#حضرت_زینب #اهل_بیت #حضرت_زهرا #امیرالمومنین
💠 حضرت زینب (س) غیر قابل قیاس با غیر معصومین(ع)
🔻 بین مقام چهارده معصوم (علیهم السلام) و مرتبه بعد از آنها خیلی فاصله است؛ مثل دریا و قطره و در بین خود آنها [هم] درجاتی دارد، افراد عادی غالباً روی اجسام ولایت دارند؛ ولی دیگر در عالم برزخ و... ولایتشان سعه ندارد؛
🔸 مثلاً حضرت زینب سلام الله علیها را با حضرت زهراء سلام الله علیها نمیشود مقایسه کرد؛ ولی از آن طرف با غیرشان هم نمیشود مقایسه کرد.
🔹 بعضیها میخواهند مقام حضرت زهراء (سلام الله علیها) را بالا ببرند؛ لذا ایشان را ترجیح بر حضرت علی (علیه السلام) میدهند و حال آنکه در اینجا حضرت زهراء (سلام الله علیها) را بالا نبردهاند بلکه حضرت علی (علیهالسلام) را پائین آوردهاند.
🔸 همین که انسان این را بفهمد که سوّمین سلطان عالم وجود حضرت زهراء (سلام الله علیها) است این خودش خیلی مهم است.
┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄
@Mahdkarim_sh2
⁉️ چرا دو تا فاطمیه داریم
📜در نقل تاریخ شهادت #حضرت_زهرا سلام الله علیها در اسناد روایی کهن شیعه به خط کوفی صدر اسلام که بدون نقطه است، عبارتی آمده به این مضمون:
«عاشت بعد أبيها خمسة و سبعین (تسعين) يوما»
(حضرت زهرا علیهاالسلام بعد از پیامبر، ۷۵ یا ۹۵ روز زنده ماندند)
که در این عبارت بین «خمسة و سبعین» [۱] (۷۵ روز) و «خمسة و تسعین» [۲] (۹۵ روز) قابل تشخیص نیست و به همین خاطر محدّثین شیعه هر دو برداشت را نقل کردهاند؛
لذا این ماهیت تاریخ است که باعث اختلاف در نقل قول و برگزاری دو فاطمیّه توسط شیعیان شده است.
📚 منابع:
[۱] کافی (شیخکلینی)، ج۱، ص۴۵۸
[۲] کفایة الأثر (خزّازقمی)، ص۶۵
@Mahdkarim_sh2
💢 صلوات حضرت زهرا سلاماللهعلیها
🔹اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى الصِّدِّيقَةِ فَاطِمَةَ الزَّكِيَّةِ حَبِيبَةِ حَبِيبِكَ وَ نَبِيِّكَ وَ أُمِّ أَحِبَّائِكَ وَأَصْفِيَائِكَ الَّتِي انْتَجَبْتَهَا وَ فَضَّلْتَهَا وَ اخْتَرْتَهَا عَلَى نِسَاءِ الْعَالَمِينَ.
اللَّهُمَّ كُنِ الطَّالِبَ لَهَا مِمَّنْ ظَلَمَهَا وَ اسْتَخَفَّ بِحَقِّهَا وَ كُنِ الثَّائِرَ اللَّهُمَ بِدَمِ أَوْلَادِهَا اللَّهُمَّ وَ كَمَا جَعَلْتَهَا أُمَّ أَئِمَّةِ الْهُدَى وَ حَلِيلَةَ صَاحِبِ اللِّوَاءِ وَ الْكَرِيمَةَ عِنْدَ الْمَلَإِ الْأَعْلَى فَصَلِّ عَلَيْهَا وَ عَلَى أُمِّهَا خَدِيجَةَ الْكُبْرَى صَلَاةً تُكْرِمُ بِهَا وَجْهَ أَبِيهَا مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ تُقِرُّ بِهَا أَعْيُنَ ذُرِّيَّتِهَا وَ أَبْلِغْهُمْ عَنِّي فِي هَذِهِ السَّاعَةِ أَفْضَلَ التَّحِيَّةِ وَ السَّلَام.(مصباح المتهجد و سلاح المتعبد، ج1، ص: 401)
🍁شهادت دخت نبی مکرم اسلام صلّیاللهعلیهوآله، حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها تسلیت باد.
@Mahdkarim_sh2
▪️◾️🔳◾️▪️
بسم الله الرحمن الرحیم
⚫سالروز شهادت حضرت فاطمه سلام الله علیها (فاطمیه اول) تسلیت باد⚫
📋 رفتار ثمود با ناقه صالح ؛ حضرت صالح پیامبر قوم ثمود نیز مانند دیگر پیامبران رنج بسیاری برای هدایت قومش کشید. او در پاسخ به درخواست معجزه قوم طغیانگرش، شتری با شرایطی خاص را از دل کوه بیرون آورد که خداوند از آن در قرآن به عنوان "ناقه الله" یاد می کند که عظمت این معجزه و مقدس بودن آن شتر را می رساند. اهمیت این شتر بسیار زیاد بود، چون معجزه زنده ای بود که با دیدن آن، افراد به یاد خدا و حقانیت دعوت صالح پیامبر می افتادند. این بود که صالح از مردم خواست احترام ویژه ای به ناقه الله بگذارند. اما کافران اقدام به کشتن وحشیانه شتر کردند. هر چند یک نفر شتر را کشت، ولی چون دیگران با او همکار و همدل بودند، خدا این جرم را به پای کل جامعه می نویسد و فعل جمع به کار می برد. در نتیجه این عمل، یعنی زیرپا گذاشتن درخواست پیامبر خدا (صالح)، عذابی رخ داد که دامنگیر کل آن قوم گردید. البته در صدر اسلام نیز مسلمانان دستور مسلم پیامبر را درباره احترام و مودت به اهلبیت زیرپا گذاشتند و عذابی دامنگیرشان شد که تا امروز ادامه دارد...
🔷 آیه روز:
فَكَذَّبُوهُ فَعَقَرُوهَا فَدَمْدَمَ عَلَيْهِمْ رَبُّهُمْ بِذَنْبِهِمْ فَسَوَّاهَا (شمس / آیه ۱۴)
🔶 ترجمه:
ولي آنها او را تكذيب نمودند و ناقه را پي كردند و به هلاكت رساندند، لذا پروردگارشان آنها را به خاطر گناهي كه مرتكب شده بودند در هم كوبيد و سرزمينشان را صاف و مسطح نمود!
📅 جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳
#نبوت ، #معجزه ، #ثمود ، #صالح
🌼هر روز یک آیه🌼👇
@Mahdkarim_sh2
بسم الله الرحمن الرحیم
📋عواقب پنجگانه شوم؛ آیه درباره کسانی است که با خدا پیمان شکنی می کنند و با سوگند دروغ به نام خدا حقایق را می پوشانند. مطابق آیه پنج پیامد شوم در انتظار آنها است که همگی مصادیقی از لعنت و دوری از خدا است. بی بهره بودن در آخرت، سخن نگفتن خدا با او و مورد عنایت خدا در آخرت قرار نگرفتن و پاک نشدن از گناه و عذاب دردناک، پیامدهای این گناه بزرگ است. ذکر واژه بهای کم در آیه به این معنی است که هر گونه بهاى مادى که در برابر اين گناهان بزرگ به دست آيد قليل و ناچيز است. این آیه مشخص می کند که گناه پنهان ساختن آيات الهى و شكستن عهد و پيمان او و استفاده از سوگندهاى دروغين تا چه حد سنگين است كه تهديد به اين همه مجازاتهاى روحانى و جسمانى و محروميت كامل از الطاف و عنايات الهى شده است .
🔷 آیه روز:
إِنَّ الَّذِينَ يَشْتَرُونَ بِعَهْدِ اللَّهِ وَ أَيْمَانِهِمْ ثَمَنًا قَلِيلًا أُولَئِكَ لَا خَلَاقَ لَهُمْ فِي الْآخِرَةِ وَ لَا يُكَلِّمُهُمُ اللَّهُ وَ لَا يَنْظُرُ إِلَيْهِمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَ لَا يُزَكِّيهِمْ وَ لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ (آل عمران / 77)
🔶 ترجمه:
كساني كه پيمان الهي و سوگندهاي خود (به نام مقدس او) را به بهاي ناچيزي مي فروشند، آنها بهره اي در آخرت نخواهند داشت، و خداوند با آنها سخن نمي گويد و به آنان در قيامت نمي نگرد و آنها را (از گناه) پاك نمي سازد، و عذاب دردناكي براي آنهاست.
📅 یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳
#سنت_الهی ، #سوگند ، #پیمان
🌼هر روز یک آیه🌼👇
@Mahdkarim_sh2
23.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
معرفی سامانه ملی آموزش مجازی قرآن و عترت ع با نشانی lms.telavat.ir برای کسانی که علاقمند به آموختن مباحث قرآنی هستند و فرصت کلاسهای حضوری را ندارند.
http://eitaa.com/omor_ghraniesfahan
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 کسانی که دست شیطان به آن ها نمی رسد ؛ هنگامی که شیطان به دلیل نافرمانی اش درباره سجده بر آدم از درگاه الهی رانده شد، به عزت خداوند سوگند یاد کرد که آدمیان را گمراه کند. آنچنانکه که از بیان قرآن مشخص است او نهايت پافشارى را در تصميم خويش داشته و دارد، و تا آخرين نفس بر سر گفتار خود ايستاده است . ولى متوجه اين واقعيت بود كه گروهى از بندگان خاص خدا به هيچ قيمتى در منطقه نفوذ و حوزه وسوسه او قرار نمى گيرند، لذا ناچار آنها را از گفتار بالا استثنا كرد. افرادی که قرآن آن ها را بندگان خالص شده می نامد. در واقع دست شیطان به بندگانی كه در راه معرفت و بندگى خدا از روى اخلاص و صدق و صفا گام برمى دارند، و به همین دلیل خدا وجود آن هار را برای خودش خالص کرده است ، و در حوزه حفاظت خود قرار داده است ، نمی رسد و لی بقیه بندگان را گمراه خواهد کرد. این خالص شدن در واقع همانی است که ما به عنوان عصمت می شناسیم و ویژگی پیامبران و اولیای الهی است.
🔷 آیه روز:
إِلَّا عِبَادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِينَ (حجر / آیه 40 )
🔶 ترجمه:
{نقل از شیطان: همه آنان را گمراه خواهم كرد، } مگر بندگان مخلصت
📅 دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳
#شیطان ، #ملکوت ، #آدم ، #عصمت
🌼هر روز یک آیه🌼👇
@Mahdkarim_sh2
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 پیش از سقوط ؛ این آیات سخنان فرعون را زمانی که داشت لشکرش را برای تعقیب بنی اسرائیل فرماندهی می کرد، بیان می کند. او دستور داد اعلان كـنـنـد این شورشیان گـروه انـدكـى هـسـتـنـد (انـدك از نـظـر تـعـداد در مقابل فرعونيان و اندك از نظر قدرت) سپس افزود: ما چقدر حوصله كنيم؟ و تا چه اندازه با اين بردگان سركش مدارا نمائيم ؟! اينها ما را به خشم و غضب آورده اند. بـه عـلاوه مـا از تـوطـئه ايـن گـروه (چـه در اينجا باشند و چه بروند) بيمناكيم ، و براى مقابله با آنها آمادگى كامل و هوشيارى لازم داريم. این سخنان فرعون تصویر کاملی از وضعیت رویارویی را نشان می دهد. در چنین رویارویی باید انتظار داشت، بردگان فراری مغلوب و نابود شوند. اما این اتفاق نیفتاد. چون فرعون همه چیز را در اختیار داشت، ولی خدا با طرف مقابل بود. این بود که بنی اسرائیل با وجودی که بسیار سختی کشید و فشار و اضطراب را تجربه کرد، در نهایت پیروز شد و فرعون سقوط کرد.
🔷 آیه روز:
إِنَّ هَؤُلَاءِ لَشِرْذِمَةٌ قَلِيلُونَ * وَ إِنَّهُمْ لَنَا لَغَائِظُونَ* وَ إِنَّا لَجَمِيعٌ حَاذِرُونَ ( شعراء / آیات 54 تا 56)
🔶 ترجمه :
(و {فرعون} گفت) اينها گروهي اندك اند. * و اينها ما را به خشم آورده اند.* و ما همگي آماده پيكاريم.
📅 شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳
#سنت_الهی ، #بنی_اسرائیل ، #فرعون
🌼هر روز یک آیه🌼👇
@Mahdkarim_sh2
✴️مؤسسه مهد قرآن کریم و ولایت استان اصفهان برگزار می نماید:
✳️ «سلسه آزمون های مقدماتی ترنم وحی »
🔷ویژه قرآن آموزان خواهر و برادر مراکز مهد قرآن در استان اصفهان
🔰مرحله اول: آزمون حفظ 15 جزء
✴️ مهلت ثبت نام :تا پایان آذر ماه 1403
♦️ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر با مراجعه به مراکز و شعب مهد قرآن کریم در سراسر استان اصفهان
🆔 @Mahd_quran_esfahan
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 کارکرد مهم قرآن؛ آیه امروز از شگفت انگیز ترین آیات قرآن در وصف قرآن است. در این آیه قرآن بهترین حدیث (سخن همیشه تازه) نامیده می شود و تشابه آیات و هماهنگی و همراستایی آن ها و تکرار مفاهیم در آن (مثانی) با یکدیگر ذکر می گردد. اما تکان دهنده ترین قسمت آیه آن جاست که خداوند از تأثیر قرآن در انسان های خاشع سخن می گوید. لرزه ای که ابتدا بر بر اندامشان می افتد و آرامشی که پس از آن برون و درون وجودشان را در بر می گیرد. چه ترسیم جالب و زيبائى از نفوذ عجيب آيات قرآن در دلهاى آماده، نخست در آن خوف و ترسى ايجاد مى كند، خوفى كه مايه بيدارى و آغاز حركت است، و ترسى كه انسان را متوجه مسئوليتهاى مختلفش مى سازد. در مرحله بعد حالت نرمش و پذیرش سخن حق به او می بخشد و به دنبال آن آرامش مى يابد. البته این تأثیر تکان دهنده منوط به آمادگی دل و در واقع خاشع بودن انسان خواهد بود.
🔷 آیه روز:
اللَّهُ نَزَّلَ أَحْسَنَ الْحَدِيثِ كِتَابًا مُّتَشَابِهًا مَّثَانِيَ تَقْشَعِرُّ مِنْهُ جُلُودُ الَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ ثُمَّ تَلِينُ جُلُودُهُمْ وَ قُلُوبُهُمْ إِلَى ذِكْرِ اللَّهِ ذَلِكَ هُدَى اللَّهِ يَهْدِي بِهِ مَنْ يَشَاءُ وَ مَن يُضْلِلْ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِنْ هَادٍ (زمر / آیه 23)
🔶 ترجمه:
خداوند بهترین سخن را نازل كرده، كتابى كه آیاتش (در لطف و زیبایى و عمق و محتوا) همانند یكدیگر است. آیاتى مكرر دارد (با تكرارى شوق انگیز) كه از شنیدن آیاتش لرزه بر اندام كسانى كه از پروردگارشان مى ترسند مى افتد. سپس برون و درونشان نرم و متوجه ذكر خدا مى شود. این هدایت الهى است كه هر كس را بخواهد با آن راهنمایى مى كند; و هر كس را خداوند گمراه سازد، راهنمایى براى او نخواهد بود!
📹 رسانه: کلیپ زیر سخنان ابراهیم عقیل از فرماندهان شهید حزب الله است. در آن روزهایی که اتفاقات بدی برای حزب الله افتاده بود. ضربات سختی خورده بودند و بزرگان زیادی را از دست داده بودند. این سخنان را حتما بشنوید. ببینید این شهید عزیز چطور از آیات قرآن در تحلیل هایش استفاده می کند. چطور با استفاده از این تحلیل های قرآنی، نتایج زیبا و مثبت از رخدادها می گیرد و در نهایت آرامش وجودش را به مخاطبانش نیز هدیه می کند. واقعا امثال این شهید عزیز مصداق روشنی برای آیه مورد بحث امروز هستند. معجزه بودن قرآن را می توان در وجود امثال او دید. خدا انشاالله این آرامش را به ما هم مرحمت کند...
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇