🌿🍎🌿🍎🌿🍎🌿🍎🌿🍎🌿🍎
✅آرامش مطلق؟! مگه داریم؟ مگه میشه؟
خانواده موفق در دنیا از ازدواج و تشکیل خانواده، انتظار آسایش کامل و راحتی مطلق ندارد. این عدم انتظار صرفا زبانی نیست بلکه عقیدتی و رفتاری است از این رو به جای آن که انرژی خود را روی ناراحت شدن از شرایط موجود بگذراند، برای پیدا کردن راه حل، کنار آمدن با مشکلات و تبدیل آنها به فرصت، سرمایه گذاری می کنند.
📕امام علی(علیه السلام) فرمود: هرگاه آنچه را خواستی نشد، آن چه را هست سخت نگیر.
📚نهج البلاغه، حکمت۶۹
🍃💜 @ahkame_banovan
🔮🍃🔮🍃🔮🍃🔮🍃🔮🍃🔮🍃
✅متاهل که می شوی، متعهد هم شو!
ازدواج یعنی پذیرفتن مسولیت خیلی چیزها، تعهد به خیلی مسائل که تا قبل از این، تعهدی نسبت به آنها نداشته ایم. گاها دیده می شود بعضی از زوجین به مسولیت هایشان تعهدی از خود نشان نمی دهند؛ مثلاً بعضی مادران برای اینکه اندامشان بهم نریزد یا اینکه راحت تر بتوانند فرزند را به کسی بسپارند و به کارهایشان برسند به استفاده از شیر خشک رغبت پیدا کرده اند... .
📕 اميرمؤمنان على عليه السلام: هر شيرى هم كه به كودك داده شود، باز هم براى او با بركت تر از شير مادرش نيست.
📚وسائل الشيعة ، ج ۱۵، ص ۱۷۵
#ازدواج #تعهد #فرزندداری
🍃❤️ @ahkame_banovan
💍💍💓💍💍💓💍💍💓💍💓💍
❓سوال👇
زيورآلات زن، اگر در معرض ديد نامحرم باشد، چه حكمى دارد؟
✅پاسخ👇
✳️آيات عظام امام خمینی، بهجت، صافى، امام خامنه اى، فاضل و وحيد:
بايد از ديد مرد نامحرم پوشانده شود.
🔷آیت اللّه تبريزى:
پوشاندن زيوآلات پنهانى (مانند دستبند، النگو و گردن بند )، از ديد نامحرم واجب است ؛ ولى پوشاندن انگشترى كه پيش زنان بزرگ سال و يا كمى پايين تر متعارف است، واجب نيست.
🔷آيت اللّه سيستانى:
پوشاندن گردن بند از ديد نامحرم واجب است ؛ ولى پوشاندن النگو، دستبند، حلقه ازدواج و انگشتر واجب نيست.
✳️آيات عظام مكارم و نورى:
پوشاندن زيورآلات پنهانى (مانند دستبند، النگو و گردن بند ) از ديد نامحرم واجب است ؛ ولى پوشاندن حلقه ازدواج و انگشتر، واجب نيست.
#زیورآلات_زنان
➖➖➖➖➖➖
🔻مرکز تخصصی احکام زنان و دختران 🔻
🎀http://eitaa.com/joinchat/1773338626C6ef479346a
🍂🍃🍁🍂🍃🍁🍃🍁🍂🍃🍁🍂
🔴سوال👇
شرایط شیر دادنى که سبب محرمیّت میشود ذکر کنید؟
🔵پاسخ👇
مسأله ـ هر گاه زنى کودکى را شیر دهد، با نُه شرط سبب محرم شدن میگردد :
🍎1. شیر از ولادت باشد؛ بنابراین اگر پستان بدون تولّد فرزندى شیر پیدا کند و کودکى از آن بنوشد، سبب محرمیّت نمیشود.
🍎2. بچّه از زن زنده شیر بخورد؛ پس اگر پستان زن مردهاى را به دهان بگیرد و شیر بخورد اثر ندارد.
🍎3. شیر آن زن از حرام نباشد؛ بنابراین اگر شیر بچّهاى را که از زنا به دنیا آمده به بچّهاى بدهند، به کسى محرم نمىشود.
🍎4. شیر را از پستان بمکد؛ ولى احتیاط واجب آن است که اگر شیر را در گلوى بچّه بریزند، با آن زن و محارم او ازدواج نکند.
🍎5. شیر را با چیز دیگر مخلوط نکنند.
🍎6. شیر مربوط به یک شوهر باشد؛ بنابراین اگر زنى را که داراى شیر است طلاق دهد، بعد شوهر دیگرى کند و از او باردار شود، و تا موقع وضع حمل، شیرى که مربوط به شوهر اوّل بوده، باقى بماند، و مثلا کودکى را هشت دفعه از شیر مربوط به شوهر اوّل و هفت دفعه از شیر مربوط به شوهر دوم شیر دهد، آن کودک به کسى محرم نمیشود. همچنین اگر زنى از شیر مربوط به شوهر اوّل کودکى را بطور کامل شیر دهد، سپس از شیر مربوط به شوهر دوم کودک دیگرى را شیر دهد، آن دو به یکدیگر محرم نمیشود.
🍎7. کودک به واسطه بیمارى شیر را قى نکند؛ ولى احتیاط واجب آن است در این صورت کسانى که به واسطه شیر دادن به آن بچّه محرم مىشوند با او ازدواج نکنند، و نگاه محرمانه هم به او ننمایند.
🍎8. کودک پانزده مرتبه، یا یک شبانه روز، بطورى که در مسأله بعد خواهد آمد شیر کامل بخورد، یا آن مقدار به او شیر بدهند که بگویند: «از آن شیر استخوانش محکم شده، و گوشت در بدنش روییده است». و احتیاط مستحبّ آن است که اگر ده مرتبه شیر بخورد،
کسانى که به واسطه شیر خوردن با او محرم میشوند با او ازدواج نکنند، و نگاه محرمانه نیز به او ننمایند.
🍎9. دو سال کودک تمام نشده باشد، بنابراین بعد از تمام شدن دو سال اگر به او شیر دهند به کسى محرم نمیشود؛ حتّى اگر پیش از تمام شدن دو سال چهارده مرتبه، و بعد از آن یک مرتبه شیر بخورد با کسى محرم نمیشود، ولى اگر از موقع زاییدن زن بیش از دو سال گذشته باشد و شیر او باقى باشد و بچه ّهاى را شیر دهد، احتیاط واجب آن است که با زنانى که به واسطه شیرخوردن بااو محرم میشوند ازدواج نکند، و نگاه محرمانه هم ننماید.
🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
🍃💜 @ahkame_banovan
🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷
✅ چرا من اول باید کوتاه بیام؟!
در زندگی مشترک در بسیاری از مواقع دعواها و بگومگوها به این دلیل خاتمه پیدا نمی کند که هیچ کدام از زوجین حاضر به پیش قدم شدن برای اتمام جدل نمی شوند. این در حالی ست که نزد خداوند آنکه برای صلح پیش قدم شود و از خود نرمش و گذشت نشان دهد، ارزشمندتر است... .
پس پیش قدم شدن در خاتمه دادن به بحث ها نه تنها چیزی از ارزش هایتان کم نمی کند بلکه شما را بزرگ تر نیز می سازد.
📕رسول خدا (صلوات الله علیه) فرمود:
هیچ دو نفرى با هم رفاقت و همدمى نکنند، جز آنکه نرمیش با رفیقش بیشتر است، نزد خداى عزوجل پاداشش بزرگتر و محبوبیتش بیشتر است.
📚کافی،ج۳،ص۱۸۳
#خانواده #ازدواج #دعوا
🍃❤️ @ahkame_banovan
☘🍂🍀🍁🍃☘🍂🍀🍁🍃☘🍂
❓سوال :
👈 اگر قسمتی از فرش نجس شود و ما نمی دانیم کدام قسمت نجس است چه وظیفه داریم؟
✅پاسخ:
🌀 هرگاه بداند قسمتى از فرش، یا لباس نجس شده امّا
نمى داند کدام قسمت آن است اگر دست، به قسمتى از آن بزند نجس نمى شود، همین طور هر دو چیزى که مى داند یکى از آن دو نجس شده ،ولى نمى داند کدام نجس است ملاقات با یکى از آن دو سبب نجاست نمى شود ولی اگر چيزى با رطوبت با تمام قسمتهاى فرش برخورد کند، محکوم به نجاست است.
#احکام_نجاست_فرش_یا_شی_نجس
➖➖➖➖➖
👉 @ahkame_banovan 🌹
➖➖➖➖➖
⛔️تمکین نکردن بخاطر نهى از منکر⛔️
❓سوال👇
اگر مرد گناهى انجام دهد، آیا زن مى تواند به عنوان نهى از منکر نسبت به او تمکین نکند؟
✅پاسخ👇
♻️همه مراجع: هر چند نهى از منکر با رعایت مراتب و شرایطش واجب است؛ ولى زن حق ندارد از راه عدم تمکین، نهى از منکر کند.
📚منبع :فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س۱۶۷۴پ ؛ دفتر: همه مراجع.
➖➖➖➖➖
👉 @ahkame_banovan🌹
➖➖➖➖➖
🌺 فضیلت قربانی
قربانی در عید قربان به آن حیوانی گفته می شود که برای قرب و نزدیکی به خداوند متعال ذبح یا نحر می شود. باید توجه داشت که خداوند متعال نیازی به گوشت این حیوانات ندارد؛ آن چه که در این جریان اثرگذار است و همان موجب قرب الی الله می شود تقوا، اطاعت پذیری و حرکت برای انجام دستور خداست که از این قربانی در جان قربانی کننده می ماند.
خداوند متعال می فرماید: «لَن یَنَالَ اللَّهَ لحُومُهَا وَ لَا دِمَاؤُهَا وَ لَاكِن یَنَالُهُ التَّقْوَى مِنكُمْ» (37/حج)؛ هرگز گوشت ها و خون هایشان به خدا نمى رسد؛ بلكه تقواى شما به او مى رسد.
🍃❤️ @ahkame_banovan
🌺در حدیثی از امام باقر(ع) می خوانیم:
«إِنَّ الله عَزَّ وَجَلَّ یُحِبُّ إِطْعَامَ الطَّعَامِ وَإِرَاقَةَ الدِّمَاءِ»، خداوند عزوجل قربانی کردن و طعام دادن را دوست دارد.
شیخ حر عاملی، وسائل الشیعه، چاپ بیروت، ج 16، ص 374
🌺 فضیلت قربانی در روز عید قربان
وَ جَاءَتْ أُمُّ سَلَمَةَ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهَا إِلَى النَّبِيِّ ص فَقَالَتْ يَا رَسُولَ اللَّهِ يَحْضُرُ الْأَضْحَى وَ لَيْسَ عِنْدِي ثَمَنُ الْأُضْحِيَّةِ فَأَسْتَقْرِضُ وَ أُضَحِّي فَقَالَ اسْتَقْرِضِي وَ ضَحِّي فَإِنَّهُ دَيْنٌ مَقْضِیٌّ.
من لا يحضره الفقيه، ج2، ص: 213
امّ سلمه نزد رسول خدا صلی الله علیه واله آمد و گفت: یا رسول اللّه! عید أضحى فرا می رسد و من بهاى قربانى ندارم؛ پس آیا اجازه دارم قرض بگیرم و قربانى كنم؟. حضرت فرمود: قرض بگیر و قربانی كن؛ زیرا آن قرضی است ادا شدنى (یعنى این قرض را خداوند سبحان ادا مى كند چون در جهت رضاى اوست)
🍃❤️ @ahkame_banovan
🌺 خوردن گوشت قربانی توسط صاحب آن
«قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ (ع) كَانَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ (ع) لَا يَأْكُلُ يَوْمَ الْأَضْحَى شَيْئاً حَتَّى يَأْكُلَ مِنْ أُضْحِيَّتِهِ».
امام باقر علیه السّلام فرمود: شیوه امیرالمؤمنین علیه السّلام چنین بود كه روز عید قربان، غذایى نمى خورد تا از گوشت قربانى خود غذائى تناول كند. من لا يحضره الفقيه،ج1 ، ص508
و نیز آن حضرت فرمود: «وَ لَا تَأْكُلْ يَوْمَ الْأَضْحَى شَيْئاً إِلَّا مِنْ هَدْيِكَ وَ أُضْحِيَّتِكَ إِنْ قَوِيتَ عَلَيْهِ وَ إِنْ لَمْ تَقْوَ فَمَعْذُورٌ»
در روز عید قربان چیزى نخور مگر از گوشت قربانىِ خود و اگر قدرت تمكن مالى براى قربانى كردن ندارى در این صورت معذورى.
من لا يحضره الفقيه، ج1، ص508
🍃❤️ @ahkame_banovan
🌺 کیفیت تقسیم قربانی
امامان معصوم علیهم السلام یک سوم قربانی را به همسایگان، یک سوم آن را به نیازمندانی که درخواست داشتند، می دادند و یک سوم باقی مانده را برای خانواده خود نگه می داشتند.
«وَ كَانَ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ وَ أَبُو جَعْفَرٍ (ع) يَتَصَدَّقَانِ بِثُلُثٍ عَلَى جِيرَانِهِمْ وَ بِثُلُثٍ عَلَى السُّؤَّالِ وَ بِثُلُثٍ يُمْسِكَانِهِ لِأَهْلِ الْبَيْت».
و عليّ بن الحسين و ابو جعفر عليهما السّلام ثلث قربانى را صدقه همسايگان و ثلث ديگر را صدقه سائلان مي ساختند و ثلث سوم را براى خانواده نگاه مي داشتند. من لا يحضره الفقيه، ج2، ص493
از این رو مستحب است كه قربانى سه قسمت شود: یك سوم آن را خودش بخورد و یك سوم را صدقه دهد و یك سوم را هدیه نماید؛ و احتیاط آن است كه چیزى از آن بخورد اگر چه واجب نیست.
تحریرالوسیلة - ترجمه؛ ج2، ص259
التماس دعا 🙏
➥ 🍃❤️ @ahkame_banovan
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃
#نکته_های_ناب
✅باید گذاشت و گذشت!
در زندگی مشترک باید از یک سری مسائل گذشت و فراموش کرد. بعضی از زوجین در اوایل زندگی بحث ها و مشکلاتی برایشان پیش می آید که آنها را فراموش نمی کنند و بر سر همدیگر می کوبند و فرصت زندگی خوش را از همدیگر سلب می کنند. همواره باید توجه داشته باشیم که تا ابد در کنار هم نیستیم و خواه ناخواه به زودی برای همیشه باید از هم جدا شویم. پس قدر باهم بودن را باید دانست و با سرکوفت زدن، خوشی این لحظات را خراب نباید کرد.
📕امام علی(علیه السلام) فرمود: هر که در بسیاری از مسائل تغافل و چشم پوشی نکند، زندگی اش تیره و تار میشود.
📚غررالحکم،ص۴۵۱
#خانواده #گذشت
🍃❤️ @ahkame_banovan
👩🏻👨🏻 احکام تمکین و نفقه 👨🏻👩🏻
سوال: 1-اگر مرد نفقه ندهد زن می تواند تمکین نکند ؟
2- در چه صورت زن می تواند تمکین نکند ؟
✅پاسخ:
📝امام خامنه ای:
1) حتی در فرض سؤال زن باید تمکین کند.
2) به طور کلی زن باید تمکین کند مگر در ایام عادت که از تمکین خاص حرام است.
📝آیت الله مکارم:
1) در فرض سوال احتیاط واجب آن است که زن از تمکین خوددارى نکند؛ ولى مى تواند با اجازه حاکم شرع از اموال او به مقدار نفقه خود بردارد.
2) زن می تواند تا زمانی که مهر معجل را دریافت نکرده، خود را مطلقاً تسلیم شوهر نکند و در این مدّت بر زوج واجب است نفقه او را بدهد.
📝آیت الله فاضل:
1و2) تمکین از شوهر در امور جنسی و هرچه مربوط به آن می شود و نیز در بیرون نرفتن از منزل بر زن واجب است، چه مرد نفقه زن را بدهد یا نفقه را پرداخت نکند و اگر نفقه را ندهد مدیون زن میماند، لیکن زن نمیتواندتمکین نکند.
--------
استفتا از سایت مراجع عظام
#احکام_زناشویی
#احکام_بانوان
#ازدواج
➖➖➖➖➖➖➖➖
💥مرکز تخصصی احکام زنان و دختران💥
🆔 @ahkame_banovan
✅ تماس بدون غر غر
💕وقتی همسرتون بهتون زنگ می زنه شروع نکنید به پرحرفی،غرزدن و ناله کردن، این مدل صحبت کردن حس خوبی به آقایون منتقل نمی کنه سعی کنید از جملات مثبت استفاده کنید.
🍃💕 @ahkame_banovan
💕🍃💕🍃💕🍃💕🍃💕🍃💕🍃
⬅پاداش به زنان باردار➡
ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺻﻠﻰ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﻭﺳﻠﻢ ﻣﻲﻓﺮﻣﺎﻳﻨﺪ: ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺯﻥ ﺑﺎﺭﺩﺍﺭ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ، ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﺭﻭﺯﻩ ﺩﺍﺭِ ﺷﺐ ﺯﻧﺪﻩ ﺩﺍﺭ ﻭ ﻣﺠﺎﻫﺪﻯ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺟﺎﻥ ﻭ ﻣﺎﻟﺶ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍ ﺟﻬﺎﺩ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ ﻭ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﻓﺎﺭﻕ ﺷﻮﺩ، ﭘﺎﺩﺍﺷﻰ ﺩﺍﺭﺩ ﻛﻪ ﻧﻤﻰ ﺩﺍﻧﻰ ﻋﻈﻤﺖ ﺁﻥ ﭼﻪ ﻗﺪﺭ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺷﻴﺮ ﺑﺪﻫﺪ، ﺩﺭ ﻫﺮ ﺑﺎﺭ ﻣﻜﻴﺪﻥ، ﭘﺎﺩﺍﺵ ﺁﺯﺍﺩ ﻛﺮﺩﻥ ﻳﻜﻰ ﺍﺯ ﻓﺮﺯﻧﺪﺍﻥ ﺍﺳﻤﺎﻋﻴﻞ (ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ) ﺑﺮﺍﻯ ﺍﻭﺳﺖ ﻭ ﺁﻥ ﮔﺎﻩ ﻛﻪ ﺷﻴﺮﺩﺍﺩﻥ ﺗﻤﺎﻡ ﺷﻮﺩ، ﻓﺮﺷﺘﻪ ﺍﻯ ﺑﺮ ﭘﻬﻠﻮﻯ ﺍﻭ ﻣﻰ ﺯﻧﺪ ﻭ ﻣﻰ ﮔﻮﻳﺪ: ﻋﻤﻞ ﺭﺍ ﺍﺯ ﻧﻮ ﺁﻏﺎﺯ ﻛﻦ ﻛﻪ ﺑﻰ ﺗﺮﺩﻳﺪ، ﺁﻣﺮﺯﻳﺪﻩ ﺷﺪﻯ.
📚 ﺍﻣﺎﻟﻰ ﺻﺪﻭﻕ، ﺹ 496، ﺡ 678.
🍃❤️ @ahkame_banovan
🔴 نفاس چيست؟
«نفاس» از ماده «نفس» گرفته شده است. «نفس» چندين معنا دارد كه يكى از اين معانى، خون است.
#نفاس در اصطلاح به خونى گفته مى شود كه پس از زايمان، از زن خارج مى شود. زن را در اين هنگام «نفساء» مى گويند. آغاز خون نفاس از زمانى است كه #اولين جزء بچه از شكم بيرون مى آيد. بنابر اين خونى كه پيش از آن ديده مى شود، خون نفاس محسوب نمى شود. حداقل آن #يك لحظه و حداكثر #ده روز است. زن پس از پاك شدن، بايد غسل نفاس به جا آورد.[2]
در بين برخى از عوام مشهور است كه مى گويند: زنى كه تازه زايمان كرده، بايد روز چهلم غسل (چله) انجام دهد؛ اين سخن هيچ ارزش و اعتبارى ندارد.
➖➖➖➖➖➖➖➖
[1]. لسان العرب، ماده نفس.[2]. توضيح المسائل مراجع، م 508 و العروة الوثقى، ج 1، النفاس.احكام بانوان، پرسمان .
🆔 @ahkame_banovan