتر تمایل داره اون رو می زارم کنارررررر😊
یا اینکه میبینم کدومش بیشتر به خدا نزدیکترم میکنه اون رو انجام میدم
ویا ....
شما هم خواستید نظر بدید
🌹🌹🌹
https://eitaa.com/Mahdiaazemate
یکی از رفقای نزدیکم فرستاده👇👇🙏
مَنْ أصْعَدَ إلی اللّهِ خالِصَ عِبادَتِهِ، أهْبَطَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ لَهُ أفْضَلَ مَصْلَحَتِهِ؛ هرکس عبادات و کارهای خود را خالصانه برای خدا انجام دهد، خداوند بهترین مصلحتها و برکات خود را برای او تقدیر می نماید.
https://eitaa.com/Mahdiaazemate
کلامی از شهید آوینی
🔸 عموم انسان ها میان منطق حس و منطق عقل ومنطق دین که مبتنی بر فطرت است ، سرگردانند و این سرگردانی قلمرو حاکمیت لیبرالیسم هست...
متوجه شدید!؟😊
📜 شرح دعایی که رهبر انقلاب برای فتح مؤمنین و دفع شر صهیون توصیه کردند
◻️ وقتی خبرهای دردناک غزه و فلسطین، قلبهای مسلمانان را به درد میآورد، رهبر انقلاب راهکاری معنوی را یادآور میشوند: دعای چهاردهم صحیفه سجادیه. دعایی که قرنها پیش، امام سجاد(ع) در اوج مظلومیت زمزمه میکرد و امروز، همچون سلاحی معنوی، میتواند بساط ظلم را از سرزمینهای اسلامی برچیند. 👇
https://hawzahnews.com/xdfd6
@HawzahNews / حوزهنیوز
سخنرانی .mp3
36.72M
#گزارشصوتی
#هیئتفدائیانامیرالمؤمنینعلیهالسلام
سخنرانی|شیخمهدیعظمتی
پیرامون جایگاه و موقعیت زن قبل از اسلام
اهداف رسالت
و جایگاه پیدا کردن زن
گوشه ای از فضائل حضرت زهرا
پنجشنبه۱آذرماه
https://eitaa.com/Mahdiaazemate
#تجسس
روایتی پیرامون تجسس میخوندم که دوست داشتم با شما به اشتراک بزارم وشما هم لذت ببرید. «مُحَمَّدُ بْنُ يَحْيَى عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ النُّعْمَانِ عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام يَقُولُ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله يَا مَعْشَرَ مَنْ أَسْلَمَ بِلِسَانِهِ وَ لَمْ يَخْلُصِ الْإِيمَانُ إِلَى قَلْبِهِ لَا تَذُمُّوا الْمُسْلِمِينَ وَ لَا تَتَبَّعُوا عَوْرَاتِهِمْ فَإِنَّهُ مَنْ تَتَبَّعَ عَوْرَاتِهِمْ تَتَبَّعَ اللَّهُ عَوْرَتَهُ وَ مَنْ تَتَبَّعَ اللَّهُ تَعَالَى عَوْرَتَهُ يَفْضَحْهُ وَ لَوْ فِي بَيْتِهِ».
( الكافي- ط الاسلامية، الشيخ الكليني، ج2، ص354.)
پیامبر اکرم (صلّیاللهعلیهوآله) فرمود: ای گروهی که به زبان مسلمان شدید ولی هنوز قلبتان مسلمان نیست! از مسلمانان بدگویی نکنید، از چیزهای مخفی مردم جستوجو نکنید.
کسانی که به دنبال این هستند که به مردم گیر بدهند و بد بگوید، با زبان مسلمان هستند اما ایمان در قلب آنها وارد نشده است. از باطن مردم جستوجو نکنید بلکه همین ظاهرش خوب است کفایت میکند؛ دانستن باطن مردم، کار خداوند است. کسی که به دنبال عیوب مردم باشد تا آبروی آنها را ببرد، خداوند عیوب او را واکاوی میکند و آبروی او را میبرد، هرچند در خانه خودش باشد.
🌹🌹🌹🌹🌹
https://eitaa.com/Mahdiaazemate
#تجسس
پیامبر اکرم (صلّیاللهعلیهوآله) در ضمن خطبهای فرمود: «مَنِ اطَّلَعَ فِي بَيْتِ جَارِهِ فَنَظَرَ إِلَى عَوْرَةِ رَجُلٍ أَوْ شَعْرِ امْرَأَةٍ أَوْ شَيْءٍ مِنْ جَسَدِهَا كَانَ حَقّاً عَلَى اللَّهِ أَنْ يُدْخِلَهُ النَّارَ مَعَ الْمُنَافِقِينَ الَّذِينَ كَانُوا يَبْتَغُونَ عَوْرَاتِ النَّاسِ فِي الدُّنْيَا وَ لَا يَخْرُجُ مِنَ الدُّنْيَا حَتَّى يَفْضَحَهُ اللَّهُ وَ يُبْدِيَ لِلنَّاسِ عَوْرَتَهُ فِي الْآخِرَةِ». ( ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، الشيخ الصدوق، ج1، ص282.)
کسی که به خانه مردم نگاه کند و عورت مردی یا مو یا قسمتی از بدن زنی را ببیند، حق، این است که خداوند او را با منافقان در آتش جهنم وارد کند. منافقان کسانی هستند که به دنبال عیوب مردم هستند تا چیزهای مخفی را پیدا کنند. این افراد از دنیا نمیروند مگر اینکه خداوند آنها را مفتضح میکند و خداوند عیبهای آنها را برای همه آشکار میکند. کسی که به دنبال عیب مردم است، نخستین قدمی که برمیدارد در جهنم است.
به دنبال عیب مردم نباشید و اگر کسی عیب دیگری را برای شما گفت، گوش نکنید. اگر کسی عیب دیگری را برای دیگری بگوید، خداوند عیب او را به همه میگوید.
https://eitaa.com/Mahdiaazemate
#نکتهفقهی
#تجسس
یک نکته را هم عرض کنم و اون اینست که تجسس گاهی درباره امور داخلی و شخصی افراد است؛ مثلا آیا در خانه خودش شراب میخورد، آیا قماربازی میکند. گاهی تجسس درباره رفتار او در جامعه است؛ مثلا از کارهای وزیر، تجسس میکنند که آیا وظایفش را درست انجام میدهد یا در وظایفش مرتکب خلاف میشود؟ آیا عزل و نصبهایش بر اساس قانون است؟ چنین تجسسهایی که مربوط به امور شخصی و خانوادگی نیست بلکه مربوط به وظایف اجتماعی است جایز است. پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) نیز افرادی را برای جاسوسی «نظارت»در امور اجتماعی قرار داده بود تا کنترل شود که آیا مسئولان به وظایف خود عمل میکنند یا نه.
البته توضیحات و نکات دقیق تری هم دارد که بجاش عرض میکنم.
🌹🌹🌹🌹🌹
https://eitaa.com/Mahdiaazemate
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙حجتالاسلام فاطمی نیا:
به مادر و پدر جواب تلخ بدی نورت خاموش میشه
درسته گاهی اوقات حق با تو هستش ولی...
حق پرخاشی و خشم نداری.
خانواده در مکتب اسلام ارزش و جایگاه ویژه ای داره در حالی در غرب اهمیت چندانی ندارد.
https://eitaa.com/Mahdiaazemate
امام خمینی فرمودند: انسان تا چیزی را یقین ندارد نباید آن را عمل کند و هیچ وقت نباید به ظن و گمان و احتمال اعتنا کرد. ولی بعضی مواقع محتمل مهم است. اگر محتمل مهم بود احتمال ضعیف منجز است.
مقصود این است که اگر کسی پنجاهدرصد یا هشتاد درصد احتمال میدهد که فرش نجس است نباید اعتنا کند، اما اگر یقین صد درصد داشت باید اعتنا کند؛ اما اگر کسی یک درصد احتمال بدهد همراه کسی بمب هست، باید اعتنا کند؛ چون احتمال یک درصد خیلی ضعیف است اما محتمل آنکه بمبگذاری است خیلی قوی است. وقتی محتمل مهم بود احتمال ضعیف منجز است. اگر کسی خودکارش یا موبایلش را گم کند حرام جیب بقیه را بگردد حتی اگر نشانهای هم بود که فلانی برداشته است؛ یعنی با احتمال قوی هم نمیتوان دیگری را تفتیش کرد. ولی اگر یک درصد احتمال بدهد که کسی اسلحه دارد کفایت میکند که تفتیش کند. بحث این است که از کجا بفهمیم چه چیزی اهم است مانند اسلحه و بمبگذاری و چه چیزی مهم است مانند سرقت. نسبت به افراد و نسبت به مال تفاوت دارد.
#تجسس
#نکتهفقهی
https://eitaa.com/Mahdiaazemate
دوتا صوت پیرامون زیارت و فضیلت زیارت سیدالشهدا ضبط کردم که تقدیمتون میکنم...
ان شاالله به زودی خبر خوبی رو بهتون میدم😊 و دعاگوتون یجای خوب خواهم بود،
حتما گوش کنید برخی شبهاتتون هم برطرف میشه، مخصوصا صوت اول.
🌹🌹🌹🌹🌹
6448ba76bf3154b-AudioConverter1.m4a
30.45M
معنا و مفهوم زیارت
هدف زیارت
حقیقت زیارت
آثار زیارت
آداب زیارت
https://eitaa.com/Mahdiaazemate
6448ba76bf3154b-AudioConverter.m4a
14.77M
روایاتی پیرامون ثواب زیارت سیدالشهدا
چهار هزار فرشته ...
آیا دوست نداری...
برترین عمل...
هر قدم...
حق خدا و رسول...
واجب و لازم و مفترض...
ایمان و دین ناقص....
https://eitaa.com/Mahdiaazemate
#سوالوجواب
اينكه پيشوايان ما سفارش كرده اند به زيارت حرمها و قبور انسان هاى پاك و شهداى راه خدا و امامان معصوم برويم، چه دلیلی به نظرتون داره؟چه فایده ای داره؟
چه ضرورتی داره؟
به نظر انجام زیارت آثار و فواید زیادی دارد که به برخی ما اشاره کوتاهی میکنیم:
❇️ براى اداى احترام به آنان است،
❇️ براى آن است كه از آنان درس پاكى و ايمان و بندگى و كار نيك بياموزيم،
❇️ براى زنده نگه داشتن ياد و خاطره آنان است،
❇️ آشنا شدن با الگوها و سرمشق هاى انسانيّت است،
❇️ به خاطر آن است كه وفادارى خودمان را به راه آنان نشان دهيم و بكوشيم مثل آنان باشيم،
❇️ نشان دادن عشق و علاقه قلبى به كسانى است كه جان خود را در راه دين و براى خدا فدا كردند
❇️ براى خود ما سازنده است و روح و جان ما را پاك مى كند و سبب مى شود از گناهان توبه كنيم و طورى زندگى داشته باشيم كه آنان بپسندند.
✅و هم براى خيلى آثار و بركات و سازندگى هاى اخلاقى و تربيتى است كه در «#زيارت» وجود دارد.
https://eitaa.com/Mahdiaazemate